Встречаем “Лямбду”

За последние дней десять в транспорте стало намного больше людей без масок и это может быть обусловлено двумя основными причинами. Первая – уже значительная часть людей прошла вакцинацию и вторая – им все надоело, им скучно, хочется чего-то нового и в конце концов – маску на хлеб не намажешь. Это состояние подогревается относительно небольшим количеством инфицированных и погибших за сутки. И не важно, что год назад мы это уже проходили, а некто, ухватившийся рукой или может не рукой, но за рояль, вывалившись до пояса из окна своего кабинета, хрипло орал о том, что вот только что он победил коронавирус. Заметил его на клавише рояля, с размаху шлепнул по нему и все, вирус валяется мертвым. А потом – все знают, чем обернулась эта «победа».

Ну а теперь публика решила, что все уже закончилось, можно пойти в магазин, купить две булки или батона и от души – расслабить их полностью. Но целый ряд стран, в том числе и соседняя РФ, не знают за что хвататься из-за стремительного распространения штамма вируса Дельта. Мы об этом уже писали и просто уточним, что РФ сегодня перевалила за 25 тыс инфицированных в сутки, постепенно подбираясь к своему рекорду шестимесячной давности. А это значит, что Дельта лютует прямо рядом, а с учетом того, как зеленые неровно дышат к россиянам, они сюда слетаются как мухи на мед.

Тем временем, ВОЗ продемонстрировала очередную порцию спячки и наконец объявила о том, что по миру циркулирует штамм Лямбда. Впервые он был обнаружен еще год назад в Южной Америке, но как всегда, ВОЗ не может сказать ничего определенного по поводу того, на сколько он отличается от того, что циркулирует по миру. Там говорят о том, что нужно время для того, чтобы дать четкие оценки этому штамму. Года им было мало и только теперь они начинают что-то делать, в этом направлении.

В таких случаях, на ВОЗ вообще нет смысла рассчитывать или ожидать от нее что-то полезное, поскольку с Дельтой было то же самое. Пока там чухались и раскачивались, вирус уложил Индию, обновив абсолютные рекорды как по суточным заражениям, так и по смертности. Единственное, что ВОЗ точно знает, это то, что этот штамм циркулирует в 26 странах, и в частности – в Чили, Аргентина, Перу, Эквадор, Бразилия и Колумбия, а также США, Канада, Германия, Испания, Израиль, Франция, Великобритания и Зимбабве.

Что характерно, Лямбда вытеснила большую часть остальных штаммов и на сегодня там регистрируется около 81% всех случаев заражения именно Лямбдой. В Аргентине – 37%, а в Чили – 32%. Именно в Чили, не дожидаясь того, пока полностью скомпроментированный глава ВОЗ Тедрос проснется и начнет делать что-то нужное, силами одного из университетов были произведены исследования вируса и установлено, что модификакции белков шипа вируса позволяют ему эффективно уклоняться от действия антител организма человека. То есть, этот штамм вполне может поразить уже переболевших или вакцинированных людей.

Что касается вакцин, то все больше стран приходят к выводу, что китайские вакцины работают либо плохо, либо не работают на новых штаммах вовсе. Так, по данным CNBC, среди шести наиболее вакцинированных стран мира, которые дали наиболее мощный прирост инфицированных, пять вакцинировались китайскими вакцинами Covid Sinovac или Sinopharm. Китай, как и РФ, яростно защищает свои вакцины, но статистику не переплюнешь. Страны добросовестно закупили вакцины и обеспечили именно массовую вакцинацию своего населения, а результат оказался плачевным.

В общем, нам надо понимать, что под боком у нас – невменяемый сосед, который превратился в один из рассадников новых штаммов вируса. И как известно, наши зеленые специалисты – тоже делают ставку на вакцины, которые уже показали свою крайне низкую эффективность. Поэтому – берегите себя и не забывайте о масках, хотя бы в транспорте и общественных местах.

50 Comments on "Встречаем “Лямбду”"

  1. Читатель | 09.07.2021 at 12:40 |

    вже пишуть, що наказ Х-ла про випуск кацапів з клітки (дозвіл чартерів у Туреччину і кілька днів назад у Єгипет) є бактеріологічною диверсією.

    • Семен Семеныч | 09.07.2021 at 12:48 |

      как только кацапье “выпустили” из клетки, при катастрофическом состоянии внутри параши по ковиду, эта была первая мысль. А первая, самая верная))
      Спасибо, логика простая.

      • Dr.Roma | 09.07.2021 at 13:06 |

        При всей моей “любви” к ВОЗ, в ситуации с Лямбдой их особой вины нет. Новые мутации короны находят часто и много. Их просто каталогизируют и начинают отдельно рассматривать только тогда, когда они имеют клинические или эпидемиологические отличия. А отдельную букву они получают только в том случае, если вызывают самостоятельную устойчивую массовую вспышку заболеваемости. Поэтому в таком лаге между описанием мутации и мерами против нее нет ничего удивительного. Тем более, что тут ещё наложилась “бразильская” мутация. Это другая, Лямбда раньше называлась “мутацией Анд”. Её какое-то время было больше в Аргентине

        • Valeriy | 09.07.2021 at 15:56 |

          “ситуации с Лямбдой их особой вины нет. ”
          Ихняя вина изначально в распространении вируса и её никто из людей я думаю снимать не собирается.

          • Dr.Roma | 09.07.2021 at 21:35 |

            Тогда, в начале – конечно. Сейчас, с Лямбдой – скорее нет. Это обычный процесс

    • А що заважає Турції і Єгипту не впускати росіян?

      • Dr.Roma | 09.07.2021 at 13:07 |

        Откаты мешают ?

      • Семен Семеныч | 09.07.2021 at 13:33 |

        бабло и туриндустрия
        да пофик шо народишко подыхает – этой фигни более чем, нехай дохнут.
        Цена жизни человека стремительно обесценивается, стрека на условном циферблате – война всех против всех подошла к зениту.

        • Читатель | 09.07.2021 at 13:55 |

          саме цього хочуть Росія і Китай. Це для них джекпот.

        • Простите, а когда именно человеческая жизнь ценилась в целом на планете Земля? Когда мировая общественность была в состоянии защитить человеческие жизни от репрессий и геноцидов?

        • Valeriy | 09.07.2021 at 16:07 |

          “война всех против всех”.
          Я бы сказал – идеальная война,война всех против ВСЕХ СВОИХ,за не желание носить маски,держать дистанцию,наплевательское отношение к своим ближним,выигрывают те кому наплевать на человеческую жизнь.Напомнило анекдот про резиновую бомбу,когда объявляют о количестве жертв от её применения и в конце- бомба продолжает прыгать…

    • Федір | 09.07.2021 at 16:41 |

      тут согласен руками и ногами!! когда это совдепия делала чтото “НЕ двойного назначения”??? …? идет война подлейшая, гибридная война ©

  2. Valeriy | 09.07.2021 at 13:02 |

    У них с Китаем общая тактика поведения от генерации более опасного штаму и до его распространения по Миру.

  3. Puzat-Pasuk | 09.07.2021 at 13:07 |

    Наталя Ніколаєва
    Зараз прийшла в стрічку публікація від МОЗ: “Вбережіть своих родителей – вакцинуйте їх, поясніть необходимость, запішіть”, бо ваші батьки потрібні вашим дітям – своїм онукам, вони люблять один одного, не можуть жити одне без одного і інше набридле і покликане тиснути на почуття, емоції, викликати сльози розчулення і жалості.
    Дістало.
    Мама звертається до мене з таким питанням: “Чи варто вакцинуватися?”.
    Вона не хворіла, хоча під замком не сиділа, в її ближньому і далекому колі спілкування смертей не було, та й безлічі хворих теж – пару знайомих перехворіло всього. Але я ж знаю, що і вік, і недовірливість, і купа інформації навколо, незважаючи на те, що я пояснювала – все одно тиснуть на мозок, викликають певну тривожність, тому я сказала: “Слухай, а чому б тобі не зробити щеплення , якщо є можливість? Записуйся. Просто нехай буде, щоб ти була спокійніше. Гірше точно не буде “.
    І мама зробила першу дозу. Чим – не знаю, китайське щось.
    І ось пройшов визначений термін, прийшов час другої дози.
    І все бля. У поліклініці немає вакцин – “чекайте, ми зателефонуємо”.
    Три тижні немає.
    Зрозуміло, що якщо сильно захотіти, то можна підняти вий, знайти, натиснути, домовитися і зробити. Можна зробити і через три місяці, можна взагалі не робити – не принципово конкретно мені, я не хвилююся з цього приводу. Вона також. Але просто сам факт. З одного боку МОЗ тисне на жалість, закликає, аж з трусів випадає, лякає і пропагує, а за фактом вакцину ще пошукати треба, побігати і домогтися. Або чекати невідомо скільки. Навіщо тоді все це? Навіщо тоді існують терміни? Навіщо тоді починати розповідати, що ті терміни не важливі? Тому що самі не вірять в ефективність? Або просто для галочки все це робити, що зараз робиться? Як це все мізерно.
    І не треба мені розповідати, де є вакцини і які. І особливо, що ви такий молодець – встигли, пощастило, подбали. Зробили – на здоров’я. Мені це дійсно абсолютно не цікаво, я не відстежую і не вникаю. Якщо чесно, я навіть не знаю, скільки зараз видів різних вакцин є в Україні і яких виробників.
    Я після Пфайзер, Ковішілда і першої партії китайського Сіновака – Чікако він там – перестала відстежувати і запам’ятовувати. Це безглуздо і нецікаво, а я не забиваю собі голову безглуздими речами.
    Але зараз так огиДНО стало. Вкотре. Від брехні і дешевих маніпуляцій. За останній місяць якось зовсім відійшла від теми, а тут нагадали. Що шоу триває. Тільки вже як дурний фарс.
    Як подумаєш, наскільки упустили медицину після того,як пішли Супруни, стає сумно. Від того, що стільки витрачено зусиль і часу сотень і тисяч прогресивних вчених і лікарів, щоб вивести медицину з дрімучого середньовіччя – це пару десятків років знадобилося. І за 2 роки це все пішло нанівець і одкотилося ще далі.
    Прикро, що так нерозумно і істерично спаскудили навіть саму загальну ідею вакцинації, з розумним виглядом насуваючи на голову неосвіченого розгубленого зляканного населення якісь антинаукові теорії, і викликаючи у більш грамотних і розумних протиріччя, іронію і недовіру.
    Ось ці всі “відкриття учьоних”, що поствакцинальний імунітет сильніше природного, що після вакцинації виробляються “набагато більш інші антитіла”, що після хвороби треба все одно вакцинуватися, що можна другий дозою вакцинуватися будь-чим – будь-якою вакциною іншого виробника і багато чого іншого , про що я вже писала. Якась повна профанація всього.
    В один момент начебто впали всі старі наукові школи, а все вчені перетворилися в петеушників, без базових медичних знань. Лікарі начебто взагалі ніде нічому не вчилися, а читали тільки “дослідження” за останній рік, а інформацію брали на форумах по ковіду, разом з Громадянам ..
    Мене постійно не покидає відчуття абсурду, що відбувається, коли я виходжу з власного затишного світу.
    Начебто все раптом одномоментно перетворилося в гарбуз. Особливо голови більшості людей.
    Але лікарі? Провідні фахівці, академіки, професура?
    У нас є чудові епідеміологи та інфекціоністи.
    Але їх заткнули і засунули. Тепер всім рулить невігластво, популярність, політична доцільність і вигода.
    Немає ні досади, ні відчаю.
    Хочеться сказати тільки одне:
    -Фу,гля.
    Наталя Ніколаєва

    • Семен Семеныч | 09.07.2021 at 13:41 |

      в январе я переболел какойто дурной простудой, окно морозное открывал,задыхался, но….
      не верю я в вакцины и прививки, просто потому, что это детский сад.
      завтра будет уже не ковид, завтра будет звиздец! мутация этой хрени не остановится, пока не произойдет чистка людишек. Испанка выкосила около 200 миллионов, у нас по плану пару миллиардов минимум – все еще спереди….

      • Укроп | 09.07.2021 at 17:11 |

        Не верите? А как же Штаты, у которых был лютый звиздец, а вакцинация сбила волну и сейчас более чем терпимо? Вы же предприниматель, а значит по умолчанию человек, умеющий думать, иначе бы бизнес не подняли, так что зря Вы так…

        • Valeriy | 09.07.2021 at 17:47 |

          “Не верите? А как же Штаты, у которых был лютый звиздец, а вакцинация сбила волну”
          Знать бы наперёд к чему приведёт эти волны сбивали,хотя уже что-то проявляется, быть может в конце этого тунеля мы увидим настоящего-ЗВЕРЯ.

          • Укроп | 09.07.2021 at 21:26 |

            Ну знаете ли… Человек ДОЛЖЕН активно реагировать на события во внешней среде, мы сотни тысяч лет совершенствовались именно благодаря тактике активного реагирования и отступить от нее это будет совсем “не по человечески”. Не исключено что в результате мутаций будет тот “зверь”, но он может появиться и если ничего не делать, а тихо умирать от вируса. Так что однозначнейше явление сбития волн – положительное.

        • Valeriy | 09.07.2021 at 23:12 |

          “именно благодаря тактике активного реагирования ”
          Я бы добавил- адекватного ,а так как не везде так(с адекватными у руля)может вырисоваться картина под названием- приплыли.

    • Dniprjanyn | 09.07.2021 at 13:53 |

      Не знаю, наскільки можна довіряти цьому джерелу, але є ось така інформація:
      07.07.2021 г. количество вакцинаций в Украине превысило общее количество закупленной\полученной вакцины.
      Общее количество вакцинаций 3 197 083, всего было закуплено\получено 3 155 000 доз вакцин всех типов.

      Хроника
      https://timeze2019.blogspot.com/p/blog-page_21.html

      • Сергій-Львів | 09.07.2021 at 16:13 |

        Одну з ймовірних версій озвучив шановний Укроп: https://defence-line.org/2021/07/otvergaya-chernyj-yashhik-chast-1/comment-page-1/#comment-353754
        Можна ще додати, що туристичні фірми (були такі повідомлення) прямо на кордоні в автобусах продають необхідні документи. І чомусь віриш цьому, а чому б ні – закон попиту-пропозиції в дії.

        • Укроп | 09.07.2021 at 17:16 |

          Так, версія, вважаю, досить імовірна – зелені завезли контрабасом для себе улюблених Файзер, але хоча поставка і була нелегальною, щоб отримати сертифікат для перетинання кордонів, треба публічно внести прізвище вакцинованої наволочі до світової бази даних, от і довелося засвітитися 🙂

      • Вуйко з Донецька | 09.07.2021 at 17:06 |

        Сьогодні в Червоному Хресті мені повідомили що Угорщина на кордоні організувала щеплення українців вакциною Джонсон&Джонсон.

        • Укроп | 09.07.2021 at 17:18 |

          Та мабуть заробітчан, а не туристів? В принципі, крок зрозумілий – робоча сила їде до країни, то вона повинна бути безпечна для угорців… Поляки теж вакцинують, але тільки заробітчан.

    • UKarmeluk | 09.07.2021 at 14:49 |

      У цій ситуаціі головне зберігати спокій, бо вона, ця зараза надовго. Пишуть звичайно про “іспанку” так якби до неЇ нічого не било. Але було…..наприклад чума. Перша пандемія – чума Юстініана – 541-574 рр, друга – 1341 майже до кінця сторіччя, але і пізніше були єпізоди. У цей період вимерло ВСЕ населення Переяслава. І так далі, великі і малі, довгі і не дуже єпідеміі аж до кінця XIX сторіччя. Деталі знайдете тут (https://uk.wikipedia.org/wiki/Чума#До_першої_пандемії). І так би і було далі, і тільки прогресс науки і медицини зупинив це зло.
      Зверніть увагу на те як довго ці пандеміі тягнулися. Деякі були довші за життя одного покоління. А як довго тягнеться ця коронавірусна? Може треба запастися терпінням? А може це ми вередуємо тому, що до того добре жилося? А ця клята пандемія нагадала що треба вчити історію і в тим історію медіцини…..
      “ЛО” постійно інформує читачів про стан пандемії. Але це як правило погляд любителів які прагнуть до професіоналізму, але до нього ще далеко. Нагадаю тільки про “мастерів спорту по боротьбі з пандемією”, що угніздилися на Банковій і навколо. І хоч порівнюючі “ЛО” мабуть тягне на “майстрів міжнародного класу” всеж такі професіоналізм є щось на зразок математичної границі до якої можно прагнути, але або вона не досяжна або “пізно Сара пити Боржомі”. А тому можу рекомендувати досить виважену думку про різного типу вакцинах і про прогнози на майбутнє (коротко, радіти нічому) в свіжому інтерв’ю яке бажаючі можуть знайти тут (https://ehorussia.com/new/node/23835).

    • Ilya56 | 09.07.2021 at 15:36 |

      Почитаешь эту Николаеву, и самое главное не понятно-что предлагает, что хочет?. Слова, эмоции на целую страницу…

      • Puzat-Pasuk | 09.07.2021 at 18:16 |

        так алгоритм лікування коронавірусу вона в себе на Фейсбуку розписала,якщо потрібно–скопіюю

    • Yaroslav Kievsky | 09.07.2021 at 20:49 |

      Той нечастий випадок, коли можу тільки погодитися з листом від пані Ніколаєвої.

    • Exorcist | 10.07.2021 at 14:17 |

      А вы всё тащите каку в рот? То что эту или может этого сотрудника непонятно чего, ибо нигде не могу найти этого чудо врача в инете, даже на ФБ, активно пиарят, говороит о том что это вброс. Напомни что она активно топила против нощения масок называя это вредный и опасным, тогда когда ни вакцин ни протоколов лечение не было. Так что не тащите каку в рот

  4. pan_futiy | 09.07.2021 at 13:35 |

    Та ну… Чего там от изВОЗчиков-то хотеть… изВОЗчики они такие… изВОЗчики…

    Встречаем “Лямбду”:

    https://i.ibb.co/FYhJ9Pd/132673183960e6889deab366-04651967-full.jpg

    • Укроп | 09.07.2021 at 17:22 |

      Неплотно к усам прилегает, будет воздух заходить 🙂

  5. Читатель | 09.07.2021 at 14:59 |

    (не за темою)
    “слугі народа”

    ***
    Geo Leros
    18 год ·
    Володимир Зеленський , ти ж обіцяв посадити Юрченка за те, що він з його господарем Холодовим вимагав хабар за законопроект по відходам!
    Сьогоні Юрченко на своєму незадекларованому Мустангу ледь не вбив людей, перебуваючи під кайфом, влетів у Фольксваген у Львові.
    Після аварії він намагався втекти, його затримали місцеві.
    У його крові були знайдені важкі наркотики, дивіться фото в пості.
    Це так вони з Тищенко форуми проводять?
    Ти покриваєш цих виродків, але скоро над твоїм кодлом може відбутися самосуд!
    Я нагадаю, що голова твого офісу – головний корупціонер країни, а його кум торгував героїном, я це довів документально.
    Інший член вашої банди пан Холодов займається рейдерством, а його раб Юрченко не відповідає за скоєнні корупційні злочини та під кайфом давить людей своїм спортивним авто, бо відчуває безкарність.
    Нагадаю, пів року тому НАБУ зафіксувало та оприлюднило відео, де Юрченко вимагав, а потім отримав хабар, але спокійно перебуває на волі, бо голосує за будь-які ваші забаганки.
    Це все відбувається, через те, що всі бачать, як президент плює на закони!
    Ти х€рово закінчиш, Володимире Олександровичу!
    Тобі теж було б добре здати нарешті тест на наркотичні речовини, бо адекватності в тобі дуже мало.
    ***

    https://www.facebook.com/leros.geo/posts/4130807186956379

  6. Читатель | 09.07.2021 at 15:14 |

    капець. капець……… КААААПЕЦЬ…..

    ***

    Депутат, який вчинив ДТП під дією наркотиків у Львові, погрожує потерпілому: нові подробиці (фото)
    9 Липня 2021 о 12:02
    Вчора у Львові сталася дорожньо-транспортна пригода за участю депутата, який вдарив машину, забрав телефон у потерпілого та перебував під дією наркотичної речовини. Про це повідомляла “Варта1” зі слів потерпілого, Всеволода Боровця.

    Так, на площі Міцкевича, депутат Олександр Юрченко на авто “Ford Mustang” не впевневшись у безпечності маневру в’їхав заднім ходом в авто “Volkswagen Jetta”, яке їхало по головній дорозі.

    Після зіткнення депутат напав на водія “Volkswagen Jetta”, наніс йому тілесні пошкодження та відібрав смартфон. У народного обранця тестом підтверджено наркотичне сп’яніння.

    Як інформує видання “Вголос“, історія зі скандальним нардепом продовжується. Стало відомо, що проти постраждалого у ДТП Всеволода Боровця, хочуть відкрити кримінальну справу.

    За словами чоловіка, сьогодні, починаючи від 6 ранку, на його мобільний телефон надходили дзвінки від правоохоронців. Слідчий Личаківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області Руслан Казімов, який також телефонував, переконував потерпілого негайно прийти до відділку.

    При цьому, Всеволод Боровець зазначає, що проти нього хочуть відкрити кримінальну справу.

    Додамо також, що депутат Гео Лерос оприлюднив на своїй сторінці у “Facebook” допис із протоколом та висновком лабораторії щодо наркотичного сп’яніння нардепа Олександра Юрченка. Однак, незабаром йому надійшло повідомлення про те, що опублікований допис “порушує правила соцмережі”.

    ***

    https://varta1.com.ua/deputat-yakyj-vchynyv-dtp-pid-diyeyu-narkotykiv-u-lvovi-pogrozhuye-poterpilomu-novi-podrobytsi-foto/

  7. Я вижу, тут комментарии уже живут совершенно отдельной жизнью от самого текста 🙂

    • Андрій Дар | 09.07.2021 at 16:21 |

      Говорим и на злободневные темы тоже.
      По статье: да, вижу, становится все больше “бессмертных” в киевском метро. Иногда, делаю им замечания, в дружеском тоне. По моей оценки, процент таких “бессмертных” пока не критичен, плюс, в вагоне метро быстрая проветриваемость, то есть, в целом не критично.
      Носим маски, ничего постороннего не касаемся ладонями (только локтями, предплечьями). Всё пока в порядке.

      • Укроп | 09.07.2021 at 17:29 |

        Так уже ж вроде контактный метод заражения признали маловероятным? Это надо чтобы кто то больной чихнул на поручень, вы быстро прикоснулись и облизали руку, тогда может и можно заразиться контактно 🙂 А маски – да, уже без нее, как будто голый на улице 🙂

        • Андрій Дар | 09.07.2021 at 22:07 |

          У любого человека есть привычка машинально лезть рукой к лицу. Если действие “оставить руку чистой” не представляет сложности, то я его делаю.
          А вероятности пусть оценивают теоретики, я буду прахтетиком. )

    • Читатель | 09.07.2021 at 17:19 |

      Розумієте, ми б хотіли обговорювати нову баржу Маска, футбольний сезон, який незабаром почнеться, будівництво кількох великих баз НАТО (як мінінмум одна ближче до Харкова і одна в Криму), відкриття нового комплексу заводів.

      Але ця погань, яка зараз захопила владу в Україні, практично щогодини підкидає нові і нові інформаційні приводи, від яких просто лють бере. Вони з початку цього року просто пішли по бєспрєдєлу.

      • Укроп | 09.07.2021 at 17:31 |

        Тому і бєспрєдєлЮ що розуміють – залишилось жерти в десять горлянок їм дуже недовго. Буде соціальний вибух, вангую що цією зимою.

        • Цією зимою, починаючи з осені буде посилений карантин, бо прийде «дельта, лямбда», омега і т.д. Тож вибухати доведеться дуже обмеженою кількістю чи взагалі вдома. Карантин тепер – безвідмовна зброя цієї зе-погані. На жаль

          • Читатель | 09.07.2021 at 18:15 |

            не світ, а студентське братство

          • Укроп | 09.07.2021 at 21:33 |

            Революція на те і революція, що не зважає на заборони всякої погані.
            Вважаєте що буде новий локдаун? А може таки зпетляємо? Багато перехворіло, та і вакцинація хоч і не так швидко, як хотілося, але ж вже за два мільйони перевалило, до зими ще додасться. Як воно вже набридло…

  8. Сергій-Львів | 09.07.2021 at 16:32 |

    Якщо без емоцій, то пропоную на додаток до статті шановного Анти-колорадоса ознайомитись з статею “В позе ждуна: Украина в ожидании варианта дельта” доктора фізико-математичних наук за спеціальністю “біофізика” (Інститут фізики НАНУ) Семена Єсилевського:
    https://yesylevskyy.medium.com/%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B5-%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B8-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D1%82%D0%B0-bc3967c6676e
    Сподіваюсь, що користі буде більше, ніж від закликів Наталії Ніколаєвої.
    Додам ще свіже повідомлення, яке чомусь з’явилось лише тепер, про те, що ВООЗ розпочав ще з 9 червня “уважно спостерігати” за мутацією SARS-CoV-2, яку виявили в Росії ще в січні 2021 року. Звісно, що правильні висновки робимо самостійно.

    • Puzat-Pasuk | 09.07.2021 at 18:21 |

      просив Модерну,але коли мені запропонували Файзер,я погодився і отримав перший укол

  9. Такими темпами, греческий алфавит человечество освоит за пару лет, ну а запомнит надолго (кто выживет?).
    Шухер по поводу дельты уже действительно если и напрягает, то как то привычно, что ли. Особенно в Украине. Больше волнуются более-менее вменяемые управленцы, ну или кому по долгу службы положено. Имеются ввиду вменяемые страны. Австралия, Новая Зеландия вроде как прошли прошлую волну уверенно, но теперь заходит новая и уже заражённых больше. Дошло и туда. Китайцы на режимных объектах себя берегут. На работу, с работы -строем. Много распыляют какую то химию, начиная через стационарные или мобильные установки, кончая ручными агрегатами, типа наших дачных опрыскивателей, чуть только обьёмнее. Что в них – кто знает? Контакты с иностранцами – только в спецкомбинезонах до глаз. Выглядит не просто дисциплинировано-организованно, а как то даже безальтернативно-обязательно.
    Ощущение, что информации нет. А есть приказ – и его исполняют.
    Защита в виде вакцины – на уровне мечты.
    Больше работает как превентивно-успокоительное средство. Если что- может спасёт, в случае заражения. Хотя уровень уверенность и в этом опускается даже у знающих адекватных людей.
    Так что беречь и себя, и родных-близких – никто не отменял. Всё ещё – впереди. Не отчаиваемся.

Comments are closed.