Обратная волна (Часть 1)

Давно известно, что посеявший ветер, пожнет что-то нехорошее, может быть, бурю, а может, и ураган. Причем, когда сеятель ветра приступает к своим мероприятиям, он полагает, что будет вот такой красивый и одновременно – умный, делать то, что ему захочется, а все вокруг будут стоять с открытыми ртами и смотреть на его упражнения. Но практика показывает, что такое развитие событий уникально. Примерно это самое до 2014 года показывала Украина, когда на фоне бурно растущего милитаризма РФ она не просто ничего не делала для укрепления своей обороноспособности, а наоборот ее демонтировала. И если Янукович действовал так, как это положено кроту – в пользу Москвы, то Ющенко я этого никогда не прощу. 

Да, можно долго и нудно говорить о том, что тогда обстоятельства сложились не в его пользу, где-то у него были связаны руки и так далее, но если ты все это видишь и не бьешься наличными средствами и в конце концов – прямо не обращаешься к народу за поддержкой – бери шинель, иди домой. Я знаю, что многие коллеги имеют к нему теплые чувства, но именно Ющенко показал, как проукраинский и даже патриотический деятель, может показать чудеса импотенции. Это – субъективное мнение и с ним вполне можно спорить, но для меня время правления Ющенко – эпоха утраченных возможностей. По крайней мере, я  точно знаю, что выходил на первый Майдан не для того, чтобы смотреть на его импотенцию. Мне нужен был президент-боец, а не мямля, но я его не получил. Он не оправдал ничего из того, что было нужно от президента лично мне.

Ну а в мире это редко выглядит именно таким образом. Как только кто-то начинает стягивать железо и бряцать им в адрес своих соседей, те начинают шевелиться и в конце концов, это может оказаться неприятным сюрпризом для инициатора такого движения. Достаточно посмотреть на то, как взвыла Москва, когда Украина стала наращивать броню и паковаться современным оружием. Причем, там же понимают, что все это готовится не для того, чтобы его применять против варлонов или мембарцев и уж тем более, не против налетчиков с планеты Мельмак, а против них и никого более. То есть, каждый патрон или снаряд, каждая ракета могли бы иметь маркировку «Привет Москве!».

Примерно в такой ситуации оказался Китай. Недавно в прессе появились данные о том, что военный бюджет Китая, с учетом спрятанных статей расходов, размазанных по не профильным министерствам и ведомствам, уже сопоставим с военным бюджетом США. То есть, Пекин серьезно милитаризует свою экономику и если Штаты это делают для сохранения статус-кво, то Китаю надо получить какой-то практический профит от таких усилий. Поскольку грозно ходить на парады и катать напомаженную военную технику за полтриллиона долларов в год – не тот резон.

Но процесс затянулся и Китай наступил на старинные грабли. Ему бы тихонько сидеть до момента, когда он решится применить все это оружие на каком-то направлении, но у него не хватило терпения и он начал выступать с угрозами в адрес почти всех своих соседей и плюс к тому, стал играться с международными, нейтральными водами. Причем, делает он это публично и намекает, что если его требования не признают по-хорошему, он их может утвердить и по-плохому. И как было принято во времена совка, начинаются многочисленные парады с лозунгами «Мы за мир», и демонстрируется то, чем этот мир Пекин собирается достигать. Упоротые кремлевцы, в лице их террористической организации «Вагнер», помощники которой сейчас у нас имеются во властных коридорах, и вовсе поясняют этот лозунг уже без дураков: «Нам нужен мир. Весь мир». Примерно так действует и Китай, но дело в том, что часть его соседей – очень непростые и технологически – очень развитые страны, которые вполне могут отреагировать на эти подачи так, как посчитают нужным.

(Окончание следует)

57 Comments on "Обратная волна (Часть 1)"

  1. Укроп | 27.11.2021 at 12:52 |

    для меня время правления Ющенко – эпоха утраченных возможностей
    ===
    Воистину так! Для меня тоже кажется что роль Ющенко скорее отрицательна и он сделал немало для утверждения Украины в роли жертвы, выпрашивающей жалость своей “свичечкою у викно” и беспомощными стенаниями “идти ли нам в НАТО?”. А надо было в то окно, что в сторону запАребрика, ещё тогда вместо свечки ставить пулемет! Глядишь, на десять лет раньше нас бы стали воспринимать как страну, а не часть лаптестана… Впрочем, что толку сейчас, вперёд надо смотреть!

    • Eugen moderator | 27.11.2021 at 13:21 |

      Толк есть.
      Должно быть сформировано адекватное понимание того, что следует, а чего не следует делать лидеру, пусть и провозглашающему самые патриотичные лозунги.
      В свое время увлеченность чисто внешними атрибутами, культурой и бытовыми традициями, национальной независимости уже сыграли не добрую службу тем кто не понимал фундаментальных основ функционирования общества. А вместе с ними и нам всем…
      Здесь уже были проклятия в адрес тех, кто не позитивно, мягко говоря относится к правлению Ющенка..
      Понимание того, какие последствия для страны, долговременнные последствия, влечет за собой неадекватность действий первого лица необходимо критически.
      Пусть, повторюсь, самого патриотичного и т.п.
      Мы должны четко понимать, что умелый враг способен организовать пятую колонну под самыми, что ни на есть патриотическим лозунгами.
      Рациональность, рациональность и еще раз рациональность.
      При отсутствии таковой мы всегда будем иметь нечто очень похожее ….на то, что имеем сейчас.

      • “Здесь уже были проклятия в адрес тех, кто не позитивно, мягко говоря относится к правлению Ющенка..
        Понимание того, какие последствия для страны, долговременнные последствия, влечет за собой неадекватность действий первого лица необходимо критически.
        Пусть, повторюсь, самого патриотичного и т.п.”-Ющенко не був бійцем, а бухгалтером. І не забуваємо, його перемога була з мінімальним рахунком, і йому доводилося постійно озиратися, щоб не втратити підтримку. Звідси його поповзення до “широкої” коаліції, і досить сумнівні кадрові призначення і т.д.

    • Гена | 27.11.2021 at 13:25 |

      Просто Ви швидко забули, що Україна початку 2000-х це не Україна сучасна.
      Та і зараз, хіба Зе сам себе обрав? А Янука хто, може Ющенко обрав?
      На останніх виборах, коли балотувалася партія Регіонів, в Запоріжжі за неї проголосувало 75%. А за Зе проголосувало більше 90%. Я свідок, бо був членом ДВК.
      Коли за Пороха у 2014 там ж проголосувало більше 50%, я подумав, що щось здохло у лісі.
      Я і зараз думаю, що та сама Липецька фабрика, якраз додала голосів Пороху. Типа, дрЮЧба з РФ та мир у всьому світі.
      Певно, якби Кучма, будучі прем’єром при Кравчуку, ще тоді написав свою роботу “Україна – не Росія”, то він ніколи б не став президентом. НІ-КО-ЛИ.

      І ніколи б В.Чорновіл не став би президентом України.

      Чому? Та все просто: важкий постімперський синдром мазохізму. Малоросійське тупориле довбодятелство.

      • шалтай-болтай | 27.11.2021 at 15:41 |

        Не відкидайте трагічні наслідки насильницької зміни єтноскладу України у 1932-1958 роках. Коли спочатку тільки у 1932-33рр. завезли нам на південь та схід 329 ешелонів кацапів замість заморених голодом та висланих до Сибіру українців. А потім після війни – звозили усіляке сміття з усього СРСР на Донбас. Після придавлення спротиву УПА у середині 50-х частина “західників” була вивезена до ГУЛАГу, а ще більша їхня частина – вислана до східної росії та Сибіру. Тотальна русифікація майже вбила мову у обласних містах, на щастя у селах та райцентрах її знищити не встигли.

        • Григорій | 27.11.2021 at 22:48 |

          А ще весь радянський союз скидав в Україну пенсіонерів-військових, та пенсіонерів Півночі, та інших.

        • “Не відкидайте трагічні наслідки насильницької зміни єтноскладу України у 1932-1958 роках.”-це не обмежувалося вказаними часовими рамками. Зміна етноскладу тривала аж до 1990р.

      • “Я і зараз думаю, що та сама Липецька фабрика, якраз додала голосів Пороху. Типа, дрЮЧба з РФ та мир у всьому світі.”
        ——–
        Кожна палка має 2 кінці. Особисто я в 2014 голосував не за Пороха. Чому? А все тому ж: Липецька фабрика. Не вірив я, що він інтереси України поставить вище бізнесових. І був приємно здивований.

      • “Я і зараз думаю, що та сама Липецька фабрика, якраз додала голосів Пороху. Типа, дрЮЧба з РФ та мир у всьому світі.”-саме так. І ще договорняк з Фірташем з проводу “Інтера”.
        “Певно, якби Кучма, будучі прем’єром при Кравчуку, ще тоді написав свою роботу “Україна – не Росія”, то він ніколи б не став президентом. НІ-КО-ЛИ.”-він би просто став би писати в той час нічого подібного. Бо його висували сили з прямо протилежним світоглядом.
        “І ніколи б В.Чорновіл не став би президентом України.”-за певних обставин можливо, але користі з того було б мало. Занадто багато було московських “назначенців”. Будучи голової Львівської облради, чи багато він зумів змінити кадровий потенціал там?! З 460 відповідальних посад він зміг замінити аж 17 кадрів. А у всеукраїнському масштабі було б ще гірше.
        “важкий постімперський синдром мазохізму. Малоросійське тупориле довбодятелство.”-і не забуваємо сталінське “кадри вирішують все”. 90% призначень в УССР вирішувала Москва, і кадри знали, кому вони зобов’язані. І без міцних зв’язків у Москві неможливо було отримати відповідальну посаду.

    • Колгоспний бухгалтер…

      • Грушевський хай йому грець… (Не згадуемо Петлюру I Скорпадського – на щастя не було Шмарклi) – але ж тодi в нас не було Гетьмана! А зараз е!

        • I хлопцiв на позицiях 200 тисяч, а в резервi – 500.. 😉

        • ” на щастя не було Шмарклi)”-помилятесь. Був і Пятаков(виступав з абсолютно подібними гаслами), і Раковський.
          “але ж тодi в нас не було Гетьмана!”-справа не в тому, що не було Гетьмана, а що не було державних кадрів. Царська адміністрація не допускала національних кадрів до влади. І середній вік урядовців Центральної Ради був 23роки, до речі.

    • Вовк | 27.11.2021 at 20:30 |

      Вся хрінь в тому, що Ющенко – Риба. Тобто – ні риба, ні м’ясо… Вимагати в того, кому мамка все життя зав’язувала шнурки ТВЕРДОСТІ – не варто. Тоді главою АПи була баба Вєра, яка виконувала роль мамки. Якщо ТИ всюди запізнюєшся – гріш тобі ціна… Та й команда за три місяці перегризлась між собою

    • “Для меня тоже кажется что роль Ющенко скорее отрицательна”-оскільки я активно відстежував політику, то в мене особливих іллюзіз з приводу Ющенка не було. Своє головне завдання -не допусти до влади Шапкокрада ві н з горем попалам виконав.
      “и беспомощными стенаниями “идти ли нам в НАТО?”-якраз для Ющенка це питання не стояло. Але як говориться, було не часі.
      ” для утверждения Украины в роли жертвы, выпрашивающей жалость своей “свичечкою у викно” – і провал по пам’яті Голодомору. Замість того, щоб провести широкомасштабне розслідування з живими на той час свідками з залученням закордонних експертів він “забетонував”, вклав засоби в монументи.

  2. Евгений | 27.11.2021 at 13:11 |

    Ні що у світі не робиться миттєво. Без Ющенка не було б Порошенка. Це був необхідний етап становлення самосвідомості.

    • Eugen moderator | 27.11.2021 at 13:27 |

      Перепрошую, але, як на мою думку, тоді був суттєво кращий шанс для України стати часткою цивілізованого світу реально. Значно кращий, ніж за часи правління в Європі тих, кого називають ставлениками московитів.
      Та й ворог не був ще таким, як сьогодні…..
      Але….

      • Евгений | 27.11.2021 at 13:44 |

        Перш за все треба враховувати стан свідомості громадян. Я згадую себе — саме у 2004 році я ВПЕРШЕ відчув самого себе УКРАЇНЦЕМ. До того моменту я ментально залишався громадянином СРСР. Я вважаю, що я не був одиноким: багато людей з мого оточення також у 2004 відчули себе українцями. Але я знаю багато інших, для кого таке відчуття прийшло набагато пізніше. Так, Ющенко не був сильним політиком, але я наголошую, що для багатьох українців це був необхідний етап становлення їх самосвідомості.

        • Анатолій | 27.11.2021 at 16:21 |

          Згоден з вами. Зараз дуже легко судити. Було розчарування від “бджоляра”. Але зараз переглянув ставлення до нього. Це був перший український президент.

      • rock-n-roll | 27.11.2021 at 13:50 |

        При Ющенко внутренний враг был силён и чувствовал свою безнаказанность.
        Вспомните, как в 2008 году во время нападения на Грузию, когда грузины сбили 12 или 14 расейских самолёта, и выяснилось, что самолёты были сбиты БУКами, переданными Грузии перед самой войной президентом Ющенко. У нас в Верховной Раде поднялся такой вой, готовы были растерзать и сожрать Ющенко. Наши СМИ тоже мудрому нариду объясняло, какой негодяй Ющенко, который предоставлением оружия Грузии может поссорить нас со старшим братом.
        А как грызли Ющенко, когда он сделал поднял вопрос перед Радой о том, что министр обороны Гриценко уж слишком рьяно распродаёт “надлышкове майно” и разоружает армию…

        • Евгений | 27.11.2021 at 13:58 |

          Саме про це я й кажу. Згадайте, скільки, наприклад, у нас в той час було прибічників вступу в НАТО? А зараз? Все потребує часу, особливо зміни в ментальності людей.

        • А ТУ22М2?

      • Andrew | 27.11.2021 at 14:22 |

        To Eugen moderator | 27 Листопада, 2021 at 13:27
        Значно кращий, ніж за часи правління в Європі тих, кого називають ставлениками московитів.
        _______________________
        Я вибачаюсь це Ви про кого? Про Меркель? Про Саркози? Really? Тобто вони не були ставлениками московитів? Ви жартуєте ?

        • Eugen moderator | 27.11.2021 at 18:11 |

          Можливо що тоді все було ще добряче завуальовано, ще не наважувались …
          Коли багато хто з тих самих ще не відчув що можна все і все пройде на ура. Мабуть ви таки й праві.
          Просто сьогодні, коли все це вже нахабно вилізло назовні, минуле здається кращим….
          Можна було, але не склалось….
          Та для природи важливий лише результат….
          А стосовно свідомості народу, вибори її, свідомість ту проявили, аж бігом.
          Хочу помилятись, дуже хочу…

          • Евгений | 27.11.2021 at 22:51 |

            Що стосується виборів, то тут я цілком згоден з думкою Антиколорадоса, що проти нас московітами було застосовано спецоперацію. Крім того, “совковий” менталітет, тобто мрію про “вічну халяву”, подолати дуже складно. Звісно, багато зебілов ще залишилися непереконаними, опзж – це зовсів вороги, але 25% цілком проукраїнських виборців, це вже непогано.

      • “Та й ворог не був ще таким, як сьогодні….”-в розумінні в Пуйла не було скільки грошей?!
        “Без Ющенка не було б Порошенка.”- за часи Порошенка вже було менше московських “назначенців”, все- таки багато з них пішли пенсію, а на звільнені місця Москві далеко не завжди вдавалося просунути своїх людей.

  3. Н єпатріот | 27.11.2021 at 13:58 |

    На Юща нема чого бочку котить. Маючи таких “друзів” в оточені, яких мав він, то й ворогів не треба. З ним нехай історики з політологами років за 20 розберуться.

  4. Putnic | 27.11.2021 at 14:17 |

    Ющенко пришел к власти и успокоился. Его устраивало многое из того, что было создано при Кучме и кроме патриотических лозунгов он дальше не двинулся. Самое страшное что он сделал это дискредитировал патриотические проукраинские силы. Своим бездействием он убил на корню надежды на то, что можно построить систему благодаря которой можно приобщиться к цивилизованному миру. У многих опустились руки, а враги получили новый импульс для деструктивной деятельности. А еще он способствовал приходу к власти Януковича.Нет ему прощения. Я так думаю.

    • Yaroslav Kievsky | 27.11.2021 at 15:08 |

      Ющенко по жизни большой лентяй. Он когда и главой банка был, приходил на работу к обеду. И всегда и везде опаздывал. Да и пара Зеленский-Ермак имеет своего предшественника: Ющенко-Балога. У Балоги было факсимиле Ющенко, которым штамповались все официальные бумаги, пока Ющенко спал или пчелок пас. Да и должностями Балога раньше торговать начал. Только в отличие от нынешней, та пара шерочка-машерочка была проукраинской.

  5. BanZaec | 27.11.2021 at 15:44 |

    … якось всі забули про його отруєння !!!
    Це його надломило сильно !
    Як тоді сказав Березовський, що фінансував Майдан “Просыпаясь утром и смотря на себя в зеркало он чувствует, что уже не может быть лидером нации”.. (десь приблизно так)..

  6. Сергій | 27.11.2021 at 16:17 |

    Ющенко был первый не на 100% проросийский президент.
    Да, он оказалсь мягкотелым лентяем и проспал много возможностей, сделал до черта ошибок, но если бы не первый майдан, то небыло бы и второго.

  7. Віктор | 27.11.2021 at 16:57 |

    Всякий, хто заявляє, що Ющенко чогось там не зробив, бо не такий, не здатний виявився, чи ледачий, чи ще що – заявляє про своє нерозуміння механізму влади і – дуже важливо! – її встановлення.
    От спитайте себе – але щоб подумати! – для чого так багато уваги змінюваності влади? Не більше двох каденцій і т.д.
    А для того, що навіть Сталіну в свій час потребувалось більше 12 (дванадцяти!) років, аби його влада стала повною. А в його перші роки об нього… ноги витирали! Ходили всякі знамениті герої революції й так собі гидливенько: “що це за Джугашвілі якийсь?”.
    Тому людина, яку типу “всенародно обрали” президентом зовсім не стає відразу ж володарем, який уже може робити те, що тутешнім вимогливим сподобається. Влади у нього рівно стільки, скільки готові від нього чути й виконувати. Ні грамика більше.
    А якщо Ющенко на Майдані бублічно приймав присягу, а народ унизу розмахував біло-сердечними прапорами та кричав “Юууууууля!!!!, Юуууууля!!!!, Юууууууля!!!!, то які у вас можуть бути претензії?! Доннер веттер, це ж чітко означало, що ось ніби обрали президента, але НІХТО його указів-розпоряджень виконувати точно не збирається, бо реальна влада буде у інших.
    Що й було, по всьому, що було “сер’йозне”, Ющенко неминуче був нулем, йому поблажливо дозволили займатись якоюсь незрозумілою “сер’йозним людям” гуманітаркою типу Голодомору.
    І за оті нещасні 5 рочків такий стан не змінив би і Сталін. Ось що треба розуміти! А не ляпати язиком про “Ющенко не такий…”

    • Віктор | 27.11.2021 at 17:03 |

      А коли Порошенко пізніше зміг більше, то це таки тому, що:
      1. Страшненький час був, війна, доводилось таки хоч якось гуртуватися навкруг керівника.
      2. У нього й до “виборів” була сильно ширша база підтримки.
      3. Не було в той момент нікого типу “Юууууулі”.
      Але всеодно міна з годинниковим механізмом ввімкнулась відразу ж і закінчилося розгромною поразкою в наступних виборах.

    • Eugen moderator | 27.11.2021 at 18:25 |

      Якщо він неминуче був нулем, як ви кажете, то чому він там залишався?
      Духу не стало піти і відставку? Не розумів? Відчуття власної гідності бракувало?
      Сьогодні, перепрошую, будь чиї особисті якості не так важливі, як результат дій. Чи бездіяльності.
      Відповідні й оцінки. Бо ж на верхніх щаблях соціальної піраміди ти або відповідаєш вимогам, або ти ніхто.
      Інакше не буває.
      А стосовно ляпання, як ви кажете, язиком, то, перепрошую, оскільки оте все існує за наші податки і ні за що інше, то і оцінки виставляти маємо право на свій власний розсуд.
      Як сказала Течер, не існує ніяких державних грошей, є лише гроші платників податків. Інакше вже не демократія.

      • Віктор | 27.11.2021 at 19:23 |

        Маєте право на оцінки?
        Не тільки на оцінки, ще купа всяких прав гарантовано.
        Більше того – ще й гарантоване право ігнорувати той факт, що будь-які права мають сенс виключно у парі з відповідними обов’язками.
        Наприклад, кожен має право голосувати, але всім пофіг, що це право має сенс тільки в парі з обов’язком до кінця знати предмет вибору.
        Те саме і з правом на оцінку.
        Отже, по вашому, Ющенко мав “благородно” подати у відставку? Щоб швиденько відбулись позачергові вибори й на них прийшла до влади Юууууууууля чи відразу двічі несудимий?
        Саме це мало бути після реалізації вашої “оцінки”. Те, що треба?
        А що таке “демократія” – у нас можна було зрозуміти в 2019-му році. До кінця зрозуміти і вже не влаштовувати молебні й поклоніння.

        • Eugen moderator | 27.11.2021 at 20:53 |

          Що б сталось, то гадати можна до … довго, значить.
          Я тільки не зрозумів закиду, стосовно права.
          Чи Вам відомо про мій вибочий бюлетень? Цікаво, звідки?
          Досить абстрактне заперечення з аргументами, що якось і не дотичні.
          Стосовно ж демократії, то, знову ж таки, варто було б ознайомитись з історією виникнення і еволюції, чи точніше, то, мабуть таки деградації терміну. А, потому, і суті.
          Тоді, припускаю, може постати питання про застосування у даному випадку дещо іншого терміну, що визначає певні параметри соціуму.
          Спробуєте?

          • Віктор | 27.11.2021 at 21:02 |

            🙂 Пробувати можна. Але ж не тут! Бо, при всій повазі до ресурсу, на місце для обговорення в коментарях сер’йозних тем він явно не тягне.
            Був колись ресурс, Politiko називався – от там було зручно. Вельми. Але, на жаль, власники – мабуть таки в погоні за грошима – скурвили його до огидності. І тепер аж дивно, як дехто зі старожилів там іще зважується з’являтися. Мабуть щось типу ностальгії…

          • Eugen moderator | 27.11.2021 at 21:04 |

            ………………

  8. На перше позбавивили Юща повноважень. Залишили ледь не декоративні функції. Далі подарували Юлю, ледь не все власну, котра, на додачу, крім грабежу, тільки й топтанням Юща і займалася. А головне: він перший дав пресі волю, котра зрозуміла це як право продажності, на подяку його знищивши. Бжоляр, це звідти.
    Недоліки – факт, але, окрім економіки, досьогоднішня ненависть до нього з боку пацаків є доказом його успішності.
    І, так, чуда сотворити він був не здатен.

  9. До Ющенка не маю особливих претензій, зважаючи на його стан. Він робив те, що міг – намагався пробудити в українцях українців.
    Згадайте якість оточуючого його матеріалу (така сама проблема, до речі, була і у Порошенка). Мало хто з них зараз можна назвати патріотами. Згадайте, в якому захваті наріт був від жульки- бахіні. Що було б, якби він не її подав на роль прем’єра. Новий Майдан? Хоча, я теж вважаю, що треба було Пороха. Але не впевнена, що якби тоді у вересні його не усунув Ющенко, його б вибрали у 2019. А це була б катастрофа. Турчинов був під спідницею у бздюльки, до речі.

    • Евгений | 27.11.2021 at 23:02 |

      Ющенко … намагався пробудити в українцях українців.
      ++++++++++++++++
      Саме так!

  10. Дмитро | 27.11.2021 at 18:44 |

    Ющенко втратив довіру людей, які привели його до влади внаслідок першого майдану та які покладали на його лідерство свої сподівання! Якщо в нього не було можливостей, то чому він, як зазначено в попередніх коментарях, не звернувся по допомогу активної меньшості?
    І головне питання: коли при президенстві Порошенко з’явилось більше можливостей для патріотичних сил, що робив Ющенко в якості політика? А зараз, коли держава в небезпеці, хтось про нього щось чув?

    • Eugen moderator | 27.11.2021 at 20:59 |

      Треба зазначити, що недавно прослухав його цілком пристойний виступ. Нажаль не зберіг посилання.
      Може ще почуємо. Попри все, сподіваюсь.

  11. Alex_Y_88 | 27.11.2021 at 19:41 |

    ” И если Янукович действовал так, как это положено кроту – в пользу Москвы, то Ющенко я этого никогда не прощу.” Вы правы, я сам ВПЕРВЫЕ пошел на выборы в 2004 г., второй тур (и он был отменен 🙂 ). До этого я их игнорировал (с 80-х годов, со студенчества).
    НО: Представил себе возможность вернуться в 2004 г (машина времени 🙂 ) и снова проголосовать – мой выбор бы не поменялся… Мы голосовали все-таки против Януковича и были правы. Потом я голосовал за Порошенко – и снова не ошибся.

    • Alex_Y_88 | 27.11.2021 at 19:44 |

      Но Ющенко то-же никогда не прощу.

      • Нiколи не кажiть “Нiколи”. Ви б зробили краще? В тих умовах? З усiею повагою..

        • Alex_Y_88 | 28.11.2021 at 01:26 |

          Практически любой президент, победивший Януковича, зробив би краще, даже в тих умовах. По крайней мере Юльку не нужно было назначать.

  12. Владислав | 27.11.2021 at 20:59 |

    Ще в 14-му році Валерія Іллінічна Новодворська застерігала світ від сюсюкання з Китаєм, зосереджуючи увагу на тому, що саме китайський мурашник стане глобальною загрозою для людства. Mосковія же буде не партнером, а колонією Китая. Може американські аналітики мислять так само, тому США й приділяють Китаєві більше уваги ніж іншим проблемам.

    • Віктор | 27.11.2021 at 21:10 |

      Щоб протистояти Китаю – треба займатись не так Китаєм, як СОБОЮ. Бо з проблем Західної цивілізації мінімум 90% вона створила собі сама. І цей відсоток тільки збільшується.

  13. Анатолій | 27.11.2021 at 22:32 |

    От про Ющенка все правильно, але він для мене як промінчик надії, надії на кращу Україну. Щоб про нього не казали він був і є патріотом. От нинішній припездент і має всю повноту влади від і до, а сцуко ніякий патріот, а скоріше якесь недорузуміння… щоб не сказати гірше

  14. Григорій | 27.11.2021 at 23:44 |

    Я не в защиту Ющенка, я про его соперника.
    Вспомните сколько поездов из Донбасса прибывало в Киев в поддержку Януковича. Янукович ещё угрожал тысячами бойцов с Донбасса. Ющенко не хотел, чтобы Украина воевала с бандой, с Донбассом. Он не хотел гражданской войны.
    Пример. У нас в вузе учился парень с Донбасса у которого свой спортзал. Он рассказывал, пришёл парень. волосатый, в чистой одежде чтобы набраться сил. Они его матом отправили. Наш клиент – лысый. Лучше если после тюрьмы. Это боец. Ну, а в целом, Ющенко не оправдал надежд выборцев.

  15. Алдр | 28.11.2021 at 01:23 |

    Он не оправдал ничего из того, что было нужно от президента лично мне.————А как лично ВЫ реагировали на то, что антиукраинская коалиция в парламенте делала из Андреевича колобка, пиная после этого во все бока? Раха вроде бы отошла в сторону со своим протеже, но гибридные атаки не прекратила! Газовое оружие и йад впервые были применены против от украинского президента Ющенко. А если бы Вас таким вот фосгеном?! Бились бы дальше?

Comments are closed.