Evil empire (частина 2)

А оце писання, що написане:
Мене, мене, текел упарсін.

(Даниїл 5:25)

Система числення як камінь спотикання

І все ж таки, чому настільки простий і очевидний метод підрахунку «числа звірини», як винайдена мною «таблиця множення числа 666», не був винайдений раніше?! Дуже схоже, що це і справді так. Бо принаймні до останнього часу ніхто не навів мені прикладів подібних підрахунків, зроблених раніше. Хоча я припускаю, що найпершим підрахувати «число звірини» міг ще автор Об’явлення — сам Іван Богослов. Просто свої підрахунки він надійно, на довгі століття зашифрував у своєму тексті. Але чому тоді ніхто не деконструював його текст раніше 1993 року?..

Відповідь мусила існувати — така ж проста й очевидна, як і сам метод підрахунку числа 666. Загалом-то, можна було сказати: «Вищі сили містичним чином приховали істину від усіх, окрім тебе — пишайся!» — але це погане пояснення. Можу лише повторити, що людина — істота лінива, яка повсякчасно намагається думати якнайменше. Звісно, можна повторити слідом за Тертуліаном: «Credo quia absurdum», — але це означає потурати власним лінощам, отож я вирішив таки відшукати відповідь і на це.

І знов-таки відшукав! Виявляється, все пояснювалося вадами римської системи числення…

Загалом, системи числення поділяються на два великі класи — позиційні та непозиційні. Зокрема, ми зараз користуємося арабською (точніше, індійською) системою числення, яка є позиційною: адже в ній одна і та сама цифра означає різне число, що залежить від займаної нею позиції (розряду). Наприклад, в числі «666» використовуються три однакові цифри, але ліва цифра «6» означає число «6», середня цифра «6» — число «60» і права цифра «6» — число «600».

Ну от, а коли Іван Богослов писав своє Об’явлення, то цивілізовані люди (в т.ч. грамотні) користувалися римською системою числення, яка є непозиційною! Себто, наприклад, в числі «XXVIII» три ліві цифри-літери «І» означають число «1» незалежно від позиції. Так само дві останні цифри-літери «Х» означають число «10» незалежно від займаної позиції.

Існують ще змішані системи числення (як от маяська), але вона нас у даному разі не цікавить. Нам важливо розуміти, що виконувати арифметичні операції в позиційній системі числення дуже просто, а в непозиційній — навпаки дуже складно. Наприклад, порахувати результат: 666+666=1332 дуже просто. Цьому зараз навчають навіть учнів початкової школи… Натомість спробуйте порахувати той самий результат в римській системі числення:

DCLXVI+DCLXVI=MCCCXXXII

Уявили, як це — вести навіть найпростіші (в межах «Рихметики Пупкіна з картинками») математичні операції?! Отже, саме тому в Римській імперії й не було видатних математиків… Як не було їх у Візантії та в Європі доби Раннього Середньовіччя — до всі вони «сиділи» на непозиційній римській системі числення. Математика почала розвиватися на європейських теренах, лише коли європейці запозичили в арабів арабські (індійські) цифри.

Але на той час християнська релігія вже встигла достатньою мірою закостеніти… й навіть забронзовіти. А за чистотою помислів вірян стежила святійша Інквізиція (про неї трохи згодом), яка за надто вільне поводження зі Святим Письмом могла віддати вільнодумця світському судилищу, яке відправляло вже просто на вогнище. То хіба до підрахунку «числа звірини» тоді було?! Та я б і сам за це не взявся аж у 1993 році, якби не жінка Марія Деві, якою явно опікувалася «Контора Глибокого Буріння»…

Проблема «нульової точки»

Ну що ж, «число звірини» я порахував, числовий ряд (вектор) з кроком (періодом) «666» побудував. Але лишилося інтерпретувати все це на царину історії людства. За відсутністю кращого варіанту, накладати отриманий вектор було потрібно на скалігерівську історію — хоча чим далі, тим більше виникає критиків доробку, який лишив по собі Josephus Justus Scaliger… І все ж таки, єдиної альтернативної версії історії не існує. Отож маємо те, що маємо.

Втім, була ще одна проблема — проблема пошуку «нульової точки», точки відліку числового ряду/вектору. Якщо лишатися в біблійному полі уявлень, то «нульовою точкою» повинен бути момент створення світу. Але:

  • — згідно з уявленнями православних, світ був створений в 5508 році до Р.Х.;
  • — згідно з уявленнями католиків, світ був створений в 4004 році до Р.Х.;
  • — згідно з уявленнями юдеїв, світ був створений в 3760 році до Р.Х.

І це лише дві з трьох авраматичних релігій! Про іслам я мовчу загалом, бо календар в ісламі місячний, літочислення йде від Хіджри (дати переселення пророка Мухаммада та перших мусульман з Мекки до Медини — 16 липня 622 року), а скільки тривала джахілія (епоха невідання) — хтозна!..

В індуїзмі та буддизмі своя традиція: Сатья-юга — 1’728’000 років, Трета-юга — 1’296’000 років, Двапара-юга — 864’000 років, Калі-юга — 432’000 років. Враховуючи, що остання Калі-юга почалася 5000 років тому, початок світу слід віднести на 3’893’000 років тому…

Насамкінець, враховуючи «перезаснування» людства від патріарха Ноя, чому б не вести числовий ряд від 2104 року від Р.Х. — біблійної дати Всесвітнього потопу?..

Насамкінець, я вирішив, що оскільки різні люди дотримуються різних вірувань, то варто обрати не одну, а декілька «нульових точок» і провести свій числовий ряд (вектор) від кожної з них. З іншої точки зору, чіпати вірування з числа неавраматичних релігій не слід, бо таким чином моє маленьке дослідження виходить за поле біблійних уявлень. Отож і дослідив три вектори з чотирьох — ті, які стартували з 4004 року до Р.Х. (католицька традиція), з 3760 року до Р.Х. (юдейська традиція) і з 2104 року до Р.Х.

Того, що побачив, з надлишком вистачило для написання розлогої розвідки «Одкровення Івана Богослова: три цикли світової історії?». Переповідати стисло результати — справа невдячна, охочі можуть погуглити в мережі й ознайомитися з цим текстом. Тут лише зазначу, що для моїх тодішніх пошуків найважливішою виявилася 9-та вузлова точка вектору, відкладеного від 4004 року ро Р.Х., оскільки: 4004 — 5994 = —1990. Ми переходили через нульовий календарний рік, тому якщо взяти модуль результату, вийдемо на 1990 рік. А це майже точне попадання на дату розпаду СРСР — 1991 рік…

А як бути з 5508 роком до Р.Х.?! Там теж є свої цікаві результати, але той вектор я досліджував окремо, вже за деякий час згодом. Бо по ходу основних пошуків несподівано для себе додумався до іншої цікавинки.

Структури «666»

Справді, чому б не припустити, що певні соціальні утворення або інституції могли проіснувати 666 років чи біля того?! Якби тільки вдалося їх відшукати!..

І я таки відшукав дві такі соціальні структури, що проіснували близько 666 років. Перша з таких структур — святійша Інквізиція. Нагадаю, що вона була утворена в три етапи:

  • 1184 рік — імператор Фрідріх І Барбаросса та Римський папа Луций ІІІ встановили суворий порядок розшуку і допиту єретиків;
  • 1215 рік — IV Латеранський собор встановив особливу процедуру «per inquisitionem»;
  • 1231-1235 роки — Римський папа Григорій ІХ передав функції єпископських судів інквізиторам.

З іншого боку, останньою Інквізиція була скасована в Папській області в 1859 році. А тепер — прості розрахунки:

1859 — 1184 = 675; 1859 — 1215 = 644

Легко бачити, що святійша Інквізиція проіснувала приблизно 666 років.

Проте другий результат ще переконливіший! І він має безпосереднє відношення вже до наших справ. Оскільки в 1325 році «збирач земель руських» Іван Калита став князем Московським. В 1328 році він став Великим князем володимирським і Московським. З часом Велике князівство Володимирське і Московське перетворилося на Московське царство. На основі Московського царства Петро І створив Російську імперію. На теренах Російської імперії більшовики створили СРСР. Насамкінець, Радянський Союз розвалився в 1991 році. А тепер порахуємо:

1991 — 1325 = 666

Таким чином, держава Івана Калити, створена на гроші, які він умикнув у монгольських завойовників, проіснувала 666 років рівно!!! Її початок та кінець дуже добре прив’язуються до 8-го і 9-го вузлів числового ряду, який відраховується від 4004 року до Р.Х. Саме її пізній варіант президент США Рональд Рейган назвав Evil empire («імперією зла») — от тільки не пояснив, чому вжив таку назву… а вона виявилася дуже навіть вірною!.. Насамкінець, на одному з уламків цієї Evil empire станом на 1993 рік стараннями колишнього КДБ з’явилася жінка Марія Деві, яка брехливо називала себе Христом. Що й цікавило мене найбільше.

Отже, все було пораховано, зважено та поділено — зовсім як у Даниїла!..

(Далі буде)

33 Comments on "Evil empire (частина 2)"

  1. Гліб | 11.11.2020 at 09:40 |

    Confirmation bias detected. Безвідносно до релігійних вподобань, дуже вільно обираються/інтерпретуються дати та події. Наприклад, дата розпаду СРСР не є кінцем «імперії зла», у чому ми всі наразі наочно пересвідчуємося. До чого це я? З нетерпінням чекаю на наступну частину! 🙂

  2. Пане Тимуре! Текст звісно цікавий, але дуже нагадує варіант рішення задачі шляхом підгону рішення під відповідь. Не враховано порядок літочислення від початку світу та за григоріанським календарем, сюди можна було б додати ще ідеї академіка Фоменка, що початкова цифра 1000 це буква І і все таке інше.

    • Федір | 11.11.2020 at 09:53 |

      но Фоменко явно несет ересь какуюто.
      тем более если он математик влез в историю.
      пытался смотреть его пару роликов, далее не осилил после фразы ” выходцы из Сам’ары основали царство Сам’ураев)))))”

      • Федір | 11.11.2020 at 09:53 |

        тобишь Nipon (Японию)

      • Ми ж тут маємо також математичні екзерсіси? Чому без дорогого математика Фоменко?

    • Медж | 11.11.2020 at 11:13 |

      Ви б ще сперечався – чому гороскопи такі неточні – тому шо ЦРУ(писало таке) сказало шо сузір.я змістились вже давно, чи тому шо огидна сотона завжди накладає чогось астрологам в штани або брюкі?))

  3. Федір | 11.11.2020 at 09:49 |

    в “Войне и Мире” Пьер Безухов пообщавшись с масонами_мистикаии трактовал число как имя Наполеона, латинские буквы соответствовали цыфре, так и считал всю сумму букв в имени

  4. Игорь | 11.11.2020 at 10:17 |

    Огромный минус автору. Огромный минус редколлегии за то, что “выпустили в печать”.
    Люди, будьте критичны… Трезвитесь СВОИМ умом – воистину бесценным даром свыше.
    Это ж надо какая гниль проросла… А мы тут об американцах рассуждаем. ((

    • Андрій Дар | 11.11.2020 at 10:41 |

      Не любите любопытством пощекотать своё воображение?
      🙂

      • JorikIF | 11.11.2020 at 11:04 |

        Не на цьому ресурсі.

        • Медж | 11.11.2020 at 11:17 |

          Еще смешны эти сказки с обзывалочками – малятка и т.д.
          Ну взрослые мужики и их подруги сидят и читают сайт – х*ли кривляться то? Не понимаю – зачем. Графоманских сайтов – даже навскидку – Проза.сру, но есть наверное и по-нашему сайты, вот отфутболить сказочника туда и дело с концом. Зафлудил же. Либо раздел можно, если можно, то создать – “бла-бла-бла, натяните шапочку из фольги, возьмите крестик в …. руки тоже” и второй – “Готельер и Ко”(он неплохо иногда пишет)

        • Андрій Дар | 11.11.2020 at 11:36 |

          JorikIF, чем плохо здесь? Это же сайт для умных людей, а неотъемлемой частью ума являются – любопытство, воображение и юмор, я правильно понимаю?

          • JorikIF | 11.11.2020 at 14:25 |

            Это не плохо, это неуместно. Неотъемлемой частью ума является прежде всего ум, логика, рациональное мышление, здравый смысл, в конце концов. В первую очередь. А не попытки впихнуть невпихуемое или, как часто на этом ресурсе упоминали, натянуть сову на глобус. Умение взглянуть с необычного ракурса, допустить нестандартное либо вообразить нечто безусловно приветствуется и является отличным допонением к уму, но только после соблюдения основных требований. Кроме воображения, хорошей эрудиции автора и своего стиля изложения (спорного, но имеет право) я ничего любопытного и юморного не заметил.

          • Андрій Дар | 11.11.2020 at 20:28 |

            JorikIF (11 Листопада, 2020 at 14:25), юмор просто помогает взглянуть на ситуацию с другой стороны. Особенно помогает в трудных ситуациях по типу “уперся в стену”.
            Ну, а любопытство – точно неотъемлемая часть ума – если бы не оно, ума бы просто не было бы.

      • Медж | 11.11.2020 at 11:11 |

        Извини.те, но Сталин тоже что-то там такое “щекотал” и любопытствовал(напр. – сколько надо извести шоб миллион расстрелянных известИ, или, сколько надо табака, шоб накрыло с коньяка)

        • Андрій Дар | 11.11.2020 at 11:29 |

          Глупости чаще всего совершаются с очень серьезным лицом.
          А юмор и воображение – это часть ума.
          Я не упрекаю Вас ни в чём, просто есть такая суровая картинка “Не время улыбаться”, про суровых чекистов.

          • Медж | 11.11.2020 at 11:43 |

            чет забыл, только вспомнил как суровые в наушниках прослушивают. это походу от одного автора, забыл как.
            А чего упрекать если такую дичь, да еще тут, так сказать, …. ну не скажу шо “опуская”, но ставя Автора ниже того уровня его сайта что был до сих пор, проср.лся графоман уже твердо, то есть жидко. да слов нет, как вообще можно такой бред ТУТ выблевать то?

          • Андрій Дар | 11.11.2020 at 11:56 |

            Медж (11 Листопада, 2020 at 11:43), я придерживаюсь универсального принципа, что всё живое, гибкое и разнообразное – выживает, а все закостенелое и однообразное – вымирает (по законам эволюции, ну, или потому, что становится скучным Богу – тут вариант ответа на Ваш выбор). 🙂
            Наш сайт – живой, и для умных людей, то есть – для передового отряда эволюции. Пусть будет так и дальше.
            Можно вспомнить и Мао – “пусть цветут сотни цветов”.

            Если погуглить картинка “Не время улыбаться”, то там целая их подборка, и много (для меня) новых. Полюбопытствуйте.

    • Медж | 11.11.2020 at 11:09 |

      И ведь сам Яхве сказал мол – никто ничего не знает и т.д., то есть даже подумать чтобы что-то такое высчитать = “гореть вечно”.
      Кстати, а можно сюда притащить напр. Свидетелей Коровы, или Сведунов Макаронного существа? А чо – будет же весело, в начале текста написать: Кто не верит – я того друшлаг шатал, и все – пиши себе на здоровье.
      Или например: Кто не верит что масоны летали/не летали на Меркурий – нафиг, а вы мои мальчики и девчатка, слушай сюдЫ!(и начать с умным видом свирепо вдалбливать свои “подсчеты”)))

      • Андрій Дар | 11.11.2020 at 11:32 |

        Чайник Расселла – существует ли он?
        Нибелунги – кто они?
        Строили ли инки космопорт?…
        🙂

        • Медж | 11.11.2020 at 11:47 |

          Указываю на хату: Там есть носорог.
          Вы – ану докажи.
          Я – не веришь? Еретик(достает меч)

          Кратко о т.н. религии, называется.

          Кстати, как было тому, крайнему, ах, еще Австрия, тем крайним жертвам религии, которым упоротые, то есть Ыстинно верующие стремились доказать что “невидимое позвоночное” которое создало все-все-все, глубоко взяло…. и … оскорбилось тем что какая-то микроба что-то там сказала или нарисовала?))

          • Андрій Дар | 11.11.2020 at 12:04 |

            Типа, я поддерживаю какую-то из религий. 🙂
            Я с пониманием отношусь к поклонникам каждой из них – в случае, еогда они не нарушают законов.
            Некоторые религии, говорят, даже поспособствовали прогрессу человечества (протестантизм).
            Каждая из религий указывает на своего Бога, но на самом деле, как можно осознать создателя реальной Вселеной, которая не хаотична, а напоминает комок ваты в ладони? (См. “Крупномасштабная структура Вселенной”).

  5. Gala SS | 11.11.2020 at 12:15 |

    колись попалася карикатурка, де жрець майя прикотив до імператора знаменитий календар
    – я так дивлюсь, то згідно твого календаря у 2000 році кінець світу?
    – та ні вашбродь, у мене просто камінь закінчився.
    Потім, чому всі думають, що там три 6 а не чотири? може у Вані чорнило закінчилося або його їсти покликали ну і не дописав))))))))

  6. Медж | 11.11.2020 at 13:30 |

    Для Андр Дар
    Наш сайт – живой, и для умных людей, то есть – для передового отряда эволюции. Пусть будет так и дальше.\\\\\\\\\

    я придерживаюсь универсального принципа, что всё живое, гибкое и разнообразное – выживает, а все закостенелое и однообразное – вымирает (по законам эволюции, ну, или потому, что становится скучным Богу – тут вариант ответа на Ваш выбор). \\\\\\\\\\\\\\\\

    Зачем тут Это …..
    Ну вот реально – зачем?
    Идет пусть на графоманщину. Или на сайты для вычесляющих какой размер ступни был у осла, на котором, ездил Боб, кстати осла то слямзили, то есть …. “грех”?

    • Андрій Дар | 11.11.2020 at 20:34 |

      Для разнообразия. И получилась не пустая статья – вон сколько к трем частям комментариев, в том числе Ваших и моих.
      Статья – повод поговорить, и в процессе разговора – рождается новая мысль.
      Если бы не статья, и не это место здесь (ЛО), я бы Вам не написал бы о крупномасштабной структуре Вселенной, которая выглядит, как комочек ваты на ладони. Загуглили, посмотрели?

  7. Медж | 11.11.2020 at 14:34 |

    но имеет право\\\\\\\\\\\\

    ДАвайте мы тоже будем засерать сайт – Мы Буддисты, а все – говно? ОК? А че – все могут же, ну, графоманиновы и Шариковы? А че, засрем ресурс – А вот я верю в Кетцалькоатля, кто не верит – не читай.те.

  8. Медж | 11.11.2020 at 14:42 |

    Андрій Дар
    Что-то такое есть., смотря по истории.
    Мне кажется что “кто-то” “урожай собирает”.
    Ибо столько совпало вещей, что. мы как бы в аквариуме., я не за тех говорю, ну, типо там люди-космос и прочие …. как там.
    но в принципе, шансы шо так совпало – нету просто их.
    Просто за “религию”, это нарушает чувство норм. юдей.
    ну да, не нам знать все это, наука все обьяснит, позже, все такое, а т.н. “вера” – как мы знаем, накидка неуверенноси для верунов.

    • Андрій Дар | 11.11.2020 at 20:38 |

      Эхех…
      Ну, кроме “Крупномасштабная структура Вселенной”, загуглите еще слово “фрактал”, посмотрите картинки, и почитайте, из чего оно образуется.
      Это имеет отношение к вере (не к религии!)
      И напишите свои впечатления от увиденного, буду очень благодарен.

  9. Центровий | 11.11.2020 at 19:01 |

    “Себто, наприклад, в числі «XXVIII» три ліві цифри-літери «І» означають число «1» незалежно від позиції. Так само дві останні цифри-літери «Х» означають число «10» незалежно від займаної позиції.”

    Як на мене, в автора проблема з визначенням “право – ліво”.

    • Andriy Moderator | 11.11.2020 at 19:36 |

      Вообще-то там еще проблема с позиционностью. Поскольку I справа от V (или X, etc) означает +1, а слева -1.

    • spudey | 12.11.2020 at 02:53 |

      +

  10. Casper5011 | 12.11.2020 at 09:04 |

    VICARIUS FILII DEI. Не благодарите

Comments are closed.