Сага о старых штанах (Часть 2)

В итоге ситуация выглядит ровно таким же образом, как и со старыми штанами. Они вроде бы и есть, и даже выглядят как обычно, только вот никакого толку от них нет и очевидно, что уже и не будет никогда. Поэтому их надо либо ликвидировать за ненадобностью, и чтобы они не отнимали ресурсы, либо создать что-то новое и такое, что реально может выполнят возложенные на них функции.

Между прочим, это же касается и НАТО. Очевидно, что организация выродилась и не может выполнять свои военные функции так, как это было задумано изначально. Ведь ни для кого не секрет, что война в Украине, а значит и Европе, возникла по одной-единственной причине. Ведущие европейские страны, члены НАТО, выкормили и вооружили агрессора так, чтобы тот стал реальной угрозой для европейской безопасности. И что мы слышим прямо сейчас? Организация не может предпринимать решительных действий, поскольку есть опасения перерастания войны в ядерную.

Нам неизвестно, кто является автором именно такой формулировки, но его надо гнать из этого мероприятия мокрыми тряпками. И дело тут даже не в том, что НАТО не хочет участвовать в войне на нашей территории. В общем, этого и не нужно. Спасибо за то, что нам дают оружие, которое эффективно уничтожает противника и дальше мы сами все сделаем. Так что дело не в этом, а в принципе.

Просто возьмем этот аргумент и рассмотрим его без эмоций. Если кто-то говорит о перерастания войны в ядерную, он должен честно ответить себе на простой вопрос, какова вероятность того, что завтра прутин проснется не в духе и не прикажет разбомбить Польшу? Не потому, что войска НАТО зашли в Украину, а потому, что ему так хочется. Если честно ответить себе на этот вопрос, то окажется, что вход войск стран НАТО в Украину имеет примерно такой же шанс перерастания в обмен ядерными ударами, как и плохое настроение прутина.

Другой и более важный аспект именно такой формулировки заключается вот в чем. На протяжении последних десяти дней из москвы и минска звучит все более жесткая риторика в адрес Литвы и Польши. Уже звучат предложения о том, что раз в Украине не получается сделать то, что хотелось, поскольку там оказалась очень боеспособная армия, то нужно двигать туда, где ожидается минимальное сопротивление, а это Литва – в первую очередь. Оно и понятно, ведь сама географическая карта говорит о том, что перешеек в 100 с небольшим километров между беларусью и калининградским анклавом, можно попробовать осуществить за один бросок. 

В ходе встречных ударов обеим группировкам нужно пройти всего по 50+ километров навстречу друг другу. Очевидно, что в кремле этот план выглядит уже куда как более реалистично, чем то, что они получили в Украине. Ну а раз так, то прицепом можно пройтись хотя бы по востоку Польши. Причем, эти разговоры никогда не бывают на ровном месте и можно не сомневаться в том, что соответствующие оперативные планы уже давно составлены и только то, что в Украине были сожжены ударные силы российской армии вносят в эти планы свои коррективы. Тем не менее, ситуация, когда прутину необходима «маленькая и победоносная» может подтолкнуть на такой ход событий. И говорящие головы, в том числе – лукашенко, озвучивают не личную импровизацию, а прощупывают реакцию на вполне реальные планы. Достаточно вспомнить риторику этих пациентов перед 24 февраля, чтобы понять серьезность этой риторики.

(Окончание следует)

33 Comments on "Сага о старых штанах (Часть 2)"

  1. Федір | 25.03.2022 at 11:27 |

    вот поэтому нада поставлять ВСУ побольше оружия! в т.ч. такого что оно не потребует времени на его освоение.
    нужно тормошить Эвропу и показывать, мол хотите защитить ты натовские малые страны – давайте ВСУ максимум помощи! Украина сейчас Стена от московских орд! реестровое козацтво Европейской Унии!
    а с МЗЧ потом разберемся, вот даже потерплю необходимость писать его инициалы с большой буквы)

    • Дробовик?
      М16?

      Можете все таки что то посложнее и посущественней?

  2. Дмитрий | 25.03.2022 at 13:50 |

    Не забувайте й те, що рашка ВЖЕ попередила, що конвої із зброєю для України вони вважають законною ціллю, і мова не про вантажі, що вже в’їхали на територію нашої держави (про це вони б і не попереджували б – одразу обстрілювали). Погроза превентивного удару по території країни НАТО – і яка ж реакція..?!

    • Сергій | 25.03.2022 at 16:16 |

      Ну як яка реакція? НАТО відповіло, що буде приймати міри. Тільки хай попробують, н їхній території щось замутити.

  3. Олександр. | 25.03.2022 at 14:13 |

    Я бачу це так: у странах НАТО накопичилось дуже багато застарілого озброєння яке просто нікуди дівать. А також на тлі того що НАТО немає з ким воювать – зменшилися оборонні замовлення. Тому ні США ані Європу не цікавить короткострокова війна в Україні. Тому що потрібно утилізувати якмога більше застарілого озброєння. А заодно і нажахати своє населення для збільшення оборонного бюджету. Тому і потрібні відео знищеного Маріуполя і Харкова. З цього приводу висловлювалися ще до мене: https://ua24ua.net/nam-nugen-dlinniy-serial-a-ne-ukrainskiy-blitskrig-vot-takova-realnaya-pozitsiya-ssha-otnositelno-ukraini/

    • Andriy Moderator | 25.03.2022 at 17:08 |

      А еще США и Европу интересует, чтобы Украина и РФ взаимно уничтожили друг друга. А на освободившемся месте поселят геев и все поля засеют маком и коноплей.

    • Юрій | 25.03.2022 at 17:44 |

      2Олександр:
      1)Наведіть будь ласка приклади застарілого озброєння НАТО, яке просто нікуди дівати, котре потребує утилізації, І яке було безкоштовно надано Україні?
      2)ВАШ аналіз ситуації надасте? Врахуйте, що про нові поставки ви не можете говорити, так як це заборонено, можете понести кримінальну відповідальність.
      3) З приводу наведеного вами посилання: у вас логічні розбіжності, причому діаметральні, між вашими твердженнями, та твердженнями у наведеному вами посиланні. Знайдете самі, чи тримати інтригу? Гаразд, тримати інтригу не буду. Джавеліни (американські), тим більше у кількості 1000 штук, аж ніяк не можна назвати “застарілим озброєнням”, на відміну від МІГ-29, яких до того ж у США немає.
      4) Можете висловити своє бачення, яке ж сучасне озброєння СЛІД БИ надати нам замість “застарілого”, що вже надали нам партнери?
      5) Чи не могли би ви, як підсумок, навести орієнтовну вартість того сучасного озброєння, яке би мала Україна отримати? ЧИ є там якісь обмеження по кошторису? ЧИ не повинні, на вашу думку, США надати нам якийсь новий авіаносець, із всім озброєнням впридачу?

      • Олександр. | 25.03.2022 at 18:09 |

        Це для нас воно надсучасне, але не для НАТО. По перше стінгери. З ними ще моджахеди в горах бігали. и це щось новеньке. По друге “Джавеліни”. Хоч це і не минуле століття, але згодьтеся що безпілотники набагато єфективніші. Тому їх тоже можна вважати застарілим озброєнням. Чому навіть стінгери передавалось тоді, коли уже Харків, Суми, Чернігів, Маріуполь та інші міста були майже знищені? Чому так і не були передані літаки? І зараз поквапом передається озброєння тому, що хуйло відверто сказав що на Україні не зупиниться. Може я і не великий стратег, але розумію що як би своєчасно були вжиті заходи по посиленню нашого ПВО та авіації – жертв було б набагато більше. Із сучасного тільки Британія передала зенітні комплекси.

        • Andriy Moderator | 25.03.2022 at 18:19 |

          А почему сразу весь 6-й флот вместе с авианосцем и авиакрылом не передали? И с подводными лодками и ракетами с ядерным оружием.

          • Олександр. | 25.03.2022 at 18:32 |

            Облиште сьорбувати. Як що є розумне пояснення чому НАТО не допомогло підсилити ПВО України точно знаючи на дві тисячі відсотків те, що хуйлостан нападе – поясніть.

          • Andriy Moderator | 25.03.2022 at 18:33 |

            “Не нагнетайте”(с)

        • Andriy Moderator | 25.03.2022 at 18:38 |

          Да, Стингеры, с которыми бегали моджахеды и Стингеры нынешние – это совершенно не одно и то же. У них общего только название.

          • Олександр. | 25.03.2022 at 19:02 |

            Ви не відповіли на прямо поставлене запитання: чому, напевно знаючи що хуйло нападе не було підсилене ПВО та авіація? Нехай після нападу боялися втручатися тому що хуйло грозилося ядерною зброєю. Але ж до того був час. Розумні люди з чотирнадцятого року постійно казали що хуйло не задовольниться Кримом і часткою донбасу. Ба навіть їхні пропагандони відверто весь час казали що їм не потрібен донбас, їм потрібна вся Україна!

        • Puzat-Pasuk | 25.03.2022 at 19:56 |

          чому, напевно знаючи що хуйло нападе не було підсилене ПВО та авіація?
          Тому,що ви кажете неправду.До нас десятки літаків з озброєнням залетіло,а зеленський чухався

        • Юрій | 25.03.2022 at 21:25 |

          2Олександр: Отже, ви настільки не поважаєте спільноту ЛО, що навіть не маєте бажання провести OSINT перевірку ваших тверджень?

          1) Щодо вашої відповіді по стінгеру. Оскільки я ні разу не військовий експерт, проте мені не заблокований доступ до google та вікіпедії. Українська вікіпедія каже: Комплекс перебуває на озброєнні армії США, а також сухопутних військ 28 країн світу.
          Звичайні ракети системи «Стінгер» мають контактний підривач. Разом із поширенням невеликих, високоманеврених безпілотних літальних апаратів та ударних систем на їхній основі виникла потреба в підвищенні ефективності ПЗРК типу «Стінгер» боротись з ними. Так, в 2018 році була продемонстрована модифікація зенітних керованих ракет «Стінгер» з неконтактним підривачем.
          В березні 2021 року компанія Raytheon повідомила, що нею було успішно виконано випробування можливості запуску ракет «Stinger» з новітнього пульту-пускового пристрою англ. Lightweight CLU (полегшений пульт управління, LWCLU) від ПТРК «Javelin». Запущена ракета уразила та знищила безпілотний літальний апарат. Є такі модифікації:
          англ. The Stinger — Passive Optical Seeker Technique (POST) модифікація, де оригінальна теплова голівка самонаведення замінена на вдосконалену головку з інфрачервоним датчиком зі сканером типу «розетка» та датчиком ультрафіолетового випромінювання і цифровою обробкою даних. Нова головка мала кращі характеристики виявлення цілей а також захист від штучних інфрачервоних контрзаходів та фонових шумів. Розробка Stinger-POST почалась в 1971 році, виробництво тривало з 1981 по 1987 роки. Станом на 1987, коли було завершене виробництво і базової модифікації, було виготовлено 15 000 одиниць базової модифікації, та майже 600 модифікації Stinger-POST.
          англ. Stinger — Reprogammable MicroProcessor (RMP/FIM-92D) модифікація з потужнішим мікропроцесором та кращим захистом від інфрачервоної протидії. Також істотно спрощено процес оновлення вбудованого програмного забезпечення, завдяки чому з’явилась можливість поліпшувати характеристики системи без складної перепрошивки готових виробів. Після завершення війни в Іраку (Операція «Буря в пустелі») Армія США запропонувала провести подальшу модернізацію в два етапи — Stinger-RMP Block I та Stinger-RMP Block II.
          Stinger-RMP Block I (FIM-92E) модернізація Stinger-RMP, поліпшує точність та підвищує ефективність. Серед іншого, має новий датчик в голівці самонаведення, меншу батарею, кращий процесор та модуль пам’яті. Завдяки лазерному гіроскопу не потребує значного підвищення лінії прицілювання перед пуском.
          англ. Stinger-RMP Block II, варіант модернізації, який мав поліпшити як апаратні, так і програмні складові системи. Від нього відомивилсь в бюджеті 2001 року.
          англ. Air-to-Air Stinger (ATAS) модифікація ракети ПЗРК до пуску з повітря.
          англ. Air-to-Air Stinger ATAS Block II будуть створені на основі наявних Stinger RMP. Програма Block II додасть модифікації Block I а також буде встановлено новий інфрачервоний датчик, новий елемент живлення, покращені можливості обробки сигналів.
          FIM-92J створений внаслідок часткової модернізації та подовження терміну служби комплексів FIM-92E Stinger Block I. Роботи над цим проєктом розпочались в 2014 році. Всього в планах було модернізувати та подовжити термін служби на 10 років 2005 ракет, із них 850 — сухопутних військ США, та 1155 — ВМС США.
          Отже, може маєте інформацію про тип та модифікації ПЗРК, передані Україні? Можете обгрунтовано підтвердити, що нам БЕЗКОШТОВНО надали стінгери виробництва 1981 р.?

          Стосовно “Джавелінів”. То ви стверджуєте, що їх не потрібно було на давати (безкоштовно, нагадаю)?

          Стосовно безпілотників. Які безпілотники, на вашу думку, ПОВИИНІ були надати нам партнери? MQ-9 Reaper? Звісно, з навченим персоналом, обслуговуванням, інфраструктурою, запасом бомб і ракет, вірно? Цікавить тільки, яку кількість апаратів США ПОВИННІ були надати? І взагалі, чому ще чобіт американського солдата не топче бруківку красної площі???
          Що ще нам забули передати, окрім літаків, бажано F-35 та B-2 Spirit? Ага, 5, а краще 10 атомних субмарин, так?
          Соромлюсь тільки запитати – а хто за все це буде платити?
          “Може я і не великий стратег” – це факт, 100%.
          Тому, не розводьте паніку, срач і флуд. АНАЛІЗУЙТЕ, ДУМАЙте. Будьте вдячні за ту безмежну допомогу, яку світ вже надав, і надає нам.

  4. Andriy Moderator | 25.03.2022 at 19:03 |

    Я вам ответил прямо, прямее некуда. ПОТОМУ ЧТО УКРАИНСКОЕ РУКОВОДСТВО.
    Потому что на день прогнозируемого начала войны устроили праздник. Потому что “не нагнетайте”. Потому что “надо просто перестать стрелять”. Потому что “велике крадiвництво”.

    Дальше продолжать?

    И потом – а кто-то обязан был поставить? Порох на свои деньги восстановил ПВО Киева и Киев достаточно хорошо прикрыт. Что сделал ЗЕ? Объявил о готовности сдать Харьков?

  5. Олександр. | 25.03.2022 at 19:09 |

    Зе – це не Україна. Сподіваюсь ця гнида відповість. З чотирнадцятого по дев’ятнадцятий Порох практично видирав з них по краплині. Що, тоді було часу мало?

    • Andriy Moderator | 25.03.2022 at 19:19 |

      ЗЕ – это лицо Украины. ЗЕ формально принимает решения. И ЗЕ убил даже то, что делал Порох.
      И наверняка все понимали, что существует ненулевая вероятность, что ЗЕ в первый-второй день подпишет капитуляцию.

      • Олександр. | 25.03.2022 at 19:35 |

        Тут я з Вами згоден. Але ж мушу повторитись: Про ймовірність нападу з вірогідністю відсотків у триста всім притомним людям було зрозуміло з чотирнадцятого року. Ба навіть Джохар Дудаєв казав це ще у 1995 му році. Що заважало за каденції Пороха підсилити ПВО?

        • Andriy Moderator | 25.03.2022 at 19:46 |

          А киевское ПВО в каденцию КОГО было усилено, точнее даже восстановлено?

          • Олександр. | 25.03.2022 at 20:21 |

            Я не про київське. Київське Порох своїм коштом відбудував. Я не про це. Я про “допомогу” Заходу в загалі, і США у власності. Знаючи напевно що підорастія нападе, вони навіть за вухом не почесалися щоб прикрити Україну від нищівного удару з повітря. Вони що, не бачили наслідків таких ударів в Чечні та Сирії? А зараз вони обісралися і завалюють Україну зброєю тільки для того, щоб Україна не пустила орків далі в Європу. Я певен, що як би за Україною не лежала Європа, яка обісралася і тремтить – ми і досі крім глибокого занепокоєння нічого б не бачили.

          • Andriy Moderator | 25.03.2022 at 20:32 |

            А почему они не передали целую авианосную группу с авиацией и ядерным оружием? Ведь знали что нападет?

            Вам не кажется, что вы множество необоснованных претензий предъявляете? Почему США должны искать где взять рабочие С-300 чтобы передать Украине, когда у Украины были снятые с вооружения и С-300, и С-200, и С-125 и много чего другого, которые нужно было восстановить и поставить на дежурство, как это сделал Порох с киевским ПВО. Где модернизированные Иглы? Почему не пошла разработка украинских ЗРК? Украина производит свои радиолокаторы, где они?

            Почему мы предъявляем претензии, что нам не дали ПКР, при этом остановив программу “Нептун”, который уже даже принят на вооружение?
            Почему мы предъявляем претензии, что нам не дали Томагавки, при этом остановив программу “Сапсан”?

          • Andriy Moderator | 25.03.2022 at 20:48 |

            Да, почему вы думаете, что не шла работа по передаче Украине некоторых систем вооружения? Украинские летчики учились в США и говорят даже летали на F-15. Разговоры о Патриотах тоже шли достаточно давно. А потом “вдруг” все остановилось и прекратилось. К чему бы это? Не к тому ли, к чему и “Нептун” остановлен?

            А почему бы не вспомнить, что когда массово поставлялись Джавелины, NLAW и Стингеры, кое-кто выползал на трибуну с криками “не нагнетайте”. Почему бы не поблагодарить хотя бы за то, что эти поставки не остановились, как того желало украинское руководство?

      • Олександр. | 25.03.2022 at 20:59 |

        Попробую по русски. Мы не берём последние несколько лет правления этого ублюдка. Надеюсь за то что он сделал – он ответит. Когда в Украине в четырнадцатом году произошла революция – страна оказалась с пустой казной и практически разрушенной экономикой. Порох сделал практически невозможное. Он возродил не существующую уже к 2014 му году армию. Как оказалось справился с этим хорошо. Но все его попытки достучаться до НАТО были как горохом о стену. Нас туда даже не собирался никто принимать. Но я даже не об этом. Пусть мы там не готовы, не соответствуем и т.д. Хрен с ним. Я о том что Украина кроме самих украинцев нахрен никому не нужна. Были бы эти США такими хорошими союзниками как тут некоторые им дифирамбы поют, они бы сказали: в НАТО мы вас не берём. Рылом не вышли. Но мы точно знаем что хуйло вас в покое не оставит. Мы вам поставим в долг ПВО. А дальше уж сами. Но нет. Бизнес главное. Я хочу сейчас донести свой главный месседж – США и Европпа засыпают нас вооружениями сейчас не потому что они охеренные наши друзья. А потому что понимают что если Украина их не остановит – они будут следующими.

        • Andriy Moderator | 25.03.2022 at 21:38 |

          Ok. Maybe you would understand this way.

          1. Because they don’t have to. It is not their responsibility. Ukrainian leadership’s is.
          2. Everything takes time. There are no readily available weapon systems like this on the market, qualified buyers with money wait for years. You have to train your crews too.
          3. What’s started was destroyed by current Ukrainian leaders.
          4. Ukraine had lots of available resources that needed work. Current Ukrainian leaders decided not to use them.
          5. Current Ukrainian leaders prefer to insult their allies for political profit instead of working with them for Ukraine’s good.

          • spudey | 27.03.2022 at 22:20 |

            Як це не прикро усвідомлювати, але заперечити тут нІчого…

      • Олександр. | 25.03.2022 at 21:17 |

        И собственно не мы их должны благодарить, а они нас. Они перед нами в большем долгу чем мы перед ними.

        • Andriy Moderator | 25.03.2022 at 21:42 |

          Вы договоритесь что они вас отправят к русскому кораблю.

          Вы не кацап случаем? Это им присуще отвечать на любую помощь черной неблагодарностью.

  6. Юрій | 25.03.2022 at 21:43 |

    Мені здається, що такі дописувачі, як Олександр (которому все должны) – мають іти туди ж, куди пішов Юрій з Борисполя. Або ж будуть соплі, плач і срач, домисли та маніпуляції.

    • Andriy Moderator | 25.03.2022 at 21:49 |

      Проблема в том, что он отражение немалой части украинского общества, включая самую верхушку.

  7. Andriy Moderator | 26.03.2022 at 04:22 |
  8. Andriy Moderator | 26.03.2022 at 06:12 |

    К вопросу о публичных истериках по поводу поставок оружия:

    https://www.pravda.com.ua/rus/news/2022/03/26/7334614/

Comments are closed.