Путь, длиной в 12 лет. Анонс

Крайний старт ракеты Falcon 9 с миссией Starlink-14, оказался в преддверии приоритетного старта регулярной пилотируемой миссии, назначенной на 31 октября. Понятно, что за пару дней до старта, все внимание будет приковано именно к этому событию и потому, сейчас — самое время порассуждать о том, где сейчас находится компания SpaceX и чего она добилась за время своего активного продвижения в Космос.

На самом деле, этот старт был юбилейным, и если взять все запуски, осуществленные компанией за 12 лет (с 2008 года), включая Falcon 1 и Falcon Heavy, то это был ровно сотый удачный старт. Это был рекордный, третий старт в течение месяца, миссии Starlink. А кроме того, это была 63-я миссия, когда SpaceX успешно посадила ракету-носитель Falcon и 43-я миссия с удачной посадкой повторно использованного ускорителя.

Далее

4 Comments on "Путь, длиной в 12 лет. Анонс"

  1. TooOld_TooCold | 26.10.2020 at 10:45 |

    обома руками за спейсх та Ілона але без спейсшим про глобальне покриття годій і мріяти . Банальна арифметика каже що при 3 запусках на місяць це 2160 супунтиків на рік . Мінімальна кількість супутників для глобальної мережі 11943 тбто в такому темпі навіть беручі до уваги що буде завжди сприятлива погода і не буде зривів , знадобиться 6 років а ще треба враховувати що кожні 3,5-4 роки треба оновлювати групування з попередніх часів так як термін життя 4 ну в найкращому випадку 5 років але вже в цьому і в минулому місяці ми бачили як погода зривали старти . Старшип – громадіна , але й вона не зможе виводити більше ніж 300 супутників за раз , а я сумніваюсь що таку величезну рекетищу будуть запускати частіше ніж раз на місяць , принаймі на перший час , допоки все не відкатають так що б її запуски стали такою ж буденісттю як старти фалконів . А отже як і гововне чим Ілон збирається виваодити на орбіту те тридцятитисячне угрупування на яке він вже отримав дозвіл – я поняття не маю. Вірю що в нього є якийсь план ….але й трохи стурбований бо занабто великі амбіції занабто швидкий і всеохоплючий старт він взяв …і комерційні доставки і контракти з військовими , і пілотуємі місії , мережа старлінк , мрії про Марс та Місяць і це тільки те що космосу має стосунок …….тільки б він не «вигорів»

    • Сергей М Г | 26.10.2020 at 13:42 |

      Та він же ще не всіх вмовив, щоб прийняли ту мережу:-). Почекайте, поки прийде час замінювати залізо, навипускають наноботів, які його будуть переробляти і прямо на орбіті створювати нові. Скажете, фантастика? А озирніться!

  2. Алексей Ш | 26.10.2020 at 16:15 |

    А главный конструктор у Маска откуда?
    Правильно, из Житомира

    • Andriy Moderator | 26.10.2020 at 17:09 |

      Это кто?

      https://craft.co/spacex/executives

      По моему у них тот, кто соответствует совковому “генеральный конструктор” – это сам Маск и Том Мюллер.

Comments are closed.