Умершая легенда (Часть 3)

Поэтому пропагандисты хоть и понимают, что делают уже что-то не то, но продолжают действовать как в старом анекдоте, который здесь как нельзя кстати. Чудак пошел охотиться на медведя и уже нашел его следы. Тихонько крадется и тут ему на плечи становятся лапы. Дальше он все описал сам: «Я и понимаю, что это – мой пес Бобик, но остановиться не могу и чувствую, как наполняются мои сапоги». 

Точно то же самое происходит и с их пропагандой. Остановиться не могут, ибо другой команды не поступало. Поэтому они уныло рассказывают о красных линиях, о том, что следующий удар будет по москве и прочий бред, который легко проходил до первого удара по Крыму, а теперь звучит как личный наезд на прутина и его импотенцию. А ведь даже Димон подчистил вчера свой телеграмм канал, где он писал, что за Крым они устроят Армагеддон. Видимо, Димон его уже себе сделал в сапоги или туфли, как тот мужик из анекдота, и решил за собой прибрать. Но это – Димон, а им – надо что-то вещать, они де – пропаганда. Только давно известно: «Что положено уточке, не положено соловью».

И получается, что в эту открытую брешь сейчас пролетает буквально все, от западных СМИ и потока информации из Украины, до личных и весьма живописных рассказов публики, не просто драпанувшей из Крыма, а увидевшей слишком много. Ведь они видели не только то, как на воздух взлетают их военные базы, но и то, какой марафон устроили отдыхающие в сторону единственного пути ухода – крымского моста. И если в какой-то другой ситуации они не стали бы ничего рассказывать об этом сооружении, а тут – однозначно описывают ажиотаж в том плане, что неизвестно сколько еще этот мост простоит, но с уверенностью, что недолго.

Причем, картину «Пора валить» сейчас демонстрируют не только отдыхающие, бегущие из Крыма. Что-то такое наблюдается и в районе Белгорода. После уничтожения гигантской базы снабжения 20-й армии, в пригородах Белгорода местная публика тоже потянулась на выход. Именно сейчас до них дошли две простые мысли. Первая состоит в том, что после нескольких мощных пожаров и взрывов на другом арсенале и нефтебазы в черте города, местные власти, военные и пресса рассказали о том, что в район города «выдвинули и развернули» столько всего, что теперь даже комар не пролетит. Но после взрыва базы позапрошлой ночью эти сказки уже никому не интересны.

А с другой стороны, жители именно этого города прекрасно знают о том, что их военные сделали и продолжают делать с Харьковом. Это знание приводит к мысли о том, что все это вернется к ним, в Белгород, а это значит, что к этому моменту надо быть как можно дальше от места раздачи. Именно по этой причине на дорогах, ведущих из Белгорода, было замечено вот такое:

Тем не менее, именно крымский поток дает по федерации наиболее мощный информационный шлейф. При этом, мы ни на секунду не сомневаемся в том, что это не приведет к какому-то изменению сознания, в плане осмысления того, что они натворили. Их природная ненависть никуда не денется даже через поколения. Никакого покаяния там не будет в принципе. Достаточно вспомнить, насколько туго шел процесс осознания того, что творил совок. Процесс продвинулся на миллиметры, с громким скрипом и натурально затронул только единицы. Зато в омут ксенофобии это общество вернулось мгновенно и по ее уровню давно переплюнуло совок.

Ничего этого там не будет никогда. Кровожадная, полая, рабская масса всегда будет возвращаться в исходное состояние просто потому, что это есть его зона комфорта. Но это – их дело, а вот спесь, которая из них просто струилась, однозначно уже сбита. Вместо нее теперь поселяется страх. И если раньше страх исходил только от царя, то теперь – от Украины. Нам достаточно и этого, и чем глубже будет этот страх, тем лучше. Как только там закрепится условный рефлекс, когда от нашей речи, вида нашего флага и вообще, от Украины, у них будет возникать ассоциация, изображенная ниже, тем лучше.

Наша же цель – не просто освободить нашу территорию, но и чтобы бежавший враг уже имел этот рефлекс. И в общем, ВСУ сейчас его так закрепляет, что у них аж гайки воняют. Ми переможемо!

15 Comments on "Умершая легенда (Часть 3)"

  1. Може не доречно, але вирішив поділитися. Нещодавно слухав такого собі блохера, як Тарас Березовець. Іноді слухав його і раніше, але зараз пан Тарас слово в слово повторив те що не так давно розповідав Анталій Шарій. Не хочу повторювати те лайно, але мене дуже вразила така деградація Тараса Березовця. Невже, вся білого сфера вже перекуплена москалями. ЛО поке одне з небагатьох місць якому я довіряю, хоча і не із всим згоден.

    • АнтонОвич | 20.08.2022 at 12:37 |

      Я вже давно відписався від березовця. Щось він почав смердіти.

    • anti-colorados | 20.08.2022 at 12:39 |

      Що стосується цього пана, то він – зараз служить у війську і тому на нього розповсюджується правило, згідно з яким ми не критикуємо армію. Щодо каналу “Прямий”, то ми давно маємо до нього купу запитань. Скажімо так, відбір на титул “адекватний” він не пройшов. А що таке бойова пропаганда, там і гадки не мають.

      • Владислав | 20.08.2022 at 13:55 |

        Так, офіцера ВСУ не критикуємо, але після його слів “слава президенту Зеленському” відписатися маємо повне право, що я і зробив.

      • Укроп | 21.08.2022 at 14:53 |

        А я до цього часу лайки ставлю “Прямому” навіть авансом тільки за те, що вони канал Петра… Хм, може і спаскудилися? Але що тоді, не “марафон” же?

    • Олег | 20.08.2022 at 12:40 |

      Посилання дасте?
      Обидва. Щоб кожен порівняв та підтвердив.
      Дякую.

    • Ghennadiy | 20.08.2022 at 12:54 |

      Таки да. Почав розганяти про неминучість нападу білорусі.

    • Юрій | 20.08.2022 at 16:48 |

      А стосовно Піонтковського, хтось із читачів ЛО робив свої спостереження? Те ж саме, що й Швець (чи й вищого рівня), чи такі ні? Його я не дивився загалом, кілька разів тільки бачив.
      І те ж саме питання стосовно Тома Купера – його нещодавно перепостив Шарп.
      https://medium.com/@x_TomCooper_x
      Якщо хтось слідкує за ним, чи варто його читати, чи його аналітика та висновки достовірні, чи як коли?

    • soma10 | 20.08.2022 at 17:48 |

      Щодо Березовця згоден – протух. Я був підписався на його телеграм-канал, але через тиждень відписався з матюками. У зв’язку з цим хочу згадати давній (десь рік тому) пост Шарпа у фейсбуці, де йшлося про консерви серед блогерів, “експертів” та інших. Шарп згадав трьох, але замість прізвищ написав лише перші літери – Б, К та Ф. Звичайно, у коментах пішло обговорення, хто це такі. Щодо К та Ф всі одноголосно зійшлися на прізвищах Карасьова та Фесенка, а от персону Б так ніхто і не визначив, бо тоді нікому не могло прийти у голову, що це Березовець. Цей пост Шарпа я згадав відразу як підписався на Березовця у Телеграмі. А Шарп щось помітив вже тоді…

      • Сергій | 20.08.2022 at 21:32 |

        Карасьов блогер? Дивно… Це фсбешна мразь!!! Про це Г, навіть не хочеться більше писати. Воно давно вже себе показало…

  2. Александр Ч. | 20.08.2022 at 13:03 |

    Почему докопались до штаба ЧФ? Да потому что это скрепа. А раз прилетает в скрепу, то в другие места прилетит и подавно. Дрожите твари и улепетывайте в куда подальше, в Бурятии, к примеру, нормально.

  3. Leonid | 20.08.2022 at 15:01 |

    Ембарго на парашинський газ та нафту. З одного боку нібито щось і хтось робить, але монополіст поки що «кайфує». Потрібно всьому світу не знижувати закупівлі в параші вуглеводородів, а значно!!! Значно знизити їх вартість в світі. При ціні 20$ за барель нафти марки «уральські пельмені» вся параша піде на фарш, тобто розподіл території, і ніяка війна в Україні їх, кацапстан, не буде цікавити. Те саме з газом. Нехай продають по збитковій ціні і не будуть шантажувати відключеннями. СССР розпався через зниження ціни на нафту, війська з Афганістану вивели. Закономірність і точка.

  4. ”Поэтому они уныло рассказывают о красных линиях, о том, что следующий удар будет по москве и …” Я не могу дождаться, когда это произойдет.

  5. Олександр | 21.08.2022 at 06:45 |

    Головной міф Москви про самих себе, це їхня непереможність. Коли їх перемагали, вони вигадували пояснення про змову, про погане керівництво або про те, що поразка не така вже важка. Все, щоб не визнавати факт своєї слабкості.

    Цікаво, що колись їхній улюблений лідер, Сталін (Іван IV, Петро I, Сталін – вони люблять садистів на троні), відверто цей факт визнав, проголосивши, що “Россию жестоко били. Били за отсталость. За отсталость техническую, за отсталость культурную…”. Сталін це сказав, розповідаючи про індустріалізацію, яка ніби цю відсталість подолала, але як індустріалізовану Росію німці побили у 1941 – ще ніхто до тих пір не бив. Розгром 1941 – найграндіозніший в історії. Але і його вони згадувати не люблять, адже потім перемогли (що без допомоги США це було неможливо вони не визнають і згадувати про цю допомогу теж не люблять, хоча без 400 000 американських автівок, наприклад, неможливі маневри, які проводила ЧА у 1943-1945, а без консервованої їжі – та сама ЧА померла б з голоду).

    Міф про власну непереможність – це основа. База, як зараз кажуть. Тому його так захищають. Так, Росію можна перемогти обманом, зрадою, поганим керівництвом, але якщо вони діють в повну силу – то ніщо їх не переможе. В жодному разі не можна визнати, що причина розгрому – власна слабкість, власні помилки.

    І от цікаво, що буде далі. В них же цього разу була повна влада і повна сила. Хто зрадник? Путін? Його вони вважають своїм, хизуються його висловами, вірять у нього. Хтось з оточення? А куди ж дивився цар? Вони ж навесні раділи, що всі “ліберасти” повтекали або злякались та замовкли, тож всюди керують патріоти, всюди повна єдність влади та рядових орків. Може генерали некомпетентні, може, корупція все роз’їла, може, зброя погана? Ні, “аналогів немає”, а корупцію подолано (вони самі в це вірять, або закривають очі – хай крадуть, але ж все одно держава сильна і багата), військова реформа успішна, та й генерали досвідчені. І взагалі, що ви робили 8 років, якщо погано приготувалися до війни? Може, колективний Захід озброїв Україну, а вони напали, як виявиться, малими силами (200 тисяч років). Хто ж вам заважав зусередити більше, щоб було достатньо? Може, все ж таки переоцінили себе? А про власну передову зброю себе обманювали, бо її або не так багато, або вона вже не така передова?

    Я все це перераховую і думаю, що орки таки щось вигадають. Поразка, тому що не знищували українські міста вщент (це вони поєднують з вірою в те, що воюють обережно, щадячи мирних), що не застосували ядерну зброю, що не захопили західні області, перекривши постачання, що їх зрадили білоруси, що таки хтось там був зрадником у керівництві.

    Неможливо повірити, що ви – тупа маса, яка існує лише щоб служити власним володарям, яку вони постійно зраджують та кидають і з якою не рахуються, бо ж нащо тому ж Путіну, чи комусь іншому вам звітувати, якщо не ви їх по справжньому обирали? Якщо вони від вас не залежать? Це ж треба будувати справжню демократію, щоб влада з вами рахувалася, але ж ви всіх хоч трохи демократів вважали зрадниками та раділи, коли вони втратили вплив. Ненавиділи народи, які проганяли чи намагались прогнати власних диктаторів. Не може безвідповідальна, тупа і агресивна маса створити демократію. А тому треба, щоб продовжував існувати міф про власну непереможність, яку не вдається реалізувати, бо хтось зраджує, або змовляється проти Мордору. А тому знову треба вигадати таку причину розгрому, щоб не вимагала змінюватись самим. Щоб виправдовувала та обіцяла, що наступного разу все буде як треба та їх поведе “правильний Сталін”. Щоб не довелось визнавати, що щось не так у власних душах, власному світогляді.

    Так буде до самого кінця Мордору, коли він розіб’є себе у нових намаганнях перемогти всіх довкола, щоб довести свою перевагу самим собі перш за все. Бо якщо поряд хтось живе краще, це привід або сумніватися у власному способі життя, або знищити сусіда чи хоча б змусити його страждати та жити гірше. Щоб не виникало сумнівів про самих себе. Щоб не змінюватись бо це важко, а ще важче – визнання що сусіди були праві.

    А ми, як і інший світ, маємо пам’ятати, що Мордор, щоб не змінюватись, буде намагатися змінити або знищити нас.

Comments are closed.