Казочка про Віруси Руцького Миру

Із серії «Новітні казки Діда Панаса»

Добрий вечір вам, малятка, любі хлопчики й дівчатка! Сьогодні я приніс вам казочку — ще й бубликів в’язочку! Звісно, в такий день, як 26 квітня, варто розповісти щось пов’язане з аварією на ЧАЕС. Однак нинішня моя казочка буде присвячена іншій темі — а саме, Вірусам Руцького Миру… Карантин все ж таки навіює специфічні настрої. Отож, діточки, сідайте довкола своїх комп’ютерних моніторчиків, планшетиків чи смартфончиків та слухайте мене уважненько.

Сталося це давно, якщо зважати на умови війни, розв’язаної проти України рашистською воєнщиною. Цілих три роки — це в умовах війни і справді дуже багато…

Отож нагадаю, що саме три роки тому була запроваджена низка заходів, спрямованих проти таких росіянських соцмереж, як:

  • — ВКічмані
  • — Одноглазники

Якщо хтось не пам’ятає, то три роки тому всі прорашистські сили плакали крокодиловими сльозами, рвали на собі волосся й посипали голови попелом, волаючи:

— Йо-о-о-ой, і як же ми без Одноглазників проживемо?! Та це ж недемократично — по-живому розривати живі зв’язки між двома братніми народами!!! Та мама всіх руцьких городІв — Київ аж ніяк не видерже без папіка всіх руцьких городІв — Мацкви!!! Йо-о-о-ой, і що ж ця влада ненажерливого бариги — Пороха та його поплічника — Кривавого Пастора ро… блять?! Вот же ж справді — БЛЯТЬ!.. Щоб так підкузьмити Руцькому Миру — це ж треба вміти!.. Гань-ба-а-а!..

А мій маленький помічник — Зайчик-Побігайчик не дасть збрехати, що їм охоче підтакували різноманітні бізнесмени:

— А як же ж нам вести бізнес без тусівки ВКічмані?! Там же такі зручні умови!.. І все звично, і клієнтська база напрацьована… Та барига Порох мусить нас зрозуміти, а зрозумівши — скасувати свої дурнуваті заборони. Бо він на своїй Ліпецькій хвабриці може під час війни канахвети виробляти, а нам — то вже й зась?! Гань-ба-а-а!..

Не кажу вже про те, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, що разом зі згаданими Вірусами Руцького Миру (ВКічмані та Одноглазники), під заходи протидії потрапили всякі різні Шмяндекси (як пошуковик, так і пошта), бухгалтерські програми 1С та «Парус» та інше програмне начиння комп’ютерів. І це також викликало невдоволення як рашистської «консерви», так і «корисних адійотів», оскільки обмежувало можливості ведення рашистської кібервійни проти України.

Але річ у тім, мої маленькі, що всі ці обмежувальні заходи були розраховані на 3 роки. Й тепер вже нема на колишніх посадах ні «бариги» Пороха, ані його поплічника Кривавого Пастора. Й відведені 3 роки спливли… То що ж далі?!

А сталося от що. Буквально днями прес-служба Служби безпеки України повідомила про свіжу пропозицію вже теперішнього керівництва СБУ — продовжити санкції проти російських соцмереж Одноглазники і ВКічмані ще на 3 роки. Зокрема, в зазначеному повідомленні сказано наступне:

«Відповідні пропозиції голова служби Іван Баканов вніс до РНБО. Кіберфахівці СБУ проаналізували, що за період дії санкцій українських користувачів у цих соцмережах поменшало у 3 рази. І це значно звузило цільову аудиторію, на яку спрямовані інформаційні операції російських спецслужб».

Як бачите, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, нинішня «зелена» влада мимоволі зізнається в тому, що їхні попередники, яких вони обзивали «злочинними баригами», все робили вірно — бо теперішня «зелень» змушена робити точнісінько те саме!.. Хоча здавалося б, сидячи на карантині, було б так добре розширити коло спілкування ще й на російських друзів… Але ж ні!!! Бо йдеться про боротьбу за цільову аудиторію для «інформаційних операцій російських спецслужб». І нашим спецслужбам цю боротьбу, виявляється, важливо вигравати, а не навпаки.

От на цьому казочка моя нарешті добігла кінця. А тепер на добраніч, мої маленькі! Ідіть собі, вмивайтеся, нехай вас батьки напоять тепленьким молочком з медяниками, щоб вночі вам наснилися хороші сни про перемогу України в кібервійні (і не тільки!) над Рашистською імперією. А ще я хотів би попросити вас намалювати всі Віруси Руцького Миру, які ви вважаєте найнебезпечнішими. Ваші малюнки, листи і коментарі надсилайте на адресу:

Діду Панасу і Зайчику-Побігайчику, доменна зона UA, мережа Інтернет

На добраніч, малята, на добраніч!

Дід Панас

8 Comments on "Казочка про Віруси Руцького Миру"

  1. Hawkeye | 26.04.2020 at 17:55 |

    Шановний діду Панас! Хоч я навряд чи можу зарахувати себе до малюків, але казочки Ваші вельми поважаю! Дякую.

  2. АнтонОвич | 26.04.2020 at 19:40 |

    Пане Тимур…Це Ви? Кивніть просто головою або моргніть – я нікому не скажу…

    • Якщо я на “Лінії Оборони” кивну головою – то Укроп, Евгений О. та інші адепти приховування особи під надійним ніком впаяють мені три доби розстрілу через повішення із занесенням в облікову картку члена ВЦСПС за настільки зухвалий камінґ-аут!
      🙂 🙂 🙂
      А тому Ви прохаєте про неможливе, шановний.
      🙂 🙂 🙂

    • P.S. Краще напишіть листа за вказаною в матеріалі адресою:
      *****
      Діду Панасу і Зайчику-Побігайчику, доменна зона UA, мережа Інтернет
      *****
      Впевнений, що Дід Панас неодмінно відповість Вам особисто! Можливо, пришле до Вас відповідь з кур’єром – а то явно буде Зайчик-Побігайчик…
      🙂 🙂 🙂

    • P.P.S. О-о-о, придумав!!! Прогляньте оцей список відосиків, а особливо його назву – можливо, зрозумієте:
      https://www.youtube.com/playlist?list=PL8fnJSy1-dKSegtbjG0lKEnOpAlH1vC-7

      • АнтонОвич | 26.04.2020 at 20:46 |

        Бінго! Я так і знав! Я підписаний на цей ютуб-канал! Ви робите пречудову роботу!

        • В даному разі, текст начитує й відеоролики монтує Нудний Пенс. Розкривати його особу я не маю права – отож не запитуйте, хто він такий. Але…
          🙂
          Але, як бачите, тексти завжди запускають ланцюгову реакцію. У даному разі – виробництво відеороликів, такий собі різновид “екранізації”. А буває ще й інсценізація, й екранізація… Дай-то Боже, доживемо і до цього!

  3. Евгений (3-я волна) | 26.04.2020 at 21:46 |

    гарна Казочка!

    піду зроблю перепост у Вконтакті 🙂

Comments are closed.