Препарируем ЧВК (Часть 3)

И последнее, что касается именно их десантуры. Каждый желающий может самостоятельно погуглить и очень быстро обнаружит, что в составе вооруженных сил федерации имеются целые десантно-штурмовые дивизии. То есть, это – соединения, которые изначально создавались как штурмовые, что и закреплено в их названии. Каждая дивизия – это свыше 10 тыс человек личного состава. Плюс, имеются отдельные десантно-штурмовые бригады, которые заточены именно под штурмовые действия.

Скажу больше, что касается десантников, то слово «десантный», в название подразделений и соединений – условное, поскольку именно крупных воздушных десантов эти войска не способны предпринимать в принципе. Лучшее, что у них получалось – десантирование посадочным способом. Проще говоря, личный состав не прыгает с парашютом, а просто выходит из самолета или вертолета, который уже приземлился. Но так могут высаживаться не только десантники, а потому – основное отличие именно этого воинства от всех остальных, состоит не в «десантном» их профиле, а именно в штурмовом. То есть, это легкая – мобильная пехота, кстати, как морпехи.

А раз так, то вооруженные силы противника, просто по самой своей структуре, не просто имеют штурмовую пехоту, но у них этой пехоты как грязи. Поэтому любые утверждения в плане того, что Вагнера пошли просто потому, что БТГ были не укомплектованы штурмовиками, выглядит очень странно. Опять же, именно эти войска не имели проблем с комплектованием личным составом, и более того, со времен совка они имели приоритет в отборе личного состава еще на стадии военкоматов. Таким образом, отсутствие штурмовых подразделений опровергает сама структура их вооруженных сил, а некомплект штурмовых войск – не соответствует действительности просто уже традиционно.

А все это к тому, что на самом деле, в первые дни вторжения в Украину вошли именно штурмовки, причем – отлично оснащенные и полностью укомплектованные. Они ни с чем не имели проблем, в плане комплектации или чего-то подобного. А единственной проблемой, которая стала для них фатальной, стали ВСУ, Нацгвардия, ТРО и просто охотники, которые вываливали целые отделения противника с одного ствола. И именно штурмовые подразделения ВДВ и спецназа понесли чудовищные потери под Киевом. И вполне возможно, что когда они откатывались на территорию Белоруссии, именно в этот момент у них уже осталось около 40% личного состава.

Таким образом, противник получил некомплект штурмовых подразделений уже в ходе боевых действий и вполне возможно, у них возникли вопросы о том, что командование неправильно использует штурмовые подразделения. По крайней мере, на публику вышло несколько таких скандалов, когда наверх выставлялись претензии такого плана, что без соответствующего обеспечения артиллерией, авиацией и прочим, что полагается при штурмовых операциях, никаких штурмов не будет.

Это был не бунт, поскольку «фе высказывались профессионально и основываясь на военную нормативную базу. Там был скандал с отстранением командующего ВДВ и целый ряд темных историй. Но вывод из всего этого – прост. Те штурмовые войска, которые входят в состав вооруженных сил противника, просто отказались исполнять мясные штурмы, которые планируют два полу-наполеона, Герасимов и Шойгу. По крайней мере, штурмовики утратили необходимую стойкость и строить наступательные действия на их штурмовых возможностях стало банально невозможно, и тут, за долю малую, в игру впустили Женю Молоткова. Но и его подразделения, понеся потери, тоже решили, что дело – дрянь и потому, пока не появились зэки, которых уже можно было расходовать без счета, наступательные действия не возобновились.

Таков наш взгляд на эти события. Мы не претендуем на истину, ну а каждый может сформировать его самостоятельно и со своей точки зрения. В любом случае, провал самой первой волны наступления не был обусловлен ни отсутствием штурмовиков, ни некомплектом, а непредвиденной стойкостью наших военных.

18 Comments on "Препарируем ЧВК (Часть 3)"

  1. …которые планируют два полу-наполеона…
    к счастью у обоих полу-наполеонов оказалась только нижняя часть, и собрать из них целого Наполеона не получается

  2. Vadym Kuzmenko | 30.06.2023 at 23:33 |

    Согласен с Автором!
    Кстати, Серж Марко вызвал моё удивление ещё тогда, когда заявил, что разминирование крымского перешейка не было причиной беспрепятственного вторжения рашистов с юга.

    • Печера Дракона

      ​​ЧОНГАР – ПИТАННЯ БЕЗ ВІДПОВІДІ

      Серж Марко написав текст де розкритикував тезу «русскіє захопили Херсон і Маріуполь тому що був розмінований Чонгар». Суть тексту можна звести до фрази «якщо Чонгар розмінували, то це зробили військові, а військові не винні бо вони Чонгар захищали». Що війсткові намагалися зупинити ворога – чиста правда, і героїзм військових ніхто не ставить під сумнів. Але.

      По-перше, прямо в коментарях Сержу Марко зауважили, що не тільки військові відповідали за оборону Чонгара. Голова СБУ Малюк вже відзвітував, що його відомство проводить розслідування і що до ситуації коли мости на Чонгарі не злетіли в небо, був дотичний одіозний Кулініч, заарештований як російський агент. Кулініч – людина яка мала чималий вплив на екс-голову СБУ лейтенанта Баканова. І Баканов, і Кулініч призначені на посади були президентом Зеленським В. О. в ході зачищення СБУ від «порохоботів», тобто від команди трудяги Грицака. Погодьтеся, це вже тема для багатьох запитань.

      По-друге. От не треба заявляти ніби тему «влада розмінувала Чонгар» запустили порохоботи. Ця тема давно гуляє в народі і гуляти буде довго. Бо є факти яких не заперечити. Факт перший – незадовго до вторгнення в присутності пані Верещук був запущений шатл на Крим – в той час як західні союзники попереджали про вторгнення і коли за всією логікою треба було рити окопи. До речі, земляні укріплення збудовані біля Авдіївки русскіє не змогли взяти досі. Це до питання, потрібні земляні укріплення аби втримати ворога – чи ні.

      Факт другий. Так, припустимо що Чонгар був замінований наглухо, а військові намагалися за всяку ціну зупинити ворога. Але. Русскіє в перший же день прорвали оборону ЗСУ і захопили Антонівський міст, чим забезпечили взяття Херсону. Ворог вийшов на оперативний простір і попер на Бердянськ і Маріуполь.

      Уявляєте, суспільство цікавить ЯК ТАКЕ СТАЛОСЯ?

      Я чудово розумію людей які ставлять такі питання. Запоріжжя моє рідне місто і його зараз обстрілюють. Мої мати, невістка і небога мали виїхали – і невідомо коли повернуться до дому. Кілька дорогих мені людей мали виїхати за кордон і напевно вже не повернуться – їм просто нема куди повертатися в країну, яку після перемоги обов’язково накриють хвилі інфляції і безробіття.

      Люди питають: «Як так сталося?» І знаходять відповідь: «Розмінували Чонгар». Так є і так буде, допоки нема ніякого більш зрозумілого пояснення. Не вийде зробити у всьому винними русскіх – на 24 лютого 2022 р. війна тривала вже вісім років! Про загрозу вторгнення попереджати в Київ приїздив особисто керівник ЦРУ. Мало?

      Чому ж русскіє прорвалися через Чонгар? Процитую Сержа Марко: «Я військовий я не можу обговорювати дії командування». Я можу викласти свою версію і скажу так – Серж Марко частково відповів на питання. Чонгар захищав ОДИН батальйон (морпіхи) і ОДНА бригада НЕПОВНОГО складу. На ділянці ворожого прориву… Зрозуміло?

      А поки немає ясного, чіткого, зрозумілого пояснення, що сталося 24 лютого на Чонгарі, в суспільстві пояснення буде одне: «Розмінували Чонгар».

      • DmytroKherson | 01.07.2023 at 06:40 |

        “Замість рити опори, ми маршували на плацу, це в той час, коли ми знали, що нападуть” це цитита контрактника на момент вторгнення 24 лютого.особисто сказав мені в приватній розмові

  3. немного не по теме…уже 6-7 дней не вылезло ни одного настырного предложения подписаться на аккаунт Зе,Ле или Де в соцсетях …думал,что мои баны и жалобы сработали.Но тут вылазит инфа,что “Фабрика троллей” имени Же уже неделю не функционирует,совпадение?

    • Alex_k | 01.07.2023 at 10:57 |

      А що таке Ле, Де і Же?

      • А вы точно з Украины?

        • Alex_k | 01.07.2023 at 17:52 |

          З України, звідки ще. Не є великим шанувальником соцмереж і жодного разу не отримував пропозицію підписатись ні на які “Зе, Ле або Де.” Ну Зе зрозуміло. Же – мабуть, Женя Пригожин? А якщо навіть після запитання залишаєте іншим гадати над вашим коментарем, то краще нічого не писати.

  4. Анатолій | 01.07.2023 at 07:51 |

    Біда нашої армії, що Верховний головнокомандувач, як морська свинка ні до моря, ні до свинок ніякого відношення не має 🙁

  5. Санто | 01.07.2023 at 07:53 |

    Серж Марко останнім часом якось помутнів, а з часом, мабуть, і позеленіє. Бо дійсно, він розповідає, що мінні поля не змогли б сповільнити просування ворога, в той час, як та ж Маляр розказує, що просування ЗСУ є дуже важким, затратним і повільним через тотальне замінування всього росіянами…

  6. СергійБілогор | 01.07.2023 at 07:55 |

    Серж Марко, як і його колеги з Д7, став дуже зеленіти в останній час. Він ще у 18-му почав перевзуватись і це було помітно, бо його політсила розраховувала на щось схоже на “золоту акцію” чи ще шось. Але не сталось і ми бачимо останнім часом оті одіозні заяви Трєгубова(останнього з могікан?). У мене таке враження, що вони наслідують оту макаку з анекдоту про “умних і красівих”. І ота заява про розмінування – це ДУЖЕ явний натяк на те, хто зараз є для них “касиром” і чию ж*пу він намагається прикрити. І ми ж всі дорослі люди і розуміємо, що “за так мама папу не поцелует”.
    Шкода, але після моноАлабайні – я вже нічому не здивуюсь. Просто іноді відверто гидко на душі від такого.

  7. Наталія | 01.07.2023 at 08:33 |

    Дякую Автору за те, що нагадав НАСКІЛЬКИ мужніми, хоробрими, самовідданими є наші СПРАВЖНІ ГЕРОЇ! Наші дорогі Воїни, наші дорогі люди, котрі стали Воїнами і Захисниками. Нехай Господь благословляє їх на кожному кроці! нехай прийме до свого Царства Небесного світлі душі загиблих, нехай зцілить поранених, допоможе вижити і вистояти полоненим… Благослови Господи людей, які з чистим серцем служать Україні!

  8. strelok17 | 01.07.2023 at 09:50 |

    Між штурмовими підрозділами дєсанту і піхоти дуже велика різниця. Піхотні штурмовики призначені і навчані штурмувати укріплені позиції і міста.
    А десант навчають висаджуватись у тилу і захоплювати якісь об’єкти. Як це було у Гостомелі. А лізти в лоба на позиції то не їх завдання. І тому вони дійсно не хочуть цього робити.
    Автор чогось тримається думки що десант це стрибки з парашутом і все. Якраз сьогодні основний метод це вигрузка з літаків на попередньо захоплений аеродром. Який захопили висадкою з гвинтокрилів. Знову приклад Гостомель.
    А піхотні підрозділи не вміють цього робити.
    А те що ці десанти покришили під Києвом то це дійсно заслуга ЗСУ , НГУ та місцевих мешканців.
    Причому перший удар у Гостомелі прийняли строковики НГУ. Які в принципі були простими охоронцями аеродрому і яких осбливо і не готували для боїв в обороні. Що не завадило їм трохи обскубти пір’я дєсантурі.

  9. Наблюдатель | 01.07.2023 at 10:05 |

    Странное дело, но почему-то и авторы, и допысувачи начисто забывают, что, кроме красивого названия Чонгар, существует не менее красивое – Армянск. Именно через Армянск наступающая колонна врага вышла к Херсону и захватила Антоновский мост. По короткой прямой дороге М17. А через Чонгар другая колонна тоже ехала прямо – на Мариуполь и далее, вдоль Азова. Так вот, именно на КПП Каланчак – Армянск с помпой были направлены из Херсона шаттлы небезызвестной дамы. И там в округе тоже все было заминировано, причем давно. И никому это раньше не мешало. Ездил там, знаю. Такие дела.

    • Alex_k | 01.07.2023 at 11:12 |

      Та і взагалі там, крім Чонгара і Армянська, ще достатньо мостів. Від Криму до Херсону – майже с десяток різних, великих і малих. Навіть якщо на перешийку трапилась якась халепа, то наступні мости нічого не заважало підірвати, якщо, звісно, оборона взагалі планувалась. Ну і по всім іншим напрямкам теж аналогічно.

      • ..якось був у (бабці) і зговорились влітку 2021 , а вона говрить , велика біда прийде з Херсона , буде багато крові, я не повірив , як так , ніщо не сповіщало на таку трагедію. А вона говорить , йтиме чума , думали нова хвиля ковіду. А воно вийшло ТАК

  10. Цікаво.Яка різниця між тим ,що розмінували Чонгар,чи не захистили Чонгар?Як і всі інші перешийки ,мости ,укріплення.Це спроба Ермака -Зеленського спихнути вину на військових.Т.ч Марко знайшов собі роботу,мабуть,трошки більше ніж на 15000 гр.

  11. Александр | 03.07.2023 at 10:38 |

    Цікаво, чому такий видатний вагнерознавець, як Серж Марко, ніяк не в змозі притомно прокоментувати арешт Романа Червінського, який, у тому числі, брав участь у проваленій єрмаками операції із захоплення вагнерівців. Чи не тому, що затискання язика зеленими сідницями стало занадто добре оплачуватися ?

Comments are closed.