Лабухов не бить! (Часть 2)

Это оперный певец или певица, которые годами работали над постановкой голоса и выведением его на нужный уровнь, которые выучили арии или песни на десятках языков, могут приехать на противоположную часть земного глобуса и собрать соответствующую аудиторию, либо просто работать в местной опере и проблем, связанных с границей, у них не будет. И в общем, именно такое представление об эстраде сохранилось буквально до вчерашнего дня, когда возникло зримое исключение из правил.

В самом деле, представим себе деятеля, который вышел на сцену и несет какую-то явную чушь, демонстрируя настолько отвратительный английский, что уже с одного только этого можно посмеяться. А в сочетании с тем серьезным видом, который демонстрирует говорящий пациент, комизм ситуации только усиливается. А если к этому прибавить его своеобразный, конеподобный портрет, то все это вместе уже можно продавать за рубежом, пусть и за небольшие, деньги. Вот как это выглядело после завершения саммита G20, в ходе международной политологической конференции Raisina Dialogue в Индии:

Для тех, кто не разобрал йоркширский диалект Унылой Лошади и не уследил за субтитрами, приводим перевод того, что он сказал: «Мы пытаемся остановить войну, которая была развязана против нас с использованием украинского народа». После этого в зале послышался откровенный смех, а как отмечает западная пресса, из зала послышались реплики «Что он несет?» А наши собственные источники докладывают, что кроме этого, публика стала интересоваться тем, где срочно можно купить ящик тухлых помидоров. Другие предлагали задать докладчику овса. После этого присутствующие стали покидать зал и устроители мероприятия получили целую очердь зрителей, которые потребовали взад свои деньги, поскольку такого отвратительного шоу они никогда не видели.

Но в эстрадном жанре важно вызвать реакцию зала, не важно – какую именно, пусть это будут аплодисменты и цветы или тухлые помидоры, но в любом случае, публика не спала в зале, а реагировала. То есть, возник эффект вовлеченности присутствующих в то, что происходило на сцене и по факту, публика не осталась равнодушной. И никто не утверждает, что шоу должно оставлять только благожелательные воспоминания и положительные эмоции. Есть целая индустрия фильмов ужасов, где ничего подобного нет в принципе и тем не менее, такие фильмы находят своих зрителей.

Так и здесь. Эффект был достигнут и публика отреагировала на эти речи. А мы отметим два момента, в связи с этим. Если бы не безусловная Гаага, которая грозит Лаврову, он бы мог ездить по миру и выдавать вот такие стендап-шоу, где рассказывал бы дикие и отвратительные вещи про войну или как они убились аргентинской мукой. Тем самым, он безусловно переплюнул бы всех стендаперов, даже покойного Задорнова, с его самолетом тяжелее воздуха.

Ну а второе уже очевидно. Опять же, не будь Гааги, они с путиным вполне могли бы записаться в Голливуд на роль вурдалаков или каких-то отвратительных инопланетян, которые прибыли на чужую планету делать гадости. Оскар бы им не светил, но тем не менее, они бы легко могли найти себе применение даже за границей, в отличие от всех тех, кто был помянут выше. Но с другой стороны, ничего не мешает показывать то же самое обитателям тюрьмы в Гааге, за сигареты и чай.

40 Comments on "Лабухов не бить! (Часть 2)"

  1. Eugen moderator | 04.03.2023 at 13:41 |

    Про Запад и изоляцию, это эпично!

    • Investigator | 04.03.2023 at 15:14 |

      На России считают, что их поддерживает весь Мир, кроме Запада. Но на деле – это поддержка или от таких же авторитарных стран-изгоев, или банальное сочувствие стран “глобального Юга”, страдающих колониальным рессентиментом. Т.е. по жизни “обиженных на Запад” за его колониальную политику и империализм XVIII-XIXст., но в упор не замечающих того, что Россия сегодня – это такое же империалистическое государство, проводящее колониальную политику в отношении своих соседей, каким был Запад 200-250 лет назад.

      • Galina+Salvador | 04.03.2023 at 15:43 |

        Такое же, да не такое: Запад нес с собой процветание, а рашка только трущобы и бесправие.

        • Investigator | 04.03.2023 at 19:33 |

          Скажите это индийцам или африканцам, и услышите много интересного в ответ )))!

          • “Скажите это индийцам или африканцам,”-там, де була Англія, залишилися інфрастуктура та незалежні масс-медіа. Тому вони і можуть багато цікавого сказати. А поцікавтесь, де була совдепія і як там розвиваються події, і буде багато для вас цікавого!

          • Investigator | 04.03.2023 at 22:14 |

            to volodymyr

            Африканці та індійці на це відповідають, що їх культури та цивілізації давніші за Британську і не менш багаті та розвинуті. А тому б вони все одно створили собі і інфраструктуру і незалежні медіа, навіть якби Англія до них і не прийшла.

            Це, до речі, я НЕ вигадую, а майже передаю вам слова іноземних студентів з тих країн, з якими мав можливість спілкуватися. І на всі виправдання колоніалізму його позитивним спадком – вони реагують дуже бурхливо і образливо.

          • “Африканці та індійці на це відповідають, що їх культури та цивілізації давніші за Британську і не менш багаті та розвинуті.”-не хочу уподоблятися карателям проти мау-мау, які у відповідь на запитання про їх звірства відповідали:”а вони що, створили свого Шекспіра?!” Є давні індійські та африканські культури, але вони були застрягли на ранньофеодальному рівні, і далі не розвивалися. Я теж вчився з іноземними студентами, і навіть залучав деяких зних до напів-підпільних дискусій з приводу можливої незалежності України (в часи Брежнєва, щоб краще ви розуміли). Але давайте таки відділяти емоційну складову і технологічну. Двом державам Африки вдалося відстояти свою незележність-Ефіопія та Ліберія. І які технології вони принесли в світ?! Навіть зараз це економічно відсталі держави з купою проблем. І порівняймо з Південно-Африканською республікою, або-Півд.Родезією-Зімбабве. Чи Нігерію, навіть з тими запасами нафти та інших природних багатств, що в неї, зараз доход на душу населення в ній нижче, ніж в епоху колоніалізму. Так, є успішні африканські країни-Марокко, Кенія, Уганда(яка, до речі, за доходами на душу населення обігнала Таджикістан і впритул наблизилась до Киргизстану) та ряд інших. Але загальне правило говорить нам інше. В афро-азійських країнах ще багато чого повинно змінитися.

          • Investigator | 05.03.2023 at 01:19 |

            to volodymyr

            Абсолютно з вами згоден щодо відокремлення емоційної оцінки колоніального спадку європейських країн в Африці та Азії від оцінки, яка грунтується на аналізі технологічного та адміністративного спадку, залишеного європейцями. Але вся біда в тому, що саме з ЕМОЦІЙНИХ позицій, як на мене – мешканці колишніх колоній і оціюють весь цей період історії своїх країн! І жодним чином інакше його оцінювати не будуть, щоб не травмувати своє самолюбство та не визнавати, хоча б і підсвідомо, свою “меншовартість”.

            Але зауважте, хіба не точнісінько так само сучасна Україна оцінює свій спадок від СРСР? Голодомор, репресії, знищення історії та культури – це зрозуміло! Але ж чомусь ніхто не дякує за промисловість, вищу освіту, науку, культуру, енергетику, ракетобудування, власне – державні кордони, за повернення до яких ми зараз і воюємо!

            Чи немає тут подвійних стандартів: розповідати африканцям та азіатам про те, які вони відсталі і скільки всього їм дали європейці в колоніальний період (тобто позиціонувати себе т.ч., як позиціонують себе зараз росіяни по відношенню до нас)? І в той же час обурюватися словам росіян про те, що їхня влада над Україною принесла українцям не лише голод і репресії, але й щось позитивне (тобто, уподоблюватися вже африканцям, котрі повністю відкидають будь що позитивне у колтніальному періоді історії власних країн)?

          • “ніхто не дякує за промисловість, вищу освіту, науку, культуру” –

            – Це ще хто кого має дякувати!

            Якщо копнути підноготну практично всіх, хто будував недоімперію, то виявиться, що це чи українець чи інший “інородець”.
            Сподіваюся, що наводити приклади не треба?

          • to Investigator
            “Але ж чомусь ніхто не дякує за промисловість, вищу освіту, науку, культуру, енергетику, ракетобудування, власне – державні кордони, за повернення до яких ми зараз і воюємо!”-а за що власне дякувати?! По-перше, за яку промисловість?! Ту, що створили Семеренки, Алчевські, Терещенки, Бродські та інші промислові магнати України ще в царський період?! Чи за вугільну та металургійну промисловість Донбасу, що розвинули англійські та бельгійські компаніїї?! Чи за Дніпрогес, який будували під керівництвом американських інженерів, за кошти, буквально вирваних з рота голодуючих українських селян?!(Дніпрогес і справді будували москалі, бо було КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНО брати на будівництво голодних українських селян!) Чи за потворну “брежнєвську” промисловість, яка займалася лише випуском комплектуючих для ВПК совдепії?!Або займалася складанням з комплектуючих, що поставлялися з інших регіонів совдепії, причому в УССР не випускалося жодного аккумулятора, жодного карбюратора чи радіатора(хто хоча б трохи був пов’язаний з технікою, мене зрозуміє!) Загалом на ВПК совдепії працювало більше 70% промисловості УССР. Так що чи варто було дивуватися пустим полицям магазинів?!
            “вищу освіту, науку,”-суцільно зрусифіковану?! Коли навіть наукові праці по українській етнографії мусили писатися на москальській мові і візуватися в Москві?! А яка зарплата була в совкового інженера?!
            “культуру,”-а скільки фільмів на українській мові було створено в часи Щербицького?! Не рахуючи кількох документально-пропагандистських, жодного! І так в інших галузях культури. Все українське занепадало, йшла тотальна русифікація.
            “ракетобудування,”-а яка власне була користь Україні?! Он Ірландія не має ракетобудування, а живе незрівнянно краще України. Заробітчати, що їздять туди на заробітки, не дадуть збрехати.
            “власне – державні кордони, за повернення до яких ми зараз і воюємо!”-а за кордони окрема “подяка”, бо майже третина УНР опинилася за адміністративними межами УССР.
            Вам що, щоб ви виправдовували злочини москалів?!
            Ще Ленін в своїх працях вказував, що особливість Російської колоніальної імперії в тому, що на відміну від європейських колонізаторів, їй одній вдалося захопити країни, які знаходилися вище від неї в технологічному і соціальному плані. І якщо після ПСВ більшості таких країн вдалося звільнитися (Польща, Фінляндія, держави Балтії), то Україну москалям вдалося втримати і вона всі майже 75років совдепії була донором ресурсів та кадрів. Фінляндія, яка на момент проголошення незалежності мала в 1,5 рази нижчий рівень життя, відірвалася і пшла в прогрес. А що ми отримали доброго в совдепії?! Оце і є твої подвійні стандарти!

          • Investigator | 05.03.2023 at 12:37 |

            to volodymyr

            Ну от, ви майже один в один навели ті ж самі аргументи, які наводять африканці з азіатами, коли європейці їм розповідають про ту цивілізаційну користь та благодать, що принесла на їх землі Європа в колоніальний період! З майже тим самим емоційним надривом і набором гасел: “Та за що ми повинні дякувати (с)?”, “Наш вождь Тумба-Юмба і без вас все це б побудував (с)!”, “Якби в нас не було ваших копалень та заводів, ми б жили не гірше (с)” і т.п.

            Дуже дивно спостерігати таку подвійність в судженнях! Колоніалізм європейців в Африці та Азії – це виключно мир, прогрес і процвітання (ну, так, а работоргівля та геноцид є лише “неприємними супутніми недоліками”), а колоніалізм росіян в Україні – це жах страшенний, і нічого з того, що було за той період створено та побудовано в Україні, не виправдовує завданої ж ними шкоди.

            Ну майже як в тій історії, про “їхніх підлих шпигунів, і наших доблесних розвідників”!

          • “Дуже дивно спостерігати таку подвійність в судженнях!”-все -таки спробуйте вникати в те, що вам пишут. Росія була ЄДИНОЮ колоніальною імперією, що мала колонії, які знаходилися вище від неї в технологічному та соціальному плані! Які колонії мала Англія, що знаходилися вище неї за розвитком?!(США не згадувати, Канада, Австралія, Нова Зеландія стали високорозвинутими значно пізніше, в другій половині ХХст.) Або Франція?!
            ““Наш вождь Тумба-Юмба і без вас все це б побудував (с)!”-те, що могли б побудувати Скоропадський або Петлюра, показали Пілсудський та Маннергейм. Хоча б трохи вчіть історію!
            ” колоніалізм росіян в Україні – це жах страшенний, і нічого з того, що було за той період створено та побудовано в Україні, не виправдовує завданої ж ними шкоди.”-створено та побудовано було винятково в інтересах оккупанта. Нічого конструктивного для українського населення.
            І ще раз про ваші недолугі порівння України з Африкою. Ми все-таки частина Європейської цивилізації, хоча значну частину своєї історії були від неї відірвані. Проблеми Африки не тільки в технологічній відсталості, а й в першу чергу-і в соціальній!

          • Читач | 05.03.2023 at 23:21 |

            to Investigator
            “ніхто не дякує за промисловість, вищу освіту, науку, культуру” – Це зачепило!
            Назви хоч один твір на шталт “Слово о полку Ігоревім” чи “Повісті минулих літ” написаний в Суждальській землі у той же період часу. А тепер вони “достояніє русской культури”. Ломоносов початкову освіту здобував в Києво-Могилянській академиї. Ще при Б. Хмельницькому всі діти на Україні ходили до школи, навіть жінки вміли читати. А що сталося потім? Возами Петро вивозив з Києва та інших міст України книги, стародруки, літописи та пізніше Валуєвські укази?

  2. Офигеть! Оно всю жисть работало дипломатом, а говорит по аглицки хуже чем выпускник обычной школы!

    • Отмазки типа “Говоряшая лошадь” не принимаются.

    • Ольга | 04.03.2023 at 15:28 |

      ++++ Нет слов!!! Дебил *****….

    • Ольга | 04.03.2023 at 15:30 |

      Да!!! Дебил?!

      • Сергій | 04.03.2023 at 16:20 |

        Он не дебил. Если бы был дебил то было бы проще.О
        чень опытный дипломат-ГРУшник. Закончил МГИМО. На дипломатической работе с 1972г.

    • Бурнаш | 04.03.2023 at 16:25 |

      памятаю такого собі Валентина Зоріна, що прожив півжиття в Нью Йорку, то коли він говорив то враження було таке що він вимовляє англійські слова записані кирилицею, його фонетика була просто ніяка

      • ” його фонетика була просто ніяка”-те саме стосується і “пєчальной лошаді”. Він був кар’єрним дипломатом і для нього головне правильно читати тексти, з урахуванням всіх нюансів, бо за їх зміст він ніс відповідальність.

  3. Михаил | 04.03.2023 at 15:12 |

    Вообще не смешно.
    “Никто не хочет быть плохим. А для четкой молодежи нужно убрать первую букву” – Алексей Капранов.
    Мы не плохие, мы не оккупанты, не фашисты.
    Это все прутин, мы за мир, мы просто защищаемся.
    Это очень важный нарратив рашисткой пропаганды.
    Развенчание этого мифа главная задача нашей информационной политики.
    Но к сожалению у нас некому этим заниматься, тягают только нетаких рузке.
    Очень интересное видео вышло у Луганского с кадетом.
    Тот же нарратив, родина важнее правды. Мы всегда правы.
    Человек не может выжить с большим чувством вины.
    А наши СМИ и блогеры щелкают момент или сознательно обходят

    • Investigator | 04.03.2023 at 15:22 |

      Когда мне россияне пишут, что “их спровоцировали (с)”, “они нейтрализуют угрозу от НАТО (с)”, то я их всегда спрашиваю: “Если вам угрожало НАТО, зачем вы тогда напали на страну, которая ни членом ЕС ни членом НАТО не является? Уже бы на НАТО в таком случае, для упреждения чего-то там, и нападали!”. В ответ, как всегда, сначала ступор, а потом заезженная пластинка включается заново без каких-либо признаков ответа на поставленный вопрос.

      • а Вы бы спросили, какую угрозу собеседник имеет в виду, если его страна сотрудничала с НАТО, причем преуспевала в этом даже лучше, чем Украина.
        И почему он не видит угрозы со стороны Китая, причем более явной.
        Я, например, почему-то думаю, что Запад боится распада рашки именно из-за того, что до сих пор видит ее, как буфер с Китаем.
        Возможно, рашисты тоже боятся и потому хотели украинцев покорить – чтоб направить их на защиту от Китая. Дебилы, так, зачем же уничтожать? И Запад – дебилы – зачем же обескровливать ЗСУ – своих потенциальных защитников? Ведь уже понятно, что кацапня не представляет проблемы для Китая. Теперь – только Украина, страны Балтии, Польша…

        • “что Запад боится распада рашки именно из-за того, что до сих пор видит ее, как буфер с Китаем.”-Обгрунтуйте, пліізз!
          Реально вже ніхто не боїться розпаду ерефії, просто не знають, за яким механізмом це буде проходити і свою роль в ньому.

          • як Ви хочете, щоб я обґрунтувала?
            Навела посилання на когось поважного? – не колекціоную навіть слушні думки, хіба що беру їх до відома, запам’ятовуючи, до кого наступного разу прислухатись.

          • якби не боялися, то вже б давно допомогли дієвіше та скоріше все це закінчити. А то – вони не знають, як. Українською це називається “лінивому нема, де взяться”.
            Вони ще продовжують вести бізнес, навіть продовжують постачати товари подвійного призначення. І вони з жахом думають, що те саме прийдеться робити з китайськими товарами, якщо чітко слідувати тим принципам, які декларують (але не притримуються).
            Вони, з одного боку, розуміють, що так довго не буде, а з іншого – не хочуть виходити зі своєї зони комфорту. Типу – якось воно буде…

          • “Навела посилання на когось поважного? – не колекціоную навіть слушні думки, хіба що беру їх до відома, “-мене цікавлять не думки(я й сам вмію думати), а конкретні дії чи інформацію про ці дії. Наприклад, на цьому ресурсі є купа інформації як ерефію викинули з енергоринку, до чого готувалися кілька років. Колись наступить і черга КНР, з викиданням її ринку електротоварів. Щодо того, “что Запад боится распада рашки” добре сказав З.Бджежинский в Варшаві в 2005р. на презентації своєї книги “Сила впливу чи вплив сили”-“Росію треба приймати в Євроунію, але тільки без її колоній!”.

          • добре, не можу і не маю натхнення обґрунтовувати: “я художник – я так вижу” – ок?
            а от цитата Бжезинського мене зовсім не надихає.
            Бо наводить на пропозицію пуцькіна, що Україні треба приєднуватись до срашки і разом прямувати в Євроунію, бо, мовляв, вона краще просунулась, ніж “відстала” Україна.
            Досвід війни ще не показав, хто вони насправді? навіть без бурятів?

    • Eugen moderator | 04.03.2023 at 16:03 |

      Ну, про наших смей и говорить нечего.
      Ибо наличествуют в отсутствии . Наши.
      А те, что в виде смей присутствуют, так нашими и назвать сложно.
      С другой стороны, так эти все рассеянские бредни, на внутреннюю аудиторию рассчитаны.
      Специфика ее, аудитории этой, такая, что они слышат исключительно то, что слышать хотят.
      Остальное им в уши не заходит.
      Преинтереснейшее, между прочим свойство этих организмов.
      В части “частного сектора” украинского, т.е. народу, в телеграммах веселящегося, так там все в порядке.
      Порой ответы пропагандонов рассеянских, дружными рядами эти самые каналы забывающих, просто поражают своей тупостью, или откровенной, патологической злобой.
      Но средневзвешенная рассеянская аудитория именно такое и потребляет с аппетитом.
      А посты, по большей части логические и конкретные украинцев, со вполне ясными вопросами к озлобленным глупцам, встречаются дружным завыванием придурков.
      В итоге складывается впечатление о абсолютной бессмысленности попыток вербального, воздействия на содержимое черепных коробок рассеянцев.
      Резистентность, нечувствительность полнейшая.
      А вот с нашей аудиторией работать следует.
      Но, опять же…

  4. Олег | 04.03.2023 at 16:28 |

    Для боротьби з пропагандою слід:
    1) вимкнути пропаганду;
    2) перебудувати освіту поставивши на 1-ше місце гру в логіку за перекладами Тимура, що у меню цього сайту.
    Все інше мені поки що не зрозуміло.

  5. Ливарник | 04.03.2023 at 16:40 |

    неделю назад имел “удовольствие”общаться с представителями 73 процентов.узнал много нового про сдачу Крыма и липецкую фабрику(“перестала работать в 2022г”).один из эпизодов 1.а вы смотрели фильм Комарова? 2.а кто это? 1.это всемирно известный журналист. Я: ну насчёт всемирно известного Я сильно сомневаюсь.1.ну наши же по всему миру его смотрят, значит всемирно известный.

    • Ієремія | 04.03.2023 at 16:55 |

      Така ж фігня. Тільки почав спілкуватись із відносно адекватними до війни друзями, одразу почув “а ти фільм Комарова бачив?”.От цікаво, в них, шо методички якісь є? На схожі питання, вони як запрограмовані дають однакові відповіді. “Зато не втік”, його всі у світі люблять, він нам зброю на Заході вибиває”, без нього нам би кирдик, отета от все.

      • Владимир | 05.03.2023 at 00:07 |

        Ви ще побачите кіно як боневтік дєокупірує Київ. І йому будуть аплодувати стоячи. Бо вони вміють у пропаганду. А ми ні.

    • Вуйко з Донецька | 04.03.2023 at 19:41 |

      Схожа ситуація. Порошенко би здав Україну… Порошенко закрив ракетні програми… Ліпецька фабрика… Порошенко не допомагає (або мало допомагає) армії а Притула найбільше збирає…

  6. алдр | 04.03.2023 at 17:03 |

    Где-то слышал: коалиция стран- доноров для Украины= 35 государств. Возможно еще 50 поддерживают официально и символически, Стало быть потенциальные сторонники (за деньги) Хулйа численно перевешивают. А для демократии именно численный перевес важен.

    • “Где-то слышал: коалиция стран- доноров для Украины= 35 государств.”-в “рамштайн” входять 52 держави. Не всі надають велику допомогу і не всі її афішують. Наприклад, участь Еквадору зводиться до постачання стратегічної сировини для виробництва зброї, що йде потім в Україну, або Молдова, що надає транспортні послуги. А загалом, “рамштайн”-це 70% світової економіки. а думку Зібабве з КНДР ми можемо тут не враховувати!

  7. Ghennadiy | 04.03.2023 at 17:42 |

    В данном случае важна не “демократия”, а деньги. И когда это мнение нищебродов, пусть и многочисленных, интересовало дядек с большими карманами? Украину поддерживают крупнейшие экономики мира. Этого достаточно.

  8. алекс | 04.03.2023 at 19:13 |

    а вы просто посмотрите кто голосовал в ООН за нас и против русни. и все вопросы уплывут сами собой. 141 голос ЗА

  9. Кислиця – молодець! Laugh-raw замість Lavrov – це було потужно :))

  10. Григорій | 04.03.2023 at 23:35 |

    Зачем лавров ездит по всему миру и выступает с одними и теми же идеями, даже теми же словами. Как он рвался на заседание в ООН! И что он там нового сказал? Ничего.

Comments are closed.