Назовем все своими именами (Часть 4)

epa10771951 US President Joe Biden announces new measures to help protect workers and communities from extreme heat in the Eisenhower Executive Office Building in Washington, DC, USA, 27 July 2023. His announcement comes as much of the US is facing record high temperatures. EPA/JIM LO SCALZO Dostawca: PAP/EPA.

Ну а чтобы понимать, насколько серьезно эта истерика повлияла на восприятие Украины в мире, просто приведем цитату из польского издания РОР. В свою очередь, оно ссылается на результаты опроса, проведенного в США и опубликованного CNN. Именно такая конструкция важна еще и потому, что поляки читают нормальные издания, а не помойки, которые заточены на оды и кантаты найвелычнейшему. И между прочим, это пишут не только польские СМИ.

«Опрос был проведен для CNN исследовательским центром Pew Research Center. По данным Axios, последние опросы показывают рекордный «скептицизм» американцев по поводу поддержки Украины. В начале российского вторжения только 7 процентов опрошенных были против такой помощи».

Запомним этот показатель – 7%, и сделаем скидку на то, что «усталость» от темы имеет место быть и чем дольше длится война, тем этот процент будет выше. Тем менее, вот как выглядят результаты опроса, в изложении польского издания:

«55 процентов американцев выступают против одобрения Конгрессом США дальнейшей помощи Украине; среди республиканцев — 71 процент. 62 процента. Демократы поддерживают усиление поддержки Киева».

Правда, сама CNN списывает это на то, что американцы разочаровались в отсутствии ощутимых результатов контрнаступления, и эффекте Трампа, который прямо призывает республиканцев не поддерживать ни единого пакета помощи Украине. А это, в свою очередь, будет влиять на процесс утверждения помощи на следующий финансовый год, который начнется 1 октября.

В Конгрессе уже сейчас идут брожения в стане республиканцев, и процесс этот ожидается весьма тяжелым. Да, в запасе имеется уже утвержденная программа Ленд-лиза, в рамках которой оружие может поставляться и дальше, но это уже будет не помощь, а за деньги, причем – деньги наших детей и внуков. Но надо понимать, что уже больше половины респондентов в США – против помощи нам.

Мы же расшифруем то, что скрывается под определением «Эффект Трампа». На самом деле, Трамп призывает прекратить помощь Украине не потому, что ему Украина не нравится. Ему плевать на Украину, как и на США, поскольку единственное, что интересует самого Трампа – не сесть в тюрьму, а для этого ему надо сесть в Овальный кабинет. Но поскольку помощь Украине идет под флагом его главного оппонента – действующего президента США Джо Байдена, то он достает его через тему Украины.

И делает он это по технике, а именно – приводит данные о том, что помощь разворовывается и что власти Украины имеют тайные связи с москвой, между прочим, делается все это с размахом и по технике – с цифрами, именами, датами и прочим. Кроме того, Трамп и его люди говорят о том, что Украина, на самом деле, душит все демократические свободы внутри себя, например – свободу слова, а раз так, то чему и кому Америка помогает? И вот такая риторика, попадающая к американцам, дает мощный отток поддержки Украины. А у нас – все хорошо. Найвелычнийший рисуется испанским летчиком. Его ненасытная шобла сидит на местах, пресса убивавется просто в ноль, кроты резвятся, ну а сам он еще и претензии предъявляет, мол – не приеду в Вильнюс, если вы мои хотелки не удовлетворите.

Возвращаясь к началу этой повести, просто отметим важный момент. Безусловно, мы победим и дедушка Джо еще в прошлом году предусмотрел вариант «Б» для поставок нам оружия, но мы должны четко понимать, что авторитет Украины зарабатывается руками активной части населения и кровью ВСУ, а прос*рается – зеленью. И хуже того, не причастные к важным делам лица присваивают себе право говорить или действовать от имени людей, которым просто некогда голову поднять.

И это не только зелень, но и яркие деятели, которые собирают пожертвования от людей, а потом их начинает пучить и они рассказывают «я купил» или что-то в таком виде. Ты на свои купил бы пиво и чипсы, а все остальное – чужие деньги. Но нет, оно потом еще и начинает учить жизни тех, за чьи деньги жирует. Это как раз и есть зеленый подход ко всему этому. Просто кто-то пытается учить тех, кто ему сдает деньги, а кто-то – зарубежных партнеров, которые дают оружие.

26 Comments on "Назовем все своими именами (Часть 4)"

  1. Есть такая еще проблема как боты, их очень много и пасутся они на FOX NEWS и в TWITTER на страницах тех же лояльных республиканцев та вообще везде. Там московская пропаганда на уровне распятых мальчиков, но почему-то в США с ими не борются. Почему? Ведь это прямой вопрос национально безопасности

    • > Там московская пропаганда на уровне распятых мальчиков, но почему-то в США с ими не борются. Почему? Ведь это прямой вопрос национально безопасности

      Чиєї?

  2. Fisher | 13.08.2023 at 12:40 |

    На жаль. Але як вирішити цю проблему, доки ми воюємо із зовнішнім ворогом, не знаю. Доводиться зціпити зуби і п@здити москалів. Та руки чешуться.

  3. > мы должны четко понимать, что авторитет Украины зарабатывается руками активной части населения и кровью ВСУ, а прос*рается – зеленью.

    Це наслідок того, що владу обирає не активна частина населення, а все населення. Мабуть, у цьому аспекті демократичного устрою для США та інших демократичних країн немає нічого принципово нового чи зовсім несподіваного. Навіть із зеком угоду про ассоціацію намагалися укласти.

  4. Aronovich | 13.08.2023 at 14:00 |

    не совсем в тему, но…
    https://youtu.be/BtBb-IT2Lkg
    comments.

    • Avguras | 13.08.2023 at 16:28 |

      Дякую Вам.
      Ще й як у тему – тільки за це зелені повинні висіти на усіх стовпах навколо Південмаш!

  5. Valerii | 13.08.2023 at 14:07 |

    Візити не зовсім прекратилися, зверніть увагу , що останнім часом всі хто приїздить до України, зустрічаються з Залужним і обговорюють з ним(а не з міністром оборони!!!) поставки і кількість озброєння. Принаймі всі останні зустрічі проходили в такому форматі.

    • Олександр | 15.08.2023 at 12:45 |

      Для постачання озброень дідусь Джо завчасно передбачив ленд-ліз.
      А ось фінансової підтримки бюджету України з боку США не стане. Наші пенсіонери та бюджетники, не отримавши пенсій та зарплат, мусять висловити особливу за це вдячність зелепупикам.

  6. І як боротися з оманською сволотою та його прибічниками? Нормальні люди не підуть на Ед(б)иний квартал аналу-95. Фактично зе зі своєю кодлою нищить країну, як раніше людей виборців. Погано що під час війни неможливий безстроковий страйк та Майдан. Але щось попереджувальне на добу можна зробити? Типа всіх зебілів геть!

    • > Типа всіх зебілів геть!

      Лише геть? Це й уся відповідальність?

  7. Світлана | 13.08.2023 at 14:56 |

    Пропоную для флешмоб для всіх небайдужих. Прийти на крнцерт 26 серпня і забросати яйцями( можна зеленими, або зі сталевим відтінком), гнилими помідорами. Для деяких акторів, навіть дуже Найвеличніших,тільки таким чином доходить, яка справжня популярність і який рейтинг народної любові.

    • Forst+Zinna | 14.08.2023 at 21:07 |

      Ви пропонуєте купити білети на цей “благодійний” концерт? Чи Ви думаєте, що вхід буде вільним, а там ті хто захоче буде “скидуватись” на благодійність? “Благодійний концерт” – це просто прикриття “заробляння бабла” під час війни! Хто перевірить те скільки вони зібрали “бабла” і скільки ці щури віддали на потреби ЗСУ чи благодійність?! Питання риторичне. Практично все “осяде” в їхніх кишенях!

  8. Vas1965 | 13.08.2023 at 16:17 |

    Чи може Охлос тотально перемогти у Світі?
    Увесь подальший Текст є особистою моєю думкою. Я не претендую на те, щоб виступати ще від імені кого-небудь. Це тільки Моя думка.
    У Світі багато Проблем. Війна хуйла в Україні сприймається у Світі далеко не всіма як Всесвітня Проблема.
    Зеленський та усі його прибічники ніколи цього не розуміли. Вони взагалі не здатні мислити глобально, оскільки є типовим відбитком мислення совкового Охлосу.
    Саме ОХЛОСУ, а не представників совкової імперскості. На мою думку, совок саме тому й здох, що Охлос переміг Імперців.
    Хрущовське «партія торжествєнно обєщаєт, что нинєшнєє поколєніє совєтскіх людєй будєт жить прі коммунізмє» й було обіцянкою охлосу близької тотальної ХАЛЯВИ. Те, що ця обіцянка виявилася черговою брехнею партії та правітєльства вже не мало жодного значення.
    Охлос у совдепії відчув, що нарешті настав Його Час. Тому майже миттєво на московських вокзалах з’явилися бригади «кому нєсті чего куда». А на підприємствах, радгоспах та колгоспах поширилася й стала тотальною думка: «тащі с работи каждий гвоздь, ти здєсь хозяін, а нє гость».
    Хрущов був останнім «ідейним комуністом», тобто комуністом імперцем, його стукання чобітком у ООН це й було виразом тієї імперскості. Ракети на Кубі були проявом того з самого.
    Хрущов попри все був романтиком та експериментатором, звідси й совнархози, цілена, «догнати і пєпєгнать амєріку», поілення обкомів на сільські та міські (фактичне створення двовладдя в межах кожної області та тотальна війна у середині номенклатури на рівні обласних центрів), навіть кукурудзяна тема, доведена до абсурду його апологетами.
    Хрущов не розумів головного: Все це Охлосу було не потрібно. Все разом і кожне окремо. Бо Все Це порушувало Стабільність. Саме Стабільність давала кожному можливість збудувати Власний Комунізм, як він його розумів.
    Окремі спритні молодики ще за Хрущова зрозуміли як скористатися слабкістю сталінського валютного законодавства. У сталінські часи валюту могли мати виключно представники сталінської еліти, тому максимально, що могли давати у цих справах 8 років.
    Група Яна Рокотова, Владіслава Файбишенко, Дмітрія Яковлева створили систему валютних операцій, яка дозволила їм провести оборудки на 20 мільйонів рублів. На першому суді їм за це дали аж по ВІСІМ років.
    Далі переклад цитати з Вікіпедії:
    «Другий суд
    У 1961 році Перший секретар ЦК КПРС Микита Хрущов їздив до Берліна (НДР), де під час зустрічі з німецьким представником йому заявили, що такого страшного чорного ринку, як у Москві, немає ніде у світі.
    Повернувшись у Москву, Хрущов зажадав всі справи по фарцовщикам і валютчикам, одночасно розгорнулася кампанія боротьби з фарцовщиками, але Хрущову потрібен був гучний, показовий процес. На пленумі ЦК він зачитав «лист» робітників Ленінградського металевого заводу, «обурених м’якістю вироку», які на той час відбували 8-річний термін покарання Рокотову, Файбішенку та Яковлєву. Він пригрозив Генеральному прокурору СРСР Руденко: «Не думайте, що ваша посада довічна!» (Руденко згодом став єдиним генпрокурором СРСР, який обіймав посаду до смерті).
    Справа була переглянута, і суд призначив нове покарання – 15 років позбавлення волі.
    Третій суд
    Після виданого у нагальному порядку указу «Про посилення кримінальної відповідальності за порушення правил валютних операцій» відбувся третій перегляд справи. У липні 1961 року Рокотов і Файбишенко, а трохи згодом і Яковлєва були засуджені до розстрілу за законом, прийнятим після скоєння діяння. Усі касаційні скарги було відхилено, і вирок було виконано.
    Засуджені стали одними з небагатьох розстріляних за вироком суду за фарцювання та незаконні валютні операції. Розстріл викликав протести навіть у слідчих у справі, оскільки був кричущим порушенням фундаментальних принципів права як застосування зворотної сили закону. Крім того, Яковлєв повідомив слідству безліч цінних відомостей і був тяжко хворий. За рішенням міськкому КПРС з посади було усунуто голову Мосміськсуду Л. А. Громов за «м’якість» первісного вироку.»
    Але вже було пізно. Як відомо з марксизму-ленінізму «ідея, которая овладєла массамі становіться матеріальной сілой».
    Тому Хрущова із його витребеньками набрид УСІМ і перш за все Номенклатурі, яка ще за Сталіна збудувала собі комунізм й бажала тільки одного – СТАБІЛЬНОСТІ, якої між іншим при Сталіні й не було (той увесь час тримав номенклатуру у тонусі безперервними чистками, бо був імперцем), зо що його й отруїли.
    Нарешті Хрущова з його «волюнтаризмом» усунули й нарешті настала Брежнєвська Стабільність. Окремі перші секретарі обкомів (Читинського) перебували на посадах по ДВАДЦЯТЬ П’ЯТЬ років, а серед секретарів міськкомів та райкомів це стало майже правилом.
    «Живи сам і дай жити іншим» стало Гаслом Епохи. Головне треба було знати своє місце й «брать по чіну». Я в останні роки СРСР працював доцентом і бачив як це все відбувалося. Не брав хабарів, ані грошима, ані борзимі цуценятами й тому був диваком. Мене навіть намагалися звинуватити у хабарництві, але оскільки я мав обласний досвід, а у провінційному місті все це відбувалося дуже примітивно, то нічого у тих ідіотів не вийшло, бо у мене були зв’язки у місцевій номенклатурі.
    Зрозуміло, що Царство Тотального Охлосу було приречене й нарешті розвалилося.
    Ось така передмова.
    Що й як відбувалося в Україні усі більш менш пам’ятають.
    Зупинюся на останніх двох десятиліттях.
    На початку нульових Український Охлос перебував у нірвані й перебував би в неї й до цього дня, попри здобутки «Помаранчевої Революції», яка не була жодною революцією, а просто бійкою за краще місце біля корита.
    Криза у ерефії призвела до втрати довіри до хуйла (хоча тоді його ще так не називали). Й той вирішив захопити Крим, скориставшись тим, що більшій частині українського істеблішменту набридли Янукович, та Його Саша-Стоматолог (сама так його звали у Криму), постала Революція Гідності, в результаті Янукович втік, а Україна на певний час залишилася без керівництва.
    Україні вперше в Історії повезло з Президентом. Настала доба справжнього Відродження: Армія, Мова Віра.
    Але проблема була в тому, що це відродження не було потрібно Українському Охлосу, воно його навіть сильно дратувало. Тому Порошенку довелося вести війну на безлічі фронтів. Головним чином в середині власної команди, з командою бабюлі та з аваківцями.
    Дивним чином попри цю тотальну війну проти Всіх Порошенко поступово досягав поставлених цілей. В Україну пішли інвестиції, Україна почала виконувати свої власні ракетні програми. Апофеозом став Парад на День Незалежності в 2018 році. Україна та Світ побачили не тільки Нову Армію в нових одностроях та екіпіровану за найвищими світовими стандартами. Україна та Світ побачили, що Ця Армія має Ідеологію. «Зродились Ми великої Години…» пролунало над Києвом Набатом. Усі зрозуміли, що ще П’ять років Порошенка й Україну ніхто вже не зупинить. Ніхто.
    В Москві перелякалися. Але перелякалися не тільки у Москві, перелякався Український Охлос.
    Охлос завжди лякали ідейні люди, бо він не розумів іншої ідеї ніж ідею власного корита. Ідея «Їсти щоб жити, а не жити, щоб їсти» завжди була ворожою для Охлоса.
    Охлоса у будь-якій державі більшість. Люди Ідеї постають при владі тільки в умовах Великої Небезпеки.
    Велика Британія.
    Політика Чемберлена поставила Імперію на межу катастрофи й глибинна імперська сутність покликала Чьорчілля з його: «Я не можу Вам нічого пообіцяти крім крові і поту», та «Якщо Гітлер нападе на Пекло, я стану на бік Чорта».
    Але вдячні британці відразу після перемоги віддали владу місцевим соціалістам (лейбористам). Ось така вдячність.
    То ж Порошенка треба було усунути.
    Далі все було просто. Український Охлос вельми технологічно мобілізували проти «бариги».
    Диво дивне, але Порошенко потрапив у Другий Тур чим зламав гру майже всім.
    Якби у Другому турі була бабюля, то саме Вона й стала б королевою Охлосу, щоб тоді було з Україною я уявити не можу.
    Так переміг зеленський та його зграя. Він завзято почав руйнувати ВСЕ: Армію, Мову, Віру.
    Але жадібність та невправність цей процес максимально уповільнили.
    Порошенко та його команда спромоглися увійти до Верховної Ради чим забезпечили тим, хто звик «Їсти щоб Жити» політичний прилисток та захист. Зеленський не спромігся посадити Порошенка за ґрати.
    Біда Охлосу (будь-якого Охлосу), що він не здатний до Проектної Діяльності. Приклад провал Трампа. Американський Охлос не зміг протистояти організований силі «глибинної держави США».
    Зеленський та його зграя згодні були здати Україну хуйлу, не розуміючи, що відразу після загибелі України їх теж знищать. Охлос не здатний до проектної діяльності.
    Тут хтось теревенить про «Тотальний Контроль» у ерефії. Більшої дурниці важко уявити.
    Який там Контроль, коли Кум хуйла десятиліттями крав мільярди доларів й зухвало брехав про власний вплив на українське суспільство. Хоча кожний собака в Україні знав, на жодних виборах навіть український охлос на Кума не проголосує. Така вже в нього карма, чи така пика. Раціонально це пояснити не можна. Але Хуйло чомусь повірив Куму (попри той самий Контроль), що його військо зустрічатимуть квітами.
    Цілком можливо, що у разі захоплення Києва за трі дня. Зелена моно більшість все б негайно затвердила й ганьба Франції навіки була перекрита ганьбою України.
    Але не посаджені зеленським та випущені генерали ЗСУ зробили свою справу.
    Й зеленському не було іншого виходу як стати боневтіком.
    Після стабілізації ситуації та консолідації Світу навколо українського Збройного Опору український Охлос знову підняв голову.
    Зеленський та його зграя є уособленням інтересів Українського Охлосу.
    Але оскільки у Охлосу єдиний «проект» «Жити щоб Жрати», то шансів у нього не має.
    Навіть зеленський вирішив звільнити усіх обласних воєнкомів. Але він не розуміє, що обласний воєнком дуже рідко сам бере хабара. Змінити всю систему військових комісаріатів. Принаймні позбавити їх права надавати комусь звільнення від військової служби.

    • Avguras | 13.08.2023 at 17:10 |

      👏🏻

    • > Навіть зеленський вирішив звільнити усіх обласних воєнкомів. Але він не розуміє, що обласний воєнком дуже рідко сам бере хабара.

      Звільнити? А що, щодного покарання за цей злочин не передбачено? Чому? Де правова
      держава?

      > Змінити всю систему військових комісаріатів. Принаймні позбавити їх права надавати комусь звільнення від військової служби.

      Шило на мило. Хабарі братимуть інші, чиєю функцією це стане. Поки не буде невідворотності _покарання_ за цей злочин.

      • До того ж, є ще одна функція з корупційними ризиками: вирішувати, транспорт яких підприємств мобілізувати. І не факт, що в ній обсяги корупційних злочинів не більші.

    • Дмитро+(Лиман) | 13.08.2023 at 22:44 |

      В окрему статтю! 👏

      • Andriy Moderator | 13.08.2023 at 22:51 |

        Предварительно сверившись с мюридкой. 🙁

      • Did Groza Moderator | 14.08.2023 at 03:44 |

        Много, но поверхностно и не интересно

    • ЯрославКо | 14.08.2023 at 10:32 |

      … Навіть зеленський вирішив звільнити усіх обласних воєнкомів. Але він не розуміє, що обласний воєнком дуже рідко сам бере хабара. Змінити всю систему військових комісаріатів.
      Але ж чому вкотре мовчать про тих, хто ці всі мільйони принесли воєнкомам? Хто ці негідники – марсіяни? Хм… Як не дивно – це звичайні люди, які живуть поруч! А коли я написав, що починати потрібно з себе – дорікнули, що ходіння в народ нічого не давало й не дасть. Не знаю… але починати з себе, та впливати на оточення – це те, що може робити кожен, й зараз, й без початкових значних вкладень. Такий собі міні-майдан.
      А воєнкоми… буквально ввечері знайома сказала з цього приводу, що просто зросте такса, та й по всьому. Й десь я з нею згоден. Поки люди хочуть нести комусь конверти – система не зламається.

  9. Victor | 13.08.2023 at 17:11 |

    Снова встает вопрос, кто и как прекратит эту зеленую вакханалию?
    Нет сомнений, что хамство Зе на последнем саммите НАТО инспирировано завхозом. Имидж Украины зарабатываемый кровью лучших сынов страны, уничтожается кучкой зеленых тварей. И тут мы уже начинаем скатываться в минус. Это напрямую влияет на помощь Запада, что аукается нам совсем необязательными потерями на фронте. Притом, что мобилизационный ресурс у страны и количественно и качественно конечен. Это понимает пятая колонна подыгрывая мордору, и , видимо, не совсем понимает коллективный Запад.
    Существующая ситуация затягивает время и, соответственно, ухудшает шансы страны. У нас нет тех 40 лет, которые Моисей в свое время водил своих соплеменников по пустыне, дабы они в конце концов прозрели.
    Дядюшка Джо не будет решать внутренние проблемы Украины.

    • Vadym Kuzmenko | 14.08.2023 at 03:06 |

      Именно так!
      И вот на этом фоне как-то иначе выглядят заявления (в том числе и здесь на “ЛО”) о том, что при отстранении Шмаркли-членограя и его “зелёного” кодла от власти (любым способом) наши союзники безусловно прекратят поддержку.
      Неужели так тяжело сообразить, что именно при сохранении вражеской марионетки в первом кресле страны Украина утратит эту самую поддержку?

  10. Вовк | 13.08.2023 at 20:44 |

    деякі інфопомийки пишуть, що в USA призначили якогось спецпредставника, який має розслідувати справи сина Байдена щодо несплати податків та вживання наркотиків
    думаю, ще це – чергова деза

  11. ”Правда, сама CNN списывает это на то, что американцы разочаровались в отсутствии ощутимых результатов контрнаступления, и эффекте Трампа, который прямо призывает республиканцев не поддерживать ни единого пакета помощи …” Я не пытаюсь умничать, но хочу задать один вопрос: чего добились американцы за 20 лет в Афганистане?

  12. Vas1965 | 14.08.2023 at 17:10 |

    Забув. Порошенко подарував Охлосу України Безвіз з 11 червня 2017 року. Під час війни на Сході Держави Охлос отримав можливість робити свої оборудки в Європі.

Comments are closed.