Казочка про «українську рулетку»

Автор — Дід Панас

Із серії «Новітні казки Діда Панаса»

Добрий вечір вам, малятка, любі хлопчики й дівчатка! Сьогодні я приніс вам казочку — ще й бубликів в’язочку! А казочка моя буде про «українську рулетку»… Отож, діточки, сідайте довкола своїх комп’ютерних моніторчиків, планшетиків чи смартфончиків та слухайте мене уважненько.

Анітрохи не сумніваюся, мої маленькі, що протягом останнього півріччя багато хто з вас пересидів вдома на самоізоляції разом з батьками, зі старшими братиками чи сестричками, з дідусями й бабусями. А може й зараз дехто перебуває в цьому режимі — що дуже навіть ймовірно… А яким є одне з улюблених занять тих, хто зачинився у квартирі й майже нікуди звідти не виходить?! Звісно, то є перегляд фільмів, зокрема гостросюжетних!

От саме з подібних кінострічок ви, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, можете дізнатися про таку жорстку… ба навіть жорстоку забавку, як «російська рулетка». Але у мене особисто склалося таке враження, що теперішня влада «слуг народу», до якої всяких різних пройдисвітів та аферистів, катюжок та злодюжок понаобирали, вирішила зіграти з українцями в новітню — ними є вигадану гру під назвою «українська рулетка».

Основа її така сама, як і в загальновідомій грі, епізоди з якою аж надто полюбляють вставляти в різноманітні бойовики. Пригадаймо: береться револьвер — такий собі пістолет з барабанним магазином, що обертається довкола поздовжньої осі, той барабан заряджається набоями через одне гніздо, а потім гравці розкручують магазин наосліп, приставляють револьвер до скроні й тиснуть на спусковий гачок… Ймовірність застрелитися при цьому дорівнює п’ятдесят на п’ятдесят.

Звісно, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, можете вважати, що від тривалого сидіння на самоізоляції Дід Панас тепер несповна розуму, отож і почав лякати вас жахликами в стилі horror. Якби ж то, мої маленькі, якби ж то!.. Це не я вас лякаю — це «зелень-пліснява», що нині при владі перебуває, повністю, без жодних пропусків зарядила умовний «револьвер» набоями, де майже на всіх є напис «COVID-19» й лише на одному жодної позначки нема — та й той не холостий, а справжнісінький бойовий! Ось саме такий «револьвер» і пропонується для гри усім українцям… Оце й є «українська рулетка» у виконанні теперішньої влади «слуг народу»!

А хіба ж це не так, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка?! Наприклад, зовсім нещодавно всякі різні експерти просторікували на тему, дійде чи не дійде добовий рівень виявлених випадків зараження коронавірусом до 10 тисяч. Дехто пророкував, що цей рівень може дійти навіть до 12 тисяч. І ось, будь ласка — маємо сьогодні добовий рекорд: +13357 підтверджених випадків!!! І вже найвище керівництво одного з регіонів заспокоює: навіть якщо добовий рівень зараження дійде до 20 тисяч — система охорони здоров’я нашої області все одно не захлинеться, хворих продовжать приймати й лікувати…

От зовсім нещодавно дискутували про 10 тисяч, а тепер вже і 20 тисяч нас не налякають, бачте!..

І це все при тому, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка, що вище керівництво держави як по команді почало активно лікуватися від коронавірусу в елітних клініках на кшталт Феофанії. Та їх би у звичайні районні лікарні покласти!.. І те в палату — а в коридор, і не на ліжко — а на розкладачку, встановлену на самому протязі!.. Приставити до них не елітних лікарів, а тих, які самі на ногах COVID-19 переносять в легкій формі!.. І щоб при них же, при «зелених слугах» цих дискутувалося питання: лікувати їх тут чи додому відправляти, щоб вони там подихали тихо-мирно, нічию увагу не займаючи?.. Вони ж, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка — «слуги народу»!!! То чом вони мають перебувати в умовах ліпших, ніж той велемудрий нарід, який їх понаобирав усім нам на голови?! Хто, як не ці «слуги», порозкрадав кошти з «Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками»??? Вони порозкрадали — отож нехай би й сьорбали своє ж лайно повною ложкою!..

От на цьому казочка моя нарешті добігла кінця. А тепер на добраніч, мої маленькі! Ідіть собі, вмивайтеся, нехай вас батьки напоять тепленьким молочком з медяниками, щоб вночі вам наснилися хороші сни про те, як всі «слуги народу» повиздихали від COVID-19 в жахливих умовах… А вам, дорогі мої малятка, любі хлопчики й дівчатка — бути здоровенькими й не хворіти! Ні вам самим, ані вашим рідним та близьким.

На добраніч, малята, на добраніч!

16 Comments on "Казочка про «українську рулетку»"

  1. VolodymyrSR | 19.11.2020 at 21:48 |

    California, Станом на сьогодні, населення 38.5 млн, хворих за останню добу 8591, 0.8%, померлих 32 0.2%. Просто інформація.

    • Andriy Moderator | 19.11.2020 at 22:43 |

      А что там слышно об очередном lockdown?

  2. pan_futiy | 19.11.2020 at 22:27 |

    Русская рулетка.
    http://www.bards.ru/archives/part.php?id=7475

  3. Укроп | 19.11.2020 at 22:37 |

    При всій повазі, все таки проявлю занудство – 50/50 буде коли зарядити половину набоїв у барабан, а так – тільки одна сьома 🙂

    • Andriy Moderator | 19.11.2020 at 22:46 |

      Так там и сказано: “барабан заряджається набоями через одне гніздо”

      • Укроп | 20.11.2020 at 13:33 |

        Ну тогда ладно, хотя я не играл в эту игру 🙂 Но вроде бы один патрон вставляли… Хотя, если это будут проделывать “рюзьке офицеры”, то я им бы пожелал не мелочиться и снаряжать все гнезда барабана 🙂

  4. ruffled racketeer | 19.11.2020 at 22:37 |

    > Ймовірність застрелитися при цьому дорівнює п’ятдесят на п’ятдесят.
    Діду! Совість треба мати, усе враження зруйнували. Якщо барабан на шість набоїв і крутити кожного разу, то вірогідність 16.7%. Якась зрада усіх сподівань відбулась.

    • Шановні, будьте уважніші! Дідусь пише: ” барабан заряджається набоями через одне гніздо”!

  5. pan_futiy | 19.11.2020 at 23:22 |

    Господа, не спорьте!
    Самый надежный способ выиграть – использовать вместо револьвера пистолет-пулемет.
    Вероятность выигрыша – 146%! 😉 🙂 😀

  6. Гаврило Мізантроп | 20.11.2020 at 01:55 |

    Ммм… Яка гарна картина – зелені шмарклі повиздихали від ковіду. Але, підозрюю, ми змушені будемо брати на себе цю функцію. Вірус з усим тим лайном свмм не впорається

  7. Укр | 20.11.2020 at 08:58 |

    Рссукая рулетка-1 патрон в 7-зарядном Нагане, чеченская рулетка-6 патронов в барабане, украинская-4 патрона в барабане.. Вот и считайте вероятности, панове ?

    • “…ПОВНІСТЮ, БЕЗ ЖОДНИХ ПРОПУСКІВ зарядила умовний «револьвер» набоями, де майже на всіх є напис «COVID-19» й лише на одному жодної позначки нема — та й той не холостий, а справжнісінький бойовий! Ось саме такий «револьвер» і пропонується для гри усім українцям… Оце й є «українська рулетка» у виконанні теперішньої влади «слуг народу»!” (с)
      🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

      • Damian | 20.11.2020 at 13:05 |

        Шановний пане Тимуре! Можна сказати отім 73% тільки “Бачили очі, що купували? Їжте, хоч повилазьте!” Звісно, якби була притомна влада, то, можливо, все було би не так трагічно. Хоча, слід відмітити, що в світі, а також прилеглих до України країнах захворюваність теж росте. Дива не було би. Але коли керують невігласи, то руйнівний ефект тільки підсилюється. Так що ми поки можемо тільки мріяти, щоб на протязі поклали отих 73% та ще декількох згаданих осіб. Нажаль, захворюваність дістає також і багатьох з 25%.

      • бути здоровенькими й не хворіти!
        А ось слуги наші, тобто народні, мають на це першочергове право, аби з”явитися особисто на суді того самого народу (не плутати з населенням). Я не прихильник традицій майя, але ж, якщо слуги втратили інстинкт самозбереження, то й їх хазяйни можуть задовольнити їх схиблені фантазії 🙂

  8. Жорсткий Порохобот начитав казочку:
    https://www.youtube.com/watch?v=EA9ae-rzBlE
    🙂 🙂 🙂

Comments are closed.