Крим у грі!

Автор: Старий

Крим у грі!

Або Україна, як наконечник списа, яким наддержави світу розпороли смердюче черево кремлятнику

       У кремлятника навіть зараз хоч і гнилі, але ж ядерні зуби. пУЙло навіть на публічних своїх виступах заохочував умовний Захід одразу ж ввести проти його московськогоУлусу всі можливі з їх сторони санкції і обмеження, щоб путінський лепрозорій зміг (як воно само вис-с-с-с-словилось) дати на все це адекватну (з їх погляду) відповідь, натякаючи цим на свою готовність до широкомасштабної ядерної війни. Не знаю, чи почало б це романівське пУЙло цей армагеддон на Землі… З моєї точки зору якщо щура загнати в кут то є ймовірність(!!!) що він кинеться і укусе. А навіщо нормальним людям потім роками (якщо не віками) розгрібати свою планету від залишків ядерного лайна. У нас зовсім інші пріоритети, чи не так?

       Щоб почати стирати цю смердючу жабу (тобто кремлятник) з обличчя нашої багатостраждальної Землі, і, водночас, щоб ця жаба не перднула (пардон) на всю планету своїм ядерним, хімічним, бактеріологічним озброєнням, а також всім своїм населенням, яке вже зараз починає розбігатися в усі боки як таргани (точніше, як бліді спірохети!!!) – треба «варити» цю жабу на мале-е-есенькому вогнику, доводячи цю переповнену каструлю людського терпіння до кипіння повільно, але незворотньо.

       Але ж хазяйва пУЙла як causa belli можуть сприйняти навіть лише «підпалювання» під цією умовною каструлею самого най малесенького вогника у вигляді якихось там незначних санкцій чи заборон деяким з кремлівських свиней їздити на свої дачі (наприклад) під Барселоною.  І що? Потім знову розгрібай радіоактивні руїни по всій Землі?

       Потрібно створити ситуацію, щоб умовний Захід (або співтовариство наддержав – як кому краще звучить) міг навалювати оті санкції і все жорстокіші обмеження (перш за все – економічні) на мордор за його най неприйнятну міжнародну поведінку! Яку? А отут і було прийняте рішення почати відбирати у цього Світового фурункула Україну, яку воно вважає своєю невід’ємною частиною в якості аксіоми. 

       До-о-овго це співтовариства наддержав готувало в Україні те, що сталось у нас у 2013-му… І можу сказати впевнено! Такого як (і що) сталося на майдані навіть вони не очікували!!!

       От особисто Україна в той час і почала робити свій РЕАЛЬНІ перші кроки у бік до цього розвинутого і демократичного співтовариства. І я не розумію тих хто каже що це погано, що Україна продалась заходу, повторює іншу совкову пропагандистку муть! Невже краще залишатись в вигрібній ямі, агресивно не бажати з неї вишкрябатись і намагатись залишатись вірному… ЧОМУ??? Отому смердючому лайну в цій вигрібухі!!!??? Думки про те щоб за будь що залишитись у цьому смороді – це мазохізм сплетений з шизофренією!!! Прокиньтесь в решті решт і усі ЗЕлебобенятка України в тому ж числі!!! Ніхто вам Мир з кремля не подарує! АБО МИ – АБО ВОНИ!!! Так стоїть зараз питання, і крок туди-сюди від такого розуміння нинішньої ситуації приведе Україну до всеосяжної для її державності (і для населення також!) КАТАСТРОФИ!!!… Пам’ятайте історію відносин України і лепрозорія хоча б двадцятого сторіччя, якщо важко проаналізувати весь той багато віковий мотлох під назвою «історія», який породив сам цей лепрозорій (да пробачить мене справжній лепрозорій, що я так брутально порівняв його з цим кремлівським шанкром  на тілі Землі!)!

       Тому я і кажу цьому співтовариству наддержав: «Дякую Вам за те, що почали нас РЕАЛЬНО витягувати з цієї смердючої жижі, яка зветься московськимУлусом-романівськимКремлятником!»

       За це ми платимо тим, що стали наконечником того списа, який співтовариство увіткнуло в черево цієї потвори – запоребриковий Улус… Ну що ж. Так чи інакше, а Русь-Україна породила цю жабу – нам її і вбити. І дякувати цьому співтовариству наддержав, що воно обрало для нас таку роль! Бо воно (співтовариство) могло обійтись і без нас (були у них і такі геополітичні розробки!), створивши інший causa belli для знищення цієї кремлівської калюжі з лайна. Але знищували б вже у купі з нею і Україну – як невід’ємну частину цієї калюжі! «І воно нам треба?» – як сказав би щирий українець з Одеси єврейського походження!

       Співтовариство заблокувало наші намагання захистити Крим і залишити його у складі України. А от віджавши Крим, романівськийКремлятник САМ забив перший цвях в кришку своєї ж труни! І це стало отим CAUSA BELLI, який ВЩЕНТ зруйнував ВСІ БЕЗ ВИНЯТКУ(!!!) безпекові домовленості пост воєнної Європи! І ЗА ЦЕ-Е-Е-Е…

       От і відгрібають зараз кремлоїди по повній! А ще і ДиЛиНиРи собі на голову створили, і такий собі «цікавий» організм як ІХТАМНЕТ вивели і розплодили, ще і Боінг збили… В Сирію полізли!!! В Лівію… – від Ердогана трендюлей відгрібати…. О-о-о-ой-й-й… Не знайду ніяк не лайливого слова щоб охарактеризувати їм цих кремлівських «розумників»-багатоходоВОВАчників… Може ще їм і на Японію напасти? Та: «Згорів тин – гори і хата» – ще і на Китай грюкнути!!!???

       Все це було б смішно, якби ж не було б так сумно… Скільки горя принесла окупація Криму! Скільки горя на українському сході сіє ота кремлівська (с) Рать… Одні події на заводі «Ізолятор» чого коштують… Але після мюнхенської промови пУЙла, підлаштовуючись під кремлівсько-романівські «хотелки», співтовариство наддержав мало б такий самий «ДОНБАС» не тільки в Україні, а і по всіх своїх територіях! Путлер Грузією дав ясно зрозуміти всім Світовим елітам, що на шляху досягнення своїх цілей, воно – що розжерло свою пику на Західних харчах, не зупиниться перед вкладанням всього Світу в ядерну труну, нехай і з собою особисто теж…

       Хоча… «з собою особисто» – тут є де які доволі цікаві нюанси про які, сподіваюсь, ми поговоримо іншим разом.

Ото таке.

– Старий –

84 Comments on "Крим у грі!"

  1. Олександр | 14.06.2020 at 12:58 |

    Одні події на заводі «Ізолятор» чого коштують… “Ізоляція”

    • Старий | 14.06.2020 at 17:27 |

      Дякую за виправлення мене пане Олександре. “Ізоляція” – буду знати! Щиро Вам дякую.

  2. Медж | 14.06.2020 at 12:59 |

    Співтовариство заблокувало наші намагання захистити Крим і залишити його у складі України. \\\\\\\\\\\\\

    Подивись “Гончаренко рулить” з Турчиновим.
    І не пиши більше того чого не знаєш. “Заблокувало” – це виглядає як “блокувати” першокласника щоб він не набив пику Валуєву.
    Безапеляційність і намагання виглядати ментором дратує, прямо як і мантри вірунів що хтось “горітиме вічно”.

  3. Наскільки я знаю “кухонну латину” (перепрошую, в КПІ в 1980-1986 роках латину не вивчали), не “causa belli”, а “casus belli”.

    • Сергій-Львів | 14.06.2020 at 13:13 |

      Також звернув на це увагу. Так гулоперекладач каже, що на латині “causa belli” це “викликати війну”, а “casus belli” це “справа”. Можливо, так Автору краще підходить.

      • Сергій-Львів | 14.06.2020 at 13:18 |

        Тобто заміна слів: дієслово – іменник.

      • Старий | 14.06.2020 at 16:24 |

        Ви а-а-а-абсолютно праві пане Сергій-Лівів.

  4. Знову без теорії змови і не туди і не сюди тільки що змовники добрі і розумні. А де ж право активної частини населення на самовизначення виражене через Майдан?

    • Старий | 14.06.2020 at 17:47 |

      А де ж право активної частини населення на самовизначення виражене через Майдан? Пане Ustym – воно є це право! Питання тільки в його ефективності… Пригадайте скільки було іноземних високопосадовців на нашому майдані… ні, не так – Майдані. Так правильніше. І Нуланд майже не виходила з нього, і покійний пан Джон Маккейн, знімавший з номеру готеля те, що відбувалось на Майдані… І Ви, пане Ustym, вважаєте що вони всі так, забажали й приїхали? Тоді Вам питання – в середовищі найактивнішіх Майданівців скільки було від ФСБ? Отак, просто на Ваше відчуття… Життя мене навчило – ніколи, нічого отак раптом не буває. Для цього і існують причинно наслідкові залежності…

      • Andriy Moderator | 14.06.2020 at 19:05 |

        Сильно сомневаюсь, что Украину кто-то (ну кроме самих кремлядей) подталкивал к конфронтации с РФ. Просто помнится, как мир в 14-м присматривался и выяснял, что же таки происходит в Украине. А Украина вынуждена была доказывать, что это не гражданская война, а таки война с РФ.

        • Старий | 14.06.2020 at 20:29 |

          Пане Andriy Moderator. Пропоную Вам зібрати до купи (якщо, звісно ж, буде натхнення!) такі політичні конструкції, і встановити між ними зв’язки: 1) як давно ті чи інші соціальні групи зіткнулись з діями дурнів на керівних постах? 2) Чи всі свої думки і плани на той чи інший розвиток подій обов’язково виставляти ворогові, а з ним і союзнику з меншою політичною вагою ніж ворог. 3) Чи всі соціуми реально рівні між собою на Землі. 4) Що таке рівність на Ваш погляд. 5) Напад “з засітки” ефективніше ніж лобова атака? 6) З чого складається ця ефективність. Прошу, пане Andriy Moderator. Ваш хід.

          • Andriy Moderator | 14.06.2020 at 20:38 |

            М-м-м… А вы случаем не ошиблись адресом?
            Что-то мне кажется, что это ваша обязанность доказывать свои же идеи. А наша, как слушателей, задавать вопросы типа “а почему вот эти факты не вяжутся?”

  5. “Дурень думкою багатіє” (с).

  6. Martin | 14.06.2020 at 14:03 |

    На наддержави надійся, а сам не зівай.

    • Старий | 14.06.2020 at 16:29 |

      Так пане Martin. Ви праві. Але на сьогодні Україна як ота згвалтована, розтерзана і пограбована школярка – без могутньої сторонньої допомоги не підніметься. Зелебобне шарахання українців тому підтвердження.

  7. ” а Русь-Україна породила цю жабу “-те, що вони в нас вкрали назву та історію, не означає, що Україна їх породила.

    • Старий | 14.06.2020 at 16:41 |

      Може і так пане Volodymyr. Треба десятирічча роботи фахових істориків, щоб у цьому більш досконало розібратись. Я черпав історичну інформацію на цю тему на жаль не з поверхневих, але і не з ду-у-уже глибинних джерел. І всі без винятку ці джерела (які мені доступні) залишили в моїй душі двояке походження (заснування) цього запаребрикового жабятника. Але ж скоріш за все Русічи прийшли на ті болота і, покоривши і мокшан у тому числі, обклали їх даниною, але і поставили в тих краях перші свої… на англійській це звучить як zariba.

      • В даному разі, підтримую Вас, пане Старий! РФ справді з’явилася на місті Залісся – а ці території були у давнину колонізовані та цивілізовані Руссю! Якщо маєте 17 хвилин часу та натхнення – можете подивитися ось це відео: https://www.youtube.com/watch?v=R6j1_XjRaE8

        • Старий | 14.06.2020 at 18:16 |

          Дякую пане Тимур. Обов’язково подивлюсь!… … … А-а-а-а, пане Тимур! Так, я бачив цей ролик! Він у мене в “найкращому ві Пенса”… З паном Пенсом ми вже доволі довго товаришуємо, в основному переписуючись через Email… мої знайомі кажуть що навіть авотарка у Пенса на мене схожа… … … Так пане Тимуре. Я майже з усім згоден у цьому пенсівському ролику, і особливо – московя повинна бути зруйнована.

      • Вуйко з Донецька | 14.06.2020 at 21:13 |

        Існує на ю-тюбі цікавий ресурс История Руси.

  8. FOBOS100 | 14.06.2020 at 14:57 |

    Шановне панство. Ніхто і ніколи за нас нічого не порішає. З цим ворогом битись нам, вмерати також. Ніякі держави за нас це не зроблять. І якщо хтось і піде на нашій стороні,- то матиме свій інтерес. І тут ще потрібно придивитись, чи потягнемо ми той інтерес.

    • Старий | 14.06.2020 at 16:51 |

      Пане FOBOS100. Уважніше почитайте мою першу статтю на “Лінія Оборони” за учора “Наддержави і всі всі всі”. Там ТОЧНО е відповідь на цей Ваш вислів… Але ж і Ви праві у тому, що нам сидіти і чекати поки за нас все зроблять теж не варто. Також нам не варто ставати у позу і казати: “Ми самі!!!” Такий вислів схожий на буботіння маленької, але бажаючої самостійності, дитини.

  9. Антип Терен | 14.06.2020 at 14:59 |

    Хоч і не породила, але значною мірою приклалась. Факт.

    • Старий | 14.06.2020 at 16:52 |

      СТО ВІДСОТКІВ, пане Антип Терен!!! Дякую.

  10. Гость | 14.06.2020 at 15:03 |

    Тем временем, в РФ вводят регистрацию неженатых пар в гостиницах в один номер 🙂

    Не знаю, смеяться, или порадоваться за мокшан. Совок возвращается, как они и хотели.

  11. Тут можна поздоровити Украіну, До ряду держав яким Московія погрожувала ядерною зброею долучили і нас! Штати, Европа, Украіна, ну не поганий ряд, Висновок простий, в іх штабі все порахували, сльози розмивали чорнило, Може на одне друге село сил ще хватить, а от до Киіва чи Дніпра, хіба нелегалом і в жіночому, Я би не хотів, щоб Украіна була списом, навіть у благородній меті, І справа не втім що ми мусимо породжене нами вбити, а те що без Русі-Украіни те утворення буде іншим, Мене от зовсім не пече яким, краще, гірше, по баробану, Я дотримуюсь тези не ворог-друг, а свій-чужий, і все що працюе на друге, тільки за, Хай в Украіні будуть праві, ліві, чорні, зелені, аби для всіх кацапи були чужі,

    • Старий | 14.06.2020 at 17:02 |

      А хто ж бажає пане gal. Поки що так нам визначили… А наша справа зараз – будь що ТРИМАТИСЬ, незважаючи навіть на оці зелені шторми у нас всередині… Навіть не хочу думати про те що буде, якщо накінечник того спису зломається… 37-й нам буде здаватись таким собі фестивалем, веселою пригодою… … …

  12. Я дивлюсь не тільки як рулить Гончаренко… Вони тобі що, у прямому ефірі будуть розповідати про мативаційну частину своїх рішень??? ??? ???
    Ти би послухав Старого і не розпушував би свого хвоста, черпаючи інфу тільки з засобів масової інформації. Тримай ляща – дурнику. Своє хворобливе самолюбство теж лікуй.

    • anti-colorados | 14.06.2020 at 17:01 |

      Пане Старий. Ви новачок на ресурсі, тому поперджую. Отакі пости, як ви зараз написали і з такою риторикою, у нас зазвичай останні. Попереджую, у нас немає дурників і ліщщів тут ніхто не рздає. І попередження буває лише о разове. Дивіться як тут спулкуються і чиніть двома шляхами, аоб утримуйтеся від коментарів, або спілкуйтеся так, як тут приянято. Бо прийде модератор и порубає таку риторику. Иайте на увазі.

      • Старий | 14.06.2020 at 17:08 |

        Дякую Вам пане Аnti-colorados. Зрозумів свою помилку. Прошу пробачення пане Медж. Сподіваюсь і на Ваші необразливі коментарі. Кінці кінцв Ви теж не з хлопчиком спілкуєтесь. От і добре що домовились. Ще раз прошу пробачення за свої висліви на Вашу адресу, пане Медж.

  13. Старий | 14.06.2020 at 16:21 |

    Дякую Вам пане Тимуре за вказаний вами на мій можливий недолік про “causa belli”. Я спираюсь на переклад Google Перекладача ( https://translate.google.com/?hl=ru#view=home&op=translate&sl=ru&tl=uk&text=%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%D0%B5%20%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5 ), а він переводе словосполучення “причіна війни” на латинський як “сausa belli”.

    • Ага! Ну, так “причина” латиною – це і справді “сausa”. Я ще з ленінських робіт пам’ятаю таке слівце, як “КАУЗАЛЬНІСТЬ” – вона ж “причинність”:
      http://sum.in.ua/s/kauzaljnistj
      Але “CASUS BELLI” – це усталений латинський вислів, який означає “привід для війни”. І тут фігурує слово “CASUS”, прямо запозичене з латини в українську мову як “КАЗУС”. У терміну “КАЗУС” є своє визначення:
      =====
      Казус – подія, яка настає не внаслідок волевиявлення особи, а тому не може бути передбаченою за даних умов.
      Казус в юриспруденції – це випадкова дія, яка має зовнішні ознаки провини (злочину), але позбавлена елементу вини, а тому не спричиняє притягнення до кримінальної відповідальності, також складна, заплутана судова справа.
      =====

      • Старий | 14.06.2020 at 18:44 |

        З мене латінянин, пане Тимур, як з дрондулета мерседес… Так яким латинським словом користуватись у визначенні причини війни – сталим чи правильним? Ні ні ні пане Тимуре – це я Вас питаю без тіні сарказму!
        З повагою до Вас
        – Старий –

        • Без тіні сарказму відповідаю:
          CASUS BELLI (лат. casus belli, «привід для війни») — формальний привід для розв’язування війни однією державою проти іншої. Термін набув особливо широкого використання з 19 століття у міжнародному праві, у зв’язку із необхідністю легітимізації колоніальних та імперіалістичних воєн держав Заходу. Тісно пов’язаний із теорією справедливої війни, згідно з якою не можна починати війну без справедливої причини. На практиці казус беллі часто використовувався державами для приховання справжніх цілей і причин війни.
          https://uk.wikipedia.org/wiki/Казус_беллі

  14. АнтонОвич | 14.06.2020 at 16:54 |

    Мені особисто оці всілякі пертурбації, що відбуваються у нашій країні останній рік, не дуже подобаються (а, якщо чесно, дуже не подобаються), але, водночас, викликають таке глибинне переконання: це добре. Україна не завмерла, не опустилась тихенько на дно у мул, не заціпеніла; це схоже на гарячку, марення – але це ознаки кризи, боротьби організму, після чого буде одужання.

    • Старий | 14.06.2020 at 17:11 |

      В точку пане АнтонОвич!!! Все буде Україна!

  15. Центровий | 14.06.2020 at 17:01 |

    Шановний дописувачу, перед тим, як опублікувати статтю, перечитайте її уважно самі. Купа помилок не робить честі вам, і, як на мене, принижує статус шанованого ресурсу.

    • Старий | 14.06.2020 at 17:23 |

      Пробачте пане Центровий. Працюю над собою. Три місяці тому я взагалі був російськомовним. Зараз хоча б писати намагаюсь на соловїній… Грошей нема (як у будь якого пенсионера) на те щоб найняти репетитора… От до речі! Можна я Вам спочатку буду надсилати свої тексти, а Ви скоригуєте мої помилки! Авторство навпіл! Домовились? Тільки мені треба знати куди надсилати. Дізнайтесь мої реквізити у Видавців “Лінії Оборони”. Так щоб я не писав їх (свої контакти) у прямому ефірі. Пане Аnti-colorados, якщо до Вас звернеться пан Центровий – будь ласка, надайте йому мій Email, добре? Буду радий співробітництву у сфері боротьби на інформаційному фронті! Успіхів нам всім!

      • Я зараз дуже зайнятий літературною роботою, але якщо текст не надто довгий – надсилайте сюди:
        tim-lit@i.ua
        Через місяць стане легше, сподіваюся… Тоді, можливо, зможу не тільки “коротуни” опрацьовувати.

        • Старий | 14.06.2020 at 18:53 |

          Ду-у-у-уже дякую Вам пане Тимуре!!! Надсилаю Вам зараз свій Email!

      • ruffled racketeer | 14.06.2020 at 18:38 |

        Мій висновок за спостереженнями реакції спільноти — працюєте у вірному напрямку, продовжуйте робити те що ви робите.
        Щодо мови — легкість з’явиться із практикою, “репетитор” не потрібен.

    • anti-colorados | 14.06.2020 at 17:31 |

      Шановні колеги, ви можете кооперуватися для того, щоб матеріали виходили без помилок. Усі, хто публікує свої матеріали, можуть скористатися допомогою колег. Мені самому цю допомогу кілька разів пропонували, але (як знають більшість колег) мої тексти редагує пані Редактор, яка є мамою цього ресурсу. Вона не може передивлятися усі статті перед публікацією, але потім – редагує. Тож, ніхто не проти, якщо така кооперація виникне і у інших авторів. Користайтеся цим. Це дуже добра справа.

      • Старий | 14.06.2020 at 19:06 |

        Дякую за схвалення пане Аnti-colorados. Нагрузити все на одного – я згоден, це не розумно. Але ж у Українців є досвід волонтерства! Я вважаю що за рахунок цього ми витягнемо і цю справу! Я впевнений!

    • Yaroslav | 14.06.2020 at 20:42 |

      Для Центровий 14 Червня, 2020 at 17:01
      На жаль, «Старий» не знає української мови, хоча я і схвалюю бажання її освоїти. Але, жодний репетитор не допоможе, якщо цієї мови немає в душі. Оволодіти цією прекрасною мовою можливо лише після прочитання як мінімум півтисячі українських книжок. Без образ можу лише порадити писати російською.

      • Старий | 14.06.2020 at 21:01 |

        Пробачте пан Yaroslav. Хоча б намагання навчитись завжди краще ніж не вчити соловїну взагалі. Читати книжки? Може і так. Але душа Української мови не тільки у філологічних емоційних хвилюваннях, але і в технічній і науковій літературі, навіть у довідниках! Ану, хто більше з нас прочитав Україномовної технічної літератури Ви (як філолог за фахом), чи я, за плечима якого два технічних ВУЗи і технікум на закуску!? Не підходьте до справ однобоко! Краще допоможіть, якщо бажаєте. І БЕЗ ОБРАЗ – Старий –

        • Andriy Moderator | 14.06.2020 at 21:04 |

          “Ану, хто більше з нас прочитав”

          Проще достать линейку. 🙂

          • Старий | 14.06.2020 at 22:16 |

            Може простіше не патякати про те хто і коли чого досягне, чи не так, пане Andriy Moderator? Якщо бачиш що людина намагається, то може краще допомогти ніж її топити? Чи Ви іншої думки? Боюсь що так, судячи з ваших питань і Вашого ж бажання в них дійсно розібратись.

          • Andriy Moderator | 14.06.2020 at 22:33 |

            Может прекратить меряться? Если уж действительо хочеться померяться – пользуйтесь линейкой.

  16. Я думаю, что всё намного сложней и замысловатей нежели нам представил Старий. Одно бесспорно – за нас нашу работу по аннигиляции мокшандии никто делать не будет. Но и самим эту ношу не потянуть. Поэтому любую помощь нужно принимать с благодарностью. Одно печалит – Порох сейчас нужен. Ну то таке. Нам своє робити. Все буде Україна!

    • Старий | 14.06.2020 at 19:33 |

      Пане Yuriy. Дійсно, насправді все НАБАГА-А-А-АТО СКЛАДНІШЕ… Щоб пояснювати всі оточуючі той чи інший геополітичний процеси тонкощі – треба навчатись щось на кшталт Інстітуту, які створювались при тих чи інших совкових державних службах. На сторінках “Лінії Оборони” не стоїть же ж необхідність викладання всіх тіх тонкощей, чи не так? А в загалі Ви абсолютно праві – ці речі набагато і набагато складніші ніж ми про них кажемо… Я тут намагаюсь дати той центр навколо чого обертається та чи інша геополітична подія. Якщо б Зеля хоч трохи б це зрозумів – він ОДРАЗУ Ж ПОДАВ БИ У ВІДСТАВКУ, а не ліз би і надалі зі своїм клоунярством в політику. Ото таке.

    • Старий | 14.06.2020 at 22:19 |

      А те що Пороха зараз нема – то дійсно жаль… До речі! Були натяки, шо його оберуть на керівні посади в Європарламенті. Теж було б непогано, правда?

  17. АнтонОвич | 14.06.2020 at 17:48 |

    Шановний пане Старий! Вам дуже додає честі факт Ваших відповідей на коментарі колег, а особливу повагу викликає вибачення на адресу пана Меджа.(хоча його коментар, на мою думку, теж викладений з порушенням правил спілкування на ЛО).

    • anti-colorados | 14.06.2020 at 18:16 |

      Я трохи вліз не в свою справу. Пан Андрій мешкає в США – різниця часу. Прийде і дасть ладу 😉

      • Andriy Moderator | 14.06.2020 at 18:41 |

        Только добрался до компьютера. А что случилось?

        • anti-colorados | 14.06.2020 at 18:58 |

          У нас новый автор и комментатор – Старий. Он нас давно слушает на Самом Соке и думал, что это мы и есть. В ютубе – своя тональность комментирования, более экспрессивная. Здесь он не переключился и я ему напомнил, что ЛО не Ютуб и тут своя тональность комментирования. Там выше по ветке. Но коллеги говорят, что он и отвечал на не вполне корректный текст. Поскольку я стараюсь в комментарии особо не входить, чтобы не быть ментором, то написал, что у нас есть кому это разруливать 😉

          • Укроп | 14.06.2020 at 19:06 |

            Медж его оскорбил первым. Старый – ответил. Может не надо заставлять извиняться того, кто ответил на оскорбление только потому что он новичок? А то мне как то вспомнилось видео с целованием сапог неграм белыми женщинами… Извинялись, однако тоже…

          • Andriy Moderator | 14.06.2020 at 19:36 |

            Ну насчет “оскобил” – это уж очень сильное слово. Хотя слова было бы неплохо подбирать и получше.

          • Укроп | 14.06.2020 at 20:36 |

            Ну насчет “оскобил” – это уж очень сильное слово. Хотя слова было бы неплохо подбирать и получше.
            ===
            Мы все здесь (кроме уважаемого Тимура 🙂 ) под никами и сколько кому лет не явно видно, но если человек называет себя Старый, то надо хотя бы из уважения к традициям обращения к людям старшего возраста не “тыкать”. Ладно, проехали, надеюсь, все все поняли…

          • Andriy Moderator | 14.06.2020 at 20:41 |

            Я бы сказад, тыкать кому-либо, независимо от возраста – дурной тон.

    • Старий | 14.06.2020 at 19:43 |

      Дякую за оцінку моєї поведінки пане АнтонОвич. Моя молодість пройшла у діючих частинах радянської армії – там хорошими манерами і не пахло. І з молоду це наклало свій відбиток на мій (та і на будь кого, опинись він в тій жеж самій ситуації) характер. Але ж намагатимусь перетворюватись на справжнього Українця.

      • Укроп | 14.06.2020 at 20:45 |

        Будьте як дома, шановний! Тут у своїй масі – дуже хороші та гостинні люди, Ваші однодумці. На сторожі “зальотних запоребриківських козачків” стоять модератори, це шановний пан Андрій з США, пан Норфолк з Великобританії та наша хороша пані Наталія з України. Зловмисники кажуть що ми не допускаємо “свободи слова”, але ви ж у себе дома теж не допускаєте щоб там бігали щурі та таргани? У даному випадку – кацапські 🙂 Тому – тут зручно та затишно як вдома, проходьте…
        І до речі – якщо Вам буде важко спілкуватися українською, то нема проблем, тут більше уваги звертають на те, ЩО людина каже, ніж ЯКОЮ мовою, так що майте на увазі… І ще один аргумент на користь текстів російською – ми пишемо ще щоб і з території ворога адекватні люди чули слово правди, а значить треба писати на мові, яку вони розуміють – російською. Десь так…

        • Але я все одно зрадію, якщо ще один українець перейде на українську мову на “ЛО” та ще й удосконалить її до літературної норми 🙂

        • Старий | 14.06.2020 at 21:27 |

          Дякую пане Укроп за гостинність. Тримати свій дім в чистоті – дуже правилна річ! З приводу кацапської – на ній написано на порядки більше доносів ніж на будь якій іншій мові; на ній винесено НА ПОРЯДКИ(!!!) більше неправомірних вироків (і розстрільних у тому числі) ніж на будь якій мові Світу; мова це образ мислення народу який є її носієм; я народився в центральній Україні, але ду-уже довго жив і в кацапії і з кацапурами. Висновки. Московія це шанкр на тілі Землі. Її народ – бліді спірохети, які з’явившись будь де починають як сіфіліс руйнувати навколишні суспільствоа, бо вони є носіями тієї моралі, яку зберігає їх мова. В запоребрії е нормальні люди? З сотень моїх знайомих і навіть друзів – не зустрічав! Навіть більше! Попадаючи в той социум відчуваєш як він жере тебе з середини. І права пані Фаріон – там де російська мова, рано чи пізно туди прийде і русікий мір. Тримаємось якомога далі від цієї зарази! А мої нариси… сподіваюсь що моя солов’їна ставатиме краще…

          • Укроп | 15.06.2020 at 12:17 |

            З Вами важко сперечатися бо так воно і є…
            А чи є там нормальні люди? Хотілося б сподіватися що хоч “умовно адекватні”, для мене це такі, які хочуть знищити Хуйла. А далі – видно буде… Для мене ідеальний варіант був би – міняти кацапську ядерну зброю (хоч воно і іржаве, але щоб не було в принципі) на харчі. Вагон курячих окорочків – на ядерну боєголовку.

  18. Док | 14.06.2020 at 19:18 |

    Взагалі, я не розумію такого ставлення до якоїсь країни, як до чогось знаряддя. Це навіть образливо, казати, що якась країна, навіть слабка, знаходиться під зовнішнім управлінням. Тим більше, що я особисто не чув і не бачив якоїсь агітації за те, щоб долучитись до Майдану у 2014-му. Навпаки – скільки завгодно. Вже відомо, чим злякало пуйло януковоча, щоб той не підписував згоду про асоціацію – саме анексією Криму. Навіть на кремлівських медальках стоїть 20.02.14, тобто дата, коли януковоч ще сидів у Києві. Крим здали, бо не було сил його захищати, 70% військовослужбовців у Криму зрадили присязі, і це були не тільки адмірали та генерали. Ті ж Порошенко і Гончаренко їздили в Крим у лютому, зустрічалися з кримчанами, а потім доповідали про обстановку на РНБО.
    Ніхто Україну не призначав “наконечником”.
    Захист Заходу від орди – це споконвічна роль України, яку вона виконувала і виконуватиме далі

    • Старий | 14.06.2020 at 20:01 |

      З тих часів пане Док багато чого змінилось. Змінились і підходи до політичних подій. Навіть більше! З’явилось таке поняття як ГЕОПОЛІТИКА. Подивіться на його визначення в Вікіпедії, потім, якщо спроможетесь, дайте свою інтерпретацію цього визначення. Так само влаштуйте і з визначенням “НАДДЕРЖАВА” якого на часи зародження московського улуса МАЙЖЕ не існувало. Якщо хоч щось вдасться у цьому напрямку – поділіться, поспілкуємось про це далі. Не бійтесь помилятись – це природньо. Неприродньо агресивно чи пасивно захищати висновки зі своїх помилок, намагаючись не розібратись і не дійти до істини (нехай і проміжної), а намагаючись за будь що відстояти свою точку зору. Тож, м’яч на Вашому полі пане Док.

  19. albert | 14.06.2020 at 19:41 |

    человек, эй, человек, 2 раза по почкам царице)))).
    ————
    человек Старался, а я тут со своей поддержкой-)

  20. Вовк | 14.06.2020 at 21:13 |

    По СУТІ.
    мокшанський ЩУР ніколи не застосує ядерну зброю. Для цього треба бути ВОЇНОМ, з касти воїнів. Тобто – не боятися СМЕРТІ. Хуйло тому і носить таку клИчку, що він СЦИКЛО по своїй суті та характеру. Плєшенфюрер боїться всіх і вся.
    По-друге, я маю ВЕЛИИИКИЙ сумнів, що ракети зможуть долетіти далі Воронєжа. Згадаймо розхожий мем бамбіть Варонєж…
    Нуу останнє: мудрий Садхгуру якось зказав: щоби попасти в Ірій, треба ВМЕРТИ. Щоб попасти в пекло також треба вмерти. А гопніки з півдоротен СанктЛєнінграду на ТАКЕ не підписувались…
    Все буде УКРАЇНА. Обри, авари, монголи, печеніги, половці, хазари, комуністи, … – ДЕ вони?
    Стали добривами для чорноземів. То й мокшани підуть, як і прийшли…

    • Старий | 14.06.2020 at 21:45 |

      Майже з усім з Вами згоден пан Вовк. Але недооцінка ворога – шлях до поразки. Це якраз той випадок де краще перебдеть ніж недобдеть. До того ж в аналітичних довідках ніколи не гадають накшталт примінить-непримінить. Там вказують верогідність в даному випадку застосування пУЙлом ядерної зброї. Вона зараз за різною методологією оцінок плюс мінус чотири відсотки. Звертаючи увагу на величезні руйнування, які несе за собою застосування ядерної зброї, цей відсоток для західної цивілізації категорично неприйнятний!!! От про що йде мова. А мокшане всі підуть на добрива, навіть не сумнівайтесь! Слава Україні!!!

  21. Старий | 14.06.2020 at 22:01 |

    Пан Andriy Moderator. Ви ж звісно знайомі з таким прислів’ям як: “Один неук за годину може задати стільки питань, що і сто мудриців за все своє життя не зможуть на них відповісти”. Не можна нічого пояснювати суспільству яке генерує на будь що одне питання: “А если бы он вёз патроны!”… Треба намагатись підіймати себе до рівня дійсно розуміння того де ти намагаєшся давати свої судження. І накше виходить як з Зеленським – воно ж непогане, але ж ти падло шоб ти здох… Ну, на кшталт такого десь. Тож бачучі Ваші прогалини в знаннях геополітичних процесів і аналітичних підходів до них (по питаннях рівень знань ду-у-уже добе проглядається) намагаюсь надати Вам такі питання зі свого боку, вирішення яких Вами допоможе в подальшій нашої з Вами розмові. Звісно ж, якщо Ви цього будете бажати. З повагою до Вас.

    • Andriy Moderator | 14.06.2020 at 22:07 |

      М-м-м… Вы точно с нами недавно. И делаете очень много допущений из серии “я тут самый умный, а вы все дураки”. Я достаточно ясно выражаюсь?

      “по питаннях рівень знань ду-у-уже добе проглядається)”

      Особенно если обратить внимание, что я вам вопросы не задавал. Скорее вы пытаетесь меня нагрузить. И как я тут только недавно говорил, если я задаю вопрос, это еще не значит, что я не знаю на него ответ.

      • Старий | 14.06.2020 at 22:34 |

        Про припущення “я умний ви дурні” сказано Вами. З цього теж “світиця” Ваш внутришній Світ. А в тих сарказмах, якими Ви кидаєтесь, закладені і Ваші питання і Ваш рівень пізнання в геополітичній царені. І більше задавайте питань на які Ви знаєте відповіді, а не намагайтесь вдосконалювати свої аналітичні здібності. Смачного.

        • Andriy Moderator | 14.06.2020 at 22:38 |

          Я вам уже не раз намекнул, что вы тут чересчур агрессивно двигаете идею “один я д’Артаньян”.
          Вас уже anti-colorados предупредил. У нас здесь клуб друзей, а не банка с пауками.

          P.S. Просто смешно, когда вы ставите диагноз по фотографии незнакомому человеку, которому к тому же совершенно безразличны ваши оценки.

          • Старий | 15.06.2020 at 07:21 |

            Навіть в середені групи однодумців є свої симпатії і антипатії пане Andriy Moderator. Знову Ви намагаєтесь поставити мені свій диагноз по своєму ж висліву про мене – “один я д’Артаньян”. То хочаб візьміть мою світлину для визначення мене з Вашого боку. Всеж якесь розмаїття буде від Вас, а не тільки Ваші виводи з Ваших же припущень про мене. І взагалі. Надалі на ваші сарказми я намагатимусь не відповідати, якщо, звісно ж, Ви надасте мені це моє “надалі”. І не погрожуйте – не варто. Хай щастить.

          • Andriy Moderator | 15.06.2020 at 17:55 |

            Мне абсолютно безразлично как вы персонально относитесь к моей персоне.

            Я вам (неофициальным образом) посоветовал несколько поумерить вашу агрессию. Или вам нужно официальное предупреждение?
            Считайте что вы его получили. Можете даже отнести себя к тем немногим счастливчикам, которые его получили дважды.

        • Volodymyr | 15.06.2020 at 03:03 |

          То Старий | 14 Червня, 2020 at 22:34 Шановний пане. Я тут вже давненько, тому правила знаю краще за Вас. Моя Вам рекомендація, ні в якому разі на вказівка, трохи побувайте тут, звикніться, аж потім качайте свої права, та і то, виключно, виконуючи всі правила автора, бо це є ресурс автора. Та головне, Ваша думка і ваші дописи дуже й дуже цікаві та корисні всім, хто тут прсутній, не залежно від часу нахоження тут. Так що, побільше дописів, які нам всім, я сподіваюсь, цікаві.

  22. Gala SS | 15.06.2020 at 06:19 |

    Щоб не вийшло так, що Україна у цій грі виступає пішаком і не робить ПЕРШИЙ крок Е2 на Е4. А що буває з цим пішаком у шахах всі прекрасно знають. І коли років через 100 всі сядуть за круглим столом і почнуть проводити перекличку, то щоб не виявилося, що на оклик “Україна” не запанувала гробова тиша.А після хвилини мовчання щоб спікер сумним голосом не заявив
    – There is no war without victims. Sorry.

  23. Старий | 15.06.2020 at 07:41 |

    Про Україну так: “There is no war without victims. Sorry” – не скажуть, пане Gala SS. Занадто великі сили зацікавлені у появі могутньої держави в центрі Європи під їх беспосереднім конторлем. Це теж виглядає як “пішак”. На початку звісно так і буде. От як Германія після війни. Але вплив на після военну Германію совка важко переоцінити. Ідуже важко (по мені – навіть неможливо) демократичними методами протистояти совку. От тому з Германії зараз і вийшла та держава яку ми всі зараз же ж і спостерігаємо. А після знищення кремлятника такого шаленого совкового впливу ззовні на Україну не буде. І ми маємо всі можливості, в майбутньому, в гарному сенсі перевищіти навіть такий сучасний локомотив Європи, яким є зараз Германія. Сподіваюсь що ознаки цього нехай нен я, а моя донька – застане.

  24. Укр | 15.06.2020 at 08:20 |

    Держава – це кров і залізо, Свобода – це вістря мечів.(С)
    https://youtu.be/eBf1ruea9N8

  25. Андрій Олегович | 15.06.2020 at 08:39 |

    Важко читається , подача матеріалу плутана та бентежна. Автор , чк вірно зауважили вище, “плаває” в матеріалі.

  26. rudolf_bochkin | 15.06.2020 at 09:34 |

    я прийшов до подібного висновку.
    але “дещо іншого”
    я вважаю, що ніхто Україну не готував вкидати до пащеки РФ
    на превеликий жаль, ми самі замість укріплювати оборону від РФ хоч би після “інциденту з Тузлою” продовжували скорочувати ЗСУ.
    звичайно, що названі країни “умовний Захід” вели і ведуть розвідку і на території РФ, і у нас. Тому їм, після Ічкерії та Грузії стала очевидною агресія проти України.
    Але кому допомагати – Януковичу з міністром оборони Лєбєдєвим родом з РФ, обраного до ВР від ПР?
    з командувачем ВМСУ, а згодом Начальником Генерального штабу Ільїним (нині громадянином РФ)… ?
    Тому, вважаю, вирішили “використати” ситуацію – “дати” РФ анексувати частину України (може і дуже значну), а вже за порушення Будапештського меморандиума “відплатити”.

    Тому саме Майдан став несподіванкою – тому саме задля вивчення цього феномену українського і прибували високоповажні вказані автором люди.

    Що ж до “запізнілої” допомоги – то це(знову ж таки на мою думку)через нові обставини, які слід було ретельно вичити та через інерційність розвертання спланованих уже дій.

    Проте я не став би залучати, наприклад, Німеччину до країн “умовного Заходу”, оскільки і “парашут Шредеру”, і вигідні умови по обом “Сєвєрним патокам” (не тільки порівняно з Україною, а й порівняно, теж наприклад, з Польщею) не ставили Берлін проти Москви.

    З чим повністю погоджуюсь – московіти своєю нахабністю “дістали” і з ними було вирішено зробити те, що з СРСР.

Comments are closed.