Мысли о бульборейхе и его населении

Прямо сейчас стало известно о том, что из бульборейха снова ушли эшелоны с оружием, боевой техникой и боеприпасами для федерастов. Заметим, решение о передаче всего этого прутину лично принимал бульбофюрер лукашенко, но все это оформляли, грузили и увозили простые белорусы, у которых фамилия не лукашенко. Понятно, что усатый уже полностью продал суверенитет своей страны за путинские подачки, но видимо, население страны настолько деградировало, что ему уже плевать даже на это.

Понятно, что прочитав эти строки, они начнут писать о том, что мы ничего не понимаем и что у них все более по-другому, но даже тихо саботировать все это, у них не хватило духу. А мы напомним всем тем, которые сейчас будут рассказывать о несравнимости ситуации, что и у нас пытался образоваться диктатор – Янукович, и мы его вынесли. В то же время у белорусов был свой шанс, и когда мы писали в августе 2020 года о том, что полумеры не помогут, эти же самые, которые нас несомненно будут критиковать, посылали нас куда подальше и говорили, что им Майдан не нужен и что они добьются своего другими средствами. 

Ну как, добились? А мы тогда предупреждали, что если не доведете дело до логического завершения, то у вас не будет даже того, что вы имели до протестов. И вот теперь Лука уже оптом сдал страну с его населением в полное распоряжение прутина. Случилось ровно то, о чем мы предупреждали. И вот теперь Беларусь уже принимает участие в войне против Украины. Сам Лука это уже подтвердил, но даже без его слов это – очевидно. Просто напомним о том, что даже транзит через страну оружия для одной из сторон военного конфликта делает ее участницей войны, на одной из сторон. Именно поэтому даже авиационные перевозки оружия всегда согласовываются со странами, через чье небо его собираются везти. 

То же самое и использование территории страны армией третьей стороны для нападения. И уж тем более, к этому ведут прямые поставки оружия одной из воюющих сторон. Так что действия Беларуси сейчас полностью соответствуют заглавной картинке. Но если Лука просто зарабатывает бабло для себя и своего выводка, то население страны вмазывается в это кровавое дело уже неизвестно за что. И если им кажется, что они будут сидеть тихонько, и все рассосется само собой, пусть даже не надеются. Федерация уже имеет официальный статус агрессора и стремительно приближается к новому статусу – террориста, а Беларусь – союзник и соучастник военных преступлений и терроризма прутина. За это прийдется отвечать и рассказы о том, что федерация оккупировала страну – не пройдут. 

Лука получил свои отступные, а население ни разу даже не пикнуло по этому поводу. Только часть населения выехала из страны, а еще меньшая – взяла в руки оружие и воюет в составе ВСУ против прутина. Только эти люди имеют права прямо смотреть в глаза остальному миру и возвышать свой голос, больше никто, начиная с Тихановской, путинской прокладки. И чтобы не было никаких полутонов и непонятных моментов просто отметим такое. Белорусские войска в феврале уже заходили на территорию Украины, и тому есть подтверждения. Второй раз это безнаказанно не пройдет, а уничтожение всего того, что вылетает с территории Беларуси в наш адрес, не началось всего по одной причине. 

Наши партнеры передают нам свое оружие через их территорию, к нам идет помощь и далее – по списку. То есть, мы поступаем симметрично, и пока с территории Беларуси к нам снова не зашли войска или не попытались это сделать, Украина сдерживает себя, хотя уже давно могла смести все километров на 50-60 вглубь Беларуси всю военную инфраструктуру, включая военные базы, аэродромы, железные дороги, нефтебазы и все то, что обстреливает прутин на нашей территории. И тем, кто живет в этой полосе, следует понимать простую вещь – отсидеться, мирно сложив ушки, не получится. А после того, как рухнет путинский, а за ним и лукашенковский режим, даже не стоит пытаться рассказывать, что вы не в крови и не в го*не, этот номер не пройдет.

Беларусь, в лице его правительства, однозначно встала на путь военного преступника и террориста, а если народ безмолвствует, то это не народ, а стадо. И в данном случае, будет действовать известный юридический принцип: «Молчание – знак согласия». И если молчание это все, на что способны белорусы, то они сами выбрали свое место, оно примерно там же, где и у федерастов – возле параши. А ведь еще недавно, на этих страницах выписывались длинные и обидчивые речи за предложение снести все позорные таблички с надписями: «Белорусские двери», «Белорусская косметика» или «Товары из Беларуси». Ну то – такое.

50 Comments on "Мысли о бульборейхе и его населении"

  1. Федір | 11.10.2022 at 19:43 |

    а кто такая тихановская и почему она предлагает зеле чтото там подписать совместно, обьединить усилия и т.д. ?
    она что официально “лидер апо_зиции”))))??? неужто звпадные демократы ей такой статус дали, или самолично присвоила?

    • Тихановська є офіційним переможцем президентських виборів. А Лука, відповідно, є узурпатором, який забив болт на результати виборів. Інша справа, що сама фігура Тихановської – це троянська кобила Кремля, і якщо Москва вирішить позбутися Луки, то поставить Тихановську. І народ возлікує – бачте, ми перемогли без всякої вашої Небесної Сотні…

      • Ієремія | 12.10.2022 at 12:13 |

        Офіційним переможцем? А хто її такою визнав? Офіційним переможцем, якраз є Лука, якого виборча комісія саме о ф і ц і й н о визнала переможцем. Звісно, що більшість демократичних країн не визнала цих результатів, тому Лука не вважається ними легітимним президентом. Але, разом з тим, рультат Тихановської взагалі нічим не закріплений. Ясно, що Тихановську за відсутністю кращого намагаються якось легітимізувати, але кулі з цього матеріалу не виліпиш. У зв’язку із цим невідомо, що там досі робить посол України Кізим, і хто у нього прийняв вірчі грамоти. Коротше ситуація там така ж мутна як і у Венесуелі із Мадуро і його суперником Хуаном Гуайдо, але останній хоч мав офіційний статус депутата парламенту і голови опозиції.

        • “У зв’язку із цим невідомо, що там досі робить посол України Кізим,”-правильно Ігорь Кизим. Йог на цю посаду призначив ще Порошенко, і до речі, саме він виголосив в лютому 2019р., що Україна остаточно покидає СеНеГал.

      • Українці 2004-го добилися _переголосування_ другого туру виборів, і Ющенко — _офіційний_ переможець.
        А білоруси не добилися _нічого_, і Тихановська — _ніхто_.

      • “Тихановська є офіційним переможцем президентських виборів. А Лука, відповідно, є узурпатором, який забив болт на результати виборів.”-точніше, є “неофіційним” переможцем(за данними незалежних спостерігачів). Вибори проходили з такою кількістю порушень, що їх ніхто не визнав, за винятком ерефії. Але “бацька” владу з рук не випустив, опираючись на своїх силовиків та допомогу з москви.
        “і якщо Москва вирішить позбутися Луки, то поставить Тихановську. І народ возлікує – бачте, ми перемогли без всякої вашої Небесної Сотні…”-москві б хотілося, але поки що її влаштовує і “виправлений” “бацька”, тому вони не бажають передчасно влаштовувати транзит влади. А головне інше. Якщо війна з Україною затягнеться і москва почне відчувати санкції, то їй буде не до “бацьки” та Білорусії.Які сили прийдуть на зміну теперішніму режиму, не знаю. Але. на жаль, в проєвропейських та національно-патріотичних сил слабка база та проблема з кадрами. Ситуація там навіть гірша, ніж в Україні часів Кучми.

  2. “Украина сдерживает себя, хотя уже давно могла смести все километров на 50-60 вглубь Беларуси, всю военную инфраструктуру” – я ще додав би Бєлгород – якщо знести зазначену інфраструктуру, орки не зможуть ефективно обстрілювати Харків і Південь України, а на це піти керівництво не може. Як зазначено в інтерв’ю The Washington Post 21/01/2022 Харків може бути окупований

    • Пуп розв’яжеться. 🙂

      • Та шож Вам моє місто так палає? То шмаркля – “шашлычки, та Харків здамо”,то знов – “Харків може бути окупований”? Це у Вас фантомні болі,чи що?

        • Я мав на увазі, що Харків окуповувати кацапам пуп розв’яжеться.

          • Це я не Вам, шановний Олекса, а Галу.

  3. Віктор | 11.10.2022 at 20:13 |

    Автор точно охарактеризував:
    “начиная с Тихановской, путинской прокладки.”
    Але ж це виходить такий собі білоруський цугцванг – що Лукашенка скидай, що Тіхановскую замість нього став – однаково реальне керування з тої ж москви. Навіть гірше, бо що та Тіхановская могла би, Лукашенко хоч досвід маневрування має…

    • А чого вона нас взагалі має хвилювати? Там буде ВЦА ЛитПолУкрбрига. 🙂

      • Або полку імені Кастуся Калиновського, власне.

        • strelok17 | 12.10.2022 at 08:22 |

          Тихановська енд компані також намагаються у Польщі сформувати полк “Пагоня”

          • В Польщі? І що, вони поїдуть на офіційний пункт переходу з Польщі в Білорусь зі зброєю? Поляки матимуть їх випустити зі зброєю? І вони почнуть визволення своєї країни з боку Польщі? Чи вони в’їдуть з Польщі до Білорусі як цивільні особи без зброї й спорядження, й почнуть боротьбу? Як?

            Чи поляки матимуть їх випустити зі зброєю в Україну? Чи без зброї? Як кого? Як підрозділ _чого_?

            Наскільки я розумію, вони можуть лише виїхати в Україну як приватні особи окремо, і долучитися до військового підрозділу, сформованого в структурі ЗСУ. Іншого легітимного варіанту не існує. А такий підрозділ — це і є Білоруський полк імені Кастуся Калиновського в структурі ЗСУ. І Тихановська тут тоді _ні до чого_.

  4. Ilya56 | 11.10.2022 at 20:13 |

    “Наши партнеры передают нам свое оружие через их территорию, к нам идет помощь и далее – по списку. То есть, мы поступаем симметрично,…” – вот эти слова не понял. Что через территорию Белоруссии к нам поступает помощь из стран Балтии?

    • Andriy Moderator | 11.10.2022 at 20:17 |

      “через их территорию”

      В смысле “через территорию партнеров”

      • Ilya56 | 11.10.2022 at 20:28 |

        Ну а территории партнеров, не будем их перечислять, какое отношение имеет к белоруссии? Да вроде и были случаи прилета бавовны, пару раз, по базам рашки на их территории, но наши это не подтверждали и тихо молчали.

        • Ми отримуємо зброю через території (і з територій) наших партнерів. кацапстан отримує зброю з території бульбостана. Ми не чіпаємо за це бульбостан. Ми не даємо приводу чіпати за це наших партнерів.

          • Выходить, якщо ми вмажемо по авіа- та ракетних базах (з яких нас постійно обстрілюють) в бєлорусії, то “отвєтка” полетить до НАТО? Це ж смішно.
            Дві бригади на кордоні, а як полізуть – ще 2-3 – ось і все. А нам вони, звісно, потрібні в інших місцях,бл.. Але так буде не вічно..😊

          • 2Garry: питання було про перевезення й постачання. Відповідь на безпосередні _атаки_ — це інше питання.

  5. Andriy Moderator | 11.10.2022 at 20:18 |

    Вчера или позавчера встретилось, что под Запорожьем нашли белорусские шевроны.

    • шеврони, як і візитівка Яроша

      • “шеврони, як і візитівка Яроша”-в Ю-тубі бачив ролики, де білоруські офіціози признавалися, що в Україні воює бл.3 тис.”добровольців”, які виконують “важкі завдання” і що не всі повернуться. Та й історія з 63-річним білоруським літуном, який був збитий та попав в полон.
        ” что под Запорожьем нашли белорусские шевроны.”-про базування в Мелітополі якоїсь білоруської частини було відомо ще літом.

      • Eugen moderator | 11.10.2022 at 20:58 |

        Не зовсім так. Є свідчення людей, яких на блокпостах перевіряли бульбаші ще навесні. Поводили себе мерзенніше, ніж какцапня.

  6. Читатель | 11.10.2022 at 20:37 |

    Припускаю, що Україна не розносить Білоруссію з двох причин.

    Перше. Зараз ЗСУ не потрібен ще один фронт.

    Друге. Полк Калиновського. Ті, хто проживає на території Білоруссії, не розуміють, що вони молитись і в ноги кланятись мають цим людям.

    Додатково. На відміну від лепрозорію, якому місце виключно на смітнику історії, щодо білорусів ще залишаються певні сподівання, що Бєлоруссія згадає, що вони Білорусь, литвини, що їхній прапор БЧБ. Звісно, за вже заподіяне так просто не відбудуться, як мінімум, матимуть також відшкодовувати, але в майбутньому на півночі буде лояльна країна, від якої не доведеться чекати якоїсь підлоти.

    • ” На відміну від лепрозорію, якому місце виключно на смітнику історії, щодо білорусів ще залишаються певні сподівання,”-хіба що зовнішнє управління.
      І до речі. В 2021і в попередні роки майже третина бюджету”білорусії” формувалася за рахунок різних дотацій та преференцій ерефії.Зараз багато залежить від динаміки санкцій і наскільки вони пошкодять економіку ерефії. І чи буде тоді ерефія підгодовувати режим Лукашенка. Зараз там своєрідний “соціальний контракт”: “бацька” за рахунок дотацій з ерефії забезпечує якийсь прийнятний для пост-совка життєвий рівень(хоча і втричі нижчий, ніж в сусідній Литві), а “мудрий наріт” зберігає лояльність. Якщо матеріальна ситуація буде погіршуватися, то чи буде це і далі так продовжуватися. “Будєм посмотрєть”!

    • – Може всеж таки Білорусь?
      1. Чекають з 24.02.
      2. Поважаю бійців полку імені К.Калиновського з Білорусі.
      Додатково – якщо в рПії в ЗМІ культ “На берлин, зможемо повторити”, в Біларусі в ЗМІ культ “Страни партізанскої слави”, думаю, що “можем повторить” там не спрацює… Як тільки спрацює – Белгород, Курськ, Ростов знайдуть кому плакатись.

      • Читатель | 12.10.2022 at 08:54 |

        Білорусь – то країна з біло-червоно-білим прапором і “пагонєй” на гербі.

        Територія з “закатом над болотами” на прапорі та населенням “зато не как у хахлов”, яка дозволяє запуск ракет із своїх аеродромів по інших країнах – то Бєлоруссія.

    • чим, бульбою, за вбитих….

      • Та не було там ніякої “партізанскай слави”. Починайте вже вчити історію. А картоплю вони в У країні давно покупають. Однісінькі фейки, а правда така – вторгнення, базари мародерки,авіа-,та ракетні обстріли. Ну їх “на йух”таких “друзів з півночі”.

  7. Viktor | 11.10.2022 at 21:48 |

    Пишуть, що з 3 листопада в Білорусі очікують мобілізацію. Нарід в паніці. Куди бігти?

    • В Україну!

    • У пакети! 😉

    • До в’язниці, терпили. Ну, хіба можете спробувати квіточки військкому подарувати, може, розчулиться.

      Або шукайте рецепт коктейлю Молотова. Ми вам писали, повторювати не будемо.

  8. Vitalii | 11.10.2022 at 22:08 |

    Пропоную забути назву Білорусь. Белоруссия – саме то.

  9. Westinghouse | 11.10.2022 at 22:09 |

    Более всего посмешила фирма мороженого, которое продавалось под брендом “Бэлая бяроза”, якобы беларусским. И после 24.02 стремительно переименовавшая свою протухцию в “Біла береза”, и сразу начавшая лихорадочно ставить подпись – “зроблено в Україні!” Хотя и раньше штрихкод, извините, не менялся, и кто умеет читать, читал данные о фирме-изготовителе, которые – тадам! – не изменились.

  10. Док | 11.10.2022 at 23:30 |

    Якщо Білорусія офіційно вступить у війну проти України, то це створить прецедент “розповзання” війни по Європі, проти чого категорично виступають країни НАТО. Бульбенфюрера вже попереджали офіційно, що у такому випадку він не залишить НАТО вибору і часу на роздуми

    • Eugen moderator | 12.10.2022 at 06:33 |

      На роздуми висловлювати занепокоєність?
      Важливіше, що йому сказали в США.
      Та, судячи з дій колгоспника, він або не чув, або не второпав, або не повірив.
      Життя покаже.

  11. Читайко | 12.10.2022 at 05:49 |

    Колись на початку 90-х у Н-Каховському БК, що на березі Дніпра, був виступ співочого гуртка народних пісень. Лідер місцевого осередку Руху, розмовляючи з співочим колективом, спитав: “Ви ж українці, чому не розмовляєте українською?”. Одна молодиця років 50-ти випалила: “Да не украинка я…хахлушка, хахлушкі ми”, і засмущалась червоніючи. Жінці було соромно назватися гордо українкою, але назвалась принизливим прізвиськом від окупанта. От якби українці не відстояли своє право на власну самоназву українці, а називалися на іностраний манєр малоросамі і хахламі, чи мали би ту Україну, яка в змозі боротися проти Московщини? У людей вивітрювали минувшину і робили гнучкий пролєтаріят. Так само і Білорусь, як і назва Малоросія є екзонімами. Але сучасні білоруси прийняли цю латинську назву, як свою рідну, північних теренів Новгородщини. Це їх право. Аlbum et rubrum. Латинська назва з”явилася на 300 років раніше за болгарськи спосіб написання Albarussia. Для роздуми із архівів 18 ст., нижче посилання на карту 1795р. Перед останнім розподілом Річі Посполитої, де є зазначені Blanche Russia, їх аж три штуки – анексована, нова та на землях Литви. Така собі аналогія Карело-Фінської АССР. Станіслав-Август Понятовський мав титули король польський, великий князь литовський і великий князь руський, і ніякого Albarussia. Це важливо? Для історії так. Для білорусів? Не знаю. Хай самі відгукнуться, але не невідомці, а знані люди з Білорусі типу Тихановської, Алєксєєвіч, Біляцький, калиновці, яка різниця між рф і рб, і як би вони ставилися до “Малоросії”? Колись було модно на Білорусі записуватися у литвини(370 000 осіб). Не сталося, немає литвинів. А зараз, що рф, що рб ведуть війну проти України. Що росіянці мають спільну відповідальність за злочини диктатора, що білорусійці несуть відповідальність за злочини свого диктатора. Наслідки поразки цих диктатур однакові. Чи не так, чи хтось біліший?
    https://gallica.bnf.fr/ark:/12148/btv1b530404914/f1.item.zoom

    • “Але сучасні білоруси прийняли цю латинську назву, як свою рідну, північних теренів Новгородщини.”
      Новгородці – це Кривічи, які після “визволення” “святим” сашею нєвським дремонули на північ і стали Поморами.

      • “Новгородці – це Кривічи, які після “визволення” “святим” сашею нєвським”-сашу “невського” новгородці -кривичі тричі виставляли, але все закінчилося в епоху Івана страшного, який влаштував геноцид новгородцям. Залишки втекли на північ, і змішавшись з місцевим населенням, поклали початокновій народності-поморам, яка москалі, звичайно, не визнають за націю. А південні кривичі-це Смоленськ та прилеглі территорії.

      • Читайко | 13.10.2022 at 05:31 |

        Зверніться, будь-ласка, до “проблєми архєологіі Новгородской зємлі”. Археологія з”явилася пізніше написання “літопісєй”, тому суцільні не співпадання. Коротко, Алєксєєва вивела тикий термін “русскость 1.0”, і стверджує, що його немає на землях новгородщини, або замало у часі до 16-17ст. Є слов”янські ознаки у похованнях до вказаних століть лише у Пскові, Новгороді до 40% у досліджених поховань. Інші водь, веспа, або фіно-угри. Поза названих міст 100% водь, веспа. Хитросрака, те, що не впіхується в “русскость 1.0” називають узагальненим – слов”янські, а важко написати лехітські, дулібські ознаки. Правильно кривиці, проблема читання літописів -ч, -ц. Не праві ті, хто вимовляє русічи, замість русьці, русіці, бо тоді, якщо русичи, крівичи, тоді вже й українічі. А шо? Кривиці(кривічі) то є переселенці з теренів Волині, село Кривиця. Можливо, кривда, кривиці однокоріневі, а кривда та правда є антоніми. І куди поділися ільменські словени? Якщо і було три села кривців на Новгородчині, це не значить, що весь край за кривцями. А з московських догм і виходить, що поселився один купець з Луцька в Пскові, і з нього виводять “русскость 1.0”, бо позалишав “археологічні сліди” по граду біля генделиків, цвинтарі. І тепер русский город?

  12. strelok17 | 12.10.2022 at 08:28 |

    Там до них завозять вже чмобіків. Подивимось реакцію на них.

  13. “предложение снести все позорные таблички” –
    – “малоросы”, “новоросы”, “белоросы” – это всё имперские обзывалки.
    Так что те литвины, которые еще помнят свои корни, будут только благодарны за помощь в искоренении позорной клички. Но таких, конечно, очень мало. А быдломассе – ну, тем всё это вообще “по барабану”. Они просто безмолвное стадо.
    Так что давно пора.

  14. Юрій | 12.10.2022 at 11:32 |

    Все вірно. Але, все ж таки, чи юридично вірне до кінця твердження “даже транзит через страну оружия для одной из сторон военного конфликта делает ее участницей войны, на одной из сторон..и уж тем более, к этому ведут прямые поставки оружия одной из воюющих сторон”.
    Якщо це так, то тоді російські пропагандони, на жаль, з повним на це правом можуть продовжувати віщати, що вони “воюють з країнами НАТО”.
    Але якщо це не зовсім так, або є ще купа нюансів, (можливо пов’язаних із описом цих понять та процесів для країни-агресора) якось описаних у різних міжнародних документах, то не хотілось би вкладати цю фразу у руки російських пропагандонів, котрі зможуть завтра потрясати скрінами і цитатами, кажучи, що навіть самі “укры” підтверджують те, що вoни (орки) воюють не з Україною, а з країнами НАТО.

  15. Не дочекаєтесь – Харьків ще стоїть, так що болі не фантомні.
    І звісно, мені болить, бо я в Харкові мешкаю. Вле якщо Ви важаєте, що протидіяти не треба, я не сперечатимусь – Ви маєте право на свою думку.

    • Шановний Гале – я теж в Харкові. Харків – це здоровезна кістка, а оркі (гамузом) – маленький Табакі. Вдавляться! 😉
      Слава Україні!

Comments are closed.