Режим ускорения (Часть 3)

В общем, это было понятно уже достаточно давно, но в этом году ситуация дошла до полного абсурда. Скажем так, за все годы существования ООН все пять постоянных членов Совбеза ООН вели войны, а многие и не один раз, но никто из них не вел именно захватнических войн, с захватом и присвоением чужих территорий. То есть, никто не творил того, что делал Третий Рейх и что должна была предотвратить ООН, как высший международный орган самоуправления. И вот федерация, с 2014 года, творит именно это и ООН оказалась полностью бесполезной. Собственно говоря, москва уже уничтожила ООН, с точки зрения ее уставных принципов, и по идее, тревогу должен был начать бить именно генеральный секретарь организации. 

Ведь в его функции входит обеспечение уставной деятельности ООН, но как мы видим, синьор Гуттиериш ничего подобного не делает. Более того, из его заявлений, которые он публично делает по данной теме, становится понятным, что он даже не понимает, что должен делать, и какие фундаментальные принципы ООН рушит федерация. Из этого можно сделать вывод о том, что его профессиональный и интеллектуальный уровень настолько низок, что ему не то, что руководить ООН нельзя, но даже опасно ставить на входе с металлоискателем. Максимум, что такому пациенту можно доверить – заменять мусорные кульки в урнах.

И это – не сгущение красок и не троллинг, поскольку то, что должен был говорить и делать генеральный секретарь, говорят и делают уже другие лица. Проще говоря, другие люди начали исполнять функциональные обязанности генерального секретаря и его даже не смущает то, что важные тексты исполняет не он, не его заместители, которых наверняка имеется целый взвод, а другие деятели, которые уже просто устали от хронической и неизлечимой импотенции ООН. Мы уже писали о том, что президент Франции выступил с заявлением о том, что Совбез ООН требует срочного реформирования, поскольку он уже не исполняет своих функций. Канцлер Германии заявил о том, что Совбез перестал отражать мировые реалии и состав его постоянных членов требует пересмотра. 

В частности, Олаф Шольц заявил о том, что миролюбивая политика послевоенной Германии и ее экономический вес в мире дает ей право войти в состав постоянных членов Совбеза. Украина ставит вопрос о том, что оставив без надлежащей оценки захватническую войну постоянного члена Совбеза и его ядерные угрозы всему миру, могут закончиться плохо для всех. И вообще, что должно сподвигнуть ООН проснуться и начать действовать согласно своему уставу и сложившейся обстановке? 

Плюс к тому, с довольно жесткой речью выступил глава Европейского совета Шарль Мишель. Он высказал предложение, которое обязан был озвучить размазня Гуттиериш. В частности, он заявил о том, что федерация, как страна-агрессор, должна быть исключена из состава постоянных членов Совбеза ООН. Как на наш вкус, ее надо вышвырнуть из ООН вообще, как это было сделано Лигой Наций, но и такой ход уже – большой прогресс. В частности, он сказал такое:

«Когда постоянный член СБ ООН начинает неспровоцированную и ничем не оправданную войну, войну, осужденную Генеральной Ассамблеей ООН, – приостановка его членства в Совбезе ООН должна быть автоматической… ЕС выбирает уважение границ, а не агрессию, сотрудничество, а не угрозы. “Это порядок, основанный на правилах, а не закон сильнейшего».

И вот прямо сейчас эти речи выглядят как нечто декларативное и такое, что вряд ли когда-то найдет практическое воплощение, поскольку это застойное болото ничто не могло расшевелить, но год назад мы считали фантастикой те вещи, о которых уже даже никто не вспоминает, считая их само собой разумеющимся. А тем временем в Конгрессе США готовится инициатива, тоже направленная на реформирование ООН и изъятие у федерации права вето. Маховик раскручивается, и насколько можно понять, среди ведущих стран мира растет согласие о том, что пришло время перемен. Ну что же, возможно, Украина уже сдвинула эту глыбу и он начинает свое движение, набирая скорость.

17 Comments on "Режим ускорения (Часть 3)"

  1. Михаил | 24.09.2022 at 19:00 |

    Чем меньше РФ будет выполнять функции бензоколонки, тем больше будет получать пенков под зад в международных структурах.
    Тут только КНР против, он же думал у него на побегушках постоянный член Совбеза ООН, с сильнейшей армией и большими запасами нефти. А оказалось что то немного не так

  2. Славко | 24.09.2022 at 19:13 |

    Китай вів війну проти В’єтнаму наприкінці 70-х.

  3. Eugen moderator | 24.09.2022 at 20:52 |

    Ничто не вечно. Не вечна и ООН.
    Время другое. Технологии другие. Мир стал существенно меньше и уязвимее.
    Да и подзаросли ооновские структуры коррупционной плесенью. Чему интенсивно и способствовала совдепия.. Страна, по сути своей враждебная всему нормальному миру…
    Пора менять. Поскольку утрачена действенность практически во всех направлениях.
    но для начала требуется отбить голову рашке.

  4. Анатоль | 24.09.2022 at 21:36 |

    В Африканском Союзе, например, есть приостановка членства. Эту же норму норму нужно вводить и в ООН.

    • Она там уже есть:

      Устав ООН. Глава IV: Генеральная Ассамблея. Статья 18.

      “Решения ГенАссамблеи по важным вопросам принимаются большинством в две трети членов…
      Эти вопросы включают:
      … – прием новых Членов в Организацию,
      – приостановление прав и привилегий Членов Организации,
      – исключение из Организации ее Членов …”

      Вуаля.

  5. Григорій | 24.09.2022 at 22:51 |

    Россию надо с позором выгнать из ООН, если не выгнать, то лишить слова на год, а лучше на пятилетку. Что они могут сказать, всем давно известно.
    Лавров поднял рёв на весь мир, что ему не открывают визу для поездки в NY. Все и так знали что эта Унылая скажет.
    Поехал, нагадил и смылся. У него там много дел (агентура).

  6. Дмитрий | 24.09.2022 at 22:52 |

    Закостенелые бюрократическо-коррупционные структуры прекрасно себя чувствуют и никогда самостоятельно ничего не будут менять, особенно такое, что ударит по их благосостоянию. По этому удивляться пассивности гуттареша не стоит, он отлично понимает внутреннюю кухню этой структуры и действует так, чтоб не навредить ей. Тоже самое касается и красного креста. Без сокрушительного пинка извне с полным перетряхиванием тухлого нутра этих организаций что-то поменять не выйдет, в любых других ситуациях там будут мастерски юлить и увещевать о своей полезности, давать горы обещаний и строить грозные рожицы – это всё они отлично умеют делать.

  7. Дуже хочеться, щоб це сталося. Мені видається, що недієздатність ООН зрозуміла вже навіть самим відбитим гуманістам і захисники рожевих поней, для яких ООН то щось як лицар на білому коні, у сяючих обладунках і трояндами на гербі.
    Деякі західні урядовці так прямо нам і казали на початку вторгнення – якщо хочете те і те провести, то легше це нам з вами зробити на урядовому рівні, ніж подаватися до ООН, де воно все безславно згине. Ті гнилі біляоонівскі контори нам так одразу сказали, що можуть допомагати з переказами пожертв від бізнесів, щоб все легально, і таке інше, але до 60%(!) в них залишатися на організаційні витрати. Дякуємо, до побачення.

    Треба було якось, щоб нам допомогли з відправкою в Україну контейнера з медициною і медичним обладнанням. Просто щоб прикрили і всі митні перепони швидше було подолано. Ну, надіслали запит всім кого знали, там урядовим посадовцям, партіям, організаціям і далі. В принципі, всі відповіли, що подивляться, що можуть для нас з цим зробити. Ну, і справді щось там копалися перед тим як більшості довелося здатися. Хто відповів одразу і досить чітко, так то був Червоний Хрест – ми таким не займаємося, все! Просто анекдот. Не те щоб ми там сильно саме на них розраховували (на той час навіть останні ілюзії щодо ЧХ відпали), просто пореготали з іронії ситуації.

    Був ще випадок, теж в останні півроку з ЧХ. Написали до місцевого представництва офіційне звернення, щоб прокоментували незрозумілі дії ЧХ в Україні (може пам’ятаєте воли вони воду у Львів возили у якості допомоги, чи шпиталі в ростовській області відкривали) і коли вони вже займуться чимось корисним (теж доклали список конкретних справ, які б вони могли робити). Там в нас десь 9 пунктів претензій набралося по різних напрямках їх діяльності. То було ще до Бучі і скандалу з Амністі Інтернешинел. Коротше, відповідь була у стилі Амнесті: ми поза конфліктом, за все добре і проти всього поганого, агресори теж люди і їх треба теж оберігати. Що і треба було довести.

    Народу за кордоном здається, що переказуючи ЧХ чи таким розкрученим конторам, то вони роблять добру справу. Потім можна сказати «фу-ух, допоміг», витерти піт з лоба і далі своїми справами займатися. Я прямо людям кажу: якщо хочете допомагати Україні припиніть давати гроші Червоному Хресту і ЮНІСЕФ, а переказуйте організаціям, що дійсно роблять справи напряму в Україні чи біля неї, список докладається. В принципі за останні місяці в цьому можна прогрес бачити. Щось до людей доходити стало. На щастя, врешті це не ООН займається допомогою Україні, вони лише на всій цій ситуації паразитують.

    • Puzat-Pasuk | 25.09.2022 at 12:00 |

      може,й цей текст як статтю офоримти.Хоча про це вже писали

      • Не варто. Це тільки епізоди більшої картини яку стаття вище і так висвітлила. Хоча всі ті листи в мене на руках, збережу для пам’яті на майбутнє.

  8. Black_Jack | 24.09.2022 at 23:03 |

    Є думка, що лавров потрапив в NY після щеплення в круп та отримання міжнародного вет. паспорта. )

  9. Владимир | 24.09.2022 at 23:59 |

    В соответствии со статьёй 23 Устава ООН постоянным членом Совета Безопасности ООН является СССР. Ни о какой роиссии в Уставе ООН и речи нет. Как только остальным членам совбеза надоест вонь портянок они элементарно могут сказать: “Вас здесь не стояло”, и на порог не пустить вот эту всяческую небендзю.

  10. Барабашка | 25.09.2022 at 08:16 |

    По суті ООН і Рада безпеки ООН протягом свого існування своєю бездіяльністю лише прикривали вбивства червоними режимами мільйонів людей. Як ті, хто голосував/не голосував, так і ті, хто вважав, що з цим нічого не можна зробити. І саме ця бездіяльність поставила світ на межу ядерної війни. ООН не робила і зараз нічого не робить. Який там у них бюджет?

    • Сергій-Львів | 25.09.2022 at 11:31 |

      Ось з цією думкою не погоджуюсь, оскільки саме срср разом з Китаєм усе робила для захисту своїх адептів за допомогою вето, тим самим дискредитуючи ООН. Напевно, не помилюсь у тому, що це право проштовхнув сталін на зустрічі в Ялті, мріючи про світову пролетарську революцію, а точніше, про загарбання цілого світу після WW2. Тепер настав час позбуватись цих рудиментів, оскільки світ змінився насамперед після розпаду ком(соц)гулагу. А ООН потребує свого Черчилля, а те, що зараз маємо, навіть до Чемберлена не дотягує.

  11. El Titano | 25.09.2022 at 12:23 |

    Що ООН, що її попередниця – Ліга Націй – абсолютно імпотентні організації. Особливо це проявляється під час світових криз. Ліга Націй не змогла зупинити ані аншлюс Австрії, ані анексію Чехословаччини Рейхом, ані окупації Абіссінії Італією, а Китаю – Японією; я вже не кажу про Другу Світову. Так само ООН не зупинила напади Росії спочатку на Молдову із захопленням Придністров’я, потім – на Грузію, анексію де-факто спочатку Абхазії, далі – Південної Осетії, а нині неспроможна зупинити агресію Росії проти України. Нинішня кампанія за виключення Росії з РБ ООН чи навіть самої ООН, як на мене, добре виглядає у сенсі краху міжнародної репутації Ерефії, але війну вона не зупинить. Так само, як виключення Німеччини, Італії, Японії та Совдепії з Ліги Націй не зупинило Другу Світову. Бо занадто пізно.

    У контексті нинішньої ситуації, Рашку треба було давити як мінімум у серпні 2008-го, а ще краще – у дев’яностих, коли вона розпочала війни у Молдові, Грузії та Чечні. Тоді вона була слабкою і деморалізованою, до того ж у ній був більш-менш притомний прошарок прозахідних інтелектуалів, чиновників і технократів, з якими можна було домовлятися. Але ООН нічого не хотіла бачити, і “колективний Захід” теж, крім того, що РФ – це величезний ринок (пам’ятаєте безсмертне “Ради прибыли капиталисты продадут нам веревку, на которой мы их и повесим!”). Ось і дочекалися. Росія має купу грошей, величезну мережу путінферштеєрів на зарплаті. При владі – Адольф Віссаріонович Пуйло з ядерною бомбою, опозиція, як влучно зазначив Бабченко, виступає за “Рейх, але без корупції”, а “глибинний нарід” остаточно перетворився на зграю зомбі. Домовлятися там нема з ким, а санкції діють дуже повільно.

    Якщо продовжувати паралелі, що я навів у першому абзаці цього посту, світ зараз перебуває у ситуації вересня 1939 року, а Україна – у ситуації подібної до польської, тільки на відміну від тодішньої Польщі Захід – у першу чергу США – нарешті прокидається і не залишає нас сам на сам з агресором. Утім, йому залишилося зробити останній крок: зрозуміти, що 24 лютого 2022 року розпочалася Третя Світова Війна, і єдиний реальний, притомний вихід із ситуації – це воєнний розгром Ерефії з подальшою її ліквідацією. Україна своїм спротивом дала світові шанс, і він має ним скористатися. При цьому позицією ООН можна знехтувати – пустопорожні декларації не приносять перемоги.

  12. Сергій-Львів | 25.09.2022 at 13:06 |

    Не захищаючи ні ООН, ні Лігу Націй, хочу зазначити, що ці організації, чи їхні організатори, й не ставили перед собою ті задачі, розв’язання яких ми собі очікуємо від них. Заради пошуку істини почав читати Устав ООН (https://www.un.org/ru/about-us/un-charter/full-text), і в преамбулі що бачу:
    “МЫ, НАРОДЫ ОБЪЕДИНЕННЫХ НАЦИЙ, ПРЕИСПОЛНЕННЫЕ РЕШИМОСТИ
    избавить грядущие поколения от БЕДСТВИЙ войны… и
    вновь УТВЕРДИТЬ ВЕРУ в основные права человека, в достоинство и ценность человеческой личности… и
    создать условия, при которых могут соблюдаться справедливость и уважение к обязательствам, вытекающим из договоров и других источников международного права, и
    содействовать социальному прогрессу и улучшению условий жизни при большей свободе”

    і т.д. у цьому ж дусі. І де тут зобов’язання зупиняти війни? Скоріше це гуманітарні організації для створення умов щодо обговорення різних конфліктів та морального тиску на агресора. А силові засоби – хіба що війська, та не їхні, а конкретних країн, з мандатом ООН.
    Криза цієї організації в тому, що таким агресором став один з гарантів миру (член РБ ООН) після WW2. І тепер яка альтернатива цьому: або закривати ООН, як у свій час Лігу Націй, з визнанням WW3, або відчепитись від неї – нехай далі щось “створює, сприяє”, або змінити її статус з розширенням впливу й відповідальності за світовий порядок, а головне, збільшити засоби впливу, у тому числі, силові, на зірвавшихся членів. Тобто створити свого роду світовий уряд. Фантастика? Хто знає, можливо не така вже нездійснена.

Comments are closed.