Віктор Литовченко. Твір

Від редакції

Як добре знають наші читачі, ми не поширюємо текстів, які написані не для ЛО і вже десь публікувалися, але зараз робимо виключення з двох підстав. Перша – автор тексту Віктор Литовченко, сам про це просив у самом кінці тексту. Друге. Він описує перфоманс, на якому ЛО не буде присутня з фундаментальних підстав. Ми робимо свою справу лише для самої справи і не потребуємо публічності. Цей принцип закладено тому, що ми, ви, вони не знаємо імен багатьох людей, які поклали своє життя у бою з ворогом. Більш того, є справжні герої, які просто зробили свій вибір і розуміючи важкість ситуації, з власної волі, залишилися прикривати вогнем товаришів, які знаходилися за крок від загибелі.

Вони лишилися там, у тому бою навіть не залишивши нам згадки про цей бій. Просто потім хлопці, яким вдалося вийти з пекла, розповідають, що сталося диво. Але часто, у цього дива було своє Ім’я і Прізвище, яке ми так і не зможемо встановити, як не встановимо і факт того останнього героїчного бою. Так от, ми для себе вирішили, що залишимося такими ж невідомими, бо так буде справедливо. Зауважу, це наша редакція вирішила для себе і це – наш вибір і ніяк не приклад для інших. З цієї підстави ми просто не можемо бути присутніми на таких хаходах, на кшт тієї, що описав пан Литовченко, але вона була дуже цікавою і ми надаємо нашим читачам змогу дізнатися про неї зі слів добродія Литовченка. Отже – текст.

“Як я сходив до Президента. Твір.
Ви уже напевне чули, що учора купка продвинутих блогерів зустрілася з Порошенком і його командою. Так от цього разу в їх число потрапив і я. Поламався для виду і таки пішов. Зустрічалися не в Адміністрації, оскільки зустріч була абсолютно неформальною, а в Штабі ББП Солідарність, чи як там воно офіційно називається, не знаю. На зустріч прийшло чоловік 40-50, більшість із яких я наче знаю по фейсбукам, але там нарешті очно познайомились і роззнайомились. Часу було для того достатньо, провели ми там більш ніж половину дня.
Окремо наголошу – це не пресуха і не виставка найкрутіших блогерів. Реально неформальна тусовка, куди потрапили більш ніж очевидні прихильники Порошенка. Тому розмова була досить відкритою і відвертою. Порошенко навіть зі старту для розрядки демонстративно зняв галстук.
Але почну по порядку. Спершу «на розігріві» виступило кілька інших членів його команди. Я їхні виступи переповідати не буду – це багато хто знімав на відео, уже повкидали в інтернет. Так, лише коротенькими ремарками. Почав Ахтем Сеітаблаєв. Але тут був явний удар в штангу. Не знаю на що розраховував Ахтем, але приходити на зустріч настільки непідготовленим і по ходу щось там видумувати про що поговорити і перескакувати з теми на тему – виглядало досить несерйозно. Тому я вам навіть не зможу нічого переповісти з його сказаного – реально ні за що зачепитись, суцільна вода і обтічні фрази ні про що.
А як, Ахтеме, треба готуватись до зустрічей, повчіться у Геннадія Зубка, того, який Віце-прем’єр-міністр та Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Тема від мене далека, то я реально провтикав початок. Але той так загорівся розповіддю, показував такі добротно зроблені слайди (нам усім це ще й роздали в роздрукованому вигляді до самого початку), що по ходу і мене затягло. І я з подивом дізнавався ніфіга не маленький об’єм роботи, провернутий його конторою в сфері децентралізації. Про те, як вся Україна на 40% покрилась свіжими ОТГ, наскільки це розкачало регіони і про те, як 52% бюджету уже залишається на місцях. Коротше, дізнався стільки всього цікавого, що аж задався питанням – а як так трапилось, що ми усе це чуємо за кілька днів до виборів? Тут би повчились у запорєбріка, які з десятої частини зробленого уже такий би кіпіш підняли, що воно би з кожного утюга оралось би і всім дірки в голові цим усім ретельно просверлили. Так там народ з гімна пулі ліпить, а тут реально зроблена робота.
Потім прийшов Полторак, якого зустріли оплесками. Він, само собою, розповів про армійські реформи. Я там трохи нуб, тому нехай Мартін Брест, Мирослав Гай чи Капітан Прайс розкажуть детальніше. Я лише оцінив масштаби цієї роботи. Ну і почув те, що хотів почути. Всі розуміють, що сучасна війна у першу чергу ведеться ракетами. І ними ми якраз почали затарюватися. Їх ще далеко недостатньо, але план поетапного ними насичення є і він активно реалізується. На моє тупе питання «А раптом у Путіна таки криша остаточно поїде і він попре в усю дурь, наскільки довго ми зможемо протриматися?», Полторак спокійно відповів: «Довго». Проблема, мовляв, тільки в одному – як швидко перебудуємо економіку на воєнні рейки. Воєнний стан дав можливість спробувати на практиці, полізли якісь конкретні боки, які зараз думаємо як латати. Шкода тільки, що експеримент провели не так комплексно як хотілось. Карочє, привіт диванним хомячкам, які орали – а нафіга воно було треба? З резервами проблем немає, озброїлись уже нехіло. Проблеми знаємо, потихеньку вирішуємо. Напічкані війська по кордону нас уже не лякають. Раптом що, оркам доведеться на повну включатись і це все захлинеться реальними втратами. Які їх і зупинять. Враження від Полторака – Мужик! Реальний мужик.
Далі прийшла Іра Геращенко, яка порозповідала шутки-прибаутки зі своїх мінських рандеву з макєєвським люмпеном. Ну іще там багато чого прикольного по мєлочі. І під кінець публіка почала її активно давити щодо наступних президентських виборів. Ні да, ні нєт не сказала – будуть праймеріз, побачимо. Але по очам було видно, що рішення давно прийняте. І це гуд.
Тим більше, що Порошенко прямо з порога одразу поцікавився, чи уболтали ви її на 2024 рік? Порошенка ми чекали довго. Нас, само собою, пошмонали. Вся техніка з залу улєтучилась. Тому записів ні в кого немає, максимум писалося щось у блокноти. Я можливо щось записав неточно, переповідатиму з пам’яті основні тези. Тому раптом що – сорян. Табу на все сказане не було. Двічі тільки попросив на нього не посилатись в конкретиках. Не буду.
В перемозі на виборах Порошенко впевнений. Навіть частину блогерів після їх упадніческих питань підбадьорював: вище ніс! В таких умовах показати таку динаміку – вам це щось же має говорити? Але на згадку про один тур – будьте реалістами. Доведеться ще добре попахати між першим і другим турами. Пахать готов, ефект від зустрічей в регіонах радує. Ну і далі розповідав про плани без оглядок на «а раптом».
Про Коломойського – виключно зневажливо «етот мошеннік».
Про НацЖон і всякі решту Національні Корпуси: нацисти. Відкрили ящик пандори. Недооцінювати їх не треба, але і боятись нічого. Як робиться – я показав, коли сміливо на них пішов і вони розступились. Після чого начальник охорони ледь не звільнився, а Цеголко охрип. Мав розмову з «одним міністром» і попередив про наслідки. Попервах приходили навіть домовлятись, були послані нахрєн. Після виборів готовий жорстко з цієї надмірною нацистською мілітаризацією розібратись. Бабки у них з’явились, бо вони успішно затероризували кількох олігархів. Ті сцикнули і відкупились. Прізвища назвав, але якраз тут попросив на нього не посилатись. Ні, не Коломойський.
Виходка 1+1 взбісила. Я, каже, взяв собі за правило не судитися з пресою, але все має свою межу. Першими під каток попали правдоруби з BBC. Трамп не захотів з ними зв’язуватись, тому Порошенко вирішив лупонути їх сам. Зараз пробують з ним негласно домовитись. Відмовив. 160 тисяч запропонованих фунтів моральної компенсації офіційно переведе на армію. З 1+1 намірений розібратись дєрзко, «до парламентських виборів контент там сильно зміниться, от побачите». Згадав і про медведчуківські канали, намєкнув, що тих чекатиме теж веселеньке життя, як і їхнього босса особисто.
На армію та купу інших проектів (згадав про корпус в Охмадиті та Театр на Подолі) витратив особистих 1,5 мільярди. Витрачав без шуму і надмірного піару, що ми і так уже знаємо.
МінСтець – збитий льотчик, це ясно давно, Стецю він прямо це сказав. Експеримент не те щоби зовсім невдалий, але видно, що такими методами інформаційні перемоги не клепаються. Надалі будуть залучатися в цю історію американці з усім своїм НАТО. Типу: ми уже лупимось з путінськими, долучайтесь, фінансуйте, ми вас багато чому повчимо. Ну і самим треба серйозно мобілізуватись, бо основна загроза для України – гібридна агресія Рашки. В рамках якої нам нав’язали тезу про першочергову боротьбу з дикою корупцією. На фоні якої виплила купа напічканих імпортним баблом «антикорупціонерів», які під цим дахом займаються політичною боротьбою.
Ні, корупції валом, тут ніхто не заперечує. І я сам, каже, хочу з нею боротись. Але не брати з Заходу гроші на «всяку галіматью», на яку нам влили мільйони і які нам точно не потрібні, ми будемо тільки починати вчитись. Не всяка допомога благо.
В боротьбу з гібридним ворогом треба активніше залучати Європу, яка тупо прохлопала, як орки навчились користуватись її демократичними інструментами. Навів приклад Шарія. Даля Грібаускайте навіть не повірила, що той до цих пір числиться в її країні політичним біженцем, чи як там цей чорт числиться… Навіть довго переконувала Порошенка, що той щось напевне сплутав. Ай-ай-ай, Даля…
Плани щодо розвитку України – «Не догнати Польщу, а перегнати США»
Щодо Гладковського-Свинарчука. Прізвища як такого не назвав, але при згадуванні самої теми його це очевидно підбісило. Обурювався, що на старті були домовленості на темі армії не заробляти. Тому чувака ніхто не те, що не кришуватиме, а навпаки – «навіть якщо він не винен, нехай сам доказує свою невиновність». Презумпція знімається. Апріорі винен. Ату його!
По Зе і Йу сильно не парився. Сказав, що на кожен план Зе і план Йу відповість планом П. Позлостивив на тему Московського патріархату. Влупили його влучно і правильно. І коли МП прийняв рішення підтримати Йулю, це ще раз показало, що попали влучно, «бо Господь забрав у них розум».
На День тиші поїде в Маріуполь відкривати новий нічний потяг. В планах відкрити аеропорт, за що Генштаб його сварить. А ще «виб’ю гроші в Євросоюзу» на електрифікацію залізниці і пущу туди Інтерсіті. Бо ніщо так краще не переконує орків, як спокійне і комфортне життя в Маріуполі.
Отак некоротко наче усе. Раптом що згадаю, буду дописувати. Чи раптом що не так зрозумів і мене поправлять, тихенько справлю, наче так і було.
Ну а загалом враження таке: якби я не був порохоботом, я б ним став після сьогоднішньої зустрічі. Вміє він росположити до себе і зарядити на хороше, тут йому рівних іще пошукай.
ПОШИРЬТЕ ПЛІЗ. Я так довго це писав ))))”

30 Comments on "Віктор Литовченко. Твір"

  1. Дед Панас | 27.03.2019 at 12:09 |

    Дякую дуже!Це надихає!

  2. Панове, поширюємо Твір пана Литовченка

  3. Dmytro Podkowa | 27.03.2019 at 12:26 |

    А що ж інші блогери мовчать?

    • Ветер Перемен | 27.03.2019 at 16:02 |

      Мартін Брест теж написав про свої враження. Щодо інших – не знаю. Читаю не всіх

  4. Ну если Порошенко спокоен – и у меня полегчало! Дай бог!!!

  5. Ярослав | 27.03.2019 at 12:44 |

    Dmytro Podkowa сказав:
    Березень 27, 2019 о 12:26
    А що ж інші блогери мовчать?

    Літовченко скоріш за них текст набирає )))

    • anti-colorados | 27.03.2019 at 13:21 |

      Мартин Брест на фб. Ищите. Мне с тел не удобно

  6. Сергій | 27.03.2019 at 13:28 |

    Народ, якщо знайдете пости інших блогерів, якщо не важко дайте будь ласка посилання. Не всі мають змогу та бажання шукати на такий помийці як фейсбук. Вельми дякую!

  7. Укроп | 27.03.2019 at 13:33 |

    Оптимистично сказано, но не расслабляться, это еще надо сделать и мы конечно сделаем! А что не понравилось – это анонс поездки в Мариуполь, лишнее это, давать врагу свои планы по местонахождению…

  8. Николай Днепр | 27.03.2019 at 14:06 |

    Автору! Ви зробили добре виключення. Цей матерiал вартий того, щоб його почитати. Навiть мiж рядкiв е що почитати. Вдячнiсть.

  9. Ренат | 27.03.2019 at 14:10 |

    Дуже потужний і підбадьорливий текст. Надіюсь що до виборів його самовпевненість обгрунтована. Зараз допустити до влади бабцю з кокошніком або гнусавого блазня це катастрофа для України

  10. Санто | 27.03.2019 at 14:18 |

    Отаким прямим, незаформалізованим спілкуванням не може похвалитися жоден з решти 38-ми попугаїв. Хоча це – світова практика, судячи з того, що подібні передвиборчі заходи ми регулярно бачимо в голівудських фільмах – вони ж їх не видумують саме для глядачів, це у них – повсякденність. Маю надію, що Порох започаткував добру традицію. Слава Україні!

  11. АнтонОвич | 27.03.2019 at 15:17 |

    Порошенко реально “просік фішку” щодо блогерів (а це, на мою думку, основа журналістики завтрашнього дня), і ловить хайп. Ще раз повторюсь – дивлячись, як спокійне реагує Президент на істерику недопретендентів – я теж спокійний. А ще доброї впевненості додала така новина https://www.pravda.com.ua/news/2019/03/27/7210349/
    Коротше, кацапи вже зареєстрували постанову про невизнання виборів в Україні,- значить, “сапогі хорошиє, нада брать”.
    П.С.: промайнула новина, що у Львові на зустріч з багінєю прийшло 15 тисяч людей – це що, справді? Хто з наших бачив, напишіть, бо щось не йму віри.

  12. Укр | 27.03.2019 at 15:36 |

    ++ Боженька, жги дальше!!! ⚡?

  13. Софочка | 27.03.2019 at 15:57 |

    Аж два рази перечитала. Як бальзам на душу. Дякую.
    Ну що ж, другий тур, так другий тур. Якщо Порох так впевнений, так і буде. Все буде Україна!

  14. Ольга | 27.03.2019 at 16:02 |

    Скільки звезла,стільки і прийшли: http://westnews.info/news/YUliya-Timoshenko-vistupaye-u-Lvovi.html

  15. александр | 27.03.2019 at 16:20 |

    Все одно працюємо над перемогою Пороха в першому турі. Все інше буде прикладатись одне до одного.
    Слава Україні!

  16. АнтонОвич | 27.03.2019 at 16:43 |

    Дякую,Ольга, за посилання. Я так і думав, знов брехня. Там і тисячі не буде.

  17. Віктор | 27.03.2019 at 16:54 |

    Хоча Автор вже неодноразово наголошував на рішенні редакції ЛО залишатись невідомими, це достатньо часто викликає жаль. Зважуючи і оцінюючи об’єм виконаної надзвичайно важливої роботи на протязі років і письменницький талант Автора, відчуваєш пошану і вдячність, яку конкретно не знаєш кому висловити. Сподіваюсь, прийде час і інкогніто буде знято.
    Стосовно “Твору”. Сумнівів в перемозі Пороха не маю, але все таки впевненість Порошенка як бальзам на душу. І ще порадувала ситуація “Геращенко” 2024. Поборемось.

  18. Влад | 27.03.2019 at 17:08 |

    Просто как бальзам на душу зашло.
    Впечатления о Порохе – близнецы с моими, хоть и не было такой большой возможности позадавать вопросы.
    Как и выводы.
    Просто жить хочется, зная, что в Украине есть такие люди. И Президент, и способные увидеть и оценить его действия правильно. Да что там, просто имеющие общие взгляды на конечную цель.
    И комманда у Порошенко подобного ему калибра.
    Всё будет хорошо! Всё собственно уже намного лучше, чем себе рисовал 5 лет назад.

  19. Kasumi | 27.03.2019 at 17:17 |

    Виктор Литовченко для меня – самый первый человек в нашей контр-пропаганде. До его Вата TV, мои близкие совершенно запутались из-за разрозненной пропаганды, конфузящей взаимо-исключающими сообщениями (именно на это и расчёт всех этих вбросов – чтобы запутать людей, и они не знали, чему верить). Да, кремлёвские новости всегда были заведомо лживыми, но разве далеко от них ушли Плюсы, 112, Интер и NewsOne? Среди всего этого дерьма, оказалось что наиболее упоротые, утрированные источники ватного маразма, типа Тасс, рашатудей, срувесна, Дождь, НТВ и Медуза, проще всего воспринимать как пародию. Именно такое правило у Вата TV – источник должен быть всегда запоребриковый. И цитируются и комментируются они с особым цинизмом.

    Так вот это сейчас про-украинских блоггеров много на Ютюбе, все кому не лень троллят вату в чат-рулетке, даже по телевизору идут антиватные передачи и есть ведущие, известные своим регулярным рваньём ватных пуканов (Шилкина, Скрыпин, Полтава, Соколова и. т. д.), а в интернете – каждый второй новостной канал озвучивает статьи ЛО – а тогда в 15-16 годах, кроме Вата TV, был разве что только АУДИО-чат “Вата Шоу” Андрея Полтавы в белорусской игре танчики, и всё. До середины 2017го года никакого массового троллинга ваты в чат-рулетке не было. Были личные авторские блоги антиватников, но они не были массовые. И в-основном в читательном виде.

    Именно в такой атмосфере появилась Вата TV, и Виктор Литовченко открыл нам рецепт: только в таком формате можно воспринимать новости из-за поребрика, как заведомую сатиру. Аутопародию. Это как когда смотришь плохие фильмы, чтоб поржать над топорными спецэффектами, ужасной игрой актёров и постановкой. В этом же суть и чатиков с ватниками: показать их. Иногда дать контекст. Но чаще всего они сами себя дискредитируют.

    А читать их дикие публикации, чтобы знать, где ложь, самим – почти невозможно – нужны стальные нервы и лёгкое отношение к этому бреду. Иначе нельзя, поедет крыша. За одну программу “60 минут ненависти” со сливным бачком можно спиться, а после пяти минут соловьиного помёта хочется лезть на стенку от бреда и агрессии сабжа. То, что вы, дорогая редакция Линии Обороны, муштруете сквозь тонны отходов, мониторя СМИ РФ – это реально подвиг. Для Ваты ТиВи, это делает личная армия в группе на Фэйсбуке. И периодически, люди в ленте не видят, что публикация какой-то упоротой ватной новости из какого-то вконец зашкввренного источника, сделана в этой группе, и разражаются праведным гневом, только когда доходит, что это публикация в контексте стёба с неё – успокаиваются, и ржут со всеми, как Запорожцы с султана-козолупа.

    И сейчас, спустя 5 лет войны, Кремль проиграл самый главный бой – за умы украинцев. Они подготовили нам “типа объективных” ФСБшных украинофобов как Гондон-Гиммлер, и Шмарий, Геббельс нашего времени – оба, кстати, регулярные гости сливного бачка – которые рассказывают вате на РФ, почему надо ненавидеть Украину. Их не только двое, их больше, этих ватных мразей, в трендах Ютюба всегда какой-то лысый мелькает, есть ещё баба-“антивойна”, смотреть их нельзя даже для прикола. Они хуже киселёва с жириновским вместе взятых – с этих хоть поржать можно, Шарии же всякие – это просто кристаллизированная лютая ненависть ко всем украинцам, и легендарный взгляд Геббельса на евреев в глазах. Они хотят нас всех видеть там, где Гриб, Сенцов, Кольченко, Балух, наши военнопленные, моряки и другие герои, схваченные кремлядями. В концлагерях на дальнем севере.

    И на фоне усеяной этими экскрементами почвы, как грибы растёт украинское информационное волонтёрство – доходит до того, что главный слоган президента идущего на второй срок – девиз Андрея Луганского. Думай. Это того, который недавно вместе с Жекой Вольновым и службой Миротворец, российских наёмников разводили. Сотнями. Их организованнная, вымуштрованная армия и машина пропаганды разбивается о камень украинских приколистов из Полтавы, Одессы, Киева и даже Донецка с Луганском. Как в фильме, где у злодеев гениальный учёный, а герои нанимают пацана-хакера, и он всегда побеждает. Так и у нас – любители разносят в пух и прах их спецов по пропаганде и целые центры и институты, которые десятилетиями специализируются на управлении толпой и манипуляции информацией. И началось всё тогда, маленькими каналами на Ютюбе, блогами против колорад в ЖЖ, и сайтами типа вашего. А сейчас это растёт как снежный ком, который сносит под собой всю вату. Спасибо за то, что вы делаете!

  20. Евфимий | 27.03.2019 at 17:21 |

    В.Литовченко – молодец!

    Вата TV – супер троллинг запоребриковых-шариковых!

    В воскресенье, 23 марта, присутствовал на встрече блогеров и их подписчиков.

    Лично выразил Виктору благодарность – за творчество и гражданскую позицию!

  21. bromidd | 27.03.2019 at 17:41 |

    Очень оптимистично, спасибо. это подымает дух.

  22. Евгений | 27.03.2019 at 19:17 |

    +

  23. kinsulis | 27.03.2019 at 19:43 |

    Ссылки на материалы о встрече Пороха (и не только его!) с блогерами (разные авторы, фотографии etc)^
    Ю.Бирюков
    https://www.facebook.com/yuri.biriukov/posts/2294737967461674
    Тамара Горіха Зерня
    https://www.facebook.com/a.chto.tam.u.pp/posts/385774298924751?__tn__=K-R
    Олександр Дедюхін
    https://www.facebook.com/strierej?__tn__=K-R&eid=ARDkMT8TBEELJ83aqjJ0RRyO_hQd_nJxGJbI6WQu1f3xG0-mtCx6qjUf_G8fOun8SEG9j1nWD_gKH-Q9&fref=mentions
    Дмитро “Калинчук” Вовнянко
    https://www.facebook.com/a.chto.tam.u.pp/posts/385924892243025?__tn__=C-R
    И, зацепившись за приведенное, можно еще что-то накопать

  24. Готельєр-бандерівець | 27.03.2019 at 20:26 |

    “Приглашение на голосование надо выдавать вместе с повесткой в военкомат. В этом случае сразу отпадает желание голосовать по-приколу.”
    Copyright Лук Горький

  25. Natalia Moder | 27.03.2019 at 22:10 |

    Отличный материал! Жизнеутверждающий! Поднял настроение! А то нервишки что-то расшалились накануне дня голосования. Спасибо.

  26. Елена-Днепр | 27.03.2019 at 22:55 |

    Спасибо!
    Легче на душе стало 🙂
    Вот только – какой там Интерсити! Ничего лучше не переубеждает орков, как хороший пендель в сторону китайской границы. Или дальше…

  27. Інші блогери відписалися тут =
    https://tverezo.info/post/92086
    там і купа фото є

  28. Марина | 28.03.2019 at 21:50 |

    Dmytro Podkowa сказав:
    Березень 27, 2019 о 12:26
    А що ж інші блогери мовчать?
    —————————–
    Есть такая группа “А що там…?”
    все блогеры, присутствовашие на встрече, там процитированы))

    https://www.facebook.com/groups/a.scho.tam/

Comments are closed.