Сбыча мечт (Часть 2)

В стране, где на душу населения чуть ли не больше всего нефти в мире, теперь устраивают мордобой не только за едой, но и за бензином. Парадокс? Ничего подобного. Этому есть официальное пояснение, которое ни на какую голову не надевается, как и все у коммунистов или квази-коммунистов. Обычно во всем виновата Америка или неблагоприятные погодные условия. Иногда это поясняется как следствие аварии чего-то, но в таком случае – все равно диверсанты и враги все сделали. В данном случае остановились именно на таком варианте.

«Источники, знакомые с ситуацией, рассказали Bloomberg, что причина – в поломках на предприятиях госкомпании Petroleos de Venezuela SA, из-за которых выпуск бензина с конца июня рухнул более чем на 40%».

Между прочим, в этой стране есть специализированный министр Нефти. Откровенно говоря, нам неизвестно, есть ли там министр кокаина, хотя наверное – нет. У них он называется министром обороны. А вот министр нефти, который и пояснил причину дефицита бензина аварией, еще и дату называл, когда все починят.

«Министр нефти Тарек Эль-Айсами обещал, что увеличение производства удовлетворит 100% внутреннего спроса на топливо к концу июня, а бензиновые очереди «исчезнут». Но сдержать слово не удалось. Страдающая от американских санкций и закрытого доступа к технологиям PDVSA вновь столкнулась с авариями на своих крупнейших заводах, оборудование которых стремительно превращается в рухлядь из-за нехватки инвестиций. Только два из шести НПЗ компании в настоящее время продолжают работать».

Здесь прекрасно все. Нефтеперерабатывающие заводы были национализированы, а проще – отняты у тех, кто вложил деньги в строительство и обеспечивал работоспособность предприятий. Понятно, что когда кто-то отнимает собственность, владелец актива будет защищать свое право как с помощью международных судов, так и через поддержку собственного правительства, которое инициирует санкции. 

Понятно, что российская пресса этого не напишет, поскольку сама РФ в санкциях по уши и потому описывает ситуацию так, что санкции туда прилетели из вредности. Но в любом случае, отнять предприятия смогли, а вот содержать их в рабочем состоянии – не сложилось. Пока оборудование вырабатывало свой ресурс, бензин был, а когда его загоняли без регламентов и обслуживания – все остановилось. 

Профессор Преображенский эту схему вскрывал на отключениях света и здесь это можно было вполне применить, если бы не одно, но очень серьезное «Но». Наш коллега, Владимир И, недавно находившийся у берегов Венесуэлы, прислал нам вот эти фото.

С его слов, это танкеры, стоящие недалеко от побережья Венесуэлы. С его слов, Мадуро продает нефть по бросовым ценам, чтобы хоть как-то разжиться валютой и потому там постоянно стоит очередь из 20+ танкеров, поскольку такой халявы больше нигде не раздают. Очевидно, что продавать приходится все, что добывается и на НПЗ просто нечего везти. И здесь – тоже нет ничего нового. Сталин вывозил пшеницу, обрекая на голодную смерть миллионы людей, а Мадуро делает то же самое, только с нефтью. В общем, всем любителям халявы и намазывания на хлеб следует присмотреться внимательно. Если им хотелось увидеть «сбычу мечт», то это – она.

33 Comments on "Сбыча мечт (Часть 2)"

  1. Andriy Moderator | 25.07.2021 at 00:20 |

    Ну хоть кокаину для своих оставили? Или тоже все на вывоз?

  2. Виктор | 25.07.2021 at 01:46 |

    Глядишь, быстрее наступит комунизм…

  3. Олег | 25.07.2021 at 04:52 |

    Північний кореїзм.
    Соціалістичний кубізм.
    Московський росіїзм.
    А ось с Венесуелої якось не виходить.
    Просто венесуаліїзм?
    А у нас – єрмакизізм, чи коломоєрмакеїзм?

  4. Ватасгинь | 25.07.2021 at 05:01 |

    А что же горячие латиноамериканские мачо из простонародья? Или у них тоже особый путь, как и у беларусов?

    • Ви не повірите. але індекс демократії(2014р.) у Венесуели (100 місце) близький до України(92), і на багато вищий за РФ(132), Кубу(127), БССР(125). Там є Гуайдо, тимчасовий президент. Там йде демократично-конституційна “війна”, протести, жертви. Але кокаїново-військова мафія на боці Мадуро.

  5. Ilya56 | 25.07.2021 at 05:24 |

    Хроника одного президента
    ‎24.‎07.‎2021

    Вчера рабочая группа Госдепа США готовила комплекс условий для предъявления Зеленскому во время визита в августе. Время самого визита подобрано идеально. Сентябрь – начало пиковых выплат по внешнему долгу – $5,734 млрд. Минюст США предлагает выдачу Коломойского в качестве пробного условия. В случае принципиального согласия – кредит МВФ $3-4 млрд. в виде “special drawing rights”. Следующее заседание комиссии 26.07.2021 г.

    У Зеленского начинают понимать, что шантаж Байдена не удался. Байден не поверил ни в “скорую российскую агрессию” против Украины, ни в “поворот на Восток” Зеленского и К. Отсюда лихорадочное печатание указов по темам затронутым США.

    Что то вчера янелох целый день указы подписывал, такого ещё не было.

    • Як Ви собі уявляєте арешт та відправлення до США Коломойського? Скільки людей потім підуть “пити кохве”? Охоронці у Зе від кого? Максимум судова показова тяганина на певний час.

      • Ilya56 | 25.07.2021 at 07:15 |

        Я дал инфу с сайта . Арестовать и отправить это быстро делается. Кому делать есть и охрану бени мордой уложить в асфальт тоже. Другое дело пойдёт ли на это янелох. Давить его будут и наверное после Сандры без его ермака. Так что ждём и смотрим. Это пока все что мы можем сделать.

        • Ви говорите про президента, як про самостійну, самодостатню, впливову політичну особистість. Ви з України? Порошенко заявив 2 роки тому, що Зеленський маріонетка Коломойського. Щось змінилося за ці 2 роки? Я в шоці від такої прозеленої пропаганди, що ОП і Зеленський такі красені, ладні заради $$$ для країни екстрадувати свого годувальника до США.
          P.S. І до Вашого допису що-до Молдови. Як займаєтеся пропагандою, то завше дізнавайтеся значення слів. Ротація – демократична вимога періодичної змінюваності політичних сил та осіб, що перебувають при владі. Регулярна заміна або взаємозаміна особового складу, підрозділів або військових частин, що виконують завдання у важких, складних або несприятливих умовах через певний час. Не демонізуйте та не героїзуйте Санду. Порошенко також провів люстрацію 20 000. Те, що йде по плану не може бути грандиозным.

        • Федір | 25.07.2021 at 10:03 |

          говорят Порох побывал у посла…..
          кого теперь уволят, аж интересно представить 🙂

      • Loky Ace | 25.07.2021 at 08:54 |

        Уявити можна. Таки це буде щось на кшталт фентезі.

      • Укроп | 25.07.2021 at 10:24 |

        Нічого, американці пришлють свою групу і якщо там хоч хтось загине, то “пити кохве” піде багато хто 🙂 Не варто переоцінювати К, у порівнянні з США воно не більше, ніж дрібний гопник. А розтяжка для зелені знатна, тільки б це виявилось правдою

    • Сергій-Львів | 25.07.2021 at 06:17 |

      Читав про “Минюст США предлагает выдачу Коломойского в качестве пробного условия.” Відразу подумав, що це Кощєєва смерть. Не піде Зе на це, буде стояти нАсмерть. Тому й тривожно.

      • Укроп | 25.07.2021 at 10:28 |

        Ну, насмерть, так насмерть, нас теж влаштовує 🙂

    • Это из разряда фантастики. “Отдать коломойского” – это для ермакодлы всё рано, что отрубить руку на которую надет зеленский, и тогда весь конструкт враз посыпется. Половина фотогрфов и прочих безработных в ВР останутся без зарплаты, а без телеподдержки от расползающихся журнаглистов рейтинг голобородька будет равен статстическому отклонению. Поэтому ничего такого не будет. Возможно. даже и самого визита. А кто осенью будет бузить, тех будут рассаживать по монастырях.

      • Дмитрий | 25.07.2021 at 11:11 |

        Тут вопрос кого янелох ьоится больше. Думаю Беню. А Штаты те руки, куда надежней всего сплавить.

      • “А кто осенью будет бузить, тех будут рассаживать по монастырях.”-коли восени отримають платіжки за опалення, подивимось, чи вистачить тих “монастирів”!
        “Отдать коломойского” – это для ермакодлы всё рано, что отрубить руку на которую надет зеленский, и тогда весь конструкт враз посыпется.”-саме так! Беню не будуть віддавати до останнього, бо йому реально нікуди тікати!

  6. Ilya56 | 25.07.2021 at 08:19 |

    Ну и порадуемся и позавидуем, как сказал автор поста(https://gorlis-gorsky.livejournal.com/3645005.html), нашим соседям:

    Да, этому стоит позавидовать
    В Молдове начались грандиозные кадровые ротации в рядах силовиков, причём всё происходит быстро и тихо. Проводятся тихие чистки в спецслужбах и МИД. Везде идёт расстановка проевропейских чиновников…
    Предполагается таким образом отсечь сразу три головы Змея Горыныча – это коррупция, связанная с кремлёвскими деньгами; агентурная сеть, способная наносить удары по национальным интересам государства; и это угрозы, приводящие к внутреннему расколу…
    А у нас – всё по прежнему: Татаров, Портнов, Ермак, Бужанский, баканов, Мендель, шуфрич, Рабинович, медведчук, Коломойский, зеленский… список продолжать – голова закружиться.
    Все они ждут русский мир, они ждут денег, за которые русские их щедро покупают!

    P.S осенью я завидовал азербайджанцам, а теперь – завидую молдаванам..
    Какой же я завистливый человек…
    Р.Каримов

  7. З 1829 року Куба – перша країна в Іберо-Америці (включаючи Іспанію і Португалію), яка починає використовувати пароплави в морських перевезеннях.
    1837 рік – шоста країна в світі (після Англії, США, Німеччини, Франції та Бельгії), в якій побудована залізниця.
    1847 рік – перша країна в Америці, в якій починає застосовуватися ефір в анестезії при хірургічних операціях.
    1877 рік – перша країна в світі, в якій демонструється використання електрики в промисловості.
    1881 рік – на Кубі розгадана найстрашніша тропічна хвороба того часу – жовта лихоманка – і винайдено ліки, що використовуються до цих пір. Відкривачем був кубинський лікар Карлос Финлаі.
    1889 рік – на Кубі встановлено перше в Іберо-Америці (включаючи Іспанію і Португалію) і друге в Америках, після США, вуличне освітлення.
    Між 1825 і до незалежності в 1898 році Куба була джерелом 60-75% доходу іспанської скарбниці.
    1900 рік – на Кубі з’являються перші в Латинській Америці автомобілі. Першою в Америці та Іспанії жінкою-водієм стала кубинка Рене Мендес Капоте.
    1906 рік – Гавана – перше місто в світі, в якому встановлена ​​телефонія з прямим набором (не через «оператора», а з дисковими телефонними апаратами).
    1907 рік – в Гавані вперше в Латинській Америці (включаючи Іспанію) відкривається рентгенологічне відділення.
    19 травня 1913 року на Кубі відбувається перший в Латинській Америці політ на літаку. Першими пілотами стали кубинці Агустін Парла і Домінго Росіл. Політ тривав 2 години 40 хвилин, між Гаваною і Кайо Уесо (Cayo Hueso) у Флориді, США.
    З 1915 по 1959 рік – кубинське песо (peso cubano) – єдина валюта в світі, яка за 44 роки знецінилася відносно долара США всього лиш на 1 цент.
    1918 рік – перша країна в Америці, включаючи також Іспанію і Португалію, яка дозволила розлучення.
    1922 рік – друга країна в світі, яка відкрила радіостанцію і перша в світі передала по радіо концерт і регулярні новини.
    У 1928 році на Кубі було вже 68 радіостанцій, 43 з яких – в Гавані. За цим показником Куба займала 4-е місце в світі після США, Канади та СРСР і перше місце в світі за кількістю радіостанцій на кількість населення і таку маленьку територію.
    Куба – перша країна в світі, випустила радіовиставу (радіоспектакль) та стала родоначальником радіосеріалів, в майбутньому – телесеріалів. Таким чином, Кубу вважають батьківщиною телесеріалів. Автор першої постановки – кубинець Фелікс Кайнет (Félix Caignet)
    1929 рік – заснована авіакомпанія Cubana de Aviación, одна з перших комерційних авіакомпаній світу.
    1935 рік – Куба стає найбільшою латиноамериканською країною за кількістю експорту радіосеріалів і радіосценаріїв.
    1937 рік – Куба першою в Латинській Америці прийняла закон про 8-годинний робочий день і про мінімальну заробітну плату.
    1940 рік – перший в світі президент – мулат (від чорної матері і батька-мулата), обраний абсолютною більшістю кубинців. При цьому на Кубі тоді, як і зараз, більшість населення – білі. Як не дивно, ним став майбутній диктатор – Фульхенсіо Батіста (Fulgencio Batista y Zaldívar).
    1940 рік – на Кубі прийнята сама просунута в Іберо-Америці (включаючи Іспанію і Португалію) конституція, серед її досягнень: вперше в Латинській Америці встановлені рівні в усьому права між чоловіками і жінками, між расами тощо. В Іспанії жінка отримала рівні з чоловіком права лише в 1976 році.
    1950 рік – друга країна в світі, яка відкрила телевізійну станцію і студію. Куба стає телевізійним центром Латинської Америки, Гавана стає центром шоу-бізнесу Латинської Америки (зараз цей центр – Майамі).
    1952 рік – перший в світі житловий будинок з бетону побудовано в Гавані (будівля El Focsa).
    1954 рік – Куба – країна з найбільшою кількістю корів і биків на душу населення в світі. У той же час Куба – третя в світі країна за споживанням м’яса на душу населення (слідом за Аргентиною і Уругваєм).
    1955 рік – друга країна в Латинській Америці (включаючи Іспанію) після Уругваю з найменшим рівнем дитячої смертності (33,4 на тисячу новонароджених).
    1956 рік – ООН визнала Кубу латиноамериканською країною з найменшою кількістю безграмотного населення (23%, для того часу це була низька цифра). У Гаїті було 90% неписьменних, в Іспанії, Сальвадорі, Гватемалі, Болівії, Венесуелі, Бразилії, Перу, Домініканській республіці – трохи більше 50%.
    1957рік – ООН визнає Кубу країною з одним з кращих медичних показників в світі і кращим в Латинській Америці та Іспанії. На Кубі був 1 кваліфікований лікар-фахівець на 957 жителів.
    1957рік – сама електрифікована країна в Латинській Америці з найвищою кількістю електрифікації житлових будинків (83%) і жител з туалетом і з усіма зручностями (80%). Ці показники були одними з найвищих у світі.
    1957рік – за кількістю споживаних щодня калорій кожним кубинцем – 2870 – Куба була другою після Уругваю.
    1957рік – Гавана – друге місто в світі, в якому відкрився стерео-кінотеатр і кінотеатр-мультізал. Гавана була містом з найбільшою кількістю кінозалів в світі – 358 – обганяючи Нью-Йорк, Париж, Лондон і всі інші міста світу.
    1958 рік – друга країна в світі, яка почала трансляцію кольорового ТБ і масовий продаж кольорових телевізорів (у багатьох будинках досі стоять ці телевізори).
    1958 рік – третя країна в Латинській Америці за кількістю автомобілів (160 тисяч, тобто одна машина на 38 кубинців). Перша країна в ЛА за кількістю електроприладів в будинках кубинців. Перше місце в світі по довжині залізниць на кв. км і за кількістю радіоприймачів в світі (1 на 2 осіб).
    З 1950 по 1958 рік Куба займала друге / третє місця за доходами населення в Іберо-Америці, обганяючи Італію і більш ніж в 2 рази Іспанію. Незважаючи на невелику площу і всього 6,5 мільйона чоловік населення, в 1958 році Куба займала 29-е місце серед світових економік, набагато попереду всіх країн Латинської Америки, Іспанії, Італії, Португалії.
    1958 рік – відповідно до Міжнародної організації праці, по середній зарплаті робочих Куба – на восьмому місці в світі (після США, Канади, Швеції, Швейцарії, Нової Зеландії, Данії та Норвегії), а по доходах селян – на сьомому місці в світі. Рівень безробіття – один з найнижчих в світі – 7,07%. Всього працюючого населення на Кубі в 1958 році – 2 204 000 чоловік.
    Крім усього цього, до 1958 року Куба була країною з найкращим дорожнім покриттям в Латинській Америці, з найбільшою кількістю супермаркетів в Латинській Америці, з найсучаснішим аеропортом (Гавана), з найбільшими іноземними інвестиціями і з найбільшим в Америці бюджетом на збереження історичних і архітектурних пам’яток…
    А потім їх звільнили комуністи…
    Текст (с) Viktor Korovyanko

  8. Valeriy | 25.07.2021 at 08:31 |

    Комунизьм – это единение всего народосоставляющего быдла во имя благосостояния и процветания той самой управленческой верхушки и с тем самым ” глазом” в верху а проще М.М.М.У нас это многие поняли и позанимали места кто как могут на этой самой пирамиде “Хеопса” ,взявшись цепко руками низшие охраняют вышестоящих и чем выше тем плотнее ряды и крепче сжаты руки,ждущие в удушливых рядах убывания вышестоящих и просто невыдержавших напряжённой борьбы за светлое будущее – товарищей.
    Блажен тот кто думает победить в мыслях или на яву этот “спрут” демократией, достаточно вспомнить как образовывалась “демократия” в США – только силой оружия можно заставить провести необходимые законы и неукоснительное их соблюдение что и является – демократией, с постепенным отменом его применения после вразумления бычьего стада.

  9. Санто | 25.07.2021 at 08:58 |

    Всі ж пам’ятають фільм “Касабланка”? Так от, зі студентських років і до останнього часу я вважав, що саме місто знаходиться десь в латинській америці. Ну а шо – назва, актори американці… І недавно в якійсь передачі почув “В марокканському місті Касабланка відзначають…” Я так і застиг – виявилося, це Африка. Отак стереотипи заважають сприйняттю правдивої інформації. А Україна зараз – це бенесуела. Запарєбрик тут вторинний. Чому? А тому, що бородата бабуся дає гроші тільки під реальні задачі, при чому – жорстко контролює виконання. А росія – просто дає гроші під обіцянки. Ведмедчук тому приклад. А потім – робить все сама, і знову дає гроші під обіцянки. Бо до них ніяк не доходить, що грати в обіцянки можна ж і у двох 🙂

    • “Всі ж пам’ятають фільм “Касабланка”? Так от, зі студентських років і до останнього часу я вважав, що саме місто знаходиться десь в латинській америці.”-назва справді іспаномовна(ісп.”білий будинок”). В околицях цього міста поклади вапняку, з якого будували будинки. Можу надати відео https://www.youtube.com/watch?v=N-PqAL9bshE&ab_channel=LyricsGeneration

  10. Ще б було цікаво почитати подібну інформацію про Іран, ясна річ до дядьків з тюрбанами

    • pan_futiy | 25.07.2021 at 12:58 |

      В Иране продолжаются акции протеста против нехватки воды; власти призвали население “не радовать врагов”
      https://www.newsru.co.il/mideast/24jul2021/iran811.html

      • Федір | 25.07.2021 at 14:54 |

        нераскачивайте минарет! враги “исламской” “леворуции” не дремлют! сплатимся братья))))

      • “В Иране продолжаются акции протеста против нехватки воды;”-так тож арабський Хузестан! А чому ні слова про іранський Азербайджан?! Аятолли там практично втратили владу!

  11. Інфа пр Кубу – супер! Дякую!
    Далі страшний терор, створення режиму по совітському зразку…
    А промовцем Фідель дійсно був неймовірним. Слухав на площі в Саньтьяго-де-Куба(Випадково, нас туди відповідальні ‘свої’ таварищі не пускали), у кінці разом з іншими кричав “ноу імперіалізмо! ” Було. Такий талант рускомірци на злеє використали…
    Еге. І що цікаво, ці таваріщі про кубинців з тільки з презирством поміж собою

Comments are closed.