С точки зрения науки 06.04 (Часть 4)

Но главное, эти данные показывают насколько правительство серьезно относится к безопасности своего населения и более того, насколько оно выполняет свои прямые функции, которые прописаны в Конституции. А еще прямее – насколько оно дееспособно.

Далее мы дадим перечень стран с двумя показателями для каждой. Первый – общее количество проведенных тестов, а второе – количество тестов из расчета на миллион граждан страны.

США: 1 772 369 – 5 355

Италия: 691 461 – 11 436

Испания: 355 000 – 7 593

Германия: 918 460 – 10 962

Украина: 5 864 – 134

Лидером по общему количеству тестов, безусловно являются США, А мы находимся в хвосте и можем радоваться тому, что в Камбодже сделали на 100 тестов меньше, чем у нас, но и населения там почти в десять раз меньше. Но нам далеко до таких грандов, как Бруней, Эквадор или Палестина, например.

Но как мы отметили в случае с Камбоджей, важно учитывать и количество населения в отношении к количеству тестов. И вот по соотношению тестов на миллион населения, ситуация выглядит несколько иначе и лидеры там другие. Соответственно – первое значение – относительно миллиона, а второе – общее количество тестов. То есть, значения указаны в обратном порядке, нежели в верхнем столбике.

Фаррерские острова: 100 976 – 4 934

Исландия: 74 416 – 25 394

Гибралтар:  39 922 – 1 345

Люксембург: 37 840 – 23 687

Украина: 134 – 5864

Как видим тут – другой расклад. Лидируют страны с небольшим населением, но тем не менее, исключая Гибралтар, всем удалось протестировать больше или существенно больше людей, в своих маленьких странах! Но нам есть чем гордиться. Мы все же опередили Намибию, например, а Гватемалу или Кению, «сделали» в два раза. Правда, нам еще надо угнаться за ближайшими лидерами, такими как Гайана, Белиз или та же Камбоджа.

Что касается грандов, которые доминируют в верхнем перечне, то лидирующая, по этому показателю Италия, находится аж на 21 месте. А США, несмотря на самое большое абсолютное количество тестов, занимает аж 41 место. Да, там – 300 млн населения, но это все же Штаты, а не страны Балтии или Австралия, например, находящаяся гораздо выше Штатов.

А все это вместе говорит о том, что качество данных, особенно наших, желает не просто лучшего, а заставляет задуматься о том, почему мы так чудовищно отстаем от тех же Казахстана и РФ и кто эти люди, которые обеспечили нам такое позорное положение.

Нам же следует понимать, что опираться на данные внутри Украины – верх легкомыслия и потому – берегите себя, будьте аккуратны и благоразумны.

29 Comments on "С точки зрения науки 06.04 (Часть 4)"

  1. Н єпатріот | 06.04.2020 at 13:30 |

    “Президент Володимир Зеленський доручив главі МОЗ негайно зібрати дані про потреби всіх аптечних мереж та за допомогою державних структур закупити стільки масок, скільки їм потрібно”.
    У цьому вся наша “влада”. Слів з нормального лексикону не вистачає, а на цьому ресурсі ненормована лексика заборонена, тому … .

  2. Всё очень относительно в этом мире, особенно касательно статистики с вирусом. В таком запутанном количестве данных – можно долго блуждать и не выгрести ни к свету, ни к туннелю вообще.
    Как вариант ( упрощённый слегка), – скомпонавать данные о сезонных эпидемях: грип, орви и т.д. например за последние года 2, и количесво умерших в тоже время ( по сезонам, если не по-месячно.). Картина будет общая, но хоть в каком то приближении сопоставима с настоящим временем. По тому как тот хоррор, который дают различные источники и/ или страны сейчас – слишком похоже на запутывание ситуации со статистикой, при чём как в одну, так и в другую сторону.

    • Argonicus | 06.04.2020 at 14:06 |

      Почему же в том же Нью-йорке не разворачивают полевые госпитали каждый год? или не держат еже сезонно рефрежираторы для трупов?

    • александр | 06.04.2020 at 15:44 |

      Полностью согласен с Dude от 13:58!
      Если бы давали статистику умерших за сутки, хотя бы по УкраинеЭ от таких болезней как: туберкулез, онкология, инфаркт, инсульт, болезни почек и короновируса, была бы возможность самому сравнивать и рисовать графики.
      А также было бы неплохо давать статистику умерших врачей не только от вируса.
      А так приходится доверять данным, которые подают сами заболевшие обеспокоенностью, сильной обеспокоенностью и очень сильной обеспокоенностью.
      Лично у меня это вызывает ассоциацию с юлькиным терафлю 10 лет назад.
      Или тогда была тестовая проверка?

  3. Евгений О. | 06.04.2020 at 14:00 |

    Странно было бы ожидать чего либо другого в наших условиях.
    Как по мне, одно то, что зеленой плесени очень многое не удалось за прошедший год, уже достоинство Украины.
    Можно, конечно, сравнивать нас сегодняшних с кем угодно и по каким угодно показателям. Результат будет скверный в абсолютных и относительных величинах. Но, покажите мне страну, которая оказалась бы в подобных нашим условиях.
    Когда у нас отобрали практически оружие и все гаранты нашей безопасности дружно стали отводить глазки, когда один из упомянутых гарантов отобрал солидный кусок территории.
    И уже шесть лет все возрастающий градус озабоченностей.
    Год это эстрадно-кавээнистое кодло “руководит”.
    Вот и доруководились.
    Что еще нужно, чтобы это все отправить ко всем? В Ростов ли, или куда еще, нет разницы..
    Только опять же вопрос, а кому это надобно.
    И осталось нам до полновесной диктатуры всего-ничего.
    И повод нашелся.
    Как те бензозаправки, как нефть дороже -цены вверх,подешевела нефть, а цены – стоят и ждут, когда опять нефть подорожает.
    И старт вверх уже с новых позиций.
    Так шо, ждем-с….

    • Чекати максимум до кінця осені.

      В цілому – я задововлений. Все, що змі приписували владі Пороха і ко – все, за що майданну владу так зненавидів натовп глядачів сватів та кварталів – все буквально зараз робить зекоманда: договорняки з кремлем, торговля на крові, мародерство (продаж масок і спирту, стратегічних запасів зерна за кордон під час пандемії – це воно по суті і є), вороги на банковій – а головне попереду – вишенька на тортик – зубожіння і піввареника! До літа в наріду гроші закінчаться – і всі ті довбодятли, що волали про зубожіння – нарешті відчують, що таке справжнє зубожіння, коли будуть доїдати пів-сосиски з гумантірних посилок від Пороха.

      • Евгений О. | 06.04.2020 at 17:58 |

        На жаль, але не можу отак просто розділити ваш оптимізм.
        У все більше явному вигляді постає планомірна підготовка до практично абсолютного блокування країни в плані можливостей до бодай найменшого локального протесту.
        Навіть проти злочинних дій місцевих мажорів. Про загальнодержавні інтереси – то вже зовсім з області фантастики.
        Коли особи та інституції, основним і практично єдиним завданням яких є забезпечення дотримання Конституції і Законодавства, практично ігнорують існування зазначених фундаментальних речей, а суди приймають відверто неправосудні рішення, коло можливостей для всіх громадян практично звужується до точки, якщо взагалі не зникає.
        Практично відверте і зухвале лобіювання особистих, чи кланових інтересів з боку тих, хто цього не мав би робити, з огляду на досвід України в плані формування суспільної апатії, за досить не тривалий час перетворить громадян, навіть тих, хто боровся за незалежність практично у біомасу.
        Що і є завданням нашого ворога. Далі – то вже банально.
        Час. Це сьогодні критичний параметр для нашої держави. Мабуть найголовніший….

        • Перепрошую, але мій оптимізм будується на кількох факторах, на мою думку, достатніх для стримано-оптимістичних прогнозів:

          1. Ця недовлада уособлення некомпетентності, все що вони роблять – в них виходить виключно per ectum, і не має жодних причин вважати, що з побудовою диктатури буде якось інакше.

          2. Співвідношення кількості стрілкової армійської зброї та бк на руках народу, забезпеченості мінімально достатніх потреб, та реального правового стану. Коли права в тебе забрали мусора, а зброю та бк дістати легше, ніж їжу – а їжа тільки в мусорів залишиться – неважко спрогнозувати те, що буде далі. Наша історія, навіть нова, нам натякає.

          3. Коньюнктура зовнішня: навіть якщо в нас почнеться повний атас з судами лінча та відстрілом ментів – рашка не зможе цим по повній скористатися, їню жижу ніхто не купує, газ теж перестають купувати – і поповнення казни зупинено – бабла на нову війну немає, на нові оперативні плани немає часу, а їхні старі, я певен, не передбачають такого падіння ринку вуглеводнів і фактичний останов експорту. З іншого боку океану – йде суд на коломойським і ко, і офшорні прокладки припиздента фігурують в справі – є такі чутки.

          В цих умовах, я не бачу жодних шансів на довготривалий успіх у цієї зекобанди. Вони приречені.

  4. Автор трохи помиляється, наша референс-лабораторія точно, і скоріше за все всі інші роблять тести “нормальним” способом. Всі позитивні “експрес-тести” перевіряються потім звичайним способом. А Пекова має лише специфічну теорію, і судячи з інтерв’ю про сам вірус не знає нічого особливого. Якісь обривки різних публікацій, як і всі в теперішній час. На перевірку її теорії треба стільки часу, що пандемія вже закінчиться, і довести точність свого методу вона швидко не може. Всі лабораторні ПЛР тести робляться кілька годин. Весь інший час (2-5 днів або більше) банально займає логістика або черги. Судячи з публікацій, кількість тестів у нас не настільки велика, щоб була черга в кілька днів. Ми просто сидимо і чекаємо, поки доїдуть вже куплені реагенти до всіх областей, разом з інструкціями. А далі подивимось, скільки карантин не роби, вірус буде ходити ще довго…

  5. Евгений О. | 06.04.2020 at 14:48 |

    В ленте новостей на укрнете появилась заметка о смерти оштрафованной мусорней пенсионерке.
    Похоже, что нашего брата, 65плюсника, врядли смогут защитить, но погубить запросто.
    И рождают же матери таких дебилов как нынешняя власть…

  6. Я не вірусолог і не епідеміолог. Яущо тут є специ саме по цьому, буду вдячний за коментарі.

    На моє дилетантське розуміння, карантинні заходи можуть лише сповільнити розповсюдження інфекції, і потрібні тільки для того, чтоб потік важких хворих не обвалив систему охорони здоров’я. Це єдиний плюс від цих заходів – все інше серйозні мінуси (удар по економіці, по бюджету, по психічному здоров’ю людей в ізоляції, тощо). Карантин має дати час, для відпрацювання засобів: комплектації всім необхідним лікарень, впроваждення вакцин і вакцинування груп ризиків, тощо. Як тільки підготовка завершена потрібно поетапно відміняти заборони.

    Я шось не бачу ніяких дій зеленої влади по підготовці лікарень та лікарів до хвилі важкохворих. Ні разу не чув слово”вакцина” від зеленовладних. Може я щось пропустив? Все що я бачу – посилення антиконституційних по суті і формі поліцейських заборон і намір безкінечно продовжувати незаконний надзвичайний стан (кабмін реально не має прав ніяких обмежувати громадян в базових правах – це може зробити тільки Рада законом про НС, якщо я правильно пам’ятаю Конституцію). Чи я щось пропустив і Рада вже ввела надзвичайний стан?

    На мій погляд, зелена херня узурпувала владу і будує поліцейську диктатуру, прикриваючись епідемією – а це надійний рецепт скорої катастрофи. Все що витворяє зелена погань просто доб’є економіку, і в якийсь момент або доведеться відмінити карантин – або (якщо цього не зробити вчасно) почнеться голодний бунт і в мусорів будуть просто стріляти – так чи інакше, кінець карантину та самоізоляціям – і почнеться епідемія по повній. Поки не переболіє 70 чи скільки там відсотків населення і не виникне коллективний імунітет – епідемія не зупиниться. Тільки вона буде в умовах розбитої вщент економіки, повного розвалу системи державного управління і вуличної вакханалії.

    Я особисто бачу тільки ріст загроз від продовження карантину і ноль позитиву. Це тупо відтягування неминучого при тому, що кожен день відтягування не поліпшує ситуацію, а погіршує її, тому чим пізніше настане пік – тим гірше для нас усіх, бо з кожним днем тануть фінансові (падіння економіки), організаціїні та людські ресурси (купа лікарів дивлячись на цей абсурд просто звільняється з роботи).

    • sk tredecim | 06.04.2020 at 15:35 |

      + + +

    • александр | 06.04.2020 at 16:27 |

      Я цілком згоден з Вами.
      Хотів би поділитися тим, як я бачу дану ситуацію.
      Як приклад візьмемо одну людину, яка вміє дуже добре *працювати*.
      Нехай її прізвише буде, наприклад Рюкзаков.
      Непосильними трудами цей робітник заробив собі 100 квартир, 200 земельних ділянок з будинками, 300 автомобілів, 400 сейфів з євро і так далі.
      Здається, ось щастя! Життя вдалося!
      Але все, непосильним трудом нажите добро, потрібно обслуговувати.
      Для цього потрібен персонал (садівники, двірники, кухарі, охорона і багато інших).
      І тут з*являється несподівана загроза в вигляді якогось віруса, від якого можна перестати насолоджуватися непосильно нажитим добром.
      Уявімо, що на його кухаря, коли той йшов готувати червону ікру фаршировану чорною
      ікрою хтось кашлянув. І все скінчилося.
      Щоб убезпечити себе від такої напасті, бажано позбутися всіх, хто міг би навіть намагатися подивитися на його челядь.
      Що зараз і відбувається.
      По всьому світу таких людей дуже багато.
      Маємо те що маємо.
      На даний момент таке моє бачення подій в Україні.

    • Саме так!

  7. Сергій | 06.04.2020 at 16:06 |

    За 2018 рік в Україні померло 605 289 людей
    01. Деякі інфекційні та паразитарні хвороби 8923
    02. Новоутворення 77551
    03. Хвороби крові й кровотворних органів та окремі порушення із залученням імунного механізму 215
    04. Ендокринні хвороби, розлади харчування та порушення обміну речовин 2215
    05. Розлади психіки та поведінки 1240
    06. Хвороби нервової системи 4639
    08. Хвороби вуха та соскоподібного відростка 41
    09. Хвороби системи кровообігу 387029
    10. Хвороби органів дихання 12906
    11. Хвороби органів травлення 24248
    12. Хвороби шкіри та підшкірної клітковини 544
    13. Хвороби кістково-м’язової системи та сполучної тканини 450
    14. Хвороби сечостатевої системи 2498
    15. Вагітність, пологи та післяпологовий період 39
    16. Окремі стани, що виникають в перинатальному періоді 1269
    17. Природжені вади розвитку, деформації та хромосомні аномалії 1207
    18. Симптоми, ознаки та відхилення від норми, що виявлені при клінічних і лабораторних дослідженнях, не класифіковані в інших рубриках 18839
    19. Травми, отруєння та деякі інші наслідки дії зовнішніх чинників 30718
    20. Зовнішні причини смертності 30718
    Таким чином добова смертість – 1 658 людей
    взято звідси
    https://socialdata.org.ua/prosto_cyfry/

    • александр | 06.04.2020 at 16:38 |

      Дякую! Дуже добра статистика!
      Потроху починають відкриватися очі!
      Всім здоров*я!

    • Науковець | 06.04.2020 at 18:08 |

      А де тут вірусні інфекції, у першому пункті? Там багато всього. Коректним було б, на мою думку, виокремити грип і порівнювати його з коронавірусом. Хоча й серед них є суттєво різні за своєю агресивністю.

      • Сергій | 06.04.2020 at 18:40 |

        Аборти, які почалися або були зроблені поза лікувальним закладом або неуточнені 1
        Акушерська емболія 7
        Акушерський правець 0
        Аліментарні, апластичні та інші анемії 92
        Алкогольна кардіоміопатія 3928
        Алкогольна поліневропатія 5
        Алкогольна хвороба печінки 2124
        Астма та астматичний стан 102
        Атеросклероз 17407
        Атеросклеротична хвороба серця 201292
        Бактеріальна пневмонія 919
        Бактеріальний сепсис новонародженого 130
        Бешиха 98
        Бронхіт, неуточнений як гострий чи хронічний 3
        Бронхоектатична хвороба 18
        Бруцельоз 1
        Випадки ушкодження з невизначеним наміром (крім отруєння алкоголем) 5348
        Випадкове отруєння та дія алкоголю 3078
        Випадкове отруєння, спричинене отруйними речовинами 1568
        Випадкове утоплення та занурення у воду 1647
        Виразка дванадцятипалої кишки 927
        Виразка шлунка 966
        Вірусна пневмонія не класифікована в інших рубриках 23
        Вірусні енцефаліти 13
        Внутрішньомозковий та інші внутрішньочерепні крововиливи 10148
        Внутрішньоутробна гіпоксія та асфіксія під час пологів 128
        Водій, потерпілий внаслідок транспортного нещасного випадку (мотоцикл, триколісний мототранспортний засіб, легковий автомобіль, вантажний автомобіль, автобус) 820
        Всі інші зовнішні причини смерті 3526
        Всі інші та неуточнені травми та віддалені наслідки впливу інших та неуточнених зовнішніх чинників 8937
        Гастрит та дуоденіт 90
        Гемолітична хвороба, жовтяниці та інші перинатальні гематологічні порушення 15
        Гемолітичні анемії 17
        Геморагічні порушення у плода та новонародженого 232
        Гіперплазія передміхурової залози 115
        Гіпертензивна (гіпертонічна) хвороба з переважним ураженням нирок 32
        Гіпертензивна (гіпертонічна) хвороба з переважним ураженням серця і нирок 54
        Гіпертензивна хвороба серця (гіпертонічна хвороба з переважним ураженням серця) 270
        Гнійні та некротичні стани нижніх дихальних шляхів 856
        Гостра ревматична гарячка 6
        Гострий гепатит А 1
        Гострий гепатит В 9
        Гострий інфаркт міокарда та деякі його поточні ускладнення 7293
        Гострий панкреатит та інші хвороби підшлункової залози 2388
        Гострий та швидко прогресуючий нефритичний синдром 22
        Гострий тубулоінтерстиціальний нефрит 137
        Гострі респіраторні інфекції верхніх дихальних шляхів 36
        Грижа 193
        Грип 13
        Дегенерація нервової системи, спричинена вживанням алкоголю 648
        Дитячий церебральний параліч 111
        Емфізема 42
        Епілепсія та епілептичний стан 369
        Ехінококоз 4
        Жовчно-кам’яна хвороба (холелітіаз) 201
        Загальна недостатність харчування 23
        Злоякісна меланома шкіри 1111
        Злоякісне навоутворення гортані 1287
        Злоякісне новоутворення головного мозку 1830
        Злоякісне новоутворення губи 93
        Злоякісне новоутворення інших та неуточнених локалізацій органів травлення 136
        Злоякісне новоутворення матки неуточненої локалізації 211
        Злоякісне новоутворення молочної залози 6691
        Злоякісне новоутворення нирки за винятком ниркової миски 2252
        Злоякісне новоутворення ободової кишки 5861
        Злоякісне новоутворення оболон мозку 30
        Злоякісне новоутворення ока та його придатків 87
        Злоякісне новоутворення передміхурової залози 3795
        Злоякісне новоутворення печінки та внутрішньопечінкових жовчних протоків 1718
        Злоякісне новоутворення підшлункової залози 4548
        Злоякісне новоутворення плаценти 0
        Злоякісне новоутворення прямої кишки 3943
        Злоякісне новоутворення сечового міхура 1948
        Злоякісне новоутворення спинного мозку, черепномозкових нервів та інших частин центральної нервової системи 24
        Злоякісне новоутворення стравоходу 1499
        Злоякісне новоутворення тіла матки 1823
        Злоякісне новоутворення тонкої кишки 222
        Злоякісне новоутворення шийки матки 1845
        Злоякісне новоутворення яєчника 2107
        Злоякісні новоутворення глотки 1875
        Злоякісні новоутворення жовчного міхура 362
        Злоякісні новоутворення інших ендокринних залоз та споріднених структур 121
        Злоякісні новоутворення інших органів дихання та грудної клітки 425
        Злоякісні новоутворення інших та неуточнених жіночих статевих органів 413
        Злоякісні новоутворення інших та неуточнених сечових органів 90
        Злоякісні новоутворення інших та неуточнених частин жовчовивідних проток 348
        Злоякісні новоутворення інших чоловічих статевих органів 168
        Злоякісні новоутворення кісток та суглобових хрящів 295
        Злоякісні новоутворення мезотеліальної та м’яких тканин 845
        Злоякісні новоутворення неточно визначені, вторинні, неуточнених та самостійних (первинних) множинних локалізацій 2891
        Злоякісні новоутворення ректосигмоїдного з’єднання, заднього проходу та відхідникового каналу 957
        Злоякісні новоутворення ротової порожнини 1613
        Злоякісні новоутворення трахеї, бронхів та легенів 11772
        Злоякісні новоутворення шлунка 6579
        Злоякісні новоутворення щитоподібної залози 272
        Інсульт, не уточнений як крововилив чи інфаркт 2861
        Інфаркт головного мозку 18159
        Інші бактеріальні інфекції 53
        Інші бактеріальні харчові отруєння 12
        Інші види правця 2
        Інші вірусні гепатити 287
        Інші гельмінтози 1
        Інші гломерулярні хвороби 20
        Інші гострі респіраторні інфекції нижніх дихальних шляхів (гострі бронхіт та бронхіоліт) 19
        Інші запальні хвороби центральної нервової системи 427
        Інші злоякісні новоутворення шкіри 499
        Інші інфекційні та паразитарні хвороби 28
        Інші неуточнені та невідомі причини смерті 8647
        Інші ниркові тубулоінтерстиціальні хвороби 1017
        Інші перинатальні стани та розлади 446
        Інші природжені вади розвитку 308
        Інші природжені вади розвитку нервової системи 102
        Інші природжені вади розвитку системи кровообігу 87
        Інші причини акушерської смерті 12
        Інші респіраторні стани, які виникають у перинатальному періоді 93
        Інші респіраторні хвороби, які ушкоджують в основному ітерстиціальну тканину 244
        Інші розлади психіки та поведінки 244
        Інші розлади харчування та порушення обміну речовин 145
        Інші сальмонельозні інфекції 3
        Інші та неуточнені злоякісні новоутворення лімфоїдної, кровотворної та спорідненої тканин 82
        Інші та неуточнені транспортні нещасні випадки 453
        Інші та неуточнені хвороби системи кровообігу 12
        Інші ураження нервової системи 2316
        Інші ускладнення вагітності, пологів та післяпологового періоду 0
        Інші форми гіпертензії 8
        Інші форми хронічної ішемічної хвороби серця 50959
        Інші хвороби артерій, артеріол та капілярів 2130
        Інші хвороби вен, лімфотичних судин та лімфатичних вузлів 138
        Інші хвороби вуха та соскоподібного відростка 4
        Інші хвороби ендокринних залоз 59
        Інші хвороби кістково-м’язової системи та сполучної тканини 240
        Інші хвороби крові й кровотворних органів та окремі порушення із залученням імунного механізму 106
        Інші хвороби органів дихання 87
        Інші хвороби органів травлення 3281
        Інші хвороби печінки 1109
        Інші хвороби серця 18355
        Інші хвороби сечовивідної системи 526
        Інші хвороби статевих органів 62
        Інші хвороби, зумовлені вірусами 38
        Інші хронічні хвороби нижніх дихальних шляхів 5386
        Інші цереброваскулярні хвороби 43296
        Кишкові інфекції, які викликані іншими збудниками, включаючи амебіаз та інші протозойні кишкові хвороби 14
        Кір 11
        КЛАС ХІІ. Хвороби шкіри та підшкірної клітковини 544
        Коклюш 2
        Кровотеча та порушення згортання крові 3
        Легеневе серце і порушення легеневого кровообігу 1035
        Лейкози 2094
        Малярія 3
        Медичний аборт 0
        Менінгіт, за винятком менінгіту при інфекційних та паразитарних хворобах 276
        Менінгококова інфекція 39
        Множинна мієлома та злоякісні плазмоклітинні новоутворення 584
        Навмисне самоушкодження 6264
        Наслідки інших інфекційних та паразитарних хвороб 60
        Наслідки нападу з метою убивства чи нанесення ушкодження 1632
        Наслідки проникнення стороннього тіла через природний отвір 2591
        Наслідки туберкульозу 191
        Неінфекційний ентерит та коліт 175
        Непрямі причини акушерської смерті 14
        Неходжкінськи лімфоми 1152
        Нещасні випадки, пов’язані з повітряним та космічним транспортом 10
        Нещасні випадки, пов’язані з поїздом або іншим залізничним засобом 8
        Нещасні випадки, спричинені дією диму, вогню та полум’я 1269
        Новоутворення in situ, доброякісні, невизначеного або невідомого характеру 758
        Обмороження 33
        Особа, потерпіла від нещасного транспортного випадку БДУ або знаходилась біля транспортного засобу (мотоцикл, триколісний мототранспортний засіб, легковий автомобіль, вантажний автомобіль, автобус) 420
        Остеомієліт 50
        Отруєння (вплив) алкоголем, намір невизначений 358
        Отруєння лікарськими засобами, медикаментами та біологічними речовинами; токсична дія речовин, переважно немедичного призначення 6497
        Падіння 1949
        Паралітичний ілеус та непрохідність кишок без грижі 178
        Пасажир, потерпілий внаслідок транспортного нещасного випадку (мотоцикл, триколісний мототранспортний засіб, легковий автомобіль, вантажний автомобіль, автобус) 550
        Пептична виразка неуточненої локалізації 10
        Пішохід, потерпілий внаслідок транспортного нещасного випадку 1661
        Пневмонія, збудник не уточнений 5095
        Пневмонія, спричинена іншими інфекційними агентами, не класифікована в інших рубриках 18
        Повторний інфаркт міокарда 2198
        Позаматкова вагітність 0
        Пологова травма 9
        Природжена гідроцефалія та Spina bifida 85
        Природжена пневмонія 94
        Природжені вади розвитку органів дихання 33
        Природжені вади розвитку органів травлення 58
        Природжені вади розвитку серця 308
        Природжені вади розвитку сечової системи 170
        Психічні розлади внаслідок вживання інших психоактивних речовин 63
        Ревматодоїдний артрит 113
        Розлади психіки та поведінки внаслідок вживання алкоголю 923
        Розсіяний множинний склероз 211
        Розумова відсталість 10
        Середній отит 37
        Сечокам’яна хвороба 289
        Синдром Дауна та інші хромосомні аномалії, не класифіковані в інших рубриках 56
        Синдром раптової смерті немовляти 68
        Синдром респіраторного (дистрес) розладу у новонародженого 120
        Системний червоний вовчак 47
        Сифіліс (всі форми) 4
        Сказ 1
        Старість 10124
        Стенокардія та інші форми гострої ішемічної хвороби серця 4965
        Стрептококова та інші септицемії 439
        Субарахноїдальний крововилив 880
        Термічні та хімічні опіки 625
        Травми голови 5425
        Травми грудної клітки 1308
        Травми живота, нижньої частини спини, поперекового відділу хребта і таза 525
        Травми кінцівок 487
        Травми численних ділянок тіла 3744
        Травми шиї 546
        Транзиторні ендокринні розлади та порушення обміну речовин, специфічні для плода та новонародженого 2
        Туберкульоз інших органів, за винятком віддалених наслідків туберкульозу 1492
        Туберкульоз кишок, очеревини та брижових лімфатичних вузлів 8
        Туберкульоз кісток та суглобів 5
        Туберкульоз нервової системи 8
        Туберкульоз органів дихання, не підтверджений бактеріологічно та гістологічно 803
        Туберкульоз органів дихання, підтверджений бактеріологічно та гістологічно 1355
        Туберкульоз сечово-статевої системи 2
        Ускладнення внаслідок анестезії 2
        Ушкодження внаслідок воєнних дій 144
        Ушкодження внаслідок дій, передбачених законом 13
        Фіброз і цироз печінки (виключаючи алкогольні) 12493
        Флебіт та тромбофлебіт, тромбози та емболії 1014
        Хвороба Альцгеймера 175
        Хвороба Паркінсона та вторинний паркінсонізм 101
        Хвороба Ходжкіна 295
        Хвороба, зумовлена вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ) 3936
        Хвороби апендикса 30
        Хвороби легені, спричинені зовнішніми агентами 45
        Холецистит 58
        Хронічний алкогольний панкреатит 25
        Хронічний нефритичний синдром 310
        Хронічні ревматичні хвороби серця 589
        Цукровий діабет 1988

        • Науковець | 06.04.2020 at 19:29 |

          Дякую.
          Вірусна пневмонія не класифікована в інших рубриках 23
          Грип 13
          Коронавірус 38 (на це час).
          Ось і відповідь на питання, що є найбільш небезпечним.

          • Сергій | 06.04.2020 at 19:43 |

            Тоді треба ще додатаи сюди Пневмонія, збудник не уточнений 5095

          • Науковець | 06.04.2020 at 20:20 |

            Формально тоді треба враховувати складову з діапазоном від 0 до 5095. Тобто розглядати оптимістичний і песимістичний результат, якщо тут доречно так висловлюватись. Строго математично треба брати підтверджені випадки, оскільки пневмонії, пов’язані з коронавірусами також можуть опинитися в цьому рядку.

    • Martin | 06.04.2020 at 23:48 |

      Згідно цим статистичним даним в Україні немає випадків смертності за віком 🙂
      Так, безсмертні теж помирають від хвороб та зовнішніх впливів.

  8. александр | 06.04.2020 at 17:00 |

    Заинтерисовался квантовой физикой.
    Принцип нелокальности (принцип мгновенной передачи информации).
    Принцип запутанности ( принцип мгновенного влияния одного объекта на другой).
    Принцип телепортации (говорит сам за себя).
    На ютубе есть целая куча роликов на эту тему.
    Просмотрел естественно не все.
    Фотоны заменил на людей.
    Вспомнил слова Христа:
    * Если свет, который в тебе тьма – то какова же тьма*
    Пришел к выводу:
    Мне нечем обрадовать Робинзона Крузо на необитаемом острове до его встречи с Пятницей на его вопрос, сможет ли он заболеть короновирусом.
    Может где-то ошибся?

    • Евгений О. | 06.04.2020 at 17:26 |

      Не сочтите за труд несколько усовершенствовать грамматику. Поскольку заинтеРЕсоваться, или проявить интерес к квантовой физике, это одно, а заитеРИсоваться, это несколько иное.
      Ролики в ютубе, или научно-популярные фильмы пригодны для второго варианта. Но для хотя бы относительно адекватных выводов они категорически не достаточны.

    • Науковець | 06.04.2020 at 17:56 |

      Це типова помилка фантастів, коли “фотони замінюють на людей”. Тоді треба забути квантову механіку і застосовувати класичну. Приклад: квантова телепортація і просто телепортація. Перше – це реальний експеримент з фотонами, друге – чиста фантазія. Крім цього радив би користуватися перевіреними джерелами наукових знань, хоча б для першого ознайомлення з вікіпедії, а не роликами з ютубу.

      • Можливо пан Олександр жартував? )

        Ще якось можна пробувати натягнути те, що відбувається з молекулами, на закони світу планківських величин, але будь-кому має бути очевидно, що до макро-світу ці закони ніяк не застосувати. Хіба що як чиста спекуляція, жарт, абощо.

        Взагалі погано, що в школах не вчать систематизувати знання, і в результаті в людей часто каша в голові. На цій ниві розквітають всілякі пройдисвіти та маніпулятори.

        З іншого боку, якщо зайти досить глибоко, то це теж не завжди добре.. Наприклад, матерія по факту зроблена з ваккууму (молекули з атомів, атоми з елементарних часток, ті з кварків, кварки напевне ще з чогось і так до безкінечності) – і наче цього мало, вони себе ведуть то як корпускули то як хвилі, існують тільки як ймовірності перебування в певній точці просторово-часового континууму… коротше кажучи, в основі всього лежить різнокольоровий пульсуючий хаос 🙂 А те, що ми називаємо макросвітом, це просто кіно, яке мозок показує сам собі, певним чином інтерпретуючи (та переінтерпретуючи по ланцюжкам фільтрів) данні зовнішнього хаосу, що попадають на аналізатори органів сприйняття. Можливо, пересічному громадянину все це дійсно, не треба? Не кожен буде в захваті від усвідомлення, що він сам – частина неперервного, непрогнозованого процессу становлення-розпаду, а те, як він бачить світ, не має нічого спільного з тим, яким він є для гіпотетичного зовнішнього спостерігача. Тендітна психіка може не витримати такого знання. Здається, саме про такі випадки писав Соломон (for with much wisdom comes much sorrow).

        • александр | 06.04.2020 at 22:14 |

          Благодарю ВСЕХ откликнувшихся!

  9. Volodymyr | 07.04.2020 at 04:07 |

    Почали з коронавіруса, а закінчили квантовою механікою. Добре, що не мовою або релігією. Краще все переводити в гумор, особливо зараз, коли фільм жахів є відпочинком від сьогодення. Всім здоров’я.

Comments are closed.