Там наша земля але не наші люди

Лежить спустошена земля
Начинена бетоном і отрутой
І невідомо звідкіля
Прийшли й живуть на ній манкурти
Живуть немов останній раз
Немов дітей у них немає
Усе спожити хочуть враз
І звичай предків не сприймають.
Просякла нафтою земля
Вже не відродиться живою
Не побіжить струмок здаля,
Не задзвенить живой водою.
Здорові діти не зростуть
Не забринить світанок ранній
Сніги біленькі не впадуть
Лікарні будуть лиш нагальні.
Молода місцева поетеса

Путін намагається повернути в Україну окупований Донбас. Скоро без жодних умов. Це троянський кінь окупантів. Україна повинна опиратися бажанню ворога. Очікувати від нього користі для нас дуже легковажно, а великі неприємності обов’язково будуть. Війна не закінчиться, а перейде із зовнішньої у внутрішню.

В МВС уточнили, що  більш ніж 136 тисяч мешканців ОРДЛО і 60 тисяч інших районів Донецької та Луганської областей отримали громадянство РФ.

Хочу попередити моїх критиків – мовляв тебе ця проблема не зачепила. Ще й як зачепила. На початку агресії Московії мої діти виїхали з Донецька. Вони втратили житло – дві квартири і майно. З того часу вони були змушені починати все з початку. І все ж таки я особисто проти повернення окупованої частини Донбасу в Україну.

За ці роки окуповану територію покинули близько 1,5 млн. проукраїнські налаштованих громадян. Здебільшого вони вже інтегрувалися в місцеві громади, котрі їх прийняли, і повертатися назад не мають наміру.

Занадто багато зіпсували окупанти у захоплених землях. Війна на сході України фактично заморожена. Вона нікуди не дінеться ще багато років.

За допомогою московських окупантів бидло захопило владу. Воно п’є горілку та пиво грає на автоматах і не цурається наркотиків. За словами почесного професора Гарварду, Берклі і Прінстону, філософа Ганни Арендт, це «обурення масової людини всім, чого вона не може зрозуміти».

Що ж буде, якщо ці землі повернуться в Україну? Зброя, криміналітет, вбивці та ґвалтівники прийдуть в хату до кожного. СНІД, туберкульоз, сифіліс та наркоманія прийдуть до наших дітей. Прийдуть і ті, хто галасував «Путин введи войска». Адже, невігластво завжди агресивне. Вороняча слобідка, в якій живуть мешканці окупованих територій, диктує свої норми поведінки.

Коли Московія виведе окупаційні війська з Донбасу, там залишиться безліч людей, яких навчили ненавидіти Україну, українську армію, українську символіку, український гімн, українську мову.  Там залишаться, їхні родини. Там ростуть діти. Вони пам’ятатимуть, що українець вбив чи поранив батька.

В Україні зарплати та пенсії підуть на відновлення зруйнованого Донбасу. Величезну купу проблем та мільярдні витрати ми знімемо з Московії і повісимо на себе. Україна отримає в своє розпорядження майже повністю зруйновану, розорену і заміновану територію, звідки вивезені промислові підприємства. Будуть підірвані інфраструктурні об’єкти, при відступі російських військ. Згадаємо у якому стані Московія колись залишила частину земель, зайнятих чорноморським флотом. В окупації зараз живуть злиденні, убогі та озлоблені люди, які нічого не розуміють і всіх ненавидять, а місцеві лідери підтримують федералізацію. Їм кортить стати «удільними князями». Чи зрозуміють українці, що федералізація – засіб зміцнення паразитичного шару бюрократів. Повернення Донбасу стане тригером, який включить знищення України.

Нині за найскромнішими підрахунками в двох окупаційних корпусах «служить» приблизно 35 тисяч місцевих жителів. Зрозуміло, що це досить неоднорідна маса: хтось щиро вірить у виняткову роль Донбасу, деякі – Путіну, інших – штовхнула на службу економічна ситуація і необхідність годувати родину. Як би там не було, але роззброювати їх доведеться саме нам.

В ОРДЛО зараз жахлива екологічна ситуація. Мова йде про техногенну катастрофу, наслідки якої буду позначатися в найближчі сто – двісті років. Ґрунт під закритими вугільними шахтами наче швейцарський сир з величезними до кілометра дірами, які постійно заповнюються водою. Раніше, коли пласт вироблявся, і шахта закривалася, продовжувала працювати система відкачування води. Ця вода несе в собі колосальну кількість важких металів, радон, свинець, ртуть, сурму. Ця гидота забруднює верхні шари ґрунту.

З початком війни відкачка води з шахт практично припинилася, і вода піднялася наверх. Це дуже небезпечно. Навіть в минулі роки будівлі в Донецьку іноді йшли під землю, і новозбудовані будинки в центрі міста скріплювали металевими куточками. На Донбасі терикони займають величезні простори –це отруйні насипи, десятки років виділяє шкідливі гази, а під ними – порожнечі.

Серед іншого, в місті кілька ядерних могильників. В них демонтоване устаткування зі збагачення урану, яке свого часу «запакували» в величезні бетоновані контейнери і для надійності зверху залили бетоном. Ідіоти, які зараз правлять в Донецьку, поблизу влаштували свої склади боєприпасів. Дебіли вважають, що це дуже зручно, є пакгаузи, під’їзні шляхи та інші зручності. Декілька разів там вже рвонуло. Фахівці запевняють, що порушена цілісність, як мінімум двох ядерних могильників. Але про це мовчать і не кажуть про ситуацію на шахті «Юнком» під Донецьком, де був проведений один з перших підземних ядерних вибухів в Європі. На глибині утворилося склоподібне тіло, звідти регулярно відкачували воду, але викачка закінчилася в 2014 році. А зараз там величезне підземне радіоактивне озеро, яке загрожує і Азовському морю.

Під Донецьком є підземні сховища хлору і фосфору, з якими потрібно щось робити. На цьому тлі міни, якими всіяна земля Донбасу, не здаються головною бідою.

Територія Донбасу стає просто непридатною для життя. Але Московія прагне не ОРДЛО повернути до України, а Україну до ОРДЛО.

Звісно, повернення окупованих територій Донецької і Луганської областей можливе не раніше ніж через 30 років. Коли наша країна досягне вражаючих успіхів в економіці, матиме потужні збройні сили, а Московія розпадеться. І тоді справжня реінтеграція стане цілком робочим реалістичним варіантом і вийде на порядок денний. Але поки цей час не настав, українцям варто пам’ятати, що іноді менше – це краще, ніж більше.

Нам конче потрібно зберегти українську Україну. 2020-й буде вирішальним. Ми, або вони. Україна чи Малоросія. Західний вільний світ або «русскій мір».

ПреЗЕдент в інтерв’ю ізраїльським ЗМІ заявив, що Україна має намір повернути всі свої тимчасово окуповані території: на Донбасі і в Криму.

Вам це потрібно, українці?

 

Yaroslav

60 Comments on "Там наша земля але не наші люди"

  1. Dmytro Podkowa | 10.02.2020 at 15:55 |

    По крайней мере с “потерявшими” украинский паспорт нужно будет что-то решать, как и с получившими “книжечку с курицей”.

    • Вовк | 10.02.2020 at 16:22 |

      а ЩО ж рєшать??? особа БЕЗ громадянства! екзамен на знання історії України, на знання ДЕРЖАВНОЇ мови плюс диктант. не здав – йдеш степом!

      • Dmytro Podkowa | 10.02.2020 at 17:30 |

        Все це цілком зрозуміло, тільки хто це все буде робити? Теперішня Рада?

      • Вуйко з Донецька | 15.02.2020 at 12:35 |

        Так. Але і там і в вільній Україні знайдеться чимало відвертих або прихованих ворогів, котрі ці іспити складуть на відмінно.

  2. Андрій Дар | 10.02.2020 at 16:30 |

    Возврат территорий Донбасса и Крыма нужен, с жесткой фильтрацией и верификацией, кто чем занимался, будучи в оккупации. С частичной амнистией, но и с лишением амнистированных избирательного права.
    И с репарациями, которые должен выплатить оккупант.
    Так это должно быть.

    • Оптимус | 10.02.2020 at 16:53 |

      Кто это будет делать ? Клоун со своими квочками из фан-зоны “фейсбука” ? Он сейчас с Беней хапок сделают и в Израиль слиняют . Или клоуна при попытке слинять кончат охранники Бени , которыми он облеплен , как мухами .

      • Андрій Дар | 10.02.2020 at 21:07 |

        Когда знаешь, как должно быть, – проще думать, как это сделать.
        При Зелени, ничего серьезного в плюс и не будет – но наша задача сейчас другая, не дать произойти минусам, по типу капитуляции. В плюс было бы сложно вырулить даже при Порошенко. Так что, набираемся опыта, и параллельно действуем.

    • Damian | 10.02.2020 at 17:17 |

      Андрій Дар | 10 Лютого, 2020 at 16:30 | Відповіcти
      ===========================================
      “Коли наша країна досягне вражаючих успіхів в економіці, матиме потужні збройні сили, а Московія розпадеться”(сказав Yaroslav) Я би додав, що це має стосуватися і Донбасу. Тобто? коли можна буде говорити “Донбас порожняк не гонит” та “Донбас кормит всю Украину”. Вот rjkb все це буде, – так і буде предмет для обговорення. А так – немає про що говорити.

      • Damian | 10.02.2020 at 17:28 |

        Вибачте за помилки. Я хотів сказати, що інтеграцію може бути здіснено безболісно, коли рівень розвитку “незалежного” Донбасу зрівняється з рівнем розвитку України. А так, – “не сіло, не впало” інтегруватися немає сенсу. Більш того. Україна є незалежною державою. А донбас є ще й незалежним від України. Чого ж йому ще треба? Він і зараз має такий “особливий статус”, більше якого вже не може бути.

        • Андрій Дар | 10.02.2020 at 17:38 |

          “коли рівень розвитку “незалежного” Донбасу зрівняється з рівнем розвитку України”

          Донбас підніметтся (за чий рахунок, наш?) Чи Україна опуститься на рівень Донбасу?
          Шмаркля веде до другого варіанту, а нем і перший не дуже підходить – бо не за наш рахунок, а за компенсації від агресора має бути поновлений Донбас.

          • Damian | 10.02.2020 at 18:05 |

            Немає навіть такої думки, що Україна буде відновлювати Донбас, який зруйнували москалі.

      • Андрій Дар | 10.02.2020 at 17:32 |

        Говорити доводиться, і краще прийняти групу рішень завчасно, ніж все вирішувати в останній момент.
        Тому і потрібна одна з тематик щапропонованого форуму – “Повернення Донбасу й Криму”, де будуть обговорюватися всі нюанси цього процесу.
        https://defence-line.org/2020/02/besplatnaya-britva-chast-2/#comment-224769

        • Укроп | 10.02.2020 at 22:47 |

          Ця ідея з форумом носиться давно, але Автор сказав що поки що нема технічної можливості. До сайту можна було б прикрутити движок стандартного шаблону форуму, але база даних у тих шаблонах знаходиться десь далеко і невідомо хто її адмініструє. Ви хочете щоб ваші особисті дані (а наприклад адміни нашого сайту мають уявлення по айпі-адресах де ви приблизно живете і де працюєте, такмто ж свої люди, ми їм віримо…) дісталися кацапєтовському ФСБ? Ото ж… Може хто має можливість написати свій форум, то запропонували би, я не володію веб-програмуванням настільки.

    • Читатель | 11.02.2020 at 10:14 |

      Це за умови, що у країни є президент. У нас його зараз нема.

    • Вуйко з Донецька | 15.02.2020 at 12:41 |

      Після нашої перемоги.Ретельно та жорско перевіряти повернене населення і не зважати на йойки занадто толерантних.

  3. Як біженець з Лугандонії можу сказати: пішли вони всі на три веселі букви. Спочатку вони верещали:путін ввєді! Потім кидались під українську військову техніку аби та не могла визволяти Україну. Вони називали українців окупантами і фашистами. Те6пер багато хто з них отримує і українську і кацапську пенсію і продовжують ненавидіти Україну. Дітей там виховують у дусі ненависті до усього українського.
    Так там є певна невеличка частина населення, яка залишилась вірними Україні. І якби держава більше дбала про біженців, то виїхало б на нашу територію більше люду. Бо безробіття, відсутність житла за доступною ціною примусила декого повернутися до власних домівок в лугандонію.
    Треба сказати, що назва “тимчасово переміщені особи” або “переселенці” не є правдивою – ми вигнанці, які залишили там свої домівки та майно.
    Нас і далі принижують, особливо пенсіонерів, видавши “аусвайси”- пенсійне посвідчення , яке є одночасно платіжною карткою Ощадбанку під невідомим брендом -Простір. З цієї картки неможливо перевести кошти на іншу картку, неможливо розрахуватися за кордоном тощо.
    Якщо це система обліку переселених пенсіонерів, то навіщо пропускні пункти, через які спокійно проходять “опущенці” для отримання пенсій.
    І ці “пенсійні туристи” не мають жодних перепон. Приїхав, зняв з картки грощі за два-три мясяці, купив рублі і попхався , матюкаючи Україну, в рідну говень.
    Безумовно, за цієї “влади” зрушень на краще чекати не можливо.
    Але й приєднувати оці території до України без контрибуції від кацапістану (а це буде декілька сотень мільярдів доларів) не можливо.

  4. Н єпатріот | 10.02.2020 at 17:08 |

    Пробачте за помилки в попередньому тексті – трохи хвилювався. Наболіло.

  5. parabellum | 10.02.2020 at 17:12 |

    Полностью с вами согласен! Ибо нефиг!

    • parabellum | 10.02.2020 at 17:14 |

      Это был ответ для Вовк..

      • Damian | 10.02.2020 at 17:41 |

        Перечитавши последний абзац Yaroslav, я вспомнил объединение двух Германий. Там люди шли на смерть, чтобы преодолеть Берлинскую стену. И это показатель того, что объединение было нужно всем. Прежде всего, восточным немцам. А тут? Что-то не видно в Донбассе фанатиков объединения!

        • Dmytro Podkowa | 10.02.2020 at 19:13 |

          В тим то й справа, і автор статті на це звернув увагу, що всі, кому там нічим було дихати, вже звідти виїхали.

  6. Очень хорошая статья. Вы,Ярослав, озвучили мои мысли,но этими рассуждениями я жил ещё с 2014 года. Прожил в одном из городов Донецкой области более чем два десятка лет, хотя родился и вырос в другой части Украины. Великолепно знаю менталитет местного населения. Своими глазами видел, как местные с цветами встречали первые сепарские БТРы, неожиданно появившиеся на площади. Затем-селфи, обнимашки со “слезами на глазах”. После стычки с местными бандитами в течении двух часов собрался и уехал. И уже не возвращался, даже после освобождения моего города. К чему я веду? А вот к чему. Вы пишете, что возвращение оккупированных территорий возможно лет через 30. Так вот, я хочу, чтобы ни через 30, ни через 100 лет Украина не имела в своём составе эти территории. Ещё за долго до аннексии Крыма я всегда говорил, что Крым считаю российским отстойником. И скажу честно- нисколько не жалею, что Украина его лишилась. Может, мои слова многим сейчас покажутся дикостью, но пройдёт ещё какое-то время и это станет вполне нормальным явлением в дискуссиях. С удовольствием буду читать следующие Ваши статьи. Удачи Вам, Ярослав.

    • Укроп | 10.02.2020 at 23:00 |

      Крым был кацапским отстойгиклм биомусора, выходящего в отставку и селящегося там чтобы потом коптить небо и вонять на Украину. Это да, но мы имеем моральный долг перед крымскими татарами, которые наши союзники. И ктгда тл он будет возвращён Украине, а мы сделаем там татарскую автономию. Татары быстро наведут порядок и с русней (“ночь длинных ножей” ей в помощь), и с курортной инфраструктурой, Турция вольет денег да и перестанет это место быть российской клоакой… Земля не настолько велика чтобы можно было отказываться от таких кусков территории. А пока да – полезно что тамошний мерзкий руснявый народец меньше путается под ногами.

      • Andriy Moderator | 11.02.2020 at 00:55 |

        Главное не воспринимать это как догму. Мы тут тоже много всего говорим. Мнение Александра Мотыля стоит ровно столько же, сколько и мнение каждого из нас.
        Такое мнение имеет право на жизнь.

        Но если подумать… Хорошо, откажется Украина от Донбасса – дорого восстанавливать, с людьми что-то делать надо… А потом отказаться от Харькова… Потом от Днепра… Потом от Киева… А потом уже нет никакой Украины.

  7. Анатолій | 10.02.2020 at 18:00 |

    Як хтось писав – “Напалм і рапс!”

  8. Микола КР | 10.02.2020 at 18:45 |

    Війна триває досі, тому формулювання тут просте – не роби шкоди собі, роби її ворогові. Репатріації? Ви про що? Від кого?
    Тому 30 років.

  9. Олександр | 10.02.2020 at 19:40 |

    То, виходить, Ви пропонуєте зачекати років з 30-ть, поки фосфор, хлор та радіоактивні відходи з “Юнкому” забруднять усе остаточно разом з Азовським морем?
    Маріупольців з бердянцями цей варіант влаштовує?!

    • Микола КР | 10.02.2020 at 20:37 |

      Не просто чекати. Не пересмикуйте шановний. Робити шкоду ворогові. Трапиться раніше Перемога – звісно краще, ніж 30 років…

  10. В любом случае, в данной ситуации Украина экономически не может взвалить на себя ни одну из гирь-Лугандон и Крым.Разве что снижением раза в 1,5 уровня жизни остальной части народа.Пусть эти гири пока повисят на шее рашки и так хоть какую-то пользу принесут.Свою разрушительную роль Лугандон еще вольет в рашку, когда там начнется брожение.

    • parabellum | 10.02.2020 at 20:23 |

      +++++++

    • Укроп | 10.02.2020 at 23:08 |

      Рашка знает что собой представлет местное “сокровище” и какая это кладезь скреп, иначемне было бы с той сиороны укрепрайона чтобы не поползло в ту сторону 🙂 Но может хоть частично расползется по расеюшке? Ей эта орда пошла бы на пользу – сами вскормили. 🙂

  11. Andriy Moderator | 10.02.2020 at 20:48 |

    “інших – штовхнула на службу економічна ситуація і необхідність годувати родину.”

    А в ВСУ идти естественно некошерно.

  12. Крим – киримли, це їх земля спокон віку. А там нехай думають, з ким краще жити. А дАнЄцк- рів з крокодилами і дустом, поки не вивоняється оте “мьі дАнЄцкіє” з пальцями віялом! Кормільці, @@@@ь!…Родичі там, в “ополчєніє” збирались йти, аж до Лондона….а по дорозі нас прирізати. І кулеметні вишки біля рову!!!!

  13. Особисто мені це нах не потрібно. Потрібен нормальний закон про громадянство. Якщо житель луганди або домбабве добровільно прийняв громадянство хуйлостану, то він має бути автоматично позбавлений громадянства України з наступною висилкою до хуйлостану, так зокрема треба поступати і з жителями Криму. І ПРОБЛЕМІ – КІНЕЦЬ. Толерантність знищила Європу, там арабів та негрів більше ніж європейців, ця інтеграціґ зі збродом який нічого не вміє та не хочк робити приведе, рано чи пізніше до глобальної катастрофи. ТОМУ Я КАЖУ НАХ!

  14. Евгений О. | 10.02.2020 at 21:37 |

    То, что эрэфия сделала с частью Украины не заживет еще очень и очень долго.
    Самое дикое то, что если эти территории просто освободятся от эрэфных войск, ничего хорошего не произойдет. Единственный, имеющий хоть какой-то смысл, путь реинтеграции этих территорий заключается в жесткой фильтрации населения.
    Но.
    Путин прекрасно понимает, что именно эта самая фильтрация от преступников и негодяев вызовет дикий вой в жлобоватой Европе, когда при активном подогреве со стороны эрэфии, Украину будут склонять за “негуманность” и прочие грехи.
    Всем насрать на наши жертвы, на разрушения, на все, что нам “подарили”эти мерзавцы.
    Они уже готовы посла к нам присылать, отношения налаживать.
    С одной единственной целью – санкции.
    И все зеленые сивохины разговоры – из этой партитуры.
    Эти территории источник опасной инфекции.
    Любое восстановление их – исключительно за счет агрессора.
    Должен быть карантинный период. Период, когда будет сохраняться полный и жесткий погранконтроль на линии разделения. Вплоть до организации забора между КПП.
    И если наши западные “партнеры” будут возражать, можно предложить им принять у себя и облагодетельствовать тех, для которых в Украине амнистии быть не может.

    • Владислав | 10.02.2020 at 22:46 |

      Саме так я і уявляю “особьій статус” ОРДІЛОСОСії. Найжорсткіший, ні, найжорстокіший поліцейський режим і позбавлення будь-яких громадянських прав крім права на працю аж “до совершеннолетия”.

  15. ОРДЛО і Крим повертати треба обов’язково. Вимагати репарацій, або повернення колишніх територій України (Кубань, частини Воронежської і Брянської областей). Населення хто хоче виїхати – наздоров’я, іншим заборона на 30 років брати участь в виборах і займати державні посади.

    • Владислав | 10.02.2020 at 22:59 |

      Перепрошую, але пропоновані вами заходи дуже поверхневі і тому можуть вистрілити в обратку. Це задача академічної складности і вона не має простого рішення. Єдине, що точно має бути – це позбавлення дАнЄцЪкіх громадянських прав зі збереженням громадянських обов’язків. І ще було би не погано створити для них жорсткіший варіант кримінального кодекса.

      • Дійсно задача складна, зважаючи на реакцію толерастів з Європи. Тому закон про окуповані території потрібен уже зараз, щоб потім не було протестів. Але нажаль теперішній владі це не потрібно.

      • Captainsolo2012 | 11.02.2020 at 17:59 |

        Про спецкодекс люто несамовито плюсую !!!

    • Укроп | 10.02.2020 at 23:17 |

      Е.. Виїхати всім бажаючим воно то так, але аони і зараз “виїжджають” за пенсіями, але люблять вони нас, чи ні? Питання риторичне…

      • Кого треба садити за злочини, точно не люблять, і не полюблять. Решта полюблять.

        • Укроп | 11.02.2020 at 13:09 |

          Тільки у випадку коли ми тій наволочі бідемо стільки грошей у горлянку пхати, що вони їх проковтнути не зможуть. І то, це буде тільки признання факту що “Україна корисна”, не біль, не обманюйте себе. Та наволоч звикла касками на Майдані стукати щоб їм дали пожерти побільше, а звідки ті гроші візьмуться і у кого їх доведеться відняти ім глибочайше плювати. Самі знаєте яким контингентом той регіон заселявся… Кацапія вже тоді нам цю “ментальну бомбу” підсунула коли “сідельцев” брали без проблем на шахти.

          • Vadym Kuzmenko | 11.02.2020 at 20:04 |

            Шановний Укропе, “той регіон” (точніше – його міста) заселявся будь-ким. У тому числі і “неблагонадійним елементом” із Західної України. Чого тільки вартує факт, що батько Бандюковича був “спецпоселенцем” через те, що хтось з його однофамільців (а в селі Януки на Білорусі таких було багато) служив поліцаєм.
            Крім того, достеменно відомо, що на шахти втікали люди з навколишніх сел, рятуючись від голоду, а також під час нищівної колективізації.
            Так що там були усякі!
            Не забувайте, що під час перепису більшість людей визначили свою національність, як “українець”.
            Без сумніву, гидоти там немало, як і у всіх промислових регіонах України.
            Окремим аспектом є ще такий. Дуже багато людей через напад московитів виїхало – наприклад, вважаю, що не менше двох третин мешканців обласного центру. В той же час, є інформація, що зараз в Донецьку мешкає близько 800 тисяч. Отже можна вирахувати, що там десь з півмільйона “новоприбульців” з Московії, яким дуже подобається зазіхати на чуже майно і землю: “У вас здесь прям всьо растьот, даже абрікоси на уліце”.
            Так що “чистити – не перечистити”.
            А земля наша – стовідсотково!

  16. Albert | 10.02.2020 at 23:10 |

    нужно уметь находить, терять и нужно уметь перестать обманываться, но это не значит, что нужно найти “головную боль” для себя и для своих детей, для всеХ и пустить мародёров в свои дома, шоб лицо не потерять. Нужно окончательно признать, что в Лугандоне отравлено ВСЁ :
    и земля, и большинство людей, которые уже привыкли жить криминально и с оружием, направленным в одну сторону, в нашу и по- другому не понимают жизнь.
    Ощущения будут почище, чем во времена Овоща, что кругом уголовники.
    Если бы люди были нашими, по сути, то с землёй бы вместе справились, нО…. они уже никогда не будут нашими. -Это значит занести осиное гнездо в дом и попросить детей поиграть этим в футбол.
    Надо уметь вовремя терять, отказаться из-за оккупации московии украинских территорий на ” такой-то срок” в виде закона или как там ещё, объявить в ООН.
    ВСё давно уже и так ясно, но говорить вслух не принято.
    Но, это всего -лишь моя точка зрения

    • Укроп | 10.02.2020 at 23:22 |

      А я тоже поддерживаю! “Поиграть осиным гнездом в футбол” сильно сказано… С Крымом как ни странно, ситуация теоретически лучше – отдать татарам и они там наведут порядок. А Даунбасс это хроническая мерзость. Лучше пусть за забором будут

      • Albert | 10.02.2020 at 23:53 |

        отдать Крым татарам – это лучшее. Это союзники по гробовую доску, но представить, что в россии могут выбрать вместо Х. нормального человека и что-то изменится….?
        Было Х. №1, и будет Х. № 2, Х. №3……..

        • Владислав | 11.02.2020 at 00:05 |

          +++++++

        • Укроп | 11.02.2020 at 13:16 |

          А через татар и с Турцией отношения станут более прочные. Прямая выгода, только не вижу пока путей реализации… Хотя над рашкой периодически крутятся хорошие птички, “черные лебеди” называются… Пусть уже приземляются да и “финита”, и так все небо ископтила погань 🙂

      • Евгений О. | 11.02.2020 at 00:22 |

        Не могу согласиться с определением “хроническая мерзость”.
        Это территория, как мне кажется, длительное время целенаправленно и настойчиво разрушаемая вначале совком, а потом и наследницей оного эрэфией.
        Разрушаемая в материальном и человеческом измерениях.
        Именно это обстоятельство должно быть оглашено и постоянно напоминаемо. Всем, кто будет что-то там вякать по поводу нашего к ней отношения.
        Да, сегодня это малоприятное зрелище. Мягко выражаясь. Но тому есть причина.
        Забор необходим абсолютно. Высокий. сплошной и с очень узкими калитками.
        Но обоснование необходимости забора я вижу именно таким.

  17. Vadym Kuzmenko | 11.02.2020 at 01:33 |

    А от я пропоную усім – “не перескакувати”.
    Хіба ми вже невдовзі повертаємо Донбас і Крим? Хіба все уже вирішено?
    Схоже з кримсько-татарським Кримом уже якось визначились (хоча здоровий глузд ще потребуватиме допомоги, щоб перемогти “біомасу”).
    Але щодо ймовірного негативного впливу Донбасу на державу Україна так багато думок, що дуже згадується “поділ шкури невбитого ведмедя”.
    Цілком слушно, що непогано б було заздалегідь підготуватися, але як казав персонаж Караченцева з фільму “Дежавю”: “Но для этого нужно очень много поработать”. Щоб наші плани були не “вилами по воді писаними”.
    Так, здається, дуже мало свідомих українців, які виїхали з окупованих територій, планують туди повертатися (зокрема, моя молодша донька). Але саме я (який більше півстоліття прожив у Донецьку) дуже сподіваюся дожити до того часу, коли ми звільнимо Донбас від окупантів, щоб можна було повернутися.
    От тоді я і буду формувати свою думку щодо того, що робити з цією землею.

    • Yaroslav | 11.02.2020 at 19:51 |

      Не поспішайте. Спочатку потрібно перемогти. А потім примусити тих хто мінував Донбас, розмінувати. Так зробила Данія після Другої Світової Війни. Дивіться чудовий фільм «Моя земля»: https://www.youtube.com/watch?v=uzsergswuXA

      • Vadym Kuzmenko | 11.02.2020 at 20:06 |

        Саме так – спочатку треба перемогти!

  18. Андрій Гал | 11.02.2020 at 02:18 |

    Я вибачаюсь але вовків боятись – в ліс не ходити.
    Перевірених часом планів інтеграції безліч, деякі з яких навіть Росія показує.
    Все що потрібно – робити, аналізувати зроблене, виправляти помилки і далі ДІЯТИ.

  19. Владислав | 11.02.2020 at 11:02 |

    20 років тому Донецьк був весь у трояндах, зрелище було дуже приємно вражаючим, а “хроническая мерзость” існувала вже й тоді. Люди там не змінилися, ми лише намагалися цього не помічати. Їхнє зверхнє прокацапське ставлення до “неданьчан” відчувалося постійно і особливо в дрібницях. Відносини між собою вони будували за принципами криміналітету і ми їх не розуміли, а вони нас, алкоголізм зашкалював, як в будь-якому закутку кацапетівки, все українське зневажалося. Це мало рано чи пізно вистрілити і москва не забарилась скористатися стуацією. “Но они просчитались, окруженье пробито.”

    • Vadym Kuzmenko | 11.02.2020 at 20:16 |

      Неправда!
      Десь з 2012 року зміни вже добре відчувалися! Особливо серед молоді.
      Це я Вам заявляю, як мешканець Донецька з півстолітнім стажем.
      А “вистрілило” те, що Ви маєте на увазі, лише за рахунок “туристів”, якими був нашпигований Донецьк перед окупацією.
      Зверніть увагу – серед ватажків терористичних парашних анклавів (“дири-лири”) немає жодного представника так званої “еліти донбасу” передвоєнного періоду.
      Довелося московитам або вишукувати якихось “курощупів”, або засилати своїх “мийщиків авто”.

  20. Captainsolo2012 | 11.02.2020 at 18:03 |

    Про спецкодекс люто несамовито плюсую !!!

Comments are closed.