Ночные размышления

Из серии «На ночь глядя»

Сейчас идет много информации о том, что российские войска активно стягиваются к границам Украины, а кроме того – на территорию оккупированного Крыма, что не предвещает ничего хорошего. С этим – трудно не согласиться хотя бы потому, что нечто подобное происходило и в 2013 году, еще задолго до того, как собрался Майдан. Вот что об этом рассказывает экс-секретарь РНБО Александр Турчинов.

Как мы видим, вся дальнейшая риторика Путина о том, что его войска кого-то там защищали в Крыму и на Донбассе от националистов и фашистов, которые свергли «легитимного» Януковича, не имеют под собой ровно никаких оснований. Просто напомню о том, что передвижение крупных группировок войск никогда не происходит в режиме «а просто покататься», такие вещи осуществляются исключительно в рамках заранее разработанных и утвержденных оперативных планов.

Такие планы имеют свои стадии, как  например – концентрация сил и средств, развертывание на исходные рубежи, а далее, либо отбой и все останавливается на месте, либо возвращается к местам постоянной дислокации, либо начинается наступление. Но в любом случае, ничто и никогда не начинается в один день. Если Турчинов говорит о том, что концентрация и развертывание войск РФ началось еще в конце лета, в начале осени 2013 года, то план был разработан раньше и под него были выделены те самые силы и средства, включая топливо, боеприпасы и все виды довольствия.

Учения же, проведенные вместе с армией Беларуси, были даже не тренировкой, а прикидкой к началу вторжения. Просто напомним, что вторжение в Южную Осетию – тоже началось с учений и вполне вероятно, что те самые совместные учения, были прикрытием начальной стадии боевой операции, но на тот момент чего-то не хватило и прошла команда «отбой». Все было запущено позже и уже под предлогом борьбы с фашистами, но действия проводились в рамках части того самого оперативного плана, который был разработан ранее, просто его разбили на части.

Но тут надо понимать, что вторжение готовилось со знанием того, что их агентура уже развалила и парализовала ВСУ, о чем и говорит Турчинов. Это было гарантией того, что можно осуществить блицкриг, на который не успеет среагировать Запад. И если сейчас готовится нечто такое, то это сигнализирует о том, что Москва уверена в способности парализовать нашу армию изнутри. Она уверена в том, что ее агентура контролирует критически важные узлы нашей армии, а высшее политическое руководство Украины или по крайней мере – ее часть, имеет звания в их ФСБ, а возможно, и награды за образцовую службу и что-то другое. Поэтому всем, кого это касается, следует держать ухо в остро и в полной готовности быстро среагировать на любые действия российской агентуры.

Но во всем этом раскладе есть другой момент, который уже безусловно действует в нашу пользу. Главное то, что в 2014 году ни мы, ни Запад действительно не были готовы именно к такому развитию ситуации и было мнение, что все можно решить путем переговоров. Теперь этой иллюзии нет. Если раньше такой дури от Путина не ожидали, то теперь от него не ожидают ничего умного и вменяемого. После активной фазы войны в Украине 14-15 года и после Сирии эффекта внезапности у Путина не будет, как не будет даже намека на блицкриг.

Это потому, что в 2014 году у нас было совсем небольшое количество личного состава, который имел хоть какой-то боевой опыт, а теперь с этим нет вообще никаких проблем. Ну и ВСУ все же уже не те, что были. А главное, теперь Штаты вернулись во вменяемое состояние и понимание, что Украина – последний рубеж обороны для Европы, уже вернулось на место. Так что вот эти массовые закидоны даже «критиков» Путина о том, что он прямо спит и видит, как бы повоевать в Украине – не совсем верны. 

Там тоже прекрасно понимают, что такая война может стать последней для РФ как геополитического образования и страхов там хоть отбавляй, а вот нагнать страху на нас, якобы с добрыми намерениями, они просто обязаны, поскольку главная цель пропаганды – деморализовать противника. И если Жирика у нас никто слушать не станет, то Пионтковского некоторые еще слушают.

Поэтому сохраняем спокойствие и чистим пулемет. Халабуду под название «россия» уже давно пора сносить. И это случится тем быстрее, чем скорее она нарвется. Мы победим!

26 Comments on "Ночные размышления"

  1. Ігор | 22.03.2021 at 00:23 |

    Россійська Федерація, – в назві два слова і дві брехні. Вона нападе тільки тоді коли ми повернемося спиною, чи то від страху, чи від зневаги. Вона завжди била в спину добивала, того хто впав, навіть серед своїх. Це її історія, ну і біс з ними. Не якщо, а коли наша влада від страху покаже їй спину, нам потрібно буде виставити сталь… Тіль це спасе Україну

  2. Юрій | 22.03.2021 at 02:30 |

    Польоти американських стратегічних бомбардувальників над нашою територією кілька місяців назад вселяють обережний оптимізм, що ось такий бліцкріг пуйла буде вже неможливим.

  3. “И если Жирика у нас никто слушать не станет, то Пионтковского некоторые еще слушают” (с)
    *****
    Цього стариганчика не слухав вже десь близько року. Зараз, прочитавши ці Ваші слова – навмисно відшукав свіжий виступ Піонтковського на Ютубі, прослухав… І чого такого він там сказав, що могло б деморалізувати Україну та українців??? Та нічого такого. От геть зовсім нічого деморалізуючого не почув! Піонтковський як Піонтковський – в своєму звичайному репертуарі. Хіба що його традиційну тезу про “російську дзюдохерію” я чомусь не почув.

    • Ігор | 22.03.2021 at 04:29 |

      Піонтковський, це зброя, яка направлена саме на нас. Ми можемо слухати 10 його посилів і всі заходять на ура. А потім в 11-й вплітається “зигзаг”. Цей “зигзаз” має посіяти в нас або невпевненість, або страх (переконання в тому що ворог це зробить, коли він і не збирався) або розбрат. Фішка в тому що за 10 попередніх разів ми йому звикли вірити., Він уже “в дочку наш”. Піонтковський – підлий ворог.
      Іларіонов теж такий був. Але його спалили раніше, да діяв він більш топорно

      • Евгений О. | 22.03.2021 at 06:41 |

        Ви праві.
        Але цей ворог виглядає беззубим дудуганом в порівнянні з нашими внутрішніми “патріотами”. Зокрема тими, що своїми діями сприяли зеленій наволочі.
        Вражає лише те, що ці мерзотники під патріотичною риторикою, не розуміють, що їх замовник позбавиться від них практично одразу. Чого, доречі, в своїх риториках ерефіянці і не приховують.
        Саме це дає куди більше песимістичних мотивів, ніж вся ерефійська армія..

      • Не вигадуйте ворогів там, де їх нема, це вже паранойя. Слухаю Піонтковського регулярно, ніяких “зигзагів” не помітив. Він, звичайно, не друг України, але нічого ворожого в його речах не бачу. Він росіянин, і цим все сказано. Справжній ворог наш у москві, п’ята колона москви в Україні та “зелена” антиукраїнська влада

        • Згоден. Слухати не означає вірити. Це ж не нагорна проповідь. Наприклад, мантри Піонтковського про повернення вкраденого трильйона народу росії – це кумедна маячня. Carthago delenda est!

        • Евгений О. | 22.03.2021 at 08:23 |

          Але ж поряд з загиблим Нємцовим дуже багато рассєянських говорунів теперішніх виглядають здоровенькими, не дивлячись на куди більш жорсткі вислови.
          Та це не має стати на заваді розумінню суті. Навіть тоді, коли використовується принцип бойової пропаганди коли говорять більшість реального, та додають трохи брехні. Причому в критичні позиції.
          Але погоджуюсь з вами, стосовно паранойї.
          Так же, як і з Ігорем в тому, що не варто вважати нашим другом будь кого з тієї сторони. Яким би противником путінців він себе не позиіціонував.
          Історія з Ілларіоновим, доречі, тому добряча ілюстрація. Справді

        • Adsentior tibi

  4. Олександр | 22.03.2021 at 08:42 |

    Гарний москаль,мертвий москаль.Все інше від лукавого.Розмовляєш,пишеш російською,щоб зрозуміли… це вже поразка.

    • Евгений О. | 22.03.2021 at 10:11 |

      Поразка, шановний, не в мові, якою користуєшся. Поразка, коли з цього робиться розбрат. Але дуже важко донести це розуміння, коли саме ворог всіма засобами роздмухує протистояння в всередині України. З будь якого приводу.
      А питання мови виявилось дуже зручним для цього. Адже багато з малоосвічених забажали на цьому зробити собі ім’я. І замість консолідації суспільства, маємо те, що маємо…. На радість ворогові.

    • Слава | 22.03.2021 at 14:58 |

      Нашо ви заходите на цей ресурс,шановний?і розкажіть про ваше ставлення хлопцям,яки загинули за крїну розмовляючі на російскій мові,і тим хто зараз на нулі!!мовоправедникі,мля!!!

      • Valeriy | 22.03.2021 at 17:15 |

        ?

      • Війна і почалася з мови. Не було б росмови, не було б і війни.

        • Valeriy | 22.03.2021 at 19:29 |

          Війна почалася на сам перед від недбалого, сродні зради, виконування своїх обов,язків президентами та дипутатів, які закривали очі залюбки на безлад у країні, майже безпосередньо брали участь та грівши брудні руки, по друге це критичне заселення Донбасу та Криму виходцями з Ерефії і нічого з цим не робилося, що теж відноситься до першого. По третє від відсутності відповідальності по перше та друге і мову можливо внести до цього останнім від усіх.

    • Valeriy | 22.03.2021 at 17:32 |

      При зустрічі з мандрівником з Рашки-це інша справа, ні у якому разі не переходити на “козлячу”, або англійська або українська а наші і так все розуміють. Для нащадков повинне бути як наказ.

  5. Сергій | 22.03.2021 at 08:57 |

    Ці всі танці ерефіі на наших кордонах в першу чергу вочевидь пов’язані з тиском на Зелю. Думаю що той психологичний портрет який створило на нього ФСБ не включає в себе хоробрість. Він трус. Звідси таки діі. Що стосується Піонтковського то за роки жоден з його апокаліптичних прогнозів не справився, тож до них треба ставитись відповідно.

    • Евгений О. | 22.03.2021 at 10:18 |

      Не зовсім погоджуюсь з такими трактуваннями.
      Небезпека цілком реальна. І БОЯГУЗСТВО нашого нинішнього очільника, прости Господи, то факт абсолютно доконаний. Та саме питання тиску, воно пов’язане не стільки з ним, скільки з тими, хто проти нього.
      На зе з його командою тиснути нема сенсу, навіщо тиснути на того, хто сам демонструє зовсім не бажання спротиву агресії.
      Я скажу більше, це тиск навіть не так на Україну, як на Західний світ.
      Але за рахунок наших життів.
      А стосовно прогнозів, то навіть до гідрометцентру не треба ставитись з абсолютною довірою.
      Треба просто враховувати вірогідність того, чи іншого розвитку подій.

  6. stephan | 22.03.2021 at 11:29 |

    Гарний москаль,мертвий москаль!
    Все інше від лукавого!
    Розмовляєш,пишеш російською,щоб зрозуміли… це вже поразка!
    Евгений О. Поразка, шановний, в языке, яким користуєшся!
    Евгений О. Поразка, шановний, не в мові, якою користуєшся!
    Все інше від лукавого!
    Недарма кацапи пхають свій язык по цілому світі!
    язык – основа бойової пропаганди і інформаційної війни!
    Все інше від лукавого!

    • Евгений О. | 22.03.2021 at 18:16 |

      Куди вже простіше!
      Історія,шановний, історія. Вона таки цікава штука. Особливо історія спецслужб….
      Світ, він трошки складніший, ніж нам хочуть втюхати наші вороги. Та їх посіпаки. Як свідомі і гарно профінансовані, так і не свідомі, ті, яким подобаються “прості” рішення.
      А чого ж там, все просто. І не треба паритись.
      Ото і маємо на Банковій те, що маємо.
      Та не скінчилась ще ця п’єса. І не всі наслідки ми на своїй шкірі відчули.
      Прості рішення, прості свої хлопці…..
      Ну-ну..

      • Евгений О. | 22.03.2021 at 18:19 |

        Стосовно бойової пропаганди.
        Там дещо складніші речі.
        Ті, що застосовуються на всіх без винятку мовах світу.
        Поцікавтесь, вам сподобається. Сподіваюсь…

  7. Baltasar | 22.03.2021 at 15:15 |

    Путин в очередной раз повез шойгу в тайгу. Или наоборот. Перед серьезной движухой ищут у шаманов благословления. Гундяю не верят.

    • Евгений О. | 22.03.2021 at 18:23 |

      Не совсем так.
      Схрон роют.
      Про Ямантау уже все знают.
      Так они там на двоих нору копают. Шоб нихто не знал где.
      А шаманы на них крепко обиделись. Те, которые настоящие шаманы….
      А это всегда очень неприятное обстоятельство.

  8. Евгений | 22.03.2021 at 17:26 |

    Давно взял за правило так оценивать угрозу от мородора. Если там всячески нагнетают информационную обстановку можно расслабится. Эти твари действуют из под тишка. Никогда не анонсируют свои реальные намерения и всегда из кожи вон вылазят пуская пузыри когда не могут, что либо сделать.
    Чистим пулемет, пусть трендят, нам свое делать.

    • Евгений О. | 22.03.2021 at 18:17 |

      Еще бы склады и ангары почистить от диверсантов. Не говоря уже о штабах….

Comments are closed.