Наступила осень. Отцвела капуста…

Автор: Юрий Зелененький

Ось знову наближаються вибори і знову суспільство поділилось на тих, хто зе, і хто проти чинної влади.
Я от, чесно кажучи, не розумію спротиву тих громадян, яким НЕ подобається чинна влада.
Що ж саме їм не подобається? !
Багато є критиків, які кажуть, що влада обіцяла вчителям зарплати по 4000 долярів, а тих грошей щось нема і нема. Дурниці!!!
Владні обіцянки – обов’язкові для виконання перед народом, тому натомість депутатам Верховної Ради підняли зарплатню, і подейкують, що зі всіма надбавками і добавками якраз виходить та сума. Але до чого ж тут депутати?
А все виявляється просто!
А візьміть і дайте непідготовленому пересічному вчителю такі гроші в руки, що буде?
Та він звар’ює! А який тоді з нього вчитель?
А отак на депутатах спочатку випробують, чи така сума підйомна і безпечна, чи не буде він біситись із жиру, чи бува не лусне від тих грошей (та якщо й лусне, то ж не шкода, то заради людей, і так парламент до 300 чоловік хочуть скоротити), і тоді неодмінно перейдуть і до вчителів!
А от що мені подобається – схоже, що рекламою теперішньої влади займаються люди, котрі ще рекламували років з 10 назад міцного господарника Віктора Федоровича Януковича. Очевидно, ще тоді був розроблений концепт довготривалої політичної реклами. Вся країна була завішана портретами молодого, проте досвідченого Федоровича, і на кожному плакаті красувався надпис «Почую кожного!».
Там ще десь номер телефончика мав бути, так щоб кожен українець, міг взяти телефон у руки, ввести заповітний номер, і набравши повні груди повітря, гаркнути у трубку: «Альо!!! Фьодорич?».
І навіть зараз, через 10 років, можна повторити цей фокус, але зараз в моді діджитальні ефекти – на тому кінці дроту моментально визначаються твої джі-пі-ес координати, і бадьорий голос гундосить спантеличеному абоненту –«Віктор Федорич вийшов у Ростов», і потім – бац – «Ти-це Тернопіль!!!», «Ти-це Троєщина», «Ти-це Кривий ріг!». Вражаюче продумано!
До того ж не може не радувати те, що у команді президента більшає проффесіоналів часів Януковича. Це ж досвідчені люди, вміють господарювати – все буде добре! Також тішать чутки про можливе об’єднання «Слуг» з «ОПЗЖ» – як то кажеться, свій до свого по своє!
Шкода, що ніяк не підтягнеться Микола Азірович – бо з прем’єрами у нас якось не заладилось. Ні, була ж спочатку «Dream Team» із Гончаруком, котрий пообіцяв підвищити економіку на 40%, але можливо це виявилось замало… тож, новий прем’єр по старій радянській традиції мав би підняти планку ще мінімум вдвічі.
Тож, до катастрофічного збагатіння залишилось ще мабуть трішки! Щоправда, ті ж самі, невдоволені владою, стверджують, що цифри у 40% і у 80% вже навіть перевиконані, і навіть кажуть, у чиїх це кишенях, але то таке – складні економічні викладки, хіба в такому зможе розібратись пересічний виборець?!
І знову ж критики кажуть, що у команді президента – брак фахівців, а якісний склад монокоаліції у парламенті – бездарно низький. Маячня якась. Ще ж великий Володмир Ілліч Улянов говорив, що країною може керувати навіть кухарка, а в нас – не хухри-мухри якісь, а цілий артист! І артистів у владі зараз досить багато, так що не пропадемо. А за словами прес-секретаря Юлії Мендель, наш Зеленський перетворюється на одного із самих впливових людей світу, так що ось так, тримайте! Щоправда, у діях влади інколи ввижається якийсь саботаж із самої середини, якась нерішучість. Проти попереднього бариги понавідкривали з 50, а може й більше кримінальних впроваджень, а от щодо громадянина Варфоломія – ну того, що незаконно, всупереч прагненням старшого брата передав Україні чи то термос, чи то томос, ( какая разніца, впринципі) – ось тут мовчок. Він тут роз’єднує адіннарот і ніхто не реагує. З іншого боку, з тим кондитером все зрозуміло – віддав злочинний наказ українським катерам пливти з одного українського порту в інший – це ж треба такому нахабству трапитись!!!
Дуже гордий з того, що діюча влада проявляє турботу про наших мешканців, котрі живуть на тій стороні у Криму. З подачі влади у медіапросторі нарешті звертають увагу на спраглих мешканців Криму, піднімаються питання відновлення водопостачання. До того ж, є різні ідеї – від безглуздих, таких щоб встановити спеціальні крани перед військовими частинами Росії, і як тільки туди дніпровська вода заходить – вони рраз – і закриваються, до практичних і господарних ідей від твердих господарників – якщо такий краник і не вийде поставити, то військовим частинам Росії воду можна продавати по дорожчому тарифу! Ось це правильно.

Дуже практичний і тверезий погляд у влади на скорочення нашої Армії. По перше, це дратує наших друзів із-за поребрика, їм чомусь здається, що наша Армія загрожує їхнім мирним бомбардувальникам і танкам. Тому цілком логічними видаються плани – там трохи скоротити авіацію, там людей, там ще 10%, ну і їсти можна поскромніше – попривикали тут при кондитеру їсти, як у всіляких турецьких All inclusive. По- друге, це дорого. Уявляєте, скільки вартує, щоб кілька разів стрельнути з одного нещасного танка??? Та ж на ті гроші можна цілий відділ якогось КГБ тримати цілий місяць!!! А якщо, боронь Боже, з тієї сторони теж хтось стрельне і той танк підіб’ють – то ж мільйони долярів, на ті гроші можна ціле управління рік часу годувати!!!
Та й ті військові з тими волонтерами і добровольцями, від рук відбились, їм їсти не дай, тільки постріляти дай! Отож і ввели (нібито) систему штрафів і бонусів для військових – стрельнув – плати штраф! А сидів тихенько – отримай надбавку! Ну мені це щось не дуже подобається, краще би зробили так – хочеш стрельнути – піди, купи в магазині за свої гроші патрони, чи міну яку, і тоді вже стріляй! Ото би одразу був і порядок, і тишина, і економія бюджету. Хоча, я так підозрюю, нарешті там вгорі до такого додумаються.
Взагалі, якби оту армію скоротити (нам же немає що з ким ділити, треба просто перестать стрілять ), то на ті гроші знаєте скільки би можна було резиденцій набудувати? А туди діток поселити, з батьками – ну от як нещодавно трапилось у Кончі-Заспі. Так шо треба прєкращать воювать, тим більше, що Фокін (ну той, дєдушка внучки, що його по блату влаштувала у Тристоронню контактну групу з припинення вогню), так він сказав, що він там ніякої війни з Росією не бачить. Так що напрошується план дій – уважно подивитись в очі один одному, понять і простіть. Ну і раз вже ОПЗЖ, та й інші слуги народу, роблять такі кроки для повернення мирного життя, нормалізації стосунків із Росією, відновлюють спільні духовні скрепи (то вулицю в Одесі перейменують взад – імені славного та звитяжного радянського полководця Жукова, то мову російську визволяють від утисків, то ще щось корисне утнуть) – то слід якось вже визнати і те, «что русский я бы выучил только за то, что им разговаривал Ленин!!!». И не бывает вечной войны, после нее всегда будет мир. И к нему надо готовиться заранее, подучить русский, если кто подзабыл– потому что как же мы будем общаться со своими старшими братьями, не будут же они в самом деле все учить укрАинский, ведь так же?
А вот Владимир Путин, в глазах которого наш незабвенный Владимир Зеленский видит мир, мечтает восстановить Советский Союз. И ведь неплохое же было время, как то же жили тогда, и все дружные были, не то что сейчас. Тогда была общая страна, общий враг, общие квартиры, да что там говорить – было время!!! Как вспомнишь тот пломбир по 15 копеек, а ту колбасу по 2.20 – аж слезы выступают.. И электричество было по 4 копейки за киловатт, крути, сколько хочешь – хоть 3 лампочки вкрути, хочешь -включи радиолу, хочешь – телевизор (ну, если он не в ремонте, конечно)! Больше и нечего то включать, да и не надо, по большому счету. И дышалось то легче – никаких тебе смогов, ни выхлопных газов. Во дворе несколько раз за день проедется автомобиль – и все, тишина, почти курорт в центре города!!! А какие курорты были в Советском Союзе – просто загляденье! Достанешь путевку (ну по блату, конечно) в здравницу – и ты уже человек на 21 день!!!
А еще в Советском Союзе были замечательные лагеря. Вот взять к примеру, АРТЕК – прекрасный лагерь для детей. И для родителей также были, тот же ГУЛАГ, кстати. Хотя, там конечно надо разобраться, как и кому распределялись путевки в эти заведения, но какая разница, если и там, и там отдыхали миллионы счастливых граждан самой прекрасной страны мира!!!
И напоследок – сейчас осень, пора убирать. Но хочу напомнить, что увядшую зелень, то есть листву, жечь нельзя. Это то ли негуманно, то ли неэкологично. Из нее нужно делать компост.

14 Comments on "Наступила осень. Отцвела капуста…"

  1. SoldatYdachi | 21.10.2020 at 18:46 |

    увядшую зелень, то есть листву, жечь нельзя. Это то ли негуманно, то ли неэкологично. Из нее нужно делать компост.
    =====
    добре, рахуйте що вмовили.
    палити зелень пожухлу не буду.
    я її лопатою, лопатою бо косу шкода замастити у лайні.
    й на купу до гною.
    😉
    що ж до компосту – то це вже збочення – його (компост) ж, треба ж, вилами постійно штрикати та ворушити!
    🙁

    • parabellum | 21.10.2020 at 19:05 |

      Пломбир стоил 19 копеек..

      • parazels | 21.10.2020 at 20:18 |

        20. 15 стоило светло-коричневое мороженое, более жёсткое чем пломбир.
        А очереди за колбасой и маслом какие были, очереди!…

        • Крем-брюле называлось…

        • Сергій | 22.10.2020 at 08:42 |

          Називалося те морозиво “слівочноє”. Я так розумію, зливали залишки з пломбіру. Тільки щось я пам’ятаю, що воно вартувало 13 копійок, ні? Чи 2 зайві копійки – то через барвник, а 13 – чисто біле? А про черги я можу згадати й ті, що за молоком – о 6-й ранку бігом, бо привозять одну лиш бочку.

    • Якщо є натхнення – то й нові вила купити можна…

  2. Gala SS | 21.10.2020 at 18:59 |

    Як казав один спэц весною: не паліть траву, бо що ж ви осінню жерти будете?

  3. Dj avan | 21.10.2020 at 19:07 |

    Прекрасно написано!

  4. Любопытный | 21.10.2020 at 19:50 |

    ДДТ – Что такое осень (Official video) — https://www.youtube.com/watch?v=5KC-iscJtsI
    Лирика (текст) зашкаливает. Это Вам не попма галимая

    • Евгений О. | 21.10.2020 at 20:46 |

      Хорошая музыка. И текст хороший. И смысл хороший…
      Вот только как вспомню я этих высоцких с окуджавами да тот задумчивый восторг интеллигентский, так и понимаю мастерство совковых социологов, мастерски сумевших позагадить мозги и молодежи и не очень молодежи. Какими-то полудиссидентскими сказками, иносказаниями и “глубокими аналогиями”.
      А мир в это время просто делал дело, совершенствуясь и совершая все новые и новые открытия. В том числе и в бытовой технике, освобождавшей время для жизни…
      И сегодня многие из моих ровесников наверно с трепетом душевным вспоминают…не столько собственно эти стихи и песни, сколько свое состояние души. А что еще оставалось, если попытка заработать сверх выделенного могла привести аж до расстрела?
      А сегодня некогда рефлексировать. Нужно делать работу. Качественно, квалифицированно, ответственно.
      Потому как иначе … Как там в поговорке, в пути кормить никто не обещал…
      Вот такой, знаете ли сумбур вызвал Шевчук своей осенью…
      Да, кстати, и голосовать оказывается сегодня надо ответственно.
      Ведь блок коммунистов и беспартийных канул в лету…
      И появился реальный выбор. И реальный враг…
      Романтика,….

  5. Damian | 22.10.2020 at 07:10 |

    Уважаемый Евгений О.! Как все меняется! Вот, казалось, совсем недавно Шевчук пел про осень, а сегодня он топит за “доктора Лизу”. https://www.youtube.com/watch?v=Dhki3atiUXs Не обязательно вспоминать все ее похождения в Украине(скажем вывоз детей Донбасса неизвестно куда и зачем, после чего о них никто не слышал). Тут достаточно, что в ее доме тепло принимали убийцу краматорского школьника Степана Чубенко. Вот Шевчук, как клоун, подпрыгнул, перевернулся и стал совсем как новый.

    • Евгений О. | 22.10.2020 at 17:26 |

      Так в том то все и дел!
      Между текстами и музыкой, равно как и сценарием, что оживляет актер под чутким руководством режисера и просих, и личностью оного по большей части пропасть бездонная.
      Мне кажется, что лишь тогда мир придет к некоему подобию, нет, не гармонии, а спокойного развития, когда все эти “инженеры душ человеческих”, равно как и “герои спорта” займут положенное им место в информационном пространстве мира. С соответствующим изменением материального статуса, безусловно.

      • Damian | 23.10.2020 at 09:50 |

        Уважаемый Евгений О.! Не знаю, понял ли я Вас правильно, но, действительно, исполнители по своему характеру и внутреннему миру часто представляют разительную противоположность ролям, которые они играют. А что касается материального статуса, то тут тоже не всегда однозначно. Мы знаем имена многих художников, картины которых сейчас ценятся в многие десятки миллионов. А при жизни некоторые из них жили в ужасающей нищете. А бывает наоборот. Например, мало кому известный журналист шарий владеет домом в Испании ценой около миллиона евро. И эти деньги не последние. Это что такие гонорары за его популярность? А что касается Шевчука, так не он первый и не он последний из тех прошлых персонажей, которые казались авторитетами без страха и упрека, рупорами совести. Постепенно отвалились Дмитрий Быков, Михаил Ефремов, Шендерович, да тот же Макаревич, который в восторге аплодировал песне с припевом “Отключим Украине газ”. Я уже не говорю про Навального с его бутербродом, Коха, Пионтковского, Илларионова, Гарри Табаха и многих других. Именно они заняли место Щекочихина, Старовойтовой, Немцова,
        Боровика, Политковской и целого легиона других убитых светлых личностей. Так что, мне кажется, можно рассчитывать на мнение только ближнего круга, да и то с осторожностью.

Comments are closed.