Слушне застереження

Серія: “З коментрів”

Автор: sanya110

Не треба припускатися невиправної помилки, недооцінюючи ворога.
По-перше, сорок тисяч для стосорокамільйонної країни – це аж ніяк не “дохрена”, а та капля морі, якої там тому ніхто й не помітив. Згадайте реальні втрати Другої світової – для сучасного московського суспільства це найкращий орієнтир, досягнення якого буде сприйматися ретельно підготовленими за вісімдесят років мізками як унормований рівень жертовності заради «святої перемоги».
По-друге, “дохрена” – це взагалі не кількісна характеристика для московського війська, бо людські втрати там не мають жодного значення, тож порівнювати їх із втратами Франції чи Польщі немає жодного сенсу: абсолютне нівелювання цінності людського життя відкриває дійсно неосяжні перспективи.
По-третє, Московія не має необхідності збирати в кулак геть усі сили, це можна (і навіть бажано) робити поступово, послідовно, хвиля за хвилею підкидаючи свіжий (не)людський матеріал до топки війни, аж поки потрібною кількістю трупів буде прокладено твердий шлях до кордонів Європи. То більше, що майбутні трупи радо і майже одноголосно вітають таку перспективу, незважаючи на власну безпосередню участь у цьому «побєдоносном» процесі.
По-четверте, відсутність палива, харчів і БК у наземних військ аж ніяк не змінює принципових планів агресора: авіація, ракетні війська, зброя масового ураження давно напоготові і в потрібний час обов’язково підтримають тих, хто так невдало приїхав «на учєнія» і неочікувано заблукав сумських лісах, шукаючи «чьо-ніть пажрать». Реальні запаси архаїчного військового реманенту і тилового начиння в Орди практично неосяжні, розтягуючи війну в часі, вона методично вигрібатиме вщент увесь радянський (а потім і дорадянський) мотлох із усіх своїх загашників, знищення яки чомусь не входить до наших скромних планів.
А те, що Захід переоцінив наступальний потенціал Московії, свідчить у першу чергу про його реальне ставлення до нас, українців: тим, кого вважають справжньою нацією, не будуть безапеляційно прогнозувати роль пораженця, відводячи війську сорокамільйонної країни чотири неповні доби для можливості хоч якогось спротиву на власній землі.
Тож не марнуймо час на безглузді підрахунки, коли є вільна хвилина краще спорядіть зайву кулеметну стрічку, пам’ятаючи, що ворог прийшов у наш дім не задля того, аби навчити нас арифметики.

72 Comments on "Слушне застереження"

  1. Володимир | 23.03.2022 at 21:04 |

    + саме так

    • Valeriy | 23.03.2022 at 22:07 |

      Приєднуюсь, Авторові тільки +++

    • Укроп | 23.03.2022 at 23:02 |

      Що “саме так”? Махрове зрадофільство а ви головою киваєте? Що за херня це написана? Хто це пропустив? А як вам оцей недавній комент
      https://defence-line.org/2022/03/zhernova-neizbezhnosti-chast-4/comment-page-1/#comment-432869
      Розбийте його спочатку по пунктам, а тоді будете “схвально головою кивати” що “рашка страшна та могутня і ще і не почала воювати по справжньому”. Блювати хочеться від такого матеріалу… Пробачайте…

      • Володимир | 24.03.2022 at 01:07 |

        Ще раз повторюю, саме так, все тільки починається. Нас чекає складний шлях. А тому нєфіг розслабляти булки…

      • Ватасгинь | 24.03.2022 at 03:10 |

        Поддерживаю Укропа! Полная хрень эта ваша статья(какая гадость эта ваша заливная рыба) . 140 миллионов,говорите? Это те самые синюшные кто от бояры а кто от наколок а кто и то и другое. Биомусор. Самоликвидируется не дойдя до передовой. Держим строй! *башим орков!

      • Timekeeper | 24.03.2022 at 09:47 |

        Спочатку треба було б опублікувати наші втрати, і прикинути що буде далі якщо… Бо є ЧАЕС, бо є ЗАЕС, є Рівенська і т.д. А для орків 20 мільйонів це справді не так багато. Вони хочуть повторити? То нехай повторять, тільки-от проблема, – війна іде на нашій території.

      • sanya110 | 24.03.2022 at 10:18 |

        Шановний Укропе, перед тим як звинувачувати мене у махровому зрадофільстві, радив би подивитися на поточну ситуацію холодним поглядом, залишивши до часу ура-патріотичний запал московському телебаченню, без якого воно втратить неповторний колорит своєї брехні.

        Найбільш неприємним для нас видається той факт, що війна йде на нашій території, і, попри всі потуги, за вісім років ми її вже чимало втратили. Тож мене, перш за все, цікавить реальний план її повернення, а не кількісні втрати ворога у людському й матеріальному вимірах, бо на фізичному рівні маємо вельми нерівноцінний обмін власних історичних земель на біосміття, яке Московія із задоволенням утилізує задля їх загарбання, отримуючи таким чином подвійний зиск. Будемо відверті (в цьому жодної таїни): такого плану в нас, нажаль, і досі немає, бо ті, що мали б його створювати, вісім років товкли воду в ступі, розповідаючи нам про «виключно дипломатичний шлях вирішення конфлікту», превентивно відкидаючи шлях збройної боротьби за рідну землю як категорично неприйнятний через довгий перелік пунктів, з якого зараз потішається ворог. Навіть трохи дивно, що через це їх у зрадофільстві ані Ви, ані ціла країна навіть не здогадалися звинуватити.

        Гаразд, залишимо доки найбільш болюче й незручне запитання про шлях повернення територій, поставимо, як здається більшості загалу, простіше, хоча на зараз і дещо гіпотетичне, питання: що слід робити з мільйонами людей, які вісім років прожили в окупації? Лікувати? Інтегрувати? Знов постає питання: яким чином? Ласкавим словом, преференціями, пільгами, безвідсотковими кредитами, особливим статусом? Може в когось є ще якісь варіанти? Певно, є і будуть, бо всі ці «варіанти» вифантазовуватимуться людьми, які абстрактно відсторонені як від самої окупації, так і від ментальності тих, хто в ній перебуває, тому будь-який із них виявиться нежиттєздатним, бо єдино можливий шлях вирішення всього комплексу проблем має вельми неприємний вигляд. Його ніхто не вважає за потрібне озвучувати, відкидаючи навіть у власних думках, аби не заплямовувати патріотичний стан свідомості непопулярними сентенціями. А ось я трішки озвучу – доки стисло (бо мій коментар, вибачайте, і так занадто розлогий), а якщо на те колись буде запит суспільства – більш детально у вигляді окремих статей.

        1. Московія остаточно втратила надію повернути Україну в імперське стійло навіть збройним шляхом.
        2. Московія ніколи й ні за яких умов власним рішенням не припинить війну, якою б кровопролитною вона не була.
        3. Метою поточного етапу війни є повне знищення України – не лише як геополітичного суб’єкта, але й як нації й території, придатної до життя.
        4. Задля реалізації попереднього пункту з боку агресора будуть мобілізовані всі фізично доступні засоби, включно зі ЗМУ. (Тож якщо когось цікавить, чи готовий Путін натиснути на «червону кнопку», то відповідь буде ствердною.)
        5. Жодні санкції економічного характеру навіть у перспективі не змінять намірів Московії.
        6. Навіть надшвидке й катастрофічне падіння рівня життя в імперії не спровокує зміну її правлячої верхівки.
        7. Теоретично можлива зміна лідера через обставини непереборного характеру не вплине на політичний курс агресора.
        8. Єдиний шлях остаточного припинення війни із досягненням стійкого миру на планеті полягає у знищенні Московії як геополітичного суб’єкта.
        9. Реалізації попереднього пункту є можливою винятково шляхом одностайної консолідації всього світового суспільства. Жодна, навіть найбільш розвинена, держава не буде в змозі одноосібно знищити агресора власним обсягом ресурсів.
        10. Тривалість поточної війни перевищить всі можливі очікування. Єдиний спосіб звуження її часових рамок полягатиме у застосуванні до Московії безпрецедентних військових санкцій з боку світового співтовариства з усвідомленням ступеня негативності їх наслідків.
        11. Перманентне відкидання плану остаточного знищення Московії чи то Україною, чи то колективним Заходом призведе до небаченої ескалації агресії і її розширення до загальносвітових масштабів.
        12. Наслідком війни (на чию б користь вона не закінчилася) стане беззаперечне й остаточне демонтування штучних територіальних утворень на кшталт ОРДЛО, ПМР тощо.
        13. Україна зможе повернути окуповані території лише військовим шляхом і виключно у разі припинення існування Московії як імперії. Жодні угоди політичного характеру (так само як і наївні намагання завершити війну на кордоні агресора) є заздалегідь хибним шляхом, який остаточно унеможливить будь-яку збройну боротьбу в майбутньому.
        14. Повноцінна інтеграція населення окупованих територій має бути зреалізована з огляду на його етнічну приналежність і ментальну особливість – тобто без урахування його інтересів в рамках досягнення поставленої мети. Це можливо виключно у силовий спосіб, застосування якого є цілком обґрунтованим в аспекті понесення переможеною стороною колективної відповідальності.

        Отака ескізна картина мого особистого махрового зрадофільства, виплеканого вісьмома роками окупації. Неприємно? Мені теж, але зовсім трішки. Набагато неприємніше було у 2014-му, коли окупанти двічі намагалися мене розстріляти. Дякувати Богові, холодний розум і щасливий випадок дали можливість дожити до сьогодні – хоча б задля того, аби поділитися із загалом власними неоковирними думками, від яких Вас, шановний Укропе, зараз тягне блювати. Пробачайте…

        • Donchanin | 24.03.2022 at 10:42 |

          Дякую, згоден повністю, саме прожити в окупації та вижити і зберегти гідність. Саме цього люди не можуть зрозуміти не відчувши це власною шкірою. Ще раз дякую Вам за цінічний але точний розклад.

        • Юрій | 24.03.2022 at 11:17 |

          120+++++

        • Valeriy | 24.03.2022 at 11:43 |

          sanya110 | 24 Березня, 2022 at 10:18 |
          Всё як є,але готовий світ до цього?,або ми??або після чого всі будуть готови до цього???Вже мільйони українців були змушені покинути свої домівки та стати біженцями але кажуть що це занадто мало,я вже не говорю скільки виїхало раніше з тих самих умов але тоді не стріляли але вплив цього мордору був настільки сильним що життя перетворилось на пекло.Кожен повинен усвідомити-ВІЙНА В УКРАЇНІ ЗАКІНЧЕТЬСЯ ТІЛЬКИ ПІСЛЯ ЗНЕЧТОЖЕННЯ ВОРОГА ,ЯКЩО ЦЕ НЕ ЗРОБИТЬ,ДАЛІ ЦЕ БУДУТЬ УСВІДОМЛЮВАТИ -ПОЛЯКИ,ЧИ РУМИНИ ЧИ,ЧИ,ЧИ,ЧИ ДОСТАТНЬО???

        • Лисий із Бразерс | 24.03.2022 at 13:07 |

          sanya110 | 24 Березня, 2022 at 10:18
          Згоден з усіма 14 пунктами.

        • “Будемо відверті (в цьому жодної таїни): такого плану в нас, нажаль, і досі немає, бо ті, що мали б його створювати, вісім років товкли воду в ступі, розповідаючи нам про «виключно дипломатичний шлях вирішення конфлікту»”
          Підробніше можна? “Вісім років”? Де “Вільха”, де “Нептун”, де ППО, по якому вже були якісь розробки? Та де ж, мати його, ти ж самі броніки, шоломи, РПС, що їх знову волонтери “тягнуть” як тільки можуть?
          Не вісім, а ті ж два з половиною… Але ж запитання будуть. І вони будуть “поіменно”.

        • Andriy Moderator | 24.03.2022 at 19:30 |

          Проблема с населением оккупированных территорий можно сказать решена – мордор их мобилизует, а ВСУ утилизирует. И все, вся реинтеграция.

          По всем остальным вопросам можно отослать в совок 91-го.

          И да, поскольку – Украина не ведет захватнических войн, то война идет на территории Украины, но при этом никто не гарантирует, что она не перекинется на территорию мордора. При этом много раз говорилось, что все гражданские, не задействованные в обороне или в критической инфораструктуре, должны покинуть территорию боевых действий. Тогда не было бы катастрофы Мариуполя, и военных погибло бы намного меньше и возможности для маневра у них было бы намного больше. А так вынуждены сдать районы Мариуполя, где много гражданских, чтобы их не подвергать опасности. Но “патриоты” предпочли кидаться какашками. А гражданские “не могут бросить свое имущество”.

          По поводу ядерного оружия – да, возможно. Но даже устрашающий удар по безлюдной местности обернется последствиями. А они там жить хотят и Хуйло первый их них.

        • Укроп | 24.03.2022 at 23:55 |

          Я зараз набагато рідше тут буваю, такі часи, пробачайте не відповів вчасно. Щож, у дечому Ви, звісно, праві, а от наскільки – покаже час. І я все таки продовжую плекати надію на крах імперіх тому що регіональні еліти нікуди не поділися і в умовах коли центральна влада слабішає, бажання “стати пєрвим парнєм на дєрєвнє” стане все більш нагальним, особливо якщо Захід буде вести розумну політику і пообіцяє першим, хто покине “чумний барак”, фінансову допомогу “на обжиття”. Відносно того, що для скаженого пса і мільйони життів нічого не вапрті згоден, але чи матиме силу? Отут вистачає оптимізму думати що таки ні! Те ж саме і відносно “червоної кнопки”, а вона є? Чи там у тому чемоданчику носять запасні памперси для сцаря? 🙂 Ядерні випробування рашка давно вже не робила, а заряди то деградують… Разом з мізками країни-недобензоколонки. Тому з тезою “та вони ще й не починали воювати” – категорично не згоден. А хто з нас правий – розсудить час. Якщо образив, то мабуть я таки погарячився, пробачайте.

          • Andriy Moderator | 25.03.2022 at 01:41 |

            “Ядерні випробування рашка давно вже не робила”

            Кстати интересный вопрос – а кто реально проводил испытания в Северной Корее?

  2. Н єпатріот | 23.03.2022 at 21:07 |

    Це зрозуміло: пуйлу покласти в цемлю мільон або два років зовсім не проблема. Проблема в тому куди стільки лайна ховати.
    Але проблеми, на жаль, підкидає євжопа в особі різної німчури, угорців тощо. Вони не хочуть вводити ембарго на нафту кацапестані, який має з того ,разом з газом, до міліарду доларів на день. Та й ще вимагають оплату в рублях.

    • Сергій | 23.03.2022 at 21:19 |

      На війну витрачається до 20 млрд$ на день, 1 млрд проблему не вирішує.

    • Бєня наказав дружка відмазати

    • Н єпатріот | 23.03.2022 at 22:27 |

      Воно ж бо довбануте, А наразі вже й страх втратив, бо воно “єрой і спасітєль атєчєства”(принаймні таким його малюють ЗМІ).0

      • Укроп | 23.03.2022 at 23:04 |

        Ми не дамо йому “забронзовіти” і після перемоги обов’язково будуть запитання і по ракетній програмі, і по плювкам у адресу розвідок, які волали що війна на порозі, і багато про що ще!

        • Якщо відкладати настільки серйозні речі на «після перемоги» — перемоги може не статися. Питання бородатої бабці треба вирішувати, причому якнайшвидше: це і необхідно, і тактично правильно за законами військового часу.

  3. Григорій | 23.03.2022 at 21:13 |

    Ну що московія? Давай не будем. А якщо будем, – то давай.

  4. Сергій | 23.03.2022 at 21:14 |

    Ключове слово архаїчний. Гадаєте вони зможуть довести до ладу той реманент, щоб він не те що доїхав до кордону, а хоча б виїхав з місць консервації? Увесь той мотлох стоїть некомплекний і укомплектувати його нічим, бо все познімали на парадну техніку, яка згоріла на українських чорноземах.

    • Центровий | 23.03.2022 at 21:26 |

      я би не був настільки категоричним. Те ж саме казали і про ЗСУ. І нічого, десь знаходяться і танки і САУ, не в такій, звичайно, кількості, як би хотілось, але потроху відновлюються і з’являються.

      • Andriy Moderator | 23.03.2022 at 22:20 |

        У Украины в 14 таки особенно мало чего находилось. Много чего просто не ехало или глохло в дороге и приходилось бросать.
        За 8 лет много чего восстановили. Если им дать 8 лет, то они тоже смогут оживить много всякого барахла. За 2 месяца что-то живое или полуживое можно найти, но это не будет очень много, а кроме того эта техника не будет полностью укомплектована, в том числе динамической защитой, и с подготовленными экипажами.
        И одно дело когда Украина в 14-м с таким вот отбивалась от ихтамнетов, а другое дело когда все это бросать в наступление на обозленную, хорошо повоевавшую и вооруженную джавелинами и прочими заморскими ништяками полноценную армию.

        Самолеты и прочие летающие пепелацы находятся не в лучшем состоянии что и прочее железо. А если они расстреляли большую часть запаса ракет… Дальше что?

        • “А если они расстреляли большую часть запаса ракет…” –
          – Кучма за газ кроме бомберов (22 кажется) также отдал оркам и 500 совковых крылатых ракет, Х-55 вроде.
          Они не точные, но по городам запускать – оно и не надо.
          Пятьсот.
          P.S. Вот интересно, а где сейчас Кучма, где бывший министр обороны Кузьмук? Отсальные “продавцы”?

      • Valeriy | 23.03.2022 at 22:27 |

        “І нічого, десь знаходяться і танки і САУ, не в такій, звичайно, кількості, як би хотілось, але потроху відновлюються і з’являються.”
        При достатньой кількості протитанкових засобів на озброєнні ЗСУ,та героічному спротиву окупантам,вони будуть переходити на більш не гумані методи ведення бойових дій.

    • Сергей | 23.03.2022 at 21:32 |

      Ключове слово обердофіга. Вони вже нікуди особливо не їдуть і не йдуть. А от лайна старезного стріляючого ще багато. Я вважаю, що у нинішніх умовах мокшам ліпше самим влаштувати випадковий випадок випадково як був на головному арсеналі ТОФ, але у межах всієї рашкі. А тоді прийти до сцаря і сказати, усьо, стрілбачкі кончілися

  5. Ilya56 | 23.03.2022 at 21:25 |

    Даже представить себе нельзя, каков размер благодарности был со стороны Абрамовича янелоху за замолвленное слово.

    • Вовк | 23.03.2022 at 22:28 |

      ЧєсТноє євґєйскоє сПОЦіба!

    • Valeriy | 23.03.2022 at 22:36 |

      И толку от этого замовленного слова,он ещё и не такое готов исполнить но это же не Франция и не Германия.

  6. С одной стороны да, но с другой стороны современная армия это не толпа мобилизованных которая с одной винтовкой на десятерых которая бежит на противника. Цвет армии россии погиб или уже погибает в Украине. А армия мобилизовных имеет один существенный недостаток – они не обстрелянные. Я сам не воевал, но мне много рассказывали кто воевал. Когда начинается обстрел, начинается просто животная паника, а немало просто бегут куда глаза глядят. Не потому, что они трусы, а просто мозг отключается и включается инстинкт. А паника на войне – очень заразная штука. «Все побежали, и я побежал».

    Другие просто впадают в кому судорожно сжав автомат или что там у них. Толку тоже от таких мало. И только пережив несколько таких обстрелов, можно сказать, что от тех, кто остался, будет толк. Вопрос только в том, сколько их останется? Если я правильно помню, в 1941 году, у мобилизованных кого бросили после того, как погибла армия, 75% погибали в первом бою. Понятно, что тут ситуация будет другая, но умирать будет очень много.

    Кроме того, мобилизованные будут разлагать армию своим нытьем. Это в 1941 можно сказать, мы за свою страну стоим, чего ты ноешь, а что сейчас сказать? За путина, за сечина? Путинская пропаганда выветривается за минуты под обстрелом, когда ты видишь рожки да ножки, которые остались от твоих друзей. Перехваченные разговоры это тоже подтверждают.

    Поэтому, с одной стороны, мне тоже не хотелось бы недооценивать противника, но сейчас это скорее тигр на трех лапах и одна их них уже загноилась. Бегать уже так не может, но покусать еще вполне может и его нужно технично добивать с расстояния стараясь рисковать поменьше.

  7. Забыл написать про friendly fire. У неоптных это случается очень часто, потому что напуганны и на грани нервного срыва

  8. Valerii | 23.03.2022 at 22:03 |

    Та і з математикою щось також негаразд, бо вже неодноразово наголошував і повторюю звідки всі беруть кількість населення Московії в 140 млн!?? З 2014 року виїжджало з Московії в другі країни 300-400 тисяч добавити статистичне зменшення населення по смерті, добавити ковідні 1,5 млн, та за час війни вже мінус як мінімум 1 млн.виїхавших, В кращому випадку млн. 90 зосталося. А кількість бажаючих повоювати (а не просто підтримуючих війну) я думаю не така вже велика, так шо як у жукова, завалити трупами не вийде, де їх взяти!? Чого б це білорусів, сірійців,лівійців та і других підтягувати ? Але розслабитися дійсно рано, це ж орда але ми рать (і нам на*рать) До речі, нова порція кадирок поїхала на війну на “батонах” (УАЗ),а сама кадирка на нашу техніку он як слинки пускало!

    • А ще маючи на увазі що хай навіть 120 милліонів розташовані на такій великій території,картинка робится ще веселіша.

  9. Вовк | 23.03.2022 at 22:31 |

    До речі, нумо, пригадайте, ЯКІ дрони були в Другу світову? ?
    А в першу?
    ЯК-1 не пропонувати…

  10. Укроп | 23.03.2022 at 22:56 |

    Я понимаю что шапкозакидательство это нехорошо, но и подобный материал в духе “да русские еще и не начинали воевать по настоящему” это что? На этом сайте?! Что за херня, извините за выражение? А как вам тогда вот этот анализ, человек совсем недавно очень аргументированно с цифрами сделал?

    • Укроп | 23.03.2022 at 22:58 |

      https://defence-line.org/2022/03/zhernova-neizbezhnosti-chast-4/comment-page-1/#comment-432869
      Причем тут количество населения и т.п. если кончается у них необходимое? Бабы конечно могут нарожать, но летчики, к примеру, нужны сейчас, а не через 25 лет. Непонятный материал… Нас не взломали случайно? 🙂

      • sanya110 | 25.03.2022 at 09:41 |

        У Московії швидше скінчиться населення, ніж військове майно. Льотчиків, звісно, не буде, але й не дуже вони будуть потрібні, бо за століття свого існування імперія призвичаїлася воювати не майстерністю, не технологіями (навіщо вони уродженим недолюдкам, які навіть коліматор на АК встановлюють задом наперед (є таке красномовне фото)?), а винятково кількістю трупів. Тож абсолютно байдуже, чи то будуть професіонали-контрактники, чи до смерті перелякані строковики, чи етнічні москалі, чи таджицько-узбецькі гастери або мобі-набрід з ОРДЛО – ківш московського бульдозера війни загребе всіх, до останнього каліки, аби кинути у пекельні жорна. Надто вже висока ставка зроблена на цю війну.

        Втім, я не про них, я про нас. Україна продемонструвала всьому світові явище, якого досі не знала ані військова наука, ані світова історія взагалі. Дух нації, її непохитне єднання, вразили кожного – за століття внутрішнього розбрату навіть ми самі відверто не очікували від себе такої незвичайної потуги. Але найголовніші битви ще попереду, тому особисто мене більш за все непокоять два ключових моменти, які можуть кардинально змінити хід війни.

        Перший – можливий компроміс із ворогом на політичному рівні, другий – послаблення підтримки Заходу через наслідки подальшого розвитку подій. Оскільки на думку постійних читачів і дописувачів ЛО я давно й безповоротно сформував собі брудне реноме зрадника (бо вкотре настійливо рекомендую замість рожевих окулярів нарешті почати використовувати винятково тактичні), ґрунтовно аналізувати шляхи до можливих пасток ворога не стану, наголошу лиш на тому, що вони реально існують, навіть у кількох варіантах. А це означає, що нам потрібна ще більша згуртованість і рішучість йти до кінця, чого б нам це не вартувало, треба значно більше зброї і боєприпасів, а найголовніше – потрібне правильне й однозначне бачення кінцевої мети нашої боротьби: цілковите й остаточне знищення Московії шляхом викоренення її генетичного коду. Тому пам’ятаймо безсмертні слова легендарного Левка Лук’яненка: «Нам потрібен не мир, а перемога».
        Слава Україні!

    • Andriy Moderator | 23.03.2022 at 23:04 |

      Я так понимаю, что это к тому, что расслабляться рано, крови они еще попьют много.

      • Укроп | 23.03.2022 at 23:15 |

        Попьют, но и мы у них ее пьем, не так ли? И уже выпили так немало, что хотя рядовые ваньки конечно есть по дЯревням, но это совсем не то что надо потому что идет война ресурсов и этим лаптям противостоит неплохо вооруженная, да к тому же каждый день еще лучше, армия Украины, а фактор времени тут тоже очень важен. Если (точнее, не если, а когда) наши нанесут им военное поражение из за того что уничтожено “острие” их армии, то остается только антоним слову “острие”. И что дальше? Трупами заваливать? Ну пусть заваливают, на дворе не 19 и не 19 век, “в штыковую” им никто не даст пойти чтобы взять тупым числом, будут уничтожать дистанционно и массово потому что в противостоянии дикарей и цивилизации очень редко побеждают дикари и то только локально, используя фактор внезапности, в коечном итоге их обязательно разбивают.

        • Valeriy | 23.03.2022 at 23:51 |

          Укроп | 23 Березня, 2022 at 23:15 |
          Смысл в том что худшее ещё впереди, не забывайте с кем украинцы воюют, не горячитесь,на мой,быть может непрофессиальнальный взгляд-зрады в этом посте я не вижу.Как Вы допустим как военный,среагируете на тысяч 300 “мирного населения” идущего к нам брататься и вооружённых только-палками??Как на Ваш взгляд нам их останавливать???

          • Градами?

          • Valeriy | 24.03.2022 at 00:16 |

            Vlad | 24 Березня,
            Да хоть чем,градами или каким либо другим оружием, вспомните подножку женщины-журналиста в Австрии, поставленную типа “беженцу”,сразу лишилась работы ,что с ней было дальше не знаю-Но мой смысл в том что прутин их погонит на уничтожение,только каким образом,вот в чём вопрос.

          • Укроп | 24.03.2022 at 00:42 |

            Все, кто приходят сюда с рашки нелегально являются захватчиками и с ними никаких сантиментов. Можно и Градами по грузовикам с ними.

          • Valeriy | 24.03.2022 at 00:59 |

            “и Градами по грузовикам с ними.”
            В том то и дело придут,означает-пешком,чтобы все видели какие украинцы-“нацисты”,скажите невозможно?Ещё много смертей будет в этой подлый войне.

      • Укроп | 23.03.2022 at 23:23 |

        По сути, нам довольно скоро будут угрожать только ракетные обстрелы с их территории, да и то, если таки продавят “серьезные” комплексы ПВО, то опасность будет меньше и меньше, но конечно будет оставаться, и это будет сдерживать процесс восстановления разрушенного потому что нелюдям будет очень “сладко” обстрелять то, что только что любовно было восстановленно, а значит будут пока что развалины. Но тут уже имеет фактор “экономической войны” чтобы они как можно скорее дошли до состояния “ракету – на мешок муки”, или какой там будет на тот момент “обменный курс”, хотелось бы менять на буханку хлеба, но оптимизм так далеко не простирается 🙂

  11. Вот про качество отсюда https://www.youtube.com/watch?v=9UlTQ7ZyTo8 Оккупант рассказывает папе скорей всего (маты подкорректировал):
    – Дохера пацанов там знаешь по 18 по 19 лет.
    – Ааа молодые совсем. Они блин ружье то, автомата не держали наверное никогда.
    – Мы их здесь научили автомат держать, как стрелять.
    – Пипец, блин

    То есть в Украину загнали срочников которые даже автомат держать не умеют.

  12. Domino | 24.03.2022 at 00:32 |

    140 миллионов звучит, конечно, внушительно. Теперь опустимся на землю. Сколько из них мужчин, сколько женщин? Сколько из мужчин детей до 14 лет и пожилых после 60 лет? А теперь сколько из мужчин 14-60 лет военнообязанных? Сколько больных, хромых, алкоголиков, наркоманов, инвалидов, сумасшедших? Сколько трудяться на оборонке? Сколько в органах власти? Сколько сидит в тюрьмах, сколько конвойных? Сколько из них вообще видели автомат не в кино? Сколько из них будут старательно уклоняться от мобилизации? Сколько отцов троих детей и сколько из них имеют иждивенцев? И так далее.
    Высчитав это все вы получите цифру потенциального мобресурса. Именно потенциальную, потому что реальная будет в разы меньше. Эту толпу надо кормить три раза в день, лечить, одеть, обуть, где-то разместить. Они будут жрать, бухать, бегать по местным девахам, а через месяц начнут морально разлагаться и бить морды друг другу. Теперь вооружим их винтовками Мосина. Они станут малопослушными, если не приставить командиров. Где взять столько командиров? Теперь их надо научить копать окоп и стрелять в нужную сторону. Где учить? Сколько учебных центров? Где взять вагоны-скотовозки? Где найти столько автомобилей и как их заправить? Даже если это всё решаемо, сколько уйдет времени на такую мобилизацию? А есть ли это время? Может растянуть, кидая в Украину по 5 – 10 тысяч без обучения? Сколько их выживет и решит ли это стратегическую задачу? А не возникнет ли голод, ведь вся жратва будет уходить на войско в 4 млн мобилизованных. А не двинет ли вся эта толпа на кремль, пытаясь отхватить ништяков от путинских олигархов?
    Это только поверхностно.

    • Valeriy | 24.03.2022 at 00:42 |

      “А не двинет ли вся эта толпа на кремль, пытаясь отхватить ништяков от путинских олигархов?
      Это только поверхностно.”
      Попробуйте дать мне ответ на то если они пойдут “мирно”как беженцы,пусть для начала -300 тысяч,на пробу так сказать.

      • Domino | 24.03.2022 at 09:59 |

        Надо строить стену. Когда рашка начнет разваливаться, вся толпа мокшанских люмпенов двинет к нам.

        • Лисий із Бразерс | 24.03.2022 at 13:21 |

          100 пудов!

        • Сергій | 24.03.2022 at 13:32 |

          Не треба нічого будувати. Їм за 20 років так промили мізги, що вони справді думаєть, що в нас тут одні бандерівці. А зараз на ТВ підтверджують, що це вже в нас така НАЦІЯ! Вони вже нас бояться як вогню…

        • Я об этом писала сразу. Да, я тоже не люблю шапкозакидательства и пэрэможных аккордов, вижу все очень мрачно, хотя пока что вижу волю уничтожить рашку.
          Не дай бог, это чмо зелёное подпишет мирный договор, и тогда западный мир радостно вздохнет и забудет: и санкции, и репарации, и вливания в Украину 🙁
          От Украины им нужна сх продукция, а не высокотехнологичная.
          Не факт, что им вообще нужна конкуренция от Украины. И то, что война идёт на нашей территории и уничтожается вся инфраструктура, не говоря о населении, им на руку.
          Нам ещё предстоит противостояние с Западом. И с Востоком. И с недружественным Ближним Востоком (сволота!).
          А ещё меня тревожит эмиграция. Конечно, уезжают молодые (т.е., наше будущее) и те, кто имеет мозги, сможет закрепиться. А кто останется? Если не будет плана Маршалла, никто вообще.
          Демографически тогда – что останется от Украины? Пенсы? Тогда зачем все эти жертвы?
          Тогда те, кто попрется с рашки, просто вытеснят украинцев, и “украинский вопрос” опять приблизится к своему “решению”.
          Поэтому, да, хочу видеть стратегическую реальную декларируемую світовою сволотою цель.

    • Я еще могу добавить, что мобилизация будет означать полное и разгромное поражение путина. Объясню почему:
      • Его 900 тысячная армия с анала гавнетами, в которые было вложено триллионы долларов, полностью провалилась. И это там, где эксперты, в том числе западные, предрекали победу за 2–3 дня.
      • Он уже неоднократно говорил, что все идет по плану, а тут раз и не по плану все пошло. Но ничего же не поменялось?

      Но даже если он это сделает, то что это изменит? У него те, кто уже есть – отказываются воевать. Фактически он может только объявить полномасштабную войну и объявить всеобщий призыв. Отказ от исполнения приказа – расстрел. Но тут сразу несколько проблем:
      • Воевать никто не хочет. Операцию московиты поддерживают, но только если воевать будет кто-то другой. Сами – точно нет.
      • Мобилизация сильно подорвет рейтинг фюрера. Это получается мы угрохали столько денег в армию, на контракт перевели, а тут мы просто позорно слили, что уже нужна мобилизация.
      • Экономика и так на ладан дышет и если даже забрать миллион работоспособных мужчин, то вполне возможно все рухнет.
      • Нужно будет закрывать границы в том числе с ОДКБ. Иначе выедут туда почти все.
      • Запад в свою очередь обяжет выйти уже все компании. Мы уже видим постепенное изменение настроения запада и дальше они будут действовать все активней и поставлять все больше вооружения. Я почти уверен, что уже во всю идет обучение ВСУ для работы со всем этим.
      • Сейчас Украина избегает военных действий на территории России. А что начнется, когда наши ДРГ начнут пускать их поезда под откос с призывниками, взрывать заводы и предприятия? Саботаж потребует огромного количества людей для защиты важных предприятий. Хуже ведь уже не будет. Как когда-то я читал в фантастическом романе. Пчела в машине может убить 4-х взрослых мужиков и при этом сама вообще не пострадает. Московиты паспорта за деньги кому хочешь сделают, а русскоязычных у нас очень и очень много.
      • Если сейчас еще отдельные страны запада закрывают на это глаза, потому что «спецоперация», то после объявления полномасштабной войны, это уже нельзя будет делать.
      • У Украины всегда остается козырь – уничтожить тробопроводы по которым передается газ и нефть. Причем все из них, а не только те, что проходят через Украину. Сейчас это пока до поры до времени не делается.
      • Украина тоже объявит призыв. Еще очень много украинцев не приехали назад. Они точно вернуться в этом случае.
      • Опять же, кого загребут на расее? Дремучее быдло. Вы даже не представляете какой ущерб своей собственной армии они наносят.
      • Все это нужно будет тренировать минимум месяц, а лучше два. Рейх столько может не протянуть.
      • Московия за месяц потеряла больше половины боеспособных пилотов. Дальше будет только хуже. И я думаю, что самолеты нам в этом случае уже начнут поставлять.
      • Уже сейчас в Украину едут много «отпускников». И этот поток только резко возрастет. Я уже объяснял, что война с Китаем вполне вероятна, а там все совковые наработки и нужно учиться их утилизировать. Поэтому военные разных стран резко направят своих военных «отдохнуть» в Украине.
      • Западу будет крайне невыгодно, чтобы российское мясо выжило и получило боевой опыт, потому что тогда их просто пошлют дальше. Всем выгодно его утилизировать, поэтому в Украину заедет намного более эффективное оружие.
      • Я почти уверен, что сейчас в Украину уже заехало много нового и экспериментального оружие. С «отпускниками». Это лучшая реклама оружию, которое реально показало себя в настоящем бою. Представьте есть две компании которые соревнуются за заказ от Пентагона. Одна из них обкатала свое оружие в реальном бою, а вторая только на полигоне. Как вы думаете оружие выберет Пентагон при прочих равных? Что-то из этого достанется Украине.
      • Длительный конфликт это будет война экономик. Экономик Запада и уже еле дышащей экономикой московии. Я думаю, всем понятно, кто первый помрет.

      Также не забываем, что это не всех их мужичин против всех наших. У нас воюют и бабушки (накормила пирожками с ядом) и дедушки (угнал Урал с боеприпасами) и женщины, и мужчины.

      Легко наверно не будет, но и ничего смертельного я думаю тоже не будет.

      Нужно эти два текста в один объединить 🙂

      • В принципі, є діюча модель в мініатюрі потенційної мордорскої мобілізації:
        https://novayagazeta.ru/articles/2022/03/22/svoikh-ne-brosaem
        Це від самих сєпарів. Там і гвинтівки Мосіна, і ухиляння від воєнкоматів і скотське ставлення кацапів до тих лугадонців та домбабвійців. Тобто якісь аспекти можна вже передбачити.

        • Andriy Moderator | 24.03.2022 at 06:26 |

          Кстати вспоминаются разговоры что “там наши люди”. Кто-то удивлен, не мог предположить, что так будет?

  13. Did Groza Moderator | 24.03.2022 at 00:53 |

    Короче, черный “писимизьм”.
    Вспомните лекарство от тошноты:
    “Не ссать, стоять, *башить!”

  14. Valeriy | 24.03.2022 at 01:34 |

    Воевать возможно оказывается по-разному,то что эти “братья” не умеют,не хотят и скорей всего не будут воевать по каким либо правилам у меня не оставляет сомнений.

  15. “…стосорокамільйонної країни…” – ватные мечты орков, их от силы 100 лямов.
    Между прочим они зубами держатся за цыфирь 140.
    Всё, что выше сотки, это разнообразные таджикистоны и прочяя средне-азиатчина. Вся эта чернь приехавшая заработать, скорее поедет по своим аулам, нежели дохнуть вместе с орками.

  16. Domino | 24.03.2022 at 03:21 |

    Но в целом зауваження слушне. Мы пока на этапе “наступление противника остановлено”. Уже началось позиционное противостояние на занятых рубежах, которое может стать довольно продолжительным, пока противник не дрогнет и не покатится назад. Это будет выматывать и наши войска

  17. Andrew | 24.03.2022 at 10:11 |

    Расслабляться – ясное дело рано. Однако страшилки эти про мобилизованных, технику со складов – это явное преувеличение. Поясню почему. Это СССР во вторую мировую мог позволить себе мобилизовать 34 миллиона человек и бросать их в бой с минимальной подготовкой. Потму как страна преимущественно крестьянская, да и горожане – жили в бараках и коммуналках. И самое главное – краийне милитаризованная промышленность плюс ленд-лиз. Уже в стране с людьми живущими преимущественно в отдельных квартирах, но все еще с развитым ВПК потери в Афганистане воспринимались далеко не так однозначно. Кстати, были попытки ввести в Афган “партизан” – пришлось быстро эвакуировать. Теперь, несмотря на всю пропаганду, российский ВПК и близко не стоит с советским. А после “сытых 2000-2010-х” желание мужика даже из какого нибудь Урюпинска ехать умирать в Украину, непонятно за что, оцениваю близко к 0…

    • Valeriy | 24.03.2022 at 12:07 |

      Условный “Моисей”,даже не буду намекать кто,скажет “своему” народу, в принципе уже сказал,кто виноват в том что они так плохо жили и сейчас в меру различных санкций станет жить ещё хуже,особенно на контрасте того как жили до и после ввода этих санкций и прочих плюшек,во что это всё может вылиться?Где гарантия и уверенность того что получая заслуженное это всё что там находится будет там сидеть и отмаливать свои грехи в то время как другие в это время будут жить поживать да добра наживать?Только внутренний диктатор,который сможет по принципу КимЧэн….,либо по другому какому либо принципу,например развал на территории, Китай уже руки потирает.

  18. rudolf_bochkin | 24.03.2022 at 13:56 |

    Фсьонєтакадназначна “сорок тисяч для стосорокамільйонної країни – це аж ніяк не “дохрена”, а та капля морі, якої там тому ніхто й не помітив.” так не помітив, що боїться опублікувати втрати, так не помітив, що бреше. Так не помітив, що булорусів, таджиків і навіть сирійців пхає, витягує “миротворців” з Карабаху і “ЧВКашників” з Африки.

    Вілікайца рассєя: “реальні запаси архаїчного військового реманенту і тилового начиння в Орди практично неосяжні, розтягуючи війну в часі, вона методично вигрібатиме вщент увесь радянський (а потім і дорадянський) мотлох із усіх своїх загашників,”
    тобто весь цей мотлох практично беззсмертний” – це у нас на розконсервацію треба були ресурси, час і ФАХІВЦІ, а нарассє – фсьовупарядє

    “знищення яки(х) чомусь не входить до наших скромних планів.” – те, що не входить до Ваших планів, не означає, що не входить до планів ЗСУ. От тілько чим – де Грім, Нептун, Вільха? (особливо Грім – раз про тАКІ цілі на ТАКИХ відстанях мова)
    Можете запропонувати спосіб як то асфальтом зробити?

    Трусіться, посполиті – проти вас воюють ЗОООМБІ!!!: “По-четверте, відсутність палива, харчів і БК у наземних військ аж ніяк не змінює принципових планів агресора”
    я вириваю з контексту, бо далі жах і жуть
    “авіація, ракетні війська, зброя масового ураження давно напоготові і в потрібний час обов’язково підтримають тих” Ми бачимо ті анало говнєти від “Чорного Орла” до “красухи”, до розбитих коритабля під прикриттям ПіВіО анало говнет крівая зямля.

    Зрадозадрот, який панікує сам, або намагається посіяти паніку ОБОВ’ЯЗКОВО мав копнути союзників6 “свідчить у першу чергу про його (Заходу) реальне ставлення до нас, українців: тим, кого вважають справжньою нацією, не будуть безапеляційно прогнозувати роль пораженця, відводячи війську сорокамільйонної країни чотири неповні доби для можливості хоч якогось спротиву на власній землі.”
    Зрадозадрот “не бачить” тих засобів, які надаються ВИКЛЮЧНО Україні.
    Зате намагається відводити очі читачів від
    уже згаданих руйнівників ракетного переоснащення України;
    кротів “вагнергейта” та їх покривачів з ОПи;
    ДБР-асів які в мирний час клінстрони витягають, а у військовий справу шиють проти людей, які експортні “Стугни” задіяли для оборони, і тим самим не дали їх ЗНИЩИТИ у перші ж години вторгнення;
    не хоче – хоч очі виверни – вказати на тих, хто дав наказ на розміновування Кримського перешийка…
    союзників воно ганьбить, а росіян піднести намагається.
    Стух ресурс. Протух. Втомився.
    Справжні модератори – на справжній війні.

    • sanya110 | 26.03.2022 at 07:36 |

      “Зрадозадрот”, на відміну від Вас, незрадозадрота, дивиться на результати восьмирічної війни широко розплющеними очима. І коли нарешті, очі розплющаться й у Вас, “зрадозадрот” буде готовий подискутувати на цю тему. Якщо, звісно, тоді Вам буде ще до діалогів. Заодно й союзників запросимо для повного прояснення ситуації.

      • rudolf_bochkin | 27.03.2022 at 15:23 |

        його широко заплющені очі не бажають бачити зрадників у найвищих кабінетах, але широко роззявлена пащека аж слигою бризкотить щодо “не справжньості української нації”, але навіть ці слова воно не здатне через свою боягузливість написати і розмазує поміж натяками.
        А Ви, нешановний, будьте такі ласкаві наводити аргументи – як я наводжу.
        Інакше – мандруйте лісом (якщо, звісно Вам не заборонено).
        “Восьмирічний”, Ви мій.
        Я ж Вам, рибонька гупі, нагадаю про 28 і ТРИ
        https://ic.pics.livejournal.com/gorlis_gorsky/65672736/1773000/1773000_600.jpg
        А ще про 18,02 нагадаю Вам “склеротиикам”
        https://pbs.twimg.com/media/FOg71ERWQAMtu5i?format=jpg&name=large
        – так згадані три дні, ТО ЩЕ ЗІ ЗНАЧНИМ ПЕРЕВИЩЕННЯМ надано.
        Але Ви дивитесь “широко заплющеними очима” і оперувати намагаєтеся емоціями – на ФАКТИ дивітеся: хіба можна було надавати більше допомоги ТАКІЙ КРАЇНІ, яка обрала ТАКЕ керівництво і НІЯК НЕ РЕАГУЄ на 28 – ви думати спробуйте обоє і автор, і коментатор – ЗВІТІВ!!! протягом ТРЬОХ місяців, ане щоденне гундосе за сценарієм хлипання, неголеної харі (інакше всім буде видне відївшеєся РИЛО).

        А мене не лякайте – марна справа – я вже перебоявся.

        Додам тілько – не тільки від ресурсу тхне, а й від коментаторів

Comments are closed.