Рыба фугу, Прага и Маровецки (Часть 2)

МАРОВЕЦКИ

Так, рассуждая о том, какие причины обусловили создавшийся энергетический кризис, Премьер-министр Матеуш Моравецки сказал о том, что такое положение дел не было неизбежным и что его можно было бы легко избежать, если бы в ЕС присутствовал трезвый взгляд на эту проблему. Маровеки не указал прямо на экс-канцлера Германии, но всем было понятно, кого он имел ввиду, когда говорил о беспечной и безответственной политике, которую он назвал прямо: «Путинская инфляция». А дальше он сказал буквально следующее:

«Этот российский газ был похож на наркотик — наркоторговец также продает свою отраву якобы дешево или бесплатно, чтобы сделать своих будущих жертв зависимыми. И так Москва действовала предыдущие десять лет… Российский газ стал проклятием для Европы, сегодня в формате Европейского политического сообщества мы хотим оставить этот российский газ и российское сырье в прошлое…»

Премьер-министр добавил, что европейские страны теперь говорят об этом вопросе единым голосом. Они также оценили предусмотрительность и трезвость Польши, в контексте таких инвестиций, как газопровод из Норвегии Baltic Pipe и терминал СПГ в Свиноуйсьце. Маровецки подчеркнул, что газопроводы для москвы являются инструментами господства и орудиями империализма. Он объяснил, что именно поэтому Европа должна солидарно сопротивляться всему, что происходит за восточной границей ЕС, и что до последнего времени велась неправильная энергетическая политика, и в первую очередь – неправильная германо-российская политика с точки зрения поставок газа.

ЭПИЛОГ

В связи с этим надо отметить, что Маровецки может быть даже не понял, насколько попал с точностью своих формулировок. Прутина воспринимали как своеобразного, но все же – политика и государственного деятеля, который понимает меру ответственности за свои решения и действует в рамках писаных и не писанных норм и правил, которые регулируют отношения между цивилизованными странами. Более того, они и федерацию считали цивилизованной страной. Это – фундаментальная ошибка.

Прутин никогда не был политиком. Он конторская дрянь самого отвратительного сорта, а именно – выродившаяся в урку и наркобарона. Уже одного этого достаточно для того, чтобы понимать, насколько это токсичное существо, чтобы действовать в отношениях с ним так, как это делают японские мастера с ядовитой рыбой фугу. Какие бы выгоды не сулили отношения с мордором, как бы этот персонаж ни улыбался, всегда надо было понимать простую вещь, он всегда усиленно ищет слабое место, чтобы воспользоваться им и присадить оппонента на какую-то дрянь, чтобы сделать его зависимым. 

А цели у него всегда были людоедские, что он никогда и не скрывал. По крайней мере, он пришел на вершину власти по горло в крови чеченского народа и уже тогда, на заре его правления, любой опытный политик обязан был дать ему правильную оценку и установить меру его токсичности как максимальную. Никто не говорит о том, чтобы еще тогда вырезать федерацию как раковую опухоль из тела цивилизованного мира, но надо было понимать, что урка, гопник и наркобарон никогда не будет таким же партнером, как главы других европейских стран. 

Правильная аналогия с наркодилером, который присаживат на наркотики бесплатно либо за смешные деньги, чтобы втянуть в орбиту своего влияния, как раз и показывает то, что случилось с Шредером, Меркель, Берлускони, Саркози, Трампом и другими деятелями, которые попали по действие этого токсина. И только продолжение странного непонимания того, что происходит, привело к ситуации, когда легких выходов уже не осталось. Проще говоря, если ты будешь есть рыбу фугу, не понимая ее сущности, ты почти гарантированно умрешь, а если ты будешь считать кровавого палача, вора и наркодиллера за политика, то проблемы будут не только у тебя, но и всего мира.

23 Comments on "Рыба фугу, Прага и Маровецки (Часть 2)"

  1. Зараз пуйло через Ердогана зробив хід конем. По голові. Запропонував новий договір між Заходом та пуйлом, бо попередні договори були погані і тому пуйло їх не збирався виконувати. Тут виникає питання: Ердоган дурник, щоб підписуватися за пацієнта психлікарні? І саме головне, пуйло чомусь вважає, що хтось захоче з ним розмовляти. А він знову не виконувати договорів.

    • Анатолій | 09.10.2022 at 17:20 |

      Може, не дурник, а наступний в ланцюжку Шредер – Меркель – Берлусконі – Саркозі – Трамп?

      • Eugen moderator | 09.10.2022 at 18:30 |

        Ердоган має свої, турецькі зацікавленості. Інших підходів там не видно.
        Реальне об’єднання тюркських народів. Причому на сьогодні без чіткого розуміння форми і конкретного наповнення такого об’єднання.
        Окрім того, досить довгий час спостерігаючи ганебну млявість Західного Світу, він, що цілком природно, побачив і власні політичні перспективи.
        Однією з них він досить таки чітко і скористався, отримавши суттєву частку контролю над кавказьким простором. Причому ще й маючи з того відмінний авторитет. Після Самарканду стало більш зрозуміло і те, яку роль він відводить рассєї.
        Перемовини з колективним Заходом і расєєю сьогодні є та ідея, яку він реально протиставив ядерним погрозам пітіноїдів. Відбудуться такі, чи не відбудуться, а час потрібний всім на осмислення ситуації, можливо і виграється.
        Сам аналіз можливості та доцільності таких переговорів це той час, що з невідворотністю грає проти рассєї.
        Я, принаймі, бачу ситуацію в такому сенсі. Мені здається, що прирівнювати Ердогана до згаданих вами персонажів, щонайменше, не зовсім адекватно. Рівень інтелекту суттєво вищий.
        До того ж варто згадати про будівництво корабля для України і багато іншого.

      • Навряд.Кацапи дуже добре наповнювали бюджет Туреччини своїми дурними грошима. А тепер з кацапами та грошима стало туго. Думаю Ердоган переслідує суто економічні цілі. Не може зрозуміти, що кацапів з золотим дощем більше НЕ БУДЕ.Ні кацапів, ні дощу.

      • Анатолій | 09.10.2022 at 20:59 |

        В контексті статті.

        Ви описали чим путін спокусив Ердогана, яким наркотиком, аби втягнути в орбіту свого впливу та маніпулювати.

        • Укроп | 09.10.2022 at 22:11 |

          “Я вас умоляю…” Маніпулювати Ердоганом плішивій молі? Який у цієї падалі інтелект видно тепер, коли Україна показала що король не тільки голий,а ще й досить таки бруднуватий місцями бо чемодан не завжди встигають подати 😀

    • vitogor | 09.10.2022 at 18:43 |

      Останнього разу коли Ердоган надав х**лу свої послуги, ціною питання була Вірменія. Лише за те що Ердоган запропонував Україні капітулювати на умовах кремля. Ну запропонував і запропонував, був посланий у відомому напрямку, але послуга була без повернення, тож Вірменія залишилася туркам. Тут мабуть те ж саме – чергова послуга яка не має а ні гарантій, а ні повернення оплати. Західна позиція добре відома – Україна сама вирішуватиме свою долю, і сама вирішуватиме які угоди для неї прийнятні а які ні. То ж нехай пропонує, цікаво буде подивитися на ціну цієї пропозиції. Сирія? Дагестан?

      • Eugen moderator | 09.10.2022 at 21:13 |

        Куди більша буде ціна.
        Втрата російськой домінанти в Азії переведе ситуацію здебільшого в режим діалогу, так би мовити, з Китаєм. Стосовно Казахстану, як мінімум. З огляду ж на результати політики КПК під мудрим окормленням Сі Цзіньпіна, для Туреччини проступають таки непогані перспективи.
        Звичайно, вони, можливо і достатньо хиткі станом на сьогодні. Самарканд же показав, що саме такий напрямок розвитку картини світу виключати не раціонально.
        Як на мою думку, то це досить не погана перспектива і для нас.
        За умови наявності відповідної компетентності у владних структурах наших, звичайно.

      • ” тож Вірменія залишилася туркам. “-навряд. Але те, що москалям прийдеться звідти йти, факт.Вірменам, сподіваюсь, стало зрозуміло, що ні від ОДКБ, а ні від москальської військової бази в Гюмрі не було жодного зиску, почнуть шукати якусь іншу систему безпеки.
        “То ж нехай пропонує, цікаво буде подивитися на ціну цієї пропозиції. Сирія? Дагестан?”-як мінімум, Півн.Кавказ. Сирія-бонус, бо через неї ще 12 років тому планувалося провести газопровід з Катару. Середньострокова перспектива-допомогти Казахстану повернути Кувандикський коридор(а то й Оренбург), після чого ставити питання про незалежність Башкортостану та Татарстану(і не тільки).

  2. Ilya56 | 09.10.2022 at 17:36 |

    Иногда глядя на хуйло приходят мысли-а как он в глубоко советское время попал в КГБ? Просто вспоминаешь свои годы после окончания бурсы и отработки 3 лет по распределению, когда почти все ребята “становились на лыжи”-кто одевал различного вида погоны и при этом проходил проверки, кто на Кр.Север, кто на Д.Восток, кто еще куда. Так вот вспоминая тех, кто одевал погоны и сколько их проверяли, и глядя на этого у.бка, возникают такие мысли, как так?

    • Eugen moderator | 09.10.2022 at 18:36 |

      Вопрос в том, кого и как проверяли имеет ответ простой ответ – а кто рекомендовал….
      И не следует забывать о фактическом слиянии еще в советские времена правоохранителей и крупных и средних криминальных авторитетов.
      Продвижение данного персонажа имело своей целью одно, а в результате получилось другое.
      Получилось, поскольку именно в мелких загребущих лапках оказались и силы и средства, о структуре подчиненности которых продвигатели имели вполне смутное представление. Как вариант….

      • Ilya56 | 09.10.2022 at 19:46 |

        Ну, учтя возраст хуйла, он шел в КГБ в середине-конце 70-х, а тогда слияния еще не было, потому что делить еще не было что. По крайней мере в Украине. Что у них было в Питере не знаем, но влияние забугория в виде Финляндии могло сказаться. Кто его знает…

        • Eugen moderator | 09.10.2022 at 21:18 |

          Явного слияния, может быть и не было….
          Но какие там явности могут быть в работе спецслужб…
          В этом плане весьма интересна история реорганизации разведывательных служб США в семидесятые. Когда к управлению Центральной разведкой пришел Уильям Кейси… Боб Вудворт написал замечательную книгу об этом…. Забыл название, давно читал…

          • Ilya56 | 09.10.2022 at 21:37 |

            “Признание шефа разведки” – так?

        • Вообще, не стоит идеализировать совок. Просто цензура была на высоте. А граждане Корейки никогда не переводились. Это только на картинке “если кто-то, где-то, порой…”, “преступность неуклонно падает”. А реальность – действо в “Операции “Ы” были мелкой шалостью. Цеховики, организованная проституция, наркобизнес – это все было и в 70-х и в 80-х. Наверняка и раньше, но тогда я еще был слишком мал чтобы видеть и понимать. Но если почитать пристально историю, то КБ и заводы, производящие при сталине военную продукцию рубились между собой насмерть, как настоящие мафиозные кланы. Да и сама большевицкая партия уж очень похожа на мафию, а ЧК/ГПУ/НКВД/МГБ/КГБ – передовой отряд партии, со всеми вытекающими. Наша СБУ не сильно далеко отошла, в этом направлении еще работать и работать. Да и в других странах стараются контролировать работу спецслужб – уж больно велики у них определенные возможности, а соблазн есть всегда.

    • Справа у тому , що КДБ завжди старалося брати не умінням, а числом та грошима. Підкуп посадовців та скупка технологій тоді були поставлені на поток. При цьому потрібні були числені виконавці для перевезення коштів, організації саун з блядями типа молодої анжелки меркель і т.п. До оперативної роботи їх не допускали, а використовували, як розхідний матеріал. Якщо такий персонаж засипався, то він практично нічого серйозного не знав. Разом з ним виключали зв”язкову з ним ланку і вуаля. Тому у СРСР і були самі найчисленніші спецслужби – у кожному районі міста – відділок КДБ у якому працювало 10-15 чоловік штатних і по 3-5 стукачків на кожного 30-75 штук. Кожен отримував платню за стук або просування до ВУЗу і подальша кар”єра старшим куди пошлють, як у пуйла. Спецперевірка зводилась до перевірки репресованих чи закордонних родичів, судимість і т.д. Тому контора була наводнена такими, як пуйло і так само і працювала. Аналітики – нуль, акції проти свого народу – ДА. Тому ця артель прогавила розвал СРСР, але знаючи шляхи переправи грошей за кордон, радісно з цими грошима злиняла у напрямку заходу сонця. Пуйло до переправки грошей допущене не було, тому стало ідейним борцуном за СРСР-2, бо ніяких других ідей у пусту голову зайти не могло. До речі пустоголовість та слідування традициї вже призвело до призначення командуючим проти нас поца, який засвітився ще у 1991 році і дивно, як не був посаджений на кічу. Дивний сплав ідей Ананербе, російського самодержавства, ленінських ідей та методів сталевого фелікса тепер демонструє нам пуйло. Саме дивне, як все це можна ув”язати логічно, щоб скелети не вилази зі шкафів, мені наприклад незрозуміло. Але така об”єктивна реальність хуйлостану.

      • Eugen moderator | 09.10.2022 at 21:38 |

        Як на мою думку, перепрошую, то ніхто там нічого не прогавив. Реальність того, що сама система комуністична завела величезну державу фактично в глухий кут, гєбє розуміли чи не краще за всіх інших.
        Станом не той час будь-які намагання зберегти статус-кво з невідворотністю привели б до неймовірно кривавої бойні. Такої, що в ній було б надзвичайно складно зберегти не тільки кошти, а й свої життя.
        Тому, як на мою думку, розвал есесеру був проведений з мінімально можливими пертурбаціями. Для збереження ж власних позицій гебе утворили саме російську федерацію, попередивши створення незалежних Татарстану, Саха і менших національно-культурних утворень. Та й тієї ж Уральської, чи як там думали назвати, республіки.
        Але природа цієї спільноти, разом з партійною верхівкою так і не дала їм можливості зрозуміти, що саме розвиток тієї ж росії як реально демократичної країни міг би дати їм дещо суттєво більше, ніж неймовірні яхти і таке інше. Покоління, покоління виховані в системі комуністичної ідеології спотворили їз світосприйняття. Спотворили практично так, як це сталося з усім російським плебсом…
        Саме цього і не зрозуміло багато людей на Заході,, тим більше, що не мало було і відповідної агентури впливу, яка, витому числі, і дісталась у спадок від КГБ російським спецслужбам..
        Спостерігаємо наслідки..

        • Керівництво КДБ, а саме Андропов у 1982 році намагався вивести СРСР із стагнації саме методами КДБ. Ловля людей по кінотеатрам у робочий час. Але нічого уже було не виправити і генсек кдбешник зійшов зі сцени. Саме КДБ спочатку прогавило а потім не справилося з викликами сучасності. Та й устрій був мертвонароджений. Останній кілок забила війна у Афганістані через велику ресурсоемність.

          • Eugen moderator | 09.10.2022 at 22:42 |

            Там багато було тих кілків. Іноді пригадую з своєї молодості, та дивуюсь, на скільки ж можна було спотворити практично все….
            А висновок один- не має права бути державної ідеології.
            Не має права бути державної релігії.

      • Noname | 12.10.2022 at 15:18 |

        “…призвело до призначення командуючим проти нас поца, який засвітився ще у 1991 році і дивно, як не був посаджений на кічу…”
        Я так розумію, що мова йде про Суравікіна? Так він і загримів тоді. Але в подальшому був виправданий, бо знадобився Єльцину у першу чеченську. Там такі “відморозки” на жаль завжди були в пошані й для них завжди є “робота”!

  3. wavesurfer | 09.10.2022 at 18:29 |

    не в тему – а куди подівались статті про кримський міст? були одразу після статей про Карабах, тепер немає, тільки через гугл можно знайти.

  4. Tilifonict | 09.10.2022 at 19:42 |

    Гарні анології, цікаво пише автор, дякую

Comments are closed.