Казочка про фанатів «совка»

Автор — Дід Панас

Із серії «Новітні казки Діда Панаса»

Добрий вечір вам, малятка, любі хлопчики й дівчатка! Сьогодні я приніс вам казочку — ще й бубликів в’язочку! А казочка моя буде про фанатів «совка»… Отож, діточки, сідайте довкола своїх комп’ютерних моніторчиків, планшетиків чи смартфончиків та слухайте мене уважненько.

Розпочну я сьогоднішню казочку, мабуть, з дивної новини про те, що один з харків’ян — палких прибічників нещодавно померлого харківського мера Геннадія Кернеса набив собі на чолі, точнісінько над правою бровою промовисте татуювання:

Кернес Жив

Для вірного розуміння сенсу «татухи», читати цей геніальний вислів потрібно російською мовою. Якщо ж по-нашому перекласти, то вийде: «Кернес живий». В сенсі — він і тепер живіший від усіх живчиків, зовсім як той вождь світового пролетаріату, згадувати якого проти ночі не годиться.

Сам свіжотатуйований хлопчик пояснює свій вчинок тим, що для нього Кернес так само живий, як і радянський музикант Віктор Цой. Мовляв, Цой живий — і Кернес теж не помер…

Що можна сказати про цього свіжотатуйованого хлопчика, мої маленькі?.. Тільки одне скажу, тільки одне-єдине:

Поза всяким сумнівом, він таки має рацію!

Бо Геннадій Кернес був, є й залишиться живим доти, доки хтось повторює слідом за ним знамениту фразу: «Ось я тебе зараз помножу на нуль!»

Або: «У тебе нудне обличчя, тобі ніхто грошей не дасть».

Або: «Чьо ти такий розумний? Ти читай те, що тобі дали».

Або: «Ти буйний дебіл».

Або: «Нехай там усі мовчать на…» (пі-і-і-пі-і-і-пі-і-і…)

Або: «Ну це просто пісна (пі-і-і-пі-і-і-пі-і-і-пі-і-і-пі-і-і…) якась».

Або: «Ти кнопка, б****» (пі-і-і-пі-і-і-пі-і-і…)

Або доки хтось сидітиме «на кортах» і вважатиме це вміння неймовірно «крутим»…

Колись у далекому вже 2004 році українці «не хотіли, щоб країною керував зек» — про це казали відкрито, на повен голос. І щоб запобігти цьому, сталася Помаранчева революція.

У не надто вже далекому 2010 році подібні побоювання українців перетворилися на реальність, й Україною почав керувати «двічі несудимий» президент Овоч. «Нацюрував» він такого, що через Революцію Гідності в 2014 році, не досидівши на посаді передбаченого законом терміну — здриснув до Ростова-на-Дону.

І що ж, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка?! Ми думали, що саме після втечі президента Овоча все у нас буде добре — скрізь і всюди! Але, на жаль, зовсім не врахували того, що «двічі несудимий» підтягатиме на всі рівні регіональної й місцевої влади таких саме фулюганів-бандюганів, яким був він сам!.. Яскравим представником таких негідників був і харківський мер.

Тому-то й повернулося на верхівку влади те, що повернулося! І між іншим, це саме «зелене воно» посилено тягне Україну назад у прірву, до якої ми ледь не звалилися в 2013-2014 роках!!! Ось що пише, наприклад, екс-міністр економіки Володимир Омелян:


25 листопада 2020 року на своєму засіданні Кабінет міністрів України ухвалив рішення про внесення змін до Постанови №1147 від 30 грудня 2015 року «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації», яким продовжив дію ембарго на ввезення в Україну товарів, вироблених в Росії — до 31 грудня 2021 року.

Сьогодні, за 8!!! днів до Нового року, Постанова про внесення змін та продовження дії ембарго до 31 грудня 2021 року не підписана Прем’єр-міністром України, не опублікована, а отже не набрала чинності.

Таким чином, формально, з 1 січня 2021 року Україна свідомо відкриває свій ринок для товарів, що походять з Російської Федерації.


І додає, що:


Вже сьогодні на кордоні України зосереджено за наявною інформацією 1500 вантажних залізничних вагонів, зареєстрованих раніше за резидентами Російської Федерації, які готуються до в’їзду на територію України з 00 годин 1 січня 2021 року. І це лише та кількість, яку вдалося відслідкувати та про яку можна говорити відкрито та підтверджено.


А тепер скажіть, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, звідки все це неподобство взялося?! А все насправді дуже просто: починаючи з Євромайдану, ми країну вичищали від різного сміття, вичищали — але ж так і не дочистили до кінця… І доки дурнуваті хлопчики татуюють собі на чолі оте «Кернес Жив» — подібні до нього персонажі на наших теренах таки справді не перевелися… І називаються вони коротко:

Фанати «совка»

От на цьому казочка моя нарешті добігла кінця. А тепер на добраніч, мої маленькі! Ідіть собі, вмивайтеся, нехай вас батьки напоять тепленьким молочком з медяниками, щоб вночі вам наснилися хороші сни про той благословенний час, коли сама доля таки помножить на нуль усіх, хто ось буквально щойно хотів множити на нуль інших…

На добраніч, малята, на добраніч!

41 Comments on "Казочка про фанатів «совка»"

  1. Дивлячись на нинішню владу, я вже почав сумувати за зеком…

    • Николай | 24.12.2020 at 10:26 |

      А зря, нынешняя власть мопс зека. Та власть вначале выглядела страшно, потом стала смешно, у этой наоборот. Зеленский смешил Януковича, один из немногих, одного плинтуса ягодки.

      • Александр. | 24.12.2020 at 16:20 |

        При всех минусах – у власти при Януковиче были действительно профессионалы. И от Кили Азирова для Украины сейчас было бы намного больше пользы чем от шмыгаля.

        • “И от Кили Азирова для Украины сейчас было бы намного больше пользы чем от шмыгаля.”-в сортах лайна не розбираюсь.

        • Да, те были профессиональные бандюки, а эти- так, шелупонь.

    • ” я вже почав сумувати за зеком…”-до речі, Гєпа також зек(4,5 років відсидки). Він був “чекістом”, або ж “ломщиком чеків”. Зараз це призабутий вид злочинності. Гєпа перепродував “чєкі Внєшпосилторга”(або “бони”), а потім почав друкувати свої, фальсифіковані. З ними і попався в Тульській обл.

    • SoldatYdachi | 24.12.2020 at 18:44 |

      Loky Ace | 24 Грудня, 2020 at 07:54 |
      Дивлячись на нинішню владу, я вже почав сумувати
      що до нинішній “влади”

      ось, панове, надибав шикарний коментар:

      “Будь ласка, поверніть мені нудне Міноборони, я наполягаю.
      —- Так щоб на брифінг виходив чоловік з короткою стрижкою у формі, починав зі слів «Бажаю здоров’я», і не моргаючи тарабанив нудне зведення по поточній ситуації. Які населені пункти звільнені, біля яких точаться бої, яка оперативна обстановка. Які пройшли навчання, яка ситуація з мобілізацією, скільки банок тушонки перебуває на складі. Все.
      —– І ще дуже б хотілося бачити нудного Президента. Так щоб ми поняття не мали, що він їсть і де спить. Щоб офіційні фотки двосторонніх зустрічей, посли там всякі різні, МВФ. Костюм, краватка, коректні перекладачі на задньому плані, непомітні люди в цивільному по периметру.
      Щоб селекторні наради з урядом у прямому ефірі, годинами. На каналі «Рада» чи на Першому. Мене заспокоюють селекторні наради, під них вишивати добре або кулінарити.
      —– До прем’єра у мене лише одне прохання. Щоб був сутулим. Знаєте, така характерна постава у бухгалтерів та аудиторів, з тих що усе життя над паперами. От щоб була така сіра в’їдлива моль, у тоненьких окулярах. Моль, яку за спиною називають Дракулою. Хай буде.
      —– І міністра юстиції поставте нудного. Можна взагалі без почуття гумору, можна німого, можна такого що камер боїться. Ну і камери, це не завадить. Щоб у страшному сні, нікому і ніколи не привиділося сфотографуватися на публіку з праскою і паяльником. Чи забацати «Мурку» на роялі.
      Так, до слова. Щоб до роялю ніхто з них у житті не підходив, ні до ні після.
      —– Міністра освіти теж нудного. Професора якого чи вчителя. І щоб диплом у нього був професорський чи вчительський, а не менеджерський. І думка про те, що вчити «любий дурак може», а нам потрібен «талановитий організатор», – навіть не проскочила. А фраза «талановитий організатор» стала табу для публічного вжитку. У ту саму топку «молодий реформатор», прошу.
      —– І на медицину лікаря. З азів, з низів. Такого щоб знав у пацієнта де зад, де перед, і чим клей від клейстеру відрізняється.
      Це що, так складно зробити?
      Тамара Горіха Зерня”
      🙂

  2. Дмитро (Лиман) | 24.12.2020 at 09:03 |

    Але якщо читати українською — то все стає на свої місця (саме жив, а потім хоп і перестав), хоча той йолоп навіть про таке і не замислювався.

    • Тут вже десь у каментах казали, що Дід Панас родом з Тального (Черкащина). Отже, він мусив прочитати тату саме українською (бо в нього українська свідомість) і здивуватися: “Ну, Кернес жив… Жив собі Кернес – і що з того?! Дивина та й годі…”
      😀
      І вже потім він би перечитав тату саме російською і здогадався б: “А-а-а, то це означає нашою мовою Кернес ЖИВИЙ – он воно що!..”
      😀
      Саме так і написано ж у цій казочці…

      • Евгений (3-я волна) | 24.12.2020 at 10:17 |

        ну раз розділ “Гумор” то ось вам версія:

        той хлопець з татуюванням має якусь інсайдерську інформацію, що кернес справді живий, а поховали (створивши інформаційний фон) якесь опудало…

        Не маючи змоги відкрито через провідні ЗМІ заявити про це, чувай і хоче в такий оригінальний спосіб сказати усьому світу, що кернес дійсно живий і треба шукати ту гниду 🙂

      • Вовк | 24.12.2020 at 12:39 |

        жив собі пес.
        Кернес жив.
        нелогічно, але: якої породи пес? Як його звали?
        до речі, на місці пам”ятника чЛєніна місце прогулює!
        могли Б і кАНОНІЗ(М)увати, і місце Б не гуляло…

  3. Таких персонажей в Харькове хватит на небольшой районный Кернесвилль. Просто они не успели еще тату сделать.

  4. Фанати совка ніколи б не з”явилися, коли б не ЖОППО блок та інші нацюцюрники пуйла, які СВІДОМО підривають країну зсередини. Потрібен закон про колаборантів, з конфіскацією ЗМІ та інших важелів впливу на нарід, який не бажає використовувати свою голову за призначенням. Воно може тілько в неї їсти. Що пагубно для країни, тут і вчителі, і медики , і ФОПівці, які починають крутити сракою, коли припече, а до тих під падлюкам ХУЖЄ НЄ БУДЄТ???

    • Закон про колаборантів не на часі. Чекайте ще 1195 днів. А там – як наріт вирішить…

      • Можливо трохи раніше, білети на ростов продаються щоденно.

  5. І 73м теж на лобі тату ЗаЗєКоМанду

  6. Андрій Дар | 24.12.2020 at 11:24 |

    Не “совок”, а просто дурний йолоп. Дурне теля.

  7. Как же украинскому совку повезло! Именно здесь они имеют возможность весело расти и быковать! Мечты кацапов за развал Украины просто смешны, здесь есть все, и враги от Бандеры до Залеского, от американцев до поляков и англичан, капиталистов и либералов, и относительно безопасно, что главное, На Московии этого и рядом нет, там отсебятина чревата, Немцов, Доренко, Исаев, Марценкевич, Навальный ИТД, Вот совсем разные но за базар ответили, А после четырнадцатого наш совок осознал ценность запада и центра Украины, для их же сохранности, Право быть идиотом по жизни видно для них очень теплое,

  8. Вот такие татуированные нам снова выберут и парламент, и президента….
    Начуваймося.

  9. albert | 24.12.2020 at 12:13 |

    “Кернес так же живой, как и советский музыкант Виктор Цой. Мол, Цой жив – и Кернес”
    ————–
    “слова нужно подкреплять делами”
    А, посему, харьковчанина попрошу набить
    – весь спысок живых, помедленнее

  10. Ilya56 | 24.12.2020 at 13:03 |

    Глядя на это мудаковатое создание, почему то сразу вспоминаешь единственные правильные слова сказанные “унылой лошадью”, которые стали наверное мемом – “Дебил(ы) бля”.

  11. Роман | 24.12.2020 at 14:26 |

    Зачем раздувать кадило из-за городского сумашедшего. Их в Харькове, да не только, хватает. Не стоит, такой солидной организации как ЛО, обращать внимание и тратить время на этот пшик. ПосолиднЕе надо. НЕсколько разочарован сей публикацией уважаемого ЛО. Верю в вас. Исправляйтесь.

    • Не стоит, такой солидной организации как ЛО, обращать внимание и тратить время на этот пшик.”-та ні, варто, бо цей пшик дуже симптоматичний.

  12. Отак за лобом одного дурника не бачимо 1500 вагонів.

    • spudey | 24.12.2020 at 19:07 |

      Пане Ustym, про вагони ми теж в курсі; але все це, схоже, є складовими одного ворожого плану, ігноруючи елементи якого ми ризикуємо пропустити серйозний удар. Хоча, повністю погоджуюсь, що ситуація із тими вагонами вже є критичною…

      • Саме так, шановний spudey! Дід Панас недарма почав з татуювання на чолі “міського божевільного” (як його назвали в одному з каментів) – але завершив 1500 вагонами… Бо це і справді різні деталі єдиного сатанинського плану!.. 🙁

  13. Федір | 24.12.2020 at 19:27 |

    белорусский блогер Максим Мирович хорошо сказал про совков
    примерно так: вы выдели где то совка, который хочет всем общее благо и чтото дрбое совершить? нет! любой совок дышит ненавистью: растрелять, удушить, запретить, посадить, отобрать, уничтожить, сгноить” и т.д.

  14. Любопітній | 24.12.2020 at 19:34 |

    Друже Вовче.. Я заклявся матюкатися тільки українською, надав примірники матюкання )
    Але, щоб матюк був влучний, потрібно дозувати ті матюки, бо їх “овердоз” вкрай лихе діло.
    Друже Вовче, дозуй…

    Любі дівчинки та хлоп’ята, любий Дыд Панас, поважний пан Тимур, Старый Ворчун, Андріый Модератор, Старий з Дніпра.. та багацько кого з персонажей, котрих я вельми поважаю…

    Хай з Вами прибуде Сила..
    З повагою, Любопитний ака Сurious

  15. Любопытный | 24.12.2020 at 19:41 |

    Любопытний. Извини, Андрей Модератор )

    • Любопытный | 24.12.2020 at 20:12 |

      Любопытный. Ужас ужасный. Что со мной? Я так тщательно выверяю текст документов.. И тут! Ховайсь у жито. Стыд и позор! Я так уверен в в верности синтаксиса и пунктуации… КОШМАР!!! Нет, это реально плохо..

      Я в Штатах медленно произносил фразы. Парни и девочки понимали мои траблы )
      Уважаемые амекриканцы! Я с Вами работаю несколько лет. И вот… Я никогда не называл Вас “пиндосами”.

      Две недели жил в семье фермеров.

  16. Олександр | 24.12.2020 at 21:48 |

    У давньому Римі тавро з ім’ям господаря випалюіали на шкірі належних йому рабів та худоби.

    • albert | 24.12.2020 at 22:47 |

      в древнем Риме такого не было, что бы раб,
      да ещё сам себе, да ещё на лоб, ставил клеймо с именем уже умершего хозяина

  17. Хорошо бы моду такую започаткувать среди долбодятлов. Чтоб у них это на лбу было написано. И мы сразу видели бесперспективность коммуникации с данным персонажем.

Comments are closed.