Казочка про Вірус сепаратизму

Із серії «Новітні казки Діда Панаса»

Добрий вечір вам, малятка, любі хлопчики й дівчатка! Сьогодні я приніс вам казочку — ще й бубликів в’язочку! А казочка моя буде про такий собі Вірус сепаратизму VirSep-2020… Отож, діточки, сідайте довкола своїх комп’ютерних моніторчиків, планшетиків чи смартфончиків та слухайте мене уважненько.

Оце буквально щойно мій маленький помічник — Зайчик-Побігайчик, стрибаючи просторами Інтернету, надибав на дуже цікавий матеріал Радіо Свобода під назвою «Слуга народу» почала передвиборчу кампанію з гаслом «Україна — це ти», де сказано буквально наступне:


Партія «Слуга народу» розпочала передвиборчу кампанію на місцевих виборах із гаслом «Україна — це ти», повідомила заступниця голови фракції політсили в парламенті Євгенія Кравчук.

«І вперше за 29 років незалежності це не просто красиві слова. «Слуга народу» завершила процес децентралізації і відтепер питання розвитку громад, міських чи сільських — вирішуватимуться не в Києві, а на місці. Тобто українці зможуть обрати на місцевих виборах реальну владу, яка матиме гроші і повноваження зробити життя в містах і селах кращим», — написала Кравчук у фейсбуці 6 серпня.


Що тут скажеш, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка… З одного боку — нібито все добре. Якщо не дивитися вглиб. Але з іншого…

А з іншого боку, мої маленькі, заяву цю зробила така собі дупутатка, котра є однофамілицею найпершого нашого українського припиздента — того самого Лиса Кравчука, який проміж краплинами зливи сухим пробігав, який попервах «методом Попандопули» Чорноморський флот СРСР з рашистами поділив, потім українську ядрьону зброю на металобрухт пустив, потім народ з «кравчучками» на заробітки пустив, потім супергіперінфляцію розкрутив. А в підсумку він (оцей Перехварбований комуняцький Лис Кравчук) маленьку хатку під золотою солом’яною стріхою в Швейцарії собі завів. А зараз наш теперішній Віслюк-припиздент відправив його (Лиса Кравчука) до Мінська — міжнародні інтереси нашої держави здавати…

От хто у нашої дупутатки Євгенії Кравчук в однофамільцях записаний. І це вже насторожує… Однак однофамілець, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка — це навіть не родич, який сьома вода на киселі. Тому варто згадати також, що наша «служанка народу» в 2014 році під час виборів була директоркою з комунікацій у штабі партії «Сильна Україна» та Сергія Тігіпка. А оце вже значно більш показово! Бо коли нашим припиздентом було Януковище Ненаситне, Ве-Ве-Пахлом підкуплене і для надійності ще й яйцем на всю голову прибите — саме тоді, мої маленькі, отой Серьога Тігіпок публічно під п’яту Януковища ліг і всіх своїх спільників у позу «зю» перед Ненаситним нагнув… Відтоді із Серьогою Тігіпком справи мати — себе не поважати! Очевидно, Євгенія Кравчук себе й не поважає…

Бо інакше вона б сто разів подумала, перш ніж подібну заяву озвучувати! Бо про «обрання на місцевих виборах реальної влади, яка матиме гроші і повноваження» вона заспівала на тлі того, що мій маленький помічник, а за сумісництвом — вірусолог-любитель Зайчик-Побігайчик нещодавно назвав Вірусом сепаратизму VirSep-2020.

Справді, буквально днями Міністерство охорони здоров’я України розфарбувало різні регіони нашої держави в різні кольори, відповідно до епідеміологічної ситуації — в зелений, жовтий, помаранчевий і червоний. Показовим є те, що в Луцьку й Тернополі відмовилися посилювати карантинні обмеження за вимогами «червоної» зони карантину! І чомусь так збіглися обставини, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, що похвалу «завершенню процесу децентралізації» Євгенія Кравчук виголосила негайно після рішень керівників зазначених вище регіонів, які не назвеш іншим словом, ніж сепаратизм. Бо як іще можна назвати ситуацію, коли МОЗ України каже одне, а в Луцьку й Тернополі центральне міністерство посилають лісом подалі?..

Що з цього може вийти зараз, коли в нашу благодатну землю намертво вчепилися рашисти — видно, якщо поглянути на ДНР/ЛНР, ОРДЛО чи як там ще назвати це терористичне угрупування!.. Так-так, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, шість років дому «нарід Донбасу» заявив, що він весь шибко вумний, що вже стомився годувати всю Україну, де завдяки Єврореволюції запанувала «хунта» — і послав Київ лісом по метелики, виявивши палке бажання бути навіки з Рашею… Чим це обернулося для «наріду Донбасу» — спитайте у них. А заразом у таких славетних «вождів», як Моторило, Ґіві, кізяк Бабайка та інші.

До речі, мої маленькі, якщо ще живі ваші дідусі та бабусі (дай їм, Боже, здоров’ячка!) — можете розпитати їх про долю попередніх українських сепаратистів. На Західній Україні був собі такий товариш Затонський Володимир Петрович, між іншим, спочатку член Зафронтового бюро ЦК КП(б)У, а з липня по серпень 1920 року (рівно 100 років тому) — голова Галицького ревкому. А на Східній Україні — товариш Артем (Федір Андрійович Сергєєв), засновник і очільник Донецько-Криворізької радянської республіки, якого чекісти пустили «політати» в аеровагоні значно раніше, ніж пришльопнули товариша Затонського… Ну, або коли підростете і підете до школи — не забудьте розпитати про цих двох вчителя історії. Тоді розумієте, як виглядали попередні штами Вірусу сепаратизму.

Якщо ж зважати на сказане, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, то що може означати готовність українців на місцевих виборах обрати «реальну владу, яка матиме гроші і повноваження»?! Чи не означає це, що на думку «слуг народу», українці морально готові до масових проявів місцевого сепаратизму?! Що восени вони самі висунуть у владу місцевих олігархів, які готові, за прикладом ДНР/ЛНР, влаштувати «Волинську Народну Республіку», «Тернопільську Народну Республіку» і таке інше?! Бо вже навіть до осінніх місцевих виборів привід злісно не виконувати вказівки Києва знайшовся — а після виборів що на нас усіх чекає?

Адже якщо у нас в Україні панує олігархат — то кого наш мудрий нарід має всі шанси обрати восени?! Та звісно ж, реальних… «пацанів» (або їхніх ставлеників), які вже мають реальні гроші, а після 24 жовтня матимуть ще й реальну владу, щоб нарешті «перестати годувати Київ і менш успішні регіони». Чи впорається центральна ЗЕлена влада з можливим «парадом місцевого самоврядування»?! Поки що окрім слів, на прикладі останніх заяв Луцька й Тернополя цього не видно.

Але ж попередній український досвід столітньої давнини — як зі згаданим Галицьким ревкомом і Донецько-Криворізькою радянською республікою, так і з не згаданим Румчеродом та іншими подібними утвореннями, — обійшовся нашому народові дуже дорого! Як мінімум — у три Голодомори й участь в нескінченних радянських війнах (як оголошених, так і не оголошених «інтернаціональних допомогах», або як кажуть зараз — гібридних кампаніях). А це — десятки мільйонів життів і тотальне зубожіння людей… Тож дуже схоже, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, що «слуги народу» намагаються змусити нас повторити цей сумний досвід…

От на цьому казочка моя нарешті добігла кінця. А тепер на добраніч, мої маленькі! Ідіть собі, вмивайтеся, нехай вас батьки напоять тепленьким молочком з медяниками, щоб вночі вам наснилися хороші сни на цілий 2020 рік наперед. І щоб у тих снах і близько не було таких жахликів, яким є злий та безпринципний Вірус сепаратизму VirSep-2020…

На добраніч, малята, на добраніч!

Дід Панас


P.S. Дід Панас розповів свою казочку вчора на ніч – як і належить, перед сном… А буквально щойно – сьогодні вдень стало відомо, що Луцьк вже більше не відноситься до “червоної” зони – він тепер “помаранчевий”. І Тернопіль тепер теж не “червоний”, а загалом… “зелений”!!! Мабуть, настільки швидке “зцілення” регіонів від коронавірусу і, як наслідок – їхнє “перефарбування” не в останню чергу стало наслідком палкого небажання підкорятися Києву. Гадаю, інші регіони це запам’ятають… Тепер “червоним” зробили Харків. То як, він на черзі?.. Щиро ваш,

Зайчик-Побігайчик (7.08.2020, 17:00)

19 Comments on "Казочка про Вірус сепаратизму"

  1. Ватасгинь! | 07.08.2020 at 04:56 |

    Дупутатка- это шедеврально!

  2. Ватасгинь! | 07.08.2020 at 04:58 |

    Иными словами- попа папика.

  3. АнтонОвич | 07.08.2020 at 08:52 |

    Гадаю, це не більше, ніж спроба на тлі провалу у місцевих виборах хоч якось утримати рейтинг “слуг”. Мовляв, дивіться, хоч за нас і не голосуватимуть, але ми все зробили для того, щоб місцева влада мала більші повноваження. А, із огляду на те, що простий “нарід” вважає владою, яка має найбільші повноваження на місцях того, хто має найбільше грошей, то керувати, здебільшого (не повсюди), матимуть можливість олігархічні бруньки. На рахунок сепаратичних проявів, то, гадаю, шановний Діду Панасе, Ви дещо згущуєте фарби. Хоча, до всього треба бути готовим.

  4. Владислав | 07.08.2020 at 10:33 |

    1.Децентралізація почалася задовго до зеленої плісняви і доволі успішно з видимими позитивними результатами. Це ніяким чином не вплинуло на виникнення сепаратиських настроїв в реґіонах (з де-якого часу ненавиджу це слово).
    2. На практиці пліснява укрупнює райони, тобто проводить антидецентралізацію.
    Висновок: “Если на клетке слона прочтёшь надпись «буйвол», не верь глазам своим.” (Козьма Прутков).

    • Як демонструє небажання Тернополя та Луцька підпорядковуватися МОЗу в питанні “червоної” зони карантину, ті самі сепарські настрої (незалежно від нашого ставлення до цього слова) можуть виникати навіть на рівному місці.
      Зокрема, Тернопіль і Луцьк – це ОБЛАСНІ центри. Кажете, райони укрупнюють?.. А от тим-таки волинянам це, наприклад, не сподобалося! І після 24 жовтня, коли Волинська область матиме “реальну владу, яка матиме гроші і повноваження зробити життя в містах і селах кращим” – посилають Київ з його претензіями подалі. Вже РЕАЛЬНО…
      Один раз послали (з карантином), другий раз послали (з районуванням) – тенденція, одначе! А далі що – здрастуй, “федералізація”?! ВВХ**ло буде щасливе… 🙁

      • АнтонОвич | 07.08.2020 at 18:52 |

        Пане Тимуре! Як буде у столиці нормальна, міцна влада, то я кладу голову на довбеньку, – ні Тернопіль, ні Луцьк навіть не мекнуть про якусь самостійність. Ви ж чудово розумієте, що це все від неспроможності влади у центрі. Хоча тенденції, так, загрозливі.

        • Я все розумію. Але за часів Овоча я регулярно (раз на рік – на ЛКЯ) буваючи у Львові, я прекрасно пам’ятаю розмови на тему, а як би Галичині відділитися від “совкової України”…
          Це процес, “дзеркальний” Сєвєродонецькому з’їзду 29 листопада 2004 року – пам’ятаєте такий?! Саме цей з’їзд був “першим дзвіночком” і прообразом того, що сталося на Донбасі вже в 2014 році!
          https://ukrainian.voanews.com/a/a-49-a-2004-11-29-2-1-86866372/221587.html
          Ну, то у Львові в 2010-2012 роках я чув розмови на “дзеркальну” тему. Там просто ніяких особливих “з’їздів депутатів усіх рівнів” не відбулося – все вирішилося в Києві.
          Але зараз, коли в Києві утвердилася “ЗЕ-влада” і коли преЗЕдент прагне “просто перестати стріляти” – можуть знов початися “дзеркальні” процеси на Заході України.
          І так, ВВХ**ло зрадіє їм найбільше! Бо розколоту, “федералізовану” Україну поглинути легше. А як вже Україна буде колотися на друзки – загалом-то, байдуже. 🙁
          От в чому зараз загроза… Дай-то Боже, щоб ми її подолали!

  5. Укроп | 07.08.2020 at 10:38 |

    Щось ви, дідусю, жодного світлого промінчика не дали маляткам… Хіба ж так можно, дітки погано спатимуть якщо вже і дідусь не бачить найменшого просвітку. Дозвольте нагадати Вам нашу “фірменну” притчу про “наполовину повний стакан”. То що, навіть на денці нема нічого?

    • Камянтатар | 07.08.2020 at 10:58 |

      Не сумуйце. Вось вам нешта добрае дзеля падняцьця тонусу:

      https://m.youtube.com/watch?v=TNEl1zJQxoc

    • Шановний Укропе! Як-то кажуть: “Сподівайтесь на краще, готуйтесь до гіршого”, – і потім, у разі чого, не кажіть, що Дідусь Панас не попереджав вас…
      🙁
      Ото розповів Дідусь, було діло, “Казочку про Ураза-байрам” (див. “ЛО” за 18 травня 2020 року). Поговорили, ми тоді… А тепер що?! А буквально днями (30.07.2020) преЗЕдент доручив Кабміну опрацювати на державному рівні (!) питання про низку релігійних свят. І вже не тільки мусульманських, а ще й юдейських:
      https://ua.interfax.com.ua/news/general/678029.html
      =====
      Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів України розглянути питання надання державного статусу окремим релігійним святам, таким як Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош Гашан, Ханука, Великдень християн західного обряду та іншим.
      Як повідомляється на сайті глави держави, відповідний указ №303/2020 президент підписав 30 липня.
      Як наголошується в документі, таку пропозицію зроблено з метою забезпечення конституційних прав і свобод громадян, реалізації рівних прав і можливостей усіх віруючих, шанування історії, культури, традицій українського суспільства як багатонаціонального та багатоконфесійного.
      Згідно з указом, уряд має вивчити це питання і виробити пропозиції щодо взаємодії з Всеукраїнською радою церков, релігійними організаціями та Українським інститутом національної пам’яті, після чого внести на розгляд Верховної Ради відповідний законопроект.
      Указ набуває чинності від дня його опублікування.
      =====
      А Дідусь Панас розповів свою “казочку” за два з половиною місяці до того, як преЗЕдент дав доручення Кабміну… Отож казочки Дідуся Панаса читайте і те, що він говорить, собі на вус мотайте!

      • Укроп | 07.08.2020 at 13:21 |

        Та відносно свят мусульманських та юдейських начебто немає заперечень? Лише б у нас не стало свят більше, ніж робочих днів 🙂

        • Так у тім-то й річ! Років 100 тому – під час “воєнного комунізму” саме так і було: святкували і день взяття Бастилії, і день народження Паризької комуни, і день падіння Паризької комуни – все!..
          Або згадайте Висоцького:
          =====
          Потом бы запретить четверг и среду:
          Была бы не работа, а лафа!
          Во вторник бы работать до обеда…
          До выпивки осталось три часа.
          =====
          Ось вона – кришталева мрія совка: працювати 1,5 дні на тиждень, весь інший час байдикувати й бухАти!..
          Отож і у нас зі святами “слуги народу” рухаються в такому є напрямі: якщо до теперішніх свят додадуться ще католицькі, мусульманські й юдейські – це означатиме кардинальне збільшення вихідних! Таке собі можна дозволити, лише якщо українська економіка посідає передове місце в світі + якщо у нас повно заводів-автоматів, які продукують усе необхідне. А коли у нас війна + економіку треба витягати з дупи, то збільшувати кількість вихідних – не найкраща ідея.

  6. Камянтатар | 07.08.2020 at 11:28 |

    Вайна працягваецца. Таму паутару свой комент:
    Вайна перманэнтна (бесперапынна). Усе працэсы, якія ідуць у чалавека, экстрапалююцца на грамадства і з грамадства зноу на чалавека: унутры чалавека і грамадства ваюе дзьве асноуных сілы, якія можна вызначыць наступнымі словамі: Чалавек ваюе са сваім і чужым быдляцтвам альбо скажам Дабро (ствараючае) са злом (разбураючым), Адукаванасьць з цемрашальствам, Божае з д’ябальскім, Любоу з нянавісьцю, Удасканальваньне з дэградацыяй, Сьветлае з цёмным, Высокія памкненьні з нізкімі, Людзі з оркамі, Гондар з мордарам. Таму Хрыстос і казау: «Хто не са мной — той супраць мяне.», маючы на увазе, што НЕЛЬГА проста перастаць страляць! Бо гэтая вайна павінна скончыцца не столькі знешняй перамогай, сколькі унутраняй, як амерыканцы пасьля другой сусьветнай яшчэ дзясяткі гадоу працавалі над нямецкім унутраным чалавекам. Гэта справа не аднаго дзясятка год, бо рэабітацыя пасля любой хваробы мае свой час. Тым больш, што вірус прамаскоускі гуляе па Украіне ужо амаль чатырыста гадоу, і таму трэба ствараць украінца унутры украінца.

    • Так, це добре, що Ви повторили цей свій коментар! Бо в минулій темі він вже тривіально “потонув”… 🙁

  7. Ну що ж, вітаю всіх! Як випливає з важливої інфи від Зайчика-Побігайчика, Луцьк і Тернопіль довели: варто трохи повередувати – і вас випишуть з “червоної” зони карантину!!!

  8. АнтонОвич | 07.08.2020 at 18:54 |

    Симпатичний Зайчик-Побігайчик 🙂

    • О так, Зайчик-Побігайчик симпампотний! 🙂
      До речі, вперше цей помічник Діда Панаса з’явився на “ЛО” ще в квітні:
      “Роздуми про COVID-19” – https://defence-line.org/2020/04/rozdumi-pro-covid-19/
      І відтоді вірний Зайчик-Побігайчик допомагав старенькому стійко карантин переносити 🙂

Comments are closed.