“Линии обороны” – 7 лет (Часть 2)

Кроме того, за это время у нас появилась модерация, которую долгое время, в единственном лице, вел Андрей и как он с этим справлялся, может быть расскажет сам, но теперь он не один и наверное, теперь с этим проще. Мне это очень помогает, поскольку это – отдельный и большой труд, объем которого трудно оценить, пока сам на себя не взвалишь эту ношу. Ну и конечно же, у нас появились постоянные комментаторы, которые часто выдают настолько интересные коменты, что они заслуживают оформлению в статьи. Раньше именно за такими комментариями следил Тимур и присылал кандидатские тексты из комментариев, сейчас с этим не складывается, да и ситуация сейчас несколько другая.

Мы планировали закрыть ресурс после победы в войне и представляли себе, что займет это 2-3 года. Но вот уже прошло семь лет и последние четыре месяца говорят нам о том, что торопиться не надо. Мы и не торопимся, продолжаем держать темп и флаг, стараясь не упустить ни того, ни другого. Уже как это получается, судить тем, кто нас читает, но все же, кое-что мы обязаны оценивать самостоятельно. Простые принципы, изложенные нами 7 лет в разделе «О нас», мы стараемся соблюдать неукоснительно и как нам кажется, ни разу не отклонились от заявленного. Для тех, кто с нами недавно, просто напомню эти простые положения.

Мы всегда будем отстаивать интересы Украины так, как их понимаем. Мы всегда будем субъективны в своих суждениях, и потому то, что здесь публикуется – не журналистика, которая обязана стремиться к объективности, а просто мысли вслух. Мы обещали давать альтернативный взгляд на события и особенно там, где пресса начинает явно отрабатывать заказ. Не важно, чья пресса, наша, вражеская или зарубежная. И делаем мы это не для того, чтобы привлечь тех, кто это читает, на свою сторону, а чтобы дать хотя бы минимальный выбор из двух точек зрения, а уже включив собственную голову, читатель сам найдет ответы на злободневные вопросы. 

То есть, мы не стремились и не стремимся убеждать, мы хотим пробудить необходимость самостоятельного мышления, без опоры на авторитетов, и сами не желаем становиться авторитетами. Поэтому мы намеренно обезличили авторство текстов, поскольку нам не нужна популярность, которая очень часто потом конвертируется в гонорары или политическую карьеру. Нам это не нужно, поскольку у нас есть наша Линия и наш флаг. Этого – достаточно и этого не смогли понять те, кто присылал нам предложения, от которых невозможно отказаться. А таких было несколько. Большая их часть – перед выборами 2019 года.

В общем, мы не рассчитывали на такой длинный забег, но если взял мяч – играй. Наверное, этот текст получился намного суше, чем в прошлые годы, но сейчас такое время, когда все решается там, на Донбассе, на Юге, в тех местах, где стоит наша ПВО, где-то вдоль северной границы, а мы – в тылу, хотя это положение нас не очень радует, но пока здесь от нас больше пользы, чем на передке. И вот этот вывод сделан уже на объективных данных. И в связи с этим, напомним последний принцип деятельности ЛО. Мы обещали, что будем критиковать всех, невзирая на имена, цвет и былые заслуги, если посчитаем, что своими словами или поступками кто-то наносит ущерб Украине, единственным исключением являются ВСУ. Это мы такое написали 7 лет назад, а сейчас наверняка нет никого, кому непонятна суть этого исключения. А чтобы сформулировать эту причину коротко и емко, приведем цитату:

Вот так оно и есть. Именно эти слова можно поставить эпиграфом ко всему тому, что сейчас делаю сотни тысяч, а скорее – миллионы человек. Каждый – на своем месте, исходя из своих возможностей и понимания целесообразности. Поэтому мы не призываем помогать нашей армии, ведь наших коллег не нужно к этому призывать и такой призыв мог бы кого-то даже оскорбить. Мы точно знаем о том, что делает часть наших коллег в Украине и за рубежом. Нам об этом пишут регулярно и также регулярно просят, чтобы мы об этом не писали.

В общем всем, кто считает себя частью нашего большого коллектива – поздравления с семилетием и от редакции ЛО скажем только одно: «Ми переможемо!»

Слава Україні!

32 Comments on "“Линии обороны” – 7 лет (Часть 2)"

  1. Вітаю з черговою річницею! Сім – цифра щаслива. Впевнений – вона принесе нам Перемогу! Дякую за ваш благородний і такий необхідний нам труд. Не перейматесь за те, що ви не на фронті. Без міцного тилу не буває перемог. Ми – переможемо! СЛАВА УКРАЇНІ!!!

  2. Юрій | 18.06.2022 at 13:10 |

    Героям Слава!!!
    Від усього серця дякую, що ви є!!! І окрім здоров’я, натхнення, стійкості та всіх благ, хочу побажати, щоби інші річниці дня народження ЛО, ми святкували вже у іншому форматі – щоб ми були на своїй землі, Україна була цілісною, зі всіма своїми звільненими територіями, а орки – щоб були за порєбріком, за ровом з крокодилами, на території своїх ісконно скрєпних мокшанських боліт.
    Ми переможемо!!!

  3. Domino | 18.06.2022 at 13:15 |

    Героям слава!

  4. Andrew | 18.06.2022 at 14:08 |

    Героям слава! З днем народження всіх нас!

  5. Ірина | 18.06.2022 at 14:26 |

    Героям Слава!
    З усього серця вітаю колектив ЛО та його головного двигуна – анти-колорадоса з Ювілеєм! А також всіх присутніх. дописувачів та мовчунів! Не пам’ятаю вже, з якого часу читаю ЛО – здається, вічно. Приєднуюся до визначення “луч света в темном царстве”, так і є в години розпачу та зневіри. Особливо нічні, коли підсумовуєш події дня, тижня, місяця. Надзвичайно вдячна Вам за стійкість та принциповість!

  6. Спасибо Вам! На мой субъективный взгляд похожего ресурса не было, нет сейчас и, возможно, не будет в украинском информационном пространстве. Без преувеличения, Линия Обороны – уникальное явление. Имею право так рассуждать, потому что мой стаж изучения политических событий в Украине и в мире начал отсчёт с 2004 года. И с тех пор я просто живу этим в интернете. Самые наилучшие пожелания Редакции и Автору. Пусть чернила никогда не заканчиваются в его авторучке. Изумительное оружие в умелых руках!

  7. wavesurfer | 18.06.2022 at 14:56 |

    Вітаю з днем народження!!! Ви ковток чистого повітря, читаю Вас з 2019 року. Бажаю наснаги, натхнення та тримати Лінію оборони до нашої перемоги.
    Слава Україні!

  8. Валерій(vborysfen) | 18.06.2022 at 15:02 |

    Щірі вітання з Днем Народження!

  9. leonpod | 18.06.2022 at 15:02 |

    Я з ВАМИ!

  10. Сергій | 18.06.2022 at 15:30 |

    Вітаю з днем народження. Майже сім років, кожного дня читаю ЛО. Не можу збагнути, як людина може без перерви, увесь час виконувати такий об’єм роботи. Низький уклін і подяка. Ви справжні герої.

  11. Yuliya | 18.06.2022 at 15:43 |

    З Днем народження Ло! Дякую всім Вам за Вашу працю.
    З великою повагою.

  12. Yuliya | 18.06.2022 at 15:45 |

    ЛІНІЯ ОБОРОНИ!

  13. Valerii | 18.06.2022 at 16:24 |

    Щіро дякую і не перестану дякувати за Вашу , далеко недооцінену тяжку працю! Не кажучи вже про те яку моральну підтримку, настрій і мету до якої треба йти , наша ЛО підтримувала всі ці роки мене і моєї сім’ї! Але виявився ще один ефект, а саме, ці 7 років виховали нове покоління молоді!!! Це відкриття я зробив спостерігаючи за становленням власного сина. Він разом зі мною, почав читати ЛО з 11 років, спочатку історичні статті, а потім поступово перейшов і до других матеріалів, які в більшості приходилось звісно розбирати і коментувати, але воно було того варте. І зараз я можу вже констатувати, що виросла справжня людина з логічним, критичним мисленням, широким світоглядом, з гумором і саме головне справжнім українцем, навідь не зважаючи на оточення в якому йому випало рости (дуже багато шкільних історій, але про них коли прийде час). Низький уклін Вам, всій редакції і всім причетним до ЛО (і коментаторам також) і щира подяка. І таки ДА ( як ви завжди писали), МИ ПЕРЕМОЖЕМО! Все буде Україна!

    • Андрій Дар | 18.06.2022 at 18:58 |

      Вітаю Вас!
      Так, якби молодь читала Анти-колорадоса – всі виросли б патріотами!

  14. Героям Слава!
    І одне щире побажання – скорішого закриття ресурсу:)))

  15. R from Kaunas | 18.06.2022 at 17:23 |

    Поздровляю с Днём Рождения ЛО!
    Успехов в Вашей чрезвычайно важной борьбе (да, именно борьбе) за Свободную и Счастливую Украину!
    Да и лучшие пожелания единомышленникам и читающей ЛО брати.
    Всегда жду мастерски написанных статей Автора.

    С большим уважением,
    Roland.

  16. Наталія М. | 18.06.2022 at 18:55 |

    Поздравляю Вас, уважаемый Автор, и Ваш совсем маленький коллектив, и нас, Ваших постоянных читателей, с 7-милетием. Срок вроде бы небольшой, но за это время Автором было написано несколько тысяч статей на самые разнообразные темы. Которые мы все читаем с большим интересом и удовольствием.

    Благодарю уважаемого Анти-колорадоса за огромный труд, который он вкладывает в этот ресурс, который стал нашим клубом по интересам. Этот клуб включает в себя очень здравомыслящих, интеллигентных людей, которые не боятся критиковать действия власти и отдельных персонажей нашего политикума.

    Желаю уважаемому Анти-колорадосу крепкого здоровья, вдохновения, удачи! И нам всем, жителям Украины, желаю скорейшего разгрома мордора, его полного обнуления и исчезновения на карте мира

  17. Ніна | 18.06.2022 at 19:06 |

    З дем народження! Я з вами майже з самого початку. Коментую нечасто, але читаю кожного дня. Вражає працездатність та продуктивність нашого Автора. Крім того, що ЛО дійсно допомагає триматися у ці важкі часи, тут я ще отримую додаткові аргументи для моєї власної інформаційної війни в коментарях у Фейсбуці та Твіттері. Не забанила жодного з ФБ френдів і радію, коли деякі з тих, хто всмоктав ворожу пропаганду, починають лайкати мої пости. Не всі, нажаль. А всій редакції я бажаю здоров’я, сил, наснаги, натхнення. Разом до Перемоги! І після Перемоги теж, бо треба буде перемогти ще і внутрішнього ворога. Все буде Україна!

  18. YOprst | 18.06.2022 at 19:47 |

    Мені повезло. Коли я сюди попав мені “довелося” прочитати “лише” трядцять попередніх статтей. Це був 2015 рік. Навіть попадав під дружній вогонь (бан).
    Навчився розуміти і стримуватися щодо іншої точки зору – це щодо атеїзму Автора, який спочатку був доволі агресивним. [Я сам помірковано віруючий ортодоксальної (православної) церви України]
    З допомогою методики Автора – ДУМАЙ САМ – вийшло перконати декількох людей, що думати хоч і важко але, корисно.

    І чомусь маю відчуття, що за рік цей проект закриється 😉 [це спираючись на обіцянку автор]. А шкода.

    Як епілог – ЛЮДИ, ДУМАТИ ВЛАСНОЮ ГОЛОВОЮ ДУЖЕ ВАЖКО ! Але треба.
    Привітання з Рівного.

  19. Юрій+Арч | 18.06.2022 at 19:50 |

    Героям Слава! З річницею.
    Сьогодні довелося труїти колорадських жуків, надіюсь не сваритимешся.
    Низький уклін і подяка.

  20. Doka73 | 18.06.2022 at 21:32 |

    Героям Слава.
    Ви як ковток чистого повітря серед телевізійних єдиних помий.
    Так тримати. Україна переможе

  21. З річницею, ЛО! А чи знають читачі ресурсу, що на укрвікі є сторінка, присвячена ANTI-COLORADOS: Ось вона: https://uk.wikipedia.org/w/index.php?curid=2405403
    А чи знають, що її можна перекласти та розмістити в инших мовних розділах Вікіпедії? А чи знають, що стаття ЛО “Каратель орков по имени “Джус”: интервью с украинским пилотом МиГ-29”, озвучена на ютюб каналі Самый сок-2, за півтора місяці отримала майже півтора мільйона переглядів? Слава Україні!

  22. Канадський Бандерівець | 18.06.2022 at 21:52 |

    Героям Слава! З річницею, автори та жителі ЛО! Енергії, наснаги та творчих успіхів!
    На превеликий жаль, думаю (надіюсь) що закривати Лінію Оборони не буде доцільно навіть після закінчення війни, бо ідеологічна, політична, інформаційна та світоглядна війни тривають постійно, а тут без Вас – ніяк.
    Кількість людей з вихолощеними мізками зменшується занадто повільно, національна свідомість тільки почала відновлюватись, москалі усі не вимруть раптово, як динозаври, а їхня пропагандистьска машина вдосконалювалась десятиліттями, РПЦ нікуди не збирається зникати… А що вже говорити про наших домашніх кротів, які окопалися у владі і далі туди лізуть, та й усіляких “нєтакіх понаєхов с запорєбріка”, “гуру” та “учітєлєй” усіх мастєй, оналітєгов і ікспєрдов – їх хто буде виводити на чисту воду та відкривати людям очі про оту усю “піонтковщину” та “каспаровщину”? Тут роботи щонайменше вже на декілька “Ліній Оборони”, так що найближчим часом перефразуючи: “спокій нам тільки сниться”…
    Основними умовами коли авторів та жителів ЛО можна буде відправити на достойний retirement я бачу тільки наявність справді незалежних ЗМІ та відновлення достойного інституту журналістики, а не вот єто вот всьо що є зараз, “смєшалісь в кучу курви, бляді…” (пардон май френч) 🙂
    Так що бажаю Анти-Колорадосу, пані редакторці, усьому колективу та коментаторській спільноті багато здоров’я, терпіння і довгих років життя, допоки не настане довгожданне “Все Буде Україна”! Ми переможемо!

  23. Барабашка | 18.06.2022 at 22:01 |

    👍👏🥳

  24. SoldatYdachi | 18.06.2022 at 22:02 |

    Вітаю з сьомою річницею!
    хоч насправді (день за три) DL вже 21 рік.

    Разом переможемо!

  25. Слава Героям!
    З Ювілеєм!
    Разом до Перемоги!
    І кожен на своєму місці.
    Слава Нації!

  26. Юрій | 18.06.2022 at 22:09 |

    Вітаю! З роси та води! Ваша робота важлива!

  27. Dr.Roma | 18.06.2022 at 22:40 |

    Героям слава! Переможемо!

  28. Сергій-Львів | 18.06.2022 at 23:13 |

    Найщиріші вітання! Такий темп роботи задля великої Перемоги, який Ви та редакція взяла на себе, вимагає насамперед тверезого погляду на події, а без міцного здоров’я тут ніяк. ЛО давно вже стало джерелом натхнення та віри читачів у те, що у нас все буде добре.

  29. Тихонович | 19.06.2022 at 08:46 |

    Поздравляем Ваш творческий коллектив с Днём Рождения! День начинается и заканчивается с прочтения ЛО. Мы с женой читаем Вас давно, начинали на “Обозревателе”, а потом перешли на ЛО. Порылся в своих закладках и нашёл первую статью от 25 сентября 2015 года: “Операция “Граф Монте-Кристо” или где деньги Путина?” Да, прошло семь лет! Спасибо за Ваш Титанический труд! Вы нам нужны! Слава Украине!

  30. Shadow7 | 19.06.2022 at 10:28 |

    Найщиріші вітання з Днем Народження!
    Героям Слава!
    Разом Переможемо!!!

Comments are closed.