Цена силы

Как многие помнят, в совке не было ни 11-х, ни 12-х классов. Средняя школа была десятилетней с двумя выпускными классами, восьмым и десятым. После восьмого можно было пойти на легкую работу, в «бурсу» (проф-тех училище) или техникум, а после десятого – опять же, на работу или в институт, но парни, в большей своей части, шли в армию.

В общем, автор тогда учился в 8-классе, и внезапно возник острый и публичный конфликт с десятиклассником. Скажем так, это сейчас, когда наступил старший пионерский возраст, два года влево, два года вправо – не имеют особого значения. А тогда, десятиклассник по всем параметрам был более внушительным, чем восьмиклассник.

Но конфликт возник на глазах половины собственного класса, причем – на глазах девочек, и что самое главное – из-за одной из них, на которую наседал тот хлоп. В общем, пришлось его очень резко осадить, и он остановился. Но в результате, было назначено время разборки. Так как на улице тогда было где-то минус 45, то такие мероприятия у нас происходили в раздевалке мальчиков у спортзала, после уроков.

Не знаю как у кого, а у нас драки были по правилам. Собирались товарищи одного и другого бойца, но никто не вмешивался в сам процесс. Драка была либо до первой крови, либо пока кто-то не упадет на пол. После этого – все прекращалось, и инцидент считался исчерпанным. Короче говоря, удалось продержаться довольно долго и даже несколько раз ощутимо потрясти противника. Но потом – был пропущен аперкот и довольно сильно рассечена губа. Противник очень переживал, что теперь будет иметь неприятности, если заметят. Но правила – есть правила. Все прошло тихо и больше подобных «наездов» на наших уже не было.

Эта старая и казалось бы – забытая история вспомнилась при весьма необычных обстоятельствах. После одной из наших статей о захвате иранскими стражами исламской революции британского танкера, на почту пришло письмо от нашего коллеги, обратившего внимание на весьма любопытный аспект этой истории.

В самом деле, Британия имеет один из самых крупных военных флотов современности, она является ядерной державой и одной из ведущих экономик мира. Казалось бы, делать настолько резкие движения в отношении Британии – довольно рискованно. Проще было бы зацепить кого-то другого, но фото с пояснениями коллеги позволили на это посмотреть иначе.

В самом деле, Иран постоянно, в течение уже сорока лет, акцентирует внимание на Израиле, как на своем перманентном противнике. Более того, из Тегерана регулярно звучат угрозы смести Израиль в море. Трудно даже найти такой месяц, чтобы нечто подобное не звучало от иранских предводителей. Но если до самого Израиля надо еще дотянуться, то танкеры, идущие в Израиль – самая логичная цель для Ирана, но их-то он и не трогает!

Это говорит о том, что беспредельщики, наподобие Ирана, могут демонстрировать свою дурь тем, кто будет долго и нудно раздумывать о целесообразности и адекватности ответа, о глубине озабоченности и прочих вещах. И напротив, связываться с Израилем, который всегда плевал на ООН, Европу, США и весь Запад, если вопрос безопасности становился «рубом», не решиться.

Если кто не помнит, в 60-х годах даже Штаты вводили эмбарго против Израиля, и это не помешало ему «навалять» по первое число всем соседям вместе взятым, которые решили придушить его силами коалиции.

Так что наличие силы – не показатель, и уж тем более – не гарантия безопасности. Для этого нужна безусловная решимость влезть в драку мгновенно и без раскачки. Только тогда тебя воспринимают всерьез и будут считаться с твоей потенциальной силой. Отчаянных бойцов чуют нюхом.

35 Comments on "Цена силы"

  1. Укроп | 04.08.2019 at 11:58 |

    Если бы у власти у нас было не то Г, что имеем, то самое время было бы обзавестись ядерным оружием, в мире наступила эпоха соплежуйства, у власти – политические пигмеи, кроме выражения озабоченности, скорее всего ничего бы и не было. Может потом, позже, когда повторится история отставки и возврата на долгие годы обратно к власти сэра Уинстона Черчилля…

    • You totally missed the point. Справа не в зброї, а в готовності її застосувати. Без останнього, ЯЗ перетворюється в дуже дорогий головний біль.

      Нам достатньо було бдовести до готовності ракети ближньої та середньої дальності, і застосовувати їх миттєво, як тільки знадобиться, щоб кацапи відмовились від подальшої агресії. Саме неготовність чинити запеклий опір і проводити наступальні операції привела нас до поразки. Дуже скоро від боєготовності нашої армії нічого не залишиться. Відміна впровадженої Президентом системи харчування, затримки виплат, тощо, це тільки початок. І це логічно – армія, яка не веде активних дій, втрачає боєздатність і стає непотрібною. Дуже скоро основною функцією ВСУ буде розпил бюджетних коштів, як це і було до війни. Ну і ще призовників, які не зможуть відкостти, посилатимуть сидіти під обстрілами в окопах.

      • Укроп | 04.08.2019 at 14:09 |

        Согласен, но будем справедливы – вот эта тактика накачивать оружием, но в то же время его не использовать, а сидеть на месте и разлагаться была положена еще Порохом, не видеть э о глупо… Да, стоящая армия разлагается, это знали еще древние китайцы. И оазлагает обшество если стоит долго, а она стоит… И солдаты тоже люди, не понимающие почему они гибнут под обстрелами. Другая крайность это совковые методы и мясник Жуков, но неужели нет среднего пути? Если бы Порох рванул освобождать Донбасс, то и мотивация бы появилась, и военное положегие по всей стране с отменой выборов, но он выбрал сидеть, вот и получил то, что пооучил…
        Тоже счииаю что отмена перехода на новое питание это цветочки, дальше будет “отсутствие финансирования на новых контрактников”. В результате старые уйдут на дембель и армии нет… Понимают ли это “где надо”?

        • Щоб армія лишалась боєздатною без активних дій – вся країна мусить усвідомити, для чого вона потрібна, і платники податків (щоб не скиглили про високі тарифи і не клянчили з бюджету халяву), і бійці, і офіцери, щоб не мали сумнівів, що вони роблять і для чого. А це неможливо, абсолютно неможливо, якщо з кожного телеящика йдуть протилежні меседжі та нарративи. І Порошенко доклав власних зусиль, “конфлікт не має воєнного рішення”, “я Президент миру”.. я думав він тягне час і присипляє увагу ворога в 2014-2015, сам би так робив на його місці, щоб потім раптовим ударом знести нахрін цю погань, це ордло… і взяти крим в облогу, закрити небо та море, знести ракетами міст.

          А виявилось, він реально хотів якось пропетляти без наступальних дій… ну шо, пропетляв. Або візбметься за справу хтось інший, або все перетвориться на болото і кацапам залишиься взяти нас поступово, голими руками, і недорого.

          • Укроп | 04.08.2019 at 15:21 |

            Ото ж бо… Аналогічні були сподівання. Отак вона і працює діалектика – те що було чудовим рішенням у 2015 році, коли він фактично перехитрив рашку, спинивши бойові дії та запобігши окупації куди більшої території, стало жахливим гальмом у рік виборів… Теж чекав що буде введений військовий стан, причину знайти було неважко, досить ще раз було послати кораблі через протоку, кацапи б це так не залишили, а їм у відповідь військовий стан. Втім, що зараз товкти воду в ступі, це вже історія… А приклад як можна все було профукати, маючи на руках всі козирі – теж віійде у підручники. Хоча є маленька надія що все поки що йде по плану, дуже довгому, але вона все менша… Бо якщо план розрахований на сотню років “нехай нажеруться популізму та більш таке не вибирають”, то це те саме, що і відсутність плану. Відносно “знести ракетами міст”, то ми “з диванів” можемо таке казати, а Ви готові були б “натиснути кнопку”, знаючи що у відповідь підуть бомбардування України по типу Сірії? Щось ППО знищить звісно, але щось і пропустить, то він і досидівся, все чекаючи на допомогу Заходу, дочекався, аякже… Можливо, ми ніколи не дізнаємося що там сталося, але здається мені, його Трамп кинув в останню хвилину щось пообіцявши та не виконавши, власне, як він ЗАВЖДИ робить – надуває щоки, а закінчується пшиком – найгірший та найганебніший президент США останніх часів… Його наступникам доведеться багато прикласти зусиль щоб відмити імідж своєї країни від клейма боягузливої шавки, яка йде на поводу у всякої наволочі типу корейського пухлячка чи кацапєтовського Хуйла… Маємо що маємо, Петро не придавив у свій час журнашлюх, хоча, як показує приклад Зе, це не так уже і важко, в результаті отримав те, що повинен був отримати. Він це не розумів що виграти в умовах, коли з кожної шпарини звучить чорнуха на нього? Значить знав і вважав це нормальним? Не буду гнати далі на цю людину, все таки був, і продовжую залишатись порохоботом, але відповіді на оці питання хотілося б отримати, хоча знаю що ніколи не отримаю…

  2. “Ви готові були б “натиснути кнопку”, знаючи що у відповідь підуть бомбардування України по типу Сірії?”

    Якби я був ВГК? )))

    Я би поперше наситив ракетні війська вільхами, грім-2, і нептунами. Головне тут, звісно, отрк грім-2. Це саме та штука, яка долітає точно в ціль на всій європейській території рашки.

    По перше, раптовий удар по ордло, викликав би звичну реакцію кацапів – вони спробували б ввести війська через кордон, які на марші вільхами було б рознесено вщент – ще на території рашки, між іншим, щоб дійшло, що все серйозно, голуби миру вимерли, залишились яструби. І одночасно по дипломатичним каналам ультиматум – пуск хоча б одного іскандера в нашу сторону, і по москві і пітеру вдарить грім. Не дратуйте Перуна, не рипайтесь. Я особисто був би готовий віддати такий наказ. Думаєте, рипнулись би? Я впевнений на 1000% що ні, добряче знаю характер кацапні. Як тільки вони усвідомили б реальність такої загрози, миттєво б вкючили задню тягу.

    Після цього облога криму і торги щодо умов капітуляції рашки і репарацій. Проста вилка – ми даємо змогу зберегти літсо, не будемо берцями топтати вялічіє, а ви самі придумайте для свого бидла красиву казку, чому рашці більше не потрібен донбас та крим – але це буде дууже дорого коштувати, в плані репарацій. Або недорого, але вялічію кінець.

    • Укроп | 04.08.2019 at 16:17 |

      Шановний Юрісе, підписуюсь під кожним Вашим словом! Аналогічно вважаю і теж, якби я був на тому посту, то “натиснув би кнопку”, навіть якби ціною було життя! Тому що та гопницька наволоч розуміє тільки таку мову! І коли їм дають по скрепній мордяці, то вони хутенько “просять перемир’я”, це стало зрозуміло ще з часів оборони ДАПу, власне, перемогли вони тоді хитрістю, просили дозволу зібрати поранених та підірвали будівлю, але то вже теж історія…
      На жаль, Петро виявився дуже непоганим господарником і, особливо, дипломатом, але досить поганим кшатрієм і та наволоч відчула що ВСУ очолює “президент миру”, це таки теж правда… Я теж впевнений що якби виникла ситуаця “якщо ви, то ми…”, то кацапи стерпіли б багато чого, можливо крім знищення ракетами мосту, все інше можливо було б своєму бидлу видати за “пабєду”, ім не звикати брехати і фальсифікувати ще з часів “перемоги під Бородіно”, коли “переможці” чомусь потім довго ховалися по лісах від Наполеона 🙂 Але маємо що маємо… Ганебну поразку, маючи всі козирі на руках. Тому що це відома істина – не питайте у бидла як треба робити, його відповідь цілком прогозована. Петро профукав своє майбуття у якості очільника України за “поляскування по щічці – хороший малтшік” від фрау Штазі та їй подібних імпотентних європейських лідерів. Стару Європу цілком влаштовувала окупація України хоч і до самого Львова, аби було тихо і не треба було думати як його ще щось зробити так, щоб нічого не робити… Зараз Автор публікує матеріали про Ізраїль та як ця країна захищається, демонстративно плюючи на стенання європейських “голубів миру”, а краще – європейських імпотентів. Серце болить… От якби це казав Порох у час своєї каденції! Але – не кшатрій… Який ти камуфляж не одягай, “там” чудово зрозуміли що наказ нанести удар у відповідь на їхнє бикування – не буде. Тому вважаю що те, що Петро отримав і є цілком заслужена розплата. Але душа все одно болить, не можу я цю людину вважати ворогом, то скоріш його кара за прямо скажемо – соплежуйство. А той план, що Ви озвучили – він реальний, так і треба робити, сподіваюсь, справжній НГШ так і пригрозить зробити колись! Не обов’язково і робити, головне щоб “там” знали що українські ракети нанесуть удар у відповідь як те роблять ізраїльтяни! До речі, у Хуйла поблизу, здається, Сургуту, є місце, де сходяться багато трубопроводів, нащо нам той Пітер та мАсква? 🙂 Все можна зробити коли мати наснагу… До речі, у кацапів є атомні станції? Відповідь – є. Чорнобиль ми пам’ятаємо… Оце вам і “удар трофейною ядерною зброєю”, хіба ні? Але хто це зробить? Пігмеї… Зелені навіть думати огидно про цю “зелену слизоту”, може ми не бачимо того, хто прийде за ними? До речі “за ними” має два сенси 🙂 Важка тема… Дякую за те, що розумієте, але надто болить серце згадувати що ми могли зробити і не зробили…

      • Трубопроводи високого тиску, АЕС, це ті козирі, які краще на стіл не класти зовсім, досить натякнути на таку можливість… я все спростив, без деталей виклав, саму суть… суть в тому, що коли кацап раптово отримує по рилу, і усвідомлює, що зараз почнуть бити ногами, то і заточку з кармана не вийме, щоб бува, її не засунули йому туди, де не світить сонце.

        Порошенко в жодному разі не ворог – прекрасний дипломат і державний діяч, який робив все що міг і як міг, і за це йому шана. Не його вина, що він по духу не воїн, це природа, люди всі різні. Так склалося, що йому довелося стати ВКГ, хоча це явно не його роль – вести і вигравати війну. Для цього треба мати інший характер.

        • Укроп | 04.08.2019 at 16:49 |

          Так, це природа… Петро – чудова людина, патріот України, найкращий Президент за час її існування, але не кшатрій, що ж тут зробиш…
          Сподіваюся, він вже народився, “отой самий”, просто ми ще не знаємо те прізвище, всбому свій час, значит при Петру було ще рано… Але оскільки Україна породила оту ракову пухлину, то наша історична місія її і перетворити знову в “удєльниє княжєства”, так вони менш небезпечні. І колись ця місія буде виконана!

    • Andriy Moderator | 04.08.2019 at 17:46 |

      “Я би поперше наситив ракетні війська вільхами, грім-2, і нептунами. Головне тут, звісно, отрк грім-2.”

      Вот здесь и вся проблема. Даже при ускоренных работах все эти ракеты только-только или прошли или еще проходят испытания. Для насыщения войск нужно еще несколько лет. А мы уже рассуждаем в прошедшем времени, что Порох не начал активную войну. Только Порох в прошлом, а насыщение ракетами даже при продолжении программы в том же темпе – в неблизком будущем.

      • rudolf_bochkin | 04.08.2019 at 21:01 |

        підтримую!

      • Я звісно, не володію закрытою інформацією, але є таке відчуття, що якнайскоріше поставлення на бойове чергування отрк просто не було пріоритетною задачею для Генштабу і ВГК. Особливо, після 2015 року, колі активні бойові дії закінчились. Громи взагалі так, валь’яжно розробляються, на гроші саудітив. В першу чергу на експорт їм. З урізаною дальністью. Тобто на держзамовлення повноцінного дальнобійного варіанту гроші не булі виділені взагалі. Було б пріорітетно – виділились бі кошті і їх ударними темпами в три зміни робили б. Просто Порошенко, не та людина, яка могла би цю зброю застосувати, тому нихто цим особливо і не переймався.

        Так отрк на бойове чергування в ВСУ не стануть ніколи.

        • Andriy Moderator | 05.08.2019 at 01:09 |

          Как можно поставить на боевое дежурство то, чего нет. Все перечисленное и сейчас в единичных опытных экземплярах и до сих пор проходит испытания или только-только их закончило. Ну может Ольха закончила испытания первого варианта в прошлом году.

          “Було б пріорітетно – виділились бі кошті і їх ударними темпами в три зміни робили б.”

          Ну можно конечно весь бюджет страны отдать на эту программу, только вряд ли что хорошее получится. Потому как есть вещи, которые приходится делать в первую очередь. Армию нужно сначала одеть и накормить, обеспечить средствами защиты и медициной. Ствольная артиллерия всегда впереди ракетных комплексов. Нельзя перепрыгнуть несколько ступенек в развитии, нельзя строить авианосцы, когда и катеров не хватает. А еще нужно где-то добывать технологии, что тоже процесс небыстрый. Или разрабатывать их самим, что еще дольше. И потом, девять женщин за месяц ребенка не родят НИКАК.

          И Украина – страна очень небогатая, денег на все и сразу нет. Ну хорошо, выделили все возможные деньги сделали ракеты в нужном количестве и поставили их на дежурство. Дальше что? Танков нет, армии нет (мы ведь все деньги на ракеты отдали, помним?) КТО будет освобождать Донбасс и Крым? Ракетные комплексы? Ракетные комплексы очень нужны были в 14-м и 15-м, но тогда кроме Точки ничего не было. Но и Точка хорошо поработала.

          А потом вместо ракет работала политика, ведь понимали козломордые, что НАТОвские корабли не просто так в Одессе стоят и беспилотники не просто так летают около Донбасса и Крыма. Беспилотники дадут целеуказание, а вместо украинских ракет могут ведь прилететь подарки и от гостей Одессы. Да, Украина не имеет контроль над этими ракетами, да они обеспечили отсутствие нападения со стороны козломордых, да они не могут быть использованы в наступлении, по крайней мере до тех пор, пока союзники не согласятся участвовать в зачистке или скорее сами не начнут операцию по зачистке.

          “Просто Порошенко, не та людина, яка могла би цю зброю застосувати, тому нихто цим особливо і не переймався.”

          Не забываем, что Порошенко тоже был связан множеством разных обязательств. Что-то мне подсказывает что отсутствие горячей войны и тем более отсутствие опасности применения ЯО в Европе – первое из этих обязательств. Порошенко мог бы отдать команду “Вперед!”, но с этого момента Украина была бы с мордором один-на-один.

          • На жаль, ні Ви, ні я не володіємо достовірними данними, і тому змушені будувати припущеня на тому, що загальновідомо. Певна логіка в тому що Ви пишите є.

  3. Щодо заходу – вони б навіть толком занепокоєння висловити не встигли би, як все б скінчилося. А переможців не судять.

    • yuris | Серпень 4, 2019 at 15:49
      _________________
      Примерно такие же прикидки делал и я. Даже предлагал использовать “грязные” бомбы как противовес ЯО, которые могут быть не менее опасными и выводить из цивилизации целые регионы.Загвоздка тут во времени. Для насыщения необходимым ракетным оружием ВСУ не хватило бы и второго срока Порошенко.

      • Укроп | 04.08.2019 at 16:44 |

        Да нам и классическая “грязная бомба” не надо было, достаточно высокоточной ракеты прямо в темечко атомному реактору на территории рашки! Или угрозы это сделать…

        • Организовать эффективную ПРО нескольких небольших объектов не так сложно.

  4. ” Как многие помнят, в совке не было ни 11-х, ни 12-х классов.”
    ________________________________________
    Я, видимо из немногих и помню, что когда учился в обычной городской средней школе, кажется, в восьмом классе отменили 11-ти летку и перешли на 10-ти летнее образование.

    • Я закінчив 10-річку в Києві в 1980 році.

      • Когда я учился в школе основная часть телезрителей еще имели телевизоры с водяной линзой.

    • Укроп | 04.08.2019 at 17:02 |

      До речі, далеко не факт що нинішня система краще совкової. Я зараз не кажу про ідеологічну накачку дітей, там однозначно все було дуже погано, але природничі науки викладалися чудово. І для цього було досить десяти класів щоб після розвалу совка стався “виттік мізків на Захід”. Оце і була оцінка ринком радянської системи освіти… А далі бездарності від освіти почали накручувати що ім “мало років” для школярів. Що далі? Молоді мами з дитинчатами в школі та вусаті парубки? Десять – було цілком досить, вчити треба було, а не дуррю маятися… Я колись побачив підручник свого сина по хімії, а в ньому намальована шафа, а до неї приставлено дві швабри. Уявили? А тепер здогадайтеся що це таке? Модель молекули води! “Аш два о”! А школа була звичайна, не для дітей з затримкою розвитку 🙂 Як згадаю свій підручник по хімії та те ряботиння формул у ньому, то плюватись хочеться на ті “шафи з швабрами”… Якщо так “інтенсивно” вчити, то і п’ятнадцять років буде мало…

  5. Albert | 04.08.2019 at 16:52 |

    носом чуют бойцов, которые каждый день тренируются и проводят спаринги, кем Израиль и является. Разбуди его ночью и он знает что и как делать. Под это заточена вся страна.
    Помимо военного положения, еврейской головы Пороха не хватило, что бы под ситуацию объединить всю страну.
    -Школьников возить автобусами послушать канонаду с безопасного расстояния, походить по окопам, послушать вживую бойцов и попробовать вырыть укрытие для танка всем классом.
    Студентов в госпиталя, что бы посмотрели на обрубки рук и ног, повыносили утку, понаблюдали за перевязкой.
    Не хочет родитель дитя отправлять – езжай вместо.
    Тогда б не сидели с бокалом шампанского в кафе, например на Дерибасовской или Крещатике, с пустыми стеклянными глазами.
    В них бы уже отражались перенесенные переживания и страна на 3/4 стала бы едина. И Порох был бы на своём месте.

    • А ще по ТБ – хоча б по 5му та Прямому! постійно крутити серіали про війну на Донбассі, та історичні. Повторювати на різні лади, що ці тварюки віками нас грабували, плюндрували і дурили, і що інакше просто не можуть, що рашка і москалі – екзистенційний ворог, що вони плодять тероризм по всьому світу, скуповують політиків, торгують наркотиками, що це курва імперія зла, і ми маємо протистояти їй по всіх фронтах. Що міссія України – поховати цього монстра так надійно, щоб він більше ніколи не воскрес.

      Умовно кажучи, зробіть мене редактором пари телеканалів, і я за кілька років перетворю аморфне бидло на бадьорий, злий та добре мотивований народ, який зверне гори ))))

      • Укроп | 04.08.2019 at 17:48 |

        А почати треба було з “заборони на професії”, коли звільнена журнашлюха може працювати ким завгодно, окрім професії журналіста. І таким чином за кілька років інформпростір би і очистився… Вірю що оце, про що Ви кажете – буде реалізоване!

      • Укроп | 04.08.2019 at 17:58 |

        А Ви впевнені що ті канали були його у потрібному сенсі? Пам’ятаєте скандал коли зелена шмаркля у новорічну ніч виступила по телебаченню? Так от, я тоді був далеко від телебачення і з подивом дізнався що п’ятий не транслює без десяти дванадцять новорічну промову Президента, ледве знайшов у інтернеті, вже не пам’ятаю де подивився. Таке враження що навіть у власних телеканалах його не сильно святкували, а це дуже погано, не можна бути таким добрим та “демократичним”!

    • Укроп | 04.08.2019 at 17:41 |

      Уважаемый Альберт, Вы правы! Но как видите – не судьба… Да и нет у него тех “еврейских корней”, не повторяйте пропаганду. Уж кому как не Вам знать что Вальцман это “пирожник, кондитер”, а такое совпадение чтобы фамилия оказалась калькой с профессии – не верю… Да, он виноват что уж очень тщательно оберегал украинцев даже от “дуновения войны”, что поделаешь – избитая истина, наши недостатки есть продолжение в абсурдную сторону наших достоинств… Перестарался… Вспомните совковую историю – школьники роют окопы. Мало что польза материальная, так еще и идеологическая накачка – “враг близко!”. Ничего и близко не было сделано, поэтому “эти” и устали от войны, которой не видели что она им мешала не чувствовать себя дерьмом. А теперь мы сидим у разбитого корыта и понимаем что надо и это пережить… А Израиль конечно страна хорошая, но уж очень она “нейтральная” к нам, разве не так? Впрочем, что тут поделаешь, у них своя правда…

      • Albert | 04.08.2019 at 19:05 |

        Еврей-не еврей, -какая разница.))))
        – пусть это будет называться складом ума.
        Что касается Пороха, то в процессе забот он подрастерял своё “я”, потерял свойство “вид сверху”, что привело к не виденью ситуации в целом и к соответствующим последствиям, что, в принципе свойственно всем людям. Грех его винить.
        Его в детстве никто не учил, что перед сном необходимо отслеживать, происходящие за день, в себе изменения, анализировать, обретать опыт….
        …. и *восстанавливать своё “исходное Я” ))))

  6. Нам потрібна своя партія. В мене є видіння того, як це все має бути, навіть назву придумав, дуже влучну 🙂

    Повертаюся за кілька годин в Україну, матиму купу часу в літаку, спробую накидати маніфест, і тезово программу партії. Пришлю на редакційну пошту, сподіваюсь, автор опублікує.

    Якщо більшість читачів підтримає – це вже готовий кістяк партії, можна збирати установчі збори, реєструватись, збирати кошти, відкривати осередки за місцем проживання, і боротись за владу.

    Мені набридло відчувати цей біль від розуміння, що ми бездарно втрачаємо час. Я знаю, що, як і для чого це потрібно робити. Я ніколи не хотів бути політиком і мати будь-яку владу взагалі, але те що відбувається… я вже простотне можу залишатись в стороні. Маю надію, що я такий тут не один, і разом в нас все вийде 🙂

    • Укроп | 04.08.2019 at 18:01 |

      Але тим самим будемо конкурувати з Порохом. Вважаєте це зараз розумно? Як би не повторити “подвиг” Гройсмана 🙂

      • Не бачу в цьому проблеми.

        Взагалі то в нас просто не буде конкурентів, тому що навіть ЄС не має настільки чіткого віжену. Хоча з усіх вони єдині, з ким можна буде і конкурувати, і співробітничати. І таких принципів роботи, які я бачу, не має жодна партія. Це буде дещо геть нове. Я все опишу, і тоді будь-ласка, предметно обговоримо.

    • Albert | 04.08.2019 at 19:54 |

      yuris

      Мне интересно – картина идеальнаяи, поэтому Вопросов 2:
      -выяснить и отдать себе РЕАЛЬНЫЙ отчёт, кто захочет ПОМЕНЯТЬ СВОЮ ЖИЗНЬ и пахать как Порох: толком не спать, не есть,не развлекаться, не иметь друзей, не видеть детей, жить в постоянной борьбе, травле, среди интриг, противосстоять жопблоку и Рафне,свистунам им. Юли, бешеным вилам,оказывающим помощь только самим себе, выходить на татами с певцами и клоунами, и т.п.
      -у будущих партийцев взгляды не совсем идентичны, что вылазит боком в будущем.
      Вы готовы к такому?

      • 1. Для мене це не проблема, мої друзі розсіяні по світу, я все одно в живу їх не бачу, дітей не маю, я взагалі веду незвичний для більшості образ життя – “пахати”, це не моє, я роблю тільки те, що має максимальну ефективність при мінімальних зусиллях, і мені на все вистачає часу. В мене немає купи родичів і знайомих, яких треба пристроїти до, пардон корита, я майже не родичаюсь. Щодо травлі – це бцв би успіх, аби мене стали травити ці персонажі )))). Такого як я не перетравиш. Бо я не маю іллюзій. Коли стаєш на цей шлях, треба бути готовим до всього. І я зовсім не рвусь цим займатися, просто не бачу нікого, хто зробив би це за мене.

        2. Різні погляди, це чудово. Головне, щоб цінності співпадали. Без команди людей, що поділяють певний набір цінностей, нічого не вийде. Політика полягає у вмінні об’єднувати геть різних людей навколо спільних цінностей і бачення майбутнього.

  7. Gala SS | 04.08.2019 at 19:09 |

    1. На рахунок безвізу. Нам потрібно було не безвіз організовувати А КОРДОН ЗАКРИВАТИ, щоб всяка шелупонь ПРИЗИВНОГО віку в Польщу та Угорщину не втікала. З почутого на роботі
    – А Ольга молодець, встигла свого малого до родичів у Варшаву відправити, а тому що нєфіг, нехай діти Порошенка воюють.

    Де таке чути, що країна ВОЮЄ!!!!!!! а 1,5 млн. громадян по європам на курортах вишиває (ну і я в тому числі)???????
    2. Ніхто війну серйозно не сприймає: вода, газ, світло є, холодильник жратвою забитий, ТБ серіальчик показує. “Хороший дом, красивая жена, что еще нужно мужчине чтобьі встретить старость? Иди Верещагин домой” (С). НІХТО ВІЙНИ НЕ ВІДЧУВ.
    Основна помилка Пороха, щоб замість того щоб нагнітати він все зглажував. Як казав (не памятаю дослівно) Гадік Адіку :
    – потрібно проводити пропаганду так, щоб нарід благав нас розпочати війну.
    Україна програла би війну (хоча не факт) але не програла б відчуття власної гідності.
    3. Мене ще дивувало: командир отримав бойову задачу, іде колона бронетехніки, дорогу перекриває табун вати, не розбереш якої статі, бо всі у фуфайках, і КОЛОНА ЗУПИНЯЄТЬСЯ І ДАЛІ НЕ ЇДЕ. Ну то ваащє!!!!!
    З.І. З почутого
    – А ми і за часів росії не погано жили
    – А мова?
    – А що мова? Я і до того українською розмовляла
    – Ну а Сибіри, голодомори?
    – А ти що вмер з голоду і тебе в Сибір вивезли? Аби війни не було. Якось виживемо. Мені головне внука на ноги поставити.
    Занавіс.

Comments are closed.