Казочка про Зоряночку-Юристочку (початок)

Із серії «Новітні казки Діда Панаса»

Добрий вечір вам, малятка, любі хлопчики й дівчатка! Сьогодні я приніс вам казочку — ще й бубликів в’язочку! А казочка моя буде про Зоряночку-Юристочку… Отож, діточки, сідайте довкола своїх комп’ютерних моніторчиків, планшетиків чи смартфончиків та слухайте мене уважненько.

Далеко-далеченько від нашої рідної України, в землі Китайській був собі такий коронавірус COVID-19. Що таке коронавірус?.. Якщо по-простому — то це хвороба така кепська. А от якщо пояснювати докладніше — то це вже вибачайте, маленькі, Діда Панаса: не вчився я ні на лікаря, ні на фельдшера, ні на медбрата, ані навіть на ветеринара, яким був добрий лікар Айболить…

Втім, хто на що вчився — ми сьогодні з вами ще поговоримо. А поки що повторюю, що йдеться про хитрий китайський коронавірус COVID-19. Жив він собі тихесенько в землі Китайській, в провінції Уханьській, не інакше, на секретному якомусь підприємстві… Жив собі — не тужив, аж доки Мишка Амбулаторна, що також жила на цьому секретному підприємстві, той коронавірус таємний не взяла та й не з’їла, а тоді занедужала!..

А як занедужала — то й заслабла… А як заслабла — то впіймав Мишку, хвору на коронавірус COVID-19, один місцевий Котик-Муркотик, пухнастенький животик! Упіймав та з’їв. І ясна річ — теж заразився від Амбулаторної Мишки тією хворобою, теж занедужав, сердега…

А як занедужав — то й заслаб… А як заслаб — то пробігала поруч Чупакабра Китайська, кульгава потвора, на поживу скора! Побачила вона хворого Котика-Муркотика — як вкусила небораку за шию кривим вампірським іклом!.. І ясна річ — теж заразилася тією ж клятою хворобою, теж занедужала, горопашна…

А як занедужала — то й заслабла… А як заслабла — то впіймав Чупакабру один китаєць і зварив з неї юшку для себе і для діточок своїх. Бо в Китаї тому хазяйнують такі самі комуняки, які на нашій благодатній землі Українській аж тричі вчинили Голодомори: в 1921-1923 роках, в 1932-1933 роках і в 1946-1947 роках. Отож і не дивно, що в землі Китайській, в провінції Уханьській тамтешні жителі їдять все, що рухається — включно з Чупакабрами, які кусають Котиків, які їдять Мишей, заражених коронавірусом COVID-19!..

А відтоді почали хворіти люди по всьому Китаю. Уявили собі цей жах, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка?! На коронавірус той амбулаторний всі хворіють, а як лікувати його — не знають!!! А люди від нього хворіють дедалі більше і більше, більше і більше!.. Жах що коїться. От саме тому уряди різних країн почали вивозити своїх громадян із ураженого небезпечною хворобою Китаю. Дійшла черга і до наших українців, які в землі Китайській працювали… Ну-у-у, як, тобто, дійшла, питаєте?! А отак!..

Отой самий китаєць, який зварив юшку з Чупакабри, яка вкусила Кішку, яка з’їла Мишку, вперше захворів на коронавірус COVID-19 наприкінці грудня минулого, 2019 року. Відтоді хвороба лише ширилася та ширилася, ширилася та ширилася… Але ж у нас, в землі Українській було попервах Різдво Христове, потім Новий Рік, потім ще раз Різдво Христове, потім Старий Новий Рік, потім Водохреще, потім прослуховування плівок Гончарука, потім Китайський Новий Рік, потім наш припиздент злітав в Оман, щоб тамтешньому шейхові поховальний марш запісюаністити, потім іранці-засранці наш МАУ-літак ракетою грохнули, потім орда з ОРДЛО аж так розвоювалася, так розвоювалася!..

То одне, то інше, то се, то те, то тут, то там!!! А припиздент наш сам-один! А більш ніхто, окрім нього, пісюаністити на роялі зі слонячими клавишами всякі різні мелодії не вміє! Причому пісюаністити треба ж не просто так, а як-то кажуть — «із очишуєнним почуттям»!.. Щоб Дід Мороз продрав аж по самісінькій шкурці цюцюрки, про всяк випадок закутаній в бронежилет перед візитом до Папи Римського… А тут ще й коронавірус небезпечний!!! Хіба ж за всім угледиш в такому-то темпі життя?..

(Далі буде)

3 Comments on "Казочка про Зоряночку-Юристочку (початок)"

  1. vl.west | 21.02.2020 at 08:37 |

    ну і казки для маляток , посивіти можна.
    надіюся на щасливе закінчення, ну хоть президент у нас нормальний якщо піде вірус по країні думаю президент чкурне у відпустку дальше ніж в оман

    • VolodumurzDnipra | 21.02.2020 at 10:14 |

      скоріш за все поїде кудись у бразилії або у венісуели на карнавал у кустюмі хімічного захисту. свої коксові друзі з сельви його впізнають по ньому, якщо його буде видно з під бронежилета. зможе тамички штовхнути промову Діда Мороза – він дуже гарно може його зіграти без гриму… посох в нього є. снігурку знайде. зайців ціла команда у верховній раді. але вірус нєвєзєнія його не мине.

  2. Сергій (Чернігів) | 21.02.2020 at 17:34 |

    Дякую Дуже сподобалося.Хороша казка. Легко читається, немов заколихує. Те ще потрібно у П’ятницю. Прочитав і так попустило, особливо після того, як цілий тиждень запихував країну до смартфона в авральному режимі, бо комусь в одному місці добре припекло.

Comments are closed.