Не опускай руки! (Часть 1)

С посвящением

Уважаемые коллеги, сейчас идет полоса войны, когда у людей либо наступает апатия, либо включается механизм действия. Противник прилагает максимум усилий для того, чтобы включился первый вариант и тогда он добивается цели – подавить волю к победе именно у населения. Это – крайне важно. Просто вспомним, как рухнули российская и германская империи в Первой мировой, вернее – последовательность этих событий. Сначала – подрывная пропаганда и действия агентуры, большевиков сломили волю к борьбе, а потом она настолько исчезла, что по сути «власть валялась на мостовой» и большевики ее подобрали.

Но за скобками остается очень важный момент. Немецкие военные считали своим самым слабым компонентом военной компании войну на два фронта. О крайней опасности этой конфигурации военных действий говорили буквально все военные теоретики Германии, но она таки получила именно такую войну. 

И вот, когда силы Германии и ее союзников уравновесились с силами противника, российская империя вывалилась из войны. Мало того, что тем самым был полностью ликвидирован второй фронт, Германия получила еще и репарации с контрибуциями от Ленина. Это – резко сдвинуло баланс в пользу Германии. Она могла сосредоточиться на Западном фронте и уже не переживать о противнике на Востоке.

И в это время большевистская пропаганда стала детонатором к процессам, которые вынудили Германию капитулировать на самых невыгодных условиях. Причем, захват власти большевиками там рассматривался как еще большое зло и потому – все случилось так, как мы это уже хорошо знаем. Однако, главным было уничтожение веры в победу, хотя расклад уже явно стал складываться в пользу Германии. Ее вскрыли изнутри.

И вот нечто подобное Путин хочет получить сейчас и у нас. То, что нашим войскам пришлось отступить на ряде направлений – не удивительно. Но ведь в других местах ВСУ не просто стоят, но и даже показывают готовность двигаться вперед, как в Горловке. Понятно, что они могли бы ее полностью захватить, но захватить и удержать – несколько разные задачи и для этого нужны другие силы.

Но тут важно не это, а то, что на тех направлениях, где ожидалось наступление противника, он получает отпор и либо гибнет, либо отступает. Намного хуже то, что у нас – огромная граница и линия разграничения с РФ и мы просто не в состоянии были прикрыть ее всю. Противник же имел и имеет возможность создать численный перевес там, где считает нужным и мы отвечаем уже постфактум. 

Думаю, что прямо сейчас наши военные уже отрабатывают варианты действий в таких условиях, поскольку действия противника уже очевидны и предсказуемы. Он утратил тот эффект внезапно созданной концентрации, который имел ранее. Плюс к тому, идет мобилизация и потоком идет материально-техническое снабжение от наших партнеров. Противник действует линейно и предсказуемо и его можно и нужно наказывать за это.

Поэтому надо пытаться разгружать мозг, чтобы не убить его негативом и чтобы не опустились руки. В самом деле, наши воины на передовой, имея реальную драку с противником, тем не менее, не теряют ни силы духа, ни веры в победу и нам нельзя это терять. 

(Окончание следует)

9 Comments on "Не опускай руки! (Часть 1)"

  1. Доброго ранку, незламні. Є корисна порада.
    Роман Доник.

    Доброго ранку, незламні. Мав дурість почитати вночі, під час виїзду на делікатну справу, фісбук про пожежу на ЗАЕС. Ну і всьо то про мивсєумрьом, техногєнна катастрофа і вся хуйня. Поки повернулися, та пробігся по тому що пишуть фахівці з ядерної енергетики. Зробив категоричний висновок і вам можу дати пораду. Не читайте соціальні мережі вночі, коли починається панічна хвиля. Вся оперативна інформація є по локаціям в місцевих чатах в різних групах та каналах. Тому те, що стосується саме вас — ви можете знайти там. Але ви і так вже всі в тих чатах, каналах та групах. Не читайте вночі про те, на що ви не можете впливати, та від чого не залежить ваше життя тут і зараз!! Все, крапка. Якщо до вас сотні кілометрів, то що ви можете зробити, крім як звернути собі кров.
    А на ранок, коли вже будуть доступні фахові та спеціально навчанні люди, то почитаєте новини більш інформативно. Війна, яка зараз йде, це війна нервів та витримки. Бо як з’ясувалося з залізом та мотивацією у росіян не дуже добре. Тому ми зрівняли шанси, а в більшості випадків та локацій стали мати перевагу.
    Ми всі повинні бути підтримкою та допомогою тим, хто цілодобово б’є ворога. І ми не повинні бути знесилені, істерично залякані та виснажені. Ми повинні бути стійкими та сильними. Ми такі і є, але отовсьо мережеве, просто висмоктує сили. Бо як завжди в реальності, все не так погано.
    Я не знаю який сьогодні день, яке число, та скільки вже воюємо. Але ми воюємо. За даними американської розвідки до 90% підготовлених військ зараз на території України. А як показала практика, американська розвідка все каже правильно. Ми їх б’ємо ми їх виснажуємо, ми їх нищим.
    Російська армія стала бандою терористів, які не ведуть війну, а роблять терористичні акти. Вони захоплюють АЕС, пробують руйнувати дамби. Міста рівняють з землею артилерією та літаками. З ракетними обстрілами стало полегше, бо ракети в них закінчуються. При чому, КПД майже нульовий від них (ну в масштабах повномасштабної війни). Тепер вони їх економлять, бо там теж розуміють, що коли ми переламаємо ситуацію повністю, то можемо не зупинися на кордоні. Ну, так бува з розбігу. Тоді вони будуть ними оборонятися. «нішагуназадпозадімасква», отавсяхуйня.
    Я не знаю, про що там ведуть переговори, про які коридори, але росіяни в принципі дуже хочуть щоб відбувалася масова евакуація цивільних. Ну, як би для внутрішнього споживача. Вони то все зафіксують і будуть рівняти міста з землею пояснюючи своєму бидлу, що всі цивільні виїхали, лишилися тільки націоналісти. Вони таке полюбляють робити. Ми знаємо, що вони бомблять та обстрілюють житлові райони. Бо ми тут. І це робиться навмисне.
    Як завжди, в перші дні війни, логістика лягла як поняття. Дуже радує що військова логістика працює. Паливо, боєприпаси, їжа. На відміну від загарбників. В них все дуже погано. Вони вже більше стають схожі не на військових, а на банди грабителів та мародерів.
    Дуже великі складнощі в ЗСУ з високотехнологчними всякими девайсами. Коптери, теполовізори, ПНБ, рації, планшети, комп’ютери, то все закінчилося. Крім затарених за 8 років війни бригад та батів, формуються нові підрозділи, дуже багато зведених підрозділів. Формуються нові бригади ЗСУ. Купляти в Україні нічого майже не виходить. Повигрібали все в нуль. Замовляємо техніку вже не в Польщі та Чехії (бо і там нема), а вже далі)). Але це час. Їздимо збираємо у людей те що в них було для особливого користування. Грузи які їдуть з за кордону, просто «відсипаємо» по дорозі, бо майже всю ліву сторону напрямку Київ-Харків тримають збройники які в постійних боях. Але ці придурки з рабською психологією все лізуть. Може їм мертвим або в полоні краще ніж в Росії?
    З’явилося в нас таке поняття, яке було в малих селах в магазинах. Купувати і «записувати на зошит»)). Це коли за кордоном треба проплатити за товар готівкою і ніяк інакше. А в нас тільки безготівкові. Люди йдуть, позичають гроші, оплачують товар. То все ми звісно віддамо, але комунікація вражає. Тим більше що річ йде про записи «на зошит» на сотні тисяч гривень, мабуть вже й інший порядок цифр.
    І про комунікацію. В принципі дуже добре коммунікуємо з вищим військовим керівництвом. Під ногами не плутаємося, але на зв’язку постійно. Бо інколи оперативна або розвідувальна інформація буває дуже термінова та важлива. А ще в мене для вас маленький секретик, який є добрим показником. Залужний почав з’являтися у фейсбуці. Причому не тільки пише, але й читає деякі дописи. Ну, бачу я це по деяким реакціям. Значить у главкома є вільних кілька хвилин. Хоча, як на мене, краще б поспав більше. Ну, якось так воно потроху і перемелеться.
    І нас тут дуже цікавить чи буде якийсь законопроект про військові трофеї? Бо треба визначитись. Чи збирати то всьо, чи нищити. А нищити, якось рука не підіймається. А добра стільки, що впотіємо потім маслом машиним городи поливати.
    Дякуємо всім хто допомагає.

  2. арет | 04.03.2022 at 14:15 |

    Хламі…я.
    https://censor.net/ua/news/3321403/zahysnyky_ukrayiny_mojut_vykorystovuvaty_trofeyinu_tehniku_ta_ozbroyennya_dlya_vidsichi_okupantu_arahamiya
    Захисники України можуть використовувати трофейну техніку та озброєння для відсічі окупанту.
    Про це повідомив у фейсбуці нардеп “Слуги народу” Давид Арахамія, інформує Цензор.НЕТ.
    “В цьому питанні наша держава займає однозначну позицію: техніка і озброєння, здобуті в бою, або які були покинуті агресором, на період воєнного стану можуть використовуватися і повинні залучатися нашими силами оборони для захисту нашої території і громадян. Після перемоги у війні, уся трофейна техніка і озброєння, будуть відповідним чином обліковані і легалізовані. А зараз вони мають бути негайно застосовані для оборони!”, – зауважив він.

  3. Max Id | 04.03.2022 at 14:30 |

    Да я вот тоже удивился – спалили “Панцирь” – зачем, спрашивается? Может, его использовать можно, или, на худой конец, отдать союзниками для анализа и поиска слабых мест. Я уже видел видео с нашими фермерами на отжатых танках, мужиков реально прет!

    • шалтай-болтай | 04.03.2022 at 19:36 |

      Со вторым Панцирем уже решили не торопиться и вроде взяли его себе, “повоевать” против русни.

    • strelok17 | 04.03.2022 at 23:17 |

      У того Панциря что спалили была сломана ходовая. Потому его и бросили.

  4. Григорій | 04.03.2022 at 17:34 |

    В интернете было предложение, называть не РФ, а фр, т.е. фашистская россия.
    Мое предложение: поднять вопрос в ООН о переименовании РФ в её первоначальное название – МОСКОВИЯ, московиты (москали), а МО (министерство обороны) – в МАТ (министерство агрессии и террора).

  5. Долучайтесь !
    Продовжуємо інформаційно-психологічну війну проти путінської агресії:
    1. Заходьте у Google maps.
    2. На мапі території РФ виберіть будь-який населений пункт (Москва, Санкт-Петербург, Брянск, Орел тощо), а в ньому популярні місця відвідування (ресторани, кінотеатри, торгово-розважальні центри, лікарні, бібліотеки, школи, університети та ін.). Наприклад: Брянск – Брянский государственный инженерно-технологический университет.
    3. З лівого боку знайдіть опцію “Оставить отзыв”, натисніть на неї, відкрийте та активізуйте усі п’ять зірочок, які стануть жовтими.
    4. У полі “Поделитесь впечатлениями об этом месте” залишить актуальну і правдиву інформацію про Війну – 2022, яку розв’язав путінський режим, з обов’язковим додаванням фото про військові злочини російської армії на кшталт “ХАРЬКОВ: ТАКАЯ “ИГРУШКА” РОССИЙСКОГО ГРАДА ПРИЗЕМЛИЛАСЬ НА ДЕТСКУЮ ПЛОЩАДКУ ВОЗЛЕ МИРНОГО ДОМА. СЛЕЗЫ НАШИХ ДЕТЕЙ УКРАИНЦЫ ВАМ НИКОГДА НЕ ПРОСТЯТ, ЕСЛИ ВЫ НЕ ВЫЙДЕТЕ НА УЛИЦУ С ПРОТЕСТАМИ!!!”
    5. Ці відгуки майже неможливо видалити. Нехай росіяни читають підготовлену Вами інформацію.
    ТРИМАЄМО СТРІЙ!
    ВПЕРЕД ДО НАШОЇ ПЕРЕМОГИ!
    ПРОШУ МАКСИМАЛЬНОГО ПОШИРЕННЯ!!!”

  6. Сергей | 04.03.2022 at 19:54 |

    Тавышо, какие опустить руки?Усталость да, есть. Спать хочется порой. Но работы ещё много, очень много. Так что все будет Украина!

Comments are closed.