Що таке російська опозиція?

От редакции

Этот текст пришел на почту без комментариев и аннотации. Обычно мы такое оставляем за бортом, но тут есть наблюдения и выводы, которые могут быть интересными коллегам и возможно, они станут предметом обсуждения. Плюс к тому, Гугл не выдал совпадений текста и мы предположили, что написано это для ЛО. Поэтому – публикуем в том виде, как он к нам пришел.

***

Читаючи аналітику західних експертів, можна зробити висновок про їхнє тотальне нерозуміння того чим насправді є російська опозиція для колективного Заходу і України. Західні експерти воліють не помічати того, що в Росії відсутній інститут приватної власності, тому не має і не може бути ринкової економіки. Не потрібен парламент, незалежний суд, поділ гілок влади. Тому що все це є надбудовою для врегулювання конфліктів які стосуються приватної власності у середовищі акторів діючих в ринковій економіці.

В Російській Федерації – ресурсна економіка і відповідна їй надбудова система військового патронажу. Хто б не прийшов в Росії до влади буде вимушений дбати про концентрацію ресурсів в руках держави, що буде супроводжуватись пошуком ідеології, яка  дозволить виправдати репресії зверху, без чого   неможливо в російських реаліях утриматися при владі. В Росії, практично, всі відомі опозиціонери є проектами російських спецслужб які зацікавленні в існуванні контрольованої ними опозиції, з точки зору колишніх працівників КДБ  у Кремля з представниками опозиції <<укладений контракт на критику>>, де чітко окреслені >>червоні лінії>> за які неможна переходити. Відомим журналістам, блогерам, опозиціонерам в Росії дозволяється публічно висміювати Путіна лише тому, що вони не представляють жодної загрози Кремлю, бо у російських опозиціонерів немає організаційної спроможності прийти до влади. Дотепер у жодного опозиціонера в РФ немає чіткої програми або стратегії розвитку Росії, у російської опозиції також немає управлінських кадрів котрі могли б прийти до влади замість нинішньої управлінської еліти, де – факто в РФ не існує контреліти з достатніми ресурсами для приходу до влади.                                                                                                                                                                                                                                    Для того щоб зрозуміти що таке російська опозиція варто розглянути вчинки  Валерія Солов’я і Олександра Невзорова. Валерій Соловей, котрий знає все про думки, плани, прагнення Володимира Путіна, як відомо ще зовсім недавно публічно підтримав анексію Криму, до того ж    професор Соловей в 2014 році в програмі <<Поєдинок>> виступав  у команді українофоба Зюганова активно захищаючи Сталіна, порівнюючи втрати від ліберальних реформ для Росії зі втратами 30 – х років. Незважаючи на всі інсайди професора  отримані від його джерел, про які він     розповідає щотижня, чомусь дотепер ніхто не звільнений з чиновників, які працюють в Кремлі, за розголошення особливо важливої інформації про Володимира Путіна, що і недивно, бо його опозиційна діяльність є суто імітаційною. Меседжі професора Солов’я, з якого Кремль створює лідера громадської думки, перш за все направлені на дезінформування  російського суспільства і західного експертного середовища.  Олександр Невзоров, якому дозволено критикувати дуже жорстко як Путіна так і РПЦ, ще в 1991 році був ініціатором створення народно – визвольного руху <<Наші>>, метою якого було відтворення Радянського Союзу в територіальних межах російської імперії, також він публічно підтримував   військовослужбовців вільнюського ОМОНу, які штурмували телецентр у Вільнюсі і саме їм було присвячено перший репортаж із назвою <<Наші>>. Навіть сам Невзоров в інтерв’ю Юрію Дудю визнав, що він ходив до Кремля звітувати про свою діяльність, що є доказом співпраці Невзорова з російською владою.                                                  

Головна ж зірка російської опозиції Олексій Навальний довгий час був інструментом спецслужб для дискредитації топ – посадовців,  компромат на яких він отримував від хакерських груп пов’язаних з ФСБ. Зараз же Навального Кремль використовує для провокування протестів, підсумком яких стане зміцнення авторитарного режиму і перепис спецслужбами всіх опозиційних активістів. Готуючись до парламентських виборів корпорація чекістів використовує Навального, як <<корисного ідіота>>, дозволяючи йому робити відеозвернення під час судового процесу що, звичайно, не було б дозволено йому якби Навальний був справжньою загрозою для Кремля. В сукупності я вважаю, що ми маємо  справу з масштабною спецоперацією, метою якої є розрив відносин путінської Росії з колективним Заходом. Заходу показали, що путінський мафіозний режим <<плює>> на його публічну критику.

Суспільству показали силу репресивної  машини, елітам запропонували визначитись відносно лояльності Путіну. На всіх етапах цієї спецоперації Навальним вміло маніпулювали, можливо навіть люди з його оточення.  Фінансуючи <<Эхо Москвы>> і  дозволяючи жорстку критику по відношенню до Путіна   лідерам громадської думки, контрольованих спецслужбами, Кремль діє на випередження для недопущення виникнення опозиційного руху неконтрольованого владою. Будь – який опозиціонер, діючи на території Росії так чи інакше знаходиться під кремлівським контролем. Слово <<опозиція>> передбачає наявність можливості опанувати режиму, брати участь в політичному процесі і, в ідеалі, через конституційні методи домогтися зміни влади. Нічого цього в Росії немає і бути не може. Українцям варто усвідомити, що російські опозиціонери для України є неменшою загрозою ніж Путін, наприклад, його особистий ворог Михайло Ходорковський під час зустрічей з західними політиками закликав  їх зняти секторальні санкції введені за агресію Росії проти України. Ходорковський також заявляв, що в разі обрання його президентом, він не повернув би Крим Україн,і як і Навальний, котрий є справжнім расистом, доказом чого можуть бути його висловлювання про депортацію усіх етнічних грузинів з РФ під час російської агресії проти Грузії, також він принижував білорусів, жартуючи про <<білоруську мову, яку вигадали кавказці з покидьками>>. Коли Навальний балотувався на посаду мера Москви, він обіцяв депортувати мігрантів в середню Азію, що і недивно, бо він брав участь у <<Російських маршах>> де можна було почути гасло <<Россия для русских, Москва для Москвичей!>>. Все ж таки, недаремно, Валерія Новодворська казала, якщо натовп піде за Навальним – то  на Росію очікує фашизм.                                        

Сподівання ж українців на те, що Навальний буде <<криголамом>> який  зруйнує режим Путіна, є абсолютно нереалістичним. По – перше, рейтинг Навального залишається досить низьким на рівні 5%, тож з таким низькім рейтингом він навряд чи може претендувати на посаду президента Російської Федерації. По – друге, більшість росіян негативно ставляться до ліберальної демократії і саме тому Кремль дозволяє <<Эхо Москвы>> і телеканалу <<Дождь>> інформаційно підтримувати ліберальну опозицію, яка не має великої підтримки в російському суспільстві. Недаремно серед  російських провладних експертів популярним є жарт <<я вижу дождь, я слышу эхо, спасибо Путину за это>>.                                               

Найбільш показовим, щодо реального ставлення Навального до України, є його висловлювання про отримання Томосу про автокефалію ПЦУ:  <<те що, створювалось століттями було знищено Путіним і його ідіотами за чотири роки. Путін – ворог <<руського міра>>.  Фактично, Навальний звинуватив Путіна в тому, що із – за його прорахунків суттєво зменшився імперський вплив Росії в Україні.                              

Тож, насправді, неважливо яка фамілія у президента РФ, бо Росія була, є і буде імперською по своїй сутності, тому українцям дуже нерозумно сподіватись на те, що великий голодний крокодил стане вегетаріанцем.                                                                                                                                          

СТЕФАН ЗАКРЕВСЬКИЙ

70 Comments on "Що таке російська опозиція?"

  1. Володимир | 08.02.2021 at 18:50 |

    Суть, на мою думку, відображена вірно і висновки адекватні. Непогоджусь з одним: про розрив з “колективним заходом”, навпаки вони намагаються звитись з ним в екстазі, вони вже 50 років корумпують і засилають хабарі, розбещуючи західну політику. І нафтопровід “Дружба” і сучасні газові потоки все це стратегія проникнення в захід, а не віддалення. Щодо росіян опозиціонерів, я взагалі вважаю, що все що прибилось з росії мінімум за 5 років до війни і після (політики, журналісти, історики, бізнесмени, бійці в 2014) =інфільтрувати, або за парєбрік, або на захід. Дуже високий відсоток засланих….

    • “навпаки вони намагаються звитись з ним в екстазі, вони вже 50 років корумпують і засилають хабарі”-одне другому не вадить.Сталінський режим теж коррумпував Захід, підгодовував певні групи еліти, але це не означало зближення. Цікаво, чи знайдеться серед авторів той, хто напише статтю про Карловарську конференцію комуністичних та робітничих партій в 1972р. Ця конференція цікава тим, що зібралися вони невдовзі після 1968р.(в цей рік на Заході прокотилася хвиля непокоїв, найбільше у Франції, а також в ряді інших країн, де були сильні позиції комуністів. З другого боку, в цей рік почалася і була придушена “Пражська весна” військовою інтервенцією совдепії при участі ряду країн Варшавського блоку). Всі цй події були викликані ідеєю “конвергенції”(взаємопроникненням ідей “соціалізма” та “капіталізма”, і відповідно зближенням їх позицій). Коротше, були якісь дискусії в кулуарах, але на широкий загал нічого не винесли(я тоді вже був старшокласником в вже тоді трохи цікавився політичними процесами).
      “бійці в 2014”-цих бійців набиреться трохи більше повноцінної роти. Тим, хто справді воював і ризикував своїм життям, чому б не надати громадянства?!
      “бізнесмени,”-покажіть хоча б один успішний російський бізнес(не відмивання грошей).
      “Щодо росіян опозиціонерів, я взагалі вважаю, що все що прибилось з росії мінімум за 5 років до війни і після (політики, журналісти, історики, бізнесмени, бійці в 2014) =інфільтрувати, або за парєбрік, або на захід. Дуже високий відсоток засланих….”-та ні, просто там 86% такими родилися!

  2. СергейБелогор | 08.02.2021 at 19:02 |

    Ну что сказать, эти выводы имеют право на существование по одной простой причине – они реально описывают ситуацию, не углубляясь к первоисточникам причин ее породивших. Да и все это происходит у всех на виду, так что многие это уже отмечали и лично для меня здесь ничего нового или необычного нет, простая констатация фактов(далеко не всех!).
    Так что, я практически полностью согласен с автором, тем более, что все указанные им факты, происходили на моих глазах и очень четко запечатлелись в памяти.
    Пока существует Россия в ее нынешнем виде и границах – для нас ничего не изменится. Просто поменяется вертухай на зоне и на этом все. А вот после распада этого лепрозория на мелкие кусочки, можно будет уже смотреть на тех, кто будет ближе к нашим границам.
    Только так вижу будущее взаимодействие с кацапнёй – сначала через прицел, а потом с оценивающим настороженным прищуром через забор и ров перед ним.
    Не знаю как там кто, а у меня уже выработался рефлекс по Павлову – слышу руЦкую Акающую речь и рука сама сжимается в кулак, а было бы разрешено – рвал бы тварей на части. И категорически не воспринимаю соловьиные трели о “других русских” – только санация на 4 поколения, а потом посмотрим.

    • Полностью с вами согласен. Пока существует мокшандия в нынешних границах, она всегда будет нести для нас смертельную опасность. И абсолютно неважна ни личность, ни фамилия пришедшего на смену хуйлу. Суть этих гамнюков не меняется.

    • “Только так вижу будущее взаимодействие с кацапнёй – сначала через прицел, а потом с оценивающим настороженным прищуром через забор и ров перед ним.”-спочатку візовий режим і розрив господарських зв’язків. І це не після розпаду ерефії, а до нього. І встановлення прямих зв’язків з національними автономіями.

  3. Puzat-Pasuk | 08.02.2021 at 19:03 |

    От стосовно Невзорова я не можу згадати ЖОДНОГО від 2014 року вчинку проти України.Ніде не зашкварився.

    • Пані Моніка | 08.02.2021 at 19:23 |

      А я не можу пригадати, де він висловлювався про український Крим, український Донбас. Допоможете?
      На рашці ВСІ однаковісінькі.

      • Евгений О. | 08.02.2021 at 19:32 |

        Ви просто не дивились його передач. Таких висловлювань було на диво багато.
        Причому з самого початку. Пошукайте його виступи чотирнадцятого року.
        Мене завжди дивувала його тональність. Це мабуть єдине, що , з огляду на долю багатьох тамошніх незгодних, викликало, та й викликає, в мене відчуття недовіри.

        • pan_futiy | 08.02.2021 at 20:10 |

          Я помню его прекрасные острые “600 секунд” времен перестройки.
          И очень хорошо помню его репортаж из Вильнюса (о котором говорится в статье), “Наши” и “нашистов”.
          После этого репортажа Невзоров для меня перестал существовать, и я много лет не следил за его выступлениями, да и сейчас не слежу. Лишь недавно узнал, что он, оказывается, “осознал и исправился”.
          Что ж, вполне вероятно. Мы все не безгрешны, мы все совершаем ошибки. Некоторые даже эти ошибки признают и пытаются “искупить вину”.
          Но… недоверие сохранилось. Хотя бы потому, что, несмотря на вроде бы резкую и острую критику хуйла, он до сих пор жив и не за решеткой. (В отличие от Немцова, Литвиненко, Новодворской и многих других.) Так что я поверю в искренность его исправления и переосмысления только в случае его скоропостижного инфаркта с контрольным инсультом…

          • Евгений О. | 08.02.2021 at 20:30 |

            И все же, он, пожалуй единственный из тех, кто вещает в рашке, которому я этого не желал бы. При всем при том.
            Некоторые из его лекций, ответы на вопросы в “Средах” и не только, как по мне содержательны и адекватны абсолютно. Причем прежде всего с точки зрения понимания именно сущности страны его постоянного пребывания.

          • pan_futiy | 08.02.2021 at 20:44 |

            Евгений О. | 8 Лютого, 2021 at 20:30
            И все же, он, пожалуй единственный из тех, кто вещает в рашке, которому я этого не желал бы.
            Упаси Господь! Я тоже этого ему не желаю!
            Но сохраню свое недоверие…

        • “И все же, он, пожалуй единственный из тех, кто вещает в рашке, которому я этого не желал бы. При всем при том.”- він “окормляє” 7-14% адекватних москалів.Кремляді знають ресурс його аудиторії і тому терплять. Якщо буде мінятися ситуація-“будем посмотреть”.

      • Puzat-Pasuk | 08.02.2021 at 19:33 |

        Допоможу хорошiй панi
        «Чи підете ви на цих виборах довіреною особою Володимира Путіна?» – грайливо поцікавилася у співрозмовника Ксенія Собчак. «Якщо він виконає кілька маленьких умов, то, звичайно, піду. Перше, зрозуміло, Крим – Україна. Друге – повне очищення Донбасу. Причому очищення ще й від усієї тієї нечисті, яка туди приползла на гусеницях російської ідеї. Ну, а третє – це зовсім дрібниця, це пов’язано з зеленкою. Непогано було б зібрати російську православну церкву, починаючи з Гундяєва (патріарх Російської православної церкви Кирило. – Ред.), І зеленочкой на лобі написати кілька коротких слів з трьох букв », – абсолютно серйозно виклав свою позицію Невзоров. Витримавши невелику паузу, він ще поміркував в своєму стилі: «Якщо три ці умови будуть виконані, чому б і не допомогти хорошій людині?»

        • Тут же висновок написаний на лобі – чом би не допомогти пуйлу? Невзоров такий опозиціонер, як гівно – куля.

          • strelok17 | 09.02.2021 at 10:40 |

            А він і не позіціонує себе опозіціонером. Він відвертий троль. А по Донбасу він якось сказав що найкраще для росії домовитись з Україною та вдарити разом по цим “республікам”. І завжди казав що Крим це Україна.
            Але проти особисто Путіна він ні разу нічого не казав. Мовляв у нього з ним особиста домовленність.

      • “На рашці ВСІ однаковісінькі.”-ні, тільки 86%. А щодо Криму, то 93%.

    • Vaclav | 08.02.2021 at 19:45 |

      В одной из своих передач Невзоров сказал (не дословно), что он озменился и его имперкость пропала, когда он в Грозненском госпитале переступил труп 14-го солдатика-призывника.

      • ” Невзоров сказал (не дословно), что он озменился и его имперкость пропала, когда он в Грозненском госпитале переступил труп 14-го солдатика-призывника.”-тим не менше, “Чистилище”-його робота!

        • strelok17 | 09.02.2021 at 10:42 |

          Його. Але чомусь часто ми не допускаємо в людях змін світогляду.

          • Евгений О. | 09.02.2021 at 15:18 |

            Занадто часто. Нажаль.
            Але в даному випадку, вимушений це визнати, не зовсім таки і безпідставно….

    • В смысле не приезжал пострелять из пулемета?
      “Он говорит мало, но говорит смачно”… Специально поливать Украину есть огромный штат киселевых, соловьевых, скабеевых и еще много кого. Но в уважении суверенитета Украины Бутербродный точно отметился. И это он еще ни для Украины, ни для Расеи пока никто, так – обычный граждан. Разве что в Расее он вроде оппозиционер и борцун против коррупции, т.е. какую-то деятельность своего правительства он не одобряет, но все, что связано с Украиной – даже вдруг на слудующих выборах придет к власти – считает бессмысленнм и противоестественным что-либо изменять. Этого вполне достаточно.

    • Невзоров завжди каже: “Вот не понимаю, отчего украинцы записывают меня в друзбя Украины?!” – отож обережніше з Глібичем… 🙁 Він ну дуууже непростий тип, який мав дідуся-генерала МГБ!..

      • Puzat-Pasuk | 08.02.2021 at 22:57 |

        Дідусь був не генерал,а майор.Це онук хотів.щоби був генералом.Я не кажу,що довіряю Олександру.Але зафіксую факт:щодо України ніде не проколовся.Поет Юрій Істеренко,Шендерович,Орлуша замаралися.Невзоров ні

        • Сергій | 09.02.2021 at 09:50 |

          А яка різниця?…
          Є гарна приказка: хороший москаль, мертвий москаль!
          Інакше й бути не може.

        • Пані Моніка | 09.02.2021 at 15:34 |

          Ну, дякую за допомогу. Матиму на увазі: на сьогодні Нєвзоров НЕ проколовся на українському питанні. Але ж, перепрошую за консерватизм, за власним – і не тільки – досвідом, такий прокол – виключно справа часу. Повірю, якщо небіжчик проплив за течією, щоб він був здоровий. Peace.

      • strelok17 | 09.02.2021 at 10:47 |

        Він себе позіціонує як стороннього спостерігача і найманця. Тому другом не може бути нікому. він прагматик.
        І що саме смішно що краще мати діло з такими людьми ніж з ідеалістами.

        • Walker | 09.02.2021 at 15:28 |

          Вот +100500! Невзоров, один из умнейших персонажей рос.медиа, и, ключевое слово – прагматика, или как он сам себя называет – наемник. По собсбственным же его утверждениям, давно избавившийся от идеализма, переболевшего имперскостью, и пр. Не возьмусь судить о наличии/отсутствии у него “убеждений” (в плохом смысле слова, ака упоротости), да это и не важно. Не важно, потому что ни президентских, ни вождистских, ни антиукраинских претензий у него нет, текущая деятельность вообще почти нескрываемая коммерция, а вот понаблюдать за полемическими приемами, или узнать, пусть и нафталиновые “инсайды” (в отличие от соловья, глебыч “свежаком” не делится никогда, а уж тем более им не бравирует). Да и “критика” у него настолько “округлая”, что даже при желании, его кроме как по беспределу, и паковать вроде как и не за что. Ну и последнее, тут уже чисто мои предположения, он отрабатывает какую-то внутрикацапскую повестку, нацеленную на конкретную ЦА, а для остальной части публики это все не более чем развлекательный трёп.

        • Евгений О. | 09.02.2021 at 15:32 |

          Саме так. І справа навіть не в ідеалізмі.
          Просто з досвідом, якому можна і заздрити і не заздрити, отримавши до того ж певні знання за допомогою провідних вчених, людина вважає за потрібне називати речі своїми іменами. Або ж не згадувати те, про що не може, чи не бажає говорити відверто.
          Він відверто зізнається, що не бажає бути ні на чийому боці. Не бажає втратити можливість абсолютної адекватності сприйняття реальності. В її, реальності, хімічно чистому вигляді.
          Але саме в цьому і полягає його певний ідеалізм.
          Якого він, знову ж таки, не намагається приховати.
          Покладатись на таку людину, як на надійного партнера можна виключно в дуже обмежених моментах. Лише там, де йому буде вигідно в широкому тлумаченні слова.
          Але послухати та взяти до уваги більшість фактажу та його оцінок таки варто. Взяти до уваги. Не більше, але й ні в якому разі не менше.
          Саме розуміння останнього, вірніше відсутність такого, заважають занадто багатьом людям бачити реальну, вибачте, реальність. Не завуальовуючи її своїми, чи, як у більшості випадків, чужими домислами та маніпуляціями…

  4. Гость | 08.02.2021 at 19:33 |

    Про Бутреброда уже давно всем всё понятно.

  5. Олег | 08.02.2021 at 19:48 |

    Ресурсна економіка === бітійо опредєляєт сознаніє
    Чудовий текст.
    Праймається з одного прочитання.

  6. Як на мене, найсмішніше в історії з отим “навальним” є те, що цей новітній “атєц руцкай дєрьмократії” зовсім не руцький, а панаєхаший малорос з Київщини. Типовий хахол.

  7. Володимир | 08.02.2021 at 20:53 |

    З Навальним, панове, взагалі все просто. Якщо в найближчі 2 роки він відправиться слухати кабзона = реальна опозиція. Якщо ні = 100‰ проект кремля. Я б поставив на варіант #2

    • ” Якщо ні = 100‰ проект кремля.”-однієї з башт Кремля!

    • Сергій | 09.02.2021 at 09:55 |

      Ну Ви як діти малі…
      Яка опозиція… Людина ж ясно написала й розказала, додати нічого.
      Навіть якщо посадять, усе одно так треба, но Ходорковский сидів й нічого. Чому ж не посадять, навіть якщо “свій” (спецом в дужки беру) так тим паче, щоб такі як Ви й інші не повірили. А тюрма для звичайного москаля, й тюрма для “свого” це зовсім різні речі. Якщо цікаво, то почитайте про справу МО РФ, особливо про кралю, як вона “мотала срок”, не кожний пенсіонер на Росії має такі можливості для існування.

      • Евгений О. | 09.02.2021 at 15:43 |

        Іноді і діти, не будучи загальмовані певними стереотипами спілкування в суспільстві, можуть видати достатньо розумні, якщо уважно поставитись, речі.
        Але, здебільшого прийнято традиційно поважне ставлення до слів людей літніх, вважаючи що мудрість прииходить з роками і досвідом.
        Та реальність нашого життя така, що саме остання часто-густо суттєво відстає від перших двох. Відстає настільки, що догнати вже і не встигає..
        То ж ваша фраза про дітей може набувати дещо іншого, аніж бажанийами, сенсу…

  8. Damian | 08.02.2021 at 21:06 |

    Мені здається, що в цьому нарисі викладено досить відомі факти, які час від часу вже обговорювались. От тільки мова викладення… Це не машинний автоматичний переклад, а такий собі суржик. Тому виникає питання, чому автор нарису примушує себе писати українською і не використовує російську, якою володіє набагато краще.

    • Puzat-Pasuk | 08.02.2021 at 22:58 |

      а може,він російською не володіє взагалі.І на прозання трудящих напише рідною польською

      • Damian | 08.02.2021 at 23:30 |

        Та ні, польська тут ні до чого, незважаючи на прізвище, чи то на “фамілію”, як написано в прикінцеваому реченні.

  9. pan_futiy | 08.02.2021 at 21:12 |

    Швеция, Польша и Германия объявили о высылке российских дипломатов
    https://www.newsru.co.il/world/08feb2021/mids_005.html

    “Официальный представитель МИД РФ Мария Захарова в эфире программы “60 минут” на телеканале “Россия-1” назвала решение Польши, Германии и Швеции необоснованными и недружественными. “Сегодняшние решения Польши, Германии и Швеции как раз являются необоснованными, недружескими и являются продолжением той самой череды действий, акций, которые предпринимает Запад в отношении нашей страны, которые мы квалифицируем как вмешательство во внутренние дела”, – сказала она.
    ТАСС сообщает, что Захарова подчеркнула, что действия российского МИД по отношению к иностранным дипломатам было, напротив, обоснованным и принято “с фактами на руках”.

    Кто-нибудь ждал от машки захеровой какого-нибудь другого заявления?

  10. pan_futiy | 08.02.2021 at 21:16 |

    “Деятели культуры” призвали вернуть памятник Дзержинскому на Лубянскую площадь
    https://www.newsru.co.il/world/08feb2021/dz_111.html

    “”Ряд российских деятелей культуры подготовили обращение к правительству и мэрии Москвы с просьбой рассмотреть возможность возвращения памятника Феликсу Дзержинскому на Лубянскую площадь”, – сообщает сайт RT (Russia Today).
    В публикации приводятся некоторые имена подписавшихся под этим обращением: Захар Прилепин, Дмитрий Пучков, Игорь Молотов, Александр Проханов, Дмитрий Лекух, Владимир Селиванов, Михаил Розанов, Леся Рябцева, Екатерина Рейферт, Анна Погонина.”

    Вот такая она, рашистская “прачечная” впопузиция!..

    • Прекрасно!!! Чудівно!!! Суперово!!! Такими діячами культури росіянський нарід може тільки пишатися!!!

      • pan_futiy | 08.02.2021 at 21:44 |

        Мне знакомы далеко не все имена из списка, но и парочки имен более чем достаточно, чтобы сделать вывод, что из себя представляет эта компашка – какашка.

        • Мені знайома тільки фамілія “пучков”… і цього достатньо, щоб не дивуватися.

          Кацапи взагалі не мають нас дивувати, після всього, що було.

          Nil admirari!

    • И чекистов из 37го пусть вернут, а то современные какая-то размазня!

      • pan_futiy | 08.02.2021 at 22:29 |

        yuriy | 8 Лютого, 2021 at 21:47
        И чекистов из 37го пусть вернут…
        С этим может возникнуть проблемка.
        Те в массе своей были мразями идейными, НЕПманов не крышевали, по Москве на “геленвагенах” не гоняли, и даже на “черных Марусях” – только по делу, на обыски и аресты.
        А современные – мрази меркантильные.
        “Чекисты из 37го” могут их не понять, и начать с “очистки рядов”.

        • А я про что?!

        • Евгений О. | 09.02.2021 at 17:35 |

          Да ну! Вот это открытие!
          Не идейными были эти палачи, а сугубо меркантильными нелюдями.
          Или психически дефективными асоциалами.
          Впрочем, все приверженцы радикальных теорий социального устройства, готовые ради идей на убийство невинных, не представляющих для них прямой угрозы, есть психические девианты.
          Идейность этого контингенту есть один из мифов, сотворенных большевиками. А также теми, кто с успехом эксплуатировал и эксплуатирует людей с такими психическими отклонениями.
          Сегодняшний уровень технологий управления сознанием, разработанных и апробированных разными и в разное время, оказался доступным и необольшевикам и другим, построивших свое общество на базе фанатизма и нечеловеческой жестокости к не фанатикам чего либо.
          Так что с идейностью, считавшейся в совке едва ли не высшим достоинством для простого среднего жителя им подконтрольной территории, дело обстоит именно так.
          А в части “крышевания”, так те несчастные, что поверили в Новую Экономическую Политику, да не сумели, или не успели вовремя сдрыснуть, горько об этом пожалели.
          Что же касается “чистки рядов” то это был совершенно естественный процесс существования того сообщества. И возникали они по совершенно иным, а не декларируемым тогда, причинам.
          Критерии, знаете ли, отбора в те “ряды” были вполне своеобразными.
          Они, кстати, в определенной мере были в ходу практически аж до самого конца (вроде как) совка.
          Да и сегодня, при внимательном рассмотрении действий определенных государственных структур, не зависимо от национальной, кстати, принадлежности, можно увидеть, что и по сию пору они, критерии эти, не канули в лету.
          А самое печальное, что пока иначе и быть не может….

    • реально нужен им немного другой памятник – протестующие катят свой автозак в сизо

    • старый ворчун. | 09.02.2021 at 01:09 |

      сами расписались. будем знать теперь без тени сомнения этих ” … инженеров человеческих душ.”. а вот моя сродственница москвичка уже в 70-х прошлого века его, дзержинского, акромя как сатаной и не называла. уже так натерпелись что и страх притупился.

    • Бурнаш | 09.02.2021 at 07:11 |

      що “дєятелі” то я згідний а що “культури” то сміюся

  11. Про Невзорова – з Вікіпедії:
    https://ru.wikipedia.org/wiki/Невзоров,_Александр_Глебович
    =====
    Дед по матери — генерал МГБ Георгий Владимирович Невзоров — возглавлял в 1946—1955 годах Управление МГБ СССР по борьбе с бандитизмом Литовской ССР, занимавшееся борьбой с «лесными братьями». Невзоров утверждает, что в детстве присутствовал вместе с адъютантом деда на конспиративных квартирах, куда приходили священники, чтобы «настучать» на своих прихожан.
    =====
    І що тут незрозуміло???
    До речі, Глібич цього всього ніколи не приховував, а навпаки говорив про це відкрито!

    • Puzat-Pasuk | 08.02.2021 at 23:00 |

      Запольський писав,що дід був майором

      • Евгений О. | 09.02.2021 at 17:37 |

        А сам Нэвзоров казав, що дід був таки генералом. І руки мав по лікті в крові.

      • Сергій-Д | 10.02.2021 at 15:18 |

        to Puzat-Pasuk | 8 Лютого, 2021 at 23:00 | Вочевидь генерал-майором. Тоді все збігається.

  12. “що вони не представляють жодної загрози Кремлю, бо у російських опозиціонерів немає організаційної спроможності прийти до влади.”-а головне, електоральної бази! В ерефії неможливо адекватного кандидата в президенти навіть вивести в друге коло, яка там перемога. Тільки незалежність національним автономіям.
    “Дотепер у жодного опозиціонера в РФ немає чіткої програми або стратегії розвитку Росії, у російської опозиції також немає управлінських кадрів котрі могли б прийти до влади замість нинішньої управлінської еліти, де – факто в РФ не існує контреліти з достатніми ресурсами для приходу до влади. “-яка програма, яка контеліта?! Немає навіть ідеї, навколо якої б гуртувалася та контеліта!
    “Коли Навальний балотувався на посаду мера Москви, він обіцяв депортувати мігрантів в середню Азію,”-не знав, що він вже тоді був пришелепкуватий. В Москві 40% фізично працюючих-мігранти з Середньої Азії. Він, що, збирався їх замінити московськими алкашами?! Пару місяців тому я дивився репортаж одного московського каналу, як начальник одного ЖЕКу власноруч прибирав вулицю(середньо-азіати почали масово повертатися додому, бо праця в Москві стає невигідною).
    “Сподівання ж українців на те, що Навальний буде <> який зруйнує режим Путіна, є абсолютно нереалістичним.”-зруйнувати режим Путіна він може, але систему-не вірю!

  13. Добавить к статье можно отношение к “выступлениям” спровоцированные Навальным, считаю профилактикой нового поколения в воспитательных целях, вполне логично для их власти, Перед тяжелыми временами нужны превентивные меры, Окурок может быть доволен, население вполне управляемо и покорно, Даже Белоруский выход для Московии неприемлен, Хотя о чем это я там нация а тут толпа,

  14. Сергій | 08.02.2021 at 22:19 |

    Невзорова руководство РФ используют в крайних случаях.
    Так например во время войны Азербаджана-Армении.
    Где он аккуратно поддерживал Армению и косвенно РФ.
    Так, что Глебыч, по моему, это оружие специального избирательного применения.

    • Puzat-Pasuk | 08.02.2021 at 23:10 |

      Згоден

    • Евгений О. | 09.02.2021 at 17:46 |

      А як тоді бути з його розповіддю про найсміливішу людину, кортру він зустрічав в житті- азербайджанця? І про те, що в ту війну в Карабасі були не армяни, а псковські десантники?
      Дуже і дуже там все не однозначно.
      З багатьох причин.
      Але, маючи час та натхнення, завдяки природним обставинам, у мене була змога досить прискіпливо познайомитись з багатьма його виступами, лекціями і передачами.
      Повторюсь, в якості бойового товариша в серйозній ситуації я б не хотів його мати. Хоча і це не категорично. Але слухати і осмислювати ним сказане варто завжди.
      Та для того, щоб робити з того висновки, варто було б, перш за все, позбавитись власної заангажованості. Будь чим. Тобто абсолютно.
      Але це далеко не для всіх є річчю досяжною.
      І в тому, дуже і дуже часто, криються причини невдач правильних і достойних починань. В тому числі і трагічних невдач.

  15. Domino | 08.02.2021 at 22:25 |

    Статья верная. Согласен.

  16. Перекликається, як на мою думку, зі статтею “Демократизація Росії? Ось чому це неможливо” – https://petrimazepa.com/uk/demokratizaciya_rosii_os_chomu_ce_nemozhlivo

    • Puzat-Pasuk | 08.02.2021 at 23:11 |

      а ви бачили,хто автор?

    • Евгений О. | 09.02.2021 at 17:55 |

      Насправді цей матеріал можна було б назвати простою компіляцією загальновідомих речей.
      Тема неможливості демократизації єрєфії в її теперішньому вигляді достатньо обсмоктана з різних боків.
      Сьогодні куди більш нагальним є зовсім не розуміння цієї обставини україно- і російськомовною аудиторіями, а відсутність такого на Заході.
      Саме це, як на мою думку заслуговує на увагу сил, що опікуються безпекою України.
      Але де вони і хто вони… В сьогоднішньому світовому інформаційному просторі…

  17. Roman Schulmann | 09.02.2021 at 07:27 |

    Про Навального – он, конечно, полезный для российских спецслужб. Но он совсем не идиот. Он плоть от плоти этих спецслужб. И, кстати, вполне вожможно, опциональная резервная альтернатива, которую они держат в запасе. Рейтинги на России меняются же вместе с программой телепередач во мгновение ока

  18. Влад | 09.02.2021 at 09:18 |

    Ну да, частной собственности нет – ничего нет и дальше можно не обсуждать.

    И ещё одно фундаментальное неосознанное заблуждение – это «они внешне похожи на меня, поэтому тоже люди». Начинаются попытки поискать «хороших», вычислить проценты и прочее.

    Например, Неврозов.
    «журналистика должна быть продажной», «телевидение не должно давать объективную оценку событиям», «Настоящее репортёрство основано только на унижении людей», «Друзей продают за большие деньги» …
    «— Владимир Владимирович — единственный, кто сможет удержать от катастрофы ежесекундно разваливающуюся империю».

    • Walker | 09.02.2021 at 18:06 |

      Не хочу не показаться, (и не являюсь таковым) адвокатом Невзорова, но на моё скромное имхо, приведенные цитаты являются всего лишь отражением объективной реальности да ещё и под специфическим углом зрения “пирата и наёмника”. В жёстко несвободной журналистике кацапии, объективного и правдивого освещения событий не может буть в принципе. Своё мнение, вообще непозволительная для подавляющего большинства журнашлюх роскошь. Все вместе – или ты неисправимый идеалист, или дорогостоящая проститутка. “Вторая древнейшая,” если не ошибаюсь это про них? И тут артикулируется (на мой взгляд) простая дилемма – или не иди в проститутки, или продавайся по максимуму. А что до хуйла, удерживающего от постоянного распада империю, так трудно и тут поспорить, весь этот чумной барак испокон держался на едином гвозде, щас этот гвоздь – хуйло. Такшо тут Володин в чем-то глубоко прав: “есть гвоздь/вертикаль под текущим именем хуйло – есть лепрозорий, нет – “будiвництво обов’язково наï@@@@ться в наступному кварталi!”

  19. Сергій | 09.02.2021 at 10:19 |

    Підмітив одну важливу деталь:
    Зверніть увагу що в протестах не беруть участь так звані “ветерани”, ультрас, та радікали то що. Тільки йолопи з йоршиками бігають й волають… Ідеальний протест для Кремля, тільки хапай й саджай й все.

    Влітку була череда новин, про самогубства лідерів радикальних й анархічних груп, які чітко артикулювали власну позицію, проти політики Кремля. Наприклад такий собі на псевдо “Тесак” який косив під арійця й мотав термін на зоні. Офіційна версія: повісився під час етапу. Яке прикре самогубство… Хоча за деякий час до того, він попереджав що не збирається ні вішатись ні різати вени, але так склалося.

    Але тепер зрозуміло, що то була чистка й підготовка до так званих “протестів”, щоб ніщо не пішло не по плану й не було сюрпризів.
    А Насральний, він лише той жертовний баран, який веде овець на забій. Сяде точно, а потім вийде й знов поведе стадо на забій.

    Навіть якутський шаман й той більший опозиціонер ніж Насральний, й того нещодавно в дурку заховали од гріха подалі, щоб не зіпсував розвід лохів з йоршиками.

    • Евгений О. | 09.02.2021 at 18:02 |

      Саме так. Особливо про шамана.
      Доречі. Варто звернути увагу на своєчасну нейтралізацію ФБР ватажків ряду радикальних угрупувань перед атакою на Капітолій.
      Вранці. І події вони вже спостерігали з певних спеціальних приміщень….
      Тобто не варто недооцінювати робочі характеристики нинішнього ” третьего охранного отделения” що творчим чином осмислило досвід багатьох аналогічних служб державних. В тому числі і Гестапо разом зі Штазі…
      Тут таки варто згадати роль саме зовнішнього фактора у так званій Російській революції…

  20. Хоча не я автор цього листа, але вже не раз тут висловлював подібне. Правда не робив би наголос на Невзорові бо його інтересанти- це невелике коло.Швидше сюди більш підходить Мальцев- це більш небезпечний ворог України.

Comments are closed.