Бархатный сезон (Часть 3)

И вот что тут интересно, оккупационные власти, а тем более – представители армии оккупанта, не спешат раскрывать все свои секреты перед отдыхающими. Они-то наивно полагали, что Как-бы-Федоровке перфоманс был запилен исключительно ко дню их ВВС, но дальше, буквально каждый день, а то и по несколько раз на дню, праздничные шоу пошли по всему северному, а теперь и центральному Крыму. А все потому, что Земля имеет наклон к оси эклиптики 23 с лишним градусов и потому дает публике бархатный сезон. С астрономией можно спорить, но дело это бесполезное. Сезон натирает бархатом скрепоноцев так, что из них дым валит и не только дым.

Однако интрига остается не только по поводу количества мероприятий, которые задуманы по плану, хотя всем уже понятно, что все продолжится в не менее ярком стиле, но и как говорил Митець «Чем это достигается?» Версии некоторых, совершенно потерявших наглость отдыхающих, по поводу возможных ударов в исполнении ВСУ, нет смысла даже рассматривать, ведь эти домыслы не подтвердило ни командование самих ВСУ, ни оккупационные власти, ни вооруженные силы оккупантов. То есть, никто такую версию не подтвердил, а с другой стороны, всем хорошо известно о том, что места проведения фестивалей огня прикрыты «лучше, чем москва», и как правило – теми самыми комплексами С-400, которые обогнали буквально всех, и уж через них-то уже точно ничего не может прилететь. 

Кто в это не верит, может натурально посмотреть их документальные фильмы, интервью разработчиков и самих орковских военных, которые в один голос говорят о том, что эти комплексы способны поражать любой спектр целей, как по высоте и скорости, так и дальности. И к тому же, от линии фронта эти места находятся уж очень далеко. Если только допустить, что ВСУ уже лупят на расстояние в 250 км, то можно считать, что жизнь дала трещину в самом ее фундаменте, а именно – откуда у нее растут ноги. А раз никто подобных версий не подтверждает и как видно из заявлений орков, такого не может быть априори, то в таком случае, надо искать какую-то общую причину или проблему глобального характера, сравнимую с наклоном оси вращения Земли.

И вот оказалось, что все эти случаи объединяет не только расстояние от линии фронта или точность ударов, но и еще один прискорбный факт. Оказывается, орки курят как не в себя. Во всех местах, где случились подобные феерии, все время кто-то неаккуратно курил. Правда, некоторые стали сомневаться в том, что столько курильщиков образовалось буквально в течении последних двух месяцев и потому вера в то, что на месте происшествия был обнаружен совершенно неправильно брошенный окурок, явно ослабла. И вот говорят, что под Чонгаром и в Гвардейском окурков уже обнаружено не было, а вместо них нашли остатки кальянов и электронных сигарет с закрылками.

В связи с этим, мы никак не можем даже предположить о том, что будет обнаружено на базе черноморского флота в Севасе и у Крымского моста, но наверняка это будет хоть как-то, но связано с курением. Отсюда следует, что эта пагубная привычка стала натуральным бичом мордора. И там же курят не только в Крыму, Ростовской, Белгородской, Курской, брянской или Гомельской областях. Курят и в других местах. А тем временем, некоторые отдыхающие, скажем так, практически все, решили уехать из Крыма в разгар бархатного сезона. По крайней мере, они сами об этом пишут именно таким образом.

В общем, глобальные проблемы одолели говень и она потихоньку начинает съезжать, поскольку за отдыхающими потянулись и другие сорта ваты. И в который раз этим любителям шансона хочется пожелать то, что выражено в одной из их шансонных песен: «Ехай на***!

27 Comments on "Бархатный сезон (Часть 3)"

  1. Куды-ы-ы-ы ехать?!! А как же камни с неба?!!! Ладно, не камни, но с неба же!

  2. Да, не всё, то что сверху, от Бога…

    • Укроп | 17.08.2022 at 13:55 |

      На этот раз – таки от него… Потому что это было несомненно схождение благодатного огня с небес на гиперзвуковой скорости 🙂

  3. Вовк | 16.08.2022 at 18:38 |

    Нічого ви не розумієте!
    По-перше – пора копати картоплю.
    По-друге – дітей до школи готувати.
    По-третє – міст Кримський стаж на профілактику, з ночі перед днем св. Варфоломія.
    Пропустатимуть після пароля Паляниця-полуниця-Укрзалізниця-крамниця та відповіді Путін Хуйло.

    • Артем | 16.08.2022 at 20:40 |

      Краще так:
      Лисиця несе несунітниці, та везе полуничні піляниці Укрзлізницею.

      • Артем | 16.08.2022 at 20:42 |

        Вибачте за помилки:
        Лисиця несе несунітниці, та везе полуничні паляниці Укрзалізницею.

    • Укроп | 17.08.2022 at 13:57 |

      Кропивницькі паляниці зі смаком полуниці продаються у крамниці біля Укрзалізниці

  4. Eugen moderator | 16.08.2022 at 18:42 |

    Да, картинка таки получается занятная.
    И тут попадается на глаза вот это: https://t.me/gordonuacom/20162.
    И возникает интересный вопрос.
    А как изложенный в этом произведении план с событиями в в Буче.и не только.
    При этом, читая означеное, вспоминал, как этот и комаровский говорили, что Зеля для них умер.
    Замышляется нечто. Судя по всему.
    Или у меня паранойя?

    • Вовк | 16.08.2022 at 18:58 |

      паЯц дограв не до кінця, тому Умєр відкладається…
      За показОвими діями є ще приховані, 2-3-4 шарИ.
      Це як з позбавленням громадянства бородатої бабусі та Корбана. Одного не впустили в країну, іншого – не вИпхали з країни…
      Будь-яка інфохвиля, піднята соплемінниками мамиРіми – прикриття! Як і замовчування долі Азову, вивезення збіжжя, дефолт Нафтогазу і т.д.

    • Юрій+Багдадьский | 16.08.2022 at 19:38 |

      Ця тема зараз у всіх новинах та на всіх тк. І навіть якщо у вас параноя (що дуже сумнівно), то це не значить, що за цим нічого не стоїть

    • Олександр | 16.08.2022 at 21:08 |

      То якась дезінформація від добре знаного “гордона”. Навіть скоріше за все “спроба поліпшити рейтинг деякого призидента”.
      “Вбити Зеленського…”
      Та він ще на той момент навіть “боневтіком” не був.
      Він їх би сам з хлібом сіллю і “сватами” зустрів. І все що треба б підписав. Оті дрг що рвались в Київ, з тією метою і їхали. “Спасті рядового Вофку”. Жодних сумнівів. Тому Вофка і залишився, бо чекав на них.

      Це моя особиста думка, якщо не правильна, то прошу вибачення.

    • Юрій | 16.08.2022 at 21:43 |

      Величезна стаття (у оригіналі, англійською).
      Проте викликають ряд запитань наступні моменти:

      1. У росіян був план вбити (при потребі) Зеленського??? Навіщо? Щоб, як стверджується, посадити у Києві маріонетковий уряд?
      По-перше, Зеленський – це не Порошенко і не Залужний, він любив і домовитись “посередині”, і з’їздити в Оман, на мутні договорнячки, тож прямо вбивати його – великого профіту не було. Тим більше, він знаходиться під впливом агента КДБ (ГРУ) Єрмака. По-друге, у разі смерті Зеленського – виконувачем обов’язків президента мав стати голова ВР, і щоб була хоч якась видимість законності – треба було або завалити, або купити і Стефанчука, а також інші гілки влади кабмін та парламент. Отже гіпотетичне вбивство Зеленського, яке й не особливо було би потрібне, якщо «зійтись посередині» , особливо й не не вирішувало завдання встановлення “маріонеткового уряду”. Ну і здається мають призначатись дострокові вибори президента, котрі мають пройти як по всій території України, і які не можуть відбутись під час військового стану. Та й у кремля в запасі лежить ростовський “легітимний” янукОвоч, якого вони імовірно би залучали, як “законного” президента, який повернувся на свій золотий трон. Тож до чого я веду – мені здається, що в цьому матеріалі трохи перебільшено роль і важливість Зеленського.

      2. За словами Блінкена (так пише The Washington Post), Зеленський явно переживав про економічний колапс, якщо його країна запанікує. Але ж…У нього був чудовий, наочний приклад – коли Порошенко ввів військовий стан в Україні, не сталось нічого екстраординарного, ніхто з інвесторів не втік, не пропало 5-7 млрд. $ щомісяця. Проте було проведено ряд дій та заходів, що дозволили корінним чином збільшити обороноздатність країни. От Порошенку – це якраз (можливо) було важко, бо він вперше в історії країни запроваджував військовий стан (на пів країни), він не знав, як це буде, як сприйме суспільство (а всі записні журналюхи і політичні тіла тільки й розганяли зраду, що він хоче узурпувати владу, не проводити вибори, і т.д.), і він якраз міг переживати і за акціонерів, і за фінанси,і за армію. А Зеленському – переживати не було чого, треба було так само оголосити військовий стан у половині країни, в прилеглих до Мордору та Білорусі областях, і під цей шумок – провести всі необхідні заходи, для зміцнення обороноздатності країни – часткова мобілізація, розгортання оборонних порядків, і т.д. І також міг би під це діло виділити хоча би тих нещасних 50 млрд. гривень, які натомість він чомусь вперто хотів потратити на асфальт. А за місяць – при потребі ще би продовжив військовий стан на кілька тижнів, чи ще один місяць. Такі рішучі заходи – радикально би збільшили втрати росії на початку вторгнення, зменшили би наші втрати серед військових та цивільних, або ж – взагалі би призупинили план вторгнення, принаймні на якийсь час. І якби вторгнення не відбулось – він міг би хоч до кінця своєї каденції розповідати , як кляті порохоботи та тупі американці заставили його витратити купегу грошей на армію, замість асфальту. Проте, наш верховний головнокомандувач, навіть якщо він дійсно переживав за економічну кризу, проявив злочинну непрофесійність та недбалість, і прийняв злочинне рішення – зробив так, як він зробив. Навіть не провів заходів, що не вимагали значного додаткового фінансування – мінування шляхів імовірного наступу росії, розгортання НАЯВНИХ сил на критичних напрямках – як той же Гостомельський аеродром.
      Знову ж таки, за словами Блінкена, Зеленський почув попередження США, але сказав, що американці не пропонували ті види зброї, які потрібні Україні для захисту.
      «Ви можете сказати мільйон разів: «Слухай, може бути вторгнення». Гаразд, може бути вторгнення — ви дасте нам літаки?» – сказав Зеленський. «Ви дасте нам ППО?
      Тобто бачимо злочинну непрофесійність Зеленського – він запитує про літаки, кожен з яких вартує десятки мільйонів доларів, ППО – сотні мільйонів, проте він навіть не замислюється (не хоче розуміти, чи й взагалі не знає), що літаки вимагають обслуговування, інфраструктури, а пілоти – тривалого навчання. Це разом дає вже об’єм у сотні людей, котрі мають навчатись довгі місяці, і загальну суму КОНТРАКТУ на мільярди доларів. Бойові сучасні літаки – на складах не стоять, як автівки у салонах, а виготовляються на замовлення, із чергою у довгі роки. Причому, у цю чергу не можуть попасти навіть такі члени НАТО, як Туреччина. Із таким підходом – він міг би зажадати одразу Зірку Смерті. АЛЕ!! Водночас, як ми знаємо, Зеленським робилось багато кроків по зниженню можливостей нашої авіації, та ППО. Чого тільки вартує історія із клістронами до ППО, котрі були вилучені якимось ДБР, чи СБУ, і повернуті в бойову частину після сотого (!!!) дня війни?? Тож чи хотів Зеленський насправді посилити нашу армію , чи це були красиві «відмазки»??? Відповідь, здається, очевидна.
      Далі, The Washington Post згадує Єрмака. «Ми серйозно ставилися до всієї інформації, яку нам надавали наші західні партнери», – нагадав Єрмак, глава адміністрації Зеленського. «Але давайте будемо чесними: уявіть собі, якби вся ця паніка, яку нагнітали так багато людей, мала місце. Створення паніки – метод росіян. … Уявіть, якби ця паніка почалася за три-чотири місяці до цього. Що б сталося з економікою? Чи змогли б ми протриматися так п’ять місяців?»
      Ті ж самі слова, що й у Зеленського (або у Зеленського ті ж самі слова, що у Єрмака, так мабуть правильніше). Я не настільки компетентний у тому, щоб судити, яку кваліфікацію, допуск і фах має мати голова офісу президента, щоб обговорювати державні таємниці, приймати рішення (??), чи коментувати якимось чином питання, що стосуються військових питань та обороноздатності країни, проте як я вже писав вище – професійного підходу тут і близько немає, адже що було потрібно зробити – то це повторити перевірений крок Порошенка, ввести військовий стан у частині областей.

      Далі, за матеріалом видання, «12 січня Бернс зустрівся в Києві із Зеленським і дав відверту оцінку.. Росія мала намір завдати блискавичного удару по Києву та обезголовити центральну владу (central government).. Росія намагатиметься висадити свої сили спочатку в аеропорту в Гостомелі, передмісті столиці, де злітно-посадкові смуги можуть прийняти великі російські транспорти з військами та зброєю. Там би почався штурм Києва. У якийсь момент їхньої розмови Зеленський запитав, чи не загрожує особисто йому або його родині. Бернс сказав, що Зеленському потрібно серйозно поставитися до своєї особистої безпеки.»
      Тож наскільки ми бачимо, росія таки планувала обезголовити центральну владу, проте туди окрім Зеленського ще входить багато людей. Якщо для всіх них була забезпечена відповідна охорона – що ж, честь і хвала владі. Якщо ж ця безпека та охорона забезпечувалась лише для Зеленського – гм, це трохи некрасиво.
      Проте суть у іншому – виявляється, директор ЦРУ особисто доповідав Зеленському про ключову роль аеродрому Гостомель у майбутньому наступі росії. Проте, як ми знаємо вже пост фактум, оборона аеродрому була занадто слабкою, не було проведено достатніх заходів, щоб її посилити та підготувати до імовірного вторгення. Для цього не потрібні були F-35 та Patriot, цілком би вистачило наявних на поточний момент додаткових сил та техніки.

      За словами видання, Зеленський казав «Ви не можете мені просто сказати: «Слухай, ти повинен почати готувати людей зараз і сказати їм, що їм потрібно відкласти гроші, їм потрібно запастися їжею», – нагадав Зеленський. «Якби ми це повідомили — а цього хотіли деякі люди, яких я не буду називати, — тоді я б втрачав 7 мільярдів доларів на місяць з жовтня минулого року, і в той момент, коли росіяни напали, вони б забрали нас. через три дні. … »

      На мою думку, логіка у цьому відсутня. Ще раз, Порошенко вводив військовий стан, і ніяких 7 млрд доларів у нього не пропадали. Друге. Скільки із цих 7 млрд доларів щомісяця Зеленський витратив на армію??? Третє. Чому це росіяни захопили би нас через три дні ??? Яка аргументація такого дикого припущення??? Тому що що? Збройні сили би не давали відсіч? Не було би сотень тисяч добровольців? Мобілізована наперед, підготовлена до відсічі та розгорнута армія не хотіла би, чи не змогла воювати? Чому?? Тому що люди би мали у паніці купити запас харчів, як на початку пандемії ковіду?? І на що би це вплинуло? Можливо, за цими дикими словами криється дике припущення про те, що багато людей би голодувало (за три місяці після жовтня), всі інвестори/зарубіжні фірми би в один день втекли з України, у всіх закінчились гроші, і в результаті – голодні (хоч і відмобілізовані ,та підготовлені) ЗСУ без зарплати би не воювали, а люди – радо вітали росіян на танках??? Як на мене, це маячня повна. Зараз війна, проте безліч людей і далі працює, отримує зарплату, годує сім’ї. Отже, за цими жалюгідними виправданнями криється або непрофесійність і нездатність керувати державою на посаді Президента, або ж це лише відмазка, задля забезпечення виконання якихось угод, Оманських, чи Єрмацьких, чи ще якихось.

      The Washington Post пише, що «Українські офіційні особи залишилися роздратовані тим, що американці не розповіли більше про свої джерела в розвідці.»
      Звісно!!! Ось такі дані якраз і потрібні були агенту КДБ Єрмаку, щоб москва знала, де в неї витоки інформації. От американці так взяли, і видали свою агентуру і джерела – і це вже маючи досвід вагнергейту, коли Зеленський особисто злив, чи доручив Єрмаку злити інформацію. Як каже бородатий анекдот, «може вам ще ключі до квартири дати, і сказати де гроші лежать??»
      Не в захваті видання і від зухвалої поведінки Зеленського (відповідь на твіт Байдена). «Офіційні особи Білого дому тихо обурилися, що в той час як адміністрація намагалася згуртувати підтримку України, Зеленський був більше зацікавлений тицьнути президента в очі через незручний коментар» “Це було розчарування”, – сказав колишній чиновник Білого дому. «Ми робили кроки, які намагалися допомогти йому, і було відчуття, що він захищав свій власний політичний бренд, або заперечуючи, або демонструючи впевненість, тому що це було для нього важливо в той час».
      Кому ж, як не нам, знати про висловлювання Зеленського та рівень його дипломатичної підготовки – тут навіть не потрібно згадувати «ебонітові палички», та Україну, як «актрису із німецького порно». У бутність Зеленського на посаді президента, було вдосталь такої дикості, включаючи блазнівіські розмови із Трампом про інтер’єри президентських літаків.
      Тож як висновок – можу сказати те, про що всі присутні тут і так знають – Зеленський проявив, як мінімум, величезну непрофесійність, не проводячи заходи із забезпечення обороноздатності країни, як максимум – злочинний договорняк, із метою десь «сойтись посередине»

      • Воланд | 16.08.2022 at 22:48 |

        Просто Зелене чудо судило все по собі.Він би особисто запанікував би зняв та вивів свої гроші з країни,і не воював.До речі Єрмак і Баранов втекли до 24.02 і не було їх думаю мінімум тиждень.Також Зеля вивіз своїх батьків та дружину з дітьми з країни а інших навіть не попередив Для них страшний сон як то їм буде відповідати в суді на багато питань після того як втратять владу От того і такі потуги зробити диктатуру і тримати владу.Тільки вони дурні не розуміє що їм її не втримати що народ не перемогти і правда завжди вийде.

      • ++++
        Юрій, дякую!
        Це заслуговує на окремий пост!

        • Юрій | 17.08.2022 at 23:26 |

          Дякую.
          Слухаю якраз інтерв’ю Остапа Дроздова з Сергієм Кривоносом, генерал-майором ЗСУ. Він там предметно, по пунктах, і з цифрами розносить в “пух і прах” того, хто все знав, але нічого не зробив.
          https://www.youtube.com/watch?v=lz8VbAyfex0

      • Ось ще у тему.

        Sharp: 🍁”В последнее время стараюсь соблюдать самоцензуру и не особо усердствовать с критикой Зеленского.
        Но от его интервью WP мне натурально сорвало крышу.

        Когда человек говорит, что, практически точно зная о начале войны, СОЗНАТЕЛЬНО не предупреждал об этом украинцев, якобы для того, чтобы “не посеять хаос”, он в лучшем случае – циник, в худшем – подлец.

        Неужели не очевидно, что заранее не вывезенные, а потому погибшие женщины, дети и старики из Бучи, Бородянки, Ирпеня, Мариуполя – на его совести?

        Зато около сотни депутатов, жёны депутатов и приближённые к власти выехали заранее.
        Им страну не надо защищать.
        У них индульгенция от обязанностей гражданина и аллергия на войну.

        И какой же нужно быть паскудой, чтобы говорить – мол, все бы разбежались, и Украину взяли бы за три дня!

        Получается, в стране нет патриотов, нет армии, а сдерживают врага украинцы только потому, что Зеленский заранее не предупредил о вторжении и не позволил всем выехать из страны?

        Продолжая при этом демонстративно направлять львиную часть бюджета на “Велике крадівництво” и прочую пиар-лабуду. И это вместо того, чтобы ещё с октября 2021-го (тогда впервые союзники предупредили о вторжении) строить капитальные фортификационные сооружения по всей линии границы, форсировать ракетную программу, эвакуировать наиболее уязвимые слои населения и минировать наиболее проблемные участки местности.

        Такие слова – плевок в лицо украинцам и неуважение к своей армии, своим гражданам и своей нации.
        По такой логике можно сказать:
        “Мы сдали Херсон, чтобы не сдать всю Украину…” или
        “Мы строили дороги, чтобы противнику было удобнее наступать”.
        Почему прямо не сказать правду: “Я не верил в полномасштабное вторжение, и убедил меня в этом Ермак, который единолично занимался российским направлением.”
        А правда именно такова.

        И последнее, что стало для меня триггером в этом крике души.
        Фраза (дословно): “…тогда я бы терял 7 миллиардов долларов в месяц, начиная с октября прошлого года.”

        Какой, бл…, Я?
        Мой генпрокурор, моё правительство…
        И это в парламентско-президентской республике!
        Речь в данном случае идёт о том, что ранее оповещение о неизбежной войне могло спасти жизни сотен украинских детей, а он печётся о гипотетической потере гипотетических денег.
        Капец…

        Не скажу, что сейчас всё делается не правильно.
        Особенно меня радует МИД после того, как Ермака всё же отстранили от его непосредственного руководства.

        Профессионально действует армия, самому президенту пишут правильные речи.
        Не втік, врешті решт.
        И, не буду лукавить: за границей он пользуется большой медийной популярностью – в той же Америке его портреты повсюду.

        Но когда на поверхность вылезает подобные цинизм, высокомерие и аргументы, мне хочется после победы взять кое-кого за горло и тихонько спросить:
        “А теперь расскажи нам подробно за Ермака, за Бучу, за Херсон, за Баканова, за дороги, за Чонгар, за Мариуполь, за ракетную программу…”

        Говорят, победителей не судят.
        Так за победу судить не будут.
        Будут судить за цену, которую пришлось за неё платить.”

        https://t.me/Sharpreview/16387

  5. Вовк | 16.08.2022 at 18:42 |

    P.S. так як бавовна трапилась на підстанції 330 кВ Джанкой, то у криСчан з’явилась теЕротична можливість провести романтичний вечір/ніч 🌃 при світлі зірок та спалахів бавовни, нової…

  6. Меня как и многих мучает вопрос, Имя сестра имя! Но вот недавно услышал ТТХ дедушки HARM, как заметил Автор повстречался с бабушкой С-300 и ее наследниками по Таврии и Крыму, Но что интересно, если эта штука с земли бьет на 40-50 км, То с воздуха 150 км, в трое! Со всех вариантов ракет, для такого рода атак наиболее подходит “Гарпун” Хоть нам и передали его в первых вариантах, то есть до 150 км, но с воздуха на весь Крым хватит, Прошу не матюкать, моя игра мысли, не больше,

    • Сергей * | 16.08.2022 at 20:39 |

      Я не знаю шо там прилетіло у Новофедорівки, але від когось з блогерів( іксперлів?) почув інформацію про підвищення радіаційного фону в р-ні аеродрома. Звідси 2 висновки: той Іл-76 щось таки привіз. То щось мали намір застосувати найближчим часом. І якось дуже вчасно сталася бавовна і ” громкіє звукі”..

      • Eugen moderator | 16.08.2022 at 21:24 |

        Ну, якщо вже підходити методами кнспірологічної конспірології, то наявність підвищеного радіаційного фону і практично злякана тиша пропагандонів про походження і якості бавовни можуть бути пояснені.
        Досить давно, мо поняттям воєнного часу, зрозуміло, була інформація про те, що було кацапні попередження про те, що не приведи боже , щоб ядерна зброя взагалі зі складу висунулась. Мало не видасться.
        Ото знайшли влни там друзки від боєприпасу, що прилетів, та й принишкли трохи.

  7. Андрій Дар | 16.08.2022 at 21:49 |

    – Друг, оставь покурить! – А в ответ – тишина
    Он вчера не вернулся с Джанкоя.

  8. Как кто-то написал в инете: “Чего вы курите где попало? Курите там, где еще не попало.”

  9. Bavovnii sezon. Uvidel orkov na vokzale i vspomnil Kramatorsk…..

Comments are closed.