Об острых ощущениях и войне (Часть 1)

Та самая заправка на Броварском проспекте, в которую влетели другие гонщики.

Этим летом в Киев вернулось то, чего прошлым летом не было точно. По ночам опять появились «стритрейсеры», чаще на куче мотоциклов, которые ревут на несколько километров вокруг, но уже замечены и вереницы мажорских тачек с пробитыми глушителями, которые собираются на заправке, а потом, друг за другом, с еще большим ревом, стартуют на прямую дорогу проспекта, явно набирая скорость за 200 км/ч. Видимо, прошлым летом родители спрятали мажорчиков за границей, а теперь они вернулись и занимаются своим любимым, отбитым на всю голову, делом.

Года три назад попалось интервью с одним из таких свихнувшихся пациентов, и на вопрос о том, зачем они все это делают – пояснил, что это попытка получить острые ощущения. Тогда еще возник вопрос о том, что с людьми не так? Когда в стране идет война, тогда еще позиционная, получить острых ощущений можно столько, что хватит на всю оставшуюся жизнь, и даже на детей и внуков хватит, но тогда переступил через эту тему. Решил, что это либо общий тренд, когда вяло текущие боевые действия, длящиеся годами, притупляют восприятие войны как таковой, либо это просто конченные ублюдки.

И в общем, прошлым летом эту тему даже вспоминать не пришлось, а ее оценка, в этом плане, состоялась уже постфактум. Теперь же все это опять вернулось, с учетом того, что драка идет жестокая и такого плана, что в 21 веке такой в мире не было, и ее можно сравнить разве что с Корейской или Вьетнамской войнами прошлого века, да с зарубой Ирака с Ираном, хоть и не прямо. И вот сейчас, когда по столице прилетают ракеты, шахеды или их обломки, когда гибнут люди, вот это все с желанием получить «острые ощущения» – снова вернулось. И соответственно, дилемма в оценке тех, кто этим занимается – исчезла. Никакого другого определения кроме конченных ублюдков для них не осталось. Они не острых ощущений ищут, а открыто и нагло быкуют, показывая свое пренебрежение ко всему и всем.

Причем, это бычье такое творит потому, что их родители занимают важные посты, и скорее всего, из телевизора пытаются рассказывать о том, как нам жить. И вот что интересно, эти явные искатели приключений не становятся объектами исследования военкомов. Я уже не говорю о том, чтобы на пути вот такой вереницы раскинуть шипы и потом дружно всех направить в штурмовое подразделение, где им будет поболее, чем из выхлопной трубы острых ощущений – хоть в банки закатывай, ведь по номерам сейчас легко можно найти и сам автомобиль, и его собственника. Тем более, что ездят они не на Шевроле Лачети и скорее всего, номера там будут мажорские и легко запоминающиеся. Но ничего подобного не происходит.

Между прочим, полиция всегда либо не замечала все это, либо и вовсе брала под козырек, чтобы не возиться с детками крутых родителей. Как минимум одно районное управление нацполиции находится прямо рядом с тем местом, где «летают» эти ночные утырки, но тоже – без единой реакции. Хотя если взять анализы у «пилотов» этих «болидов» и внимательно осмотреть автомобиль, наверняка выяснится, что эти самые острые ощущения им нужны потому, что они решили немного сменить обстановку и род своей деятельности. Обычно такие «шумахеры» прилежно изучают основы коксо-химии, поэтому их так прет на эту дурь. Прошлым летом они отсутствовали и потому этого не было видно, а теперь – вот оно все, вернулось.

(Окончание следует)

15 Comments on "Об острых ощущениях и войне (Часть 1)"

  1. Віталій | 17.07.2023 at 09:12 |

    Виникає питання, чи є ці джерела звуку більш небезпечними, чим іранські “мопеди”…?

    • Євген | 17.07.2023 at 09:28 |

      Виникає питання, чи ви, шановний, не така ж мажорна паскуда?

    • Вони є принаймні не менш небезпечними, аже вони заважають виявляти Шахеди та цілитися по них!

      Ви пропонуєте задіяти мобільні групи ППО на пікапах з кулеметами для відстрілювання цих джерел шуму, які заважають їхній роботі, я правильно Вас зрозумів?

      • Вовк | 17.07.2023 at 14:38 |

        саме ТАК!
        На крайній випадок – запросити знайомих Готельєри, протестувати ПНБ😉

      • Укроп | 17.07.2023 at 15:25 |

        Починати треба з тих паскуд у владі, чиї це діточки! Без папіків мажори швиденько в’януть і не відсвічують. Хтось зараз чує про сина Ющенка, який паркувався поперек дороги? Ото ж…

  2. Те, що перевищення швидкості є адміністративним порушенням, це я собі уяявляю.
    А чи є порушенням якихось нормативних документів шум, який вони створюють?
    Ви не подумайте, що мені цей шум подобається, чи що я там намагаюся їх виправдати, ні.
    Мене цікавлять можливості законної протидії цьому явищу з боку громадян, які страждають від нього, крім як плакатися в блогах на погану поліцію та кругову поруку у владі.

    • Ієремія | 17.07.2023 at 12:25 |

      Так, порушується цілий перелік законів, але ж відповідальність… Стаття 182 КУпАП, передбачає штраф від 85 до 225 грн. за ч. 1,у разі повторного притягнення 510 грн. максимум з конфіскацією предмета порушення, у нашому випадку авто, або без такої. Самі розумієте, що це все смішно.

      • Смішно? Ви менше ніж на “гілляку” не згодні?

        А які претензії _законні_? Якщо максимальні законні претензії — це штраф від 85 по 225 грн за перший раз і 510 з можливою конфіскацією транспоьру за наступні, то на що ще, і _на_підставі_чого_, Ви претендуєте?

        Ви вважаєте встановлені покарання неефективними? А Ви _перевірили_ їхню ефективність? Ви _вичерпали_ доступні засоби впливу, щоби стверджувати, що вони недієві? Ви спробували тактику “тисячі порізів”, можливо, тим виродкам виявиться простіше переміститися за місто (чи в інший район, де громадян це не так напружує, як Вас), ніж мати постійний клопіт зі сплатою якихось там смішних для них 510 грн + хабаря за не вилучення транспорту (там порядок суми буде інший, і поліція та суди завдяки Вам свого не упустять) або амортизацією зв’язків батьків на це?

        От коли Ви _вичерпаєте_ ці можливості, тоді збирайте весь стос паперів, і звертайтеся до депутатів, чи хто там ці норми ухвалює, що ці норми вимагають змін, бо не працюють. І робіть цей процес публічним.

        А плакатися в блогах і коментарях до них, що все погано, і нічого зробити неможливо — це контрпродуктивно.

    • Укроп | 17.07.2023 at 15:26 |

      Так, шум являється порушенням, алеиз недавнього часу, номер закрну не пам’ятаю, але явдяєттся

  3. Чигирин | 17.07.2023 at 11:03 |

    Така бездіяльність, Стефанчука+Зеленського+Шмигаля щодо НЕвнесення відповідних змін до законодавства, під час дії Воєнного стану, викликає не стурбованість, а підозру у навмисному створенні напруження в СУСПІЛЬСТВА, шляхом безчинством цих «шохферів» на дорогах України!!
    Мабуть, це привладним якось… вигідно для переключення уваги!!
    Чекають нової Врадіїки2!!!

  4. Станіслав | 17.07.2023 at 11:39 |

    мабуть, дочекаються, що їм GTA з понвим зануренням влаштують, відстрілюючи
    шанси не малі, в людей зараз з психікою не дуже, а загострене відчуття справедливості, об яку витирають ноги – дуже (ну, і технічні можливості, звісно)

  5. Павло | 17.07.2023 at 12:26 |

    Локація – передмістя Василькова, центр відпочинку “Джерело”. Час – наші дні, кожні вихідні особливо. Музика гримить так, що не чути співрозмовника поряд. А розташовуємося ми на дачі метрів за п’ятсот за озером. Репертуар – “російські веселі пісеньки”. Настало 21-00. Веселощі продовжуються. Дискотека у розпалі! Дочекався 21-30 і зателефонував до поліції. Заявив про неприпустимість таких дій. Послався на розпорядження начальника Київської обласної військової адміністрації пана Руслана Кравченка від 9 червня 2023 року. Тепер “найвеселіше” – поліцейський каже буквально наступне – “Можна до 23-00, а про існування розпорядження начальника КОВА я не знаю і знати не бажаю!” Завіса… Правда, десь за півгодини настала тиша.

  6. Walker | 17.07.2023 at 13:22 |

    Хм, а ночью у нас уже комендантский час отменили? Видать я что-то пропустил…

    • Puzat-Pasuk | 17.07.2023 at 17:01 |

      Може,вони до 23.00 їздять,коли ще не діє комендантський час.
      Та он,суддя в комендантський час задавив гвардійця

Comments are closed.