Взрывная загадка (Часть 2)

Есть еще один момент, который делает эту версию несостоятельной. Обычно, когда озвучивается именно такая версия, уже демонстрируется изловленный Штирлиц. Причем, его демонстрируют не в момент задержания или суда, а перед казнью. Шпионов в Иране принято вешать, свесив веревку с крюка автокрана. Там все просто – читают приговор и вешают при стечении публики. А в данном случае – никого не повесили. В таком случае, Станиславский говорил: «Не верю!», и не пил то, что ему подсовывали.

В общем, с убедительностью нынешней официальной версии сложилось так себе, поскольку организовать с десяток мощных взрывов один преступник просто не мог, и у него должны были присутствовать многочисленные соучастники, но их не то, что не поймали, и уж тем более – не повесили, а даже ничего о них не сказали. А начет скромности у иранцев были проблемы всегда, даже еще до «бородатой революции».

Есть еще одна версия, которую мы рассматривать не станем, по причине ее аморфности. Ведь сказать о том, что виноват «Бабайка» легко, о потом возникают вопросы о том, из какого места он взялся, поскольку если из подпространства – одно дело, а если с планеты Мельмак – совсем другое. Поэтому остается последняя версия, касательно которой и появилась новая, хоть и косвенная информация.

Если отталкиваться от старого принципа «cui prodest» или «кому выгодно», то все взрывы, произошедшие на ракетно-ядерных объектах Ирана, прямо указывают на Израиль. Но сами израильтяне на этот вопрос отвечают очень дипломатично: «Ой, я вас умоляю, давайте не будем делать нервы!», что в переводе с иврита означает: «не знаем мы ни о каких взрывах».

Иранцы тоже не говорят о такой возможности, но их можно понять, ведь если такие взрывы происходили две недели подряд, то ни о какой агентурной работе речи быть не может в принципе. Ведь после первого взрыва система безопасности становится на уши и сделать что-то такое своими руками повторно – уже попросту невозможно. Но если взрывы продолжаются, то это значит, что система безопасности никак не могла на это повлиять, поскольку атаки были совершены другим способом.

И тут становится вопрос о том, что по целям отработала израильская авиация. Это можно было бы даже признать, если бы удар был нанесен по одному месту и один раз, но когда этих ударов был десяток и в различных местах, то становится вопрос о том, что же там у иранцев за система противовоздушной обороны?

Это не ПВО уже, а какая-то «спальня – выбегальня», способная сбить лишь гражданский борт МАУ. А тут через день прилетают самолеты, лупят по секретным объектам и летят обратно. Хорошо, хоть не сбросили вместе с бомбами рекламные открытки «Посетите Ашкеолон» или что-то в таком духе.

Очевидно, что Тегерану взять и расписаться в том, что их система ПВО – хлам, как-то стыдно, да еще наверняка и из Москвы позвонили и попросили не говорить такого, поскольку тогда у них никто не купит этих железяк. В любом случае, обе стороны никак не комментируют эту версию развития событий, хотя именно она выглядит наиболее вероятной.

Но для того, чтобы оценить этот вариант, следует учитывать ряд обстоятельств, которые уже были известны на момент написания последнего по этой теме материала и те, что известны не были.

(окончание следует)

20 Comments on "Взрывная загадка (Часть 2)"

  1. “Это не ПВО уже, а какая-то «спальня – выбегальня», способная сбить лишь гражданский борт МАУ” (с)
    *****
    До речі, про цей літак МАУ… Якийсь час тому я прочитав цікаве виправдання з Ірану. Мовляв, оператор іранського радару отримав на свій локатор “криву” інфу, згідно з якою літав МАУ не віддалявся від Тегерану (як було насправді), а навпаки – НАБЛИЖАВСЯ (!) до Тегерану. Отже, на локаторі чомусь відображався ЗВОРОТНІЙ курс літака, протилежний реальному… Зв’язку з вищестоячим начальством не було, й оператор на свій страх і ризик віддав команду на послідовний старт двох ракет ППО.
    Отак от!!! Інфа на екрані локатора була ПРОТИЛЕЖНОЮ реальній… Отака у них система ППО!..

  2. Укроп | 26.07.2020 at 15:09 |

    Долго думал, озвучивать ли идею, но скорее всего не один я это придумал поэтому кто надо, все равно знает. Вы, планируя теракт, начинаете с бетонного завода, откуда ездят бетоновозы с жидким бетоном для заливки конструкций, и внедряете туда своих людей. В результате, в жидком бетоне, который машины везут для заливки, есть, как в булочке изюм, некие контейнеры. Сигнал на подрыв контейнеру подаётся по радиоканалу. Перед собственным подрывом, контейнер дает шифрованный импульс – сигнал на подрыв другим контейнерам вблизи. В результате – все сооружение взлетает в воздух, а вы разводите руками и говорите “я вас умоляю, это не мы, шоб я так жил!” 🙂

    • Віктор | 26.07.2020 at 15:31 |

      🙂 Класна версія! Що через металеву бочку бетоновоза жодна радіохвиля не пролізе – то так, дрібненькі детальки…

      • А при чім тут металева діжка бетоновозу?! Підривається ГОТОВА КОНСТРУКЦІЯ – а там екраном може виступати хіба що металевий каркас, який заливається бетоном…
        🙂 🙂 🙂
        Проблема тут в іншому: щоб сприйняти зовнішній радіосигнал на підрив контейнеру + передати його на всі інші сусідні контейнери, заздалегідь залиті всередину бетонної конструкції, ці контейнери повинні мати дієве ЕЛЕКТРОЖИВЛЕННЯ. А оскільки в режимі очікування такі контейнери повинні перебувати РОКАМИ, то й елементи живлення повинні тримати напругу теж роками. А без цього вся спецоперація втрачає сенс. Чи є такі елементи живлення?! От в чому проблема…

        • Віктор | 26.07.2020 at 16:11 |

          Є такі елементи. Але вони мають звичку світитись. Радіацією. Цілком помітно. І маленьким нереально зробити.

          • Отож варіант відпадає 🙁

          • Укроп | 26.07.2020 at 18:32 |

            Кілька місяців, навіть думаю до року – спокійненько проживуть і хімічні елементи живлення. Контейнер сам – з пластику, радіохвилі спокійно пройдуть, а контроль над станом будівництва далеко не такий жорсткий, ніж на вже побудованому режимному об’єктові. Тому якщо Ізраїль ще не користується таким методом, то я дарую, нехай згодиться 🙂
            PS Відносно підриву – контейнер отримує сигнал, яким сам в свою чергу ініціює сусідні, які могли не отримати сигнал напряму, тим самим “заводиться таймер”, наприклад, на вибух через секунду. Синхронізовані таймери всіх пристроїв спрацюють одночасно, вважайте що спрацював розподілений заряд…

        • Forst Zinna | 27.07.2020 at 13:37 |

          Впевнений, що такі батареї є. Навскидку: літієва батарейка (елемент живлення) типорозміру D (бочонок) напругою 3,6V ГАРАНТОВАНО живить лічильник теплової енергії Kamstrup протягом 4-х років. НЕГАРАНТОВАНО – до 8-ми років. Споживання там, звісно невелике (дясятки міліапмер), але після 4-ьох років роботи в лічильнику, напруга батарейки становить 3,45V. Так що, все можливо!

    • Укроп | 26 Липня, 2020 at 18:32 |
      https://defence-line.org/2020/07/vzryvnaya-zagadka-chast-2/#comment-263109
      Кілька місяців, навіть думаю до року – спокійненько проживуть і хімічні елементи живлення.
      *****
      До року – можливо, так. Але роки 2-3 вже навряд…
      А якщо за півроку-рік там не встигнуть розгорнути й налагодити виробництво – тоді що?! Порожні “коробки” цехів підривати?! Краще ж з обладнанням і налагодженим виробництвом – бо тоді збиток від диверсії більший!

      • Укроп | 26.07.2020 at 19:28 |

        Аятолли поспішають “знищити невірних”, тому навряд чи там буде “довгобуд” на військових об’єктах тому я десь так і розраховував що не пізніше, ніж через рік у бетонному корпусі будівель буде “досить смачна начинка”. 🙂 Та і рік елементам живлення це ми умовно дали. Там же електрика майже не повинна тратитися у режимі очікування, передавати нічого не треба поки що, тільки слабенькі витрати на приймач… Якщо є побутові радіоприймачі з живленням від однієї-двох пальчикових батарейок і їх вистачає на кілька місяців, то коли таки приймач не тратить енергію на щось інше, музику йому програвати через динаміки не обов’язково :), то час очікування стає близьким до часу зберігання елементів живлення поки саморозряд не знищить елемент з часом. Те, що рік вони “пролежать” не сумніваюсь, а може і більше… Нехай бородаті не тягнуть та швиденько обживають будівлі 🙂

        • Укроп | 26.07.2020 at 19:39 |

          І ще маленьке уточнення – враховуючи що на час, коли контейнер повинен бути готовим видати імпульс на підрив сусіднім пристроям – елементи живлення вже можуть бути слабкі тому у конструкції повинен бути потужний електроконденсатор, який помаленьку заряджається можливо слабкими вже елементами, а у потрібний момент через конденсатор, як тимчасовий елемент живлення, буде задіяний передавач щоб видати команду. До речі, у совкових зенітних ракетах були порохові генератори струму. Це таки зручно, ракета живе зовсім недовго і піропатрон, який пороховими газами крутить турбінку, дає цілком досить електрики. Проблема що “там” – замкнутий об’єм і ця ідея мабуть таки не пройде… Ну нічого, ізраїльські інженери – люди розумні 🙂

      • “…До року – можливо, так. Але роки 2-3 вже навряд……”
        ___________________________________
        Вы не в курсе.И десять лет не проблема.Неужели уже забыто как при строительстве американского посольства закладывались в строительные конструкции подслушивающие системы?О них американцев предупреждал Бакатин. Включать взрывные устройства можно направленным радиолучем.В закладках источники питания не обязательны.Еще в 41-ом Киев взрывали радиоминами.

        • “И десять лет не проблема.Неужели уже забыто как при строительстве американского посольства закладывались в строительные конструкции подслушивающие системы?О них американцев предупреждал Бакатин” (с)
          *****
          Sorry – не в курсі. Про “прослушки КДБ” ходить стільки легенд, що там важко відокремити правду від вигадки.

          “Включать взрывные устройства можно направленным радиолучем” (с)
          *****
          Але для цього треба знаходитися в зоні прямої видимості навпроти об’єкту диверсії! І тут виникає та сама проблема:
          – якщо радіосигнал слабкий – від не пройде через товстий шар ґрунту і залізобетонних конструкцій, тому диверсант має наблизитися на таку дистанцію, де його може зачепити вибухом та/або помітити служба охорони;
          – якщо сигнал достатньо потужний, щоб пробити ґрунт і з/б конструкції – то як диверсант тягатиме з собою не тільки радіопередавач, що формує спрямований радіопромінь, але і джерело живлення до нього?!
          Виходить “ворожіння на кавовій гущі”. Я розумію, що теоретично таке можливо… але не знаючи жодних параметрів, не можу оцінити масогабаритних характеристик передавача і приймача.

          “Еще в 41-ом Киев взрывали радиоминами” (с)
          *****
          Я це знаю. І що з того?!
          Радянські війська залишили Київ 19 вересня 1941 року. При цьому група диверсантів під керівництвом Івана Кудрі лишилася в Києві й нікуди не евакуювалася. Отже, навіть теоретично вони могли працювати з радіомінами (я маю на увазі – перемкнути їх в режим очікування) 19-20 вересня.
          Якщо не враховувати підрив оглядового майданчика Верхньої Лаври (20.09.1941), то основні вибухи в Києві почалися 24.09.1941. Отже, увімкненими, в режимі очікування радіоміни простояли аж 5 днів – це мізерний термін, за який з тогочасними джерелами живлення нічого б не сталося. А після підриву міни джерело живлення вже не потрібне нікому – воно знищується з міною разом.
          Ну, а останнім був вибух Успенського собору Києво-Печерської лаври 3.11.1941. Від моменту залишення радянськими військами Києва минуло 45 днів – теж цілком реальний термін живучості для тогочасних елементів живлення… Отже, я все ж схиляюся до того, що ці радіоміни були залишені увімкненими в режимі очікування, тоді на приймачі цих мін міг надійти просто кодовий сигнал – маю на увазі, не спрямований. А тоді його можна було послати навіть не з Києва…

          • Не ищите проблему, где ее давно нет.Даже химические взрыватели можно оттарировать, чтобы через год-два сработали в течение недели одновременно на разных объектах.

          • Vazek | 27 Липня, 2020 at 07:13 |
            https://defence-line.org/2020/07/vzryvnaya-zagadka-chast-2/#comment-263259
            Не ищите проблему, где ее давно нет.Даже химические взрыватели можно оттарировать, чтобы через год-два сработали в течение недели одновременно на разных объектах.
            *****
            Звісно, можна. Але в даному разі це ставить під сумнів всю операцію. Міг би пояснити, чому… Але якщо Ви просити не шукати проблему – то не хочете дискутувати. Ну що ж, як ні – то й не треба!..

        • Walker | 28.07.2020 at 01:35 |

          ++!

        • Walker | 28.07.2020 at 01:48 |

          Ого, оказывается целая ветка ответов… Поддерживаю пана Vazek’a – нет никакой проблемы. Ни с питанием, ни с закладкой. Про доставку закладки – покупка/коррумпирование цем.завода улыбнула! А что, для водилы миксера 20$ уже не “…всегда 20$?“

  3. Навскай | 26.07.2020 at 18:26 |

    Я знаю что это было!
    В сериале Вавилон 5 истребитель теней, найденный при раскопках на Марсе, неожиданно взлетел и лазером уровнял всех.
    Так все и было!
    Только в Иране.
    А шо не так? И там и там пески красные…
    Инфа 146 пуд!!!

    • pan_futiy | 26.07.2020 at 20:54 |

      Красные пески – “… на междуречье Амударьи и Сырдарьи, в Узбекистане, Казахстане и Туркмении….”
      Иран, конечно, там поблизости, но все же…

  4. Марко | 27.07.2020 at 13:45 |

    А варінт що самі там щось взривають щоб відволікти населення від хренового правліннябородатими аятолами? Коронавірус , санкції, ріал знеціненний в 5 раз , люди бідніють а гроші йдуть на Сірію

Comments are closed.