Трамп и третий пакет обвинений (Часть 3)

В общем, именно этот судебный процесс обещает быть особенно громким, просто потому, что в Джорджии банда Трампа действовала с особой наглостью и практически открыто. И сейчас суд дошел до стадии оглашения обвинений, а официально они будут предъявлены 25 августа, когда вся шайка должна явиться  в здание суда в Атланте, где Трамп и подельники, официально станут обвиняемыми по этому делу. Нам же интересны два персонажа, кроме самого Трампа, которые были наиболее одиозными во всей этой схеме. Кроме всего прочего, они интересны различным объемом обвинений, которые упомянул суд

Так, бывший адвокат и ближайший соратник Трампа, Руди Джулиани, получил 13 пунктов обвинения, включая ложные устные и письменные заявления, рэкет, заговор с целью выдавать себя за государственного служащего, заговор с целью подделки в первой степени и заговор с целью подачи фальшивых документов, среди прочего. То же издание «The Hill», так описывает «подвиги» Рули, которого так привечали в ОПе, совершенные им в Джорджии:

«В обвинительном заключении указано на усилия Джулиани по привлечению должностных лиц штата Джорджия к незаконному назначению президентских выборщиков от штата в нарушение условий их присяги. Суд также обвиняет Джулиани в том, что он сделал ложные заявления, зафиксированные письменно, когда он сказал на заседании подкомитета Сената Джорджии, что на президентских выборах 2020 года было подсчитано не менее 96 000 бюллетеней для голосования по почте, несмотря на отсутствие записей о том, что эти бюллетени были возвращены в окружное избирательное бюро.

Суд также ссылается на утверждение Джулиани о том, что оборудование Dominion Voting Systems (машины для подсчета бюллетеней – ред.) ошибочно набрало 6000 голосов за Джо Байдена вместо Трампа. Джулиани был одним из адвокатов, присутствовавших на нескольких установленных встречах между юрисконсультами Трампа, продвигающими недоказанные заявления о мошенничестве на выборах, которые были отклонены в суде после выборов».

В общем, читая описания обвинений, которые суд возложил на холку Руди, используя терминологию, распространенную в Саудовской Аравии, можно сказать о том, что Джулиани загрузился как танкер нефтью. На старости лет ему светит такой срок, что наверное он уже проклял тот день, когда судьба свела его с Трампом. И вот фоне этой красоты, удивительным выглядит совсем небольшой «пакетик» обвинений, которые Суд закрепил за бывшим начальником избирательно штаба Трампа, Марком Медоузом. Он получил всего два пункта обвинений и как говорят специалисты в области выборного и уголовного права США, он вполне может обойтись без отсидки, в отличие от остальных бандитов.

Возможно такой контраст с Джулиани заключается в том, что он таки дал какие-то показания перед Большим жюри и возможно именно его свидетельства вскрыли внутреннюю структуру банды и ее деятельность для достижения преступных целей. И вообще, наблюдатели в ретроспективе изучают поведение Медоуза в промежутке времени после 6 января 2021 года и по сей день, приходят к выводу о том, что он явно выпал из обоймы Трампа и возможно, он заключил сделку со следствием. Ну а мы еще раз напомним о старом бандитском принципе, который говорит о том, что чем больше фигурантов идет по одному делу, тем хуже для каждого из них, поскольку в определенный момент, кто-то попытается выплыть в одиночку, откровенно топя подельников.

Правда это касается уркаганов, но судя по всему, именно в Джорджии сомнения в том, что судят именно уркаганов, уже развеяны. Просто Трампу слишком долго и очень многое сходило с рук, но тут он уже нарвался, а кроме того – серьезно подставил своих соратников. В общем, если таки звезды встанут в правильную конфигурацию и вся эта шайка заедет на тюрьму, завидовать Трампу смогут только самые отчаянные его поклонники. Впрочем – увидим, как оно будет на самом деле.

48 Comments on "Трамп и третий пакет обвинений (Часть 3)"

  1. Читатель | 15.08.2023 at 09:47 |

    Незрозуміло. Начебто багато справ, йде діяльність, встановлюються факти, підтверждуються доказами. Але як всі ці справи зможуть довести до завершення, якщо друг володьї має високі рейтинги, продовжує виборчу кампанію, ще й з гаслами що його “політично переслідують”. Що далі? Доки буде йти слідство, розгляд у суді, застрибне під імунітет і все? “Рафік невіноуний”? Трохи більше року лишилось до виборів.

    • Ігор | 15.08.2023 at 10:28 |

      Це всоте доказує про значну перевагу у суспільстві корисних ідіотів, для яких участь у виборах – це лишень можливість поржать і “па приколу сдєлать іх всем вмєстє”. Це страшний виклик цивілізації. Їм раніше влаштовували ценз, не допускали до участі у виборах, утискали у правах. Теперь дякувати Загальному Виборчому Праву вони відчули свою силу, міць і переваги. Через цю причину маємо засилля ліваків у західних демократіях, шаурмістів і КВНівців у нас. Це світова тенденція і найпотужніші інтелектуали мають випрацювати методи, як з цим боротися. Найкращий, найефективніший спосіб знищення і перевиховання ідіотів через війни та незгоди, в даному випадку, у наш час, через наявність ядерної зброї, може спричинити загибель усього людства. Потрібна копітка, обережна робота з виводу цих пацієнтів з електорального поля. Можливо знадобиться і допомога штучного інтелекту, можливо запровадження якихось тестів з адекватності, щоб відсікти “мудрий наріт” від його улюбленого заняття – виборів блазнів. Проблема потворна, зловісна, агресивна. Хто її вирішить – прославить своє ім’я у віках, нарівні з Ісусом Христом, бо вирішення проблеми принесе Спасіння Цивілізації, причому явне, а не уявне у сенсі релігійному.

      • Платні вибори.
        Приходиш на дільницю і отримуєш бюлетень тільки якщо надав квитанцію що проплатив участь у виборах. І щоб там було вказано що платник саме ти. Зібрані гроші підуть на рахунок з якого власне вибори й фінансуються (оплата праці членів комісій, друк бюлетенів і.т.п.) Суму можна проставити не велику, щоб не було розмов про майновий ценз – наприклад одноденний заробіток вирахуваний по мінімальній зарплаті. Адекватна людина якій важливо що буде відбуватись в її країні такі гроші раз на кілька років знайде. Також це збільшить замороку для “гречкосіїв” – треба потратитись не тільки на пакет з гречкою, але й компенсувати потенційним виборцям ці витрати на вибори і ще якось вмовити піти й потратити ці гроші саме на вибори.
        Ну і голосувальщиків по приколу це відсіче. Це не просто на 10 хвилин в неділю забігти на дільницю і галочку поставити, а усвідомлено позбавити себе певної суми яку можна потратити на себе рідненького.

        • Ігор | 15.08.2023 at 12:19 |

          Платні вибори.
          Приходиш на дільницю і отримуєш бюлетень тільки якщо надав квитанцію що проплатив участь у виборах. І щоб там було вказано що платник саме ти.
          ………
          Якийсь час я теж так думав. Рахуємо. Якщо ценз 1000 гривень, множимо число виборців, не знаю скільки точно, але нехай буде 20 млн. Гривень. Для Коломойського, навіть для татарова одноосібно сума 20 млн. грн. просто смішна. А донести ці гроші до потенційних клієнтів – легше легкого. Підключаться “благодійні” фонди…. Одна надія на шахрайські звички наріду: пообіцяти, взяти і пропити з шашликами. Ідея слушна, але у зв’язці з іншими не менш драконівськими перепонами. До речі, що поганого у майновому цензі? Люди зі статками в основному тверезо мислять і їм є що втрачати у разі неадекватних законодавців. Тут має бути комплекс. Одного рішення, панацеї, гордієвого вузла не передбачено.

          • Ralph Canger | 15.08.2023 at 12:35 |

            1000 грн х 20 млн виборців = 20 млрд грн, тобто біля USD 500,000.

          • Ralph Canger | 15.08.2023 at 12:37 |

            USD 500,000,000

          • Майновий ценз поганий тим що важко провести його межу. Припустимо встановили майновий ценз – заробіток не менше 10 000$ на рік. Маємо справедливе невдоволення тих хто заробляє 9700 $ – вони чим гірші? Ніби ж не жебраки, не у кожного такий дохід. Знизили ценз до 9000 – а чим гірші ті хто заробляють 8500? І невдоволення решти суспільства – “а чому цих 20%, 25%, 30%, 55% (потрібне число підставити залежно від обставин) багатіїв за нас вирішують? ”
            Або інший приклад. Професор, світило в своїй галузі, гранти, лекції, конференції – добре заробляє і по цензу проходить. Але захворів, звільнився і лікує онкологію. Заробіток впав, статки загалом зменшились бо лікування дороге, в результаті спустився нижче ценза. Менш адекватним ніби не став, а голосувати по цензу вже не може.
            Або наприклад у нього творча й життєва криза: відмовився від викладання, розвівся, плотить аліменти, частину майна продав і витратив на благодійність, живе в орендованому будиночку в Карпатах десь серед лісів і гір, пише наукову працю яка в результаті принесе йому Нобелевську премію, але не зараз а через 5 років. Заробітку нема – голосувати не може.

            “А донести ці гроші до потенційних клієнтів – легше легкого. Підключаться “благодійні” фонди….”.
            От додаємо просте правило – такий платіж на особливий “виборчий” рахунок в банку приймаєтсья тільки при наявності паспорта, тобто особисто від виборця.
            Це буде складніше чим зібрати в актовому залі місцевої школи пенсіонерів і роздати їм по торбі з продуктами і політичною рекламою.
            Потрібно або видати гроші на руки і надіятись що вони з тими грошима таки підуть в банк і отримають квитанцію, а потім підуть ще й на дільницю. Який відсоток з грошима на руках відсіється зразу на виході і піде наступного тижня на такі самі збори ще до інших кандидатів ? Або зібрати у всіх документи і бігти платити типу від їхнього імені – а касиру в банку воно треба такі неприємності? Та й паспорт чужій людині ніхто так просто не віддасть, мало що на нього оформити можуть. І так, потім цих потенційних виборців треба ще раз зібрати й роздати назад документи і квитанції.

            Також цікавим стає процесс агітації і голосування у ВУЗах і великих колективах. От зібрали студентів і ректор розказує. “Ви ж уже дорослі свідомі громадяни, треба піти й проголосувати за Івана Івановича, він хорошо людина й крепкий господарник, я його багато років знаю і т п….” Для аудиторії це звучить не як “та зайдіть проголосуйте, там пара хвилин в вихідний, що вам тяжко” – а “віддайте тому хлопцю свої гроші, бо я так сказав”.

            Сумма має бути цілком підйомною, але достатньою щоб громадянин який в звичайних умоваг забігає на дільницю на 10 звилин по дорозі додому і “голосує серцем” за того кого найбільше бачив в політичній рекламі (або просто тому що ліва задня ного сьогодні зачухалась) задумався, “а може ну його, ще в банк пертися, гроші за нього платити, краще три пляшки горілки куплю і з кумом посидимо”.

            Але так, в ідеї очевидно є свої підводні камені, бо ні в одній країні світу подібне не практикується, або я просто не знайшов. Але ідеї бродять, гугл наприклад одразу видав таку петицію, яка набрала правда всього 28 голосів.

            https://petition.president.gov.ua/petition/131146

        • Я на мене краще пов’язати виборче право з якимись іспитами. На знання історії, мови, економіки. Як один з варіантів відсіву.
          Тупі люди можуть витратити кошти, або дати їх мільйонам продажних виборців, але витрачати час на навчання тупим людям часто є лінь.

      • Рома | 15.08.2023 at 11:34 |

        Будь які подібні обмеження – крок до диктатури. А тенденції ці циклічні.
        “Важкі часи народжують сильних чоловіків. Сильні чоловіки будують легкі часи. Легкці часи породжуть слабких чоловіків. Слабкі чоловіки призводять до важких часів”

      • Fisher | 15.08.2023 at 11:35 |

        Цілком адекватний аналіз.

      • Timekeeper | 15.08.2023 at 13:57 |

        Мені здається тут важливішим булоа б можливість відзивати свій голос через певний час, наприклад через рік після виборів. Певний кандидат, за якого я проголосував, виявився неспроможним або небажаючим виконувати свої передвиборчі заяви. Пройшов, умовно кажучи, рік і якщо я голосував ЗА цього персошажа, логічно думати що я маю право відізвати свій голос. Тут найскладнішим є два моменти, – як довести що я взагалі голосував на виборах, і що я голосував саме ЗА цього кандидата, ці питання можна вирішити, але для цього треба змінити всю систему виборів. Наприклад, отримуючи бюлетень, виборець залишає при собі його відривну частину з яким-небудь кодом, захищеним від зчитування, тощо. На бюлетні, який кинуть в урну, також є аналогічний код, і під час підрахунків голосів встановлюється, що бюлетень з певним кодом проголосував за певного кандидата. Потім, якщо виборець вирішив відізвати свій голос, він з паспортом і цією частиною виборчого бюлетня приходить у міську, сільську, обласну раду, у поліцію, там перевіряють його особу, він пише заяву про відозву, прикладаючи “корінець”, все це завіряється посадовою особою і відправляється у центрвиборчком. Ось десь-то так.

        • Timekeeper | 15.08.2023 at 14:02 |

          Коди повинні бути невидимі у звичайних умовах, – магнітні чи інфрачервоні мітки. Ще одне, депутат будь-якого рівня, який був відозваний зі свого депутатського крісла, в подальшому не матиме привілей, пенсій, і всього іншого, що дає депутатська посада в біографії.

        • Ralph Canger | 15.08.2023 at 15:22 |

          І голосування миттєво перестає бути таємним!

          • SoldatYdachi | 15.08.2023 at 20:06 |

            а воно тільки зовні виглядає таємним
            бюлетень та корінець мають однаковий номер
            на корінці є ваш підпис

            якщо є натхнення та час скласти це до купи…

    • Andriy Moderator | 15.08.2023 at 18:36 |

      Есть такое понятие в мире “презумпция невиновности”. Пока суд не вынес решение Трамп считается невиновным. Соответственно может избираться. В принципе, Конституция не запрещает стать Президентом даже если ты виновен и отбываешь срок. Но тут начинает работать поправка о неспособности выполнять свои обязанности Президента [из тюрьмы].

      По поводу заявлений о “политическом преследовании” недавно судья уже указала Трампу, что защита должна происходить в суде, а не за пределами суда. А это чревато.

      • Читатель | 15.08.2023 at 20:17 |

        Так проблема в тому, що президентський імунітет рятує від судового переслідування і Трамп зі своїми адвокатами вочевидь планує це використати.
        Тобто, якщо правильно розумію, у випадку, якщо суд не завершиться до виборів і Трампа оберуть, то судове провадження припиняється через імунітет і він їде в Білий дім. Чи ні?

  2. Винни Пух | 15.08.2023 at 10:43 |

    Трамп-мвйбутній президент сша. І це буде дуже добре. Допомога скоротиться, доведеться “керманичам” обирати-красти далі, домовлятися з прутіним. Так профукують державу. Така ж шобла профукала Україну в минулому столітті.А то розказують казки

    • Galina+Salvador | 15.08.2023 at 10:51 |

      І що ж доброго буде для Америки від трампона? Хіба що “паржать папріколу” спостерігаючи як він розбудовує диктатуру, яку не встиг довести до кінця минулої каденції.

      • Доречи, діда доня жодного не випередив суперника на виборах по кількості набраних голосів!
        Ґіларі набрала на три мільйони більше, діда Джо, аж на майже дев’ять!
        Так що, навіть і цього разу від буде кандидатом від GOP, на загальних виборах в нього не має ніяких шансів!

    • сергій | 15.08.2023 at 11:14 |

      Помолка сторічної давнини обійшлась Україні в мільйони життів.
      Буркотінням помилки Україна не витримає.

    • Ilya56 | 15.08.2023 at 11:19 |

      “..Така ж шобла профукала Україну в минулому столітті…”
      ============================================================
      Профукала, да не дофукала. Украинцы остались в Украине и через 100 лет воюют с рашкой уже 1,5 года. Ранее такого не было. Если сейчас профукают, рашка ошибку не повторит, все поедут на Колыму и Соловки, ну а сюда с Сибири великой. Сталин в свое время хотел выселить всю Украину, да украинцев было очень много. Ну а мы ждем чтобы чубчик сел за решетку, это будет началом очищения от скверны.

      • Ви точно з України? Війна почалась в 2014.

        • Вольдемар | 15.08.2023 at 17:35 |

          Війна почалась десь приблизно 1219 році, коли спалили та пограбували Київ майбутні “братушкі”
          Потім Петіна “імперія”, потім червоні, зараз путіноіди.
          Але то все була та ж сама орда

    • Читатель | 15.08.2023 at 17:58 |

      Нічого в цьому доброго. Поставити країну на межу загибелі заради того, шоб шоблі щось довелось обирати? Сумнівна перспектива. До того ж, не сумніватесь, у такому випадку помчаться здавати аж курява здійметься.

      Це не кажучи про те, що шкода буде не тільки для України.

  3. Fisher | 15.08.2023 at 11:32 |

    Як свідчить досвід, суд не завжди виносить справедливий вирок. Тож, чекаємо.

  4. Сергей | 15.08.2023 at 11:41 |

    Трамп-мвйбутній президент сша. І це буде дуже добре…..
    Это пусть избиратели Штатов решают. В отличие от нас там от прямых дебатов на ТВ не отпетляешь, а там дурь каждого видна будет. И дедушка Джо озвучит цифры про рост ВВП, уменьшение безработицы, рост госдолга при трампе и при нем и т.д. А Трамп снова заведет шарманку про МАГА! Ну и 4 суда! Это конечно реклама, но какая то черная. А нервы у старика не очень….

    • Сергій | 15.08.2023 at 11:59 |

      “А нервы у старика не очень….”
      Моя жена когда впервые увидела какое-то выступление Трампа, сразу сказала – псих.
      Но учитывая рост общемирового количества психов можно сказать, что не все так однозначно… Дурак дурака видит из далека.

    • Щоб загнати когось на теледебатах, дідусю Джо було б добре бути у змозі розмовляти хоч якось. Молодшим кандидатів він вперед не пропустив, а сам може і не доїхати.

      • Сергей | 15.08.2023 at 12:33 |

        Вы вероятно были где то далеко и без связи, поэтому не знаете как тихоня Джо посадил, пардон, на жопу скандалиста Трампа в первом раунде. Тот так и остался сидеть, пропустив 2 раунд.

        • Не можливо, а точно, я перебуваю досить для вас далеко. Те місце де я зараз називається реальність і вам краще наладити з нею зв’язок. На вас чекають новини, бо з моменту описаних вами подій сплив деякий час і дещо змінилося.

  5. Vas1965 | 15.08.2023 at 13:07 |

    Дякую за ТЕКСТ.

  6. Oleksander | 15.08.2023 at 14:42 |

    майновий ценз- це помилка. тільки рівень інтелекту.обирати мають розумні,а не просто більшісь.всі бажаючі мають пройти тестування за деякий час до виборів.наприклад за рік до голосування,і отривами сертифікат. приблизно як екзамен для вступу до інститута.якщо далі голосувати будуть всі , деградація продовжиться.

    • Читатель | 15.08.2023 at 15:02 |

      Будь-який ценз з точки зору демократії можна вважати помилкою.
      в конституції США навіть була поправка, яка забороняла обмеження виборчих прав.

      Тонкощі демократії. Sad but true.

      Цим однобоко і користується Трамп. Він готовий відмовити в правах багатьом, але тільки не собі. Своїми конституційними правами він користується на сто відсотків.

    • Andriy Moderator | 15.08.2023 at 18:29 |

      Единственный реально работающий ценз – кровный интерес. Если ты платишь налоги, то ты будешь оптимизировать их трату чтобы не пришлось платить больше. Если ты получаешь из налогов – ты будешь голосовать за их повышение и увеличение твоей собственной доли в получении налогов.

      Смотрим на “интеллектуалов”, которые дружными рядами проголосовали за обещание зарплаты в $4000 себе любимым. И даже интелект не помог понять, что это обман.

    • Aksakal | 16.08.2023 at 14:20 |

      до жо… спини той рівень інтелекту. Знаю доволі недурних людей. Які чогось досягли в цьому житті. Але пам’ятаю як він з піною у рока кричав “тільки не баригу!!!”. А мої прохання показати хоч одне рішення суду, яке доводить що Порох крав (було мабуть. Не святий він.) – знову виск “він барига!!!!”. Там добавлялося про Свинарчуків і інше…. Так, зараз ці люди клянуть зелепузіка на чому світ стоїть. Але…. опіздали вони. Нехай би кляли на початку 2019 р.
      Так що з сертифікатами про рівень інтелекту “не так всьо адназначна”. На жаль.

      • Читатель | 16.08.2023 at 15:10 |

        То факт. Так от і повіриш в “25-й кадр” і “опромінення”. За рік у купи начебто недурних людей просто відбулось якесь затьмарення, вимкнулось критичне мислення і включився який режим зомбі-сектанта. “барига”, “свинарчуки”, “жму руку”, “ліпєцкая фабрика”. При цьому, повторюсь, повнстю відключалось критичне мислення – різко забули, що заявляв цей бородатий найвеличніший лідер зі сцени і не зі сцени у 2014-2015 році, забули, хто його хазяїн і чого він вартий. Наглухо і агресивно відмовлялись слухати тих, хто не втратив глузд. Просто гіпноз якийсь.

        “Дайте мені ЗМІ і я перетворю будь-який народ на стадо свиней”

  7. Вже давно кажу про платні вибори. Але інакше чим в коментарях вище.
    Наприклад, за відмову від голосування на наступних виборах людина отримує 100 уо. За відмову назавжди голосувати, отримує 1000 уо. Це вирішить більшість проблем пов‘язаних з виборчим процесом.

    • Investigator | 15.08.2023 at 15:46 |

      Пропонувати за відмову голосувати на виборах треба таку суму, яка еквівалентна вартості айфона останньої моделі.

      Тоді “мудрий, простий нарід (с)” вмить прибіжить за грошима, а отримавши – купить собі айфон і піде дивитися на ньому ТікТок або “відосікі”.

      Ну, а адекватні виборці навряд чи проміняють своє майбутнє на айфон – тому втримаються від спокуси, прийдуть на вибори та проголосують!

      Мені здається, що такий варіант нікого не дискримінує та нічиї права не порушує. Просто відсіює від виборів тих, хто хоче від життя “всього і відразу, тут і зараз!”.

    • Читатель | 15.08.2023 at 17:55 |

      На таких умовах це швидше не майновий ценз а інтелектуальний 🙂

  8. Григорій | 15.08.2023 at 15:45 |

    О выборах. Есть еще вариант. Взял деньги / продукты. Надо сфотографировать – пожалуйста, после этого, зачеркнул (испортил бюллетень) и бросил в избирательную урну.

    Об отзыве депутатов. Есть обязанности депутата. Не выполняет – удалить, дополнить его место уже с другой партии. Отозвать депутата может и населенный пункт где баллотировался в депутаты. Удаленных депутатов впредь никогда больше не допускать к участию в выборах…

    За этим должна следить избирательная комиссия.

    • Не дополнять ни из другой партии, ни из той же. Отозвали – на выход. И пусть у партии в парламенте будет меньше голосов, партия это заслужила, набрав в свои ряды дерьма.

  9. Andriy Moderator | 15.08.2023 at 18:32 |

    “просто потому, что в Джорджии банда Трампа действовала с особой наглостью и практически открыто”

    В Аризоне точно так же. И по-моему в Пенсильвании тоже.

    Что хорошо, что обвинения Трамп со своей бандой получает в отдельных штатах. Даже если он станет президентом, он не сможет помиловать ни себя, ни своих подельников.

    • SoldatYdachi | 15.08.2023 at 20:00 |

      й ні який інший так само не зможе.

  10. алекс | 15.08.2023 at 18:37 |

    До 25 августа все обвиняемые должны явиться в суд Джорджии для предъявления обвинений. Если кто-то не явится, то будет арестован. После предъявления обвинений их отпустят до суда. И, если они не нарушат условия залога (а в случае с Трампом это проблематично, так как он постоянно комментирует ситуацию в социальных сетях), то до суда они будут на свободе.
    Далее.Трампа и всех его 18 подельников будут судить вместе и одновременно, в рамках одного процесса. То есть, по закону о мафии, эта группировка во главе с боссом будут сидеть на скамье подсудимых вместе.
    Более того. В Джорджии судебные процессы транслируют по ТВ. Это будет однозначно процесс века.
    Далее. Важно. Суд начнется не позже чем через 6 месяцев и продлится максимум 8 недель. А это значит, что до выборов в ноябре Трамп может отправиться за решетку.
    Далее. На приговоры отдельных штатов (как в этом случае) президентские помилования не распространяются. Поэтому многие очень надеются, что Трамп проведет остаток жизни в камере.
    Источник: https://www.ponomaroleg.com/proczess-veka-sud-nad-trampom-i-ego-soobshhnikami/

  11. Док | 15.08.2023 at 18:42 |

    Цікаво, що на фоні цього буяння американської Феміди, ніхто не згадує недолугих дій особисто Трампа під час епідемії COVID, яки потягли за собою багато тисяч смертей. Це означає, що так діяти можно було, і за ці смерті ніхто не відповість?

    • SoldatYdachi | 15.08.2023 at 19:58 |

      це означає що Феміда чекає беззаперечних доказів провини і нічого більше.
      ось й думайте що та як довести до суду

  12. Сергій | 15.08.2023 at 19:55 |

    Е-еххх… Живуть же ж люди !!!

  13. Микола | 15.08.2023 at 22:36 |

    1000 гр.в Дії за відказ від участі в голосуванні і ніякий клоун більше не пройде

Comments are closed.