Українська національна ідея

 ukraine2національна ідея+++++

«Є щасливі нації. Для них відступництво та національна зрада – просто випадок патології, що реєструється в клініці, але не фіксується в історії. Для нас цілими століттями дорога зради пахла коритом, мундиром, золотом, а дорога вірності – кров’ю». – Є.Сверстюк.

 

Українська національна ідея – це, насамперед, повернення українському народу історичної пам’яті, це наша колосальна літературна спадщина, мистецьке надбання. Це пам’ять про українців, замордованих, знищених радянською владою у катівнях НКВД. Це пам’ять про ГУЛАГ, Биківню і Соловки.

Українська національна ідея – це захист, дбайливе піклування, збереження та передання майбутнім поколінням рідної мови як генетичного коду нації. Це відродження національної культури й народних традицій.

Звичайно «п’ята колона» в Україні – комуняки, регіонали, московити та інші вороги України заперечуватимуть українську національну ідею. Вони звинувачуватимуть її, що вона не консолідує, не об’єднує, а поглиблює розкол суспільства. А яке, власне, суспільство, дозвольте поцікавитися, це розколює? Яких українців роз’єднує?

Вже давно спостерігався сплеск активності п’ятої колони – на світ Божий, наче у Вальпургієву ніч, виповзала всіляка антиукраїнська нечисть. І вони діяли всі роки незалежності України!

25.02.2009 року з поштової скриньки gugo-lebrant@yandex.ru я отримав листа. Зберігаючи правопис і формат, надаю повністю істеричний вереск цього україноненависника, який ще тоді записався у вороги України:

 «Кто это тут такой мовненький? Хохол! Мы вас тварей еще резать и голодом морить будем сволочи! Нет хуже нации чем ХОХЛЫ! Мрази, обиженные богом. В вашей мове черт ногу сломит, собачий язык! Украины не было нет и быть не может! Донбасс – Россия. Вашу Малороссию нагнули с газом как Блядь. А Тыхого обливают краской в Дружковке каждый день. Нас – большинство. Мы возьмем власть – дай срок».

В усі часи незалежності України не було нікого, крім Вячеслава Чорновола, хто би переймався національною ідеєю. Національна ідея має бути виразником прагнень патріотичної громади, національно-свідомих українців. І тільки вони є носіями цієї ідеї. А об’єднання з «п’ятою колоною», яке ми спостерігаємо у Верховній Раді зайве і навіть шкідливе для України. Бо не поєднується добро і зло, святе і грішне. Носіями національної ідеї можуть бути лише ті, хто з Україною в серці, а не російським триколором, двоглавим орлом чи серпом і молотом. І це не розкол між Заходом і Сходом. Це конфлікт між минулим і майбутнім, європейським та комуно-совковим, національним та антиукраїнським.

Інша сторона – радикали будь-якого штибу намагаються довести свою національну або релігійну перевагу. По-перше, примітивна сама постановка питання. Безглуздо вважати, що якщо вдасться вигнати (знищити, повісити, закопати і т.д.) зі своєї території людей іншої національності (євреїв, кацапів, хохлів, кавказців і т.п.) або релігії (іудеїв, мусульман, греко-католиків, православних московського патріархату і т.п.), то стане жити легше і всі будуть щасливими. Такого не було і не буде ніколи. Для того, щоб поліпшити своє життя, треба самим хоч щось робити корисного, а не звинувачувати в усіх своїх нещастях ворогів, і надуманих і справжніх.

Важливою складовою національної ідеології є принцип приватної ініціативи, який пов’язаний із не менш важливим поняттям соціальної відповідальності. Тобто, багаті люди повинні зрозуміти, що СТІЛЬКИ грошей людині непотрібно, а соціальний стан небагатого населення необхідно підвищувати. Інакше крах. Для усіх, і бідних і багатих. В Україні ми зараз можемо казати про два з половиною десятиліття повної соціальної безвідповідальності та абсолютного цинізму влади і великого бізнесу. З іншого боку, соціальна підтримка малозабезпечених не повинна підмінятися тотальною підтримкою усіх.

Я усвідомлюю, що якість людини і якість соціального середовища формуються у тісній взаємодії. Досконала людина не падає з неба, а виховується на землі у культурному просторі, з усіма його обмеженими і безмежними можливостями. І саме ця людина обиратиме політичну форму правління, політичний режим і ідеологію, що сприятимуть справедливому розвитку нашого суспільства.

Єдиний спосіб домогтися справедливості – це створення громадянського суспільства. Тільки реальний, щирий рух знизу переламає ситуацію. Нинішній цивілізаційний виклик часу всьому людству полягає в тому, щоб замінити владу грошей владою моральності. Моральний закон, про який говорив Еммануїл Кант, є в кожній людині, і наше завдання – ввести його в саму суть функціонування суспільства. Іншого шляху немає.

Настав час визначатись, адже, ніхто без нас нічого доброго для нас не зробить.

Суспільно-політичні та економічні процеси в державі мають спиратися на загальновизнані норми національної і загальносвітової етики та моралі. Лише належний рівень освіти й виховання створює реальну перспективу формування української нації, як спільноти високоосвічених, внутрішньо вільних, патріотично налаштованих громадян. Країна потребує свідомої, освіченої еліти. А вийти ця еліта має з народу, який досі не зробив висновків зі своєї історії. Це дуже непросто. Бо цей народ не знає своєї справжньої історії. Минуло 400 років, як великий письменник заповідав майбутнім поколінням:

«…історики завжди мають бути точними, правдомовними і безсторонніми, щоб ні власний інтерес, ні страх, ні ворожнеча, ні дружба не могли збити їх з путі істини, бо істина – це матір історії, а сама історія – це суперниця часу, хоронителька дій, свідок минувшини, приклад і пересторога для сучасності, наука на майбуття». – Мігель де Сервантес Сааведра (1547-1616) – Премудрий гідальго Дон Кіхот з Ламанчі.

 

ЯРОСЛАВ

19 Comments on "Українська національна ідея"

  1. Наталия | 16.06.2016 at 20:13 |

    @”В усі часи незалежності України не було нікого, крім Вячеслава Чорновола, хто би переймався національною ідеєю. Національна ідея має бути виразником прагнень патріотичної громади, національно-свідомих українців. І тільки вони є носіями цієї ідеї”. Так, це правда, за що його й вбили, і цім відкинули нашу державу на багато років назад. Шкода.

  2. Jonas Henrikas | 16.06.2016 at 20:21 |

    Chuilovskaja kacapija podychajet , no ona kak možno bolše postarajetsa naškodit Ukrainie. Ukraina imiejee buduščeje, kacapija – niet. Ona mogla byt blagopoluchnoj benzokolonkoj dlia Zapada, no staričok xuilo i vory v goszakonie zachotieli uvaženija ot ES i Obamy. Eti nie duraki – udavka spokoino zdielajet dielo – v procesie spokojnaja likvidacija govnoRaški. Kacapy nie posmiejut napast Litvu Latviju Estoniju – tam uže US i ES soldaty. Xuilo i jevo žopolizy znajut čiem eto im končitsa. A za uglom ždiot proplyvajuščevo trupa kacapiji Kitai.

  3. Наталия | 16.06.2016 at 21:35 |

    Jonas Henrikas: Это просто смешно – так грубо вести себя с Западом и с США, где чекистские недоумки хранят в банках свои огромные капиталы, награбленные у расеянского народа, где проживают их жёны, любовницы и учатся их детишки. На мой взгляд, всё дело в столетних методичках, которые гебне написал ещё “железный хфеликс”, тобто, дзержинский. Тогда, как известно, у некоторых “пламенных” революционеров (даже у дедушки ленина)тоже хранился некоторый капиталец заграницей, но не сравнить с сегодняшним размахом! Тырят…триллионнами…”вечно зелёных”…И это уже не смешно. Понимаете, ненависть и поливание грязью всего Запада в целом, в методичках осталось, а реалии ИХ жизни, ОПГ то есть, круто изменились. Вот, что натворили неграмотные, бестолковые “комитетчики”, тупо повторяя и следуя текстам, которым 100 лет в обед! А теперь что? Если бы рашка была бы на месте Запада – она бы без всякого зазрения совести всё бы забрала, так сказать, “экспроприировала” бы, другими словами, тупо украла бы, тем более, что это по-ррреволюционному! Тем более, что во времена военного переворота 1917г., который почему-то назвали “вяликой октябрьской рэволюцией”, в ходу был лозунг “Грабь награбленное!” Вот, с тех пор на расее и понеслось… Только теперь в тренде другой лозунг “Грабь у народа последнее!” В результате народ обнищал, ходит по помойкам в поисках импортной еды (даже грустная шутка такая появилась : кушайте еду “сэконд хэнд”), а руководители сАмой террористической, организованной, преступной группировки, которая засела в кремле, наворовала составами денег и построила себе дворцы и бункеры по всему миру, даже, говорят, что и в Лат. Америке есть. Короче, будут бежать из рашки, как фашисты, в южную Америку. Фашисты, они везде фашисты.

    • Ігор | 16.06.2016 at 22:00 |

      Ну не фашисти ж, хватить штампів. В Німеччині нацисти були, фашисти то Італія

  4. мила менцова | 17.06.2016 at 07:51 |

    надо строить ПОЛИТИЧЕСКУЮ нацию-а не тянуть страну в 19 век…любой гражданин Украины-украинец…как на западе…эта нация родилась на майдане….надо поддерживать эти ростки….именно путлер делал ставку на раскол по нац.признаку….а русские Украины взяли оружие и пошли воевать против его “русского мира”

  5. Ясно видящий | 17.06.2016 at 09:14 |

    Національна ідея починається з глибокого знання історії+бабусина колискова … Неправильно обрані слова гімну можуть розколоти цю ідею … “… І докажем, що ми браття козацького роду … ” Козаки – найменший прошарок українського суспільства (250 – 300 тисяч реєстру) А що робити решті суспільства ?! Міщанам, селянам, ремісникам, шляхті, які були набагато більшими патріотами Батьківщини ніж козаки, що служили і султану, і королеві польському, і королеві шведському і цареві московському. (Саме козаки шаблями зганяли до церков київських міщан та ремісників до присяги московському цереві !)
    Росіяни кажуть: “Как вы лодку назовете, – так она и поплывет”
    Саме істоики-“козаководи” затмили від суспільства Русь. А Русь була одна – Русь зі столицею в Києві. І все. Термін “Київська Русь” придумано московітами за для виділення “Русі Московської”, розділення рубежів історії, і таким чином перетворити історичну науку на ідеологію. Перетворити Московський улус Калмицького Ханства в “русское государство”, “самое русское и самое славянское”. І їм це якийсь час вдавалося саме тому, що “козаководство” сприяло цьому.
    Наша держава виникла в 9-му столітті, і з тих пір столицю не міняла, лише зменшилась в території. Назва “Україна”, “Україна Русь” трапляеться в літописах ще з 12-го ст. А історія козацтва починається з часів Речі Посполитої це 17 ст. І доречі першим відомим з письмових джерел козацьким атаманом був Венжік Хмєльніцькій … Історію треба добре знати, щоб усвідомлювати себе русином-русичем-русом-українцем

  6. Ярослав | 17.06.2016 at 10:23 |

    Цілком згодний з Вашою думкою. Саме тому у своїх статтях і коментарях згадував про козаків у негативному сенсі і розвінчував міфи про Богдана Хмельницького та Тараса Бульбу. А щодо гімну – змінили одне слово без Верховної Ради, змінять згодом і згадку про козацький рід. Нічого фатального у цьому немає.

  7. Наталия | 17.06.2016 at 14:50 |

    Ігор: @»В Німеччині нацисти були, фашисти то Італія.” Ну, яка різниця? Чим нацисти були краще за італійських фашистів? Щодо термінологіі, то, звичайно, походження ціх 2-х партій відрізняються, але тільки на словах, а за ідеологією вони були однакові. З Вікі:”Слово фашизм происходит от итальянского fascio (фа́шо) — «союз» (например, название политической радикальной организации Б. Муссолини — Fascio di combattimento — «Союз борьбы»). Это слово, в свою очередь, восходит к латинскому fascis — «связка, пучок», которым, в частности обозначались символы магистратской власти — фасции”. Далі:”Фашизм также рассматривается как государственное устройство, существовавшее в некоторых странах Европы (наиболее часто к таким относят Германию во время правления Адольфа Гитлера и Италию при Муссолини) – фашистских государствах до конца Второй мировой войны”. Забули вже, як називали нацистів в 2-гу мирову війну – “фашистсько – німецькі загарбники”. Так само, як ми зараз називаємо віська рф “рашистсько-фашистські окупанти”. Все повторюється.

  8. Ясно видящий | 17.06.2016 at 15:02 |

    Ну то добре було би. А то якщо ти не з козацького роду, то хоч ходи – метрику підробляй ?! Ще хотів додати, що коли говориш що шануеш свою Батьківщину – Русь, то починаються “нєпаняткі тіпа”: “Ти шо москаль ?!” От результат того що в московії і потім в еСеРеСеРі замість історії була суцільна ідеологія. От прості люди і думають що руський – це москаль, а насправді русини, або русичі, чи прото руси – це ми українці і білоруси. А московіти це угрофінські і тюркські народи : меря, марі, мокша, мордва (вепси та ерзя), чудь, вєсь, водь, якути, самоєди, сосоли … пізніше до них доєдналися тюрки: калмикі, татари, буряти, башкіри, ойроти, нганасани, йокогіри, одул … Блін їх там так бацько ! …

  9. Ясно видящий | 17.06.2016 at 15:20 |

    Пані Наталіє ! Добридень ! Термінологія дуже важлива річ насправді. Тому, що фашисти були в Італії з 1921 по 1943 рр. Нацисти були в Німеччині з 1933 по 1945 рр. Тут і в датах розбіжність і питаннячко виникає “чому ?” Чому так вперто радянці німецьких нацистів “хвашиздой называли” ? А тому що сами были нацистами ! Именно “германец расейскому пралитарию подкинул” первую нацистскую партию : РСДРП и вождя ихнего В.И.Улянова-Ленина туды, в расеюшку зашпийонил. Это была первая “гибридная война” – привнесенная партия “пидбурила до протыправных дий” вохбужденный ентой партией “пралитарият”.
    А отвертка германцу последовала тоже в виде “гибридной войны”: Сталин воозьми да и запрети через Интернационал “германцу-камунизду” громить и всячески гнобить такого же германца только нациста, тобиш из возглавляемой Адольфом, НСДРП.
    Сравнив названия сих двух партий (Российской социал-демократической рабочей и национал-социалистической тож демократической и тож рабочей но Германии) понятным становиться, что термінологія, такі да, – дуже важлива річ.

  10. Виктор | 17.06.2016 at 16:11 |

    Здравствуйте. Добавьте функцию напечатать документ. С уважением.

  11. mariposa | 17.06.2016 at 17:17 |

    Нац идея, как такова, проста как двери:—Социально ориентировано, либеральное государство. ИМЕННО Государство..

    Пример— Италия,Испания, Юг Австрии, Юг Швейцарии,Север Греции.

  12. mariposa | 17.06.2016 at 18:04 |

    Продолжаю по Крым, как там про прописанный

    Сегодня ночь в сИЛЬФИКЕ. была осуществлена операция по высадке русских

    Они Прилетели!!
    Русские прилетели из Зажопинска и Глубже.——–Москвичей и просто денежных не случилось.

    Всё было сложно, но русские обиделись на Крымчан, на цены посреди ночи, на Родину посреди Крыма.

    Все хотят Ласточкино Гнездо бюджетно, эдак за 700 рублей с человека.

    А тут не всё просто.

    Нормальный русский, как патриот и любитель Родинки, “на круг” в Крыму, и тем более у Ласточкиного Гнезда , полтинник долларов выложить просто обязан, как патриот, и любитель Кринума.

  13. Ярослав | 17.06.2016 at 19:05 |

    Для mariposa:
    Не все так просто як Ви вважаєте.
    Класичні ідеології – консерватизм, лібералізм і соціальна демократія – відомі під назвою «центристських» або «демократичних». Вони не антагоністичні, хоча різняться засадничо, між ними не можна провести чіткої межі.
    «Если бы губы Никанора Ивановича да приставить к носу Ивана Кузьмича, да взять сколько-нибудь развязности, какая у Балтазара Балтазарыча, да, пожалуй, прибавить к этому еще дородности Ивана Павловича – я бы тогда тотчас же решилась. А теперь, поди подумай!» – Н.В.Гоголь. Женитьба.
    Українська влада, наче гоголівська Агафія Тихонівна ніяк не спроможна визначитися. На мій суб’єктивний погляд найкращою є ідеологія української національної демократії. Ця ідеологія близька до тієї, яку сповідував Вячеслав Чорновіл.
    Національна демократія – це синтезуюча ідеологія, яка поєднує вартості консерватизму, лібералізму, соціальної демократії й ставить собі за мету реалізацію цих вартостей у національній демократичній державі європейського типу.

  14. Наталия | 17.06.2016 at 21:06 |

    Ясно видящий: @»Термінологія дуже важлива річ насправді. Тому, що фашисти були в Італії з 1921 по 1943 рр. Нацисти були в Німеччині з 1933 по 1945 рр. Тут і в датах розбіжність і питаннячко виникає «чому ?» Можливо, термінологія й важлива річь, але ж всі міжнародні упирі поєднуються між собою виключно на почві загальної ідеології, а не якойсь там термінології. Також, всіх нормальних людей у всесвіті об,єднують загальні людськи цінності, яких вони прагнуть.
    @»Сравнив названия сих двух партий (Российской социал-демократической рабочей и национал-социалистической тож демократической и тож рабочей но Германии) понятным становиться, что термінологія, такі да, — дуже важлива річ.”. Ну, и что нам даёт сравнение названий этих 2-х партий? Начнём разбирать. Из Вики:”Российская социал-демократическая рабочая партия (большевиков), или РСДРП(б) — с весны 1917 года по март 1918 года название фракции РСДРП, возглавлявшейся Лениным. В октябре 1917 года, возглавила вооружённое восстание против Временного правительства и захватила власть (см. Октябрьская революция)… Большевики́ — радикальное (экстремистское) крыло Российской социал-демократической рабочей партии после её раскола на фракции «большевиков» и «меньшевиков». Отсюда видно, что на расее произошёл самый настоящий переворот и власть в свои руки захватили наиболее радикальные, эктремистские элементы, т.е, попросту говоря, боевики, которых бы раньше просто упаковали бы в буцегарни, но… не успели…А ещё ранее:”Российская социал-демократическая партия была основана в марте 1898 г., в Минске. На 1 Съезде присутствовало всего 9 делегатов. После Съезда был выпущен «Манифест РСДРП», в котором участники выразили мысль о необходимости революционных изменений, а в программу партии был включен вопрос о ДИКТАТУРЕ ПРОЛЕРАТИАТА” (выд.мн.). Ну, и кто-то верит после включения пункта о диктатуре о какой-то там последующей модели построения какого-то демократического государства на расее? Кто-то верит в то, что отъявленные головорезы и большевики могли построить что-то стОящее? Говорят, что рашку специально “подставили” под этот антинародный “эксперимент” с помощью мировой закулисы конечно. Не прошло и года, как РСДРП уже переименовали. “После Октябрьской революции на VII съезде РСДРП, проходившем 6-8 марта 1918 года, РСДРП была переименована в Российскую коммунистическую партию (большевиков) (РКП(б)”. Вы видите, безразлично, как было названа партия, если суть всё равно не соответствовала её названию. Это всё равно, что сегодняшняя рф. По сути, расея должна быть “федерацией” независимых республик людей, её населяющих. И что мы видим? “Жёсткую-прежёсткую” вертикаль управления, которая всем управляется из кремля! Зато, рашка всем другим странам навязывает “федерации”, “конфедерации”, “автономии” и т.д. Так, что не всё, что написано на заборе, имеется в наличии, собственно, за забором. Как видим, идеология, идеология и ещё раз идеология – вот, что самое главное, особенно, при диктаторских режимах. Да, и ещё, Вы хотите сказать, что по названию эти две партии были чуть ли не “близнецы”? Но это не так. Т.к. “савецкая” власть с первых же своих шагов провозгласила “интернационализм” – отрыв от своих национальных корней, а немцы, наоборот, поощряли “национальный, арийский” дух немцев потому, что партия Германии называлась “национал-социалистической, демократической, рабочей”. И у немцев идеология партии соответствовала наружному и внутреннему её содержанию и, собственно, её названию. А на расее всё, как обычно, делалось и продолжает делаться через #опу и потому там ничего и ничему не соответствует:”Говорят одно, думают другое, а делают, как известно, третье”. Да, собственно, они этим и гордятся, чего уж там…А любимое их слово “авось”…

  15. Наталия | 17.06.2016 at 22:26 |

    Гімн України

    “Ще не вмерла Україна”
    Ще не вмерла України, ні слава, ні воля,
    Ще нам, браття українці, усміхнеться доля.
    Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці,
    Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці.

    Душу й тіло ми положим за нашу свободу,
    І покажем, що ми, браття, козацького роду.

    Станем, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону,
    В ріднім краю панувати не дамо нікому;
    Чорне море ще всміхнеться, дід Дніпро зрадіє,
    Ще у нашій Україні доленька наспіє.

    Душу й тіло ми положим за нашу свободу,
    І покажем, що ми, браття, козацького роду.

    А завзяття, праця щира свого ще докаже,
    Ще ся волі в Україні піснь гучна розляже,
    За Карпати відоб’ється, згомонить степами,
    України слава стане поміж ворогами.

    Душу й тіло ми положим за нашу свободу,
    І покажем, що ми, браття, козацького роду.
    (Слова: Павла Чубинського
    Музика: Михайла Вербицького)

    Вообще-то, мне настолько нравится музыка нашего гимна, что я просто от неё “тащусь” в хорошем смысле этого слова. А слова немного подкачали. Вот, хотя бы взять в самом начале:”Ще не вмерла Україна..” На энергетическом и психологическом уровне это означает, что “ПОКА ще не вмерла…”, а там, хто зна…Это всё равно, что раньше было при совке, слова гимна ещё те были! “Весь мир насилья мы разрушим до ОСНОВАНЬЯ, а затем мы наш, мы НОВЫЙ МИР ПОСТРОИМ. Кто был ничем, тот станет всем”(!!). Ведь так и произошло! И построили же…совок! Интеллигенцию, буржуазный класс и др. просто тупо перебили, а остальных выслали за рубеж, чтобы не мешали “строить новый мир”. По сути, слова совкового гимна отражали его политику на тот момент. А вчерашние, безграмотные “кухаркины” дети и местечковые евреи провернули такое дело и “стали ВСЕМ, хотя, совсем вчера были НИКЕМ”. Вот, что такое, как “зомби” повторять такие страшные, разрушительные слова на каждом съезде, митинге и т.д., которые, в конце концов, сделали своё дело и разрушили даже “совок”! Так, что “вначале было Слово…” и к любому тексту нужно относиться серьёзно, особенно, если он “отражается” в национальном гимне. Ну, и то, что тут згадується козацтво, то деякі тут на сайті в цьому заперечують. Хотя, на тот момент, “козацтво” представляло собой вольных и независимых людей. Особенно текст, который идёт далее – это же просто пророчество про нашу сегодняшнюю войну, которую мы ведём с нашим подлым, северным соседом, и в которой мы обязательно победим! Слава Украине! Героям Слава!

    Станем, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону,
    В ріднім краю панувати не дамо нікому;
    Чорне море ще всміхнеться, дід Дніпро зрадіє,
    Ще у нашій Україні доленька наспіє.
    Душу й тіло ми положим за нашу свободу,
    І покажем, що ми, браття, козацького роду.

    Из Вики:”Осенью 1862 года украинский этнограф, фольклорист и поэт Павел Чубинский написал стихотворение «Ще не вмерла Україна, ні слава, ні воля…», которому в будущем суждено было стать национальным, а затем и государственным гимном Украинского государства”. На мой взгляд, нельзя было брать такой древний текст, который, на сегодняшний момент, совершенно не отражает наших сегодняшних, современных реалий. Т.е., получается, что текст в настоящих условиях просто “НЕ работает”, а должно быть, наоборот! Хотя, и сам текст по себе очень сильный, но…для того времени, когда он был написан. Имхо.

  16. Володимир Кузьменко | 08.10.2016 at 15:14 |

    Україна — це РОсія, Росія, а не московія. Це дуркуватий кучма ляпнув, що “Україна — не Росія”… Дезавуація лженазви московитів “Росія” стане найголовнішим цьвіхом у їх псячу домовину!

    • anti-colorados | 08.10.2016 at 15:30 |

      Украина – Русь. Россия – искусственный термин, введенный в обиход указом Петра 1 от 1721 года. Русь и Россия – разные понятия. Учите матчасть.

  17. УКРАЇНСЬКА НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ — це місія нації, суть якої полягає у створенні якісного національного продукта, здатного оволодіти Світом.

Comments are closed.