Сага об аптечном хаосе (Часть 2)

Просто для примера приведем Францию и те события, которые там происходят прямо сейчас. Народ вышел на протесты против пенсионной реформы, но там нет войны, тяжесть которой наваливается на большую часть населения, а потому – дополнительные, явно глупые ограничения, должны быть исключены в принципе. Но тем не менее, мы видим, что степень невежества, которая сейчас присуща нынешней власти, приводит к тому, что она, эта власть, такие вещи вообще не учитывает, а как видно из интервью, ссылку на которое мы привели выше, эти деятели вполне довольны собой и еще троллят населения, мол – а мы ничего не меняли, с чего вы взяли, что мы делаем что-то новое?

У вас болит голова? Отлично, завтра запишитесь к врачу, через три дня попадете на прием, расскажете ему об этом и он вам выпишет рецепт – нет проблем. Вы постоянно покупали и отправляли медикаменты на передовую? Нет, это уже категорически запрещено. Без рецепта – никак, пускай военные сюда приедут, выпишут рецепт и тогда… Кому вы покупали, тем кто рядом у линии фронта, они не могут купить лекарства поскольку негде и не за что? Отлично, пускай приедут в минздрав и им там выпишут рецепт…

И что самое главное, эти деятели на полном серьезе рассказывают о том, что весь этот бред вызван заботой о населении Украины. Дело в том, что до 31 марта оно травило себя таблетками и мазями до такой степени, что на это уже было невыносимо смотреть, а вот с 1 апреля все станет хорошо и кошерно. Правда, очереди к врачам растянутся уже не на дни, а на недели, но это уже потому, что врачей мало, а не идут они потому, что кто-то когда-то оговорился о зарплате в 4 тыс долларов, а теперь не хочет ее платить. Вот на пенсионерах все и держится, поскольку несознательные врачи ушли в частные клиники, где прием врача будет стоить ровно столько, чтобы хватило денег еще на лекарства и больше ни на что.

Ну а мы возьмем и примем те аргументы, которые дает Минздрав и люто поверим ему в той части, где он утверждает, что люди могут извести себя жаропонижающим, анальгетиками или препаратами от повышенного давления. Вот так они о нас заботятся и не хотят, чтобы мы принимали всякую гадость, вдруг это негативным образом отразится на нашем здоровье. И все бы это было замечательно, если бы они представили статистику того, сколько же людей пострадало от того, что они приняли таблетки, купленные без рецептов. Кстати, а как быть с аптеками, которые давно и бодро себя чувствуют на входе в каждую больницу, поскольку там лечить же нечем и попавший туда сам должен был покупать лекарства. Ему прямо на месте будут выписывать рецепты или как? А если он лежачий? Ну да ладно – нету такой статистики и все тут.

Зато есть другая статистика и она как раз совпала в один день с этой вакханалией. Сегодня исполнился ровно год со дня освобождения Бучи и обнаружения того ужаса, о котором теперь знает весь мир, как знает и само слово Буча. А ведь был Гостомель, Ирпень и десятки других городов, которые были оккупированы врагом и позже освобождены. Так вот, ровно эта же власть палец о палец не ударила для того, чтобы спасти жизни тех людей, которых просто убили оккупанты или перед этим пытали. Враг прошел десятки и сотни километров по нашей территории без боя, захватывая сотни тысяч или даже миллионы наших граждан, о которых власть не позаботилась, разминировав мосты, отведя войска, сняв заграждения и так далее.

И вот тут возникает вопрос о том, почему в том случае власть не беспокоило то, что людей расстреливали и давили танками, а тут они озаботились пилюлями, которыми якобы, кто-то, когда-то может быть себе навредит? Откуда такая избирательность? Реальная и смертельная угроза власть не озаботила, а за надуманную она уцепилась мертвой хваткой. На вопрос о том, почему все обстоит именно так, и так ли мы это видим, каждый может решить для себя самостоятельно, а мы для себя этот ответ нашли уже давно и сейчас он только подтвердился.

53 Comments on "Сага об аптечном хаосе (Часть 2)"

  1. Boeing | 31.03.2023 at 21:05 |

    Похоже, болтаться этой “власти” на фонарях. Определенно.

  2. Сергей | 31.03.2023 at 21:17 |

    Где то давно прозвучала фраза: выбрали идиотов, а спрашивать у них хотите как с умных.

    • Почитайте на Украинской Правде статью об “аптечной хаосе”.. Честно говоря я не понял к чему вся эта паника и хайп. Естественно, ЛО не была бы собой, если бы в очередной раз не вспомнила какая плохая сейчас “зелёная” власть в Украине применительно и к аптечному хаосу.

      • Валерій(borysfen1) | 31.03.2023 at 22:04 |

        Ну на упячку давати рекомендації важкий аргумент. Не всі осилять, якшо можна своїми словами в пару речень.
        Про “аптечний хаос” то є вже стала традиція у “хорошої зелені”, дєрьмаківська мафія взяла під “кришу” фарммафію. Це перша версія.
        Знову забивають інфопростір своїм розумовим спамом, бо десь обісрались, теж традиція.Це друге.
        І третє це все може бути в одному букеті і ще й добавляться інші версії.
        Це реалії сьогодення після останніх виборів.

        • > Ну на упячку давати рекомендації важкий аргумент. Не всі осилять,

          Ви так низько оцінюєте розумові здібності читачів ЛО? 🙂 Треба працювати над собою, розвиватися якось.

          > якшо можна своїми словами в пару речень.

          У повідомленні нижче навів.

      • Наскільки я розумію, оцю: https://life.pravda.com.ua/health/2023/03/31/253604/

        Якщо коротко:
        1. Електронний рецепт введено доадтково до паперового.
        2. Паперовий продовжує діяти.
        3. “Насправді так було завжди, але багато хто купував препарати без призначення, а аптеки відпускали їх “просто так””
        4. Перелік рецептурних медикаментів НЕ змінюється.
        5. “військові адміністрації, підрозділи Сил оборони, а також залучені волонтерські та благодійні організації можуть закуповувати рецептурні ліки для потреб воєнного часу гуртово безпосередньо у дистриб’юторів, і для цього не потрібний рецепт”
        6. “На період дії воєнного стану в аптеках, які перебувають в межах громад, де ведуться активні бойові дії, можуть відпускати рецептурні ліки (за винятком наркотичних (психотропних) ліків, сильнодійних та отруйних речовин) без рецепта лікаря”

        То й справді, де ж, власне, зрада? В пункті про “просто так”? Так проблема з’язивалася, чи проблему усунули?

        • Мені ці електронні нововведення взагалі не потрібні, будують електронний концлагер де кожен твій крок відслідковується. Хай ідуть на прутень зі своїми Є-Лайно

          • Паперові ж залишилися. Продовжуйте насолоджуватися. 😉

            Ну а упоротість людська може набувати дуже дивних форм. Он з ІПН теж знаходилися диваки, в яких виринали якісь релігійні асоціації.

            Суспільство це така штука, що аюсолютно всі одночасно довольні не будуть. І суспільство підлаштовується під якусь адекватну більшість. Таке життя, інакше не виходить.

            А от в Німеччині рецепти _лише_ паперові, на спеціальних бланках. Хоч їхнє заповнення, як не парадоксально, друкують на комп’ютерах, ніхто їх вручну не заповнює, звісно. Але потім — носися з цим папірцем, паперовою поштою (!) надсилай, якщо ліки з доставкою (це не жарт!). І в цьому плані Німеччина від України сильно відстала.

        • Валерій(borysfen1) | 31.03.2023 at 22:15 |

          Відкат зробили після розголосу, а перші наміри були саме такими як про це було озвучено. Ще за кілька днів були пробні вкиди, що дає підстави вважати, що йшли торги босів. Чи таке при зєльоних не можливо? Чому цього роз’яснення не було з перших повідомлень?

          • А можна посилання на перші наміри, будь ласка? Я не відстежував, але цікаво почитати, що там було.

        • Все можна робитити на користь, але це ж Україна, і тут обовязково цим будуть користуватись. А най передовіший по електроннному концтабору це Китай він випередив всіх, і якщо обирати між таким як Китай і Німеччина то звичайно оберу Німеччину.

          • Недалекоглядно. Варто враховувати не лише поточний стан, а й напрямок руху, а Німеччина в цьому плані рухається туди же, куди й Україна. 😉

            Можливо, краще забуритися десь у тайгу в кацапстані? Чи хоча би самоселами в зону відчудження, там в Личмани, Магдин чи ще кудись.

        • Во во і цей рух мене напрягає, маленькими кроками и віддаємо свою свободу, і з часом ми прокинемось в антиутопії. Готівка зникне зовсім, все буде контролюватись від А до Я.

          • Банківська таємниця нікуди не зникає. Адекватні люди можуть насолоджуватися користю від технологій. А серйозні злочинці теж не сидять виключно в архаїці готівки (це паливно і непрактично), а також використовують технологічні інструменти, криптовалюти.

        • Адекватні люди не тільки насолоджуються цифровізацією всього а й розуміють ризики. Криптовалюти існують бо їм дозволили існувати, достатьно заборонити їх обіг і все ця бульбашка нікому не потрібна(Наркоторгівля якраз один із факторів які підштовхнули її у гору). Як валюта Телеграму, в США помахали пальцем і нема тієї валюти, і Дуров передумав її вводити. Ось ти таки типу розумний і просунутий, але цифра в руках не дуже хороших людей перетворюється в знарядя тотального контролю, і за прикладами далеко ходити не треба

          • > Адекватні люди не тільки насолоджуються цифровізацією всього а й розуміють ризики.

            Так, звісно. Але ризики залежать і від того, чи авторитарна держава, чи демократична… чи роблять люди її демократичною, чи дозволять скочуватися в авторитаризм. І від корумпованості самих людей.

        • Bombasito | 01.04.2023 at 00:46 |

          >>Так проблема з’язивалася, чи проблему усунули?
          З’явилася.
          В країні війна, мільйони були вимушені хапати дітей та тікати кудись, куди хоча б не кожен день прилітає.
          При цьому їм треба якось заробляти на житло, їжу, облаштовувати навчання дітей й таке інше.
          В них нема часу тягтись з дитиною до незнайомого лікаря з незнайомої лікарні щоб отримати рецепт на те, що вони потребують, і що до цього дня можна було без проблем купити.

          • Тобто, розв’язання проблем корупції у фармацевтиці не на часі.

      • Валерій(borysfen1) | 31.03.2023 at 22:10 |

        І ще одне-от стосовно ЛО правда. В ачєрєдной раз про “зєльоних” обозвалась. Как жи так. Вона ж та зєльоная все для народа, все для ігорвалєріча. А от ЛО та інші ресурси та блогери нападають на бідних слуг. Ні шоб дебіломарафон подивитись, ну або упячку почитати.

      • Yaroslav Kievsky | 31.03.2023 at 23:55 |

        Простите, а кто за этот хаос отвечает? Впрочем, я Ваш ответ знаю, пятый Президент – Порошенко. Типичный ответ, избравшего вместо шестого Президента и ВР клоуна с его 95 кварталом, “чиста поржать”. Ведь Зе честно говорил что ничего никому не должен. Неподсуден, одним словом. Конечно, по сравнению с уничтожением армии и разминированием границ, аптечный результат такого выбора малозаметен, так как счет идет не на тысячи жертв, а на сотни. Правда, пока лично вас не прихватит сердечный приступ без корвалола или не получите инсульт от скачка давления без каптопреса. Интересно, что и умирая зелебобик будет шептать – “проклятые порохоботы с ЛО нашего бубочку обижают.

  3. Зато по радио не протолкнуться от рекламы любых лекарств,давление,геморрой,похмелье,антивирусные,виагра и т.п.Пока в Ха 3 дня без света сидели и слушал приемник-думал озверею от дебильных скетчей:” Жінко,що від печінки ковтати треба? Алло…що,”Алохол”…точно!…” Сцуки,никак не нажрутся на здоровье людей.

    • Юлия | 01.04.2023 at 13:24 |

      Аллохол – то фуфломицин. Кто ж виноват, что люди любят фуфломицины? Скорее, наживаются не на здоровье, а на глупости, но так было всегда

  4. Евгений | 31.03.2023 at 21:28 |

    я военнослужащий, сегодня выписали из больницы, вручили выписку со списком лекарств на месяц. на оставшиес деньги и что было в наличии в аптеках больничных купил лекарства. никакого э рецепта конечно же нет. одно лекарство не достал. вот сижу и думаю а как мне быть? как завтра купить это лекарство которое купить нельзя? поеду в больницу назад как то решить вопрос. во время лечения давали бесплатные лекарства в основном. может что то есть или заменят.

  5. зебіли поставили черговий експеримент. дія Лаври вичерпана.Пора відволікати увагу другим способом.

    • З лаврою цирк і саботаж своїх же рішень. Клоуни

  6. Damian | 31.03.2023 at 22:19 |

    Уважаемый Автор тысячу раз прав насчет несвоевременности проведения этой реформы в военное время. Но, похоже, это не глупость и не заблуждение руководства страны, а вполне осознанное действие, которое является очередным шагом и подтверждением разрушительного воздействия на обороноспособность Украины. Это вписывается в общую череду мероприятий, включающих, в частности, создание коридора вторжения через перешеек из Крыма, обеспечение условий для десанта в Гостомеле, фантастических масштабов хищений гумпомощи в Запорожье, закупки Минобороны, коррупции там же и еще много другого. Напрашивается мысль о возможности осуществления так называемого “Управляемого хаоса”, который уже имеет оформившуюся теорию и методы (хотя, возможно, употребление этого определения здесь некорректно). Таким образом, это явление гораздо серьезнее, чем кажется. Можно говорить о теории “тысячи порезов”, но перечисленные выше удары по состоянию практически всех сторон жизни Украины таки являются “порезами”, но совершенно не мелкими.

    • Цілком згоден. Цю владу на часі готувати до цугундеру. До речі 121 служанка бєні дьорнули за кордон до початку війни. Це мабуть зв”язано з оманськими договорняками?

  7. Андрій | 31.03.2023 at 22:21 |

    На мою скромну думку дилетанта, доступ до ліків та медицини під час війни ускладнюється сам по собі через купу причин. По-друге, в умовах війни, ліки по своєму значенню йдуть одразу після набоїв. І як правильно зазначив автор, війна не той час щоб різко змінювати правила. Да ще й прикриваючись “інтересами народу” (як колись іменем “трудових колективів”). Жодна адекватна людина не буде ковтати пігулки, якщо в неї щось не болить. Тому мотивація про “шкоду самолікування” досить маніпулятивна – найчастіше приймають те, що колись виписував лікар.
    В мене є кілька гіпотез. Перша, створення штучної проблеми, щоб її “героїчно” потім подолати (хайп заради хайпу). Друга, лобіювання інтересів фармакологічної мафії і всіх, хто годується довкола (здається там вже винирнув Радуцький) + “золота жила” у вигляді торгівлі рецептами. Третя, за логікою підготовка до контрнаступу має передбачати акумулювання найбільш ходових ліків + необхідно зберегти доступність ліків для поранених та тих, хто лікується. Різкі нововведення, ажіотаж і розбазарювання запасів може це підірвати. Наслідки очевидні. Як на мене, поки найбільш раціонально виглядає друга гіпотеза. Але можливо і вони всі є робочі.

    • > Жодна адекватна людина не буде ковтати пігулки, якщо в неї щось не болить.

      Ну так, звісно, і рекламою запихатися не буде. :-/

      Реклама в ЗМІ коштує грошей, реклама на телебаченні коштує _шалених_ грошей. І бізнеси дуже чітко рахують _ефект_ рекламних кампаній. І без ефекту, який _окуповує_ витрати на такі кампанії, розкидатися грошима ніхто не буде, в бізнесі дурних нема (дурні з бізнесу вилітають). Тому не варто оце про адекватність людей.

      • Андрій | 01.04.2023 at 00:16 |

        Кожен судить по собі, тому фактично про прийом ліків списав з себе. Каюсь, пан Olexa😅 Щодо реклами. Сенс реклами бути на слуху і виглядати у вигідному світлі. Але заходить до споживача фарма не стільки через рекламу, скільки через лобіювання лікарів, які отримають процент від просування. “Ось спробуйте новий Х, такий же A, але кращий/дешевший/імпортний. Якщо назва на слуху, то слова лікаря чи його рецепт викликають довіру. Те саме можна екстраполювати на 2019 рік. Народу продали впізнаваний образ, запакувавши у фантик “дешевих ліків” + кожен міг сам вкласти свої уявлення про “простого хлопця”. І різні експерти, подібно до лікарів, розхвалювали чому це спрацює.
        Ви вірно вказали на мою похибку – вірити в адекватність, хоч в якихось дрібницях і пошук раціональності.

        • > лобіювання лікарів, які отримають процент від просування

          О, це теж цікава тема. 🙂 В такого лікаря часто кабінет увішано рекламою відповідного виробника. На щастя, можливість обирати лікаря існує. І порада адекватного лікаря це все ж краще, ніж порада реклами. 🙂

          • Ага, теоретично існує, практично – ні. Коли ти дійсно хворий, взагалі питання доходу/доїзду до лікаря знімається, бо на це здатний лише здоровий.

      • а як необхідність рецепту захистить від реклами?
        Стійкість лікаря? хі-хі… Так, аптеки ж і виробники з тими самими лікарями працюють безпосередньо

  8. Юлия | 31.03.2023 at 22:43 |

    С сайта МОЗ – новость от 29.03
    Відпуск рецептурних ліків за е-рецептом – розʼяснення для фармацевтів
    29 березня 2023
    911
    З квітня 2023 року пацієнти почнуть отримувати електронний рецепт для придбання рецептурних ліків в аптеках за власні кошти. Винятком – є аптеки, розташовані на окупованих територіях та в районах проведення активних бойових дій.

    Водночас норма щодо відпуску ліків за рецептом лікаря не є новою. З квітня додається лише новий цифровий інструмент – електронний рецепт.

  9. Юлия | 31.03.2023 at 22:45 |

    На які ліки потрібен рецепт – пояснює МОЗ
    30 березня 2023
    28360
    З квітня рецептурні препарати в аптеці можна бути отримати не лише за паперовим, а і за електронним рецептом.

    Рецептурними є близько 60% зареєстрованих в Україні лікарських засобів, саме на них потрібен рецепт лікаря. Решту ліків, які не потребують обовʼязкового призначення лікарем, ви зможете, як і раніше, придбати в аптеці без спеціального рецепта.

    Як же дізнатися, на які ліки потрібен рецепт та чому він взагалі потрібен – розповідає МОЗ.

    ЧИ ОЗНАЧАЄ ЦЕ, ЩО ДЛЯ ПРИДБАННЯ ВСІХ ЛІКІВ ПОТРІБЕН РЕЦЕПТ?
    Ні, МОЗ не розширює перелік рецептурних ліків та не робить всі лікарські засоби рецептурними. Тобто всі ті ліки, що й раніше підлягали відпуску за рецептом лікаря, з квітня можна буде отримати, скориставшись електронним рецептом.
    https://moz.gov.ua/article/news/na-jaki-liki-potriben-recept-%e2%80%93-pojasnjue-moz

    • Геннадій | 31.03.2023 at 23:14 |

      Залишається лише питання, а з якого переляку 60% ліків є рецептурними? В статті згадувалася відсутність статистики нібито неймовірної шкоди безрецептурного відпуску більшості препаратів. Даних немає. “Забороняємо, бо можемо”.

      • Є такий весбайт, stackoverflow.com, де IT-вці задають своїй спільноті питання, коли заходять у тупик у спробах розв’язати якусь задачу. Так от, там є правило, що крім формулювання проблеми треба описати, що вже було зроблено для спроби її розв’язання, і що вийшло не так. Бо це заощаджує час інших членів спільноти, і взагалі це чемно.

        ЛО, звісно, не stackoverflow, але менше з тим, які Ви, пане Геннадію, зробили зусилля, щоби з’ясувати, чим обумовлено обов’язкову рецептурність таких фармпрепатарів в Україні?

      • Юлия | 01.04.2023 at 13:44 |

        Це питання про 60% слід адресувати до Супрун

      • Так, репетицію цього дійства вже було проведено протягом ковіду, коли змушувати ширятись всіх підряд (зокрема й тих, хто хворів) під загрозою недопуску в транспорт, магазин та звільнення з роботи. З’їли? і не вдавилися.😢 Результату (неупередженого) до цього часу немає.
        Як на мене, диктатура посилюється.

  10. Оленка | 31.03.2023 at 23:09 |

    Для тих, кому все Ок.
    Чи хтось колись досліджував, яку шкоду приносять неадекватні призначення? Бо їх в нас сотні і тисячі…
    Чи то як раз мають показати рецепти?? Якою ціною??
    Коли діяти потрібно негайно, а лікар прописує щось незрозуміле. Типу спиртового компресу на абсцес чи трав’яного сиропу при епіактивності…
    Бо до Європейських стандартів нам ще як до луни.
    Та добре б так. З чогось треба починати. Але від наших переселенців йде аналогічний потік інформації. Тільки зробити вони нічого не можуть, навіть отримавши консультацію більш досвідченого спеціаліста. Бо рецепта нема…

  11. Vadym Kuzmenko | 31.03.2023 at 23:22 |

    “сотни тысяч или даже миллионы наших граждан, о которых власть не позаботилась, разминировав мосты, отведя войска, сняв заграждения и так далее”

    А вот и неправда! Шмаркля-членограй и его кодло очень даже позаботились о том, чтобы у Хуйла было побольше заложников.
    “Аптечные дела” – это только небольшой штрих к нынешней дикой ситуации, когда у воюющей страны формальная власть принадлежит марионетке врага. Потому что “сознательные” граждане хором поют “не на часі”.
    Отож бо знову повторюю: “При такій ситуації НА ЧАСІ ніколи не настане!”.
    Невже патріотам України повилазило?! І вони, як вівці за віслюком-поводирем (яким керують зовсім не тупі ворожі “кроти”) йдуть у прірву.
    Невже незрозуміло, що українців, як ту жабу, просто варять на дуже повільному вогні. І вони, керуючись дебільним принципом “не на часі”, навіть не намагаються вистрибнути.
    Чи може вже підхопили “білоруський вірус”, де теж наполегливо застерігали проти “Майдану, як в Україні”. Залишилось лише квіточки дарувати гнусавій гидоті (до речі, тут вище такий собі “Tym” вже обурюється, що його “зеленого” куміра критикують).

    • Андрій | 01.04.2023 at 00:34 |

      Завжди цікаво вислухати свого однодумця, що Ви пропонуєте робити?

      • Vadym Kuzmenko | 01.04.2023 at 03:49 |

        Варіантів дуже багато.
        Найм’якший, наприклад, такий: поставити ультиматум щодо допуску патріотів (а не “патріотів”) до телемовлення на всю країну. У разі невиконання – усунути будь-яким чином (в тому числі і фізичним) за дії, спрямовані на узурпацію влади.
        Для початку можна було б просто “розбити парочку” – відокремити Шмарклю і Дєрьмака, через якого гундосим керують безпосередньо з москви.
        Дуже багато патріотично налаштованих людей жахаються самого поняття “хунта”. Та ще й під час війни! Але якщо дії такої “хунти” спрямовані на захист України, то допомога від союзників не зупиниться, навпаки буде акцентована увага на тому, що кошти витрачаються на оборону, а не на збагачення корумпованої верхівки.
        Демократія без достатньої уваги до захисту – це пшик!
        “Процедури” треба дотримуватися лише за спокійних часів, а під час страшної війни “дотримання процедури” – шлях у безодню, тому що ворог саме тому і досягає успіху, коли ми накладаємо на себе неприпустимі у критичній ситуації обмеження.
        Тут дуже доречно навести таку шановану Автором і абсолютно дієву формулу: “Вам “шашечки или ехать?”.

  12. Прохожий из ФРГ | 01.04.2023 at 00:23 |

    У нас тоже “дичь” необычайная намечается в Бундестаге.Нашу (как бы) Ангелу за усердную работу во благо Германии , решили наградить высшим уровнем креста.До неё этой наградой были удостоенны только два канцлера ФРГ – Конрад Аденауер и Гельмут Коль…. Так,что трагикомедмя продолжается.

    • ахнифигажсебе…
      Уже приняли или только проект пока?

  13. Від самолікування рецептуризація ніяк не захистить, ваабще, а от жертви від не отримання потрібного лікування гарантовані. Боже збав опинитися в їх числі.

  14. rudolf_bochkin | 01.04.2023 at 09:12 |

    “куртка Степанова” залишилася безкарною.
    це надихає на нові “прибаразляння”

  15. Володимир | 01.04.2023 at 11:27 |

    Взагалі не зрозуміла ця “возня”. Разом з паперовим рецептом запрацював електронний, перелік препаратів за рецептом не збільшилось.

    • “возня” в тому, що паперовий рецепт ніхто не вимагав, а електронний має відображатись в базі продажу. Тобто, за введення такої системи без рецепту цитрамон чи спазмалгон не купиш.

  16. ЭТО ЦЕЛЕНАПРВЛЕННОЕ УНИЧТОЖЕНИЕ НАСЕЛЕНИЯ УКРАИНЫ ЗЕЛЕНОЙ ВЛАСТЬЮ

  17. Наталія М. | 01.04.2023 at 15:35 |

    Власть зе-клоунов и марионеток кремля планомерно убивает население огромной европейской страны, которая сейчас под каждодневными обстрелами истекает кровью, и своими жизнями защищает всю Европу, а так же весь мир!

    Это же какими нужно быть отбитыми на всю голову отморозками, чтобы учудить такое! Нелюди, у которых только доллары в глазах и больше ничего. Люди совершенно изнеможённые, от моральной усталости и физической слабости еле ходят. А им тут – ббахх! Нововведение от мафии, которая нами сегодня правит. Получите – распишитесь. Ну, меня распирает, но слов, человеческих, просто не осталось. Сплошные пи..пи..пи…

  18. А ще йдуть наїзди на не притрушених волонтерів. Те, що на фронті воїни хворіють, ні для кого не секрет. І що волонтери разом з родичами надсилають або привозять ліки, зокрема й рецептурні, теж зрозуміло. Так от, якби зараз все запрацювало, то доступ до ліків отримали б лише карманні волонтери.

Comments are closed.