Казочка про Зелену Кашу

Із серії «Новітні казки Діда Панаса»

Добрий вечір вам, малятка, любі хлопчики й дівчатка! Сьогодні я приніс вам казочку — ще й бубликів в’язочку! А казочка моя буде про таку собі Зелену Кашу… Отож, діточки, сідайте довкола своїх комп’ютерних моніторчиків, планшетиків чи смартфончиків та слухайте мене уважненько.

Я знаю, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, що зараз ви вважаєте себе дорослими. Зокрема тому, що навчилися їсти самостійно. Але пригадайте, як це відбувалося зовсім нещодавно?

«А подивись-но, мій маленький, що це у нас на вікні? А на вікні у нас квіточка у вазоні росте! Отож щоб квіточка у вазоні росла високою й розквітала красивою, ми з’їмо за її здоров’я ложечку ка-а-аш-ки-и-и!.. І ще!.. І ще!.. Рости, квіточка, високою, розквітай нам на радість». І під це з’їдалася тарілка каші. Або…

«А подивись-но, моя хороша, що це у нас на стіні? А на стіні у нас сонячний зайчик бігає-стрибає! Отож щоб цей сонячний зайчик був яскравим та веселим, ми з’їмо за його здоров’я ложечку ка-а-аш-ки-и-и!.. І ще!.. І ще!.. Бігай-стрибай, зайчику сонячний, веселенько, яскравій нам на радість». І під це з’їдалася знов-таки тарілка каші.

І так повторювалося щодня. Втім, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, ті з вас, хто має менших за віком сестричок та братиків, не дадуть старому Діду Панасу збрехати: бо ви самі неодноразово бачили, як батьки цих меншеньких діточок годують з ложечки! А може, ви й самі допомагали батькам їх годувати у такий спосіб?.. Допомагали, еге ж! Знаю, знаю! Бо це ж ваші меншенькі братики й сестрички — як же не допомогти дорослим?..

Але це я все про вас, про діточок. А з дорослими що ж відбувається?!

А з дорослими, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, відбувається абсолютно все те саме — от в чім річ!!! Бо є у нас в Україні 73-відсоткова більшість лохторату, ще зовсім «зелена» й незріла, як на них не поглянь! Отож ЗЕ-команда, яку обрали собі 73% лохторату, хоча й голодна, але теж не вміє їсти самостійно, як і ваші менші братики з сестричками. Отож їх треба годувати так само — з ложечки, відволікаючи їхню увагу хоч на квіточку на вікні, хоч на сонячного зайчика на стіні… Хоч би на що — аби дитятко їло!..

А це нелегко. Ох, і нелегко ж, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, оскільки ЗЕ-команда годує оті 73% лохторату — чим?! Вірно: годують їх Зеленою Кашою! А вона ж яка огидна, а вона ж яка смердюча!.. Зелена тому, що зварена чи то на твані болотяній, чи то на плісняві зі звалища… Хтозна, на чому ЗЕ-команда варить оту Зелену Кашу, але ж якось треба нею лохторат свій нагодувати?! Треба! Отож і починається гучне відволікання… І чим гучніше, тим краще!

Пам’ятаєте, днями такий собі «зелений» дупутат Женчик Брагар заявив по телевізору з приводу звернення якоїсь пенсіонерки, що не в змозі оплати комунальних послуг: «Якщо собака елітної породи у дворі, то вона може її продати й у будь-який момент спокійно заплатити»? Звісно ж, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, мені не треба вам пояснювати, що песики й котики, морськи свинки та хвилясті папужки… ну, і ще які хатні тваринки у кого вдома мешкають — все це брати наші менші! Це, вважайте, теж члени сім’ї. Й не має значення, елітної породи оте цуценя або це звичайний дворовий пес Бровко — ніхто його продавати (тим паче, заради оплати комунальних послуг) не буде і навіть не збирається! Бо своїх не продають…

А якщо таке заявляє дупутат Женчик Брагар — то це тому лише, що він сам є тварюкою продажною, який і рідною матусею на базарі торгуватиме! Аби лише з вигодою продати нещасну. Не кажу вже за совість того запроданця «зеленого» — бо совість у ньому ніколи й не ночувала навіть…

Разом із тим, виникає питання: а чи не відволікається, часом, увага 73% лохторату в настільки екстравагантний спосіб від чогось вкрай важливого?! Бо подібні заяви були б здатні вбити «під нуль» репутацію отакого «зеленого» дупутата — якби ота репутація у нього була… Отже, все це не просто так, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка!..

І що ж ви собі думаєте?! Воно саме так і сталося, як гадалося! Бо далі, коли вся Україна кепкувала над Женчиком Брагарем з приводу введення в обіг «собачої» валюти й оплати «комуналки» братами нашими меншими, інший діяч «ЗЕ-команди» — помічник преЗЕдента Андрюша Єрмак раптом заявив: отакі й такі справи — до зустрічі в «нормандському форматі», що очікується навесні, Україна вийде з пакетом домовленостей, які дозволять все в жовтні поточного року провести місцеві вибори по всій країні, включно з ОРДЛО!!! І на це ніхто належним чином не відреагував, бо вся країна зайнята підрахунками, за яку кількість проданих елітних дупутатів можна без проблем оплачувати всю «комуналку» протягом найближких років?! Бо якщо не братами нашими меншими торгувати — то лишаються на продаж усякі різні дупутати, помічники пісюаніста й інші міні-стерви!..

Отож виявляється, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, що тим самим всього лише відволікли увагу 73% лохторату від значно жахливішої оборудки — від продажу України в цілому в московське рабство!!! Бо якщо у нас зараз війна на Донбасі точиться, то чим обернуться місцеві вибори вже в цьму жовтні?! А тим і обернуться, що у лави місцевої влади спокійно увіллються всякі різні нехороші дядьки — наркомани й кізяки, бандюгани й «нічні вовки» і всяка інша босота!.. І стануть місцевими дупутатами та іншою місцевою владою. А звідти вже й до центральної влади — один лише крок…

В будь-якому разі, місцеві вибори на окупованих нині територіях Донбасу пройдуть аж ніяк не за законами України, а «по понятіях» місцевих. І навряд чи контроль за кордоном до осені передадуть Україні. А якщо формально контроль і опиниться в руках української влади, то навряд чи симпатії донбасян за настільки короткий час схиляться на бік Незалежної України! Ні в якому разі!!! У них симпатиками будуть все ті ж наркомани й кізяки, бандюгани й «нічні вовки» і всяка інша босота!.. Бо в головах у жителів ОРДЛО ота сама смердюча Зелена Каша з твані болотяної, ряски і плісняви — аж з вух пре!.. Отож помічник преЗЕдента Андрюша Єрмак з вух жителів ОРДЛО оту Зелену Кашу зішкрябав і 73% лохторату успішно нею нагодував під розмови про «собачу валюту», які Женчик Брагар успішно спровокував…

От на цьому казочка моя нарешті добігла кінця. А тепер на добраніч, мої маленькі! Ідіть собі, вмивайтеся, нехай вас батьки напоять тепленьким молочком з медяниками, щоб вночі вам наснилися хороші сни на цілий лютий місяць 2020 року. І щоб у тих снах ви не бачили ні Женчика Брагаря, ні Андрюшечки Богдана, ані янелоха-пісюаніста…

На добраніч, малята, на добраніч!

Дід Панас

30 Comments on "Казочка про Зелену Кашу"

  1. Dmytro Podkowa | 03.02.2020 at 09:41 |

    Не переживай діду, 73% то, звісно, досить багато, але є ще й 25%, які не дозволять всій цій “отакої *у*ні малятка” відбутися. Пробачте за мою хранцузську, але то такий дід Панас був, якого я чув на власні вуха і бачив власними очима, хоча і через телевізор.

    • Ярослав | 03.02.2020 at 10:39 |

      Дім, чому ти пишеш щодня не у Твіттері, а тут? Приходь у Тві, там кльово.

      • Dmytro Podkowa | 03.02.2020 at 11:26 |

        Тут не потрібно шукати однодумців, тому мені тут комфортно.

        • Ярослав | 03.02.2020 at 15:33 |

          Діма, це дуже добре, що тобі комфортно. То зроби щоб і іншим було комфортно. І пиши рідше та по темі. Я тебе чого в Тві запрошував. Щоб ти зрозумів чи цікаві твої дописи людям. Там вагон та маленький візочок простору для графоманства. Пиши хоч кілометрами. А не змушуй людей читати тут щодня твої сентенції, бо ти вважаєш доцільним коментити кожен допис Автора. ОК?

          • Перепрошую за мої “5 копійок”…
            Але на “ЛО” дуже поважають Черчілля.
            Отож йому приписується наступна думка:
            “Вітаю будь-які відгуки в пресі, окрім некрологів” (с)
            Перефразовуючи Черчілля, цікавим є будь-який коментар, окрім “Та пішов ти на ХУтір Михайлівський по метелики!” 🙂
            Отож нехай Dmytro Podkowa коментує, нехай інші коментують також. Все гаразд! It’s O.K. 🙂

          • Andriy Moderator | 03.02.2020 at 17:42 |

            А мне вот интересно – скольки людям интересны вот эти ваши комментарии? Если уж вы начали меряться.

            Не разводите срач.

      • Укроп | 03.02.2020 at 11:42 |

        А тут значить відстій і писати “западло”? А ходять сюди тільки лохи і дешеві фраєри? Щось цей Ярослав якийсь не дуже ярославний… Не здається? 🙂

        • АнтонОвич | 03.02.2020 at 13:25 |

          Не здається

        • Володимир | 03.02.2020 at 15:51 |

          Вино мабуть з даМбасу? от і казиться

        • Yaroslav | 03.02.2020 at 17:42 |

          ДляУкроп 3 Лютого, 2020 at 11:42
          Вас українська чуйка не підвела.
          Цитую листування з Anti-colorados:
          Yaroslav: Шановним Anti-colorados! Хтось під моїм іменем коментує Ваші статті. Яка Ваша думка щодо цього?
          Anti-colorados: Вот его подпись …………(мод)
          Yaroslav: Псевдо-ярослав під моїм іменем коментує Ваші статті. Якщо Вам не складно, будь ласка введіть мій аватар, який додаю до цього листа.
          Anti-colorados: Проследите. Я его предупредил. Если не сменит ник – снесу в спам.
          Yaroslav: Щиро дякую, пане Аnti-colorados! З повагою, справжній Ярослав.
          Yaroslav: Фальшивому ярославу досі було замало коментувати за мене. Він тепер замість Вас відповідає на запитання інших коментаторів.
          Anti-colorados: Удалил в спам. Он еще раз может вынырнуть и только после этого его зацепит фильтр.
          Yaroslav: Під моїм іменем продовжує коментувати Ваші статті фальшивий ярослав. Ваше попередження на нього не вплинуло. Якщо Ви змінили свою думку, тоді перепрошую і набридати більше Вам не стану.
          Anti-colorados: Вроде все выкинул и пометил как спам. Он еще может пару раз всплыть, а потом фильтр начинает его бить автоматом. Если что пропустил – дайте ссылку.
          2016-05-24

          • Andriy Moderator | 03.02.2020 at 17:51 |

            Ну тут полно разных комментаторов под одним и тем же именем.
            Андреев тут тоже полно.
            Этот кстати – другой.

            P.S. А почту и IP публиковать нехорошо.

          • Ярослав | 03.02.2020 at 19:48 |

            Для “справжнього Ярослава”: тобі паспорт показати, справжній ти наш?)))) То я покажу, а ти?

        • Ярослав | 03.02.2020 at 19:55 |

          Укропу: Знаєш яке ім’я найчастіше обирає ольгінець у Тві чи фб? “Укроп” або “Бандерівець”. Пишу, щоб ти знав і трохи думав.

  2. старый ворчун. | 03.02.2020 at 16:19 |

    я думаю что заява депутата ермака – это такий себе пробный, тестовый шар. и удивлён что реакции – ноль! то собачек обсуждают, и намного меньше – волонтерок, вставивших водителю маршрутки. за дело, кстати. и такое не впервой. так вот – ждём-с реакции на заяву ермака. это уже не шуточки, ежели такое продавят через этот парламент. думаю, что обгадятся.

  3. Yaroslav | 03.02.2020 at 18:45 |

    Для Andriy Moderator 3 Лютого, 2020 at 17:51
    Тут справа в іншому. Його підстрелили двічі, а він живий. Врешті-решт, я був змушений змінити свій нік з Ярослава на Yaroslav, бо вже давно, раніше псевдо-ярослава співпрацюю з ЛО, де вже оприлюднене з 20.11.2015 мої 73 статті.
    Це не наша людина, бо не буває людина «трішечки нечесною». Це, як цнота, або вона є, або її немає. Дякую за викреслену його пошту та IP. Публікація пошти і IP справді нешляхетна справа.

    • Andriy Moderator | 03.02.2020 at 18:52 |

      Я сильно подозреваю, что это было много разных Ярославов.
      Я тоже когда-то вынужден был сменить имя, и сейчас иногда ругаюсь.

      • Ярослав | 03.02.2020 at 19:57 |

        2 Andriy Moderator: Ви знаєте мою пошту, можу дати пруф щодо свого імені.

        • Andriy Moderator | 03.02.2020 at 21:04 |

          Никто не требует использовать имя в качестве ника. А если ник уже занят, то нужно выбирать другой, а не срач устраивать.
          Если здесь это не действует автоматически, это еще не значит, что правила хорошего тона тоже не действуют.

        • Andriy Moderator | 03.02.2020 at 21:35 |

          А с учетом того, что вы появились здесь на 2 года позже и потом еще год пользовались разными другими никами, то можно было бы не лезть в драку и не прикрываться уже существующим комментатором и его репутацией, а выбрать неконфликтующий ник. Подумайте.

    • Ярослав | 03.02.2020 at 20:01 |

      2 Yaroslav: За свої слова відповідаєш? Вкажи свої контакти у фб, я вкажу свої, поспілкуємось на предмет цноти.

      • Andriy Moderator | 03.02.2020 at 21:39 |

        Не нужно тут устраивать “пойдем выйдем”. Возникает вопрос – ваша цель здесь?

  4. дед пихто | 03.02.2020 at 19:13 |

    пропала собака!!! на вид 100-150 кубов газа

  5. Схоже у слуг є разнарядка-чергування хто на цей раз відволікає увагу. А увагу відволікати є від чого. Добре, що згадали про “вибори” в ОРДЛО, а ще є суди по Привату, які далі вивертають кишені державі (всім нам – платникам податків), приватизація, продаж землі, купівля електрики у лaптестaна з одночасним затисканням власних виробників, судилища над військовими, легалізація терористів, які воювали проти України і ще багато іншого..

  6. Dmytro Podkowa | 03.02.2020 at 20:16 |

    Шановні, не знаю як Вас, а мене тішить наявність реакції на мої дописи. Набагато гірше було б, і от тоді б я зрозумів, що писати не варто, це коли б ніякої реакції не було. Що стосується можливості писати під чужим ім’ям – то нічого складного тут нема. Завести поштовий аккаунт, зареєструватись на сайті під чужим ім’ям і замість фото аватара приліпити скопійований аватар системи (не пам’ятаю вже як називається, колись вже про це писав), ось і готовий клон. Мене питали, і на цьому ресурсі, чому пишу під власним ім’ям і з власною пикою на аватарці, то саме тому, щоб всіляку мою дурість не приписували іншим людям (тому що це ім’я на сайті приписано саме до моєї поштової скриньки, з моїм фото і модераторам досить легко відслідкувати, як з’явиться якийсь клон). ІМХО

    • Andriy Moderator | 03.02.2020 at 23:44 |

      Оно и так все видно. И даже больше. 🙂

  7. SoldatYdachi | 03.02.2020 at 20:48 |

    щоб вночі вам наснилися хороші сни на цілий лютий місяць 2020 року. І щоб у тих снах ви не бачили ні Женчика Брагаря, ні Андрюшечки Богдана, ані янелоха-пісюаніста…
    =====
    Дякую за добрі побажання!
    і вам того ж бажаю на взаєм.

    та є в мене (та й не тільки в мене одного) така собі невеличка забаганка – побачити усю цю братію у білих капцях або з мотузкою на шиї.
    😉

    P.S.
    зі свого досвіду (от тільки не смійтеся панове!)
    побачив у сні пельше – вмер пельше.
    наснився брежнев – на ранок у країні траур по генсеку.
    завітали у сон черненко з андроповим – обидва вже там…

    от біда – ніяк путлер не сниться.
    з 14 року як ні намагаюсь снів не бачу взагалі.

    • От би Вам сьогодні ЗЕля наснився!.. 🙂

    • Albert | 03.02.2020 at 23:38 |

      Баю-бай, должны все люди ночью спать.
      Баю-баю, завтра будет день опять.
      И Хуйло в гробу ложится,
      Чтобы ночью нам присниться.
      Глазки закрывай! Баю-бай!

      • Ні, краще отак:
        =====
        Раз, два –
        Беня заберет тебя,
        Три, четыре –
        Запирайте пса в квартире,
        Пять, шесть –
        Путин хочет всех вас съесть,
        Семь, восемь – ЗЕля к вам придет без спроса,
        Девять, десять –
        Лохи, лохи, вы как дети…
        =====
        🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Comments are closed.