“Снарядный голод”. Постскриптум

Тему боеприпасов, но уже несколько с другой стороны, подняли сразу несколько авторитетных, а иногда и официальных источников и о ней стоит вспомнить уже несколько в другом информационном ракурсе. Так, вчерашний недо-путч товарища Пригожина показал, что в общем, его силы были довольно неплохо оснащены оружием, техникой и боеприпасами. По крайней мере, летчики военной авиации, которых вчера Вагнеры записали в графу потерь «убитыми» – не дадут соврать.

Именно на фоне вчерашних событий, окончательно и бесповоротно внесена ясность в миф о «снарядном голоде», которым нас кормили различного сорта деятели, но особенным упорством отличился такой себе Ваня Яковина, который де-факто, не пропустил ни единой подачи вражеской пропаганды и становился вентилятором каждый раз. Но я бы его и не вспоминал об этом, но тему снарядного голода он тянул так, как этого больше никто не делал. Причем, ему лично и многократно передавали привет из Бахмута, где по его словам этот самый голод настолько выматывал противника, а особенно вагнеров, что им даже кушать не хотелось. Но Ваня не унимался и тупил эту тему просто до последнего.

И вот, кроме возмущенных речей очевидцев и участников событий о том, что все, кто разгоняет эту басню, появились и более прямые указания на то, что это было на самом деле. Так, опираясь на свои источники в американских спецслужбах, CNN говорит о том, что американские разведчики заранее знали о том, что Пригожин готовит нечто подобное, а непонятным был только масштаб возможного путча. Эти, и другие источники давали низкую вероятность того, что он может оказаться удачным и были удивлены той скоростью, с который Вагнеры дошли до границы московской области, но здесь интересно то, что именно дало основание полагать, что пригожин готовит нечто подобное.

«Спецслужбы заранее знали о перемещении наемников, находящихся в Украине, ближе к границам России. Туда же свозили оружие и боеприпасы. В Вашингтоне полагают, что заявления Пригожина о нехватке боеприпасов для операций в Украине были преднамеренной дезинформацией».

То есть, это была длительная по времени и крупная по масштабу кампания по дезинформации. Это – однозначный вывод американских военных и спецслужб. И насколько можно понимать, эти данные были доступны и для ВСУ, либо наши военные вышли на подобные выводы, используя собственные возможности. Далее мы рекомендуем к просмотру интервью полковника Сергея Череватого – спикера Восточной группировки войск ВСУ. Оно будет интересно к просмотру целиком, ну а нашей темы касается то, что он сказал начиная с 10:25 по времени этого ролика.

Он сказал прямо о том, что разговоры о снарядном голоде всегда были ложными и дальнейшие события это лишний раз подтвердили. Ну а мы на это обратили внимание потому, что этот глупый миф достаточно долго отравлял наше информационное пространство и если кто-то этой темы коснулся единожды и просто под действием массированной информационной операции на эту тему, то ряд персонажей двигали ее уверенно и без остановки. Поэтому, прямо сейчас тема «снарядного голода» стала маркером того, что если  отдельные источники так работали в направлении продвижения вражеской дезинформации, то какую дезу они гонят прямо сейчас? Каждый может посмотреть на такие источники и сделать свои выводы, поскольку впереди нас ждут еще более масштабные волны лжи и более мощные ИПСО. Чем дальше будут двигаться ВСУ, тем сильнее будут работать эти источники.

17 Comments on "“Снарядный голод”. Постскриптум"

  1. Puzat-Pasuk | 25.06.2023 at 17:01 |

    Антон Швець
    Після того, як пітун виступив і назвав кухаря бунтівником і зрадником, негативу по відношенню до вагнерів у Ростові НЕ БУЛО.
    Зрозуміло, що беззбройним цивільним стрибати на озброєних відморозків не хочеться. Зрозуміло, що “мусора” піймали тишу за перших ознак замісу, а фейси побігли вирішувати вони з розумними чи з гарними і чи “почалося?”
    Та зараз не про те.
    Коли Пригожин увечері їхав з Ростова, він просто пройшов крізь натовп людей. Йому тиснули руки. Його фотографували. За добу окупації жоден коктейль Молотова не прилетів у техніку вагнерів. Їм носили їжу та воду, з ними розмовляли, а негатив виявляли ОДИНИЦІ. Населення прямо підтримало військового бунтівника, оточеного уркаганами. Армія, прикордонники та “мусора” здавались. Нагадую, що там за репост посадки йдуть, не те що за спільну фотку чи допомогу.
    Отже
    Ідіотські ідеї Олексія Навального про машину пропаганди якусь там, щоб розповісти росіянам, що путін шкідливий для них тиран, не потрібні. Жителі Росії знають, що все погано. Нема чого розповідати, нема на що відкривати очі. Усі вони знають. І про війну, і про корупцію, і про геноцид українців, і про власні втрати.Їм начхати, що з телека ось цих уркаганів у камуфляжі назвали зрадниками і обіцяли їх усіх вбити. Для них питун не авторитет, розвінчувати треба не питуна, а самих росіян.
    Другий висновок — розповіді, що антирейтинг Навального (Ходорковського, Удальцова, кого-небудь), сформований зомбоящиком чомусь там завадив, теж фігня. Пригожин для більшості росіян або інфернальний чорт, корупціонер та маніяк-вбивця, чи просто невідомий чувак. Підтримували Пригожина приблизно стільки ж відсотків росіян, як Навального, і вистачило. Росіяни власними силами нічого не вирішують, вирішують структури.
    Аналогічно розповіді про те, що якусь там потужну протидію урядові силові структури надають (надавали) Навальному теж фігня. Все це показуха, силова машина в Росії ледве дише. І не справляється ні з чим. Якби Льоша домовився з будь-яким полканом і роздав би тисячі автоматів своїм прихильникам у Москві, було б як у Ростові, вся влада б чухнула, просто побачивши озброєний натовп. Залишилося б питання штурму Кремля. Ну варто було б тоді домовитися з комдивом підмосковним. А ще варто було не приїжджати в тюрму, і не сідати в неї, щоб згоріти, як ведмідь з анекдоту.
    Просто Льоша ідіот і сцикло. І послідовники його такі самі. Усе, на що вистачило, не сформувавши структуру та не підготувавши революцію, приїхати до країни.
    Ідіот та боягуз.
    Все життя в своїй країні прожити і не зрозуміти нічого про свій народ? Це про Льошу. Він ідіот. Не знає ні теорії, ні практики захоплення влада, не розуміє свій народ.Я приїду і буде бунт. Чому буде, ким буде?
    Вже сидячи в камері та вмираючи не дати команду всім своїм послідовникам кидати мєнтів під лісопили? Так, це про Льошу. Він боягуз. Він хоче, щоб влада впала йому в ручки стараннями якихось інших людей.
    Навальний не взяв владу у Росії з єдиної причини. За тією ж по якій не взяв Пригожин. Навальний цього не хотів. Хотів чогось іншого
    Влада над росіянами — це обнулювати росіян.
    Іншої влади росіяни не визнають.
    Якби Навальний замість своїх півнячих штабів побудував би організацію, що займається обнуленням росіян (звісно ж корупціонерів, шахраїв та злодіїв) — був би царем. Ну чи “халифом на час” як Пригожин.
    Отже, за умови, що Пригожин справді дав задню, альтернативи путіну в Росії дві. Особистісна та структурна.
    1) Та особистість, яка за допомогою ЗСУ, чи НАТО, чи Вагнера, чи Ахмата, чи плану Даласа, обнулюватиме росіян.
    2) Структурний механізм обнулення росіян силами колишніх суб’єктів колишньої Російської Федерації.
    Бо проблема не в путіні. Проблема у росіянах. У цьому Содомі немає навіть кілька десятків тисяч безгрішних людей, які пішли б на Кремль, щоб зупинити війну. Як виявляється, вистачило б. Але таких людей нема. Щоб зробити війну ядерною, більшою чи ефективнішою є кілька десятків тисяч і навіть більше. Щоб припинити війну, людей немає.
    Тому лише два варіанти. Мені подобається другий варіант.
    Але щось я після Пригожина зрозумів, що росіяни навіть анархію собі влаштувати самостійно не можуть.
    Ну то доведеться допомогти.
    Антон Швець

    🪓🪓

    • Тут прикол у другому. Кацапи чогось думають, що коли захоплять мера міста, то справа зроблена – він дасть команду лягти під кацапів. У кацапів саме так і буде. Про навального навіть говорити не хочу. Митець дав визначення кацапського нацизму, як сцикливий нацизм, а аппазіціонери – сцикливі аппазіціонери. Вони по своїй сути ждуни – ждуть коли все впаде їм у руки. А вони бере та не падає. Щодо нерозуміння навальним основної кацапської ідеї – вкрасти, випити та в тюрму, це через середовище сраного інтелігента чи щось таке.

  2. Country+Man | 25.06.2023 at 17:09 |

    Recently, the government of Bulgaria took an official decision to help Ukraine with weapons and ammunition for them. One of the biggest producers is Emilian Gebrev – the businessman, which KGB tried to poison.
    Today, a big ammunition depot of his was blown up in Bulgaria.

    https://www.rferl.org/a/bulgaria-fire-gebrev-arms-depot-/32475053.html

    • Even if there is no direct evidence of who starts the fire, I see the ears of kremlin stick out of all this!
      Pretty sure it’s going to be Vrbětice 2.0!

  3. Ваня Яковина – екзальтований оглядач, інформацію бере з кацапських пабліків, дуже часто цитує гіркіна. Об”єктивної інформації йому брати ні звідки, тому і накидає. Слухать його, як свого часу всі баби без мізків мліли від люськи абдрістовича. Тут та сама картина. У нього бфльше 1 млню підписників, тому мабуть далі з ним працюватиме зелень, як із яніною соколовою.

    • СОВа | 25.06.2023 at 18:15 |

      информация с кацапских пабликах у Яковины зовется “рубрика ватный стон” и он всегда предупреждает что это инфа от террористов и верить ей на 100% не стоит. И если для нас информация с ватных пабликов это хитрое ИПСО, то для ватных завсегдателей это дизмораль, что наводит на мысли о том что(самого передергивает от этого выражения но…) не все так однозначно.

    • А що вже не так з Яніною?

    • тому мабуть далі з ним працюватиме зелень
      —-
      з ним і раніше співпрацювали, особливо перед виборами. І зараз періодично накидає зелені наративи.
      Щодо відсутності об”єктивної інформації, то не згоден – в нього є інсайдери ще з минулої роботи в москві, і багатьох обговорюваних він знає особисто, тому його буває цікаво дивитися (особливо про Штати та Китай).
      Щодо цитування вже знизу відповіли. Тобто він не записний балабол типу Люськи і видає цікаву інформацію, хоча є мінус в значному цитуванні ватного стону, який іноді переходить в його власні думки.
      Але, звичайно, нікому вірити не можна і все треба перевіряти.

      • Did Groza Moderator | 25.06.2023 at 21:25 |

        Стоит осторожно воспринимать информацию от всех выходцев с “Эха москвы” – гебешной дезинформационной конторы, работавшей на необделенных интеллектом. Всякие Ганапольские, Латынины, Яковины, Наки, Невзоровы… являются агентами влияния, длительное время втирающимися в доверие, чтобы в нужный момент повлиять на массы.
        У Яковины спецпредназначение – обгаживать Байдена и его команду. Он всегда оживляется и не преминет случая погадить в том направлении.

      • Alex_k | 25.06.2023 at 21:32 |

        Так, схоже, з ним давно працюють. Вихваляє Зеленського, жодного слова критики, всі скандали з владою старанно оминає. І розповідає в унісон з коломой-ТВ, які були шкідливі і погані Мінські угоди.

  4. IvaMar | 25.06.2023 at 19:07 |

    … цікаво те, що всі записні ТВ/ютуб-екПерди і офіційні фейси з поварським недопутчем обісрались. Від Данилова/Буданова, які казалищзо це вже “крах режиму Пуйла” до Якобздини, що закликав Прігожина брати владу, бо “с нім прощє договоріцца будєт” …

  5. Andriy Moderator | 25.06.2023 at 21:04 |

    Я бы все же не утверждал, что снарядный голод – фейк, и уж тем более не делал бы выводы по рассказам тех, по чьим окопам прилетает, больше прилетает чем раньше или меньше – безразлично.

    Если кацапы раньше ежедневно выпускали 80тыс. снарядов в день, а сейчас 20 – это голод? А если сравнить с ВСУ, которые в лучшие времена выпускали до 10, а так 2-5? Если раньше 1000 стволов по всей линии соприкосновения выпускала те самые 80тыс снарядов, из которых на участок Бахмута доставалось 1тыс, а теперь 100 стволов в Бахмуте выпускают 10тыс снарядов, а по всему остальному фронту выпускается остальные 10тыс? (все цифры отпотолочные, исключительно в демонстрационных целях). Если раньше снаряды давали без счета и лимитов, а сейчас говорят – “вот тебе 20 снарядов, крутись как хочешь”?

    Если снарядный голод – фейк, зачем же тогда ВСУ так усиленно работали чтобы уничтожать склады боеприпасов и создать этот снарядный голод?

    В общем, тут с какой стороны посмотреть.

    • Maksyv | 25.06.2023 at 22:05 |

      Акцент у допису мабуть робився на тому, що тема розкручувався з якоюсь конкретною метою, а дехто тупо підхоплював. Реальні показники то інше питання.

Comments are closed.