Импульс разрушения (Часть 4)

Меррик Гарланд, генеральный прокурор

Наверное, пора бы Штатам включать механизмы самосохранения, поскольку Трамп уже превратился в злокачественную сущность, которая разрушит все, чтобы уйти от собственной ответственности. Причем, за ним следом идет толпа все более экзальтированной и упоротой публики, которая даже понимать не хочет, куда и зачем он ее ведет.

В общем, это можно называть как угодно, только вот формально это выглядит как ультиматум с известной формулой «если – то». Просто удивительно, что такие вещи озвучивает не фанатик-террорист, а профессиональный юрист. С другой стороны, в команде Трампа имеется еще один яркий юрист, одно имя которого уже говорит о многом – Руди Джулиани. Но как бы там ни было, а после этого пассажа адвоката мгновенно выступил глава комитета, конгрессмен Бенни Томпсон. В частности, он сказал следующее:

«Обвинительное заключение в отношении Стива Бэннона должно направить четкий сигнал всем, кто думает, что может игнорировать Специальный комитет или попытаться забить наше расследование: никто не стоит выше закона. Мы без колебаний будем использовать имеющиеся в нашем распоряжении инструменты для получения необходимой нам информации».

А дальше – было направлено представление на министерство юстиции с тем, чтобы то отреагировало на такие речи адвоката Беннона и оно отреагировало. Генеральный прокурор Меррик Гарлданд так прокомментировал ответ минюста.

«С первого дня пребывания в должности я пообещал сотрудникам Министерства юстиции, что вместе мы покажем американскому народу словом и делом, что министерство придерживается верховенства права, следует фактам и закону и добивается равной справедливости в соответствии с законом… Сегодняшние действия отражают непоколебимую приверженность департамента этим принципам».

А действия заключаются в том, что прокуратура направила в Большое жюри обвинительное заключение и оно выдвинуло обвинения против Беннона в неуважении к Конгрессу и за неявку по повестке. В случае осуждения, Бэннону грозит минимум 30 дней и максимум один год тюремного заключения, а также штраф в размере от 100 до 1000 долларов США. Санкции вроде бы и небольшие, но тут надо учитывать то, что они идут в режиме «сопутствующего ущерба».

Основные его подвиги еще не рассматривались комиссией Конгресса и если он заедет на тюрьму, то оттуда его легко доставят на допрос, без всяких предварительных условий. В случае успешной работы комиссии, он может получить куда более весомые обвинения, что в его возрасте (67 лет) может оказаться пожизненным заключением. 

Но это – его выбор. Ведь если бы он не явился, сославшись на состояние здоровья или просто «потерялся» бы где-то, это было бы совсем другое дело, но после выступления его адвоката, формально, он бросил перчатку всей системе правосудия и вообще – государственной системе и та стала выходить из спячки и показывать первые адекватные реакции. Этих реакций мы ждали уже давно и по другим поводам, например – по тому самому «хвосту» расследования следственной комиссии Мюллера, когда он заявил о том, что безусловно предъявил бы Трампу ряд обвинений, не будь он президентом. Ну и где эти обвинения? И что там такого нарыл Мюллер, о чем тогда не было сказано, а из отчета это было исключено?

Но в любом случае, обвинение Беннону – хороший знак того, что система наконец-то оценила ту опасность, которую несет бесхребетная реакция на все более наглые и разрушительные подачи Трампа. Если, а скорее – когда, Беннон понесет наказание за игнорирование повесток, другим фигурантам прийдется выбирать между сладкими песнями Трампа и сидением в камере или возвратом в объективную реальность. Ведь все фигуранты – люди возрастные и заехать на кичу в 60+, а то и 70+ – тот еще квест. Глядишь, дело и сдвинется с места. По крайней мере, надежда на это уже появилась.

13 Comments on "Импульс разрушения (Часть 4)"

  1. Ilya56 | 14.11.2021 at 12:47 |

    Когда ты богатый человек, тем болле бывший през, у тебя дорогие адвокаты, которые могут долго тянуть дела используя “дырки в законе”. Дела будут долго расследоваться, время идет, 2024 приближается. Нужно реинкарнировать Л.Х. Освальда и направить на рандеву с чубчиком. Тогда и помощниками его дело пойдет веселее.

    • Dr.Roma | 14.11.2021 at 13:10 |

      Освальд был агентом КГБ. Если Вы его реинкарнируете, то он будет для Трампа телохранителем, а не киллером 🙂

      • Ilya56 | 14.11.2021 at 17:15 |

        Не могу с вами не согласиться, тот кто в те времени приехал из Штатов в совок, получил хатУ! в сталинке и обратно свалил в Штаты, и “старший брат” его выпустил, имел отношения с ними, скажем так. Не знаю, был ли он агентом и выбрал себе самостоятельно оперативный псевдоним(это было требование) или просто с ними сотрудничал за долЯРИ. Но я имел его ввиду как “человека с ружЖОМ” 🙂

  2. Valeriy | 14.11.2021 at 13:43 |

    Похоже Мир уже давно балансирует на грани ,грани весов на которых США в виде хаоса и с другой тоже США но созидательное в движении к более менее понятным нормам устройства мира сего.С первой из сторон помогает силы зла,которых уж стало намеренно а с другой стороны три страны плюс 25% УКРАИНЦЕВ,остальное -зелёное болото.

  3. Сергій | 14.11.2021 at 14:14 |

    Дуже цікава новина.
    British special forces ready to deploy 600 troops to Ukraine amid Russia invasion fears.
    British task force of SAS and Paras set to mobilise to Ukraine as MI6 warns the prime minister that President Putin could be a threat to Ukraine and the west
    https://www.mirror.co.uk/news/world-news/british-special-forces-ready-deploy-25453247

  4. Док | 14.11.2021 at 16:52 |

    Не дивує, що в нашій країні є багато людей, які не цінують принципи демократії. Це дитяча хвороба зовсім юної політичної нації, яка існує всього друге покоління, і в яку увійшло багато громадян, що народилися і отримали освіту в іншій країні. Наша нація, як це буває у дітей, ще себе повністю не усвідомила.
    Інша справа у США. Їхня політична нація народилась завдяки батькам-засновникам, які збудували 250 років тому, державу зовсім нового, на той час, типу, в якій не було монархії і успадкованої аристократії. Єдина помилка, яку вони зробили, це не ліквідували рабство по расовій ознаці. Що на ті часи було не дивно. Але, цю помилку довелося виправляти іншим дорослим дядькам, які пролили за це багато крові. Таким чином, був змонтований і политий кров’ю фундамент, на якому побудована найбільш успішна в світі держава.
    Але, з роками і зміною поколінь, призначення цього фундаменту почало забуватись. На нього поступово дехто почав дивитись як на купу старих каменів, освячених традицією, в не більше.
    І коли знайшовся якийсь штимп, який запропонував викинути цей стрий мотлох на смітник, а замість нього побудувати щось нове і невідоме із собою на чолі, то знайшлося багато людей, які цьому зраділи. Це типова історія з байки Лафонтена про свиню під дубом, яку потім переказав Крилов. Чи історія про чувака, який пиляв гілку, на якій сам сидів.
    Це, як у нас, так і у них, дуже велика вада загальної освіти, де вивчання історії стоїть на останньому місці, і зводиться до тупого запам’ятовування якихось нецікавих дат. Це підтверджується тим фактом, що за цим штимпом пішли не тільки малоосвічені “реднеки”, а і велика кількість політиків, що позакінчували найкращі університети.
    З цього терміново треба робити висновки і змінювати відношення до історії, розглядаючи її як безперервний процес, лише маленька частина якого знаходиться у сьогоденні

  5. Віктор | 14.11.2021 at 17:59 |

    “Ніхто не стоїть вище закону!”?
    А якщо згадати, ХТО і ЯК творить той “закон”? У нас якраз чудова можливість оцінити – при нашій монобільшості так званих “слуг”. Які – ну дуже виразно! – не сяють інтелектом.
    І це при тому, що навіть оте сяйво інтелекту ще не дає жодної гарантії, що людина буде здатна створити якісний закон. Бо треба не просто великий інтелект. а ще й ФАХОВИЙ!!!
    А саме цього – фаховості – у тих парламентах гарантовано нема. Бо нема ж відбору туди людей, які пройшли якісне навчання саме за фахом “творення законів”. Відбирають у парламенти за зоооооовсім іншими ознаками.
    Ну а коли закони гарантовано неякісні – “діряві” – то перед якими саме дірками тих законів люди рівні?
    Правильно, вони будуть рівні перед тими, на які у них вистачить грошей на адвокатів. Які й знайдуть дірки, перед якими можна буде зручно стати “рівним”.
    “Рівним” назавжди або на цілком достатній строк, аби дожити до найглибшої старості.

    • Док | 14.11.2021 at 18:44 |

      “Ми всі погано освічені і злодійкуваті, то нехай і президент, і ВР у нас будуть такі ж. От тоді заживемо!” – так вирішило 73% українських виборців. Як захотіли так і зробили

      • Віктор | 14.11.2021 at 20:30 |

        Якщо точніше, то практично всі ДОСТАТНЬО освічені для якоїсь СВОЄЇ роботи. І в межах свого фаху – цілком здатні вибирати з поміж себе кращого.
        А от для того, щоб вибрати президента – треба ж самому ЗНАТИ роботу президента. Природно, що такого знання нема у 99,999% “виборців”.
        Щоб вибрати депутатів-законотворців – треба самому знати законотворчість. Природно, що такого знання нема у 99,999% “виборців”.
        Отже навіть ті 73% – нормальні люди. Просто їм дали роботу, якої вони не вчились. Ніколи й ніде. Хоч би й тому, що цього не вчать у жодній школі чи інституті.
        “Демократія” – така ж утопія, як і “комунізм”…

        • Eugen moderator | 14.11.2021 at 22:08 |

          Та все воно утопія, якщо прискіпливо розбиратись.
          Тільки кращого поки що не маємо.
          Є один невеличкий такий нюанс. Що то за “демос” такий?
          Тут дуже багато з’явилось трактувань останнім часом.
          Але всі вони, як не крути, зводяться до того, що сьогоднішнє розуміння демократичності виборів аж ніяк первинному, і мабуть таки адекватному, значенню терміну демократія і близько не відповідає
          Бо ж “демос” то зовсім не все населення, а лише його частина. Люди, що їх соціальний статус відповідає певним критеріям. Люди, які мають громадянські права, власність, якою керують розумно і ПРАВО ВИБИРАТИ І БУТИ ВИБРАНИМ..
          До демосу аж ніяк не може зарахований персонаж, що відповідає критеріям приналежності до пролетаріату.
          Таким чином демократичний устрій держави, якщо він відповідає реальному значенню цього слова, ЗАГАЛЬНОГО І РІВНОГО ВИБОРЧОГО ПРАВА не передбачає.
          З такої точки зору демократія в сьогоднішньому загально прийнятому трактуванні такою насправді не є.
          Але такий устрій соціуму, в істинному значенні терміну демократія, як на мою думку, аж ніяк не утопія. На відміну від комунізму, що з’явився виключно завдяки фантазіям не належним чином освічених, здебільшого малопорядних, але занадто амбітних особистостей, та був майстерно використаний відвертими недолюдками для власного збагачення.
          А в тому, що переважна більшість тих, хто має право голосу і гадки не має, за кого і чому голосує, і які реальні наслідки – то згоден абсолютно.

          • Віктор | 14.11.2021 at 22:47 |

            🙂 Аж дуже забагато уваги ВЛАСНОСТІ – нормальний наслідок панування сучасної реальної фактично релігії. Бо в ній це – головне, саме власність.
            А не компетентність, майстерність, ініціатива. Які зооооовсім не обов’язково суміщаються з власністю. А власність – зоооооовсім не обов’язково суміщається з ними. А ще ні те ні друге – зовсім не обов’язково суміщаються з “етично позитивністю”…

        • Forst Zinna | 15.11.2021 at 18:55 |

          Кудись Вас занесло “не в той степ”.
          “І в межах свого фаху – цілком здатні вибирати з поміж себе кращого.” – ДУУУЖЕ сумнівне твердження. Хто і де вивів цю аксіому?
          Про 99,999% – це теж якась маячня! За цією НЕДОЛУГОЮ логікою ми маємо ходити (попердньо вибравши) в ресторан, лише якщо знаємо роботу кухаря на 99,999%. Або вибираємо автомобіль, лише якщо самі працюємо автомеханіками.
          “Отже навіть ті 73% – нормальні люди.” Це просто квінтесенція дурості. Ви пропонуєте виправдати олігофренічний вибір безвідповідальних людей тим, що цьому не вчать у школі. Якщо не знаєш за кого голосувати (або не маєш достойного вибору) – не голосуй ні за кого! Але ж проголосували за “картинку з кінофільму з гнусавим голосом” без будь-якого критичного осмислення.

  6. Оптимус | 14.11.2021 at 22:17 |

    Трумп сейчас идет дорожкой , которую протоптали до него и будут расширять после него . Всегда найдутся негодяи , которые будут пользоваться не только дырами в законодательстве , но и бездонными карманами судей , следователей , прокуроров и журнашлюхов . Равно , как и бездонными пустыми головами и глотками “простова нарида” . И если в Штатах существует возможность все это “фифти-фифти” компенсировать , то у нас с этим – большие проблемы . Никакие наши “органы” и суды , никакие журнашлюхи не способны к осмыслению последствий своей деструктивной деятельности . А о “простом нариде” даже говорить не приходится .
    Есть одна единственная возможность нанести этой системе фатальный удар : если Пуйло окончательно дрогнет мозгами и нападет в 24-м в момент выборов . Тогда нарид опять с переляку может выбрать Пороха . А препездентик Зе сам будет рад слинять в Ростов .

Comments are closed.