Путін – вагнер. Варіанти

Від редакції

В наш непростий час не вдається відновити зворотній звʼязок, який був раніше і ліг на плечі покійного Тимура Литовченка. Тому ще раз нагадую колегам, які мають час і натхнення в плані перегляду усіх коментарів, надсилати до редакції коментарі, які можуть бути цікавими як окремий матеріал. Зараз ми самі пропонуємо вашій увазі такий пост. Отже.

***

Автор: Vas1965

Путін, перевівши Московію з нібито розвиненої країни в якийсь середньовічний смітник, виявився не в курсі, що станове суспільство жорстко стратифіковано. І хоча йому здається, що його «вертикаль» – це якийсь аналог абсолютної монархії, де верховний правитель може приймати будь-які рішення, насправді його повноваження дуже обмежені низкою досить важливих принципів.

Один із таких принципів відомий нам ще зі школи: «Васал мого васала – не мій васал». Путін, схоже, у школі навчався так само, як і в університеті, а тому пропустив цей урок на якихось чергових змаганнях. Історія – не розважальна книжка, це цілком серйозна наука. І якщо ти впустив країну на кілька століть униз, то маєш розуміти і наслідки своїх дій.

Командири «Вагнера» – не його підлеглі. Його спроба через голову їхнього сеньйора вирішувати з ними якісь питання викликала здивування у Пригожина, а його командири навряд чи приймуть рішення «кинути» його, хоча якісь поодинокі випадки напевно можуть бути.

Те саме стосується й усіх інших угруповань, включаючи кримінальні спільноти, які стали нинішньою елітою Московії. Путін може карати і милувати їхніх ватажків, будучи верховним злодієм у цій злодійській ієрархії, але самі банди підкоряються не йому, а саме ватажкам.

Патріотична громадськість Московії, що закочує очі на суворого верховного лідера, сама не в курсі цієї специфічної особливості і завжди потрапляє в ступор, коли великий вождь у критичних ситуаціях виявляє повільність і боязкість. Їм здається, що досить стукнути кулаком по столу, звільнити одного-двох, а ще двійко посадити – і все буде як бажається.

Ні, хлопці, у тій дикій клоаці, на яку режим перетворив Московію, це так не працює. Головний злодій не може безпосередньо керувати бандами – йому доводиться домовлятися з кримінальними верховодами, які йому, звичайно, підкоряються, але при цьому вони мають свої жорсткі зобов’язання перед своїми «трудовими колективами». Звідси й критичні проблеми управління країною – узгодити інтереси різних злочинних конгломератів вкрай складно, і що далі країна провалюється до архаїки, то все менш можливо.

Знищити «Вагнер» Путін може – просто розчавити, нацькувавши на нього інших босів. Але підкорити та змусити працювати на себе – швидше за все, ні.

Росія сьогодні повернулася в дикий стан, а тому на поверхню випливли архетипові моделі соціального устрою та державного управління.

41 Comments on "Путін – вагнер. Варіанти"

  1. Vas1965 | 14.07.2023 at 14:45 |

    Дякую, друже anti-coloradose, ДЯКУЮ. Все, що можу, все, що можу…
    Головне полягає в тому, що “Україна – не Росія”. Люди, які писалі Кучмі ту книгу свідомо чи ні вловили ту головну тезу: УКРАЇНА – НЕ РОСІЯ! Саме тому й не вдалося “київ за трі дня”. В Україні завжди знайдеться генерал Кривонос, який зіпсує сподівання ворога. Що буде потім з тим генералом, то вже не має значення, бо зроблено головне: ворог не скористався летовищем.
    Слава Нації!

    • Michael | 14.07.2023 at 15:02 |

      Я якось не зрозумів: то це ви написали чи мюрідка? Якщо ви,то путлєр не перетворював московію на смітник чи на середньовічну країну, вона була такою ЗАВЖДИ!!! А якщо не ви, то навіщо сувати мюрідку на ЛО під виглядом свого коменту?

      • Борис | 15.07.2023 at 13:21 |

        Саме такий текст вчора видав Ваня Яковина на радіо НВ ((

  2. Это перевод на мову текста Анатолия Несмияна aka Эль Мюрид.
    https://t.me/anatoly_nesmiyan/11331

    • Капітан запасу | 14.07.2023 at 15:12 |

      Хотел написать тоже самое. Автор – Несмиян, это просто перевод его поста в телеграмме.
      Эль Мюрид – та еще сволочь. Вроде бы критикует прутина, но читающим его потихоньку вбивается в голову мысль о неоднозначности.
      Несколько фактов из творчества этого ХХХХХХХХ.
      1. Неважно, кто сбил малазийский самолет над Донбасом, важно, кого назначили виноватым.
      2. Россия проиграла информационную войну в Буче. Неважно, кто расстреливал мирных жителей в Буче, важно, кого назначили виноватым.
      3. Взрыв дамбы Каховского водохранилища выгоден для Украины, чтобы обвинить в этом Россию.
      4. Обсуждение возможности взрыва ЗАЭС – кому выгоднее? По мнению этого “умника” взрыв Запорожской АЭС выгоднее Украине, чтобы затем обвинить в этом Россию.
      5. Убийство в Краснодаре командира подводной лодки, обстреливающей калибрами мирное население Украины. Это дерьмо несмиян не осуждает СВОЕГО военного. Зато обвинение Украины в государственном терроризме появилось сразу же.

      Если кто-то читает это ничтожество (Несмияна) и согласен с его высерами, он должен понимать, что наживка уже заглочена, и рядом под вывеской правды такой читатель начал потреблять вражескую пропаганду. Если нет твердого убеждения, что это пишет враг, лучше не читать.

      По поводу Vas1965.
      Когда даете чужой матертал, указывайте авторство, даже если автор подонок.
      Не надо направлять для публикации на ЛО высеры вражеских пропагандистов.

  3. Несмиян, перелогинься!

  4. Vas1965 | 14.07.2023 at 15:13 |

    Боже Великий, Єдиний. Як давно це було. Лютий 1992 року. Сімферополь. Будинок офіцерів. Аудиторія для занять (приблизно на сто осіб) вщерть заповнена українськими активістами – середній вік за п’ятьдесят років. На стіні перед очима величезна мапа колишнього СРСР з написом СНГ. Усі в голос розповідають як буде розбудований (модне тоді, безглузде слово) Український Крим. Мені тридцятип’ятирічному голові просвіти одного з міст Криму, доценту-фізику теж надали слово. Виступ мій був коротким. Сказав, що настав час історичної розплати з Московією за всі злочини, які вона скоїла проти українців (я вже знав історію моєї родини, як і чому мій дідусь з великою родиною опинився у Криму, чому кинув рідну Полтавщину в 1930 році) й сказав, що війна з Московією неминуча…
    Що тут почалося, як на мене накинулися старші товариші… як я можу так про братів росіян, які показали приклад боротьби за свободу… Про Єльцина та про компартійну зграю в Україні…
    Сумно все це згадувати…
    А ще сумніше згадувати як мало вдалося зробити, щоб захистити український Крим. Дуже мало… Переймався дріб’язками, які тоді вважав важливими. Українізував кримську пошту, вокзальні служби Укрзалізниці, возив кримських дітей до Києва, до Канєва… Все це було потрібно, але це було не головне.
    Київські структури так і не забажали реально українізувати Крим. А така можливість була й час був й це не вимагало великих грошей. На пальцях пояснював як це треба робити. Один з нардепів відповів мені: Роби кар’єру у Києві…
    А Крим?
    У Криму вони гарно відпочивали влітку, бідкаючись, що не має українських газет та журналів. Щоб ті газети та журнали з’явилися достатньо було одного телефонного дзвінка будь-кого з них…
    Дуже не хотілося б щоб ті помилки повторилися після деокупації.
    Слава Нації!

    • SoldatYdachi | 14.07.2023 at 15:29 |

      Шановний, все це добре
      ви хороша людина та щирий патріот
      але дуже прошу не згадувати що та як було а дати конкретну відповідь що до авторства
      усі помиляються
      це буває
      але якщо не визнавати помилки то вони накопичуються й хто зна куди це заведе тих хто читає ваші дописи

  5. Vas1965 | 14.07.2023 at 15:25 |

    “Капітану запасу”
    Я не надсилав того тексту Автору, подав КОМЕНТАР. Автор оцінив ТЕКСТ.
    Треба нарешті оцінювати ТЕКСТИ, а не вишукувати авторів. ТЕКСТ абсолютно доречний. Щодо авторства, то це мій текст, бо я скористався оригіналом, як “рибою”, прибравши всю промосковську ідеологію. Якщо ворог напише якийсь аналітичний текст з психології, соціології, квантової фізики… До речі Несміян багато чого цікавого пише. Він системник, ідеологічно заряджений системник, але не дурень і пише правду про процеси у московії.
    Дуже прикро, що серед коментаторів на ЛО досить багато тих, хто просто розкидається лайном за першої ліпшої нагоди. Користі від того нуль, а бажання щось писати від того ще менше. Дякую за увагу. Слава Нації!

    • SoldatYdachi | 14.07.2023 at 15:35 |

      от й чудово
      на жаль я трошки запізно зреагував з проханням й не встиг прочитати цю відповідь
      що до “розкидання лайном” то не перегинайте палицю
      людям остогидла брехня а докопатися до першоджерел вони вміють
      тут ваша образа зовсім не доречна
      це DL a не ZEмарафет

    • Андрій Дар | 14.07.2023 at 15:40 |

      Щодо Несміяна. Так, системно мислить. Але коли вводні дані невірні, то висновки стають невірними. Відносно України, Майдану, духу українців, розуміння у нього немає. Це і добре в тому плані, що всі їхні задумки і способи повпливати на українців провалюються.
      Вони нас ніколи не розуміли. Доводиться їм тепер пояснювати, де море.

    • Andriy Moderator | 14.07.2023 at 20:32 |

      Вообще лучше указывать первоисточник и для комментариев тоже. Я уже много раз указывал, что вместо того чтобы вставлять весь текст в качестве комментария гораздо лучше для всех вставить ссылку с названием и или краткую аннотацию от себя или цитату наиболее важного.
      Если вы “творчески переработали” чью-то статью, то все же лучше упомянуть, что “по мотивам”. Или “как сказал такой-то в своей статье”.

      P.S. Я тут читаю местные университетские требования. Использование примера программного кода из учебника именно для этого самого урока вполне проходит как плагиат, даже если потом если этот пример творчески доработан. Преподаватель пишет “введи пример, потестируй, потом удали, введи уже без учебника, удали еще раз, и так 6 раз пока код не будет написан полностью от себя”. Использование подсказки из Stack Overflow тоже может быть квалифицировано как плагиат.

  6. Андрій Дар | 14.07.2023 at 15:34 |

    “В наш непростий час не вдається відновити зворотній звʼязок, який був раніше і ліг на плечі покійного Тимура Литовченка. Тому ще раз нагадую колегам, які мають час і натхнення в плані перегляду усіх коментарів, надсилати до редакції коментарі, які можуть бути цікавими як окремий матеріал.”

    Я іноді цим займався. І обіцяю, що продовжу займатися. Але наперед прошу авторів цікавих коментарів самим подумати, як, добавивши ще матеріал, розгорнути свій коментар у статтю, для публікації на ЛО.
    Більше самостійності, та сміливості. Можна ще навіть трошки “хуцпи”, в хорошому сенсі.
    Прошу, панове та пані.

  7. Vas1965 | 14.07.2023 at 16:10 |

    Андрію Дару. Справа в тому, що деякі коментатори на ЛО, побачивши посилання на первинний текст Несміяна вчепляться за це й на тому кінець. На САМ ТЕКСТ вже ніхто не звертатиме Увагу. Я так і не побачив жодного коментарю ТЕКСТУ. В чому там засаднича помилка. Що Московія не впала в середньовічча? Доказів тому безліч. Все що коїться з їхніми генералами, які раптом зникають (суровікін), або починають звертатися до підлеглих як до гладіаторів, маючи позивний “спартак”, яких протягом дня звільняють наказом начальника ГШ армії Московії. Потім починається колотнеча навколо генерала з їхньої думи, який те звернення оприлюднив. Це не прояви середньовіччя? А закон, який обмежує кількість цигарок в автівці? Треба розуміти, що в Московії РЕАЛЬНО відбувається, розуміти генезу тих процесів і вміло цим користуватися. У Московії насправді триває громадянська війна, поки що холодна й Несміян учасник тієї війни, який намагається врятувати Московію. Він добре розуміє, що якщо не зупинити падіння Московії в середньовіччя, то вона приречена. Він волає й тим воланням треба вміти скористатися, а не кидатися на усі його ТЕКСТИ як бик на червону ганчірку.
    Нажаль, все, що я тут пишу декому з коментаторів ЛО є тією самою червоною гачіркою. НАЖАЛЬ.
    Слааа Нації!

    • Андрій Дар | 14.07.2023 at 16:13 |

      Просто вказуйте надалі, в кого берете текст, для обговорення та викладення своїх думок.

  8. Vas1965 | 14.07.2023 at 16:20 |

    Це справді унікально. Командувач 58 армії московії має позивний “спартак”, а до особового складу ввіреної йому армії звертається як до гладіаторів. Треба згадати ким були гладіатори у Стародавньому Римі. Саме цей епізод треба використати у психологічній війні з Московією. Тобто хто є глядачем тієї бойні, на яку відправляє своїх гладіаторів спартак?
    Слава Нації!

    • Андрій | 14.07.2023 at 17:31 |

      Якщо правильно розумію ваш натяк, то за історичною аналогією це мають бути “патриції” з Рубльовки, головні бенефіціари цих “гладіаторів”. Якщо слідувати далі, то можна розвинути “класову тему” – “Спартак, розвертай легіони через Рубікон”. Ну, а далі треба провчить “патриціїв” і новий випуск улюбленого серіалу кацапів під назвою “Гражданская война”.

  9. Vas1965 | 14.07.2023 at 16:24 |

    “Андрій Дар | 14.07.2023 at 16:13 |
    Просто вказуйте надалі, в кого берете текст, для обговорення та викладення своїх думок.”
    Нажаль, Ви так і не зрозуміли того, що я Вам вище написав.
    НАЖАЛЬ.
    Чи писати щось надала на ЛО, я ще добре подумаю. Чи взагалі є сенс. Читати коментарі на ЛО досить сумна робота. Виключення коментарі до текстів Готельєра-бандерівця. Дай Бог йому здоров’я та удачі.

    • Андрій Дар | 14.07.2023 at 17:27 |

      Я все зрозумів.
      Просто вказуйте надалі, в кого берете текст, для обговорення та викладення своїх думок.

  10. Vas1965 | 14.07.2023 at 17:38 |

    “Андрій Дар | 14.07.2023 at 17:27 |
    Я все зрозумів.
    Просто вказуйте надалі, в кого берете текст, для обговорення та викладення своїх думок.”
    Авжеж. Тільки ніхто в тому числі й Ви жодним чином не торкнулися змісту поданого anti-coloradosom (підкреслю, не мною) ТЕКСТУ. Тому я не бачу поки, що сенсу щось сюди писати. Обговорювати особи авторів у мене не має бажання. Як фізик-теоретик (спеціальність 01.04.02 – теоретична та математична фізика) звик обговорювати зміст, а не авторів.
    Дякую за увагу.
    Слава Нації!

    Слава Нації!

    • Andriy Moderator | 14.07.2023 at 20:39 |

      Если вам не написали по поводу текста, не значит что его не восприняли.
      И авторство текста таки сильно влияет на его восприятие.

      Если вы хотите обсудить какие-то части текста, которые вам лично кажутся спорными – сами и пригласите к обсуждению именно того что вы хотите обсудить.
      Может для остальных именно текст не особо и нуждается в обсуждении. Нуждается ли в обсудении аксиома? Становится ли аксиома менее значимой если ее не обсуждают?

  11. Vas1965 | 14.07.2023 at 17:46 |

    “Андрій | 14.07.2023 at 17:31 | Відповіcти
    Якщо правильно розумію ваш натяк, то за історичною аналогією це мають бути “патриції” з Рубльовки, головні бенефіціари цих “гладіаторів”. Якщо слідувати далі, то можна розвинути “класову тему” – “Спартак, розвертай легіони через Рубікон”. Ну, а далі треба провчить “патриціїв” і новий випуск улюбленого серіалу кацапів під назвою “Гражданская война”.”
    Дякую. Щодо патріціїв з Рубльовки досить влучно. Тільки вони в значній міри перелякалися вже вагнерівців. Подейкують, що платили по 20000 рублів за квіток на літак до Грузії. А якщо справді на Москву підуть гладіатори того спартака, то буде дуже весело. Як колись казав один знайомив письменник: Всю владу польовим командирам. На московії життя не буде гарним, але буде дуже веселим.
    Цю тему треба якось поширювати особливо серед “нє такіх русскіх”.
    Слава Нації!

  12. Vas1965 | 14.07.2023 at 18:01 |

    “SoldatYdachi | 14.07.2023 at 15:35 | Відповіcти
    от й чудово
    на жаль я трошки запізно зреагував з проханням й не встиг прочитати цю відповідь
    що до “розкидання лайном” то не перегинайте палицю
    людям остогидла брехня а докопатися до першоджерел вони вміють
    тут ваша образа зовсім не доречна
    це DL a не ZEмарафет”
    Де в ТЕКСТІ, який подав anti-colorados (підкреслюю, Він, а не Я) Ви побачили брехню? Де?

    • paffuto | 20.07.2023 at 16:18 |

      “Брехня” – то абстрактно, у цілому. А не в тому тексті.

  13. Vas1965 | 14.07.2023 at 18:26 |

    @Michael | 14.07.2023 at 15:02 | Я якось не зрозумів: то це ви написали чи мюрідка? Якщо ви,то путлєр не перетворював московію на смітник чи на середньовічну країну, вона була такою ЗАВЖДИ!!! А якщо не ви, то навіщо сувати мюрідку на ЛО під виглядом свого коменту?” Шановний Ви справді багато чого “не розумієте”.
    То правда, що Московія завжди КОПІЮВАЛА здобутки розвинених країн від США до Німеччини: трактори, танки, літаки, рушії для літаків, пилососи, холодильники, дитячі іграшки…
    Це все ТАК. Але візьміть загально відому історію з B-29, який став Ту-4. Там було купа проблем. Найперша перевести дюймові міри у метричні. Тільки одне це вже призвело до збільшення маси літака-копії. Бо ж було наказано зробити точну копію. За умови абсолютної таємності усього процесу. Одного інженера посадили, за те, що він замовив у пивниці ПІНТУ пива. Тільки за одне це слово.
    Але я не про це змобілізувавши усі ресурси сталінська Московія спромоглася таки зробити той літак, а там були ТИСЯЧІ складових. Аналагічна історія з атомною бомбою. Так відповіді на головні питання було вкрадено чи передано з США. Але все це треба було зробити в Московії. А це знов тисячі складових.
    А тепер сучасна московія. Вона не здатна скопіювати іранські мопєди (шахєди). Сучасна Московія не може виплавляти крицю багатьох марок. Технології втрачено назавжди. За часів СРСР вироблялося сотні літаків різних типів. Так вони буле не економіними. Але їх виробляли. За минулий рік у Москковії зробили 2 (ДВА) цивільних літака.
    А все це саме через скочування Московії з індустріального типу цивілізації до архаїчної, середньовічної. Це все треба розуміти, а не верещати.

    • Michael | 14.07.2023 at 22:13 |

      Замучила ностальгія по совку? Який він був великий? То так і скажіть: “Хочу назад в СРСР де виробляли сотні літаків різних типів”. Але виробляв це все СРСР ,але ніяк не московія, це трохи різні речі, які ви не розумієте.

  14. Про средневековье – это ерунда – обыкновенный тоталитаризм, пока еще на длинном поводке. То, что Акела промахнулся – тоже. Постоянно промахивается и ничего. Путин не убрал пригожина, потому что себя жалко – всех пригожиных(корифеев) уберет совсем одинокий будет. Нет у них механизма для свержения. Посмотрим, как касетные боеприпасы себя покажут.

    • Val Er | 15.07.2023 at 10:49 |

      Obviously, the comparison to Medieval times is a bunch of nonsense. It would be obvious even for a non-scientist that quoting someone requires a reference. The reason for no one here wants to analyze al murid is also obvious. No one wants to go through a pile of garbage looking for a rationale thought. It is a waste of time at best. So the more so-called “physicist” Vas whatever his number is uses Slava Nacji, the more I get the suspicion that it is a fake account propogating the enemy narrative

  15. Puzat-Pasuk | 14.07.2023 at 19:09 |

    Надрукуйте окремим матеріалом цю гілку,а не Ель-Мюріда
    https://defence-line.org/2023/07/pervye-itogi-sammita-nato-chast-2/#comment-489595

    • Андрій Дар | 14.07.2023 at 21:30 |

      Варто запропонувати це безпосередньо Анти-колорпдому, через пошту.

  16. Vas1965 | 14.07.2023 at 19:21 |

    “владимир | 14.07.2023 at 18:57 |
    Про средневековье – это ерунда – обыкновенный тоталитаризм, пока еще на длинном поводке. То, что Акела промахнулся – тоже. Постоянно промахивается и ничего. Путин не убрал пригожина, потому что себя жалко – всех пригожиных(корифеев) уберет совсем одинокий будет. Нет у них механизма для свержения. Посмотрим, как касетные боеприпасы себя покажут”
    Чудовий “тоталітаризм”. Уявіть собі Сталіна, Гітлера, Чаушеску, Си та навіть Брежнєва, які протягом ТРЬОХ годин умовляють Якогось керівника якоїсь структури та його підлеглих перейти до якоїсь іншої структури. В результаті той керівник каже, що мої хлопці на те погодитися не можуть і на тому все закінчується. Керівник та його хлопці встають і йдуть геть.
    Уявили собі таку ситуацію?
    Сумно таке читати аж за край…
    А щодо касетних боєприпасів, то інша справа.

  17. Vas1965 | 14.07.2023 at 19:30 |

    “владимир | 14.07.2023 at 18:57 |
    Про средневековье – это ерунда – обыкновенный тоталитаризм, пока еще на длинном поводке. То, что Акела промахнулся – тоже. Постоянно промахивается и ничего. Путин не убрал пригожина, потому что себя жалко – всех пригожиных(корифеев) уберет совсем одинокий будет. Нет у них механизма для свержения. Посмотрим, как касетные боеприпасы себя покажут.”
    Щодо Гітлера. Там була чимось схожа ситуація.
    Загони SA на чолі з таким собі Рьомом. Вони те вирішили трохи побикувати проти армії. Рьом хотів підпорядкувати армію під свою структуру. Згадайте чим там занінчилося все… Ніч довгих ножів, коли загони SS вирізали все керівництво SA. Такий він тоталітаризм…

  18. Олександр | 14.07.2023 at 20:25 |

    На Московії йде деградація – в термінах фізики “процес з позитивною динамікою ентропії”.
    “Фізика процесу”, вибачте за тавтологію – “Первая теорема экзистенционики – Отсутствие продуктивной (уменьшающей энтропию) реализации энергоизбыточности (негэнтроии) неминуемо приводит к реализации непродуктивной(увеличивающей энтропию).”(с)

  19. Vas1965 | 14.07.2023 at 20:53 |

    “Andriy Moderator | 14.07.2023 at 20:39 | Відповіcти
    Если вам не написали по поводу текста, не значит что его не восприняли.
    И авторство текста таки сильно влияет на его восприятие.

    Если вы хотите обсудить какие-то части текста, которые вам лично кажутся спорными – сами и пригласите к обсуждению именно того что вы хотите обсудить.
    Может для остальных именно текст не особо и нуждается в обсуждении. Нуждается ли в обсудении аксиома? Становится ли аксиома менее значимой если ее не обсуждают?”
    З аксіому дякую. Що її обговорювати аксіому… От автора обговорити, то дійсно цікауво. Я взагалі не збирався щось обговрювати. Подав текст як коментар і все. Дякуючи “anti-colorados”у почалася вся ця колетнеча, до якої не міг не долучитися, оскільки деякі дописувачі торкнулися особисто мене. Тому й написав, що текст як такий мало кого зацікавив. От обговорення автора чи авторів, хлібом не годуй.
    Прошу вибачення, не я почав все це обговорення. Не я розмістив коментар як окремий ТЕКСТ. Чому текст як такий, а не нікому не відомий автор, зацікавив “anti-colorados”а я не знаю.
    Дякую за увагу.

    • Andriy Moderator | 14.07.2023 at 21:00 |

      Ну вы обижаетесь что не обсуждают текст. Хотите обсудить – стартуйте обсуждение.
      То что текст основан на видении Мюридки – не менее важно чем собственно текст. Это – видение Мюридки. И от этого не спрятаться.

  20. Vas1965 | 14.07.2023 at 21:16 |

    “Andriy Moderator | 14.07.2023 at 21:00 |
    Ну вы обижаетесь что не обсуждают текст. Хотите обсудить – стартуйте обсуждение.
    То что текст основан на видении Мюридки – не менее важно чем собственно текст. Это – видение Мюридки. И от этого не спрятаться.”
    Я дуже давно ні на кого не ображаюся. На ображених воду возять. Я ДИВУЮСЯ. “Anti-colorados”а зацікавив ТЕКСТ, а не Несміян. Ще раз, я нічого й нікого не збирався обговорювати. Обговорити ТЕКСТ запропонував anti-colorados, а не я. Ще раз дякую за увагу.
    П.С. Я досить сильно почистив ТЕКС Несміяна й подав його як коментар тому що цілком згодний з оцінкою процесами, які відбувається на московії у цьому ТЕКСТІ. Мені байдуже хто автор тексту. Несміян багато чого пише в більшості я не згоден з його трактуваннями той й не подаю їх. Поданий мною коментар вважаю моїм коментарем, моїм баченням. А колотнечу почав anti-colorados. Я тут ні до чого й Несміян, до речі теж.

  21. Vas1965 | 14.07.2023 at 21:51 |

    “Andriy Moderator | 14.07.2023 at 20:32 |
    Вообще лучше указывать первоисточник и для комментариев тоже. Я уже много раз указывал, что вместо того чтобы вставлять весь текст в качестве комментария гораздо лучше для всех вставить ссылку с названием и или краткую аннотацию от себя или цитату наиболее важного.
    Если вы “творчески переработали” чью-то статью, то все же лучше упомянуть, что “по мотивам”. Или “как сказал такой-то в своей статье”.

    P.S. Я тут читаю местные университетские требования. Использование примера программного кода из учебника именно для этого самого урока вполне проходит как плагиат, даже если потом если этот пример творчески доработан. Преподаватель пишет “введи пример, потестируй, потом удали, введи уже без учебника, удали еще раз, и так 6 раз пока код не будет написан полностью от себя”. Использование подсказки из Stack Overflow тоже может быть квалифицировано как плагиат.”
    Коли писатиму статтю для Physical Review Journals так й зроблю, як Ви радите.
    Дуже дякую за пораду.

    • Andriy Moderator | 15.07.2023 at 00:40 |

      Ну если кто сюда будет постить большие простыни из других источников может обнаружить себя в бане.

      Кстати, еще задолго до того как я тут стал модератором, тут была статья стороннего автора, которая оказалась… переводом на украинский чужого оригинала. С вытекающими последствиями.

      Так что я не знаю какие там правила у Physical Review Journals, а здесь правила ресурса выполнять очень желательно. Это к вопросу вашего сарказма.

  22. Майор | 15.07.2023 at 05:41 |

    Знову на зв’язку! Слава Україні! Чудовий аналіз кримінально-феодального суспільства. Але це тільки нарис, ескіз, який потребує розвитку і деталізації. Автор, працюйте, Ви в правильному напрямку. Дякую.

  23. Vas1965 | 15.07.2023 at 06:34 |

    “Майор | 15.07.2023 at 05:41 |
    Знову на зв’язку! Слава Україні! Чудовий аналіз кримінально-феодального суспільства. Але це тільки нарис, ескіз, який потребує розвитку і деталізації. Автор, працюйте, Ви в правильному напрямку. Дякую.”
    Героям Слава! Дякую. Але продовження скоріше за все не буде… Я тут багато чого прочитав про себе, пане майоре, нехай пишуть ті, хто тут мене критикував з різних боків. Нехай пишуть, а я разом з іншими почитаю.
    Бажаю здоров’я.
    Слава Нації!

  24. Станіслав | 16.07.2023 at 14:27 |

    майте совість мюрідку друкувати
    ще й без зазначення автора, щоб одразу було видно і чути запах
    ганьба!
    цього “автора” треба подалі від ресурсу тримати

Comments are closed.