Парадоксов друг

Наша жизнь полна неожиданностей и парадоксов и часто совмещает вещи совсем несовместимые. Например, когда смотрим на фото и видео наших военных, которые находятся на передке, легко замечаем, что они одеты либо в штатный, либо в импортный камуфляж, иногда – в однотонную форму цвета «олива», которую раньше называли «защитный цвет». И в общем, мы понимаем, зачем существует такая форма одежды и почему такая ее расцветка. Кроме того, часто можно видеть бойцов с очень солидной небритостью и тут мы тоже понимаем, что на передке, особенно там, где идут активные боевые действия, бытовые удобства сводятся к минимуму и потому надо выбирать что-то из двух одно, либо ехать, либо – шашечки. 

Один из наших коллег по этому поводу высказал собственную позицию, которая звучит так. На передке становишься суеверным и некоторые вещи делаются или не делаются именно по этим соображениям. В его случае, он сам себе дал слово сбрить бороду в день победы, а пока – ходит с бородой. Из собственного, очень далекого уже опыта армейской службы в совковой армии, могу сказать, что действительно, даже тогда были подобные вещи. 

Например, в день выезда на парашютные прыжки никто не брился, поскольку это была плохая примета. Кроме того, когда выезжали из части, на КПП кричали определенную фразу, которую здесь приводить не станем, поскольку она является непереводимым фольклором. Но понятно, все это были детские игрушки, по сравнению с настоящей войной. 

И вот в этом смысле, очень забавно смотреть на фото персонажа, известного в народе под сценическим позывным Янелох Боневтик. Как несложно заметить, он постоянно появляется на публике в имитации военной формы. Помнится, Мао Дзедун – тоже до смерти ходил одетым в подобную одежду, хотя всем известно, что вояка из него был как из Г – пуля. Тут – то же самое, якобы «милитари стайл» и небритость, как в окопах. 

Оно конечно, его окружение рассказывает о том, что в первые дни на Банковой стояли ожесточенные бои, в которых удалось отбить атаку около тысячи ДРГ, десятков танков, двух подлодных водок и крейсера «Бронетемкин поносец», так что возможно что-то такое ожидается прямо сейчас и на самом деле, они не вылазят из своих окопов, на соответствующих уровнях бункера, но тем не менее, смотрится это забавно и слегка удивительно. Совмещаются вещи несовместимые по определению, но уже – как есть.

Или вот еще парадокс, что может быть общего между новейшим вертолетом, швейной машинкой и миксером? Казалось бы, ничего там общего быть не может, но не тут-то было. К вертолетам вполне можно добавить ракеты, самолеты и другую технику противника, в которой использованы детали от бытовой электроники. Конечно, жаль раскручивать кондиционер или стиральную машинку, но если этого требую скрепы и соответствующий дед, то деваться некуда. Вот что уже появляется в Сети.

Насколько можно понять, западные партнеры сейчас очень внимательно изучают захваченную и уничтоженную технику врага с тем, чтобы найти там вот такие артефакты и включить изделия, из которых в мордоре добывают электронику, в очередной санкционный список. А тем временем, на залесье отрабатываются планы восстановления ламповой электроники. Сами они говорят, что лампы у них были отменные. Их можно хоть в самолет ставить, хоть в оленя, а хоть и в оленевода. Что же, тут им можно пожелать только удачи, поскольку общее направление движения – правильное.

21 Comments on "Парадоксов друг"

  1. Роман Вільно | 01.06.2022 at 11:13 |

    Під час служби ще в РА на питання чому вся апаратура на лампах відповідь така, що під час ядерного вибуху вся радіоелектроника на напівпровідниках одразу ляже а лампова ні. Може тому і вирішили лампове виробництво відновити.

  2. Гена | 01.06.2022 at 12:18 |

    Хлопці, на передку не вистачає ні часу, ні води, або електроенергії, щоб ще поголитися.

  3. Елена | 01.06.2022 at 12:46 |

    Хтось із голівудських зірок, в інтерв”ю казав, що найважче, протягом місяця зйомок були не трюки з розбиванням автівок, а “трёхдневная небритось” яку стілісти повинні були підтримувати. Які ж тортури витримує боневтік ці три місяці?!

    • Гена | 01.06.2022 at 13:24 |

      Я особисто, не витримую більше 5 днів.
      I’m is the Amy now.

    • Oleksandr | 01.06.2022 at 20:13 |

      Зараз з цим простіше, тример з насадкою, потрібної довжини і вуаля… Хоча у випадку нашого хероя, то там мабуть з півдесятка перукарів цим займаються.

      • у нього такий дивний (кумедний) малюнок оволосіння, що краще б не ганьбився 🙂

  4. Leonid | 01.06.2022 at 12:49 |

    Несмотря на все госты, госприёмку и знаки качества, лампы в совке тоже были гавно. С никакой надёжностью и минимальным ресурсом. Не говоря уж о технических параметрах, которые и в лучших совковых лампах недотягивали до ширпотребных западных, выпускавшихся на 20 лет ранее. Можно представить, что раха щас наваяет с утерянными технологиями в этой отрасли. Лампы накаливания разве что. С угольной нитью Эдисона.

    • Так точно! Пригадується мій чорно-білий телевізор “Рассвет”, що випускався як ширпотреб на військовому заводі в Красноярську! Скільки я поміняв в ньому ламп 6Н1П з блоку високої напруги! А потім хтось порадив просто після чергового збою виймати цю лампу та злегка пошкрябати її ніжки, після чого повернути на місце, й так можна було робити разів з 20. То я той блок кожухом навіть не закривав, щоб час на маніпуляції не витрачати. Ось така якість була ламп на радянському військовому заводі!

  5. Валерій(З) | 01.06.2022 at 13:09 |

    З того недолугого і Фідель Кастро не вийде, бо без папірця не те що годинами не може здіти, а й складне речення до купи не зліпить, бо не розуміється на тому, про що говорить.

  6. Санто | 01.06.2022 at 14:13 |

    Ага, найкращі лампи… Телевізор КВН-49, хто ще такий пам’ятає з’явився у сусідів,коли я був первоклашкою. І перед майже кожним переглядом телевізора – а “на телевізор” збігалися діти кількох родин, сусід висовував з корпуса шассі і перетикав там туди-сюди оті лампи. А я вже тоді цікавився технікою і на все це уважно дивився. І от мене здивувало, що на деяких лампх я не можу прочитати назви. Я, первоклашка, тільки вивчив кирилицю і про існування латиниці не мав уяви. Ну і питаю у сусіда, що це за літери. А той каже: Оце лампа німецька, бачиш, написано TELEFUNKEN, а ця, здорова, кенотрон називається – американська, RCA. А оця, що постійно відпадає – 6П3С – наше гівно… То ж і лампи в совку теж були порождєнієм імпєріалізма. Та що там лампи – в приземлених росйських гелікоптерах бачимо чудові різнокольорові TFT монітори. А хтось чув, щоб росія виробляла хоч примітивні РК індикатори? Отож…

    • Eugen moderator | 01.06.2022 at 16:42 |

      Та що там КВН49!
      Думаю, що для багатьох наших сучасників буде величезним відкриттям той факт, що коли в сесесері почали продавати чорнобілі телевізори, в Штатах і не тільки кольорове ТБ було нормою життя.
      А про те, що в Німеччині навіть під бомбами союзників працювала телетрансляція, не здогадується більшість мешканців постсовдепії.
      Та й зрозуміти реальне значення того зможуть далеко не всі з поціновувачів “світлого минулого” своєї молодості.
      Стосовно ж лампової електроніки, то для того, щоб налагодити притомне, скажу так, її виробництво, з урахуваннямм ситуації з кваліфікованими кадрами в мордорі, потрібен час, оцінити який не можливо. Але те, що це не рік, не два і не десять сумнівів немає.
      Бо ж таке виробництво є гігантським комплексом узгоджених компонентів.
      Від первинної сировини належної якості до складальних потужностей відповідної продуктивності і надійності. Про контрольні пристрої і технології можна такого нарахувати…
      То ж ізоляція і ще раз ізоляція.

      • Ilya56 | 01.06.2022 at 19:05 |

        Принципиальности ради-первый телевизор в семью в моем детстве был куплен в 1964 г., это был ленинградский Сигнал. Работал, с лампами вроде было все ок.

  7. Лампы устойчивы к ЭМИ ядерного взрыва,однако очень не любят толчков,вибраций и прочих нестабильностей.Нити накала провисают,коротят и лампе жо..па.Не зря же вся электроника носимая,возимая и запускаемая на полупроводниках.

  8. Юрій | 01.06.2022 at 15:44 |

    Стосовно вертольотів – ніяк не повірю, що вони розбирають побутову техніку, щоби туди щось запхати з неї. Якби це був якийсь черговий рік ізоляції рф- то ще куди не йшло, така теорія. Що їм так бракує у тих гвинтокрилах? Резисторів, транзисторів, конденсаторів? Чи їм може потрібен якийсь мікропроцесор, і їх ніде немає, і вони будуть перепроектовувати всю схемотехніку під якийсь побутовий Atmel, чи PIC?
    Не вірю.

    • Санто | 01.06.2022 at 16:21 |

      Канєшно, вони не розбирають пральні машинки – вони просто закуповують компоненти, і пишуть в декларації “для виробництва пральних машинок”. А самі ставлять той Atmel у вертоліт. А чим він поганий – адже в пральній машинці він працює в умовах вібрації і високих температур, програмувати його широко відомо як. Бо про існування якихось моторолівських спеціалізованих проців вони, мабуть, і уяви не мають – їм ці секрети навряд відкривають, не зважаючи на політику “Перегрузки”, як було написано на відомій кнопці…

    • Eugen moderator | 01.06.2022 at 16:27 |

      До цього було б цікаво дізнатись статистику довоєнних поставок в мордор побутової техніки. Бо ж те, що буряти пруть пральні машини і т.ін., говорить про відсутність такого у них вдома.
      До того ж, було повідомлення, що фесебешники забрали у одного з мародерів шість десятків вкрадених гаджетів.
      То ж цілком можливо, що певні елементи керування для своєї зброї виконують на базі елементів, що потрапили в мордор в складі різних виробів.
      Там же нема системних технологій, але трапляються різні “кулібіни”.

  9. К сожалению вынужден согласиться с Автором, Малоросам Залеского таки очень понравилась власть, Да то такой степени что свирблячка не дает сидеть спокойно, Использовать опыт Труханова, который зачистил криминальных конкурентов в Одесе под видом шпионов, предателей ИТД, А так как на главного конкурента такое не на тянешь, то самый убийственный аргумент Порошенко-нарцисс! Фальш-старт перед выборами никому радостей не приносил,

  10. Сергей | 01.06.2022 at 18:03 |

    После фразы путлера “Готовь дырочку !”, шойга так и не понял – наградят его, или накажут…

  11. принципиальное уточнение:в потемках бьіл не крейсер а бровеносец.

Comments are closed.