Казочка про ЗЮ-нералісімуса

Автор — Дід Панас

Із серії «Новітні казки Діда Панаса»

Добрий вечір вам, малятка, любі хлопчики й дівчатка! Сьогодні я приніс вам казочку — ще й бубликів в’язочку! А казочка моя буде про ЗЮ-нералісімуса… Отож, діточки, сідайте довкола своїх комп’ютерних моніторчиків, планшетиків чи смартфончиків та слухайте мене уважненько.

Почну, мабуть, з того, що не десь там у тридев’ятому царстві, тридесятому домогосподарстві, триодинадцятому ханстві, тридванадцятому тмутораканстві — а в нашій Незалежній Україні був собі Зелений Кловун. Чому Зелений, питаєте? Та тому, що понад усе полюбляв він, коли кишені розпирають тугі пачки іноземної валюти зеленого кольору. А також тому, що коли в молоді роки йому надсилали повістки з райвійськкомату, він завжди вправно «косив», вигинаючись літерою «ЗЮ» — десь отак приблизно:


Z


Дивилися на нього лікарі військкоматівські й тільки руками розводили:

— Ні, ну справді, куди ж такого до армії брати?!

І посилали щоразу куди подалі. Отак і «косив»… А повертаючись на сцену до своїх концертів — розпрямлявся і косив бабло жартами, які на людей з розвиненим естетичним почуттям навіювали тугу зелену, проте водночас дуже подобалися не надто вибагливим дурбецалам, яким на все «какаяразніца» і яким понад усе подобається «здєлатьіхішшораз».

Саме тут, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, змушений дуже коротко зазначити: до військової служби можна ставитися по-різному, її не обов’язково любити, але якщо ти ухиляєшся від призову до Збройних сил України цілих чотири (якщо не помиляюсь) рази — це є промовистим свідченням і твого ставлення до ЗСУ, і до Незалежної України, і до громадянських обов’язків перед рідною державою. Особисто я — Дід Панас і у війні участь брав, і в полоні ворожому побував, і з фільтраційного табору тікав та потім жив на окупованій ворогом території… Але от чого я точно не робив — то це від служби у війську не «косив». Не бувало такого зі мною, точно не бувало.

Але ж, мої маленькі, повернемося до Зеленого Кловуна. В один не дуже погожий день, коли розум 73% українських виборців явно помутився на тлі якихось неприродних катаклізмів, то любителі невибагливих жартиків Зеленого Кловуна раптом вирішили:

— А какаяразніца?! Давайте-но оберемо нашого кумира — припиздентом!!! Назло всім вумникам, здєлаєміхішшораз!..

А Зелений Кловун, почувши це, зі сцени як загорлав:

— А давайте, давайте, здєлайтєіхішшораз!!! У ніс война там якась чи шо?! То надапростапєрєстатьстрілять!!! Виберіть мене — побачите їх усіх на днє!..

Ну що ж, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка: як 73% лохторату сказали — так і зробили: обрали вони Зеленого Кловуна припиздентом і почали чекати, що ж станеться і хто ж у дурнях зостанеться?! Адже простапєрєстатьстрілять — це ж так просто!!! Куди вже простіше…

Але, мої маленькі, час іде, а війна з Московією все триває і триває. Вже обраний «позеленілим» лохторатом припиздент давно віддав наказ простапєрєстатьстрілять, вже це багатократно відбилося на боєздатності нашого війська, вже навіть є судове рішення про відкриття провадження проти припиздента через загибель одного з бійців… Ох, чого тільки не сталося за останні півтора роки, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка! Як тут раптом цей Зелений Кловун дав розлоге інтерв’ю солідному часопису, де є, зокрема, отакий цікавий пасаж:


Чи замислювалися ви над тим, що Росія знову може напасти на Україну, але вже з іншого боку? Наприклад, з боку Криму, де зараз проблема з водопостачанням.

— Це жахлива ситуація, я навіть не хочу її уявляти. Я проти цього. Будемо сподіватися, що це неможливо. Інакше буде велика війна. Ми нікуди не підемо, ми всі будемо воювати, всі будуть мобілізовані — і чоловіки, і жінки. Це буде погано для населення України. І я думаю, що Росія це прекрасно розуміє.


Що тут сказати, мої маленькі?..

По-перше, дуже ріже око визначення «Росія знову може напасти на Україну» — бо виходить так, нібито минулий напад Росії на Україну увінчався миром, зараз війни нема… що війна можлива лише колись, а зараз у нас із Росією мир, дружба, жуйка. Ніби так виходить, еге ж?! Чудово розумію, що інтерв’ю було попередньо відцензуроване прес-службою припиздента. Але хіба ж у журналістів «Фокусу» зовсім усі клепки з голови позлітали?!

По-друге… Не знаю, можливо, я щось пропустив — але що означає оце сакраментальне «всі будемо воювати, всі будуть мобілізовані — і чоловіки, і жінки»?! Ні-ні, я, Дід Панас — зовсім не проти ґендерної рівності. Більш того, я пишаюся українськими жінками, які в скрутний для України час пішли захищати її нарівні з українськими чоловіками. Водночас, Україна — все ж таки не Ізраїль, у нас нема законних підстав для тотальної мобілізації всіх жінок, хоч якою б не була загроза зовнішньою агресії.

По-третє, якщо брати приклад з того, хто давав це інтерв’ю, то всі чоловіки і жінки, яким пришлють повістки з військкоматів, по ідеї, можуть сміливо «відкосити», причому неодноразово. А чого такого?! Хіба ж наше ясне сонечко — наш припиздент і го(ло)внокомандувач сам не «косив», причому неодноразово?! А якщо «косив» — то які проблеми?..

Й нарешті по-четверте… Сам тон процитованого пасажу засвідчує, що припиздент наш бачить сам себе вже навіть не хвельдмаршалом, а цілим ЗЮ-нералісімусом. Щонайменше! Бо на другому році свого припиздентства воно нарешті второпало, що простапєрєстатьстрілять не вийде — а це саме й означає, що «всі будемо воювати… — і чоловіки, і жінки». Бо не ми війну розпочали, а Росія. І війна ця не припиниться, скільки не дивись в очко… ой, перепрошую — в очі лисому московському пахлу…

А ще мені цікаво, як тепер почуваються епічні 73% «позеленілого» лохторату, які обрали Зеленого Кловуна припиздентом?! Ну що, «зелені» малятка, нерозумні хлопчики й дівчатка — отримали обіцянку-цяцянку на тотальну мобілізацію і чоловіків, і жінок?! Надапростапєрєстатьстрілять, еге ж! Їжте, «зелені» малятка, не обляпайтесь! Це вам не той самий «Барига» разом із тим самим «Кривавим Пастором», яких ви не побажали бачити на чолі України. Це тотальний пацифіст, який пропонував простапєрєстатьстрілять. Ваш Зелений Кловун, щойно відчувши своєю п’ятою точкою небезпеку — негайно ж заговорив про тотальну мобілізацію і чоловіків, і жінок!.. У вустах чотирикратного «уклониста» це може означати одне-єдине:

Рятуйте мене — вашого улюбленця! Захищайте мене всім миром — і чоловіки, й жінки!!! Бо ви ж мене так любите, так любите!..

От на цьому казочка моя нарешті добігла кінця. А тепер на добраніч, мої маленькі! Ідіть собі, вмивайтеся, нехай вас батьки напоять тепленьким молочком з медяниками, щоб вночі вам наснилися хороші сни про те, що Україну знов очолить достойний Гетьман, а не чотирикратний «уклонист»…

На добраніч, малята, на добраніч!


UPD. Дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка! Якщо ви гадаєте, що Дід Панас вам казочку розповів і на тому комп’ютер вимкнув — то ви глибоко помиляєтесь! Слідкую за обговоренням і я сам, і Зайчик-Побігайчик, і Котик-Муркотик… Отож під матеріалом вже понад дюжина коментарів, а ми всі троє очікуємо, коли ж хтось із вас здогадається провести паралель між словами нашого го(ло)внокомандувача і їхнього пахла?! Адже останнє (якого не годиться проти ночі згадувати) якось грозилося ставити росіянських «іхтамнєтов» позаду українських жінок і дітей. Згадали такий епізод?!

І що, напрошуються бодай якісь паралелі між тим, який зібрався тотально українських жінок до війська мобілізувати і тим, хто хотів за спинами українських жінок своїх «іхтамнєтов» ховати?! Отож бо!..

Ваш Дід Панас

25.12.2020, 23:15

23 Comments on "Казочка про ЗЮ-нералісімуса"

  1. Damian | 25.12.2020 at 20:15 |

    !!!

  2. Дорогий Діду Панасе! Казочка добра і тему цю потрібно повторювати іншим. Але навіщо діточок знайомити з матюками? Та й дорослим ріже вуха, як би ми не ставилися до ЗЕ.

    • Олександр | 25.12.2020 at 20:51 |

      Підтримую..

    • «Отака х**ня, малята» — популярний ненормативний крилатий вислів української мови, який за відомою міською легендою, вперше було застосовано ведучим Петром Вескляровим («Дідом Панасом») у прямому ефірі телепередачі «Вечірня казка» («На добраніч, діти», УТ-1) на початку 1980-х років.
      https://uk.wikipedia.org/wiki/Отака_хуйня,_малята
      =====
      Що дозволено Діду Панасу… те дозволено. Особливо у тих кричущих випадках, коли такий собі чотирикратний “уклонист” погрожує тотальною мобілізацією і чоловіків, і жінок на захист себе, любого!.. 🙁

      • Укроп | 25.12.2020 at 23:05 |

        Тоді нехай не дід матюкаєиься, а Котик, він же фронтовий кіт, то які вже там манери… 🙂

        • А там всіх матюків – єдине слово “прип**дент”! Його Дід Панас час від часу в попередніх казках вже вживав, і нічого, проходило. 😀

  3. Ватасгинь! | 25.12.2020 at 20:41 |

    Вспоминаю совковое:”Сказка-ложь,да в ней намек,добрым молодцам урок”.Никакой лжи и намеков,все коротко, ясно и предельно правдиво!Это я о сказках современного Деда Панаса.

  4. «Чи замислювалися ви над тим, що Росія знову може напасти на Україну, але вже з іншого боку? Наприклад, з боку Криму, де зараз проблема з водопостачанням.»
    Як на мене, то тут зю прозоро натякає на те, що «давайте дамо воду в Крим, якщо не хочете бути мобілізованими всі підряд»

    • Гліб | 26.12.2020 at 09:01 |

      +
      Мені тут скоріше бачиться паралель з совковим «лишь бьі не бьіло войньі».
      Але тут лише почни шукати паралелі — зупинишся аж за Уралом.

  5. ++++++++++

  6. Евгений О. | 25.12.2020 at 21:41 |

    …А ще мені цікаво, як тепер почуваються епічні 73% «позеленілого» лохторату, які обрали Зеленого Кловуна припиздентом?! Ну що, «зелені» малятка, нерозумні хлопчики й дівчатка — отримали обіцянку-цяцянку на тотальну мобілізацію і чоловіків, і жінок?!
    ———————————————————————————————————————————————————-
    Як на мою думку, то оті самі “відсотки” взагалі і не “грузяться і не паряться” різноманітними виступами їх обранця.
    У цієї категорії населення на все одна відповідь ” А шо ваш Порох бил би луччє?”
    А от що мене дійсно пригнічує, то відсутність негайної і яскравої реакції тих сил, що до недавна позиціонували себе як патріотичні.

  7. Фото зелентвагена, це натяк, що він герой смехдержави?

    • 1. За основу взята золота зірка героя праці, а не просто героя.
      2. Якщо придивитися уважно – поверх зірочки накладена баночка… мне-е-е… кгм-м-м… косметичного крему, так би мовити. У неї дуже специфічний дизайн! 😀
      3. Висновок: він не герой – він ге(мо)рой. 😀 Бо не воює, а працює… у відповідний спосіб. 😀

  8. Валентина Ярошик | 25.12.2020 at 22:18 |

    Да, правда дуже гірка, 73% лохторату “нелоха” нікуди не ділись і далі будуть чинити зло Україні, тому треба бути напоготові захистити неньку Україну

  9. Martin | 25.12.2020 at 22:54 |

    Воно з початку, на стадіоні, так і казало – називати його В.А.З., а посаду ВАЗеленімус.

  10. Domino | 25.12.2020 at 23:00 |

    Маячню несе зю. Всі будуть воювати. Ага, особливо квартал 96. Він перший звалить зі своїм кодлом. Воювати будуть, як завжди тільки ті, у кого ще є залишки совісті і порядності. Ну і ті, хто від мобілізації не зможе відмазатись.
    В Україні косять всі, хто може. Наш гідрант тут не виключення. Віддзеркалення суспільства.

  11. Олександр Яковлєв | 25.12.2020 at 23:16 |

    А мене більше різонуло таке:
    “— Це жахлива ситуація, я навіть не хочу її уявляти. Я проти цього. Будемо сподіватися, що це неможливо. Інакше буде велика війна… …Це буде погано для населення України. І я думаю, що Росія це прекрасно розуміє.”
    Так. Путін все це розуміє. Але чи зупинить його це розуміння? В мене великі сумніви щодо цього. А чи розуміє це наш Зе? Чи він впевнений, що Пу зверне увагу на те, що Янелох проти?
    А уявляти будь яку жахливу ситуацію необхідно. Уявляти і робити підготовчі та упереджувальні кроки. Йой, згадав – нашому ж найвеличнішому нема часу думати (чи стратегічно, чи взагалі).

    • Так а чом у нього й зірка на грудях та еполети з гербом СРСР на плечах! От саме тому, зо ВВХ**ло все розуміє – і він це знає… 🙁

  12. Евгений О. | 26.12.2020 at 00:02 |

    От не можу втриматись від посилання https://www.radiosvoboda.org/a/news-maksym-kryvonos/31019452.html.
    І на пам’ять приходить інтервью того ж тим же з тезою про те, що обговорювана в матеріалі Дідуся Панаса персона суттєво виросла як головнокомандувач.
    То вона виросла, чи не виросла?
    Чи як у тому водевілі “Цирк”, здається, про поросятко, що росло, росло, і виросла така велика така солідна… Хто виріс, що виросло?!!!! … Ну, то вже що виросло, то виросло…

    • 1. Ух ти!!! Отже, Дід Панас мислить десь так само, як і заступник секретаря РНБО Кривонос?! Круто!.. 😀
      2. Водевіль називався не “Цирк”, а “Принцеса цирку”, він же – “Містер Ікс”:
      https://www.youtube.com/watch?v=mbb24E268qI

  13. VolodymyrSR | 26.12.2020 at 03:36 |

    Диво дивне – а де про чудовисько Трампа та спасителя України Байдена? Таку тему прогавили.

  14. Валентин | 26.12.2020 at 12:30 |

    Буду захищати державу,даже якщо у руля буде Z.Без варіантів.

    • Вовк | 26.12.2020 at 13:46 |

      Зпочатку – Державу дезінфікуємо від плісняви!

Comments are closed.