Не ходили б ви чорнобриві до Відню гуляти (Часть 2) Анонс

Фирташ известен как протеже Семена Могилевича, одного из королей российской мафии, а следовательно как человек Путина. Именно совместно с Могилевичем и Иваном Фурсиным Фирташ владел 50% печально известной РосУкрЭнерго в которой остальные 50% принадлежали Газпрому. Короче, простой в прошлом парень из-под Ивано-Франковска, который в какой-то момент выбирал пойти ли в пожарные или в коммерцию, выбрал в конце концов последнее и похоже не прогадал.

В Вене Фирташ будучи под $174 млн (!) залогом судится, чтобы избежать экстрадикцию в США, куда его хотят отправить по запросу из Министерства юстиции США за $18 млн взятку решившую судьбу лицензии на поставки титана из Индии в его пользу, что позволило бы ему продавать этот титан Боингу. Этот крупнейший в истории Австрии залог за Фирташа внес российский олигарх Василий Анисимов, который сам находится под американскими санкциями.

Далее

3 Comments on "Не ходили б ви чорнобриві до Відню гуляти (Часть 2) Анонс"

  1. Володимир Мартинюк | 26.01.2020 at 22:56 |

    З Фірташем не все так просто – це людина не Путіна, а бізнес-партнер середньоазіатских “сєків” тамтешніх відділеннь КПСС.
    Тобто конкурентів Газпрому і Путіна у справі прокачування газу через Україну.
    Газу середньоазіатського.
    Тобто газів було двоє – а труба одна.
    Бакай, а потім Фірташ піднялися як експортери сердньоазіатського газу – спочатку від Туркменбаші, тобто від Ніязова, а потім від казахського Нурсултана Назарбаєва та узбецького Іслама Карімова.
    Дружби з Путіним тут навіть не пахло і навіть пахнути не могло.
    Лише ворожнечею.
    Фірташ був одним із спонсорів Майдану 2013-2014 і реальною загразою росіського плану анексії Криму – достатньо було б йому силами охорони і “самооборони” його завоДів у північному Криму, заблокувати на тих територіях “референдум” – і авантюра по “добровільному” приєднанні Криму до Росії з тріском би провалилася.
    Саме тому Фірташа виманили до Відня, де на нього вже чекало рішення Ільїнойського суду, за позовом від Тимошенко 2006 року, завбачливо реанімоване Сурковим влітку 2013 року.

    • SoldatYdachi | 28.01.2020 at 16:12 |

      Фірташ був одним із спонсорів Майдану 2013-2014 і реальною загразою росіського плану анексії Криму
      ==========
      і ви в це вірите?
      спонсор Майдану?
      пруфи будь ласка або свідків інакше це дуже схоже (ні, не на маячню – на темник з залісся)

      • Володимир Мартинюк | 02.02.2020 at 14:31 |

        Про це Вам міг би дуже багато сказати Льовочкін – людина Фірташа в АП Януковича.
        Але навряд чи він Вам про це скаже.
        Можливо Вам щось підкаже грандіозний “Тиждень України” у Лондоні, оплачений Фірташем восени 2013 року – в рамках промо-акції підписання Асоціації ЄС-Україна.
        Буквально за лічені тижні до того, як Янукович дав “задній хід” і відмовився від підписання Асоціації на користь “замирення” з Росією.

Comments are closed.