“Линии обороны” – 7 лет (Часть 2)

Кроме того, за это время у нас появилась модерация, которую долгое время, в единственном лице, вел Андрей и как он с этим справлялся, может быть расскажет сам, но теперь он не один и наверное, теперь с этим проще. Мне это очень помогает, поскольку это – отдельный и большой труд, объем которого трудно оценить, пока сам на себя не взвалишь эту ношу. Ну и конечно же, у нас появились постоянные комментаторы, которые часто выдают настолько интересные коменты, что они заслуживают оформлению в статьи. Раньше именно за такими комментариями следил Тимур и присылал кандидатские тексты из комментариев, сейчас с этим не складывается, да и ситуация сейчас несколько другая.

Мы планировали закрыть ресурс после победы в войне и представляли себе, что займет это 2-3 года. Но вот уже прошло семь лет и последние четыре месяца говорят нам о том, что торопиться не надо. Мы и не торопимся, продолжаем держать темп и флаг, стараясь не упустить ни того, ни другого. Уже как это получается, судить тем, кто нас читает, но все же, кое-что мы обязаны оценивать самостоятельно. Простые принципы, изложенные нами 7 лет в разделе «О нас», мы стараемся соблюдать неукоснительно и как нам кажется, ни разу не отклонились от заявленного. Для тех, кто с нами недавно, просто напомню эти простые положения.

Мы всегда будем отстаивать интересы Украины так, как их понимаем. Мы всегда будем субъективны в своих суждениях, и потому то, что здесь публикуется – не журналистика, которая обязана стремиться к объективности, а просто мысли вслух. Мы обещали давать альтернативный взгляд на события и особенно там, где пресса начинает явно отрабатывать заказ. Не важно, чья пресса, наша, вражеская или зарубежная. И делаем мы это не для того, чтобы привлечь тех, кто это читает, на свою сторону, а чтобы дать хотя бы минимальный выбор из двух точек зрения, а уже включив собственную голову, читатель сам найдет ответы на злободневные вопросы. 

То есть, мы не стремились и не стремимся убеждать, мы хотим пробудить необходимость самостоятельного мышления, без опоры на авторитетов, и сами не желаем становиться авторитетами. Поэтому мы намеренно обезличили авторство текстов, поскольку нам не нужна популярность, которая очень часто потом конвертируется в гонорары или политическую карьеру. Нам это не нужно, поскольку у нас есть наша Линия и наш флаг. Этого – достаточно и этого не смогли понять те, кто присылал нам предложения, от которых невозможно отказаться. А таких было несколько. Большая их часть – перед выборами 2019 года.

В общем, мы не рассчитывали на такой длинный забег, но если взял мяч – играй. Наверное, этот текст получился намного суше, чем в прошлые годы, но сейчас такое время, когда все решается там, на Донбассе, на Юге, в тех местах, где стоит наша ПВО, где-то вдоль северной границы, а мы – в тылу, хотя это положение нас не очень радует, но пока здесь от нас больше пользы, чем на передке. И вот этот вывод сделан уже на объективных данных. И в связи с этим, напомним последний принцип деятельности ЛО. Мы обещали, что будем критиковать всех, невзирая на имена, цвет и былые заслуги, если посчитаем, что своими словами или поступками кто-то наносит ущерб Украине, единственным исключением являются ВСУ. Это мы такое написали 7 лет назад, а сейчас наверняка нет никого, кому непонятна суть этого исключения. А чтобы сформулировать эту причину коротко и емко, приведем цитату:

Вот так оно и есть. Именно эти слова можно поставить эпиграфом ко всему тому, что сейчас делаю сотни тысяч, а скорее – миллионы человек. Каждый – на своем месте, исходя из своих возможностей и понимания целесообразности. Поэтому мы не призываем помогать нашей армии, ведь наших коллег не нужно к этому призывать и такой призыв мог бы кого-то даже оскорбить. Мы точно знаем о том, что делает часть наших коллег в Украине и за рубежом. Нам об этом пишут регулярно и также регулярно просят, чтобы мы об этом не писали.

В общем всем, кто считает себя частью нашего большого коллектива – поздравления с семилетием и от редакции ЛО скажем только одно: «Ми переможемо!»

Слава Україні!

55 Comments on "“Линии обороны” – 7 лет (Часть 2)"

  1. “Не сцать,стоять,ебашить”!

  2. Дмитро | 18.06.2022 at 06:38 |

    Вітаю колектив Лінії Оборони з черговим роком важкої, але дуже успішної роботи. Нажаль забіг виявився марафонським, а може і більше, але с самого початку вважав і вважаю досі, що ваша робота буде потрібна і після перемоги, тому що журналістика в Україні відсутня. Будут величезні виклики, будуть зміни, буде відбудова і буде купа людей яких захочуть привласнити здобутки справжніх героєм, патріотів, талановитих фахівців на користь України. Тому виявиться, що війна за Україну продовжується і ви будете конче потрібні.
    Не знаю як воно складеться, але дуже вам дякую за вашу важку і, скоріше за все, відповідним чином, не оцінену працю.
    Але є ми і є ви, і ми разом розуміємо важливість і цінності вашої роботи в підтримці людей і закладенні міцного фундаменту України як Європейської країни.
    Ви достойні!

  3. Юзик | 18.06.2022 at 06:44 |

    Героям Слава! Дякую за Вашу невтомну,часто недооцінену, але необхідну працю. Респект і повага.

    Все буде Україна!

  4. Героям слава!

  5. Героям Слава! Вітаю З Днем Народженя!

  6. Вітаю колектив ЛО та його читатчів з Днем народження!
    Продовжуйте свою роботу та боротьбу!

  7. woloshin | 18.06.2022 at 06:58 |

    Вітаю з черговою річницею! Без малого сім років читаю, вам творчого натхнення і все буде Україна!

  8. Михайло | 18.06.2022 at 07:22 |

    Героям слава!

  9. Станислав | 18.06.2022 at 07:23 |

    Вітання!
    Часу та натхнення!

  10. rock-n-roll | 18.06.2022 at 07:32 |

    Це не просто альтернативний суб’єктивний погляд на події в країні і світі, це дуже часто “бальзам на душу” серед відчаю і зради.
    З днем народження, ЛО!

  11. Vadym Kuzmenko | 18.06.2022 at 07:36 |

    “ЛО” – справжня Лінія Оборони України!
    До речі, “ЛО” – це дійсно унікальне явище! Я з 2002-го повністю відмовився від телевізора, як джерела інформації, тому що отримав постійний доступ до Інтернету. Так от, було багато сайтів, на які звертав увагу (хоча їх відсоток із загальої кількості був мізерним), але всі через деякий час ставали мені нецікавими (зкурвлівалися) – мало які міг витримати рік-два. А “Лінія оборони”, яку знайшов у 2015-му (шукав спеціально, тому що статті за підписом “anti-colorados”, які вперше побачив на сайті “Еспресо”, були саме для мене), за всі ці роки не тільки не розчарувала, але стала ще більш вагомою у моєму житті.
    Шановний Авторе і Ваші помічники – бережіть себе. Ви дуже потрібні Україні!

  12. Микола КР | 18.06.2022 at 07:41 |

    Дякую Автору і Редактору, а також усім причетним!
    Мої вітання з півдня!

  13. Serg Exsem | 18.06.2022 at 07:51 |

    Кожного ранку, ще до кави, ледве розплющивши очі, відкриваю сайт Лінії оборони. Без цього, без Вашої підтримки навіть не знаю, чи не втратив би надію на краще. Дякую Вам за вашу працю і підтримку за всі ці 7 років. І Слава Україні! З Вами ми переможемо

  14. Олександр | 18.06.2022 at 07:55 |

    Героям слава!
    Довгих років і творчої наснаги! Не жалкую про 7 років з вами.
    Nevseremos!

  15. СергійБілогор | 18.06.2022 at 07:58 |

    Вітаю з 7-ми річчям всіх – і авторів, і адмінів, і читачів цього ДУЖЕ потрібного проєкту!
    В цей дуже важкий період нашого життя нам всім потрібні, як ковток свіжого повітря, потрібне чиєсь інше бачення чи аналітика, яка іноді дає оту “точку опори”, що допомогає рухатись далі і не впасти духом, як в суцільному болоті ота купина, що дає змогу перепочити і набратись знову сил продовжити йти у вірному напрямку.
    Дуже вдячний автору за його і труд, і віру, і наполегливу цілеспрямованність на шляху до перемоги
    України.
    Здоров’я і наснаги всім з авторського боку і всім нам, патріотам України, що відстоюють незалежність Неньки кожен на своєму місці. Разом переможемо!
    Слава Україні!
    Смерть ворогам!

  16. Гліб | 18.06.2022 at 08:02 |

    Героям Слава! З днем народження!

  17. Vadym+K | 18.06.2022 at 08:03 |

    Для “ЛО” після Перемоги демобілізації не буде і автор це добре розуміє!

  18. Виктор | 18.06.2022 at 08:03 |

    Бъдете здрави и силни! Благодаря Ви че Ви има. Дръжте знамето високо и разбира се, Вие ще победите! Всичко ще бъде Украина!

  19. Олександр | 18.06.2022 at 08:07 |

    Наснаги і натхнення всім побратимам у здобутті Перемоги. Щира подяка редакціії за дуже корисний ресурс, та за нелегку працю в його створенні та розвитку.

  20. Дякую Вам!ваш проект і Пан Горький Лук(царство небесне) як ковток свіжого повітря!

  21. Поздоровляємо з річницею! Наснаги та невичерпної енергії! Все буде Україна!

  22. Valeriy | 18.06.2022 at 08:19 |

    Вітаю з річницею, дякую за те що Ви робили,робите та без сумніву-будете робити. Життєвий марафон повинен бути с перешкодами,це робить нас сильнішими за інших,читачі це відчувають і стають міцнішими разом з ЛО.Настане час та в Україні теж з’явиться журналістика в тому вигляді як це повинно виглядати але поки що це марафон з перешкодами,дуже схожий на Нью-Йорський за дистанцією але дорогу здолає ідучий, в даному випадку-той кто біжить.Дякую!

  23. Віктор | 18.06.2022 at 08:24 |

    Дякую за відмінну роботу! Ви – кращі!

  24. Вітаю!

  25. Санто | 18.06.2022 at 08:33 |

    Героям Слава! І велика подяка колективу ЛО за їх титанічну – і це не перебільшення – працю. Бо як людина, колись дотична до ЗМІ, знаю, як важко робити свої, оригінальні публікації. Давно, коли на додачу до передплатних телеграфних агенцій, на роботі додався Інтернет, українська журналістика пішла шляхом, який ми самі жартома називали “Новости на Рамблере”. Офіційна “журналістика” і досі йде цим шляхом, черпаючи новини з отого ж ресурсу. І тільки такі самородки, як Автор, відчувають потребу і мають сили торувати свій шлях. Бо талант – це від Бога, хоч Автор і не визнає існування цієї субстанції. І це не залежитьні від освіти, ні від роботи – найкращий програміст, якого я будь-коли знав – це піаніст з консерваторською освітою. То ж піднімемо нашу каву за кожного, хто воює за Україну в своєму окопі і тим, що дав Бог. Україна переможе!

  26. Дмитрий | 18.06.2022 at 08:35 |

    Героям Слава!
    Бережіть себе!

  27. Наталія | 18.06.2022 at 08:41 |

    Героям слава! Стала вашим читачем віднедавна. Мій Боже, я дякую вам за те, що ви просто є! Такі як є! Читаю вас зранку, протягом дня, увечері. Велика вам подяка за труд і натхнення. Воістину, лінія оборони людей об’єднаних справжністю. Вітаю вас від щирого серця! Нехай Господь вас благословляє!

  28. Героям слава! Команді – глибока вдячність!

  29. Pavlo+N. | 18.06.2022 at 09:02 |

    Героям слава! З ювілеєм! Читаю вас майже 7 років, кожного дня. Дуже дякую за вашу велику працю!!! Все буде Україна!!!

  30. Олександр | 18.06.2022 at 09:08 |

    Героям Слава!
    З днем народження!

  31. Gandalf | 18.06.2022 at 09:24 |

    Героям Слава! Я давно з ЛО, а останні місяці тільки тут знаходжу розраду. Тримайтеся хлопці та дівчата, я несу ваше слово серед своїх друзів та знайомих. Дякую вам, ви джерело духовних світлих сил! З днем народження ще вас !

  32. Олексій | 18.06.2022 at 09:41 |

    Героям Слава!

  33. Андрій Дар | 18.06.2022 at 09:41 |

    Героям слава!
    Спокійно й буденно, робимо щоденно, те, що в змозі робити.
    Все буде добре, все буде Україна.

  34. Володимир | 18.06.2022 at 09:56 |

    + Вітаю і дякую!

  35. Н єпатріот | 18.06.2022 at 10:12 |

    Слава Україні! Вітаю весь колектив ЛО з черговою річницею! За роки спілкування з ЛО, звик отримувати найбільш достовірну інформації саме з цього ресурсу. Завжди з нетерпінням чекаю появи нових дописів. Просто вражений обсягом роботи редакції і Автора. Всіх Вам благ і творчого натхнення.
    Героям Слава!

  36. Героям слава! Вся деятельность всех, задействованых в ЛО заслуживает самой высокой оценки, огромной благодарности и добрых слов, которые уже высказаны многими выше. Я просто присоединяюсь к ним, чтобы не повторяться. Но коснусь другого.
    Уважаемый Автор написал, что планировалось закрыть проект после победы. Хочу отметить, что необходимость в существовании ЛО не исчезнет никогда. Украина всегда будет нуждаться в защите и поддержке на информационном фронте, который никогда и никуда не денется. Я вижу и понимаю, что Автор, да и вся его команда работает наизнос. Преклоняюсь перед ними, перед их самоотдачей, граничащей с самопожертвованием. Преклоняюсь перед эрудицией и знаниями Автора во многих сферах жизни, зачастую весьма далеких одна от другой. Но, естественно, человек просто устает, а зачастую выгорает. Но ЛО должна продолжаться! Считаю, что проект закрывать нельзя ни в коем случае, даже после нашей победы над мордором. Просто нужно подумать о передаче знамени в молодые руки. Анти-Колорадос, что Вы думаете по этому поводу? Спасибо Вам огромное.

  37. Gruffurd | 18.06.2022 at 10:13 |

    Героям Слава!
    З Днем народження, “Лінія Оборони”!

  38. Gala SS | 18.06.2022 at 10:22 |

    Колись сидів на “Патріотах України”. А вони часом копіпастять всяку юринду. І попалася цікава статєйка. Перейшов по ссилці. Якась “Линия обороньі”. Це що за хрєнь? Ну добре, подивимось шо вони тут калякають. Пройшло 5 років а я все тут. Доречі, а оте “ПУ” ще існує?

    • Вовк | 18.06.2022 at 13:11 |

      Існує

    • Андрій Дар | 18.06.2022 at 13:26 |

      https://patrioty.org.ua/ – дуже добре джерело інформації, доповнює тим, чого не бачив на інших сайтах. Жодного разу не побачив в них чогось бодай трохи “не нашого”. Повністю рекомендую.

  39. Gala SS | 18.06.2022 at 10:32 |

    ))))) Якщо хтось буде бачити Залужного то перекажіть йому що оті два пальці символізують “іди в сраку” ну а один середній…. “Вікторія” показується трішки по іншому. Нє, ну я не знаю, може наш генерал в цьому конкретному випадку вітається з преЗЕдентом.

    • Вовк | 18.06.2022 at 13:14 |

      то Залужний показує, що пішов перевіряти забезпечення у війську Рєзніку та привіт для холенЯ

  40. Героям слава! Смерть ворогам!

  41. Alex_Y_88 | 18.06.2022 at 10:53 |

    Поздравляю!
    Большое спасибо за Вашу работу!

  42. Сергей * | 18.06.2022 at 11:01 |

    Героям Слава! Як летить час… Був постійним читачем від початку, але лише після 24.02.22 “став” коментатором. Я пишаюся, що маю таких чудових колег-однодумців, які послідовно і прискіпливо висвітлюють усі перепетії сьогоденщіни. Я пишаюся тим, що порохобот і маю величезну підтримку і розуміння саме від друзів на ЛО. Ви наче ковток цілющого повітря. Безмежне дякую і щире бажання вам успіхів та наснаги, все буде Україна!
    P.S. а закривати проект після перемоги я думаю не варто.

  43. Володимир | 18.06.2022 at 11:10 |

    Вітаємо колектив Линии Обороны із юбілеєм, та бажаємо завзяття, енергії та вдачі у боротьбі із загарбницькою рашистською пєдєрацією. Я майже з самого почаку роботи Линии Обороны, постійно є читачем та росповсюджувачем ваших матеріалів. Може станеться так, що і я запропоную свої статті для публікації. Слава Україні! Героям слава! Донецьк, Україна.

    • Андрій Дар | 18.06.2022 at 18:52 |

      Володимире, статті звідти, де Ви є – були б безцінні.
      Із зміною імен та обставин, щоб не вистежили – можете навіть публікуватися аід псевдонімом.

  44. Ilya56 | 18.06.2022 at 11:49 |

    Коллектив ЛО персонально и всех нас с праздником!
    Все буде Україно!!!

  45. Вітаю з днем народження! Дякую за вашу працю! Відчуваю, що опису інформаційного простору, незабаром потрібно буде використовувати якісь одиниці як у фізиці або математиці.

  46. Софочка | 18.06.2022 at 12:08 |

    Мої щирі вітання! Дякую, що ви є, особливо це гостро відчувається в окупації. Бережіть себе, ви нам дуже потрібні. Слава Україні!

  47. Анатолій | 18.06.2022 at 12:09 |

    Вітаю!!! Натхнення та перемог!!! Слава Україні!

  48. Zozulya | 18.06.2022 at 12:50 |

    Героям Слава! Вітаю ЛО з Днем народження!Дякую всій редакції, авторам за можливість бути в колі однодумців, за вашу працю і позицію.Натхнення і сил, з вами – до Перемоги!

  49. Героям Слава!
    Поздоровляю.

Comments are closed.