О расписании отправки на дно

Bismarck kriegsschiff

Представим себе необычную ситуацию, когда пришлось путешествовать морем и вы смогли позволить себе заплатить за билет 110 тысяч долларов просто за путешествие из пункта А в пункт Б, пусть и отстоящие на несколько тысяч километров. Зато вы получили шикарные апартаменты, в которых все утроено так, как в очень дорогом отеле. Мебель, стены и вообще – все просто роскошное. Причем, такие апартаменты не только у вас, целый целый этаж такой, с первоклассным французским рестораном, кафе, бассейном и большим спортзалом. Вас окружают люди, которые тоже смогли позволить себе заплатить столько денег за билет. Понятно, что обслуживание – выше любых похвал. Нет, это не яхта миллиардера, а океанский лайнер, плавучий город со всеми службами и прочим. Вас тешит собственный статус, ибо вы знаете, что вместе с вами путешествуют люди с билетами подешевле, и хоть у них условия тоже неплохие, но им далеко до того, что окружает вас. Мало того, они даже не смогут сравнить свои условия с вашими, поскольку их никто не пустит в этот сектор. В общем, все монументально и незыблемо. Вас ничего не смущает и не настораживает, ибо вы находитесь в средоточии богатства и вы уверены в себе и своем завтрашнем дне.

Такая огромная стоимость билета приведена по той причине, что этот билет стоил бы столько сегодня, а тогда, когда он было продан, в апреле 1912 года, за него заплатили 4350 долларов, просто инфляция сделала свое дело, и та сумма сейчас равна примерно в 25 раз большему количеству долларов. Вся эта красота имела место 14 апреля, а роскошный лайнер был одним из серии «Олимпик» и носил название Титаник. Еще немного и вся эта роскошь утратит любой смысл, но пока об этом никто не знает.

Военные корабли строятся таким образом, чтобы они имели самую высокую, насколько это возможно, живучесть. Изначально планируется, что они будут принимать участие в сражениях и могут получить повреждения, но при этом они обязаны остаться на плаву, маневрировать и отвечать противнику огнем. Во времена, когда радары еще не были столь надежными, как это обстоит сейчас, а спутников не было в принципе, успех военного корабля в баталии был обусловлен умением первым обнаружить противника совершенным артиллерийским оружием с прицелами, которые позволяют с высокой точностью укладывать снаряды на максимальном расстоянии, а сама прицельная дальность должна быть большей, чем у противника. И конечно же, корабль должен обладать высокой скоростью и большой автономностью хода.

Все эти требования просто не могли уместиться ни в малом, ни в среднем, ни даже в крупном корабле, и потому корабелы создавали гигантские корабли, в которых помещалось нужное количество топлива, стояли мощные энергетические установки, огромные орудия и арсенал боеприпасов к ним. А сам корабль обладал броней и специальной конструкцией корпуса, чтобы снарядам было тяжело пробить броню, но если даже такое случится, это не могло быть фатальным повреждением. В общем, создатели этого корабля становились уже не столько инженерами и корабелами, а художниками, которые творили произведение искусства. И действительно, такие корабли были созданы. Казалось, это были неуязвимые монстры, которых невозможно достать, а еще лучше – не встречаться у них на пути.

Все так и было до 27 мая 1941 года. Огромный, совершенный, и казалось – непотопляемый линкор Кригсмарине «Бисмарк» пошел ко дну, перед этим – потеряв ход и все свои артиллерийские орудия и практически все командование корабля. А ведь до 7:00 25 мая он шел полным ходом, разрубая волны Атлантики в направлении французского Бреста, весь еще в лаврах славы после потопления одного из самых мощных кораблей королевского флота, линкора «Худ». Если бы кто-то в 6:30 сказал о том, что «Бисмарк» ляжет на дно с большей частью своего экипажа всего через два дня, никто бы в это не поверил и нашел бы тысячу плюс одну причину того, почему такого не может быть в принципе. Кстати, то же самое рассказали бы и за полчаса до гибели Титаника.

Все это к тому, что недавно встретился упрек не так в наш адрес, как в адрес известного биржевого аналитика Степана Демуры, который давно предсказывает крах российской экономики, мол – где же обещанный крах? На это сам Демура ответил где-то год назад и пояснил, что он оперирует понятиями и соотношениями, изобретенными и опробованными в нормальном мире. В перечне аргументов там нет чудачества на букву «М» российского населения и его стремления к регрессии до уровня рабства. Эта категория не поддается ни измерению, ни изучению, но является важной переменной всей формулы. В нормальной стране и Путина и Медедева уже давно бы палками выгнали из их домиков для уточек, а далее – как уже карта ляжет, но в РФ публика, узнав о запредельных суммах разворовывания, приходит в состояние гордости. Так было с империей и совком. Еще вчера никто не верил, что эти монстры могут рухнуть. А на завтра  – искренне удивлялись тому, как они вообще так долго простояли.

Ситуация уже созрела, а что станет спусковым крючком для нее – скоро увидим. Аннушка уже столько масла вылила, что поскользнется не только Берлиоз, но и сама Аннушка, и сам трамвай.

72 Comments on "О расписании отправки на дно"

  1. Ярослав | 02.11.2018 at 07:21 |

    Про Аннушку сто процентов!!!
    Там все уже в масле и готово!

  2. Микола | 02.11.2018 at 07:49 |

    Хоча Демура і людина неоднозначна, але слухати його приємно.Стосовно прогнозів в минулому, то чомусь лише пригадую Бзежинського, з його точним прогнозом.

  3. Dmytro Podkowa | 02.11.2018 at 08:25 |

    Когда в трюмах Титаника уже было полно воды, на верхних палубах люди ещё ни о чём не подозревали, им не сообщили, чтобы не было паники. Вот и в мокшандии паники ещё нет, с поднятым флагом на полном ходу на дно.

    • Илья | 02.11.2018 at 09:01 |

      Dmytro Podkowa на Ноябрь 2, 2018 в 08:25

      ++++++++++ !!!!
      Отличное сравнение! 🙂

  4. strelok17 | 02.11.2018 at 09:14 |

    К сожалению очень большая часть нашего населения мало чем отличается от российской. И оно к сожалению имеет право голоса.

  5. або-або | 02.11.2018 at 09:32 |

    strelok17:
    Ноябрь 2, 2018 в 09:14

    .. згадана вами частина населення не відрізняється – вона і є російською.. часто ще й генетично, а не лише ментально..

    .. от тільки позбавити їх права голосу не дуже-то вийде без відповідного закону.. а закон можуть змінити лише ті, що пасуться в парламенті.. а їх туди обрали ті, кого ви назвали “большая часть населения”..

    .. тому залишається майже єдиний шлях – петиція про зміну виборчого законодавства на користь виключно платників податків (за які, власне, і утримується менеджмент держави) і її реалізація через референдум під контролем міжнародної спільноти.. хоч би що та спільнота не плела про права рівності всіх громадян держави.. нема такої рівності в природі – то хай не буде і в державі, яка тримається явно не на субсидіантах..
    .. така моя скромна думка.. якщо вважати її думкою..

    • Podkowa Dmytro | 02.11.2018 at 09:56 |

      А щоб краще було видно “громадян – неплатників податків” їм на спину ще обов’язково якийсь знак причіпити. І ще, мені цікаво, може тоді і бюджетників потрібно до неплатників податків окремим списком приліпити, бо толку з їхніх податків з зарплат які вираховуються з бюджету? І порівнювати вагу голосів треба в залежності від розміру податків, а то, що за неподобство, однаковий голос у слюсаря дяді Васі і у вельмишановного пана Ахметова, просто Ганьба. І так, треба цей передовий досвід ще й іншим демократичним державам передати, а то як же вони бідні і досі живуть з рівним правом голоса ВСІХ ГРОМАДЯН.

  6. strelok17 | 02.11.2018 at 09:38 |

    Увы и ах. Спільнота такого не дозволить. А ми поки що від них дуже залежні.

  7. або-або | 02.11.2018 at 09:55 |

    .. в доповнення до 09:32..

    .. право жити нам дає біологія і генетика.. нас не питаючи..
    .. право дихати – анатомія і фізіологія.. знову ж таки, нас не питаючи.. хоча в принципі: двері відчинені – виходь собі, якщо хочеш..

    .. а от право голосу треба заслужити..

    .. і до вашого 09:38..
    .. спільнота сама проголошує такі правила гри – волевиявлення.. тому поскрипить зубами окремих дуже невдоволених і змириться, якщо ця воля буде чітко висловлена.. бо ж право голосу і право на життя не дуже-то перетинаються.. і якщо субсидії і пенсії не відміняти – то чого та спільнота має обурюватись? це ж буде зроблено в рамках демократії.. адже референдум – це більш чітке волевиявлення, ніж закон (який часто приймається дуже незначною кількістю осіб виключно на їх користь)..

  8. DarkWelder | 02.11.2018 at 09:57 |

    Если не ошибаюсь, в оригинале было сказано:” я не думал что население россии НАСТОЛЬКО тупое”. Похоже что даже после бегства всего руководства РФ там ещё долго будут рассказывать про ядерный пепел, крымнаш и далее по списку.

  9. Дмитро | 02.11.2018 at 10:00 |

    По-поводу Демуры и его прогнозов: слушать его конечно интересно, как и Задорнова во времена оны. Но не больше. Вчера на эту тему я уже высказался. Повторюсь: если анализ не учитывает основных факторов, то это не анализ, а что-то другое.
    По-поводу статьи: весьма оптимистическая статья. Но как говорится: “Свежо предание, но верится с трудом…”
    И последнее. К АВТОРАМ: ребята не стоит давать людям ложную надежду на скорую смерть врага. ПаРашка живет не согласно логике, а логике вопреки. Хотя я очень хочу ошибиться.

    • Max Id | 02.11.2018 at 11:33 |

      > ребята не стоит давать людям ложную надежду на скорую смерть врага

      Почему это? Врагам, значит, можно, а нам нельзя?
      И, по-моему, автор весьма доступно привел в пример савецкий саюз. Там тоже никто не подозревал.

  10. або-або | 02.11.2018 at 10:07 |

    Дмитро:
    Ноябрь 2, 2018 в 10:00
    По-поводу Демуры и его прогнозов: слушать его конечно интересно, как и Задорнова во времена оны. Но не больше. Вчера на эту тему я уже высказался.

    .. авжеж, вчора ви висловились, а сьогодні повторились..
    .. але ні вчора, ні сьогодні не дали пропозицій..
    .. а констатувати, що вода мокра, трава зелена і короля Пу не вкусить ніяка макака, бо в Кремлі не тримають макак – це не по фен-шую українського Опору цій наволочі.. хибна та надія, ефемерна чи щодня підкріплюється трупами окремих представників агресора – вона є.. і буде.. і взагалі посміхається смерті останньою..

  11. Дмитро | 02.11.2018 at 10:23 |

    або-або:
    .. але ні вчора, ні сьогодні не дали пропозицій..
    Цікаво: які саме пропозиції надав автор цієї статті?

    Опору цій наволочі.. хибна та надія, ефемерна чи щодня підкріплюється трупами окремих представників агресора — вона є.. і буде..
    З власного досвіду: голосніше всіх призивають до збільшення кількості трупів ворога ті, хто на війні не був.

    • Укроп | 02.11.2018 at 12:35 |

      Скажите подалуйста, а справедливо тогда логичное утверждегие что те, кто на войне побывал, проникаются пацифизмом, пониманием и сочувствием к врагу?
      А вы точно не мышебрат, а? То что пишут на украинском, то там его тоже знают “кто надо”… Жду очередной ваш пост с призывом ” главный враг не в мАскве”, давайте уж, не томите интригой 🙂

      • Norfolk | 02.11.2018 at 18:31 |

        Со вчерашнего дня наблюдаю?.
        Должно вот-вот прорвать?

  12. SoldatYdachi | 02.11.2018 at 10:29 |

    Дмитро:
    Ноябрь 2, 2018 в 10:00

    …говорится: «Свежо предание, но верится с трудом…»
    И последнее. К АВТОРАМ: ребята не стоит давать людям ложную надежду на скорую смерть врага. ПаРашка живет не согласно логике, а логике вопреки. Хотя я очень хочу ошибиться. (С)
    ===========================================================
    слухайте, розумнику ви наш неоцінений!
    ви маєте право висловлювати свою думку та не слід зловживати цім правом інакше це перетворюється на нав’язування іншим своєї точки зору.
    ще на останок додам – ніяких протиріч що у висловлюваннях Демури та авторів цього ресурсу немає.
    Тільки життя амеби бува короткостроковим. В даному випадку мова йде про життя та смерть ворожої нам держави.
    Та на відміну від вас читачі мають розуміння що розпад мордора станеться в історично обмежений строк.

  13. Андрій Дар | 02.11.2018 at 10:33 |

    Подивіться на цю красу на мапі: де тут Україна?

    “Україна – європейський лідер по сільськогосподарських угіддях. Доведено за допомогою штучного інтелекту”
    http://uprom.info/news/agro/ukrayina-yevropeyskiy-lider-po-silskogospodarskih-ugiddyah-dovedeno-za-dopomogoyu-shtuchnogo-intelektu/

    Дуже анти-зрадницький позитивний портал, рекомендую.
    Та дякую людині, що нещодавно дала тут на нього посилання.

  14. Dmytro Podkowa | 02.11.2018 at 10:40 |

    Мені цікаво спитати у дописувачів які ратують за зміну принципу волевиявлення – 1-е тоді вже треба йти до повного кінця і дивитись не тільки на те, хто платить податки, а хто не платить, а ще й на величину тих податків, і в результаті будуть голосувати тількі Фірташ, Ахметов, Коломойській, Порошенко і інші, такого ж масштабу, а “бидло” (пробачте, так за логікою таких змін) перетопчеться, 2-е тоді вже треба усунути від волевиявлення і всіх бюджетників, бо толку з їх податків, якщо в них зарплата вираховується з бюджету. Вам в результаті не смішно? Ще можна неплатників якимось чином помічати, наприклад щось на одяг, на спину пришивати… ІМХО

    • Andriy Moderator | 02.11.2018 at 17:12 |

      Мы уже не раз обсуждали этот вопрос.

      Краткое содержание предыдущих серий:

      Кто платит налогов больше, чем получает из бюджета будет голосовать за рациональное использование налогов и не чрезмерное налоговое бремя.
      Кто больше получает из бюджета, тот будет голосовать за еще больший кусок пирога для себя любимого и больше налогов для всех остальных. Этот путь ведет только к уменьшению размера пирога. Мы кстати прямо здесь прямо в последние пару дней наблюдаем примеры таких.

  15. Дмитро | 02.11.2018 at 10:43 |

    SoldatYdachi:
    Ноябрь 2, 2018 в 10:29
    слухайте, розумнику ви наш неоцінений!
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Судячи з цієї фрази я комусь на яйця наступив…

    Та на відміну від вас читачі мають розуміння що розпад мордора станеться в історично обмежений строк.
    =====================================
    А який на Вашу думку цей строк?

    ви маєте право висловлювати свою думку та не слід зловживати цім правом інакше це перетворюється на нав’язування іншим своєї точки зору.
    ======================================
    А кому я тут свою точку зору нав”язую? У мене вже є прихільники? Не погоджуєтеся – і не треба.

    • Укроп | 02.11.2018 at 12:41 |

      То есть вы ведете зрадофильскую пропаганду, обгаживаете до чего можете дотянуться, агрессивно реагируете на пожелание чуть умерить пыл в убеждении нас как все плохо, и это должны с радостью слушать? А как по вашему тогда выглядит навязывание? Набежало тут вас… Дмытро, это не тот сайт, не тратьте силы зря 🙂

    • anti-colorados | 02.11.2018 at 13:17 |

      Ви маєте унікальну можливість прочитати попередження. Якщо ви маєте намір спілкуватися таки чином і писати колегам про яйця – ви помилися ресурсом.
      Отже, ви маєте час до вечора зробити висновок, або самостійно припинити дописи. В і нашому випадку це буде зроблено примусово. Само стверджуватися тут у вас не вийде. Попередив. Роблю це лише раз.

  16. Андрій Дар | 02.11.2018 at 11:00 |

    Щось Дмитра стало неймовірно багато.
    Обговорення статті та висловлення думок перетворюється на пусту дискусю “про мокру траву та зелену воду”. Досить вже, будь ласка.

  17. Aronovich | 02.11.2018 at 11:03 |

    або-або:
    …вона і є російською.. часто ще й генетично,…

    Вы действительно считаете,что генетическое отличие (Вы лично будете это отличие определять? Для этого нужны серъезные знания из учебников тов. гитлера, сталина и их теоретиков) может стать основанием для лишения людей права голоса.
    А дальше? Весело и скурпулезно затолкать их в вагоны…
    и куда?? А может в печь???
    Я не люблю отварную капусту, но мне не приходит в голову выкидывать ее из наваристого, душистого Украинского Борща.

    …законодавства на користь виключно платників податків (за які, власне, і утримується менеджмент держави)..

    Обратите внимание: внизу любого чека за товары или услуги
    указана сумма уплаченного налога который входит в стоимость.
    (ПДВ-ПОДАТОК на додану вартiсть).

  18. Ирэна | 02.11.2018 at 11:09 |

    Большому кораблю – большое кораблекрушение !

    Дмитро , 2. 2018 в 10:43 :
    Не знаю , Дмитро , есть у вас прихильники или нет , но я точно не из числа . Вот вы мне как-то сразу не понравились . И не потому , что у вас ноги кривые , а потому , что вы любите Задорнова .

    • Укроп | 02.11.2018 at 12:50 |

      Любить Задорнова – куда уж более яркий маркер… Спасибо Вам, отлично заметили! Теперь “там” придется внести в методички что украинцы почему то не любят упоминание Задорнова и оно их только раздражает, а не умиротворяет 🙂

  19. Андрій Дар | 02.11.2018 at 11:37 |

    Для Dmytro Podkowa:
    Ноябрь 2, 2018 в 10:40

    Пане Podkowa, у минулих дискусіях, була думка про те, що той, хто не є платником податків – є зацікавлений у розширенні “ведфера”, на який вони живуть, грубо кажучи – подачок від держави, зацікавлений у дерржаві “соціального” типу, й власне тому голомує за популістів.
    Умовно – “ліві виборці”.
    А хто є платником податків – здебільшого голосує за розвиток країни, більше бюджетне інвестування у її міць, іефраструктуру, армію, у сприяння розвитку бізнесу, і таке інше.
    Умовно – “праві виборці”.
    Таке розділення є усюди – й у США, у тому числі.
    Знаю людей, хто принципово не ходить на вибори, але щось ВИМАГАЄ від держави, хоча, самим фактом неучасті, він таке моральне право просто втрачає.

    Наразі, як мені здається, Україна має йти правим щляхом. У нас немає наразі розкошу бути велферною державою.
    Тому, иожливо, пропозиція про обмежеггя виборчого права (шляхом установки закону про одноразову грошову виплату за пожиттєву відмову від виборчого права), має рацію.
    Моржливо, всім буде добре – людям гроші, державі й виборцям – більш якісний склад електорату.

    • Dmytro Podkowa | 02.11.2018 at 11:51 |

      Хай мене пробачить шановний пан, але хотілося би докладніше про “Таке розділення є усюди — й у США, у тому числі.” Прошу пояснити мені яким чином в Америці є розділення на ГРОМАДЯН Америки (платників, “правих”, однооких, одноногих) які мають ПРАВО ГОЛОСУ, і ГРОМАДЯН Америки (лівих, лінивих, лисих і т.і.) які НЕ МАЮТЬ ПРАВА ГОЛОСУ? А також, можливо, наведете приклад ще якоїсь ДЕМОКРАТИЧНОЇ держави з розподілом ГРОМАДЯН на маючих право голосу і не маючих такого права. Перепрошую.

      • Andriy Moderator | 02.11.2018 at 17:15 |

        В США еще в 20-м веке в некоторых штатах право голоса ограничивалось по имущественному принципу.

        • Norfolk | 02.11.2018 at 18:40 |

          “Консервативная партия Великобритании опасается поражения на следующих выборах, по причине естественной убыли, типично поддерживающего электората.”- из отчета отпрогнозе политтехнологов.

          Простым понятным языком: кривые, ополоумевшие или выжившие из ума старики и старухи Великобритании, традиционно поддерживавшие консерваторов (власть банкиров и жирных котов), ускоренно кидают кони, то есть дохнут и не смогут определять будущее страны (для молодежи), прокоптив “до заката”, когда им в дома престарелых привозят урны для голосования.
          Это к слову о праве голоса.

          • Andriy Moderator | 02.11.2018 at 19:34 |

            Я всегда был за то, что право голоса не должно быть безусловным, хоть меня и клеймили любителем Латыниной.

            Кстати, Силиконовая Долина (молодые высокооплачиваемые профессионалы, платящие много налогов) голосует за демократов, за ограничение и в перспективе запрещение оружия, за легализацию марихуаны, за защиту нелегалов от злобных федералов, за социализм. Парадокс?

  20. Сохатий | 02.11.2018 at 11:39 |

    Бісмарк, хоч і набрав трохи води, міг відбитись, але… Йому пошкодили кермо і воно заклинило в одному положенні. Він міг плавати лише по колу. От тут його й добили. Як на полігоні 🙂 Дуже багато аналогій напрошується

  21. Alex_k | 02.11.2018 at 11:57 |

    Dmytro Podkowa:
    Ноябрь 2, 2018 в 10:40
    Я теж ратую за зміну принципу волевиявлення, але також не згоден з або-або та взагалі майновим принципом. У нашій країні такий принцип не дасть відбору адекватних виборців (вистачає і неадекватних або більш того, вороже налаштованих платників, є і адекватні пенсіонери), а в нормальному суспільстві це і не так потрібно. Як я вже неодноразово писав тут, справжній результат дав би відбір за рівнем інтелекту, за результатами тестів IQ. Можна було б не тільки допускати чи не допускати до виборів, а і, допустивши всіх, помножувати вагу кожного голосу на відповідний коефіціент. Можливо, мало б сенс навіть не сповіщати кожного про результати (може, когось обурить) – сдав тест, проголосував і пішов, а далі обробили як треба.
    Навряд чи у нас зараз реальні такі прогресивні речи, хоча це є питанням виживання держави.

  22. Alex_k | 02.11.2018 at 12:12 |

    PS до мого попереднього допису. Ось при такій системі голоси працюючого прибічника “новоросії”, проросійського олігарха, професора з університету, аспіранта, адекватного пенсіонера та розумного патріотичного студента розподіляться потрібним чином. А не за принципом – хто платить податки, а тим більше скільки платить чи скільки має грошей.

  23. АнтонОвич | 02.11.2018 at 12:20 |

    Гадаю, вводити будь-які обмеження для громадян щодо голосування – хибний шлях. Такі обмеження можуть призвести до протилежного ефекту – соціального вибуху. Це тільки в мосляндії або кндр таке можливо. Як тільки у державі виникає будь-який поділ громадян, заснований на таких критеріях, вона (держава) погано закінчить.

  24. Alex_k | 02.11.2018 at 12:24 |

    І ще можу додати. На обгрунтування сказаного мною можна додати той факт, що в наукових установах (де працюють люди з вищім інтелектом) ватні, проросійські погляди – це взагалі якийсь нонсенс; якщо і трапляється, то у працівників, які чогось досягли не завдяки своїм розумовим здібностям. І, за моїми спостереженнями, навіть зрадофілії менше, при тому, що саме наука в Україні знаходиться у стані, який зовсім не відповідає як її важливості для держави, так і здібностям людей, які за якихось причин там все ще працюють.

  25. або-або | 02.11.2018 at 13:21 |

    Dmytro Podkowa:
    Ноябрь 2, 2018 в 10:40

    .. не треба пересмикувати.. не в карти граємо..
    .. по-перше, один платник податків – один голос.. це дискретна величина.. хочеш щось в державі змінити – йди працюй, а не сиди на шиї і вимагай.. моральне право не узаконене, але його ніхто не відміняв.. хоч совість, звісно, теж поняття чисто людське..
    .. по-друге, в час інтернету і ІТ-технологій звести докупи списки платників податків і список членів суспільства (громадян) майже два рази плюнути.. або один.. було б бажання..

    • Dmytro Podkowa | 02.11.2018 at 13:38 |

      Тобто, пробачте, Вас не турбує така неузгодженність в вашій доктрині, що хтось заплатив податків мільярд, а хтось п’ятдесят копійок і вони, згідно вашої теорії мають однакову вагу голосу, тобто один голос? Ви вже або труси одягніть, або хрестик зніміть – або у Вас Демократія, і ВСІ ГРОМАДЯНИ мають рівний голос і рівне ПРАВО ГОЛОСУ, або у Вас Ваше “незрозуміло що”, в якому встановлюється і обмежується право незрозуміло кого незрозуміло ким. Я не раз писав, я абсолютно не прихильник Демократії (я за переконанням анархокапіталіст), але нічого іншого, окрім демократії, життєздатного в сучасності нема і не передбачається. ИМХО.

  26. Ясно видящий | 02.11.2018 at 13:24 |

    Еслибы речь шла об унитарном государстве, тогда бы законы экономики сработали. Но московия это не унитарное государство, а фодеративное объединение “85 равноправных субъектов федерации, в том числе 22 республик, 9 краёв, 46 областей, 3 города федерального значения, 1 автономная область, 4 автономных округа.” (Википедия) Большинство из этих “субъектов” пустые земли по которым кочуют скотоводы-кочевники, охотники-собиратели и геологи с нефтянниками. И им нас…, пардон, всеравно что там с экономикой, а о чем говорит Демура им “ваапсе нипанятъна”. “Нипанятына” и полика, как таковая. У них есть враги и не враги – это они сами. Большинство населения московии, за исключением двух-трех городов и узенькой полоски в европейской ее части, это ЛЮДИ СРЕДНЕВЕКОВЪЯ ! Им всеравно! Они ничего не понимают! Им “без разницы водка или пулемет – лишь бы с ног валило”. Они еще не доросли до каких то там “высоких материй” из будущего. Для них европейское “сегодня” это нереально далекое будущее.

    Вышли из СССР четыре “стана”: Таджикистан, Казахстан, Туркменистан, Киргизстан и что, они стали демократическими странами? Как были, так и остались азиатскими диктатурами. Ибо ни на что большее скотоводы-кочевники не способны. И оленеводов это тоже касается.

    Так что московии еще лет 200 вызревание до уровня хотябы современности. А цивилизованный мир к тому времени будет уже оччень далеко… если, конечно, скотоводы-кочевники не уничтожат планету ядерным оружием …

    • Norfolk | 02.11.2018 at 18:43 |

      300 лет Московии до людей (хотя бы начать оправдывать титул)

  27. Ирэна | 02.11.2018 at 13:28 |

    Укроп : Ноябрь 2 2018 в 12:50
    Та , они и так это прекрасно знают – мыжыбратья )))
    Помните , как в культовом фильме :
    – По-моему , он просто козел .
    – Он брат мой .

  28. або-або | 02.11.2018 at 13:32 |

    Aronovich:
    Ноябрь 2, 2018 в 11:03

    .. капець.. генетика, гітлер, сталін, капуста і борщ.. або по вашому генетичному: смешались в кучу кони, люди..
    .. добре – я не буду (і не збирався) когось ділити за генетикою.. але та ж генетика передбачає відповідне виховання, далі волевиявлення у вигляді голосування за певних кандидатів – і відповідно впливає на можливості ефективно протидіяти агресору.. можу й більш детально розжувати, але sapienti sat..

    .. і що саме міняє ПДВ?.. що менеджмент утримується не за рахунок тих, хто копає канави, кладе цеглу і доїть корів?.. а за чий?..

  29. Ясно видящий | 02.11.2018 at 13:35 |

    Во сразу и наткнулся на ярчайший пример :

    Факельное шествие комсомольцев Усть-Алданского улуса Якутии в честь столетия советского ВЛКСМ. ВИДЕО
    В административном центре Усть-Алданского улуса Якутии, селе Борогонцы, местные жители устроили вечернее факельное шествие в честь столетия комсомола.
    Как сообщает Цензор.НЕТ, действо на улицах села, которое находится в 127 км к северу-востоку от Якутска, развернулось 27 октября.

    Им всеравно зачем и почему – главное в процессе напиться.

    В 30-х якутам стали запрещать жертвоприношения. Им стали объяснять “политику партии”, говорили о “светлом будущем”, о “грядущем коммунизьме” и что всем этим руководит товарищь сталин. Якуты все правильно поняли и стали приносить жертвоприношения перед портретом “таварися сииталина”. Это не анекдот, а исторический факт. Так было.

  30. або-або | 02.11.2018 at 13:47 |

    Alex_k:
    Ноябрь 2, 2018 в 11:57

    .. ну, IQ – це, звісно, круто, але інтелект (чи його рівень) не передбачає автоматичної турботи про благо держави.. іноді (а то й часто) прямо навпаки.. за закон Колесніченка-Ківалова голосували ж не ідіоти.. і схеми з офшорами теж придумали не вони.. та й заскладно це втілювати.. схема з платниками простіша.. та й справедливіша.. якщо не пересмикувати..

  31. або-або | 02.11.2018 at 14:01 |

    Dmytro Podkowa:
    Ноябрь 2, 2018 в 13:38
    Тобто, пробачте, Вас не турбує така неузгодженність в вашій доктрині, що хтось заплатив податків мільярд, а хтось п’ятдесят копійок і вони, згідно вашої теорії мають однакову вагу голосу, тобто один голос?
    .. ні, не турбує.. бо голосувати вони будуть за різне.. людина праці легко проживе без олігархів, а от олігархи не зможуть прожити без людей праці.. хіба що самі візьмуться за кайло..

    я абсолютно не прихильник Демократії (я за переконанням анархокапіталіст), але нічого іншого, окрім демократії, життєздатного в сучасності нема і не передбачається. ИМХО.
    .. практично ВСІ наявні системи життєздатні.. і навіть племінне господарство в Африці житиме віками без стороннього втручання.. а от сторонній вплив передбачає зміни в життєздатності – на користь тієї сторони.. тож з тим, що “не передбачається” з натяжкою погодитись можу..

  32. Dmytro Podkowa | 02.11.2018 at 14:10 |

    “практично ВСІ наявні системи життєздатні.. і навіть племінне господарство в Африці житиме віками без стороннього втручання” – тобто ви зробили вигляд, що не зрозуміли про що я, коли я казав про єдину життєздатну систему? Поясню, у наших східних сусідів система також життєздатна, але ви чогось не хочете такої системи у себе в країні, чи я помиляюсь? Хто без кого і як проживе то також філософське питання. У мене до вас питання – яка користь державі від податків бюджетників, яким держава таки платить зарплату?

  33. або-або | 02.11.2018 at 14:33 |

    Dmytro Podkowa:
    Ноябрь 2, 2018 в 14:10

    .. а яка різниця, що саме я хочу чи не хочу? Я ж не Лі Куан Ю.. І не Порошенко.. мені до одного місця в самій його глибині кацапська система – хай собі варяться в своєму соку, аби тільки не хлюпали смородом своїх страв на весь під”їзд і не заливали своїми нечистотами спільний стояк.. націоналіст я.. тобто – національний егоїст.. на твоє не зазіхаю, але мого не чіпай.. не знаю, чи можна це вважати анархокапіталізмом, але термінологія мало що міняє..
    .. а бюджетники.. ми про користь податків говорили чи про право голосу?.. бюджетники працюють? працюють.. сидять на шиї в тих, хто виробляє реальний ліквідний продукт? ну, то й віддають частину у вигляді податків в солідарну систему.. і отримуюють попутно право голосу.. тож для мене питання закрите..

  34. Dmytro Podkowa | 02.11.2018 at 14:55 |

    “.. а бюджетники.. ми про користь податків говорили чи про право голосу” – ми говорили з вами про вашу концепцію, що право голоса повинні мати тількі люди, що приносять користь державі, і критерієм того, приносить людина державі користь чи ні (судячи з ваших дописів), для вас є саме те, платить людина податки державі чи ні. Тому я вас і запитав, а як бути з бюджетниками, які податок платять, яле з грошей які їм платить держава, тобто користі саме з податку для держави меньше нуля. Тільки не плутайте користь від податків бюджетників і користь для держави від праці бюджетників, це абсолютно різні речі. І ще, раз для вас питання закрите і ви не хочете слухати інших доводів – що ви тут робите? Намагаєтесь інших переконати? Тоді приклади наводьте, а не просто словами. В якій ще державі (навіть не кажу демократичній, а будь-якій, де люди мають право голосу) право голоса обмежується тим, платить людина податки чи не платить? Хоча нас тут дійсно стало забагато і не по темі статті, тому я також пас. Дякую всім хто мене терпів.

    • Andriy Moderator | 02.11.2018 at 17:34 |

      “ми говорили з вами про вашу концепцію, що право голоса повинні мати тількі люди, що приносять користь державі, і критерієм того, приносить людина державі користь чи ні”

      Вы поняли абсолютно неправильно. Критерием является – человек вкладывает в общий котел или получает из него.

  35. По вопросу распада России. Законы Природы и общественного развития отменить невозможно. Они гласят–любая империя распадётся -нравится вам это или нет, от вас это не зависит. Вы же не можете запретить Солнце?

  36. Евгений О. | 02.11.2018 at 15:20 |

    Маю пропозицію до учасників “запеклого” обговорення проблеми з виборами і виборцями.
    Давайте зробимо паузу в цьому, без перебільшень, як на мою думку, корисному диспуті.
    Давайте погодимось, що таки існує проблема неадекватності оцінки “пересічним” виборцем кандидатів. Тим більше таких, що в своїй виборчій кампанії не переймаються , скажу узагальнено, моральними аспектами своїх гасел, та аргументації власної програми.
    Давайте просто приймемо до уваги, що історія дає величезну кількість інформації про різні системи організації соціумів. Як тих, що вже не існують, так і діючих, які, до речі, не раз змінювали свої параметри з різних причин.
    І на решті.
    Давайте візьмемо до уваги, що ресурс відвідує величезна кількість людей. Причому далеко не всі роблять це з увагою, притаманною постійним читачам і дописувачам.
    То ж при викладенні один одному своїх аргументів з такого “тонкого” питання, вважаю, варто брати до уваги вірогідність суттєво хибного розуміння текстів, що за задумом дописувача не можуть розглядатися як самостійні.
    Останнє – з огляду на загальну ситуацію в нашому суспільстві.

  37. або-або | 02.11.2018 at 15:44 |

    Евгений О.:
    Ноябрь 2, 2018 в 15:20
    Маю пропозицію до учасників «запеклого» обговорення проблеми з виборами і виборцями.
    Давайте зробимо паузу в цьому, без перебільшень, як на мою думку, корисному диспуті.

    .. без питань.. я ж нічого не нав”язував, просто запропонував індикатор для сепарації виборців.. не я перший.. і трохи сумнівний, але хоч якийсь..

    “Давайте.. приймемо до уваги, що історія дає величезну кількість інформації про різні системи організації соціумів..

    .. і можу додати, що процес цей ще не досяг дна.. тож нам ніхто не забороняє втілити ще й такий досвід.. чи ми повинні лише повторювати чужий? і лише тих країн, які не на зламі, не в стані війни, не під боком у ненажерливої імперії.. втім – риторичне питання.. бо все-одно ще ніхто не подав подібної петиції – тож предмет обговорення й справді відсутній..

  38. Damian | 02.11.2018 at 15:52 |

    Dmytro Podkowa:
    Ноябрь 2, 2018 в 14:55
    Я гадаю, що вельмишановне товариство не прийде до єдиної думки щодо того, кого саме обмежувати в правах обирати. Може, насправді, це така брила проблем, що за одну дисусію її не підняти. Мені здається, що більш раціональним підходом може бути обмеження щодо висуванців всілякого рівня, аж до кандидатів в президенти. Щоб в подальшому блокувати висунення пройдисвітів, злодіїв, хабарників тощо. В нас вже був сумний досвід не тільки висунення, а і перемоги двічі засудженого. Всі знають, чим це закінчилось, хоча деякі порівнювали його з Вацлавлм Гавелом (щодо ув’язнення, мовляв, він теж сидів). Тому доцільно всіх висуванців піддавати ретельній перевірці і, в разі необхідності, блокувати їхній шлях. Особливо файно це буде виглядати, коли обвинувачення будуть висунуті в останню мить. Щоб залишились тільки гідні!

  39. Андрій Дар | 02.11.2018 at 16:19 |

    Для шановного пана Dmytro Podkowa:
    Ноябрь 2, 2018 в 11:51

    Перепрошую також за себе, якщо я недостатньо ясно висловився.
    Я висловив думку про умовне розділення виборців еа “правих” та “лівих”, згідно з їх уподобаннями, по яким вони голосують. І таке розділення, на мрю думку, існує в усіх країнах.

    Але я не сказав, що “праві” більш праві, а “ліві” просто “лєвие якісь, другого сорту”. Зовсім ні.
    Чому Вам так здалося з мого тексту? Хочу знати, аби надалі мати змогу висловлюватися більш ясно та зрозуміло. Дякую.

    • Микола КР | 02.11.2018 at 17:18 |

      to Евгений О
      Своевременное предложение!
      Дискуссия действительно хороша, учитывая, что это – продолжение. Помню, что ранее пришли к “среднему выводу”- учить!
      Поэтому да – перекурим штоле?))
      А после продолжим.
      Спасибо всем комментаторам с ” ровными ногами” 😉

  40. Евгений | 02.11.2018 at 17:16 |

    Дело не в генетике.
    Из людей вышибали привычку думать в течение ста лет, методами жесточайшего террора. Вот и разучились.
    Требуется время, чтобы они хотя бы перестали бояться. Такие страхи передаются от поколения к поколению, это хорошо известно.

  41. Евгений | 02.11.2018 at 17:20 |

    strelok17:
    Ноябрь 2, 2018 в 09:14
    К сожалению очень большая часть нашего населения мало чем отличается от российской. И оно к сожалению имеет право голоса.
    …………………………………….
    Дело не в генетике.
    Из людей вышибали привычку думать в течение ста лет, методами жесточайшего террора. Вот и разучились.
    Требуется время, чтобы они хотя бы перестали бояться. Такие страхи передаются от поколения к поколению, это хорошо известно.

  42. Евгений | 02.11.2018 at 17:22 |

    strelok17:
    Ноябрь 2, 2018 в 09:14
    К сожалению очень большая часть нашего населения мало чем отличается от российской. И оно к сожалению имеет право голоса.
    або-або:
    Ноябрь 2, 2018 в 09:32
    strelok17:
    Ноябрь 2, 2018 в 09:14

    .. згадана вами частина населення не відрізняється — вона і є російською.. часто ще й генетично, а не лише ментально..
    …………………………………….
    Дело не в генетике.
    Из людей вышибали привычку думать в течение ста лет, методами жесточайшего террора. Вот и разучились.
    Требуется очень долгое время, чтобы они хотя бы перестали бояться. Такие страхи передаются от поколения к поколению, это хорошо известно.

  43. Урфин | 02.11.2018 at 18:27 |

    Дэмура чувак с мозгами и с определенным багажом знаний, склонный к аналитике и жэланием делать деньги, посему хоть он и бывшый хахол но кацапам и имперцем, как многие украинцы, в далекие времена переселившыеся в сибирь и на дальний восток , не стал.
    наибольшэ радикальными кацапами становятся хохды, осевшые в путенбурге и мошкве, это можно сказать самые кацапские кацапы.
    Он прекрасно понимает, что современные империи строятся не на завоеванных территориях и оружыи а на деньгах, поэтому тупая и агресивная путинобная шобла им невоспринимается от слова вааще.
    Теперь о Дэмуре-аналитеге, ево предсказаниях и ошыбках.
    как показывает практика, аналтеги и астрологи чудесно коментируют как звезды повлияли на прошэдшые события, но када дело касается будующих, то их прогнозы сбываются с такойжэж вероятностью, если бы их составляла какаянить абизяна или осьминог, ну типа как они предсказывают результаты чемпионатов по футболу.
    финансовый аналитег, который ведет “мастерклассы” и дает прогнозы на телевидении, занимается этим патамушо ничем другим, а именно торговыми операцыями на биржэ, зарабатывать не в состонии.
    как говорил ММЖванецкий: ” ты Вася, в состоянии пропагандистом небыть, сила в твоих словах есть, но ты их правильно расставить неможэш”
    если кратко, то человек, неспособный зарабатывать трэйдингом начинает зарабатывать тем, что начинает учить как это делать.
    есди я настолько крутой аналитег, что могу спрогнозировать хотябы 100 пипсов гарантированава профита в неделю, то могу зарабатывая от миллиона и до бесконечности в неделю.
    нафиг мне тратить свое время еще на чтото, кому это нужно?
    вот.

    • Norfolk | 02.11.2018 at 18:51 |

      человек, неспособный зарабатывать трэйдингом начинает зарабатывать тем, что начинает учить как это делать.

      Абсолютная истина, аксиома.

  44. або-або:
    Ноябрь 2, 2018 в 13:47
    Якщо вже пішла така дискусія, то в наших умовах можливо кращою формою демократії була б та, що зображена в “Зоряному десанті” Роберта Хайнлайна. ІМНО.
    Якщо коротко – вибирати і вибиратися мають право лише ті, хто відслужили певний термін в ЗС.

    • Andriy Moderator | 02.11.2018 at 19:42 |

      Самый простой и политически корректный путь – добровольный отказ от избирательного права за денежное вознаграждение. Восстановление права избирать возможно только через определенный срок (ну скажем не менее года) с возвратом полученного вознаграждения + штраф (ну скажем штраф равен размеру полученной суммы, итого вернуть нужно двойную сумму да с поправкой на инфляцию).
      В этом случае никто не может возразить что кого-то лишили права голоса, но при этом все те, кто продает голоса за гречку, кто голосует за популистов и повышение пенсий и пособий для себя любимого, получат вознаграждение и пойдут радостно его пропивать и не будут мешать ответственным гражданам решать судьбу страны.

  45. truefakdino | 02.11.2018 at 20:25 |

    Хороший политик должен предсказать что произойдет через месяц, пол года и год. А потом объяснит, почему это не произошло. Вот так – же и с Демурой – хорошим экономистом. Опробованная им модель экономики не работает в России – но виноват не Демура с его моделью , а Россия, которая под его модель не подходит.

  46. Andriy Moderator:
    Ноябрь 2, 2018 в 19:42

    Мені здається, що Ви трішки однобоко дивитесь на цю проблему. Низький рівень доходів (що в Україні зараз масово), який може спонукати “продати голос”, не обов’язково корелюється з безвідповідальним голосуванням. Водночас, я знаю не мало людей з нормальними статками, які проголосують за “опозицію” і т.д., навіть не вникаючи, в чому ця опозиція проявляється. А формула Хайнлайна оперує таким поняттями як відповідальність і готовність поставити інтереси суспільства вище власних, що в більшості своєму й продемонстрували вояки.

    • Andriy Moderator | 02.11.2018 at 21:08 |

      Так никто не заставляет продавать голос. Кто хочет голосовать пойдут голосовать, для кого деньги важнее – возьмут деньги.

      И я рассматриваю проблему не однобоко, а комплексно. Среди любой группы людей можно найти и достойных людей, и откровенных врагов. И среди пенсионеров, и среди военных, и среди всех остальных. Поэтому рассматривать надо не индивидуально, а чтобы проблема в целом решалась в правильном направлении. Кроме того есть ограничения политического характера – любое ограничение избирательного права будет воспринято, в первую очередь союзниками, весьма негативно. И Москва естественно тоже не забудет поднять вонь на весь мир.

  47. Andriy Moderator:
    Ноябрь 2, 2018 в 19:42

    В продовження попереднього ІМНО. Там до речі одним з основних моментів, є не тільки обирати, а й ОБИРАТИСЯ. На всіх рівнях.

    • Andriy Moderator | 02.11.2018 at 21:16 |

      Что не позволит гарантировано вычистить всю нечисть. Яркие примеры – Семенченко и Савченко.

  48. Ви мене не зрозуміли – це нічого не вирішить – тому що:
    1.штучно насаджений мем – від виборів нічого не залежить
    2.В зв’язку з чим на терезах – грошіправо вибору – можуть переважити гроші, а без такої спокуси людина проголосує якраз за розвиток і майбутнє.

    • Andriy Moderator | 02.11.2018 at 21:19 |

      Конкретные люди с их конкретными проблемами здесь не важны. Важны массы.
      Один человек вместо денег проголосует за будущее, но к нему в придачу сотня бабушек проголосует за гречку и за повышение пенсий.

  49. Andriy Moderator:
    Ноябрь 2, 2018 в 21:08

    Згоден. Ми ж просто теоретизуємо. Хотя готовність проливати кров за Батьківщину все таки характеризує краще людину, ніж майнговий стан.

  50. Andriy Moderator:
    Ноябрь 2, 2018 в 21:16

    “Что не позволит гарантировано вычистить всю нечисть. Яркие примеры — Семенченко и Савченко.”
    1.А якби обирали лише ті, хто там був – Ви впевнені, що їх би вибрали?
    2. А якби вибрали- знову вилка – можливо вони принесли б реальну користь в таких умовах?

Comments are closed.