Опрос-обсос (Часть 2)

Поэтому вопрос должен бы настроить публику на нужный лад. Тем более было сказано так, что если опрос покажет положительные ответы, то будут готовиться какие-то законодательные инициативы, на сей счет. И здесь мы предлагаем обращать внимание не на суть вопроса, а на его форму и на то, как вообще преподносился опрос и как он должен был работать.

То есть – вот даем опрос и смотрим, как люди ответят на эти вопросы. Легитимность самого мероприятия, похожего на «крымский референдум» как две капли воды, оставляем за скобками. Смотрим только на последовательность. Итак, допустим, что опрос проведен на всех избирательных участках и электорат отнесся к нему с энтузиазмом и дал ответы хоть и не в полном составе проголосовавших на выборах, но где-то близко к тому. И вот на первый вопрос, об усилении уголовного наказания, дан положительный ответ, подавляющим большинством.

Что должно происходить после подсчета голосов и выведения процента поддержки? Правильно! Проводится какое-то совещание и дается задание инициативной группе, разработать соответствующий законопроект, который регистрируется в Верховной Раде и далее, согласно ее регламенту, он проходит обсуждение в профильном комитете и если там находит одобрение – выносится на голосование в сессионный зал.

Все правильно? Ничего не упустил? Схема понятна? Пусть и не слишком официально и легитимно, но этого захотела большая часть избирателей страны и именно это запускает всю описанную выше процедуру. А теперь смотрим внимательно за движением рук партии эстрадного жанра.

25 октября 2020 года этот опрос проводится на некоторых избирательных участках в некоторых регионах страны. На вопросы отвечает никем не определенное количество людей. Сам формат проведения опроса даже не предполагает подобной статистики, а опросные листы никому в голову не приходит учитывать. То есть, рисуй на них что хочешь.

Между прочим, нечто подобное, в плане доступа к информации о ходе и результатах прошедшего голосования, демонстрирует ЦВК. Попробуйте найти хоть какую-то статистику, по прошедшим выборам. Если у вас был опыт наблюдения за этим на прошлых выборах, вы могли ее найти в несколько кликов, а теперь – дудки.

Но дело не в этом, а в том, что на сайте Верховной Рады 21 октября зарегистрирован законопроект № 4242 о том самом усилении уголовной ответственности, подготовленный 18 октября 2020. Еще раз, законопроект УЖЕ был подготовлен и  4 дня как зарегистрирован в ВР, перед проведением этого странного и во многом – позорного опроса. А это значит, что как минимум по п.1 опроса, ничье мнение не нужно было в принципе, поскольку вопрос был решен уже давно. Ведь законопроект был уже зарегистрирован 21-го, а написан он был раньше, а решение о том, что его нужно писать – еще раньше и скорее всего, еще до того, как была озвучена сама идея проведения такого опроса.

Ну так что, Божья роса или все же – как обычно? Кто там всерьез относился к этому мероприятию? Утирайтесь. Теперь – можно.

20 Comments on "Опрос-обсос (Часть 2)"

  1. Andriy Moderator | 28.10.2020 at 20:13 |

    И в это же время:

    “КСУ отменил и уголовную ответственность за незаконное обогащение, электронное декларирование и полномочия Нацагентства по вопросам предотвращения коррупции.”

    https://gorlis-gorsky.livejournal.com/3322856.html

  2. Санто | 28.10.2020 at 20:15 |

    А найцікавіше навіть не це, а те, що те, що має у нас назву “Конституційний суд” визнало незаконною карну відповідальність за незаконне збагачення, тобто – корупцію. А тепер – “вниманиє, вапрос” – як можна саджати довічно за те, що в інтерпретації Конституційного суду взагалі не є кримінальним злочином? Ящо вже божа роса – то стовідсотково божа… 🙂

    • николай | 28.10.2020 at 20:20 |

      незаконное обогащение, и использование служебного положения с целью получения дохода, то есть мошенничество, разные по сути вещи.

  3. николай | 28.10.2020 at 20:18 |

    Было время, когда смертную казнь назначали выкриком с места в колонном зале дома союзов.

  4. Ватасгинь! | 28.10.2020 at 20:27 |

    Прихожу на выборы.Избирательный участок в школе.Во дворе перед входом стоит пичужка мерзнет вся в соплях никто внимания на нее не обращает.Знаете что мне захотелось сделать?Нет не проголосовать.Уменя возникло желание хрястнуть со всей дури в рожу гугнявому придурку который выгнал детей на холод.

  5. Валентин | 28.10.2020 at 20:32 |

    В концлагере администрация ламает здравомыслие заключенных известными психологическими методами,делая из них покорных рабов.Складывается впечатление,что зевласть добивается того же.Ведь явно же-глупо и король голый,и все все понимают,а сделать ничего не могут,как и в концлагере.

  6. “Легитимность самого мероприятия, похожего на «крымский референдум» как две капли воды, оставляем за скобками. Смотрим только на последовательность” (с)
    *****
    Не згоден КАТЕГОРИЧНО!!! Складається враження, що організаторам цього опитування було пофіг як на самі запитання, так і на відповіді, а також на долю й нерви тих, хто проводив опитування…
    🙁 🙁 🙁
    Звідси висновок: єдина мета опитування – це провести “щось таке” в принципі. І через це:
    – завдати додаткового удару по Розділу ІІІ Конституції України;
    – легітимізувати будь-які “опитування на колінці”, на кшталт референдумів в Криму, на Донбасі та останніх “виборів” в РФ.
    Це й була істинна мета опитування.
    🙁 🙁 🙁

    • Влад | 29.10.2020 at 00:06 |

      100%. Та самая карнавализация. “Отвечайте как хотите, нам главное даже не ваше участие, а то, что все знают, что это возможно.”
      Думаю, что автор не о смысле говорил, а просто загонял гвоздь в крышку гроба самой логики мероприятия. С точки зрения “пойдём от противного и предположим, что смысл в этом всём есть…”

      • “Та самая карнавализация” (с)
        *****
        Абсолютно та сама! Дякую за розуміння 😀
        Про цю небезпеку попереджав і Дід Панас:
        https://defence-line.org/2020/10/kazochka-pro-drova/
        Щоправда, на свій манер… Але сподіваюся, попередження про підступну небезпечність цього “опитування” в його вечірній казці, розказаній два тижні тому, прочитується достатньо виразно 😀

    • Вовк | 29.10.2020 at 00:13 |

      Так ДАЛЕКО зелебобіки не заглядають! Їм би драп узаконити, бо скоро кокс буде дорого.НАДТО дорого.
      З незрозумілого: хитрий лис Крав(чук) Льошика Арєстовича зробив рупором ТКГ… Маркіян Лубківський відмовився. Інфа з Петр і Мазепа…
      Карнавалізація чи консерва? Чи Хитрий лис тонко тролитиме Грізлова та ІНШИХ члєнів Дирляндії, адже Льошик- ієзуїт, і не приховує цього

      • “Так ДАЛЕКО зелебобіки не заглядають! Їм би драп узаконити, бо скоро кокс буде дорого.НАДТО дорого” (с)
        *****
        ЗЮ та його “зелебобіки” – то лише ВИКОНАВЦІ волі кремлінів. А от саме кремліни й заглядають достатньо далеко! Всякі різні Суркови & Co… 🙁

        “Карнавалізація чи консерва? Чи Хитрий лис тонко тролитиме Грізлова та ІНШИХ члєнів Дирляндії, адже Льошик- ієзуїт, і не приховує цього” (с)
        *****
        1. Якщо хтось є “консервою” – то нічого не завадить такій людині в певний момент відпрацювати на “карнавалізацію”. Візьміть того ж Філарета, наприклад: (І) сам він – типова КДБшна “консерва”, яка зазвичай вдає з себе патріота України… і для правдоподібності навіть була піддана анафемі; але… (ІІ) в певні історичні моменти (вперше – за часів Ющенка, вдруге – після перемоги ЗЮ) саме “консерва” Філарет раптом починає різко і прицільно працювати проти української православної церкви на користь РПЦ – шляхом розколу…
        2. Льоша Арестович…
        – перепрошую, але я тут суб’єктивний – бо мене особисто Арестович забанив на ФБ ще восени 2014 року, з чого я зробив певні негативні висновки про нього;
        – тут, на “ЛО” відбулася ціла дискусія відносно Арестовича – з неї очевидно, що не лише я ставлюся до нього з пересторогою;
        – Льоша Арестович – це колишній співробітник Головного розвідуправління (чи як там ця контора називається?..);
        – як журналіст, я кілька разів безпосередньо спілкувався з доволі високоранговими СБУшниками (при цьому полковник особисто перевіряв мене на “міднолобість” і залишився задоволеним моєю манерою спілкування після 0,5 л горілки, випитої особисто мною, в сполученні з бутербродним закусоном; після чого мене допустили спочатку до інтерв’ю з генерал-майором, а потім до висвітлення урочистих заходів одного з управлінь) – отож від усіх них я чув одну й те саму приказку: “БУВШИХ НЕ БУВАЄ”;
        – Льоша Арестович – саме “БУВШИЙ” (не “колишній”, а “БУВШИЙ”)… отже, він так і залишився тим самим ГРУшником.
        Поза сумнівом, він – за Україну… От тільки розуміння України у нього специфічне! 🙁 До того ж, він нерідко робить провокативні закиди й дивиться, хто як на них відреагує. 🙁 До того ж, для прогнозування майбутніх ситуацій він користується “методом розстановок” – а там є певні обмеження, які він, схоже, не завжди враховує. Тому його іноді “заносить”…
        Отож, для спрощення, моя Вам щира порада: “діліть на чотири” все, почуте від Арестовича! Він – мужик розумний, беззаперечно. Але довіряти йому можна лише на 25%, на більше він не заслуговує. 🙁

      • “Страна.ua” – про Льошу Арестовича:
        https://www.youtube.com/watch?v=nn5YYfnsQ2A
        Корисно послухати…
        Хоча там ще не все сказано!

  7. Владимир | 28.10.2020 at 20:55 |

    На сколько я понял, этот опрос был придуман для повышения процента явки избирателей на голосование. При чем вопросы были подобраны так, чтобы охватить наибольшие слои населения, в т.ч. пункт про канабис был насчитан на привлечение на выборы нариков. Донецк, Украина.

  8. Н єпатріот | 28.10.2020 at 21:17 |

    Це опитування – чергова спроба задурити “елєхторат”, як це було у 2019 році. Таких опитувань ще планується ціла купа з такими ж дурними та провокаційними питаннями які будуть чергуватися. Це такий собі засіб психологічної війни проти України.

  9. Евгений О. | 28.10.2020 at 23:38 |

    Стосовно опитування, чи як там називати отой непотріб.
    Сам факт його проведення це демонстрація абсолютного презирства до країни в цілому. З усіма її атрибутами.
    Закони, мораль, честь і таке інше, сказало воно цим опитуванням, для недолугих недоумків, що повелись на мерзенні жарти не менш мерзенного блазня.
    З’їли. Утерли рило. Пішли пити горілку, копирсатись в городах, чи дивитись серіал “Скоти”.
    Саме так воно хотіло, щоб було.
    Та не вийшло. Взагалі у блазня і його блазневодів багато чого не вийшло.
    Але вони не заспокоїлись. У них нема іншого вибору. І часу нема.
    Тому справжнім громадянам слід своєчасно зробити правильні висновки. З подій, що вже відбулись і з тих, що мають відбутись найближчим часом.
    А найближчим часом має відбутись не мала кількість подій.
    На що я, чесно кажучи, дуже сподіваюсь.

  10. Схоже КСУ не злякався вчора зеленого довічного ув’язнення за корупцію. А опитування, так, репетиція зєрмаком референдуму по федералізації і Криму.

  11. Свиридов Андрей | 29.10.2020 at 06:25 |

    Больше похоже, что опрос был ради пункта 2. Когда на другие пункты ответят положительно, можно скопом проталкивать все, в том числе и этот законопроект. Ведь опрос в целом положительный.

Comments are closed.