Про підписанта «формули Путіна»

Цією статтею маю намір прояснити характер людини, яка уповноважена вирішувати долю України. Тільки характер. Не більше.

Пенсіонери розважаються по-різному. Хтось грає в таку інтелектуальну гру, як доміно, хтось, в очікуванні поштарки з пенсією, доїдає те що залишилось. Декотрі розважаються спиртним, наражаючись на незадоволення близьких. Та не всі пенсіонери однакові. Дехто отримав набагато більше ніж інші, тому й розваги у них ширші і коштовніші.

Газета «Ветеран Донбасса» № 34 від 23.08.2008 р. під рубрикою «Нам так не жить» надрукувала статтю «Кучма погулял на 4 миллиона»:

«Празднество началось 9 августа в 8 часов вечера и завершилось около 2 часов ночи фейерверком. На банкет по случаю 70-летия Леонида Кучмы пришли 170 гостей.

Гостям подавали белое и красное вино. Кто хотел выпить чего-нибудь покрепче, мог заказать коньяк или виски. Из закусок подавали овощную и мясную нарезки, из горячих блюд – говядину, баранину, телятину и фаршированную рыбу. Были также лангусты с икрой и креветки.

День рождения экс-президента отмечали в Крыму в условиях строжайшей засекреченности. На то, чтобы оградить юбилей 70-летнего пенсионера от заезжих зевак и местных жителей, были мобилизованы милицейские подразделения и частные охранные агентства. Все подъезды и перекрестки были под контролем ГАИ. Внутреннюю территорию патрулировали охранники, бродившие с фонариками вдоль забора до предрассветного разъезда гостей.

Менеджер одной из компаний, который занимается организацией таких мероприятий, оценивая размах «вечеринки Данилыча», считает, что она обошлась организаторам примерно в 4 миллиона долларов, пишет «Обозреватель».

А тоді тисячі родин не могли собі дозволити найнеобхідніше. Батьки хворих дітей по-крихтах і досі збирають кошти, щоб порятувати дитину.

Звичайно, Україна не єдина країна, де існує таке неймовірне розшарування в доходах, тому й розваги такі різні. Щоби вистачало на ці розваги, Янукович зробив Кучмі «пенсію» на 41 тисячу і засекретив її. Тодішній Кабінет Міністрів відновив дію урядового розпорядження про надання пільг екс-президенту України Леоніду Кучмі, скасованого Кабміном Юлії Тимошенко. Текст документа засекретили і заховали під гриф «Для службового користування». Екс-президент одержав від держави грошове утримування в розмірі тодішньої зарплати діючого Президента. У довічне користування Кучмі також передана дача №72, за екс-президентом закріплювалися два автомобілі та чотири водії, два помічники, радник, охорона. Все це оплачується з державної скарбниці.

Повернення урядом Януковича пенсійних пільг екс-президенту Кучмі – зворотній бік політики соціального геноциду проти мільйонів пересічних пенсіонерів. Така політика в принципі несумісна з мораллю. Цей сумний рекорд аморальності існує саме в Україні.

Згадуючи той час, коли він був господарем Білого дому (1945 — 1953), президент США Гаррі Трумен говорив: «Я намагався ніколи не забувати, ким я був раніше, звідки я й куди повернуся». В останньому зверненні до нації він заявив: «Я знову стану звичайним приватним громадянином цієї великої Республіки. Так як це й має бути».

Відмовившись балотуватися у президенти на третій термін (хоч Конституція йому цього не забороняла), він повернувся у рідне місто Індепенденс (штат Міссурі), без охорони, без заробітної платні, без президентської пенсії. Він не мав від федерального уряду жодної фінансової підтримки, крім щомісячної військової пенсії – 112 доларів 56 центів. Гаррі з дружиною Бесс жили за гроші, які заощадили й зберігали в урядових бонах зі щорічних 100 тисяч доларів, що їх отримував Трумен під час другого терміну перебування при владі. Після витрат і сплати податків, від президентської зарплатні лишалося щороку в середньому 4000 доларів. Щоб поліпшити родинні фінансові справи, в останні тижні перебування у Білому домі Трумен навіть змушений був взяти позичку в Національному банку.

Мабуть, пан Кучма нізащо не повірить у таке, або вважатиме екс-президента найбагатшої у світі країни телепнем. Чи варто було так довго хазяйнувати у Білому домі задарма?

Натомість вибір у колишньої першої родини Америки був невеликий. Через фінансову скруту вона оселилася у своєму старому будинку. «Якби я не продав частку власності, успадковану разом з братом і сестрою від матері, я змушений був би жити на соціальну допомогу», – зізнавався Трумен.

Попри фінансові труднощі, він відкидав усі пропозиції, які передбачали платню принаймні рівнозначну його президентській зарплаті за роботу, що вимагала б від нього мінімум часу й зусиль. На спокуси легкого заробітку у нього була одна відповідь: він не дозволить використати у комерційних цілях престиж і гідність президентської посади. Якось фірма «Тойота» як символ поліпшення відносин між Японією та Америкою запропонувала йому подарунок на колесах. Трумен категорично відмовився у письмовій формі: він «ніколи не сяде за кермо авто іноземного виробництва».

Із Труменом пов’язані проголошення доктрини його імені й здійснення плану Маршалла, що врятувало Європу від кремлівського зашморгу, встановлення повітряного мосту для прориву сталінської блокади Берліна, відсіч комуністичній агресії на Корейському півострові й створення НАТО, що запобігло радянській окупації Європи. Концептуально його зовнішня політика ґрунтувалася на цінностях американської демократії та особистих патріотичних переконаннях.

Упродовж десяти років президентства Кучма лишив по собі слід лише «касетний скандал».

Пригадаймо, коли Кучма визначився з наступником, Янукович мав лише 15% підтримки, а біографія кандидата малювала песимістичні перспективи зростання рейтингу. Ось тоді й вирішили підняти російський триколор і забезпечити Януковича гаслами, покликаними консолідувати навколо нього прорадянський і проросійський електорат. Навіть за рахунок розірвання країни на дві частини.

Кучма наніс шкоду Україні таку, що монголо-татарське іго відпочиває. Це Кучма опустив наш народ нижче плінтуса. Якщо проаналізувати всі його декрети і укази, то звичайна людина може ужахнутися. Існують ще й таємні. Цікаво, що і від кого приховувалось? Можна згадати темники на телебаченні, наїзди на нелояльний бізнес і тотальну роздачу власності в обмін на лояльність, авторитарний режим, що створив корупційно-владну піраміду, страх перед усесиллям влади і безнадію.

Відомий правозахисник Захаров Євген Юхимович, нагороджений орденом Свободи ще на початку січня 2005 року оприлюднив свою програму, яка мала назву: «…Плюс «декучмизация» всей страны». Це досить велика програма, але першим пунктом було зазначено: «Во-первых, народ должен узнать правду о преступлениях и корыстных действиях уходящей власти, правду о том, как его грабили все эти годы». На жаль, майже нічого не було прийнято до виконання.

А у листопаді 2008 р. відбувся грандіозний концерт на «Інтері» на честь екс-президента. Була присутня «особлива» публіка. В заслугу Кучмі зарахували три досягнення: гривню, Конституцію і Вєрку Сердючку. Гривня за його президентства впала з 1,76 за долар до 5,25. Конституція би не мала стільки вад, якби не нічне ґвалтування за його примусом. Єдине «досягнення» – Сердючка. Вона (він) з кремлівською зіркою на довбешці співала (співав) якісь дебільні пісні. Утім, її (його) люблять, як писав поет Пастернак: «Любить иных – тяжелый крест, а ты прекрасна без извилин…». Зважаючи на присутність генерал-губернатора України – посла Росії Черномирдіна – кращого друга грузин, я чекав виконання філософського твору Сердючки – «леді Суржик-кітч»: «Сиси-писи, мы едем в Тбилиси, будем танцевать и зажигать…» Та не дочекався. Утім, ще довго стрибало і вибрикувало на сцені товсте нахабнувате опудало, і нібито співало. На завершення концерту Кучма теж заспівав: «Я люблю тебя жизнь и надеюсь, что это взаимно…».

Доречи, з 16 вересня цього року пішов двадцятий рік з дня зникнення журналіста Гонгадзе. Він теж любив життя, але, як виявилось, зовсім не взаємно.

Yaroslav

31 Comments on "Про підписанта «формули Путіна»"

  1. Dmytro Podkowa | 02.10.2019 at 19:47 |

    Мене взагалі дивує, як ото “чудо”, вісімдесятирічне, потрапило до Мінської групи? Хоча, якщо недосвідченому хлопчику, який ще всього навчиться, лишень 41 рік, то 81 – то повний розквіт сил.

    • Дмитрий | 02.10.2019 at 20:01 |

      Да легко оно туда “потрапыло” Как говорил один киногерой “у меня столько грехов…. Одним больше ,одним меньше ни я не замечу ни Аллах”.

    • Malchevskiy Alexander | 03.10.2019 at 03:50 |

      Льоня Будапештович Мінський – пахан, відмий кримінальний авторитет, стукач, агент КДБ, погоняло “парторг-ракетчик”

  2. Puzat-Pasuk | 02.10.2019 at 19:59 |

    Будьмо напоготові!

  3. azrdms | 02.10.2019 at 20:01 |

    В конце 90-х, в моем проклятом городе Кривой Рог, на крупных предприятиях (не говоря уже о мелких), задержка в зарплате была в среднем полгода, где-то чуть больше (8мес), где-то чуть меньше (4мес). Вдумайтесь–полгода без денег. Это Кучма, это Тимошенко, это Лазаренко ну и т.д. Прошло всего 20 лет, не так уж и много, а охлос орал–хуже не будет. Никто ничего не помнит. А ведь у Кучмы не было войны, а был такой беспредел. И Кучму эти лохи воспринимают нормально. А Порох, имея войну, имея расползающееся по швам государство, как-то не дошел до такой жизни. Но Порох почему-то барыга, а Кучма–экс-президент, уважаемый человек. Я вам так скажу–недоросло наше общество до демократии, дети еще, причем с пороками развития.

    • Микола КР | 02.10.2019 at 20:19 |

      azrdms,
      Евгений 3 волна,
      -планирую завтра быть возле горкома у памятника козаку к 10:00.

      • Микола КР | 02.10.2019 at 20:20 |

        Извините за оффтоп

        • azrdms | 02.10.2019 at 20:25 |

          Рано еще, как мне кажется. А почему так кажется–не могу объяснить.

          • Микола КР | 02.10.2019 at 20:41 |

            Своих найти – не рано. Там сегодня свобода тусила, депутатик от “сила людей”, нацкорпус. Завтра хочу адекватных поискать.

  4. Н епатріот | 02.10.2019 at 20:06 |

    так, два зятьки-мільярдери це вам не фунт ізюму. йому сміливо можна надати звання батька української корупції.
    Порошенко його у цій групі тримав за блазня, а тут він розквітнув на повну силу.

  5. Александр | 02.10.2019 at 20:06 |

    Вспомнил одну старую шутку Задорнова: “Украина вляпалась в кучму”

    • Лариса | 02.10.2019 at 20:58 |

      Еще была шутка, не помню чья – пир во время кучмы.

  6. Гонгадзе був одним з тих, хто вчив мене журналістській професії…
    Нагадали, дякую… 🙁 🙁 🙁

    • azrdms | 02.10.2019 at 20:16 |

      Нагадали?.. Я ж кажу– ніхто нічого не пам’ятає. Хуже не будет.

  7. + + +

  8. Санто | 02.10.2019 at 20:13 |

    Не буде з хама пана… Це справедливо і для Чучми, і для Зе…

  9. Vadym Albul | 02.10.2019 at 20:41 |

    До речі, ми з родиною у травні 2009 гостювали у апартаментах, які розташовані біля ресторації Хуторок Кучмана у Ялті (біля морвокзалу). Хазяйка заради понтов показала нам підпілля крутеликів. це апартаменти з декільками вихідами, на море тощо, десь на 150 кв.м. Вона сказала, що пан кучман відвідав ці апартаменти літом 2008. таємно від народу. думаю, що воно там ховалося після свого дня народження.

  10. Перший припиздент Кравчучка
    (ім. укр. тесли) недоєною коровою волає до всіх гарантів інших краін – де моя припиздентська пенція?
    І не заціпе!
    Хірой діванний.
    П.с. Раніше думав, чого ульянов в дитинстві не помер, тепер добавився чемодан кандидатів.
    П.п.с. Дитяча Несмертність вилазе боком.

  11. Norfolk Moderator | 02.10.2019 at 21:09 |

    Не касаясь кучмы…, или как его там. Обычная бездарность, как и все “бывшие” партейные функционеры-назначенцы.
    Меня интересует другое, о какой, к чертям “формуле” и какого “штанмайера” вообще ведут речь и по какому поводу вся эта мышиная возня вокруг “дохлой кошки”, которую подбросили враги на стол, чтобы обсуждали ее, а не суть вопроса- аггрессию и оккупацию кацапскими полчищами.
    Что есть эта , с позволения сказать “формула” и кто есть “штанмайер” (сознательно пишу с прописной, а не с заглавной буквы, потому что это есть имя нарицательное, применимое к любому леваку-назначенцу).
    Данный экземпляр , ни по речи своей, ни по действиям, никогда не отличался каким-то умом или блеском действий. Это был самый банальный левак, вытащенный фрау Штази в ее правительство, чтобы удволетворить волков оппозиции ее партии и чтобы были целы овцы фрау Штази. Короче, конкретный “штанмайер”- это обычная серость, вытащенная наверх блюдетелями “бундесинтересов” соответствующей категории германских коррупционеров. Какая “формула”? Да нет и не было никакой формулы- было замыливание глаз (наподобие бредней Лукашенко), болтовня ни о чем, с единственной целью- отвлечь внимание от истины и придумать дипломатическу болтологию по умиротворению агрессора. Все! Больше там ничего отродясь не было ни по замыслу, ни по содержанию этой т.н. “формулы”. Конечно вся эта коррумпированая бундес банда работала исключительно на одного бенфициара (ну и на себя в том числе).
    Ни один здравомыслящий, нормальный человек, не может по определению эту болтологическую “формулу” принимать за отправной или поворотный пункт в переговорах с агрессором- это только лить воду на кацапскую мельницу… ни больше , ни меньше. Как производное, следует рассматривать все действия нынешней зе-власти (властей), как работа на одну , весьма заинтересованую сторону.
    Предательство налицо и его невозможно скрыть никакими “формулами”, тем более придав им название по имени бездарности. Вы же понимаете… просто дохлая кошка и ни к чему ее обсуждать тем, у кого присутствует здравый смысл

    • о какой, к чертям “формуле” и какого “штанмайера” вообще ведут речь и по какому поводу вся эта мышиная возня вокруг “дохлой кошки”, которую подбросили враги на стол, чтобы обсуждали ее
      /
      Роса.
      Небесная, или мочеполовая.
      Кому как.
      /
      Страну греют на огне.
      /
      Лягушка (Украина) – варится.
      /
      Доволі успєшно.
      /

  12. Gruffurd | 02.10.2019 at 21:31 |

    Таке явище як Кучма, за великим рахунком, теж породив “простий нарід”. Пам’ятаєте, як на перший термін його обрали, бо Кравчук уже був. На другий – щоб не повернулись комуністи. Припинивши бандитський “бєспрєдєл”, і досягши певної стабілізації в економіці Кучма отримав лояльність суспільства, змученого інфляцією, хронічними невиплатами зарплатні, рекетом. Навіть більше, певне покращення рівня життя породило тотальну аполітичність суспільства. Людей не цікавило, які закони розглядає, чи приймає Верховна Рада, в чому полягають протиріччя між ВР і президентом, як формує бюджет Кабмін. Я добре пам’ятаю мудрість, яка гуляла в народі:”Нехай роблять, що хочуть, аби нас не чіпали”. І Кучма скористався цим на повну.

    • Любопытный | 02.10.2019 at 22:01 |

      Кучма уничтожил ракетно-космический концерн. Это знают ВСЕ бывшие и настоящие сотрудники концерна.. Заинтересуйтесь, каким чином Чучма получал научные степени.
      Ныне покойные люди, которым следовало ставить памятиники при жизни, есть в книге Владимира Платонова “Южное созвездие Соратники” (Південне сузир’я”), издательстао Днипро ПРОСПЕКТ, 2008 год… Плюс книга того же автора “ЯЫЫнгель”.
      В книгах есть ошибка в фамилии моего отца и мамы. Они были у истоков ракет и лунников. В детстве, дома, они встречались за реальными чашками чая (не водкой).
      Они наивно считали, что совсекретные сведения никак не запомнятся в голове ребенка, замучившего их чтением газет от корки до корки… А иначе я не ел ничего не ел )))
      Я не пощшел по стопам родителей, неблагодарный! Я стал программистом, точнее, АйТишником старой закалки )))

    • Vadym Kuzmenko | 02.10.2019 at 22:01 |

      Полностью с Вами согласен, за исключением одного:
      в 1999 году Кучма продлил своё правление исключительно за счёт абсолютной фальсификации результатов выборов.
      В первом туре он проиграл Симоненко и Морозу, и должен был занять третье место.
      Так что “нарид” ещё тот – фактически были выбраны два коммуниста.
      Ну, Кучма это “поправил”.

      • Любопытный | 02.10.2019 at 22:15 |

        Уважаемый Владимир и читатели – третяя, упомянутая выше книга называется “Янгель”. Все три книги спонсировались ЮМЗ и КБЮ (Украина, Днипро). Были выданы ветеранам на встрече, лично мне, поскольку… вы поняли о чем я.
        Насчет Чучмы… Я все это знаю… Печальки . Я не писатель, я читатель…
        Временами прорывает насчет писательства… но у меня есть еще много дел, из-за которых мемуары писать еще рано, ну и… я загораюсь идеей мемуарства, но молниеносно гасну. У меня ечть еще чем заняться во Вселеннной программирования, управления программными проектами, да и просто реальной жизни… Вот моя жына заказала торт, клята сладкоежка.. Прийдется шагатоь в центр города в маркет “Рошен”.. Кста, рошеновские изделия лучше зароубежных. Сам проверял, неоднократно! ))

        • Любопытный | 02.10.2019 at 22:16 |

          Прошу прощения. Не Владимир, а Вадим

    • azrdms | 03.10.2019 at 01:05 |

      досягши певної стабілізації в економіці Кучма??? Стабилизация экономики произошла в 2000-м году. Да, президентом был Кучма, но так случилось, что премьером во время стабилизации был такой себе Ющенко. Совпадение? Не думаю. У Кучмы нет никаких заслуг от слова вообще. Это обычный совковый урод-номенклатурщик, к тому-же алкаш. Именно такие как он довели ссср до полного краха. А в уже независимой Украине продолжили делать тоже самое–тащить все, что под руку попадется.

      • Gruffurd | 03.10.2019 at 06:02 |

        Так, саме Кучма, бо гарантії реформ, під які МВФ давав гроші давав саме Кучма. І стабільність, яку до цих пір згадують як заслугу саме Кучми, було досягнуто завдяки цим позикам, з яких частина йшла на утримання гривні, а решта на дерибан. І МВФ тоді ще не особливо парився, як ті реформи виконуються. Добре пам’ятаю, коли Фонд вперше,зрозумівши, що відбувається з їхніми кредитами, висунув конкретні вимоги, окресливши конкретні задачі, і яка була реакція Кучми:”Ви нам дайте гроші, а ми самі будем вирішувати, куди їх спрямувати”. І, до речі, саме з часів Кучми МВФ почав жорстко диктувати умови для надання кредитів, які наступники Леоніда Вдавиловича так чи інакше мусіли виконувати(хоча декому і в таких умовах вдалося набратись тих кредитів, як жаба блох).

        • Gruffurd | 03.10.2019 at 06:11 |

          І ще, про Кучмину стабільність… Велика частина суспільства досьогодні вважє її найвищим досягненням України за всю історію Незалежності. Як ви гадаєте, кого вони підтримали на останніх виборах?

  13. Убрав опцию “против всех”, избирателю сузили поле выбора “не по детски”.
    А именно, его заставили выбирать “ИЗ ДВУХ ЗОЛ”, хотя раньше – он мог их ПОСЛАТЬ.
    И они бы – ПролетелИ.
    А так – все в шеколаде.

Comments are closed.