Воля

Автор: Старий
Стирає росія своїм пильним смердючими пропагандистськими лантухами з нашої пам’яті, прилаштовуючи до цього процесу усі можливі для неї способи – і велич нашої культури; і велич міст Русі, коли Київ мав населення 50000, а у той же ж час Париж і Лондон по 3 ÷ 5 тисяч; стирають з наших мізків те, що Анна Ярославівна навчила французьку знать мити свою дупу(!), а коли йдеш до столу – мити руки, чим врятувала не тільки Францію від повальних чиряків і епідемій, викликаних отими брудними руками… Я вже мовчу про те, хто навчив скандинавів… та, і ту ж саму Францію читати й писати… а про ложки й виделки…
Пилип Орлик написав перший основний закон в Світі!!! І шо? Він оті положення першої у Світі Конституції «висмоктав зі свого пальця»? Попиваючи узвар і під скіпою в вечері, від нема чого робити, пан Пилип шкрябав оті рядки отої ПЕРШОЇ В СВІТІ КОНСТИТУЦІЇ??? Та у ті часи, тільки що б виникла така необхідність – таке написати – повинні були пройти віки(!!!) і від покоління до покоління передатися В ПИСЬМОВОМУ ВИГЛЯДІ оті ПЕРВИННІ положення отієї Конституції! А скільки предки пана Пилипа (ТА ЦЕ Ж І НАШІ ПРЕДКИ ТАКОЖ!!!) шліфували оті положення своїм ОСОБИСТИМ життям, формулюючи фрази так, що б вони були прийнятні для отих ВІЛЬНХ козаків, що озброєні до зубів, і вміло тією зброєю вправлялись; наїзники – яких пошукати у інших народів; винахідники яких НЕ БУЛО у будь якої нації! Один підводний човен чого вартий!!! І це у ті(!!!), КОЗАЦЬКИ ЧАСИ!!!
Ні сторінок у комп’ютера, ні часу у мене не вистачить що б розповісти про все те, що дала Русь Світу. Більш трошки розлогіше про нас дивіться… та хоча б тут, маленькими шматочками уриваючи інформацію про нашу історію.
І не Київська Русь – така назва де в чому є нісенітницею! От як, наприклад, Паризька Франція, Лондонська Англія або Варшавська Польща… Русь була і залишається тільки одна! І ніяких росій – тобто перефарбованих у Русь мокшей – не існувало, не існує і не існуватиме.
От у минулий четвер після служби сиділи ми і спілкувались з отцем Ярославом. Він розповідав мені що на початку спілкування з незнайомою людиною він бачить себе рівним серед рівних – і з цією новою людиною також. Є серед нас і так собі – і розумні; сильні фізично – і не дуже, АЛЕ! Якщо ти з самого початку спілкування з людиною підходиш до неї з повагою і як до рівної собі, з повагою до його права бути ВІЛЬНИМ в своїх думках і діях (діях, які не утискають ВОЛЮ інших) – то ти з отого, козацького роду. Це подальше спілкування з цією ж новою людиною підкаже – хто, у кого і чого навчатиметься… і чи навчатиметься взагалі… А коли і той, з ким ти почав спілкування, виявляє ті ж самі принципи поведінки, притримуючись їх і надалі – то і він козак(!!!), і байдуже до якої нації він відноситься… Отакі висновки ми зробили з отцем Ярославом у минулий четвер, відчувши в цьому спорідненість наших з ним душ.
На таких принципах відносин між людьми і створювались Січи і по Дніпру і не тільки… На таких, СПРАВДІ ДЕМОКРАТИЧНИХ принципах будувалась і наша козацька держава, фундаментом якої і була Русь, яка відточувала століттями такі відносини між людьми, причому не зважаючи на стать, вік і національну приналежність, і стала фундаментом козацької держави! І тільки потім Пилип Степанович письмово зміг оформити ці відносини в документі, який і зараз є взірцем демократії. Фундамент, основа того труда був отой духовний фундамент, який і був закладений ще тоді, у відносинах серед людьми, в Русі!
ВОЛЯ. От головний принцип такої держави як Русь, так і похідної від неї – України. І не треба плутати поняття ВОЛЯ з поняттям волі, наприклад, циганської… Став табір десь недалечко від міста або декількох сіл, і ой-йо-йой… Крадіжки, шахрайства, бійки, поножовщини… і великі і малі… Ці дії отих табірних циган пригнічують ВОЛЮ інших людей, тому циганська воля анічогісінько не має спільного з ВОЛЕЮ козацтва – справжньою демократією. До речі – все що в Світі зараз називають словом демократія, до справжньої ДЕМОКРАТІЇ має половинчасте відношення!
До чого я все це про ВОЛЮ, Русь, Україну, ДЕМОКРАТІЮ? А от до чого. В середині Європи народилась держава, яка своїм внутрішнім устроєм була не схожа на внутрішній устрій всіх інших, оточуючих її держав. Спробуй у Х-му, ХІ-му століттях будь якому керманичу будь якої держави Європи пропонувати такий самий устрій як в Русі, і доводити, що він (цей устрій) набагато ефективніший ніж одноосібне правління – чик, і нема такого довідника-розумника, правда? А в Русі до цього ВЖЕ прислуховувались її керманичі, розуміючи більшу ефективність своєї влади як більший дохід (тобто – і більші можливості своєї влади) у державну казну при тих самих витратах на утримання цієї ж існуючої своєї державної влади. І підтримували Русичі ВОЛЮ в своїй державі, на декілька щаблів вищу, ніж у оточуючих її державах. Тому і тяглись до нас купці і ремісники всіх націй, знайшовши в нашій державі найсприятливіші умови для свого життя і роботи. А який труд най ефективніший? Правильно – ВІЛЬНИЙ. От чому ненавиділи нас ВСІ керманичі оточуючих нас держав. От чому, скориставшись руйнуванням Батиєм нашої державності, оточуючи нас держави не давали підняти Україні голову, знищуючи головне (як їм здавалось) – нашу державність… А балалайня взагалі – присвоїла собі не тільки нашу назву, але і історію, перебрехавши її, самі ж забрехавшись в цьому перебріхуванні…
Небажання королівських династій всіх держав Європи випускати зі своїх рук свою, майже не обмежену владу, і явилось причиною цькування і шматування державності України. Навіть і сьогодні вільна й незалежна Україна викликає блювотний рефлекс у кремляді сучасної балалайні, як небажаний приклад для їх народу і їх же ж місцевих еліт.
Але – гени пальцем не розчавиш… Народ, який є носієм генів ВОЛІ (генетики – пошукайте такі, здивуєтесь знайшовши…) живе і досі… І національність тут не має майже ніякого значення. Просто у невеличкої кількості представників інших націй гени ВОЛІ працюють так само, як і у переважної більшості представників козацтва! От і вся, так би мовити, «расова дискримінація», якої, на справді у українців не існує від слова ВЗАГАЛІ. Інакше б в загонах УПА не існувало б і єврейських взводів… та і представники інших національностей в УПА відмітились… в позитивному сенсі звісно ж…
ВОЛЯ є ВОЛЯ – тільки на сьогодні вона «чомусь» асоціюється з оселедцем, довгими вусами, шаблею на поясі, з сережкою у вусі і шрамом на все обличчя… Не знаєте чому?
Для того, кому ВОЛЯ (ні-і-і – не ота циганська воля) це не пустий звук – от і є Українцем.
Послухайте це
https://www.youtube.com/watch?v=ze8NaxMIOh0
https://www.youtube.com/watch?v=ysor3GVrFLs
https://www.youtube.com/watch?v=Is7ZufusFXk
То пісні справжніх Українців, яким до дупи ото москальське широкомасштабне вторгнення, про яке істерить зараз кожна праска. Ми знаємо що робити, і готові до цього. Бо ВОЛЯ – це наше най дорожче надбання. Навіть дорожче нашого життя…
До речі. Чи пам’ятаєте Ви, як Святослав Хоробрий порвав на шмаття хазарський каганат? Іудеїв, до речі… Святослав знищів тоді державність каганату… але…
Ні ми, ні наші діти не знають своєї історії. Підняття нашої державності почнеться не з могутніх інвестицій в українську промисловість і сільське господарство – це просто дасть нам можливість пристойно існувати на нашій землі… Наша державність почне відроджуватись, коли ВЩЕНТ зміниться Українська система освіти на всіх її щаблях! Коли наші діти пізнають правдиву ІСТОРІЮ своїх пращурів і своєї Української землі! Коли до Української науки повернуть свої обличчя Українські ж можновладці, почавши вишкрябати оте патонівсько-російське лайно, яке вже давно скам’яніло у так званій Академії Наук України, не допускаючи в Українську науку молоду, талановиту Українську поросль…
От тоді, навіть у «ватних» українських сім’ях, на зітхання своїх батьків за ковбасою по два двадцять, їх же ж діти їм же ж і будуть розповідати з чого ота ковбаса була зроблена…
ВОЛЯ Є НАРІЖНИМ КАМЕНЕМ НАШОЇ ДЕРЖАВНОСТІ
І це вже зрозуміли правлячі еліти США і Англії. І на цих принципах вони бажають допомогти побудувати в центрі Європи дружню для них державу Україна.
– Старий –

37 Comments on "Воля"

  1. По цимбалам | 05.04.2021 at 07:24 |

    Зустрічаються сумовита шкапа та х..ло (перекладу не підлягає). Перший другому:
    – ДБЛ блд, а той йому у відповідь:
    – Кто как обзывается, тот так и называется.
    Крапка. Завіса.

    • Hawkeye | 05.04.2021 at 07:57 |

      ++++++++!!

    • Valerian | 05.04.2021 at 12:43 |

      +++

      • Harper | 05.04.2021 at 18:38 |

        Про 50тис жителлів Києва то роздута байка. Історичними і археологічними фактами є наступне:найбільшим був Константинополь, далі Венеція, Париж, Київ, Лондон і Новгород. Першоджерелом байки про найбільше місто Європи були свідчення німецьких нацманців що прийшли разом з польським королем вертати Ізяслава на київський трон коли його вигнали городяни через відмову видати зброю їм щоб відбити половецький рейд. Для німців на службі польського круля Київ був дійсно величезним тому в своїх описах мандрівок вони все більше і більше прикрашали свої подвиги. Аж поки усе це не перетворилось на 50 тис які з радістю підхопили наші вишиватні апологети Ісуса-українця.

        • Старий | 05.04.2021 at 19:07 |

          При сильній пожежі в Києві у 1178-му тільки (прости мене Боже) згоріло більшніж ніж 600 (вже православних) церков – це нам донесли ті шмаття літописів, що залишились… і після знищення і банальної крадіжки зі сторони балалайні. Про які такі “менш ніж 50 тисяч жителів у Києві” Ви кажете???
          Біда наша з Вами от в чому. Вся інфа про минуле нашої держаи перемішана і багато що знищене… І крутити останками цієї інфи може крутити будь хто в своїх інтересах, принижуючи, або восхваляючи наше минуле.
          Тож. якщо маєте хист до вивчення історії – ретельно вивчайте її, і доносіть Українському суспільству ПРАВДУ. А просто з дивана когось там поправляти… – це теж саме, що і диванні вояки на російсько-Українському фронті. Не опускайтесь до такого рівня пане Harper.

  2. Андрій Петрович | 05.04.2021 at 07:28 |

    Дуже гарно!
    Про появу першої конституції неочікувано, хоча після прочитання розумієш, що очевидно 🙂

  3. Я з багатьом тут згодний, і відчуваю, про що намагається сказати автор але… починати доведення своєї думки з того чому саме там Анна Ярославна вчила французів та інших (псевдо)фактів, які більше відносяться до категорії “хочеться вірити”… Ну, як воно робить нас іншими за отих ординців? Тих, що розповідають як вчають американців користуватися туалетом на МКС, чи про перший-в-світі-аналоговнєт самовар? Та і взагалі наявність такої кількості капслоку…

    • rudolf_bochkin | 05.04.2021 at 08:06 |

      справа у тому, що Анні довелося привчати знать і то тривало недовго, отже французи вміли користуватись тим, чим і Анна. Просто у котрийсь момент чергові “креативщики” ввели “традиції”.
      А от порівнювати із свинособаками людей – не варто. Бо росіяни “вчать” користуватись унітазами при своїх немитиїх “іних парадних”.

  4. Володимир | 05.04.2021 at 08:18 |

    Все правильно, окрім одного: як не було в наших предків якоїсь Київської Русі, а була просто Русь, так і себе вони звали русинами, а не оцим придуманим чи то невідомим поетом, чи то московським істориком “русичі”.

    • Вовк | 05.04.2021 at 14:49 |

      судячи з усього, то жителі Русі ВЛАСНУ країну звали ПРОСТО Країна… і на питання куди ти прямаєш, казали: у Країну! Це якщо розгдядати семантику назви “Україна”.
      Русичі/русини – це не самоназва, а назва НАС сусідами.
      ТУТ були поляни, древляни, северяни, дреговичі та інші наРОДи/племена, які мали ВЛАСНУ Державу, за типом США. Об”єднуючим ланцюгом був спільний Світогляд, який базувався на Ведичних знаннях/культурі/(релігії).
      Руйнація Святославом Хоробрим Каганату був більше релігійно-світоглядною війною, ніж загарбницькою…

  5. Суперечливо

  6. Сергій | 05.04.2021 at 08:59 |

    Дуже влучно. Пишаюсь тобою, Старий.

  7. ІМХО подібна графоманія, неуцтво в історії з патріотичним пересмикуванням не кращі, ніж російська брехня. Боротись з брехнею необхідно не в стилі “хто кого перебреше”, а правдою, а ще краще істиною.

    • Старий | 05.04.2021 at 14:44 |

      Якщо знаєш правду, а тим більш істину – розповідай її якомога більш широкому загалу Українців.

  8. Пилип Орлик написав перший основний закон в Світі!!! І шо? Він оті положення першої у Світі Конституції «висмоктав зі свого пальця»? (с)
    *****
    Можете закидати мене капцями, але є така Конституція Сан-Марино – основний закон Сан-Марино, найстаріший серед чинних писемних Конституцій суверенних держав У СВІТІ:
    https://uk.wikipedia.org/wiki/Конституція_Сан-Марино
    Що ж до “Пактів та Конституцій прав і вольностей Війська Запорозького”, створених Пилипом Орликом і затверджених 5 квітні 1710 року, то це – перша ЄВРОПЕЙСЬКА Конституція В СУЧАСНОМУ РОЗУМІННІ.
    Отож давайте дотримуватись історичної правди і поважати інші народи! Називати Конституцію Пилипа Орлика “першою у Світі” все ж не варто. А звання першої європейської Конституції сучасного штибу не менш почесне.

    • Вовк | 05.04.2021 at 14:51 |
      • Сан-Марино в Європі, так. Але стосовно Конституції Пилипа Орлика, Венеціанська комісія дала визначення: “Перша європейська Конституція В СУЧАСНОМУ РОЗУМІННІ”. На превеликий жаль, гіперпосилання з адресою:
        http://www.venice.coe.int/docs/1996/CDL-STD(1996)018-e.asp
        – не спрацьовує. Отож я не можу прочитати англомовний документ, який раніше лежав за цією адресою… Це не означає, що документу не було. Просто його перемістили, змінили та ін. В будь-якому разі, висновкам правників Венеціанської комісії я довіряю. Отже, Конституція Сан-Марино за якимись там параметрами надто архаїчна, несучасна. А Конституція Пилипа Орлика більш сучасна…

  9. А от за Андрія Машинґвера красно дякую! Цей митець для мене став відкриттям, і його пісні забезпечили добрий настрій на весь сьогоднішній день. 🙂

  10. А шо це за пздц за посиланням на лубянський пропагандонський ютуб-анал з пропозицією “почитати більш розлогіше про нас”? Про яких таких вас? Свіжі ролики типу “лєнін создал украіну і укрАінцев”” та інше лайно – як це опинилося тут, на ЛО?

    • Заради справедливості, Ютуб-канал “История Руси” в жодному разі не є “лубянським пропагандонським ютуб-аналом”. Його автор активно рубається з рашистами – тому використовує російську мову з тих же міркувань, що й шановний Anti-Colorados: “Бойова пропаганда ведеться мовою ворога”.
      В цілому ж на каналі “История Русі” послідовно й непохитно проводиться проукраїнська лінія, для обговорення автор каналу добирає дуже цікаві документи, його позиція завжди виважена й обґрунтована. Тому рекомендую цей канал також.

      • Я не став заглиблюватись в суть відео, перших 10 секунд вистачило.

        Ідея використовувати лубянські нарративи в заголовках та оформленні відео – як на мене дуже сумнівна, якийсь дуже дивний сарказм. Я думаю купа людей, що випадково попадає на цей канал далі заголовків не піде.

        • Valerian | 05.04.2021 at 12:47 |

          а ви далі послухайте! Перш ніж ображати чудового автора! Це якось так: “не читав, але засуджую”. Щодо “Ленін придумав українців”-це сарказм. загалом – Чужовий канал!

          • Valerian | 05.04.2021 at 12:48 |

            чуДовий канал – малось на увазі.

          • Приєднуюсь! Для прикладу рекомендую проглянути ролик “Жак Маржерет и Афанасий Никитин”:
            https://www.youtube.com/watch?v=rW5V0R4bM0s
            І такого рівня дискусії на каналі “История Руси” відбуваються постійно. 😀

    • Старий | 05.04.2021 at 14:56 |

      Уважніше прослухай хоча б десяток роликів з отого “посилання”… Не сподобається – шукай ті, що подобаються… чи правдиві… Я не знаю які приоритети ти для себе ставиш.
      Тож – ШУКАЙ правду, ВЧИ нашу, Українську історію… і доводь її до інших. На сьогодні нема інших джерел про наше минуле. Нема достовірності у тій інформації що все ж таки хоть звідки нарив… Але головне – це БАЖАННЯ рити у цьому напрямку. А від сучасних академіків струмких теорій підкреплених фактами про наше минуле – не дочекаєшся. Чому – нижче по тексту “ВОЛЯ” я про це сказав. А звідки я це знаю??? А у мене 30 років научного стажу за пличіма… технічного правда. Тому всю ту Академічну підноготну довелось пізнати.

  11. Хочу додати трохи критики, У нас була не демократія, а військова демократія, То трохи інше, І шо цікаво, сьогодня формуеться силова частина суспільства на тих засадах, Дивно, але це так, без залежності від бажань влади, Козацька доба як на мене, це зовсім не слава, Війна всіх зі всіми, Руіна, влучне слово! Щире присягання московському царю, виступи на його боці, Відмова від держави, ІТД, Ні це все схоже на похорони, старість этноса така, Як історія, без питань, як шось для майбутнього, не дай бог,

    • Вовк | 05.04.2021 at 14:55 |

      Пан Старий трошки не ТАК назвав козацьку Вольницю! То не була демократія, адже козаки не були простим демосом, вони ж бо Воїни! І звалось ТО все Копне право. Де ВСІ питання вирішувались одноголосно! Інакше – ніяк, особливо – в бою. Десятка обирала десятника, десятники – сотника, сотники – тисячника…

  12. Олександр Таллінн | 05.04.2021 at 12:06 |

    Сподобалось.
    Хтось заздрить Суворову (Резуну), хтось Старому тому і кидають лайно. Не зважайте – сонечко пригріє, а головре ПРОСВІТИТЬ, і воно саме відпаде.
    Дякую.

    • Старий | 05.04.2021 at 15:09 |

      Дякую Вам. А головне – нехай споричаються навколо… і статті “ВОЛЯ” також! Це означає, що людей, нас – Українців, зачепила тема нашого ж минулого. Тож, чим більше “зачеплених”, тим більш велика кількість людей піде дізнаватись про наше минуле, минуле Русі, України… І це головне на сьогодні. Чи не так?

  13. Євген Шуляр | 05.04.2021 at 14:09 |

    Справа Бебика безсмертна!

  14. Старий | 05.04.2021 at 15:37 |

    Дякую Вам всім, кому не байдужа історія нашої держави. Вона знищена неначе інформаційною ядерною бомбою, яка не залишила після себе хоч якесь уявлення про наше минуле. Але просто роздивляючись археологічні артефакти з нашої землі, відчуваєш (бо знань нема…) ВЕЛИЧ того народу, який є нашими пращурами. І, позбавившись ярма зовнішнього, потрібно мати потребу позбавлятись ярма внутришнього, яке також не дає нам розібратись в нашій же історії. І я згоден з тими, хто сповідує принцип: “Якщо не знаєш свого минулого, тоне будеш мати і свого мйбутнього”. Тож, в путь, на шляху пізнання нашої багатовікової (а може багато тисячолітньої?) історії. Хоча б заради майбутнього своїх дітей. Чи не так?

    • Велич нашого народу я вбачаю в іншому часовому відрізку, Це пятий- шостий вік нашоі єри, Створення Европейськоі Сарматіі нашими предками! Тільки набагато пізніше іі обізвали Словянським світом, І тільки з відходом останніх паладінів в козацку добу, До сарматів приклеітись тяжко, а до словян, на раз, хоть угро-фінам, хоть тюркам хоть кому бажаючим, Імперія створенна нашими пращурами унікальна, Від Балтики до Адриатики на заході, і до Урала і Кавказа на сході! Унікальність в відсутності центру влади, Конфедерація споріднених держав, Ця традиція йде від Персидскоі імперіі, І Русь будувалась на цьому принципі, От хто би зміг описати цю, таки нашу реальну історію великих пращурів!

      • Старий | 05.04.2021 at 17:58 |

        Вітаю пане gal.
        Я особисто бажав би зазирнути “трошки” глибше – в “мовчазну історію Трипілля, якій понад п’яти тисяч років… Але вже те, що дішло до наших часів каже, що те, що Ви назвали Конфедерацією споріднених держав Персидської імперії – не нова, і, звісно в дещо примітивнішому вигляді, але ВЖЕ існувала у трипільців – землеробів, будівників, винахідників… … …
        Тож, я вважаю що наша держаність і наша культура має набагато глибші коріння ніж півтори-дві тисячи років тому… Але, повторюсь, від сучасних (прости мене Боже) академіків України більш глибокої дослідницької праці, ніж переписування старих і видання за своє праці молодих науковців – НЕ ДОЧЕКАЄМОСЬ. Розвернуться СПРАВЖНІ Українські державники своїм обличчам до Української науки – от з того моменту і можна буде чекати багатоцікавого.

        • +++

          • Старий | 13.04.2021 at 08:56 |

            До речі пане gal! В нашому ТРИЗУБІ закладено, зашифровано (як в ДНК!!!) слово ВОЛЯ. Оце і є нашою національною ідеєю!
            Після кальканадцяти обговорень цієї статті і з однодумцями і не тільки… мене наштовхнула на це ВІДКРИТТЯ(!!!) моя дуже гарна знайома на ім’я Лариса.

  15. Дмитро | 05.04.2021 at 20:38 |

    зачем автор повторяет лапотный фейк, что “Европа не мылась”?
    Карл Великий, например. перенес столицу в Ахен ибо очень любил термальные источники.
    само слово ванна, баня, душ – европейские.

Comments are closed.