ЗеленСЬКий карнавал (частина 3)

Звісно, як з усією доповіддю Кургіняна «Тупик прагматизму», так і з окремими її положеннями (в т.ч. з інтерпретацією робіт Михайла Бахтіна) можна сперечатися. Та й загалом, чи варто звертати увагу на мудрування ворога самої української ідеї?! Мабуть, все ж таки варто… Бо не викликає сумніву, що сучасна Російська Федерація перебуває під владою цілого чекістського клану, а ВВХ**ло є всього лише «обличчям» цього клану. Так само «Великий Брат» з культового роману Орвелла є лише «обличчям» всесильної Внутрішньої партії — причому неважливо, живий чи ні цей чоловік реально. Або Вождь (Батько) держави-міста Ліберії з к/ф «Еквілібріум» є віртуальним уособленням «Тетраграматону» — і там показано, що Вождь давно помер, однак продовжує існувати його екранний (віртуальний) образ, а голосом Вождя промовляє до народу віце-консул Дюпон. 

А тепер скажіть, з якої ласки ФСБ Росії мінятиме «організаційну зброю», яка вже довела свою ефективність на практиці?! Це як мінімум нелогічно! Отож якщо «карнавалізація» радянського буття допомогла розвалити СРСР, чому б не спробувати «карнавалізацією в режимі нон-стоп» українського буття… розвалити сучасну Україну?! Тим паче, Україну зараз очолив той, хто здатен впоратися з «карнавалізацією» просто ідеально!..

Дуже навіть схоже, що другий етап «карнавалізації» мав місце у вигляді офіційного «міроприємства» на День Незалежності 24 серпня 2019 року. Чому другий?! Бо першим етапом «карнавалізації» стала інавгураційна заява Володимира Зеленського (цитую):

Дорогі українці!

Після моєї перемоги на виборах мій шестирічний син сказав: «Та! По телевізору кажуть, що «Зеленський – президент…» Виходить, що я теж президент?!»

І тоді це прозвучало як жарт, але згодом я зрозумів, що насправді це істина.

Тому що кожен з нас президент. Не 73 відсотки, які за мене голосували, а всі 100 відсотків українців. Це не моя, це наша спільна перемога.

Розумієте?! Під час карнавалу кожен його учасник вдягає маскарадне вбрання, машкару — і всі вмить стають рівними!!! Вже ніхто не бачить, де правитель, де священик, де пан а де холоп — усі однаково рівні!!! Те саме, на думку Зеленського, сталося і в нашій країні: тепер всі 100% українців є президентами!.. Що це було, як не перший етап «тотальної карнавалізації нон-стоп» нашого буття?!

А ось і другий етап:

  • самотній преЗЕдент на звичайній «ораторській» трибуні;
  • але над Майданом вивищується не він, а… Тіна Кароль на даху Консерваторії, яка співає третій куплет вірша Чубинського «Ще не вмерла України…» — що не є, власне, Державним Гімном;
  • на Хрещатику — цілий «парад» блакитно-жовтих фортепіано;
  • а також еклектична суміш оркестрів з екстравагантно вдягненими цивільними реперками;
  • і за усім цим естетичним «вінегретом» спостерігають наші вояки, які не можуть піти проти команди армійського начальства…

То що це таке, як не «карнавалізація» головного державного свята сучасної України — Дня Незалежності?! Отак воно і виглядає — раблезіанське «осміювання, приниження, пародіювання, травестія, профанація» того параду, який за попередні роки вже набув певних усталених рис. Причому співучасниками цього огидного «карнавалу» є «всі 100 відсотків українців» — ви ж не забули інавгураційну промову преЗЕдента?! Головною ж мішенню виступає «українське ідеальне» — сама ідея Незалежної України. Аж надто очевидно, що як «карнавалізація», десакралізація радянського буття вбила СРСР, так і тепер та сама «оргзброя» має остаточно, раз і назавжди осміяти, спаплюжити, розтоптати, вбити українську ідею

Але не слід також забувати, що слідом за офіційним «міроприємством» відбувся воістину народний захід — самоорганізований Марш Захисників України. Він яскраво продемонстрував, що переважна меншість українців не хочуть брати участь в огидному «карнавалі», таємно інспірованому ФСБ і проплаченому росіянськими нафтодоларами. Кожен з учасників цього народного Маршу, кожен, хто співчуває й солідаризується з цими людьми, з огидою відкидає запропоноване маскарадне вбрання й машкару. Кожен готовий і надалі захищати вітчизну.

І це дозволяє сподіватися, що в «українському питанні» ФСБ вже вкотре прорахувалася.

* * *

Саме на цьому місці я завершив оригінальний матеріал «Зелен…ий карнавал», який був оприлюднений 28.08.2019. Після того я очікував, що бодай хтось здогадається, які саме літери ховаються під трьома крапками («…») в заголовку — але ніхто так і не второпав, що насправді назву слід читати як «ЗеленСЬКий карнавал». Ну, то таке…

Значно прикріше те, що мій партнер і товариш по медіа-війні — Нудний Пенс забракував матеріал для начитування. Довелося саме для його Ютуб-каналу написати 5.09.2019 стислі тези «Карнавал»: підсумок» — які, власне, для начитування були більш приданті.

Що було далі?.. Це тепер відомо всім:

  • кумедія з перекидачками урядів Гончарука і Шмигаля;
  • «О(б)манський вояж», який обурив усіх;
  • трагедія з епопеєю COVID-19, що не завершилася й досі;
  • окремим рядком я б виділив дуже дратівливий ммент — «торгівлю в епоху карантину»;
  • і багто-багато іншого…
  • аж до повернення «гангстерських перестрілок» на вулиці українських міст, містечок і селищ — аж до Києва включно.

В якості фінальної крапки процитую фрагмент з приватного листа, отриманий мною нещодавно:

Добрий вечір!

У ЗЕ тільки шоу в голові…

Хочу сказати, що Ваша стаття про «карнавалізацію» з часом стає все більш актуальною!!!

Звісно, назвати автора я не можу. Скажу лише, що цей добродій (1) має генеральські погони та (2) займається історією різних світових спецслужб. З роботами Бахтіна й кадебешною спецтехнологією «карнавалізації буття» він знайомий — а тому його оцінці можна довіряти.

Отже, «карнавалізація» в Україні триває. Більш того — різко набирає обертів. Бо діло йде до реальної страти злочинця — була така розвага для натовну, як один із суттєвих елементів середньовічного карнавалу. Отже, зараз під рукою треба мати не лише попкорн, але й готову до застосування зброю. Ні-ні, не подумайте, що я закликаю застосувати її — боронь Боже! Тим не менш, «поливати машинною оливою город» вже… недостатньо. Бо якщо забаритися — можна не встигнути або відкопати, або розконсервувати принесений з АТО/ООС кулемет.

Тимур Литовченко

60 Comments on "ЗеленСЬКий карнавал (частина 3)"

  1. Евгений О. | 02.06.2020 at 09:00 |

    Чудовий матеріал.
    Не можу собі відмовити в задоволенні додати наступне:
    https://mind.ua/news/20211536-v-yaponiyi-areshtuvali-biznesmena-za-pereprodazh-i-nakrutku-cini-na-maski
    І шматочок того тексту:
    ” Фудзії Дзюнко був заарештований за підозрою в перепродажі 16 000 масок, придбаних ним у одного з імпортерів в квітні. Фудзії – власник компанії з прибирання приміщень в місті Такамацу на заході Японії.

    Його підозрюють у збуті цих масок двом індивідуальним підприємцям з націнкою приблизно П’ЯТИ ЦЕНТІВ за штуку.”
    Мабуть таки варто згадати, за якими цінами були виставлені оті маски в епічному центрі…
    Цілком безкарно.
    А зустріч, перепрошую, Президентом України (маю велику повагу до самої посади, тому великі літери), цілком комерційного рейсу з цілком комерційним вантажем?

    То постає питання про те, що взагалі обрали оті недоумкуваті проценти?

    Але величезна купа питань, як це не прикро констатувати, тепер стосується не тільки України….
    Бо ж, майстерно користуючись відсутністю належних запобіжників у демократичній моделі світоустрою, де з меркантильних мотивів, а де з причини глибокої незворотної деформації світосприйняття вкрай небезпечними ідеологіями, мерзотникам і збоченцям таки вдалося добряче на пакостити в цьому світі.
    То ж постає чи не єдине питання, на яке світ має терміново знайти відповідь, забувши про різноманітні спекуляції навколо кліматичних змін,.
    Що ми маємо робити з наслідками дій згаданих мерзотників, та що терміново треба робити з джерелом отих неприємностей?
    І десь там, глибоко у свідомості ворушиться питання, яке намагаюсь запхати подалі…
    А чи не спінились ми всі?….

    • Дякую за таку оцінку!

      “А зустріч, перепрошую, Президентом України (маю велику повагу до самої посади, тому великі літери), цілком комерційного рейсу з цілком комерційним вантажем?” (с)
      *****
      Зазначене Вами входить в підпункт наприкінці: “…окремим рядком я б виділив дуже дратівливий момент — «торгівлю в епоху карантину»;”. Просто я мав на увазі не тільки “Мрію” з так званим “гуманітарним” вантажем. Сюди ж входять і продаж в потерпілим країнам тих товарів, які нам потім довелося самим випрошувати, і вартість аналізів та вакцинації, й апарати ШВЛ… Отже, оскільки матеріал і без того розбитий на 3 частини – я намагався писати якомога стисліше.

      “Бо ж, майстерно користуючись відсутністю належних запобіжників у демократичній моделі світоустрою, де з меркантильних мотивів, а де з причини глибокої незворотної деформації світосприйняття вкрай небезпечними ідеологіями, мерзотникам і збоченцям таки вдалося добряче на пакостити в цьому світі”(с)
      *****
      Так-так! Дуже схоже, що ФСБ досягла певних успіхів з “карнавалізації” ситуації у Франції та США. Однак я сконцентрувався на нашій – українській ситуації. А для інших країн треба писати новий огляд – МІЖНАРОДНИЙ. Та головне я вже подав: пояснив, хто такий Бахтін + що таке кадебешна спецтехнологія “карнавалізації буття”, “карнавалу нон-стоп” і до чого вона призводить. Хто бажає – може розвинути тему. А я все ще дуже зайнятий…

      “що терміново треба робити з джерелом отих неприємностей?” (с)
      *****
      О!!! Це і є головною проблемою… 🙁

  2. Анатолій | 02.06.2020 at 09:12 |

    Є надія, що епоха безвладдя, яка триває вже рік, закінчиться і ми забудемо її як сон, дурнуватий сон

  3. А “карнавализацию” карнавальщиков не отмечаете? А шизофреничную реакцию “буратино” на его высмеивание?

    • Висміювання “головного блазня” працює на КАРНАВАЛІЗАЦІЮ СИТУАЦІЇ В УКРАЇНІ!!! На розтоптування, десакралізацію державної влади… Це при тому, що на Січі кошового отамана традиційно обирали всенародно і як “висували”, так при бажанні могли й “засунути” назад…
      Отже, зараз будь-яке послаблення центральної влади ФСБ може використати для пропихування ідеї федералізації України. Тим паче, до цього можуть докластися деякі європейські вигодуванці ФСБ – насамперед, в Угорщині.
      🙁

      • “Тим паче, до цього можуть докластися деякі європейські вигодуванці ФСБ – насамперед, в Угорщині.” І, виходячи з новин, вже докладаються. Звісно, не без допомоги головного карнавальника…
        PS. Дуже сильний текст. Дякую.

  4. Oleksii | 02.06.2020 at 09:51 |

    Большой респект автору.Пожалуй впервые мне удалось прочитать материал, где предпринята попытка осознать весь трагизм ситуации. Ведь по сути Украинская государственность сейчас в положении цуцванга. Само ее существование воплощенное в команде Зеленского низводит Украину до статуса “опереточной державы”. Причем даже действия власти большого значения не имеют.

    • старый ворчун. | 02.06.2020 at 16:58 |

      пока реально и жестоко не будут покараны люди сегодня взявшие (влезшие, проползшие, пропихнувшие …) в украине власть и ведущие государство к катастрофе, ничего не будет и со следующей командой которую вам с улюлюканьем и воплями – “…о приди! о спаси! о накорми … дай счастья нам сегодня и много!…” выберут все те же 73% благодарных избирателей. и так будет дальше. я так думаю, и это уже вижу.

      • Отже, треба не дати тим 73% повторити ситуацію квітня 2019 року з їхнім безвідповідальним волевиявленням!

        • На щастя не 73%, а трохи більше 40. Але й це – багато. Хоча й принципово менше, бо не перетнута межа “більшості”.

          • Puzat-Pasuk | 03.06.2020 at 17:13 |

            на жаль,не 73%,а 83%,бо тi.хтo не прийшли–такі самі зелебобіки

  5. Остап | 02.06.2020 at 10:00 |

    ну вот теперь мы опоздали
    сказал он стоя средь руин
    на фээсбэшном карнавале
    в честь сотни малых украин
    а поднимись мы на день раньше
    зелёный мОрок снявши с глаз
    светило б солнышко и дальше
    для нас

    ***

    але ж у житті не буває так
    щоби зненацька став ферзем пішак
    бо треба пройти пішаку увесь шлях
    врага подолавши в запеклих боях

    • “але ж у житті не буває так
      щоби зненацька став ферзем пішак” (с)
      *****
      Якщо не в облом – можете почитати наш з дружиною роман “Шалені шахи”:
      https://folio.com.ua/books/Shaleni-shahi
      Там і про “прохідного пішака” є, і про “шахістів”… 🙂

  6. rock-n-roll | 02.06.2020 at 10:10 |

    Именно так!
    Мало кто понимает, что дискредитация совковой власти – это была спец. операция КГБ. Там давно поняли – совок нежизнеспособен. К тому же, власть-предержащие завидовали забугорным миллионерам, поэтому решили сами стать миллионерами, с правом наследства. Ну и развалили совок.
    Примерно такую же операцию затеяли против Украины для её развала. Автор прав!

    • Андрій Дар | 02.06.2020 at 11:14 |

      Однако, развалить можно только то, что готово к развалу.
      За что люди держатся силой – то не развалится, а только укрепится.
      Карнавализация – этап из повторяющегося цикла “создание – пересмотр созданного – создание”. Карнавал – это пересмотр, взгляд со стороны. То, что этим взглядом будет оценено как стоящее – будет достраиваться.
      Это древнейший цикл, человечество только так и прогрессировало.
      Всё будет Украина.

      • Лариса здорового человека | 24.07.2020 at 16:20 |

        О! И заметьте, что, например, при защите Мовы от нападок на неё (весьма мощных и продуманных), каждый раз находятся новые доводы в её пользу и происходит укрепление её позиций.
        Совки, сепары и приколисты не пассионарны.

  7. Санто | 02.06.2020 at 10:44 |

    Може розвал Союзу і був спецоперацією. Але жодної карнавалізації і десакралізації в дев’яності я не пам’ятаю, хоча мав би, бо працював на телебаченні. Такий само офіціоз, такі само пафосні промови Горбачова. Штурм танками росіського “Білого дому” теж карнавал жодним чином не нагадував. Єдине, що згадується – карикатурний ГКЧП, про який швидко всі забули. А от на Україні – так, ця технологія відпрацьовується на повну. ще з Юща, якого десакралізували через трипільські черепки і бджіл. Потім – ставка на Януковича, що сам по собі був карикатурним персонажем, хоч і суворим на вигляд. Десакралізація Пороха через йшла через Вальцмана, але моментально заткнулася, коли новий клован сам виявився з вальцманів. А Порох став “барига” і “торговець на крові”. Найбридкіше, що цьому запарєбриковому шоу активно підіграють ті, хто мав би бути українцем, а залишився совком. От бачте як – союз може й розвалили карнавалізацією, але вона жодним чином не торкнулася совка в головах…

    • “Але жодної карнавалізації і десакралізації в дев’яності я не пам’ятаю, хоча мав би, бо працював на телебаченні. Такий само офіціоз, такі само пафосні промови Горбачова. Штурм танками росіського “Білого дому” теж карнавал жодним чином не нагадував. Єдине, що згадується – карикатурний ГКЧП, про який швидко всі забули” (с)
      *****
      Перепрошую, але якось Ви перемішали все… 🙁
      “…жодної карнавалізації і десакралізації в дев’яності я не пам’ятаю” – а в “лихі 90-ті” СРСР вже розвалився!!! А розвалювати РФ далі ніхто не планував. Отож всі деструктивні процеси зупинили.
      “…такі само пафосні промови Горбачова” – Горбачов у “лихі 90-ті” був ніким! З припиненням існування СРСР він навіть першим і останнім президентом СРСР перестав бути… Горбачова у “лихі 90-ті” всі колишні вже “совки” проклинали за те, що країну не втримав.
      “Штурм танками російського “Білого дому” теж карнавал жодним чином не нагадував” – то це 1993 рік! Тоді “карнавалізацію” зупинили, бо якби посипалася РФ – чим би Єльцин управляв?!
      “Єдине, що згадується – карикатурний ГКЧП, про який швидко всі забули” – вірно! Це серпень 1991 року, саме фінал “карнавалу нон-стоп”.

      • Микола | 02.06.2020 at 11:24 |

        Дякую!
        Ви формалізували те, що невловимо висіло в моїй свідомості весь цей час абсурду. З того моменту, коли зе балотувався на посаду і коли я на ФБ пообіцяв, що з’їм свою кепку, якщо це нєдоразумєніє переможе.
        У Стругацьких є фраза, що най точніше описує мій стан: ”
        “Некоторое время я стоял, глядя на свои ладони, испачканные зеленью. У меня было какое-то странное ощущение. Временами, как порыв ветра, налетало сознание, что я сижу в комнате на диване, но стоило тряхнуть головой, и я снова оказывался у колодца.”

        Дякую Вам, шановний Тимуре!

        • “Некоторое время я стоял, глядя на свои ладони, испачканные зеленью. У меня было какое-то странное ощущение. Временами, как порыв ветра, налетало сознание, что я сижу в комнате на диване, но стоило тряхнуть головой, и я снова оказывался у колодца.” – якщо не помиляюся, це “Понеділок починається в суботу”. Епізод з 1-ї частини, коли Сашко Привалов виловив з колодязя Чарівну Щуку. 🙂

    • rock-n-roll | 02.06.2020 at 11:13 |

      Хіба не пам’ятаєте, тоді з телевізора всі передачі розказували, як у нас погано, а на Заході класно. Навіть у програмі “Время”. Хіба без КГБ це було можливо?
      Після 1991 року демократи повинні були дискркдитуватись своєю неспроможністю (епоха Єльцина), потім на тлі цього зубожіння до влади приходять ті, хто це затіяв (епоха спецслужб – Путін).

      • Так, без участі КДБ це було неможливо! Більш того, виходить так, що КДБ розрахував наступну схему:
        – після розпаду СРСР всі підуть в ринок “на рівних правах” під гаслом, що “ринок все сам відрегулює”;
        – АЛЕ серед “всіх рівних” були також “більш рівні” – кримінальники, які вирізнялися:
        = організованістю (оргзлочинність, мафія);
        = наявністю капіталу (кримінальні “общаки”);
        = різноманітними можливостями впливу на інших бізнесменів (“кришування”);
        – отож “чекістам” лишалося перехопити управління оргзлочинністю!
        В принципі, саме ВВХло і втілює собою цю схему – бо він (“конторський”) увійшов у керівництво Тамбовського угрупування… Ось воно – зрощування чекістів з мафією! Результати ми всі бачимо…

        • rock-n-roll | 02.06.2020 at 15:39 |

          Так! З розпадом совка зникло й “золото партії”. А зникло воно на рахунки конторських. Ото вони і були рівніші від усіх рівних.

    • А хіба, наприклад, зрощення криміналу з правоохоронними органами не є карнавалізацією? Або горезвісна “приватизація”? Може забіги наввипередки функціонерів кпрс до церкви не карнавалізація. Хоча в останньому випадку це була просто заміна однієї релігії на іншу. Тощо, тощо, тощо

  8. А ще гірше наступне: чи може піднятися справжнє серйозне повстання проти клована?
    Але. При всій загрозливості ситуації, в першому кріслі сидить не професіонал, а все ж таки досить недолугий агент (чиїми превалюючим почуттями одночасно є ненависть до попередника і перманентний переляк); професіонали змушені стояти (діяти) поруч. Тому подальший розвиток подій істотно залежатиме від того, хто міцніше таскатиме в лещатах певні органи бубочки.

  9. Забули (як зазвичай) додати літак в Ірані, а це дуже важливо, його дуже “закарнаваліли”.

  10. Вовк | 02.06.2020 at 12:02 |

    знову ж таки: карнавалізація-КаВееНізація працює тьльки на досить НИЗЬКИХ частотах вібрації. Торкається онлі нижніх чакр: червоної, помаранчевої та жовтої. Там НЕМАЄ місця ні любові, ні родИні, ні Батьківщині, ні Богу… Карнавали – для БЛАЖЕННИХ тілом. В мене ВРАЖЕННЯ/відчуття, що МИ ті, хто протистояв руйНАЦІЇ церков в ХХ столітті та руйнації капищ – в Х столітті…
    Або робимо СТРИБОК, або розвал…
    і федералізація України НІЧОГО не дасть нікому! для тих, хто ЗАБУВ, згадай ТЕ події ІІІ туру президентських виборів в Україні. та події в цей день на планеті Земля…
    Допоки ПІСЛЯ карнавалів на Хрещатик виходять ВОЇНИ – блазні так і лишаються блазнями. І ментальними, і фізичними, і фізіологічними 😉

    • Так, пане Вовче, натовп жадає “хлібу й видовищ”. Отож карнавал, як різновид “видовища”, націлений на більшість населення – епічні 73%. І це люди з низькими вібраціями, націлені на нижні рівні піраміди Маслоу – на потреби суто фізіологічні та безпекові. Такі люди керуються страхом, гнівом, соромом, горем, провиною та іншими подібними емоціями.

  11. Олег | 02.06.2020 at 12:12 |

    Неймовірно! Деякі, так найсуттєвіші, але зрозуміло не настільки у “відполірованому” вигляді, я вже робив спроби використовувати – сміх при доведенні очевидного. Ще й як діє!
    А у цій роботі майже технологія викладена!
    Щиро дякую!

  12. Владислав | 02.06.2020 at 12:46 |

    Дякую пане Тимуре. Колеги вже написали, що ви все розіклали по полицях, в уяві склалася картинка і настало прояснення. Бо просто не надають значення вашій інженерній освіті і тому їх дивує й захоплює чітка методичність викладення матеріялу, послідовність причин і наслідків, а не навпаки і логічність конструкції (якщо так можна висловитись про літературний твір). А я до того ж домислюю той обсяг праці, що витрачений на творення і ще раз вам дякую.
    ====
    “Шалені шахи” щойно проплатив.

    • Маєте рацію! Я для себе виробив особливу схему роботи над авантюрно-історичними романами, і спочатку я сам, а потім ми з дружиною свято її дотримуємося.
      🙂
      + Попервах намічаємо героя – це якийсь історичний персонаж.
      + Потім добуваємо які тільки можливо біографічні відомості про нього.
      + Потім дивимося, хто ще з історичних персонажів фігурує в його біографії – і збираємо відомості на них.
      + Так робимо, доки не з’ясується коло реальних історичних персонажів, які вписуються в наш сюжет.
      + А тоді, насамкінець, ми зводимо в єдину хронологічну таблицю всі зібрані відомості. В хронологічній таблиці – дві колонки: ліворуч – якнайточніша дата, праворуч – хто, де і що саме робив на цю дату. Всі емоції й оцінки – по боку, в таблицю зводиться тільки отакий “сухий осад”. Початок таблиці – народження найстаршого героя твору (не обов’язково головного), кінець таблиці – смерть найостаннішого з найменших героїв.
      + Насамкінець, в таблицю додаються основні глобальні події на тлі епохи (війни, епідемії тощо).
      В подальшому ця таблиця складає кістяк нашого роману. По ходу вона уточнюється й розширюється, але доки хронологічна таблиця не складена більш-менш точно – ми роботу не починаємо.
      Хронологічна таблиця дає колосальну перевагу! Адже з неї ясно видно, хто з героїв що робив у хронологічній послідовності, а також що робили в цей час інші. Хронологічна таблиця дозволяє навіть дати відповіді на неочевидні нюанси поведінки. Бо, наприклад, з біографії героя відомо, що він полюбляв лікуватися на водах в країні А, однак в такому-то році чомусь поїхав на води в країну Б. А чому?! Якого біса7! Подивився в таблицю – овва! Так в цьому ж році країна А у війну вгрузла – отож і поїхав наш герой на інший курорт… Чи інший герой, за логікою, мав вчинити так-то, але чомусь повівся всупереч логіці. А чому?! Зазирнув в таблицю: ага – он воно що! Виявляється. напередодні перестрілися двоє його недоброзичливців – мабуть, щось замислили проти спільного ворога, отож наш герой і діяв не за логікою, а уникаючи неприємностей від своїх ворогів… А це вже – несподіване пояснення, якого не давав ніхто то нас!..
      Насамкінець, таблиця дозволяє легко вписувати в сюжет вигаданих персонажів, які діють нарівні з реальними, підтримувати динаміку й напруженість інтриги тощо…
      І останнє: якщо заради сюжетних “бонусів” ми десь і відхилимося від хронології – за таблицею чітко видно, де й які відхилення допущені. А тому хронологічну таблицю ми публікуємо як додаток до твору наприкінці книги. І читачам спокійніше: вони бачать, що ми не просто відсебеньок в романі наліпили – вони бачать кістяк, на якому збудований твір.
      А щодо обсягів інформації… Як правило, для написання певної кількості сторінок нам треба обробити в 10-20 разів більше інформації. Причому не просто пролистати, а проштудіювати! Отож бачите нашу книжку? То щоб написати її, ми попередньо проштудіювали від 10 до 20 книжок аналогічного обсягу!
      🙂

  13. Damian | 02.06.2020 at 13:00 |

    Велика подяка шановному пану Тимурові за прозоре представлення одного з головних чинників сьогоднішніх негараздів. Проте, мене не полишає відчуття(чи думки), що крім Кургінянв з його КДБ та існучої зараз зеленої “верхівки”, в Україні існує ще й “третій інгрідієнт” (оповідання О.Генрі),- це сучасний лохторат. Досвід показує, що не на всіх впливає ота “карнавалізація”, а тільки на людей з вадами свідомості. Таких в нас виявилось, самі знаєте, скільки відсотків. Так що шановний пан Тимур вказав на чинник, а подальшою реакцією має бути боротьба з його руйнівною силою. Хто відчуває себе впевнено в переконаннях, той здолав і долає це сам. А що робити з отарою, – так це завдання до професіоналів. Шановний Anti-Colorados публічнно, на сторінках ЛО згадував (а насправді звертався) Дмитра Чекалкіна. Але, навіть, якщо би він дав свою згоду, його одного не вистачить. В нас доки немає ані “Міністерства правди” (як у Оруелла), ані міністерства освіти і пропаганди (як у Третьому рейхі). Я не боюсь цього сказати, але такі заклади в сьогодняшній ситуації конче потрібні.

    • Так, не тільки на ідеологічному, а навіть на ДУХОВНОМУ фронті нам конче потрібна КОМАНДА ПРОФІ.

  14. старый ворчун. | 02.06.2020 at 17:25 |

    очень благодарю автора. пазл уже начинает складываться. смущает меня одно – сегодняшнее ФСБ РФ как то тухло выглядит даже на фоне тех операций и технологий совкового КГБ конца прошлого века. а уж сам андропов – как вспомню его “рейды по отлову сачкующих от общественно-полезного труда на благо социалистической родины”! – так это вообще отстой. и такой человек конечно не мог возглавить такую масштабную провокацию. так КТО? может молодая пошесть птенцов ВЛКСМ тогдашнего разлива? вопросы, однако…

    • Шановний старый ворчун! От в тім-то й річ, що у розумних людей після цих моїх пояснень починає “склвдвтися пазл”. І слова генерала, які я процитував наприкінці матеріалу (“…Ваша стаття про «карнавалізацію» з часом стає все більш актуальною!!!”) – це реальні слова реального чоловіка з погонами, на яких “самі лише зигзаги й жодного просвіту”… Причому на відміну від вас, він про спецтехноголію “карнавалу нон-стоп” знав раніше – але й у нього “пазл склався” лише після моєї статті, яку я написав до 100 днів преЗЕдента…
      Я все це пишу не для самомилування. Бо коли стільки багато людей говорять в унісон одне і те саме, це може означати лише, що:
      ПОЯСНЕННЯ ВІРНЕ
      Отже, ми ВЖЕ знаємо, з чим саме маємо справу: з оргзброєю, розробленою ще КДБ, витягнутою з нафталіну їхніми нащадками з ФСБ і застосованою проти Незалежної України! А знання зброї – це ВЖЕ багато!..
      Звісно, ні я сам по собі, ні окремо взятий Ви, ні інші виокремлені особи – самостійно нічого не зробимо. Але дуже сподіваюся, що на “Лінії Оборони” цю статтю прочитає достатньо багато людей. І це прочитають ті, кому треба. І у нас У ВСІХ складеться пазл. І МИ ВСІ РАЗОМ таки зможемо!
      І тут, перепрошую за пафос – СЛАВА УКРАЇНІ!!!

  15. Вуйко з Донецька | 02.06.2020 at 18:16 |

    Дякую, пане Тимур! Наш невіглас своїми діями руйнує підвалини державності, дискредитує саму систему управління державою що призводить до зневіри до держави у великої частини суспільства.

  16. Цікава теорія. Але дуже складна для виконання для тутешніх та тамошніх ідіотів. Тому вважаю, що Оккама має рацію.Вони так не працюють.На гру в довгу потрібен мозок на декілька порядків складніший, та й виконання бездоганне.А їхній почерк бачили, хоч б у березні з нафтою.

    • Це лише додає надії, що з такою потужною зброєю вони не впораються!
      Цитата зі статті:
      “І це дозволяє сподіватися, що в «українському питанні» ФСБ вже вкотре прорахувалася” (с)
      Це не означає, що вони не нароблять у нас лиха… Вже наробили. Але сьогоднішня ФСБ – це не андроповський КДБ. Отож у нас таки є шанс!!! 🙂

  17. Наталія М. | 02.06.2020 at 18:33 |

    Огромное спасибо автору статей, нашему уважаемому Тимуру, и нашим коллегам за великолепные комментарии! Вы не поверите, амигос, но весь этот материал вкупе с коментами сильно расширил моё сознание насчёт “карнавальных моментов” в жизни нашего общества. Теперь буду следить за подобным ещё внимательнее, и неустанно делать выводы, как учит нас Автор сайта ЛО – анти-колорадос.

    • Так!!! Коментарі доповнюють статтю, а стаття разом з коментарями “сильно расширяет сознание” (с)
      Це саме той ефект, який потрібен!

  18. Пане Тимуре, дякую! Дійсно – як сказав пан Старьій Ворчун – пазл склався! Тепер зрозуміло, яке підгрунтя у цієї зеленої катавасії. Пишіть ще, дуже цікаво! І взагалі – ЛО – найкращий, найрозумніший,і, головне – УКРАЇНСЬКИЙ!
    Дякую всім авторам!

  19. Оптимус | 02.06.2020 at 19:24 |

    Пороху таки надо решиться . Иначе не вытянем .

    • Евгений О. | 02.06.2020 at 20:00 |

      Пороху?
      Нет уважаемый, решиться надобно другим.
      Решиться и пойти к нему на поклон с просьбой взять булаву!
      Только в том случае, если возникнет организованная и мотивированная настоящая сила в этом будет смысл.
      Он должен видеть и быть уверенным, что есть те, на кого он может без сомнения положиться и в поддержке своих начинаний и в своей личной безопасности.
      И каждый из них должен быть уверен в своих единомышленниках.
      И это самая главная задача.
      И это стало самой главной проблемой Украины….

      • Оптимус | 02.06.2020 at 21:59 |

        Как вы себе это представляете , уважаемый ? Может весь процесс “на поклон” еще и по телеку показывать ? Чтобы сразу все спалить ? Учитесь у большевиков . Те образно говоря за пару часов все порешали . Потому и удалось . А то бы задушили на корню . Такие серьезные вещи готовятся тайно и очень тщательно . Но главное – осторожно . Чтобы взять всех кого надо в постельке . А поддержка и так есть . Если начнется что-то такое , то в когорте народу , которого уговаривать не надо , будет целиком достаточно . А вы , простите , какую-то оперетку предлагаете .

        • Більш того, зі стратегічної точки зору, більш вигідною є Операція “Наступник”. Бо як і весь наш “мудрий нарід”, наші олігархи легко вміють консолідуватися “проти”. В даному разі, всі вони легко консолідуються “проти Пороха”. А в такому разі, легко актуалізується все лайно, яке на нього вже накидали – бо лайно це нікуди не ділося… Натомість гіпотетичний наступник Пороха такого шлейфу з накиданого в 2014-2019 роках лайна не матиме. З наступником операцію дискредитації треба буде починати з нуля.
          🙂
          Більш того, тут варто прорахувати цільову аудиторію!
          Бо в другому турі президентських виборів “золотий четвертак” реально склав 15%. Це люди мислячі, вони все зрозуміють. На них цілитися не треба.
          Але були ще 85% тих, хто НЕ проголосував за Пороха:
          – десь 43% тих, хто проголосував за ЗЕ;
          – десь 42% тих, хто загалом не голосував…
          Отож наступник Пороха має бути симпатичним щонайменше 35% з цих двох категорій. Якщо їх вдасться назбирати, то:
          15% + 35% = 50%
          Оце й буде виграш… ні, не Пороха – ІДЕЇ, яку втілює партія ЄС. На “ЛО” писалося, що при всіх її мінусах, зараз це – ЄДИНА українська партія ІДЕОЛОГІЧНОГО типу, а не “вождистського”. Нам же важливо утвердити в Україні саме “платформний” тип політики. Бо досі у нас були “партія Порошенка”, “партія Яценюка”, “блок Тимошенко”, “блок Ющенка”, “партія Бойка” і т.ін. Навіть нібито ідеологічна КПУ була насправді “партією Симоненка”, з якої виділилися “партія Мороза”, “партія Вітренко” і зовсім дрібна “партія Буздугана”.
          Отож ЄС в сучасній Україні – все ж справді перша більш-менш ідеологічна, а не “вождистська” партія. Тому важливо, щоб кандидат втілював її ідеологію + викликав симпатії десь 35% “неядерного” електорату Пороха. А “золотий четвертак” зорієнтується і в потрібний момент дасть свої 15% голосів…
          Десь отак воно виглядає 🙂

          • Перетягти одномоментно з “43%” на свій бік наразі важко. Тому метою може бути переведення на свій бік частини з “42%” (особливо тих, хто не голосував через те, що був спантеличений) і “виштовхування” частини з “43%” у “42%”. Наслідком процесу переходу ЗЁ**утих до категорії “42%” можна вважати збільшення кількості “Язанівонегаласавал”-ців. Тобто процес іде й сам собою. Треба його лише прискорювати і, щ дуже важливо, створювати у реально неголосувавших стійкого відчуття саме НАШОЇ правоти. Правоти не тільки у суспільно-політичній площині, а й у інших сферах життя з наступним плавним переходом до політично-суспільних питань з поясненням механізмів дії та причинно-наслідкових зв’язків. Саме нерозуміння механізмів, причин, наслідків і слабкість логічного мислення є найбільшою проблемою. І саме через це “заходять” вкиди про “збагатився у 86 разів”, “вивіз 340 кг готівки” тощо.

        • Евгений О. | 03.06.2020 at 06:30 |

          А где, простите, оперетка?
          Где спектакль по смям?
          Примитивно понимаете.

      • Воланд | 02.06.2020 at 23:31 |

        Думаю після виборів в сша буде більш зручна нагода . Трамп майже гарантовано програм враховуючи його останні дії . А нам підтримка штатів буде необхідна не як всередині як зовні країни . З Байденом буде веселіше.

        • Біда в тому, що в США обіс**вся не просто Трампампамп, а все стадо республіканських “слонів”, яке почало всіляко захищати Трампампампа… Отож найоптимальнішим виглядало б колективне каяття “слонів” у стилі:
          – Пардон, обіс**лися!..
          Але щось такого не відчувається. Більш того, цілком можливо, що обіс**ні “слони” висуватимуть Трампампампа на другий термін. Бо у них може почати пригорати…
          А це вже буде, в контексті сьогоднішнього матеріалу – повна “карнавалізація” по-американськи!.. 🙁

  20. “добродій (1) має генеральські погони та (2) займається історією різних світових спецслужб”
    Знав я про одного добродія, що займається історією різних світових спецслужб, зі статті https://uk.wikipedia.org/w/index.php?curid=861271
    Але там він мав погони полковника. Якщо й не він отримав підвищення, то це хтось з його колег.

    • Так, його справді підвищували в осяжному минулому!
      Можливо, ми говоримо про одного чоловіка… 🙂

    • Дмитро | 03.06.2020 at 07:21 |

      А ви подивіться, як палає у свинособак — “статья предлагается к удалению” ?

  21. Сірожа | 03.06.2020 at 08:12 |

    Як вчасно сталася пандемія. Консервний ніж для клоунів.

    • Можливо, не тільки для клоунів… Мені так здається, пандемія COVID-19 “вирішить” багато світових проблем.
      Візьміть ті ж вуглеводні: через скорочення обсягів промислового виробництва скорочуються обсяги споживання нафти і газу, що тягне падіння повиту на них, що тягне необхідність проведення певної політики в рамках картелю ОПЕК+, що тягне істеричний взбрик ВВХ**ла, що тягне відповідь інших членів картелю та США, що тягне витискання РФ з ринку вуглеводнів, що тягне катастрофічне усихання нафтодоларового “фонтану”, що вже потягнуло розкручування кризи в РФ… і що закінчиться невідомо чим!..
      І це лише один причинно-наслідковий ланцюжок – а скільки їх насправді!..
      І для якої кількості країн та різноманітних діячів!..
      Всього одна пандемія…
      Дивина та й годі.

Comments are closed.