Интервью маленькой книжечки

Сегодня – новый день новой эры, для Украины. Вчера произошло то, что в общем-то мы предполагали с того момента, как нынешняя власть только потянулась к ней и по сути, не произошло ничего неожиданного. Вопрос был только один, сработает у этой власти инстинкт самосохранения или нет. Но как теперь понятно, образовательный уровень ее таков, что там про инстинкты просто не слышали.

Мы не станем давать развесистых комментариев по поводу того, что именно вчера произошло, а вместо этого, дадим слово маленькой такой книжечке, с лицевой стороны которой написано «Конституція України». Просто дадим ей слово и оставим эту речь без выводов и комментариев, а выводы пускай каждый сделает самостоятельно.

Цитата №1

«Стаття 2. Суверенітет України поширюється на всю її територію.Україна є унітарною державою.Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною».

Цитата №2

«Стаття 17. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу.

Оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності покладаються на Збройні Сили України.

Забезпечення державної безпеки і захист державного кордону України покладаються на відповідні військові формування та правоохоронні органи держави, організація і порядок діяльності яких визначаються законом.

Збройні Сили України та інші військові формування ніким не можуть бути використані для обмеження прав і свобод громадян або з метою повалення конституційного ладу, усунення органів влади чи перешкоджання їх діяльності.

Держава забезпечує соціальний захист громадян України, які перебувають на службі у Збройних Силах України та в інших військових формуваннях, а також членів їхніх сімей.

На території України забороняється створення і функціонування будь-яких збройних формувань, не передбачених законом.

На території України не допускається розташування іноземних військових баз».

Цитата №3

«Стаття 60. Ніхто не зобов’язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази.

За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність».

Цитата №4

«Стаття 65. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України Громадяни відбувають військову службу відповідно до закону».

Цитата №5

«Стаття 68. Кожен зобов’язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей».

Цитата №6

«Стаття 102. Президент України є главою держави і виступає від її імені

Президент України є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина.

Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору».

10 Comments on "Интервью маленькой книжечки"

  1. Walker | 30.10.2019 at 07:22 |

    В 17ст. про военные базы явно лишнее. Особенно, с учётом изменений в 102й.
    Ну, выводы, выводы как всегда делают свiдомi громадяни, это их ПРАВО, и обязанность, а вот державнi iституцii, которым тем же законом вменено в ОБЯЗАННОСТЬ делать выводы и реагировать, увы, делают только вид. Чего – правила комментирования сказать не позволяют…

  2. Санто | 30.10.2019 at 08:22 |

    Зараз зелень прочитає цю публікацію і змінить конституцію. І все вищезгадане звідти прибере. А зепутати, як завжди, не читаючи, проголосують за правки, написані Кремлем… 🙁

  3. Ерік Сатанюк | 30.10.2019 at 08:23 |

    Якась стримана реакція суспільства на весь цей балаган. Немає навіть натяку на організований спротив (нацжон с білим вошь-дьом не рахуємо). Чекаємо інтеграції ордла на вимогах маськви щоб говорити потім “а я попереджав!”?

  4. Андрій | 30.10.2019 at 11:27 |

    Мені б дожити коли це хамло будуть судити за порушення Конституції, господи приблизь цей день. До пупкіна в мої вороги добавилось це недорозумение. Я уже не один раз писав звідки взялась ця зелень, ця зелень зародилась в 70ті -80ті роки і з молоком матері комсомолки всмоктувала брежнівську теорію развитого социализма и единую общность советский народ, а їхні діти нашиі внуки взагалі не мають ніякого патріотичного виховання і навіть ігнорують українську мову. Це покоління Самеі закляті поборники бувшого советьського режиму. Борімося поборимо. Все буде Україна, а ні тоді підемо в партизани. Андрій

  5. Стаття 17. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та ІНФОРМАЦІЙНОЇ безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу. (с)
    *****
    Звертаю увагу на те, що забезпечення інформаційної безпеки держави лише задекларовано, але в плані виконання воно провисає! Бо:
    – оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності покладаються на ЗСУ;
    – забезпечення держбезпеки і захист держкордону України покладаються на відповідні військові формування та правоохоронні органи держави;
    – забезпечення ІНФОБЕЗПЕКИ не покладено НІ НА ЯКІ ОРГАНИ!!!
    Саме тому інфобезпеку України, як можуть, самотужки намагаються забезпечити окремі громадяни доступними їм ресурсами. Зокрема, на “ЛО”. Сумно :'(

    • Андрій Дар | 30.10.2019 at 18:04 |

      Я писав про це у статті, що нещодавно тут була опублікована – що в нас має бути ДЕРЖАВНА платформа для інформаційного спротиву, та розвитку.
      Наші навіть об’єднані зусилля недостатньо ефективні, без безжальної (до ворогів) державної машини.

  6. Michael | 30.10.2019 at 15:22 |

    Шановні! То де ви бачили в Україні президента?

    • anti-colorados | 30.10.2019 at 15:33 |

      Если этот вопрос мне? Видел один раз. В декабре 2013 на Банковой, когда чуть не случился штурм. Был от него в нескольких метра. Потом он стал президентом. Потом президента не видел.

  7. Michael | 30.10.2019 at 15:54 |

    Звиняйте, треба було писати “бачите”. Саме це я мав на увазі.

  8. Michael | 30.10.2019 at 15:57 |

    От ще б побачити генералів, які мають гідність протистояти преступним наказам!

Comments are closed.