Вкус кулебяки (Часть 1)

Только что мы стали свидетелями очередной хамской выходки зелени. Умудриться вызвать посла Польши и высказать ему фе, могли только особо одаренные пациенты, либо лица, которые устраивают умышленную диверсию. В самом деле, Польша приняла самое большое количество наших беженцев и более того, через нее прошли почти все беженцы, которые потом перебрались в Германию, Францию, Испанию и другие страны. И в это время они имели бесплатный проезд, бесплатный ночлег, бесплатное питание и пособия от властей Польши. Причем, речь идет не о сотнях или тысячах, а о миллионах людей. Только за одно это надо иметь благодарность просто вселенского масштаба потому, что заигравшаяся в шашлыки и различные выходки зеленая власть вообще оказалась не готовой к войне.

Приведу только один маленький эпизод, который стал известным случайно и что называется по касательной. Все началось с того, что экс-министр культуры, одиозный Бенинский «плюсовщик» Ткаченко, перед тем как хлопнуть дверью, рассказал о том, что мэра оккупированного Мариуполя Вадима Бойченко обвинили в том, что он не обеспечил эвакуации музейных ценностей, накануне широкомасштабного вторжения и сразу после него. По крайней мере, так его цитирует Громадське, отсылаясь на видео в Ютубе. Мы даем ссылку на страницу Громадського, а в ней имеется ссылка на видео. Те, кто имеет крепкий рвотный рефлекс, могут посмотреть видео, у меня не хватило духу даже на 20 секунд. Это просто выжимка матерой зелени имени Кала Мойского.

Но хотел того Ткаченко или нет, он затронул важную тему, которую правоохранительные органы могли бы раскрутить так, что в конце концов, он сам давал бы следующее интервью уже из зала судебных заседаний. А все дело в том, что зеленая власть – абсолютно некомпетентна и воинственно невежественна. Это плюс к тому, что она является наглядным примером безудержной коррупции, о которой – ниже, а сейчас о том, что вся зелень занимает посты, на которых их не должно быть и близко просто потому, что они не понимают сути своей официальной работы, кроме как пилить и рулить финансовыми потоками.

В данном, конкретном случае Ткаченко затронул тему, которая имеет свои четкие параметры и как только он сказал «А», он должен был говорить «Б», но вся проблема в том, что этого самого «Б» он не знает в принципе, как не знал и его предшественник. То есть, он обвинил Бойченко в том, что тот не обеспечил сохранности материальных ценностей. Звучит это пафосно и вроде бы даже красиво, если бы это не был формальны поклеп. А дело тут вот в чем.

Сохранность культурных ценностей во время вооруженных конфликтов регулируется Гаагской конвенцией 1954 года и конкретизирована двумя протоколами, которые являются ее неотъемлемой частью, а также другими международно-правовыми актами, основанными на ней. Все это направлено на то, чтобы не повторился опыт Второй Мировой войны, в ходе которой культурные ценности повреждались, уничтожались и разграблялись. Сама конвенция говорит о том, что такое – недопустимо в современном и цивилизованном обществе, а потому, даже при возникновении военного конфликта, воюющие стороны не должны касаться объектов культурного наследия и культурных ценностей. В частности, эту тему развивала и ЮНЕСКО, но в любом случае, базовым документом международно-правового характера является именно Гаагская конвенция и ее подписанты – более 130 стран мира, согласились с этими базовыми принципами, приняв на себя обязательство действовать в соотвествии с ее духом и буквой.

(Окончание следует)

8 Comments on "Вкус кулебяки (Часть 1)"

  1. алекс | 02.08.2023 at 15:54 |

    Георгій Тука
    19 мин. ·
    Пару місяців тому я мав зустріч з дуже обізнаною та фаховою людиною.
    Ця людина висловила наступне припущення: запущено сценарій, згідно якого Україна має посваритись з Заходом, продемонструвати населенню тезу «нас предали» і, «у нас нет иного выхода», кинутись в обійми Китаю з його «мирним планом». Я не люблю конспірологічних теорій, і ще й досі скептично ставлюсь до ймовірності такого розвитку подій. Проте!..
    Виключно ланцюжок фактів:
    • Безпідставна заява Зеленського з докорами у бік Заходу, яка викликали здивування партнерів.
    • Хамський твіт Зеленського непередодні саміту НАТО в Вільнюсі, який викликав вже не подив, а роздратування.
    • Неприпустимо хамська реакція Президента України на слова Міністра оборони Великої Британії.
    • Абсолютно штучна ескалація в стосунках з Польщею: слова співробітника Адміністрації Президента Дуди (оригіналу розмови я не бачив, лише коротку цитату, без контексту) – виклик Посла Польщі в Києві – ляп Шмигаля про «недружній крок» – виклик Посла України в Польщі…
    З інсайду мені відомо, що деякі чиновники нижньої ланки, чи беручі за зразок поведінку «старших товаріщей», чи за власною ініціативою, почали дозволяти собі брутальні порушення дипломатичного етикету по відношенню до офіційних представників Заходу.
    Посли G7 на зустрічі з Шмигалем підкреслили, що прозорість та підзвітність – головні умови співпраці з відновлення України. Перекладаючи на «людьську мову»: ми чудово знаємо про вашу безмежну корупцію і не збираємось з цим миритись.
    Ще раз зазначу: я не любитель конспірології. Проте, викладені факти змушують дивитись на них з … глибокою занепокоєністю! Якщо це не ознаки реалізації певного сценарію, то це явні ознаки непрофісіоналізму та некомпетентності (який підриває безпеку України) низки чиновників вищого рангу.
    Не знаю, що гірше.

  2. Чигирин | 02.08.2023 at 16:36 |

    Ви правильно усе розклали і показали!
    Уся діяльність привладних, з часу підготовки до зустрічі у Вільнюсі і потім, за сценарієм поведінки сбігається із сценарієм поведінки ЯкунОвоча, той теж викинув фортеля з меркель за установками від хуйла…
    Гадити політичним лайном Україні та Українцям, всупереч її НАЦІОНАЛЬНИМ інтересам, та вигрібати з України, де тільки можливо, фінанси у свої ОФШОРИ!! Служки Зелі, мавпують поведінку московських ригоАнальних рабів-агентів, з часу ще кучмарика! Кольчужний скандал проти України та повний ігнор, за цю вихідку кучмарика, серед Світової спільноти!!
    Тоді ще на Банковій, привладні дупу лизали мішєбратіяв хуйла, а зараз ця ж братія, смакує її у онуків хуйвенбінів!! А у деяких не місцевих, а тільки з паспортом України, від запопадливості перед Сі, аж неконтрольоване сечоопорожнення виникає… Ну, то таке… генетичне.
    Українці дуже негативно, мякокажучи, ставляться до тих хто їм у ДВОРІ ГАДИТЬ…
    РигоАнали у 2014 році це осягнули!!
    Пильнуймо Україну від ТРУТНІВ!!

  3. Vadym Kuzmenko | 02.08.2023 at 16:40 |

    “заигравшаяся в шашлыки и различные выходки зеленая власть, вообще оказалась не готовой к войне”

    Це якщо дивитися з нашого боку.
    А якщо з кацапського, то ого-го – вони виявилися дуже-дуже готовими!
    Наприклад, усіх своїх родичів і близьких заздалегідь повивозили з України.
    А усіх інших навіть прив’язали до місць майбутньої окупації перешкодою виїжджати до інших областей (під приводом “боротьби” з поширенням ковіду).
    Просто дуже старанно відпрацьовують вкладені кацапами кошти.

  4. Н єпатріот | 02.08.2023 at 18:00 |

    zmerzota.

  5. Чигирин | 02.08.2023 at 19:01 |

    💯%‼️‼️

  6. Ієремія | 03.08.2023 at 12:39 |

    Можливо вже багато хто забув, але восени 2020 року Зєля продав свій будинок під Києвом. Тоді ще насміхались, мовляв готується тікати, бо вже встиг “нацарювати”. Насправді він його продав бо дійсно збирався тікати, але з іншої причини, як з’ясувалось. Хтось писав, що воювати з таким “гівнокомандуючим” як Зєля – це все одно, що решетом воду носити.

  7. @Anti-Colorados І “це ганебне сллово” країна теж в цих 130-ти? Розумію, що питання риторичне але все ж)…

  8. P.S. 4@Anti-Colorados Я певен, що вони там) То є просто цікавість – невже не помиляюсь)…

Comments are closed.